Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Moaste (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5038)
-   -   Moartea bebelusilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1589)

digitekovi 02.04.2007 23:50:42

Ce se intampla cu sufetul uni bebelus care moare la cateva zile dupa nastere in saptamana mare?

Va_iubesc 03.04.2007 00:15:23

Nu conteaza momentul cand moare omul sau bebelusul. Ceea ce da frumusete sufletului e botezul care i se face, altfel copilasul moare pagan, nu crestin. De aceea unii copilasi sunt botezati la cateva zile sau imediat dupa nastere daca sunt bolnavi. De cele mai multe ori, prin Taina Botezului, prin Mirungere si prin Sf. Impartasanie, copilasul se face bine si traieste. Dar in situatia in care nu mai poate fi salvat si moare botezat, sufletul lui ajunge in Imparatia lui Dumnezeu.

Lasand textele lungi, mai bine spune ce s-a intamplat. Daca copilasul e foarte bolnav, mergi urgent si discuta cu un preot. Urgent! De tine poate sa depinda viata acelui copilas. Astept sa-mi scrii mai mult. Daca vrei, scrie-mi prin mesaj privat. Sunt si voi fi langa tine.

Cu drag,
Elena

digitekovi 03.04.2007 23:13:41

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc

Am o prietena care are o ruda si din pacate copilul care sa nascut saptamana trecuta a decedat luni dar din fericire a fost botezat inainte.
Multumes pentru raspuns.

digitekovi 03.04.2007 23:16:59

Am o prietena care are o ruda si din pacate copilul care sa nascut saptamana trecuta a decedat luni dar din fericire a fost botezat inainte.Uitatasem sa mai mentionez ca mama prietenei a visat in noaptea dinspe duminica spre luni ca va muri (a visat un copac inflorit din care o fata in roz a taiat o crenguta).
Multumes pentru raspuns.

veilur 05.04.2007 18:17:47

Dar ce se intimpla daca copilul moare nebotezat? Sa luam exemplu avorturile, un fenomen ce depaseste numeric cu mult moartea din diverse pricini ale noului nascut!!! Unde se duce el? In Iad? Ce vina are acel copil inconstient?

06.04.2007 09:26:36

Citat:

În prealabil postat de digitekovi
Ce se intampla cu sufetul uni bebelus care moare la cateva zile dupa nastere in saptamana mare?

Sf.Parinti si canoanele spun ca un prunc botezat cand moare merge direct in Imparatia Cerurilor...nu conteaza ziua sau perioada cand moare (tu parca specifici ca acest bebelus a fost botezat).

Un om insa ,care moare in Saptamana Luminata(imediat dupa Pasti)cand se zice ca sunt Cerurile deschise,si a fost pregatit(spovedit,impartasit)si care a avut o viata cumpatata si pentru Dzeu de asemeni se spune ca se mantuieste...cei care mor in Saptamana Patimilor eu zic ca este discutabil...depinde cat de pregatiti sunt...si asta este valabil pana la urma pentru toata perioada anului.In functie de acest aspect se mantuieste sau nu...dar asta numai Dzeu si Judecata Sa hotaraste.

06.04.2007 09:36:04

Citat:

În prealabil postat de veilur
Dar ce se intimpla daca copilul moare nebotezat? Sa luam exemplu avorturile, un fenomen ce depaseste numeric cu mult moartea din diverse pricini ale noului nascut!!! Unde se duce el? In Iad? Ce vina are acel copil inconstient?

In primul rand este o mare diferenta intre un copil nebotezat care moare...si un fat care moare in pantecele mamei cu sau fara acordul ei.
Tot Sf.Parinti spun ca acel suflet nu va avea dreptul sa se bucure de Imparatia lui Dzeu,sa vada "Fata lui Hristos"....dar nici nu se va chinui in "lumea intunericului" pt ca nu el si-a ales acest traseu...probabil(zic eu) ca prin canonul mamei(daca aceasta va constientiza la timp si il va face in urma unei spovedanii) copilul sau fatul va avea sansa gradat sa se apropie de Lumina,precum cei botezati...exact dupa cainta mamei...de ea depinde mantuirea ei si salvarea sufletelului caruia singura i-a decis soarta.
Dar....sa nu uitam ca Judecata lui Dzeu nu o stie nimeni....iar Dreptatea si Milostivirea Sa nu are margini.

veilur 06.04.2007 20:55:21

Pai nu, atunci sa luam cazul in care copilul moare dupa cateva ore dupa ce a fost nascut, atunci unde se duce el? (fara sa luam in considerarea avortul)

ARHANGHELUL 07.04.2007 13:41:11

Chiar daca este avort sau moare la 1 minut dupa nastere copii merg in acelas loc de unde au venit si asteapta sa ii primeasca oamenii pe pamant ca sa poata invata, pentru ca numai aici pe pamant pot deveni constienti de ei insisi.

consuela 17.04.2007 09:03:26

"Chiar daca este avort sau moare la 1 minut dupa nastere copii merg in acelas loc de unde au venit si asteapta sa ii primeasca oamenii pe pamant ca sa poata invata, pentru ca numai aici pe pamant pot deveni constienti de ei insisi."

vrei sa spui ca se intorc unde? ca religia ortodoxa nu crede in preexistenta sufletelor? in neexistenta? nu se poate, ce e creat nu poate sa mai dispara.
si spui ca asteapta sa ii primeasca iar oamenii pe pamant, adica se reincarneaza?

Apar mai multe intrebari nu numai asta, de exemplu noi ne chinuim in viata asta si poate nici asa nu apuci sa te salvezi si cu tot efortul ajungi in iad daca nu faci fata pretentiilor, iar ei daca mor la nastere nu simt nici o durere fizica si ajung fara efort direct in rai, pai imi convine si mie asa si cui nu i-ar conveni? Si chiar nebotezati sau avortati tot e mai bine intr-o stare intermediara decat in iad .

consuela 17.04.2007 09:11:21

de fapt dupa spusele voastre ar rezulta ca copiii astia care mor fara sa apuce sa faca pacat sunt ca niste persoane care trec examenul fara sa fie testati.
Adica apare in sala de examen ca picat din luna, nu a invatat o boaba ca nu a avut timp nu a stiut ce materie se cere, etc, ceilalti au invatat de si-au stors creerii, (ca e un examen greu referitor la unde iti ajunge sufletul pe vecie) si cu tot efortul majoritatea pica conform zicalei ortodoxe "multi chemati putini alesi", iar astia trec cu 10, 9 sau 8 fara probleme in timp ce restul se zbat de nu mai pot pt un 5 care nu e nici ala sigur!
Si va mai faceti si probleme daca cumva au trecut cu 8 sau 9 in loc de 10, vai ce nenorocire...

ARHANGHELUL 17.04.2007 19:06:04

Cosuela
Daca crezi in evolutia sufletelor ai sa intelegi care este problema si ai sa o rezolvi.

consuela 17.04.2007 21:32:09

"Daca crezi in evolutia sufletelor "
asta insemnand sa cred orbeste ca absolut toate sufletele evolueaza? daca unele vor sa decada din rautate, nesupunere sau alte "n" motive, crezi ca le opreste ceva? exemplul cel mai concludent e Lucifer.

veilur 18.04.2007 00:47:37

Consuela dar comparatiile tale nu sunt facute in mod corect si am sa-ti si spun de ce:
- in primul rand nici nu se pune problema sa compari un copil deabia nascut cu un om care isi da examenul pentru vesnicie pemtru simplu motiv ca nu aceleasi varste! Fa comparatii cu oameni cu aceleasii capacitati mintale!
- in al doilea rand acel copil care s-a nascut mort sau a murit dupa cateva clipe de la nastere nu are nici o vina pentru moartea sa. Mie mi se pare absurd ca el sa ajunga in iad numai pentru faptul ca nu a fost botezat. Eu am citit undeva ca acei copii vor primi un loc aparte in Rai, adica nu vor primi mare rasplata dar nici nu vor arde in gheena.
Asa ca inainte de a posta ceva consuela, gandeste-te ca nu tebuie sa faci comparatii intre oameni care sunt in stadii diferite de dezvoltare!

consuela 18.04.2007 08:34:36

mai omule nici eu cand eram copil abia nascut nu aveam pacate de ce nu am murit atunci sa ajung in Paradis si ma chinui de pomana poate nu reusesc sa scap de iad?
Adica oamenii aia maturi nu au trecut si ei prin faza asta de copil? compar ceva foarte comparabil! e vorba de fazele din viata aceleiasi persoane! nu vad ce ar fi de necomparat. Oricine putea muri la nastere si ajunge in rai, da? De ce mor numai unii, aia sunt alesii si resul chinuiti-va ca fiarele in arena care apuca bine, care nu asta e? ti se pare corect?

consuela 18.04.2007 08:39:36

eu nu am zis sa ajunga in iad daca nu au fost testati ca nu e corect, corect ar fi sa se nasca din nou sa dea testul ca toata lumea nu sa il treaca fara sa merite.

veilur 18.04.2007 21:25:59

Stai un pic, dar nu te gandesti ca acel copil moare din cauza neglijentei parintilor? Sau poate asa vrea Dumnezeu sa fie, ca unii copii sa fie sacrificati si sa ajunga in Rai pentru ca aparintii sa-si mai plateasca din pacate aici pe Pamant. Plus ca de ce te deranjeaza atat de mult ca altii ajung in Cer fara sa dea testul? Dar ca acea mama poate a fost batuta de sotul ei in timpul sarcinii nu te mai gandesti; sau ca acea mama a fumat si s-a drogat la greu in timpul sarcinii iara nu te gandesti. Ar putea fi atatea motive pentru care un copil sa moara fara voia lui incat nu am rabdare acum sa iti insir aicea. Gandeste-te ca majoritatea copiilor morti ajung in Rai din cauza parintilor neglijenti si nepasatori.
Gandeste-te ca sufletul acelui copil nu se reintoarce din nou in alt trup, el se duce direct in Rai, tocmai din motivul ca proprii lui parinti nu i-au oferit sansa de a-si trai viata.

ARHANGHELUL 18.04.2007 23:36:40

Citat:

În prealabil postat de consuela
"Daca crezi in evolutia sufletelor "
asta insemnand sa cred orbeste ca absolut toate sufletele evolueaza? daca unele vor sa decada din rautate, nesupunere sau alte "n" motive, crezi ca le opreste ceva? exemplul cel mai concludent e Lucifer.

Pentru DUMNEZEU nu exista rau doar pentru noi oamenii.
Si toti evoluam spre bine chiar si entitatile negative pentru ca nu exista involutie.

consuela 19.04.2007 08:38:43

vrei sa spui ca Lucifer cand a cazut a evoluat? nu am mai auzit asa ceva.

veilur 19.04.2007 22:10:04

Demonii incearca mereu sa gaseasca noi metode de inselare impotriva oamenilor, ca ei nu stau sa evolueze, ca deja sunt intr-o stare avansata de evolutie.

consuela 19.04.2007 23:27:56

nu e adevarat, demonii sunt intr-o stare foarte decazuta iar ceea ce au deja (puteri spirituale, inteligenta , experienta de mii de ani)sunt atribute cu care i-a inzestat D-zeu inainte sa pice . Iar ceea ce li s-a dat nu mai poate fi luat inapoi, si pt ca nu au putere de creatie tot ce pot face cu puterile lor f mari e sa avarieze ce creaza altii oameni sau D-zeu, si sa puna capcane alora mai prosti ca ei (noi toti cu exceptia sfintilor).

ARHANGHELUL 20.04.2007 23:09:42

Citat:

vrei sa spui ca Lucifer cand a cazut a evoluat? nu am mai auzit asa ceva.

Nu a cazut ci a ramas in urma cu evolutia.
A ramas repetent.

ARHANGHELUL 20.04.2007 23:16:49

Citat:

nu e adevarat, demonii sunt intr-o stare foarte decazuta iar ceea ce au deja (puteri spirituale, inteligenta , experienta de mii de ani)sunt atribute cu care i-a inzestat D-zeu inainte sa pice . Iar ceea ce li s-a dat nu mai poate fi luat inapoi, si pt ca nu au putere de creatie tot ce pot face cu puterile lor f mari e sa avarieze ce creaza altii oameni sau D-zeu, si sa puna capcane alora mai prosti ca ei (noi toti cu exceptia sfintilor).

Orice om poate sa controleze aceste entitati dar trebuie sa stie in ce se manifesta aceste entitati negative.

veilur 22.04.2007 16:41:13

Citat:

eu nu am zis sa ajunga in iad daca nu au fost testati ca nu e corect, corect ar fi sa se nasca din nou sa dea testul ca toata lumea nu sa il treaca fara sa merite.

Fie ca acei copii sa ajunga unde este randuit de Dumnezeu sa ajunga si gata. :)

veilur 22.04.2007 16:42:16

Ce stim noi de judecatile Domunului? Suntem praf si pulbere in fata Lui, asa ca nu avem ce comenta! Capisci?

johny 25.04.2007 15:53:48

Citat:

În prealabil postat de veilur
Ce stim noi de judecatile Domunului? Suntem praf si pulbere in fata Lui, asa ca nu avem ce comenta! Capisci?

nu sti ca cei nascuti de sus va judeca lumea?

tudor2012 25.04.2007 19:13:36

Citat:

de fapt dupa spusele voastre ar rezulta ca copiii astia care mor fara sa apuce sa faca pacat sunt ca niste persoane care trec examenul fara sa fie testati.
Adica apare in sala de examen ca picat din luna, nu a invatat o boaba ca nu a avut timp nu a stiut ce materie se cere, etc, ceilalti au invatat de si-au stors creerii, (ca e un examen greu referitor la unde iti ajunge sufletul pe vecie) si cu tot efortul majoritatea pica conform zicalei ortodoxe "multi chemati putini alesi", iar astia trec cu 10, 9 sau 8 fara probleme in timp ce restul se zbat de nu mai pot pt un 5 care nu e nici ala sigur!
Si va mai faceti si probleme daca cumva au trecut cu 8 sau 9 in loc de 10, vai ce nenorocire...

Era o pilda.. in care se zicea de cineva care avea o vie si in decursul unei zile a tot chemat oameni la lucru. Si cei care au muncit de dimineata si cei care au ajuns in ultimul ceas au luat la final masa. cand a venit vremea platii, toti au primit aceeasi plata. Normal ca cei ce au muncit de dimineata s-au revoltat si au intrebat de ce ei sunt egali cu ceilalti, ei ar trebui sa primeasca mai mult. Iar proprietarul viei ce le-a zis? "Ce aveti voi cu mine daca sunt bun?" asa si noi, daca ne-am luat crucea in spate, adica vrem sa ne mantuim si facem asta ori la inceputul vietii ori pe patul de moarte ne vom mantui. si de ce sa ne fie ciuda pe cei care se spovedesc pe patul de moarte si noi tre sa muncim toata viata? Ce avem noi cu Domnul daca e bun?

consuela 26.04.2007 13:25:55

nu e vorba de ciuda, e vorba daca e corect sau nu, pt ca nu poti avea incredere intr-un D-zeu incorect.

consuela 26.04.2007 13:31:44

e diferenta mare intre cei care se mantuiesc pe patul de moarte in cine stie ce groaza si suferinta si cei care mor dupa nastere si care intra direct in Rai fara nici un merit .

quasar 26.04.2007 13:36:03

Cine suntem noi sa zicem ca ala merita sa intre in rai,celalalt nu,si mai ales cine suntem sa indraznim macar a gandi ideea ca Dumnezeu este incorect???!!?:(:(

tudor2012 26.04.2007 17:52:24

Citat:

e diferenta mare intre cei care se mantuiesc pe patul de moarte in cine stie ce groaza si suferinta si cei care mor dupa nastere si care intra direct in Rai fara nici un merit .

Pai atunci sunt mai fericiti cei care au trait. pentru ca poate au mai tras dupa ei cateva suflete pe calea cea buna. Si daca mor in chinuri.. am mai postat despre asta, este spre binele si mantuirea lor.

veilur 26.04.2007 22:39:00

He he, fericiti de cei ce mor in chinuri, ca asa isi mai platesc pentru gramada de pacate facute pana atunci, dar stai ca pana la urma unii oameni isi provoaca singuri astfel de morti chinuitoare, un mare exemplu fiind cancerul pulmonar provocat de fumat.

consuela 26.04.2007 22:55:28

tudor si quasar spuneti chestii care sfideaza orice logica...nu sunt mai fericiti cei care s-ar chinui pe ultima suta de metri, pt ca cea mai nesigura soarta lor, e f greu sa nu te revolti, sa nu te intrebi daca se merita sa suferi si pt ce? si chiar asa nu stiu daca au platit suficient sau a mai ramas ceva, ei mereu sunt pe nisipuri miscatoare si in nesiguranta si zbucium, nu cred ca isi doreste careva. Cu cat ai ajuns la spiritualitate mai tarziu, cu atat te chinui mai mult, ca ti se pune in carca si din urma! Nu ti le sterge nimeni te iarta la spovedanie numai daca nu mai repeti nimic din ce ai zis si oricum chiar si asa le si platesti!
In plus nimeni nu e respunzator de pacatele altuia, e total absurd sa tragi pe altii pe spinarea ta! Vorbesti de parca ar fi un fleac!

veliur sunt de acord la faza cu cancerul sau alte boli de la fumat, baut sau droguri etc ; un astfel de om isi face rau cu mana lui, dupa ce ca viata asta iti da de tras si asa prea multe, isi mai dai si singur una in cap sa fie si mai rau, ca tot el trage.

Dar nu e vorba de ce iti faci cu voia si stiinta ta, ca in cazul asta iti meriti soarta, problema e cand iti vin necazuri din senin desi tu ai avut f mare grija de tine insuti, fiecare avem instinct de autoconservare si o doza de egoism necesar, pana si animalele au, astfel incat sa se protejeze fiecare singur.

consuela 26.04.2007 23:01:07

iar ref la tot ce e anormal : drogati , viciati de tutun si bauturi , intorsi de la normal de gen homo si lezbi, cred ca sunt sub nivelul animalelor pe acea perioada, nu isi revin fara urme chiar sa vrea .
Si mai cred ca D-zeu a creat animalele/pasarile sa invatam de la ele...asa ca nu ar fi de mirare ca animalele si pasarile sa fie mai respectate decat unele persoane.

tudor2012 26.04.2007 23:56:40

Pai Consuela, nu e un fleac. Dar e foarte simplu. Si nu vorbeam de pacate. vorbeam de adus pe calea cea buna. Dar daca tie iti place sa contesti puterea divina pentru ca suferi pe pamantu asta.. asta e alegerea ta. si ti-o respect. Dar nu pot sa fiu de acord cu tine. :)

irina4m 28.11.2007 14:05:17

Citat:

În prealabil postat de Clausemi
cand se zice ca sunt Cerurile deschise

la ce te referi spunand " Cerurile deschise" ? am mai auzit de o astfel de denumire dar niciodata nu am aflat ce vrea sa insemne asta

Evelina Ioana 21.04.2011 21:13:11

Scuzati-ma , nu stiu foarte bine unde trebuie postat .. sper sa fie ok asa. Stie cineva despre moartea unei persoane in saptamana Mare ? Unde ajunge sufletul ? Sunt mai multe ipoteze ..am auzit cum ca ar ajunge cu siguranta in Rai sau ca e foarte mare pacat si portile sunt inchise ..nu stiu..

anamaria simleu 21.04.2011 21:41:28

Citat:

În prealabil postat de consuela (Post 24041)
mai omule nici eu cand eram copil abia nascut nu aveam pacate de ce nu am murit atunci sa ajung in Paradis si ma chinui de pomana poate nu reusesc sa scap de iad?
Adica oamenii aia maturi nu au trecut si ei prin faza asta de copil? compar ceva foarte comparabil! e vorba de fazele din viata aceleiasi persoane! nu vad ce ar fi de necomparat. Oricine putea muri la nastere si ajunge in rai, da? De ce mor numai unii, aia sunt alesii si resul chinuiti-va ca fiarele in arena care apuca bine, care nu asta e? ti se pare corect?

esti foarte haioasa...eu stiu ca micutii care mor imediat dupa nastere...devin ingeri...

anamaria simleu 21.04.2011 21:47:42

Citat:

În prealabil postat de consuela (Post 24945)
nu e vorba de ciuda, e vorba daca e corect sau nu, pt ca nu poti avea incredere intr-un D-zeu incorect.

Dumnezeu nu este incorect....Citeste dialogul dintre Dumnezeu si Iov din Biblie si vei intelege...

anamaria simleu 21.04.2011 21:53:58

Citat:

În prealabil postat de consuela (Post 25016)
tudor si quasar spuneti chestii care sfideaza orice logica...nu sunt mai fericiti cei care s-ar chinui pe ultima suta de metri, pt ca cea mai nesigura soarta lor, e f greu sa nu te revolti, sa nu te intrebi daca se merita sa suferi si pt ce? si chiar asa nu stiu daca au platit suficient sau a mai ramas ceva, ei mereu sunt pe nisipuri miscatoare si in nesiguranta si zbucium, nu cred ca isi doreste careva. Cu cat ai ajuns la spiritualitate mai tarziu, cu atat te chinui mai mult, ca ti se pune in carca si din urma! Nu ti le sterge nimeni te iarta la spovedanie numai daca nu mai repeti nimic din ce ai zis si oricum chiar si asa le si platesti!
In plus nimeni nu e respunzator de pacatele altuia, e total absurd sa tragi pe altii pe spinarea ta! Vorbesti de parca ar fi un fleac!

veliur sunt de acord la faza cu cancerul sau alte boli de la fumat, baut sau droguri etc ; un astfel de om isi face rau cu mana lui, dupa ce ca viata asta iti da de tras si asa prea multe, isi mai dai si singur una in cap sa fie si mai rau, ca tot el trage.

Dar nu e vorba de ce iti faci cu voia si stiinta ta, ca in cazul asta iti meriti soarta, problema e cand iti vin necazuri din senin desi tu ai avut f mare grija de tine insuti, fiecare avem instinct de autoconservare si o doza de egoism necesar, pana si animalele au, astfel incat sa se protejeze fiecare singur.

necazurile vin tocmai penrtu a nu ne crede perfecti....si a ne insusii pactul mandriei...daca stim sa suportam necazurile si nedreptatile, atunci il cunoastem si pe D-zeu....cand inima e franta si smerita, EL se apropie de oameni.....D-zeu ne da o cruce pe masura puterilor fiecaruia....pentru a ne intoarce la EL....

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:36:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.