Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Tragedie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15841)

Hartford 15.12.2012 03:43:29

Tragedie

Adulti si copii de gradinita impuscati in clasa aici in statul Connecticut unde locuiesc eu,20 de copii si 6 adulti printre care si mama criminalului care era profesoara suplinitoare la aceasta scoala. Doamne ai grija de aceste suflete nevinovate.

Miha-anca 15.12.2012 05:27:46

Iata ce inseamna sa aiba toata lumea arma!
Trist e ca au inceput si in Romania sa se impuste!

Yasmina 15.12.2012 06:23:46

Oameni cu probleme mentale+ arme la indemana=teribile tragedii.

Mare pacat de sufletele alea nevinovate si de cei care au ramas indurerati pe viata!Domnul sa-i mangaie cu mila Sa!

andra_v 15.12.2012 06:32:20

Iata unde ne duce indepartarea lui Dumnezeu din viata cetatii. Atatia oameni isi pierd mintile (inclusiv, as spune in primul rand, cei care le permit sa poarte arme).

AlinB 15.12.2012 13:57:26

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 488585)

Copilul ala nu cred ca avea arme pe numele lui.
Si in Elvetia are toata lumea arme si nu se macelaresc in felul asta.

Mihnea Dragomir 15.12.2012 15:34:14

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 488589)
Oameni cu probleme mentale+ arme la indemana=teribile tragedii.

Era de asteptat ca propaganda democrata sa foloseasca acest tragic prilej pentru a mai avansa pe drumul spalarii creierelor in privinta necesitatii prohibitiei armelor. Se fac ca nu vad ca individul nu detinea arme in mod legal. Nici scandinavul care a zburat creierele unor tineri anul trecut nu avea.

Asta e problema cu interzicerea armelor: cei rai se vor strecura mereu pe langa legi, numai ca cei buni nu vor mai avea cu ce sa se apere.

antiecumenism 15.12.2012 20:26:24

-au zis la stiri ca arma ii apartinea mamei criminalului,care si ea a fost ucisa in scoala,fiind suplinitoare...
-deci daca ea nu avea arma, fiul ei criminalul nu ar fi ucis pe nimeni,daca armele ar fi interzise prin lege era destul de greu sa-si procure una
-eu cred ca cel mai bine ar fi sa detina arme doar politia,armata...eventual padurarii pusca de vanatoare..in rest sa fie interzise,nimeni chiar si cei cu bani si fara cazier sa nu poata sa-si cumpere,asa ar fi cel mai bine,cred ca ar scadea incidentele de genul asta
-si normal politia sa-i urmareasca si sa-i bage la puscarie pe traficantii de arme sau pe oamenii care cumpara de la ei
-cu alte cuvinte ar trebui inchise toate magazinele de arme din intreaga lume

AlinB 15.12.2012 22:41:05

Nu ne-ai spus de unde ai dat copy/paste la ce ai scris mai sus.. :)

Sau e o timida incercare de gandire/logica independenta?

Ei bine, pentru un inceput... sa fim ingaduitori.

antiecumenism 15.12.2012 23:55:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 488785)

Ei bine, pentru un inceput... sa fim ingaduitori.

-pai trebuie pt ca se apropie Craciunul :1:

Ekaterina 16.12.2012 01:07:11

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 488569)
Adulti si copii de gradinita impuscati in clasa aici in statul Connecticut unde locuiesc eu,20 de copii si 6 adulti printre care si mama criminalului care era profesoara suplinitoare la aceasta scoala. Doamne ai grija de aceste suflete nevinovate.

O mare nenorocire! Au murit atatia copilasi nevinovati si poate si parinti de copii (printre cei 6 adulti). Este cutremurator ce s-a intamplat, la ce intunecare poate sa ajunga omul daca nu il are pe Dumnezeu! Sunt convinsa ca traiti mult mai intens cele intamplate, locuind chiar acolo si avand si nepotei. Maica Domnului sa ne acopere si sa ne fereasca de tot raul si de toata reaua intamplare!

Raoul 16.12.2012 01:12:59

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 488585)

Si eu am permis de port-arma si probabil imi voi lua un pistol (am amanat in ultimul timp). Asta inseamna ca voi proceda la fel ca individul din SUA?

Din pacate vesti si povesti la fel de triste avem si noi in tara (chiar daca ai nostri nu mor neaparat impuscati), pacat ca pe ei ii uitam. Daca erau 20 de copii din Kenya sau Burkina Faso, nu dadea nimeni doi bani, dar... au murit 20 de copii americani. Wow, serios!? Fiecare suflet este LA FEL DE PRETIOS! Oare cand vom putea intelege asta??

http://www.thehomelessgirl.com/wp-co...ng-Child-5.jpg

Yasmina 16.12.2012 01:27:45

Raoul,atitudinea ta cam lasa de dorit in ultima vreme...

Ce insinuezi? Ca acest topic este degeaba? Ca nu ar trebui sa ne pese deoarece sunt americani si ei sunt buricul pamantului?
Chiar tu spui ingrosat ca fiecare suflet este la fel de pretios,deci?

Care este problema ta,ce te deranjeaza de fapt ????

Raoul 16.12.2012 01:58:38

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 488824)
Raoul,atitudinea ta cam lasa de dorit in ultima vreme...

Asta e parerea ta. Altii au una contrara poate. Deci... depinde de la om la om. Tu esti cea care te aprinzi daca nu iti sunt impartasite opiniile. Eu nu am atacat pe nimeni, nu am citat pe nimeni...

Citat:

Chiar tu spui ingrosat ca fiecare suflet este la fel de pretios,deci?

Vezi, am raspuns deja. Ba chiar as intari afirmatia cum ca TOTI suntem egali!

Citat:

Care este problema ta,ce te deranjeaza de fapt ????

Nimic. Strecuram tantarul si inghitim camila...

Nu ma deranjeaza topicul, Doamne fereste. Doar ca ma irita faptul ca daca au murit 27 de americani, gata, dam zvon in toata lumea, sa afle tot mapamondul, se discuta si se comenteaza pe orice post de stiri, in orice ziar, pe orice forum... insa daca ar muri 27 de romani nici nu s-ar pomeni in SUA sau in alta tara, desi, suntem egali. In Africa mor de zeci de mii de ori mai multi copii, in conditii mult mai crude si mai dureroase, insa ei si cazurile lor parca nici nu ar exista... Deh, zic si eu asa, iertare.

Asadar, suntem egali sau nu?

Miha-anca 16.12.2012 02:03:44

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 488822)
Si eu am permis de port-arma si probabil imi voi lua un pistol (am amanat in ultimul timp). Asta inseamna ca voi proceda la fel ca individul din SUA?

http://www.thehomelessgirl.com/wp-co...ng-Child-5.jpg

Nu, Doamne fereste, Raoul! Sunt multi care au permis port-arma si care folosesc arma in scopuri sportive.
Dar am citit la nu stiu care Parinte, ca nu e bine sa avem arme in casa. Regret, dar nu retin despre cine e vorba.

Miha-anca 16.12.2012 02:10:17

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 488636)
Copilul ala nu cred ca avea arme pe numele lui.
Si in Elvetia are toata lumea arme si nu se macelaresc in felul asta.

...dar a avut acces la arma si uite ce s-a intamplat! Si nu e singurul caz.
Consideri acesta un argument:"Si in Elvetia are toata lumea arme si nu se macelaresc in felul asta"?
Cred ca si in Elvetia se pot intampla asemena incidente, daca au inceput sa se intample peste tot. De ce ar fi Elvetia o exceptie? E doar chestie de timp. Parerea mea.

Miha-anca 16.12.2012 02:12:03

Citat:

În prealabil postat de andra_v (Post 488590)
Iata unde ne duce indepartarea lui Dumnezeu din viata cetatii. Atatia oameni isi pierd mintile (inclusiv, as spune in primul rand, cei care le permit sa poarte arme).

Absolut de acord, andra_v.

antiecumenism 16.12.2012 02:24:27

http://ziarero.antena3.ro/img/articles/50cb9cd721.jpg

-drama mare,poza asta zice tot.......
-si unii crestini vor sa-si cumpere arma ....

Raoul 16.12.2012 02:40:25

Arma poate fi si cutitul de bucatarie, toporul, drujba, coasa, o sticla cu benzina etc. E vreo legatura sau asociere cum ca cine detine o arma trebuie in mod automat sa o si foloseasca pt. o crima? Prea facem din tantar armasar, complicam si hiperbolizam lucrurile, ca si cu data de 21 decembrie...

Miha-anca 16.12.2012 02:46:19

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 488842)
Arma poate fi si cutitul de bucatarie, toporul, drujba, coasa, o sticla cu benzina etc. E vreo legatura sau asociere cum ca cine detine o arma trebuie in mod automat sa o si foloseasca pt. o crima? Prea facem din tantar armasar, complicam si hiperbolizam lucrurile, ca si cu data de 21 decembrie...

Nu, Raoul, nu a spus nimeni ca ar exista un automatism. Stai linistit si mai bine gandeste-te daca iti trebuie arma.

Pe de alta parte, exista o proorocie a maicii Nila, daca nu ma insel, care spune ca o arma (ascunsa) in manastire va salva la un moment dat multe vieti.

Deci, nu putem judeca atat de simplist. Dar atentie unde tii arma, ca sa nu fie nimeni tentat, in cazul in care ti-o cumperi.

Yasmina 16.12.2012 04:52:30

Nu opiniile diferite ,ci lipsa de compasiune si cinismul afisat pe acest forum populat,vezi Doamne numai cu crestini,unul si unul- ma fac sa-mi pierd linistea(stiu,pacatul meu).

Asta si deoarece urmarind alte topice unde se discuta despre rigurozitatea postului,despre metode de a bate matanii corect si cate alte tipicuri religioase in care Doamne-Fereste nu vrem sa dam gres- observ ca vine un moment in care persoanele dornice de a nu incalca tipicurile si de a fi cat mai strasnice cu corectitudinea ,pica exact in dreptul unor idei fundamentale in crestinism.

Zi si noapte se scriu pe forum vrute si nevrute,in special punandu-se accentul mai nou pe viata politica romaneasca.Deci se vorbeste despre situatia romaneasca si despre romani.
Daca apare o stire de genul masacrului din Connecticut ,ultrasii cer sa se vorbeasca despre durerile romanilor...

Vreau doar sa mai spun,ca am cunoscut americani care la pensionare au calatorit prin lume cu bani si ajutoare;multi pe care i-am cunoscut intamplator,mi-au spus cat de bine cunosc ei Romania,in special casele de copii.

Vedeti,ca acest thread nu a fost deschis cu intentia de a ajuta financiar familiile indoliate ci doar ca si luare la cunostiinta asupra acestei tragedii si poate ca fiind crestini sa emanam ganduri de compasiune sau o rugaciune pt victimele absolut nevinovate cat si pentru cei care au ramas cu pierderea toata viata lor.
Atat...

Chiar daca pare o actiune usoara,unii chiar nu pot trai compasiunea si mila decat daca fac mai inainte o judecata.

Yasmina 16.12.2012 05:01:04

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 488837)
http://ziarero.antena3.ro/img/articles/50cb9cd721.jpg

-drama mare,poza asta zice tot.......
-si unii crestini vor sa-si cumpere arma ....

Sunt americani,nu merita compasiunea noastra...

Pune si tu poze cu romani amarati care se chinuie cu creditele la casa,masina,electronice,barca,teren la tara,restaurant la parter...

antiecumenism 16.12.2012 11:07:34

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 488842)

-arma iti senzatia de putere pt ca desi poti fi slab fizic totusi daca ai o arma poti omori pe cineva de la distanta,sau pe mai multi,pe cand cu cutitul mai greu,trebuie sa stii sa-l manuiesti,trebuie sa ai forta fizica..
-oricum daca in America nu ar fiexistat arme legal,daca nu ar fi magazine cu arme nu s-ar fi produs atatea drame
-si tu pt ce vrei sa-ti iei arma? sunt curios..
-la o conferinta tinuta de Ioan Vladuca a intrebat cineva daca sa-si lase copilul sa practice arte martiale pt autoaparare ,si Ioan Vladuca a zis ca cel mai bine sa ne rugam la Dumnezeu sa ne apere de necazuri si nu sa ne bazam pe fortele noastre
-lumea are nevoie de crestinism nu de arme sau altceva

Tomita 16.12.2012 12:30:36

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 488569)

Dumnezeu sa ii ierte!
...stirea a avut impact mai mare pentru ca este in statul unde locuiesti...

Nici eu nu sunt de acord cu armele, nici cu detinerea celor albe...m-am certat cu un coleg pentru ca avea in masina o bata, cica pentru a se apara. ...daca te vede cineva cu asa ceva raspunde tot cu violenta si conflictul se mareste...ca sa nu mai spun ca este un exemplu pentru altii...sau un pistol la un prieten poate fi o tentatie cand este in depresie...

AlinB 16.12.2012 18:31:12

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 488848)

Pune si tu poze cu romani amarati care se chinuie cu creditele la casa,masina,electronice,barca,teren la tara,restaurant la parter...

Nu cred ca majoritatea romanilor care au facut un credit, au facut din astfel de motive.

Nu cred ca cinismul la adresa romanilor incurajeaza compasiunea la adresa americanilor.

AlinB 16.12.2012 18:34:51

Citat:

În prealabil postat de Tomita (Post 488886)
Nici eu nu sunt de acord cu armele, nici cu detinerea celor albe...m-am certat cu un coleg pentru ca avea in masina o bata, cica pentru a se apara. ...daca te vede cineva cu asa ceva raspunde tot cu violenta si conflictul se mareste...ca sa nu mai spun ca este un exemplu pentru altii...sau un pistol la un prieten poate fi o tentatie cand este in depresie...

Da, crezi ca daca cineva vede ca ai o bata in masina, imediat scoate si el una si iti da in cap.

Dar daca pentru un nimic individul o scoate si o vantui pe deasupra capului, clar ca s-ar putea sa si-o ia.

In ceea ce priveste sinucigasii, o arma nu este singurul mijloc iar daca respectivul are o depresie si se sinucide, nu arma "prietenului" este de vina ci tocmai lipsa prietenilor.

Asteptati sa cititi despre profilul psihologic al atacatorului - fara doar si poate o persoana cu ceva probleme psihice, probleme de familie, marginalizata si mai mult din cauza lor, cu parintii care l-au tratat mai mult ca o povara decat ca un fiu..

Chiar si in cele mai nebunesti gesturi exista o cauza sanatoasa.

Si mai este o vorba..nu armele ucid oameni, oamenii ucid oameni.

AlinB 16.12.2012 18:40:35

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 488874)
-oricum daca in America nu ar fiexistat arme legal,daca nu ar fi magazine cu arme nu s-ar fi produs atatea drame

La ce fel de drame te referi?
Cele in care un copil omoara alti copii?
Poate, ar fi fost mai putine.

Dar s-ar putea sa fi fost mai multe de genul in care copii si familii intregi sunt omorate in casa lor, pentru ca politia a ajuns prea tarziu, sau nu au apucat sa sune la politie, sau nici macar n-a existat elementul de descurajare - sansa ca cei atacati sa aiba o arma in casa lor.

AlinB 16.12.2012 18:42:56

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 488831)
Cred ca si in Elvetia se pot intampla asemena incidente, daca au inceput sa se intample peste tot. De ce ar fi Elvetia o exceptie? E doar chestie de timp. Parerea mea.

Nu au de ieri de azi arme in casa.
De ce..mai studiaza problema.
De exemplu poti incepe prin a deschide link -ul respectiv, nu doar sa vorbesti numai de dragul de a spune ceva.

Yasmina 16.12.2012 19:07:27

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 488992)
Nu cred ca majoritatea romanilor care au facut un credit, au facut din astfel de motive.

Nu cred ca cinismul la adresa romanilor incurajeaza compasiunea la adresa americanilor.

Eu vorbesc din ceea ce cunosc.
Rudele mele din Romania si alte cunostiinte,nu prea mai au ce manca din cauza creditelor.
Dar nu asta era subiectul topicului...ci drama unor oameni nevinovati.

DragosP 16.12.2012 19:11:09

Chestia cu plapuma și cât te întinzi. Asta relativ la avea ce mânca.

Patrie si Credinta 16.12.2012 19:29:41

ceva ciudat s-a intamplat(ca astfel am aflat de fapt). Deci am de 2 ani un cont pe un joc de browser de strategie(oarecum ca triburile). De ceva timp intru mai rar. Acum cateva zile cand am intrat, am primit mesaj de la seful grupului din care fac parte, ca toate atacurile interjucatori sunt interzise pe urmatoarele zile, in semn de reculegere. Stiu, un detaliu minor,si cam stupid, dar am simit nevoia sa notez.

Raoul 16.12.2012 19:30:54

Citat:

În prealabil postat de Miha-anca (Post 488843)
Dar atentie unde tii arma, ca sa nu fie nimeni tentat, in cazul in care ti-o cumperi.

Stai asa, exista niste reguli pentru posesorii de arme. Nu imi elibereaza permisul daca nu indeplinesc niste standarde! Bine, pana la urma depinde de mine, asa este...

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 488848)

Nu rastalmaci! Rectific eu intrebarea:

- daca sunt americani, de ce merita mai multa compasiune decat altii?? De ce se fac diferente? Daca mor 27 de americani, apare peste tot stirea! Daca mor 1000 de africani sau arabi, macelariti poate chiar de americani, de ce nu se stie nimic si e tacere?? ASTA ERA IDEEA!!!

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 488874)
-si tu pt ce vrei sa-ti iei arma? sunt curios..
-la o conferinta tinuta de Ioan Vladuca a intrebat cineva daca sa-si lase copilul sa practice arte martiale pt autoaparare ,si Ioan Vladuca a zis ca cel mai bine sa ne rugam la Dumnezeu sa ne apere de necazuri si nu sa ne bazam pe fortele noastre

De ce vreau arma?? Pentru siguranta mea si a celor din jur! Daca la scoala din SUA profesorii aveau si ei arme, probabil l-ar fi impuscat cineva si pe criminal la timp. Sau cel putin poate ar fi redus numarul victimelor.

Patrie si Credinta 16.12.2012 19:31:33

mesaj sters.

sophia 16.12.2012 19:42:48

1. Amok-uri din astea au fost si in Europa: Germania (vreo 3) si alte tari.
2. Problema nu este arma,desi toata lumea in primul rand de asta se agata.
Nimeni insa nu intelege adevarata cauza.
Ce impinge acesti tineri sa puna mana pe arma si sa faca asemenea lucruri?
Si de obicei se omoara si pe ei...
Sunt tineri cu anumite traume psihice, depresii, tineri care nu sunt ajutati, nimeni nu-i asculta, nimeni nu-i ajuta. Unii isi planuiesc fapta pe indelete pe internet, in vazul lumii, ca un strigat de ajutor si tot nu-i baga nimeni in seama si nu i-a masuri.
Ce ma mira in acest caz este ca mama lui lucra cu copii, si nu si-a inteles propriul copil, n-a vazut suferinta, problema lui. N-a avut timp de el.
Cauze care duc la traume si implicit la defulari groaznice: profesori, neputinta la scoala (note proaste, profesori care nu sunt pedagogi, presiunea din scoala, mobbing (mobbing = rautati, rerorizare) din partea colegilor sau profesorilor, discriminari etc.
Si nimeni nu-si da seama ca "fierbe oala". Nimeni nu vede.
Este boala omenirii: sa nu vezi ce se intampla langa tine.

Omenii sunt singuri si nu au cu cine vorbi! N-au pe nimeni sa-i ajute. Nici macar pe parinti sau frati etc.

3. Ceea ce spune Raoul inteleg. Sunt multe drame in lume, unele chiar langa noi si nimeni nu le ia in seama. Acum ca e vorba de americani, africani, romani sau italieni...nu e vorba aici de saraci sau bogati. Drama este aceeasi peste tot. Ca unii sunt mai bagati in seama si altii mai uitati...Asta nu putem schimba. Pur si simplu asa este pe lumea asta nedreapta.
Si se poate ca scanteia sa sara tocmai de unde nu te astepti si sa fie mai rau in zonele unde n-am crede, caci sunt mai importante, mai bogate.
Fiecare zona din lume se confrunta cu anumite probleme. Americanii au si ei destule, nu-s asa grozavi pe cat ne-am astepta.

Trebuie acordat tuturor oamenilor aceeasi atentie, toti au nevoie de ea.
Si inca ceva: in Africa se sufera/moare indeosebi de boli trupesti, foame, saracie, dar poate ca se descurca mai bine pe plan uman, sufletesc, sunt mai uniti.
In Vest este invers: au (dar nu toti) ce le trebuie, sunt mai avuti (decat africanii), dar...nu au Om, sunt suferinzi pe plan uman, sufletesc, social, sunt mai singuri.

Raoul 16.12.2012 19:52:05

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 489014)
in Africa se sufera/moare indeosebi de boli trupesti, foame, saracie, dar poate ca se descurca mai bine pe plan uman, sufletesc, sunt mai uniti.

Cei din SUA macar au murit impuscati, relativ rapid, poate chiar instantaneu (depinde de plaga cauzata). Insa nu e mai chinuitor de mii de ori sa mori de foame?? DE CE moartea unora e mai mediatizata decat a altora? De ce acei copii din SUA sunt mai importanti decat altii?? De ce se fac aceste diferente?? Nu ne-a facut Dumnezeu egali pe toti? De ce americanii sunt mai deosebiti, CE au mai special sau in plus ca altii? Ceee????

http://www.infiniteunknown.net/wp-co...ns-at-risk.jpg

http://cdn2-b.examiner.com/sites/def...378db902cf.jpg

http://www.conelle.net/315451_271208...03759472_n.jpg

arwein 16.12.2012 19:55:43

Din pacate, dincolo de tragedia in sine, se contureaza si alte pericole:
-un pattern de atacare a scolilor, unde sunt victime potentiale fara aparare; lasitate? Preluarea unui model? Mediatizarea unor astfel de incidente nu cred ca ajuta deloc la controlul lor, ci picura incet in subconstientul oamenilor cu probleme psihice ideea ca daca se supara asta trebuie sa atace.
- terorismul din interiorul societatilor, nu din afara lui;
Ce daca s-a intamplat in SUA? e mai putin grav? S-a intamplat si in Norvegia, si in Osetia si tot o porcarie e! Ce, daca au murit copiii aceia au scapat altii in Africa?
Sa ne rugam sa nu fim pusi in situatia de a ne apara, ca pentru fiecare exista cineva mai tare!

Raoul 16.12.2012 20:00:21

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 489020)
Ce daca s-a intamplat in SUA? e mai putin grav?

NU! Tocmai de aceea intreb, de ce nu se amintesc si celelalte cazuri, din alte tari? Ce mi-l arata mie pe Obama si discursul lui de 2 lei, citit de pe foaie? De-aia nu mai poate el de acei copii...

Citat:

În prealabil postat de arwein (Post 489020)
Ce, daca au murit copiii aceia au scapat altii in Africa?

NU! Insa de cei din SUA se aminteste, pe cand cei din Africa... da-i incolo!

Yasmina 16.12.2012 20:00:38

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 489009)
Nu rastalmaci! Rectific eu intrebarea:

- daca sunt americani, de ce merita mai multa compasiune decat altii?? De ce se fac diferente? Daca mor 27 de americani, apare peste tot stirea! Daca mor 1000 de africani sau arabi, macelariti poate chiar de americani, de ce nu se stie nimic si e tacere?? ASTA ERA IDEEA!!!

Cine,ce anume te-a facut sa crezi ca printr-un singur topic deschis aici,li se da o foarte mare importanta?Sau se cere mai multa compasiune pt ei in detrimentul altora?

Cand norvegianul ala a masacrat oamenii,la fel ,stirea ne-a bombardat zile in sir.
Si altele...Tzunami-ul din Japonia,anul trecut...cutremurul din Haiti...evenimentele din Koreea...

Numai o persoana neinformata(sau dezinformata)poate face asemenea afirmatii ca se vorbeste de altii mai mult si de altii mai putin.Sau suferi poate de complexul de inferioritate de tip romanesc?!

Yasmina 16.12.2012 20:06:15

Citat:

În prealabil postat de Raoul (Post 489018)
Cei din SUA macar au murit impuscati, relativ rapid, poate chiar instantaneu (depinde de plaga cauzata). Insa nu e mai chinuitor de mii de ori sa mori de foame?? DE CE moartea unora e mai mediatizata decat a altora? De ce acei copii din SUA sunt mai importanti decat altii?? De ce se fac aceste diferente?? Nu ne-a facut Dumnezeu egali pe toti? De ce americanii sunt mai deosebiti, CE au mai special sau in plus ca altii? Ceee????

http://www.infiniteunknown.net/wp-co...ns-at-risk.jpg

http://cdn2-b.examiner.com/sites/def...378db902cf.jpg

http://www.conelle.net/315451_271208...03759472_n.jpg

Lasa,nu ne mai pune tu poze aici sa ne arati cat de afectat esti tu de soarta acestor nefericiti,cautand imagini pe internet si pastandu-le aici.

Pune mana pe o foaie de hartie,cauta adrese ale organizatiilor care strang fonduri,noteaza-le si du-te frumusel la banca si trimite-le niste bani.
Da,banii cu care vrei sa-ti cumperi pistol...

Facutul pe grozavul din vorbe nu ma impresioneaza!Mai incearca!

arwein 16.12.2012 20:10:38

Tragedia are multe feluri de a se arata; daca tot vrei sa te arati echidistant, de de nu postezi imagini cu copilasi de 3 ani cersind in frig in Bucuresti?

ignatiu 16.12.2012 20:20:19

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 489014)
1. Amok-uri din astea au fost si in Europa: Germania (vreo 3) si alte tari.
2. Problema nu este arma,desi toata lumea in primul rand de asta se agata.
Nimeni insa nu intelege adevarata cauza.
Ce impinge acesti tineri sa puna mana pe arma si sa faca asemenea lucruri?
Si de obicei se omoara si pe ei...
Sunt tineri cu anumite traume psihice, depresii, tineri care nu sunt ajutati, nimeni nu-i asculta, nimeni nu-i ajuta. Unii isi planuiesc fapta pe indelete pe internet, in vazul lumii, ca un strigat de ajutor si tot nu-i baga nimeni in seama si nu i-a masuri.
Ce ma mira in acest caz este ca mama lui lucra cu copii, si nu si-a inteles propriul copil, n-a vazut suferinta, problema lui. N-a avut timp de el.
Cauze care duc la traume si implicit la defulari groaznice: profesori, neputinta la scoala (note proaste, profesori care nu sunt pedagogi, presiunea din scoala, mobbing (mobbing = rautati, rerorizare) din partea colegilor sau profesorilor, discriminari etc.
Si nimeni nu-si da seama ca "fierbe oala". Nimeni nu vede.
Este boala omenirii: sa nu vezi ce se intampla langa tine.

Omenii sunt singuri si nu au cu cine vorbi! N-au pe nimeni sa-i ajute. Nici macar pe parinti sau frati etc.

3. Ceea ce spune Raoul inteleg. Sunt multe drame in lume, unele chiar langa noi si nimeni nu le ia in seama. Acum ca e vorba de americani, africani, romani sau italieni...nu e vorba aici de saraci sau bogati. Drama este aceeasi peste tot. Ca unii sunt mai bagati in seama si altii mai uitati...Asta nu putem schimba. Pur si simplu asa este pe lumea asta nedreapta.
Si se poate ca scanteia sa sara tocmai de unde nu te astepti si sa fie mai rau in zonele unde n-am crede, caci sunt mai importante, mai bogate.
Fiecare zona din lume se confrunta cu anumite probleme. Americanii au si ei destule, nu-s asa grozavi pe cat ne-am astepta.

Trebuie acordat tuturor oamenilor aceeasi atentie, toti au nevoie de ea.
Si inca ceva: in Africa se sufera/moare indeosebi de boli trupesti, foame, saracie, dar poate ca se descurca mai bine pe plan uman, sufletesc, sunt mai uniti.
In Vest este invers: au (dar nu toti) ce le trebuie, sunt mai avuti (decat africanii), dar...nu au Om, sunt suferinzi pe plan uman, sufletesc, social, sunt mai singuri.

Foare bine argumentat, este boala secolului. Un nou studiu in Europa a aratat ca 38% din populatie este bolnava psihic si urmeaza un tratament.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:32:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.