![]() |
Tragedie
Adulti si copii de gradinita impuscati in clasa aici in statul Connecticut unde locuiesc eu,20 de copii si 6 adulti printre care si mama criminalului care era profesoara suplinitoare la aceasta scoala. Doamne ai grija de aceste suflete nevinovate.
|
Iata ce inseamna sa aiba toata lumea arma!
Trist e ca au inceput si in Romania sa se impuste! |
Oameni cu probleme mentale+ arme la indemana=teribile tragedii.
Mare pacat de sufletele alea nevinovate si de cei care au ramas indurerati pe viata!Domnul sa-i mangaie cu mila Sa! |
Iata unde ne duce indepartarea lui Dumnezeu din viata cetatii. Atatia oameni isi pierd mintile (inclusiv, as spune in primul rand, cei care le permit sa poarte arme).
|
Citat:
Si in Elvetia are toata lumea arme si nu se macelaresc in felul asta. |
Citat:
Asta e problema cu interzicerea armelor: cei rai se vor strecura mereu pe langa legi, numai ca cei buni nu vor mai avea cu ce sa se apere. |
-au zis la stiri ca arma ii apartinea mamei criminalului,care si ea a fost ucisa in scoala,fiind suplinitoare...
-deci daca ea nu avea arma, fiul ei criminalul nu ar fi ucis pe nimeni,daca armele ar fi interzise prin lege era destul de greu sa-si procure una -eu cred ca cel mai bine ar fi sa detina arme doar politia,armata...eventual padurarii pusca de vanatoare..in rest sa fie interzise,nimeni chiar si cei cu bani si fara cazier sa nu poata sa-si cumpere,asa ar fi cel mai bine,cred ca ar scadea incidentele de genul asta -si normal politia sa-i urmareasca si sa-i bage la puscarie pe traficantii de arme sau pe oamenii care cumpara de la ei -cu alte cuvinte ar trebui inchise toate magazinele de arme din intreaga lume |
Nu ne-ai spus de unde ai dat copy/paste la ce ai scris mai sus.. :)
Sau e o timida incercare de gandire/logica independenta? Ei bine, pentru un inceput... sa fim ingaduitori. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Din pacate vesti si povesti la fel de triste avem si noi in tara (chiar daca ai nostri nu mor neaparat impuscati), pacat ca pe ei ii uitam. Daca erau 20 de copii din Kenya sau Burkina Faso, nu dadea nimeni doi bani, dar... au murit 20 de copii americani. Wow, serios!? Fiecare suflet este LA FEL DE PRETIOS! Oare cand vom putea intelege asta?? http://www.thehomelessgirl.com/wp-co...ng-Child-5.jpg |
Raoul,atitudinea ta cam lasa de dorit in ultima vreme...
Ce insinuezi? Ca acest topic este degeaba? Ca nu ar trebui sa ne pese deoarece sunt americani si ei sunt buricul pamantului? Chiar tu spui ingrosat ca fiecare suflet este la fel de pretios,deci? Care este problema ta,ce te deranjeaza de fapt ???? |
Citat:
Citat:
Citat:
Nu ma deranjeaza topicul, Doamne fereste. Doar ca ma irita faptul ca daca au murit 27 de americani, gata, dam zvon in toata lumea, sa afle tot mapamondul, se discuta si se comenteaza pe orice post de stiri, in orice ziar, pe orice forum... insa daca ar muri 27 de romani nici nu s-ar pomeni in SUA sau in alta tara, desi, suntem egali. In Africa mor de zeci de mii de ori mai multi copii, in conditii mult mai crude si mai dureroase, insa ei si cazurile lor parca nici nu ar exista... Deh, zic si eu asa, iertare. Asadar, suntem egali sau nu? |
Citat:
Dar am citit la nu stiu care Parinte, ca nu e bine sa avem arme in casa. Regret, dar nu retin despre cine e vorba. |
Citat:
Consideri acesta un argument:"Si in Elvetia are toata lumea arme si nu se macelaresc in felul asta"? Cred ca si in Elvetia se pot intampla asemena incidente, daca au inceput sa se intample peste tot. De ce ar fi Elvetia o exceptie? E doar chestie de timp. Parerea mea. |
Citat:
|
http://ziarero.antena3.ro/img/articles/50cb9cd721.jpg
-drama mare,poza asta zice tot....... -si unii crestini vor sa-si cumpere arma .... |
Arma poate fi si cutitul de bucatarie, toporul, drujba, coasa, o sticla cu benzina etc. E vreo legatura sau asociere cum ca cine detine o arma trebuie in mod automat sa o si foloseasca pt. o crima? Prea facem din tantar armasar, complicam si hiperbolizam lucrurile, ca si cu data de 21 decembrie...
|
Citat:
Pe de alta parte, exista o proorocie a maicii Nila, daca nu ma insel, care spune ca o arma (ascunsa) in manastire va salva la un moment dat multe vieti. Deci, nu putem judeca atat de simplist. Dar atentie unde tii arma, ca sa nu fie nimeni tentat, in cazul in care ti-o cumperi. |
Nu opiniile diferite ,ci lipsa de compasiune si cinismul afisat pe acest forum populat,vezi Doamne numai cu crestini,unul si unul- ma fac sa-mi pierd linistea(stiu,pacatul meu).
Asta si deoarece urmarind alte topice unde se discuta despre rigurozitatea postului,despre metode de a bate matanii corect si cate alte tipicuri religioase in care Doamne-Fereste nu vrem sa dam gres- observ ca vine un moment in care persoanele dornice de a nu incalca tipicurile si de a fi cat mai strasnice cu corectitudinea ,pica exact in dreptul unor idei fundamentale in crestinism. Zi si noapte se scriu pe forum vrute si nevrute,in special punandu-se accentul mai nou pe viata politica romaneasca.Deci se vorbeste despre situatia romaneasca si despre romani. Daca apare o stire de genul masacrului din Connecticut ,ultrasii cer sa se vorbeasca despre durerile romanilor... Vreau doar sa mai spun,ca am cunoscut americani care la pensionare au calatorit prin lume cu bani si ajutoare;multi pe care i-am cunoscut intamplator,mi-au spus cat de bine cunosc ei Romania,in special casele de copii. Vedeti,ca acest thread nu a fost deschis cu intentia de a ajuta financiar familiile indoliate ci doar ca si luare la cunostiinta asupra acestei tragedii si poate ca fiind crestini sa emanam ganduri de compasiune sau o rugaciune pt victimele absolut nevinovate cat si pentru cei care au ramas cu pierderea toata viata lor. Atat... Chiar daca pare o actiune usoara,unii chiar nu pot trai compasiunea si mila decat daca fac mai inainte o judecata. |
Citat:
Pune si tu poze cu romani amarati care se chinuie cu creditele la casa,masina,electronice,barca,teren la tara,restaurant la parter... |
Citat:
-oricum daca in America nu ar fiexistat arme legal,daca nu ar fi magazine cu arme nu s-ar fi produs atatea drame -si tu pt ce vrei sa-ti iei arma? sunt curios.. -la o conferinta tinuta de Ioan Vladuca a intrebat cineva daca sa-si lase copilul sa practice arte martiale pt autoaparare ,si Ioan Vladuca a zis ca cel mai bine sa ne rugam la Dumnezeu sa ne apere de necazuri si nu sa ne bazam pe fortele noastre -lumea are nevoie de crestinism nu de arme sau altceva |
Citat:
...stirea a avut impact mai mare pentru ca este in statul unde locuiesti... Nici eu nu sunt de acord cu armele, nici cu detinerea celor albe...m-am certat cu un coleg pentru ca avea in masina o bata, cica pentru a se apara. ...daca te vede cineva cu asa ceva raspunde tot cu violenta si conflictul se mareste...ca sa nu mai spun ca este un exemplu pentru altii...sau un pistol la un prieten poate fi o tentatie cand este in depresie... |
Citat:
Nu cred ca cinismul la adresa romanilor incurajeaza compasiunea la adresa americanilor. |
Citat:
Dar daca pentru un nimic individul o scoate si o vantui pe deasupra capului, clar ca s-ar putea sa si-o ia. In ceea ce priveste sinucigasii, o arma nu este singurul mijloc iar daca respectivul are o depresie si se sinucide, nu arma "prietenului" este de vina ci tocmai lipsa prietenilor. Asteptati sa cititi despre profilul psihologic al atacatorului - fara doar si poate o persoana cu ceva probleme psihice, probleme de familie, marginalizata si mai mult din cauza lor, cu parintii care l-au tratat mai mult ca o povara decat ca un fiu.. Chiar si in cele mai nebunesti gesturi exista o cauza sanatoasa. Si mai este o vorba..nu armele ucid oameni, oamenii ucid oameni. |
Citat:
Cele in care un copil omoara alti copii? Poate, ar fi fost mai putine. Dar s-ar putea sa fi fost mai multe de genul in care copii si familii intregi sunt omorate in casa lor, pentru ca politia a ajuns prea tarziu, sau nu au apucat sa sune la politie, sau nici macar n-a existat elementul de descurajare - sansa ca cei atacati sa aiba o arma in casa lor. |
Citat:
De ce..mai studiaza problema. De exemplu poti incepe prin a deschide link -ul respectiv, nu doar sa vorbesti numai de dragul de a spune ceva. |
Citat:
Rudele mele din Romania si alte cunostiinte,nu prea mai au ce manca din cauza creditelor. Dar nu asta era subiectul topicului...ci drama unor oameni nevinovati. |
Chestia cu plapuma și cât te întinzi. Asta relativ la avea ce mânca.
|
ceva ciudat s-a intamplat(ca astfel am aflat de fapt). Deci am de 2 ani un cont pe un joc de browser de strategie(oarecum ca triburile). De ceva timp intru mai rar. Acum cateva zile cand am intrat, am primit mesaj de la seful grupului din care fac parte, ca toate atacurile interjucatori sunt interzise pe urmatoarele zile, in semn de reculegere. Stiu, un detaliu minor,si cam stupid, dar am simit nevoia sa notez.
|
Citat:
Citat:
- daca sunt americani, de ce merita mai multa compasiune decat altii?? De ce se fac diferente? Daca mor 27 de americani, apare peste tot stirea! Daca mor 1000 de africani sau arabi, macelariti poate chiar de americani, de ce nu se stie nimic si e tacere?? ASTA ERA IDEEA!!! Citat:
|
mesaj sters.
|
1. Amok-uri din astea au fost si in Europa: Germania (vreo 3) si alte tari.
2. Problema nu este arma,desi toata lumea in primul rand de asta se agata. Nimeni insa nu intelege adevarata cauza. Ce impinge acesti tineri sa puna mana pe arma si sa faca asemenea lucruri? Si de obicei se omoara si pe ei... Sunt tineri cu anumite traume psihice, depresii, tineri care nu sunt ajutati, nimeni nu-i asculta, nimeni nu-i ajuta. Unii isi planuiesc fapta pe indelete pe internet, in vazul lumii, ca un strigat de ajutor si tot nu-i baga nimeni in seama si nu i-a masuri. Ce ma mira in acest caz este ca mama lui lucra cu copii, si nu si-a inteles propriul copil, n-a vazut suferinta, problema lui. N-a avut timp de el. Cauze care duc la traume si implicit la defulari groaznice: profesori, neputinta la scoala (note proaste, profesori care nu sunt pedagogi, presiunea din scoala, mobbing (mobbing = rautati, rerorizare) din partea colegilor sau profesorilor, discriminari etc. Si nimeni nu-si da seama ca "fierbe oala". Nimeni nu vede. Este boala omenirii: sa nu vezi ce se intampla langa tine. Omenii sunt singuri si nu au cu cine vorbi! N-au pe nimeni sa-i ajute. Nici macar pe parinti sau frati etc. 3. Ceea ce spune Raoul inteleg. Sunt multe drame in lume, unele chiar langa noi si nimeni nu le ia in seama. Acum ca e vorba de americani, africani, romani sau italieni...nu e vorba aici de saraci sau bogati. Drama este aceeasi peste tot. Ca unii sunt mai bagati in seama si altii mai uitati...Asta nu putem schimba. Pur si simplu asa este pe lumea asta nedreapta. Si se poate ca scanteia sa sara tocmai de unde nu te astepti si sa fie mai rau in zonele unde n-am crede, caci sunt mai importante, mai bogate. Fiecare zona din lume se confrunta cu anumite probleme. Americanii au si ei destule, nu-s asa grozavi pe cat ne-am astepta. Trebuie acordat tuturor oamenilor aceeasi atentie, toti au nevoie de ea. Si inca ceva: in Africa se sufera/moare indeosebi de boli trupesti, foame, saracie, dar poate ca se descurca mai bine pe plan uman, sufletesc, sunt mai uniti. In Vest este invers: au (dar nu toti) ce le trebuie, sunt mai avuti (decat africanii), dar...nu au Om, sunt suferinzi pe plan uman, sufletesc, social, sunt mai singuri. |
Citat:
http://www.infiniteunknown.net/wp-co...ns-at-risk.jpg http://cdn2-b.examiner.com/sites/def...378db902cf.jpg http://www.conelle.net/315451_271208...03759472_n.jpg |
Din pacate, dincolo de tragedia in sine, se contureaza si alte pericole:
-un pattern de atacare a scolilor, unde sunt victime potentiale fara aparare; lasitate? Preluarea unui model? Mediatizarea unor astfel de incidente nu cred ca ajuta deloc la controlul lor, ci picura incet in subconstientul oamenilor cu probleme psihice ideea ca daca se supara asta trebuie sa atace. - terorismul din interiorul societatilor, nu din afara lui; Ce daca s-a intamplat in SUA? e mai putin grav? S-a intamplat si in Norvegia, si in Osetia si tot o porcarie e! Ce, daca au murit copiii aceia au scapat altii in Africa? Sa ne rugam sa nu fim pusi in situatia de a ne apara, ca pentru fiecare exista cineva mai tare! |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cand norvegianul ala a masacrat oamenii,la fel ,stirea ne-a bombardat zile in sir. Si altele...Tzunami-ul din Japonia,anul trecut...cutremurul din Haiti...evenimentele din Koreea... Numai o persoana neinformata(sau dezinformata)poate face asemenea afirmatii ca se vorbeste de altii mai mult si de altii mai putin.Sau suferi poate de complexul de inferioritate de tip romanesc?! |
Citat:
Pune mana pe o foaie de hartie,cauta adrese ale organizatiilor care strang fonduri,noteaza-le si du-te frumusel la banca si trimite-le niste bani. Da,banii cu care vrei sa-ti cumperi pistol... Facutul pe grozavul din vorbe nu ma impresioneaza!Mai incearca! |
Tragedia are multe feluri de a se arata; daca tot vrei sa te arati echidistant, de de nu postezi imagini cu copilasi de 3 ani cersind in frig in Bucuresti?
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:32:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.