![]() |
Vorbirea in limbi - ajutor
Buna ziua, cer si eu ajutor intr-o problema care ma roade de ceva vreme ... e cam asa pe scurt ... am fost ateu pana la 20-21 de ani... timp in care am meditat in ura si intuneric ... e ca rezultat mi-a aparut un fel de vorbire in cuvinte foarte ciudate... ganduri ciudate imi invadau mintea si soapte imi vorbeau... ei... prin interventia Divina am scapat de ganduri soapte.. si toata ura ce o aveam in mine... dar de vorbirea asta nu... frate si cand vorbeste nu se mai opreste ... nici nu stiu de unde vin cuvintele ca daca ma pui sa iti reproduc dupa ce le zic nu le mai am in minte sau ceva de genu... am vreo problema? voi ce ziceti?
|
Da.
Dar de ce nu cauti tu ajutor de specialitate? Apropo, acum ce esti? |
Citat:
|
Citat:
Propun ca, in loc sa il luam in deradere, sa ne rugam toti pentru el, azi, 28.12.2012, la ora 21.00, pentru ca Dumnezeu sa il vindece sau sa il indrume spre cinvea care il poate ajuta. |
Citat:
2. Dacă nu ești un troll, atunci fuga la psiholog/psihiatru și apoi la preot. Dacă ceea ce descrii tu este real, nu vei găsi niciun fel de rezolvare pe internet. |
Nu e troll, e Cornelus.
|
Citat:
|
Citat:
sugestia mea este sa cauti o biserica ortodoxa si sa mergi la slujbe, eventual sa soliciti preotului (preotilor) sa-ti citeasca molitvele sfantului Vasile cel mare, s-ar putea sa ai un duh necurat in tine, care inspira acea vorbire necunoscuta. |
Ah, acum e clar, e cornelurș.
Vorbind cu el însuș. |
Citat:
Deci prietene tu alegi ce vrei sa faci,eu unul o sa ma rog pentru tine,ca vad ca ai fost invins de crestini si acum cauti locul potrivit pentru tine,eu iti spun sa vii in Ortodoxie ca nu va fi nimic care sa stea in cale. Domnul sa te ajute!:) |
Citat:
ce urai cel mai mult inainte?aceea soapta este constiinta ta. |
Dezamagire..
Deci.. sunt ortodox de religie... eram... dar din motive de gandire... ajunsesem sa cred ca nu exista nimic nici.. si nici ci doar vointa mea ... am fost pacalit... vorbaraia a aparut de mult inainte sa aud de vorbirea asta ciudata in limbi la penticostali si a aparut atunci cand frica in mine a pierit odata cu mila, si rusinea ce nu mai existau in mine. Oricum...credeam ca gasesc aici o altfel de indrumare... un raspuns la ce se intampla . De mers la biserica la un preot o puteam gandi si singur multumesc ... am fost si mi s-a zis ca am fost intr-un proces de demonizare... dar apoi am vazut lucruri nu tocmai faine printre acei bisericosi care erau asa evidente ... si nu m-am mai dus si nu dau detalii pentru a nu descuraja lumea sa mai mearga la biserica.
Oricum chestiile neplacute se regasesc si in postarile voastre... dar banuiesc ca acest forum e nou creat.. iar lumea habar nu are scopul acestuia ... nu transformati forumu ortodox in deradere adevarata cand cineva are nevoie de ajutor. |
Citat:
Cuviosul Petru Damaschin:"Ai cazut,ridica-te.Ai cazut iarasi,ridica-te iarasi.Numai pe Doctorul tau sa nu-L parasesti,caci atunci vei fi osandit de deznadejde mai rau decat un sinucigas.Staruie langa El,si El isi va face mila cu tine,fie prin intoarcerea ta,fie prin incercare,fie prin alta fapta a purtarii Sale de grija,fara sa stii Tu." Sf.Ioan Gura de Aur:"cel dintai rod al bunatatii si iubirii aproapelui.Ea este o stare cumpanita si linistita a sufletului,insotita cu silinta de a nu supara si a nu se supara pe nimic"(despre blandete) Fer.Augustin:"Prietenia este dulce prin legatura scumpa dintre oameni,caci face o unitate din mai multe suflete." Sf.Vasile cel Mare:"Nimic nu este atat de firesc pentru noi ca a fi in comuniune cu altii,a avea nevoie unii de altii si a ne iubi unii pe altii" Sf Efrem Sirul:"Necredinta ii vine omului mai mult din voia lui libera de a se lega pe sine de lucrui desarte si trecatoare ale veacului de acum" Sf.Chiril al Ierusalimului:"Sa stii ca tu ai un suflet cu o vointa libera...care are putinta de s face cum voieste." Avva Isaia(Filocalia 12):"Cine este biruit de lucruri mici,acela este biruit si de lucrui mari." Sf.Ioan Guara de Aur:"Nu inchide nimanui poarta ta,caci Il lasi afara pe Hristos" Fer.Augustin:"Omule,poti fugi de toate,daca vrei,numai de constiinta ta,nu.Intra in casa,odihneste-te in pat,retrage-te in launtru tau,nici un loc nu vei afla unde sa te ascunzi daca pacatele te vor roade" |
Citat:
|
Citat:
Sf.Vasile cel Mare:"Cei ce clevetesc netreptatesc trei categorii de oameni,pe ei insisi,pentru ca si pe ei se amagesc,inselandu-i,si pe cei ce sunt cleveti,fiindca nedreptatesc renumele si cinstea lo cea buna." |
vidoveczandrei ->multumesc
Slava Domnului ca m-ai lamurit, si ca esti adevarat crestin multumesc din sufletul care l-ai umplut cu foc si fericire caci vorbele tale sunt din ceruri adevarata unealta de ajutor si dragoste de aproape.
Deci exista aici ajutor Ortodox, cum se spune ca e si la biserica... mii de spirite sa te alunge de pe carare... asa s-au adunat si aici . |
constiinta
Citat:
Acuma e ok constiinta mea e doar o voce launtrica a mea nu mai multe . |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
intervenitia divina...
Pot sa zic atat ... ca strigatul unui om chinuit este auzit iar raspunsul este foarte prompt ca atunci cand s-a mantuit cel de langa Iisus pe cruce ceva de genu a fost salvare mea. Detaliile sunt ale mele.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Aceea nu este constiinta ta. Sa nu crezi chiar fiecare vorba care o vezi aruncata pe oriunde. Constiinta nu "vorbeste". Exista 3 tipuri de lucrari in om: de la fire, de la diavoli si de la Dumnezeu. Toate gandurile astea care te macina sunt de la diavoli; sunt nenumarate cazuri si prin pateric, in care in diferite contexte, oamenii aveau "ganduri si voci" de la diavoli. Gandurile astea "TREBUIE IGNORATE IN MOD ABSOLUT". Asculta-ma ce-ti zic. Altfel o sa ajungi legat l psihiatrie daca le asculti. Haide sa-ti arat clar de ce trebuie ignorate: - toate gandurile care iti vin sunt pe urmatorul tipar: sunt ganduri care te judeca, te invinovatesc, iti maresc dimensiunea pacatelor, hulesc pe Dumnezeu, sunt ganduri de a face rau cuiva. - sensul gandurilor este raul, este de a face rau; ai sa vezi ca gandurile astea nu au un scop si nici o finalitate buna in sine. Ia si scrie pe o hartie 10 din gandurile avute; si vezi in detaliu ce a insemnat fiecare gand din acelea. EXISTA O SCAPARE DIN GANDURILE ASTEA Fiind un razboi de la diavoli, si gandurile astea se departeaza. Poate chiar usor as spune eu. Problema in fond este ca tu ESTI PE LANGA BISERICA. Diavolii sunt ca mafia - daca prin pe vreunul ca nu are paza, atunci il omoara repejor. 1. Trebuie sa intri in randuiala COMPLETA a Bisericii: adica sa te spovedesti, sa te impartasesti. 2. Trebuie sa incepi IMEDIAT un canon de rugaciune la Maica Domnului si la Sfintii Arhangheli. Rugaciunea sa o faci imediat dimineata cum te scoli, pentru ca diavolii nu te asteapta mult in zi pana dau navala. In fiecare zi trebuie sa faci o rugaciune si de pocainta si de ajutor. Paraclisul Maicii Domnului este foarte bun. 3. Du-te si viziteaza sfintele moaste, unde este foarte mult har, si unde diavolii sunt alungati. In fiecare saptamana du-te si tu la cateva biserici la care sunt sfinti mari si le cere ajutorul. 4. Poti usor sa scapi si sa te vindeci de ganduri, dar pentru DUMNEZEU, DU-TE SI TU LA DOCTORI, LA BISERICA. Iti recomand sa te duci mai mult la manastiri, unde au preoti foarte capabili si induhovniciti si care pot sa te inteleaga in problema asta. Preotii de mir nu prea stiu cum sa procedeze in astfel de cazuri. Din punctul meu de vedere esti intr-o stare FOARTE GRAVA; este un fel de cancer boala ta, care doar asteapta sa te omoare. Sa stii ca demonii or sa te mai atace si or sa vina si cu ajutoare. Fa cele 4 puncte de care ti-am spus si iti spun ca te vei vindeca. Vindecarea ta este usoara aici, trebuie doar indepartati diavolii, prin curatire. Nu mai astepta. Daca nu iti revii, atunci demonii vor capata si mai multa putere asupra ta. |
Doamne ajută.
Omule drag, îți răspund cu smerenie și iubirea ce sunt dator să ți-o dăruiesc ție și tuturor care mai au sau vor mai avea încercările astea. Darul limbilor a fost dat Sfinților Apostoli și altor câtorva care au avut nevoie de el. E unul din darurile Sfântului Duh. 1. Cu ce scop se dă acest dar? Cu scopul de a propovădui Evanghelia! 2. Cui? Cui are nevoie de el spre scopul propovăduirii Evangheliei. 3. Primesc și alți oameni acest dar, dar pentru alt scop? Nu. Doar dacă ai o viață cu adevărat plăcută lui Dumnezeu și doar dacă scopul tău e de a propovădui Evanghelia Dreptații, dar nu știi limba celui sau celor cu care vorbești. 4. Prin darul limbilor, știi sau nu știi ce vorbești? Sigur că știi. Altfel cum îi poți explica Adevărul Evangheliei? Ești întro stare lucidă, vorbești limpede și coerent, ce-ți este dat de Sfântul Duh pentru a învăța Evanghelia, celor care nu o cunosc pe ea, în limba și dialectul lor. 5. Atunci când nu știi cele ce-ți sunt date să vorbești, ce este? Este înșelare diavolească, vrăjmașul creației își bate joc de tine. 6. În mișcarea penticostală din ereziile neo-protestante, o inovație e vorbirea în limbi. Ce se întâmplă defapt acolo? E simplu. Ei spun că vine Duhul Sfânt și le dă vorbirea în limbi. Dar Duhul Sfânt face asta, dă darul, doar cu scopul propovăduirii Evangheliei. Și mișcarea penticostală să propovăduiască Evanghelia cui? Nu are pentru cine. Căci noi, românii, am fost deja creștini înainte de venirea mișcării penticostale. Deci acolo nu e Duhul Sfânt. E alt duh. 7. Se mai dă darul limbilor de către Duhul Sfânt azi? Neîndoielnic că da, dacă este nevoie. Dar nu mai este nevoie. Biblia și Evanghelia, în originalele din Septuaginta și Vulgata este accesibilă oricui, în peste 200 de limbi și peste 5000 de dialecte. Căci uite ce spune Hristos prin gura Sfântului Apostol Pavel în prima Epistolă dată Corintenilor: "Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii – se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși;" (13, 8) 8. Dacă primesc astfel de grăiri de neînțeles, trebuie să fiu îngrijorat? Cu siguranță că da. Posedarea diavolească poate lua mii de forme, un exemplu e patima beției. Deci îngrijorează-te, omule drag, du-te și mărturiseșteți păcatele preotului lui Hristos din Biserica Creștină (ortodoxă), toate câte le ai, sincer și deschis, Împărtășește-te apoi de Sfintele și Nemuritoarele, Cereștile și de Viață Făcătoarele Lui Hristos Taine, Trupul și Sângele Său, prin discernământul preotului și caută să nu mai păcătuiești și să devii în fiecare zi un om mai bun ca ieri. Așa cum poți tu, dar luptă și dă-ți silința. Și vei reuși, căci "Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin." (Matei 28, 20) Iar în caz că te îndoiești de preoții lui Hristos, uite ce zice Cuvântul către Apostoli, și prin ei Episcopilor și prin ei, preoților lui Hristos: "Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer." (Matei 18, 18) Bucurii. |
Citat:
Sfânta Scriptură: „Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu;” 1 Corinteni 14:2 Cu ce scop se dă acest dar? 1. Credinciosul obișnuit din Biserică să se zidească în credință Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Insă Dumnezeu dorește ca El să fie la conducerea vieților noastre. Când vorbești în alte limbi nu ai tu controlul a ce spui ci, in duh, tu grăiești taine. Pentru că cel ce vorbește într-o limbă străină nu vorbește oamenilor, ci lui Dumnezeu; și nimeni nu-l înțelege, fiindcă el, în duh, grăiește taine. 1 Corinteni 14:2 Citat:
Citat:
Asta este o concepție care place cu deosebire satanei. Vestirea Evangheliei este urgentă, imperios necesară, de o stringentă nevoie. Vocabularul meu este prea sărac pentru a sublinia nevoia și importanța vestirii Evangheliei astăzi, acum. Este adevărat că Biblia sau porțiuni din Scriptură au fost traduse în 4,765 de limbi dar mai sunt încă 2135 de limbi și dialecte care nu au nici măcar o carte a Bibliei tradusă. Din 16.749 de grupuri etnice existente pe glob, Evanghelia a pătruns doar între 9.820 de etnii. Adică mai puțin de jumătate. Dintre cele neevanghelizate, 3.417 grupuri etnice sunt de religie musulmană, 2.595 grupuri sunt hinduse, 580 budiste iar celelalte de alte religii. Este necesară o armată întreagă de creștini care să ducă Evanghelia dar creștinii se ceartă, dorm și visează că nu mai este nevoie de vestirea Evangheliei. Citat:
Citat:
Dacă ai o inimă curată, ți-ai predat viața ta lui Dumnezeu și dorești Duhul Sfânt și darurile Lui, bucură-te! Citat:
Cunoscute mi-ai făcut căile vieții; umplea-mă-vei de veselie cu fața Ta, și la dreapta Ta de frumuseți veșnice mă vei sătura. Psalmii 15:11 |
Citat:
Citat:
Cata inducere in eroare! Si cata nerusinare ! adica initiatorul acestui topic doreste sa scape de acea vorbire in limbi care nu-i da pace, si se gaseste acest domn sa faca reclama ! D.le, nu gasiti ca sunteti inoportun? |
Citat:
Cum ai început anul, ce îți propui pentru 2013? Câte id-uri paralele ai în obiectiv să-ți mai deschizi? Multă sănătate să îți dea Dumnezeu și poate în acest an vei lua hotărârea să te pocăiești. |
Multumesc
Citat:
Si nu sa nu va duceti careva la doctori sa luati medicamente date de neurolog, eu am fost am luat de vreo 2 ori medicamentele si am renuntat imediat la reteta . Dumnezeu este adevarata cale a vindecarii nu este nevoie de nimic mai mult. |
Intarire catre vorbele tale
Citat:
Mare adevar zici cand spui ca asa ceva nu se mai da.Dar ca sa atragi cumva trebuie sa dai omului de rand speranta.. si dorinta de a veni la biserica mai"speciala decat o dau altii" Daca vrea cineva sa aibe asa vorbire sa imi dea mesaj privat pentru ca ii pot invatza cum sa aibe asa vorbire ... dar sa o tina pentru el caci nu e normal sa pacalesti lumea spunand ca ai primit un har si sa te folosesti de asa ceva in numele lui Dumnezeu. Nu are rost sa judecam ... sa ne minunam .... doar sa stim ceva adevarat si sa nu dorim sa avem putere ...rang sau alte prostii ce face pe altu sa doreasca si el .. ca asa facem o lucrare foarte rea. Adevarata biserica este cea mai veche nu e nevoie de modernizare si nici alte adaugiri. |
Citat:
no, imi place cum pui problema: vorbirea in limbi se invata, este o tehnica (oculta) folosita si ras-folosita de bisericile penticostale, nu e har si nici binecuvantare! |
Citat:
|
Citat:
|
Cei-fără-de-rușine, în ereziile nou protestante, se ridică mereu împotriva Adevărului, iar Dumnezeu îi iartă iar și iar, îi așteaptă acasă, în adevărul Bisericii Creștine. Până la un moment dat, când va risipi oasele lor lângă iad.
Mă văd nevoit să repet: FERIȚI-VĂ DE EREZIILE BAPTIȘTILOR, PENTICOSTALILOR, MARTORILOR LUI IEHOVA, ADVENTIȘTILOR, si altor erezii neo-protestante O erezie a mișcării penticostale (ca exemplu) și a altor nou protestanți, este că ei nu fac nici un fel de rugăciune către Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, nici de mărire, de mulțumire sau de cerere, nu îi aduc mărire în nici un fel. Însuși Dumnezeu i-a adus mărire, iar ei, în înșelarea minții lor, sărăcuții, refuză cu înverșunare să se smerească. "Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui." (Luca 1, 48-49) Și nu se opresc aici, prin lepădarea lor de Biserica Creștină, ca o mlădiță ruptă ce nu mai aduce rod, o ponegresc, răzvrătiți pe Preacurată, spunând despre ea că a mai avut nașteri cu Dreptul Iosif, după nașterea lui Hristos Dumnezeu, contrazicând sărăcuții de ei cuvântul lui Dumnezeu din Proorocia care zice : "Și mi-a zis Domnul: "Poarta aceasta va fi închisă, nu se va deschide și nici un om nu va intra pe ea, căci Domnul Dumnezeul lui Israel a intrat pe ea. De aceea va fi închisă." (Iezechiel 44, 2) Iată poarta este pântecul Născătoarei de Dumnezeu. Cum să mai intre spurcăciune omenească acolo de unde a ieșit slava Dumnezeiască Hristos? Ei spun săracii, de versetul cu mama și frații de la Matei 12, 46, dar traducerea autentică (o altă erezie, locală, la nivel național, mișcarea penticostală prin apostatul Cornilescu, a schimbat Biblia după bunul lor plac, sub pretextul "traducerea Bibliei din prezent nu e bună, noi vă oferim adevărata traducere". Nemulțumirea lor de traducerea de până atunci a Bibliei, autentică, a avut ca scop susținerei inovațiilor noii erezii) din originalele grecești ale Septuagintei ne spune că cuvântul frați - referitor la frații Domnului - redă cuvântul grecesc adelfoi (în ebraică: ah), având sensurile de frați, veri, rude apropiate. În toate aceste cazuri nu este vorba de frați, propriu-zis, după trup, ci de rude apropiate, veri. În alte cazuri: Matei 28, 18; Ioan 20, 17-18, prin cuvântul -frații Mei- se înțeleg apostolii, ucenicii Mântuitorului. Aceste sensuri multiple ale cuvântului frate sunt cunoscute încă din Vechiul Testament. Limba ebraică având un vocabular redus, unele cuvinte prezintă mai multe sensuri, iar între acestea este și cuvântul frate. "Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri." (Matei 7, 21) Care e voia Tatălui dacă nu creștinismul primar, al primelor veacuri creștine, așa cum l-a stabilit prin Fiul Său, prin Sfinții Apostoli și prin urmașii și ucenicii Sfinților Apostoli? E oare voia Tatălui să schimbe creștinismul cel vechi, cu unul nou, pentru că cel vechi nu mai e bun? Nu. Cei-fără-rușine ei cred că fac bine prin inovațiile și ereziile lor. Zice Cuvântul: "Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o – să fie anatema!" (Galateni 1, 8) Au vestit ei altă Evanghelie? Da! O evanghelie în care Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a mai avut copii cu dreptul Iosif. Vai lor și ereziei la care se închină. hristoșii mincinoși zac în sânul minții lor. Ei săracii, nu știu ce-i aia anatema. Se rătăcesc neștiind scripturile. (Matei 22, 29) Dacă nu îl înțeleg (creștinismul autentic) și sunt nemulțumiți de el, și se smintesc, să se smerească, să caute și vor găsi, răspunsuri există la orice întrebare, când e smerenie și limpezimea minții, discernământ. Căci iată ei vin, să predice hristoșii lor mincinoși, spunând că predică în limbile lor diavolești blestemate pe Hristos, nouă, românilor, care deja Îl avem pe Hristos, și L-am avut cu mult înainte de venirea înșelării nou protestante. De ce nu se duc să predice musulmanilor, cum face Biserica Creștină (ortodoxă) să fie uciși de iubitorii de jihad? Din cauza întunericului din sânurile minții lor. Să ne predice ce? Pocăința? Adevărata pocăință nu înseamnă schimbarea religiei, din ortodoxă în neo-protestantă, înseamnă THEOSIS, îndumnezeirea omului prin har, înseamnă METANOIA, schimbarea firii celei vechi. Pocăința înseamnă căința de păcate și dorirea sfințeniei în viețile noastre, nu inovații și erezie. ANATEMA TUTUROR EREZIILOR BISERICII CREȘTINE și porțile iadului nu o vor birui pe ea. Bucurii. |
mda, am citit ce s-o scris pe aici legat de vbirea în limbi, așa-i, chestiile astea se cam "învață", trebe să repeți foarte mult timp și foarte repede un cuvânt,
întotdeauna am văzut în treaba asta ceva extrem de ciudat... |
Citat:
|
Citat:
Dacă doriți să comentați documentat și pasional despre biserici, Maica Domnului, neoprotestanți sau anateme, faceți un efort și căutați un topic dedicat! Bucurii. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 14:41:27. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.