Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Un sfant grabnic ajutator (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16112)

getasotir 07.02.2013 09:33:20

Un sfant grabnic ajutator

Fericirea mea a fost umbrita si inlocuita cu tristete,sotul meu in loc sa se bucure de minunea care ne asteapta copilul nostru.....vrea sa ne despartim,nu ne mai intelegem,sunt foarte dezamagita si ranita de comportamentul lui,oare ce pot face?Exista un sfant grabnic ajutator care sa ma ajute sa il intorc cu fata spre noi?Sa fie bine si intelegator ca altadata

catalin_ 07.02.2013 09:52:24

toti sunt

Citat:

În prealabil postat de getasotir (Post 501746)
Fericirea mea a fost umbrita si inlocuita cu tristete,sotul meu in loc sa se bucure de minunea care ne asteapta copilul nostru.....vrea sa ne despartim,nu ne mai intelegem,sunt foarte dezamagita si ranita de comportamentul lui,oare ce pot face?Exista un sfant grabnic ajutator care sa ma ajute sa il intorc cu fata spre noi?Sa fie bine si intelegator ca altadata

Rugati-va cu toata dragostea si nadejdea Maicii Domnului care este nadejdea celor fara de nadejde (fara nici o exagerare) si Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si veti fii uimita . Toti sunt ajutatori si grabnic chiar, daca cerem mijlocirea lor cu durere si credinta. Daca va numiti Geta , Sfantul Gheorghe va este ocrotitor de la nastere. Pot sa dau marturie de minunile si raspunsul pe care il dau Maica Domnului si Sfantul Gheorghe, Sfantul Mina, Sfantul Ierarh Nicolae, Sfintii Arhangheli. Pe Sfanta Cuvioasa Parascheva, Sfantul Ierarh Spiridon si Sfintii trei ierarhi ii pastrez pentru doar pentru mine .

getasotir 07.02.2013 10:04:24

Citat:

În prealabil postat de catalin_ (Post 501751)
Rugati-va cu toata dragostea si nadejdea Maicii Domnului care este nadejdea celor fara de nadejde (fara nici o exagerare) si Sfantului Mare Mucenic Gheorghe si veti fii uimita . Toti sunt ajutatori si grabnic chiar, daca cerem mijlocirea lor cu durere si credinta. Daca va numiti Geta , Sfantul Gheorghe va este ocrotitor de la nastere. Pot sa dau marturie de minunile si raspunsul pe care il dau Maica Domnului si Sfantul Gheorghe, Sfantul Mina, Sfantul Ierarh Nicolae, Sfintii Arhangheli. Pe Sfanta Cuvioasa Parascheva, Sfantul Ierarh Spiridon si Sfintii trei ierarhi ii pastrez pentru doar pentru mine .

VA multumesc mult de tot de sfaturi

cristiboss56 07.02.2013 18:26:40

Citat:

RUGACIUNEA MAICII DOMNULUI "BUCURIE NEASTEPTATA"

RUGACIUNE:

O, Prea Sfanta Fecioara, Prea Buna Maica, acoperamantul a toata lumea crestina, credincioasa solitoare si sprijinitoare a tuturor celor ce sunt in pacate, necazuri, nevoi si dureri. Primeste aceasta cantare de rugaciune, ce se inalta de la noi nevrednicii robii tai si precum de demult pe cel pacatos, care in fiecare zi de mai multe ori se ruga inaintea cinstitei tale icoane, nu l-ai trecut cu vederea, ci i-ai daruit lui bucuria cea fara de veste a pocaintei si l-ai plecat pe Fiul tau cu multa staruitoare rugaciune spre iertarea acestui pacatos si ratacit, asa si acum nu trece cu vederea rugaciunea noastra a nevrednicilor robilor tai si roaga-L pe Fiul tau si Dumnezeul nostru ca si noua tuturor, celor ce ne inchinam cu credinta si cu umilinta inaintea icoanei tale celei de vindecari purtatoare, sa daruiasca bucurie neasteptata dupa trebuinta fiecaruia: pacatosilor celor afundati in adancul rautatilor si al pacatelor si al patimilor, intelepteste a tot lucratoare pocainta si mantuire, celor din necazuri si intristari mangaiere, celor ce se afla in nevoi si asupriri desavarsita scapare de acestea, celor slabiti cu duhul si deznadajduiti, nadejde si nerabdare, celor ce traiesc in bucurie si belsug, neincetata multumire Binefacatorului, celor nenorociti, indurare, celor din boli si neputinte indelungate si celor parasiti de doctori, vindecare neasteptata si intarire a celor cu mintea pierduta din boala, intoarcerea si reinoirea mintii celor ce pleaca la viata cea vesnica si nesfarsita, amintire a mortii, umilinta si zdrobirea mintii pentru pacate, duh treaz si nadejde tare spre indurarea Judecatorului.
O, Doamna Preasfanta, milostiveste-te spre toti cei ce cinstesc intru tot Sfant numele tau si tuturor arata-le atotputernicul tau acoperamant si sprijineala. Pazeste in bunatate pe cei ce pana la sfarsitul lor cel mai de pe urma vietuiesc in dreapta credinta si arata cinstita petrecere, pe cei rai, buni ii fa, pe cei rataciti, pe calea cea dreapta povatuieste-i, la orice lucru bun si placut Fiului tau, ajuta-i; orice lucru rau si potrivnic lui Dumnezeu, strica-l, celor ce se afla in nedumenire trimitele lor din cer ajutor nevazut si inteleptite, de ispita, sminteli si pierzare scapa-i, de toti oamenii cei rai si de vrasmasii cei vazuti si nevazuti apara-i si pazeste-i, cu cei ce calatoresc impreuna calatoreste, celor din lipsuri si din foamete fii hranitoare, celor ce nu au acoperamant si adapost fii acoperamant si scapare, celor goi da-le imbracaminte, celor obijduiti pe nedrept si prigoniti sprijineala, pe cei ce rabda clevetire, batjocura si hula, indrepteaza-i in chip nevazut, pe clevetitori si hulitori mustra-i inaintea tuturor, celor ce se dusmanesc cu inversunare daruieste-le pace fara de veste si noua tuturor dragoste unuia catre altul, pace, evlavie si sanatate cu indelungare de zile. Casniciile in dragoste si unire le pazeste, pe sotii care se afla in dusmanie si despartire impaca-i, uneste-i unul cu altul si pune-le lor dragoste nestricata, maicilor nascatoare de fii daruieste-le grabnica dezlegare, pe prunci ii creste, pe cei tineri intelepteste-i si deschide-le lor mintea spre primirea oricarei invataturi folositoare, povatuieste-i spre frica de Dumnezeu, infranare si iubire de osteneli, pe cei de un sange, prin pace si dragoste ii izbaveste de cearta si de vrasmasii, pentru orfanii cei fara de mama fii Maica, de tot pacatul si de toata spurcaciunea ii indeparteaza si spre toate cele bune si placute lui Dumnezeu ii invata, iar pe cei inselati si cazuti in pacat si necuratie, curatindu-i de spurcaciunea pacatului, scoate-i din adancul pierzarii, vaduvelor fii mangaietoare, toiag batranetilor fii, de moartea cea fara de veste si fara de pocainta pe noi, pe toti ne izbaveste si ne daruieste noua tuturor sfarsit crestinesc vietii noastre, fara de durere, nerusinat, cu pace si raspuns bun la judecata infricosatoare a lui Hristos. Pe cei mutati intru credinta si pocainta, din viata aceasta a noastra, fa-i sa locuiasca impreuna cu ingerii si cu toti sfintii, pentru cei ce s-au sfarsit de moarte napraznica, roaga-l pe Fiul tau, milostiv sa le fie si pentru toti cei raposati fara sa aiba rudenii care sa roage pe Fiul tau pentru odihna lor, singura fii neincetata si calda rugatoare, ca toti, in cer si pe pamant, sa te cunoasca pe tine ca pe o sprijinitoare neinfruntata a neamului crestinesc si, cunoscandu-te, sa te slaveasca pe tine si prin tine pe Fiul tau cu Cel fara de inceput al Sau Parinte si cu Cel de-o fiinta Duhul Sau, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

De poti draga Geta , citeste tot Acatistul " Bucurie neasteptata " si sa nu deznadajduiesti niciodata !
Doamne ajuta !

adam000 07.02.2013 21:35:30

In primul rand cere cat mai intens si mai mult mila si ajutorul Lui Dumnezeu! Este momentul sa incerci sa te rogi cat mai mult pt mila si ajutorul Lui Dumnezeu, deci incearca sa te rogi in permanenta:

"Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ma!"

si fii convinsa ca Dumnezeu isi va arata mila Lui in moduri in care poate nici nu te-ai fi (putut) gandi!

Roaga-te tot timpul, mai ales in momentele de conflict si rugaciunea te va ajuta in multiple moduri.

incearca sa intelegi ca atunci cand 2 oameni nu se inteleg, in acele clipe pline de emotii si vorbe negative (rostite, sau inca nu), niciunul din cei 2 nu mai sint in postura sa il asculte pe celalalt (nu va inghiti nici un repros sau asteptare si nu te va asculta - si orice discutie rezonabila (care sa aiba vreo finalitate utila) este exclusa - din acest motiv incearca sa nu aduci in discutie copilul in momentele de maxima tensiune, sa nu il bagi in neintelegerile dintre voi). Este o tendiinta fireasca. Din acest motiv cel mai bine in asemenea momente ca cei 2 sa stea cat mai departe unul de celalalt: tu sa te retragi in rugaciune pina cand te vei linisti (cerind continuu mila Lui Dumnezeu prin rugaciune, daca te rogi din suflet, nu doar cu buzele, ci cu toata atentia la rugaciune, El iti va aduce pace in suflet), iar sotul tau nu va mai avea cu cine sa se certe sau sa discute negativ si conflictul nu se va mai escalada si amplifica.

Astfel rugaciunea va aplana o cearta sau o tensiune dintre voi intr-un mod in care si tie iti va vindeca sufletul sa nu te simti ranita (caci atunci cand tu te simti ranita, nici tu nu esti obiectiva, nici tu nu il poti asculta impartial sa vezi unde are dreptate, ci poate vei avea tendinta la riposta, punand gaz pe foc si departandu-va de o rezolvare), ci sa il poti apoi asculta pe sotul tau ce are sa spuna si sa incercati (tu cu rugaciunea in suflet) sa gasiti rezolvare cand sinteti intr-un moment bun, calm, pasnic.

Retrage-te intr-un loc linistit in care sa te poti ruga: iar astfel de loc linistit poate intai sa fie unul fizic linistit departe de el (in biserica, intr-un parc, etc), fie, dupa o oarece silinta, acel loc linistit sa fie chiar in sinea ta - rugaciunea din sinea ta (Doamne Iisuse Hristoase miluieste-ma!). Cand vei reusi sa te retragi in sinea ta in rugaciune, nu te va mai influenta nici o cearta, nici furia sotului, nici nimic, iar el nu va mai avea cu cine sa aiba conflict si nici cu cine sa se certe.

Dar pt inceput e bine sa te retragi si intr-un loc exterior fizic linistit si sa te rogi din cartea de rugaciuni, rugaciunile pt intristari si necazuri sau pt necazuri si suparari si alte rugaciuni asemenea; si sa incerci sa te rogi cat mai mult (pina cand iti formezi o practica, o obisnuinta), rugaciunea prin care sa ceri mila Lui Dumnezeu: Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul!

Nicador 07.02.2013 21:36:23

Citat:

Parintele Arsenie Boca. Sa fii sigura ca te va ajuta.

Ana Tr. 07.02.2013 21:41:08

Citat:

Cat de trist cand se intampla asa.... Si cate cazuri sunt... In cine mai poti sa ai incredere? Barbatii astia care vor femei dar nu vor copii.... Mare pacat!

cristiboss56 07.02.2013 22:32:51

Citat:

În prealabil postat de Ana Tr. (Post 501901)
Cat de trist cand se intampla asa.... Si cate cazuri sunt... In cine mai poti sa ai incredere? Barbatii astia care vor femei dar nu vor copii.... Mare pacat!

Trist pentru tot omul căzut în păcat , trist pentru noi toți adică , inclusiv pentru femeia care își dorește doar bărbat pentru o noapte sau două , apoi își aruncă pruncul la ghenă , sau îl uită prin maternități , trist și pentru bărbatul ce tratează femeia precum o sclavă , precum un simplu obiect sexual, dar mult mai tristă e fățărnicia noastră, dragă colegă de forum . . . ! Oricum, nu aici este locul "filozofiilor"noastre, aici este o durere, un om și o întrebare , o rugăminte a lui.

getasotir 08.02.2013 09:06:58

Am facut asa cum m-ati sfatuit,m-am rugat mai mult si mai intens,de data aceasta am simtit sa ma rog SFINTEI PARASCHEVA pur si simplu asa am simtit,i-am citit acatistul si am purtat la mana o bratara data la moastele sfintei,sincer va spun ca ma simt mai linistita si mai cu speranta,cand a venit sotul meu acasa aseara parca nu mai era suparat deloc,mi-a vorbit asa de frumos si de dulce cum demult nu a mai facuto,,,,,,dar acum 1 an iar treceam prin certuri mari cu el,,,,si la fel m-am gandit sa ma rog SF PARASCHEVA sa ne impace el fiind foarte egoist si sa nu faca primul pas.....si va spun sincer cand a venit seara m-a luat in brate,si-a cerut iertare si am ramas mirata de aceasta reactie........ori m-am rugat din suflet,ori SF PARASCHEVA este grabnic ajutatoare.

cristiboss56 08.02.2013 09:26:31

Citat:

În prealabil postat de getasotir (Post 501968)
Am facut asa cum m-ati sfatuit,m-am rugat mai mult si mai intens,de data aceasta am simtit sa ma rog SFINTEI PARASCHEVA pur si simplu asa am simtit,i-am citit acatistul si am purtat la mana o bratara data la moastele sfintei,sincer va spun ca ma simt mai linistita si mai cu speranta,cand a venit sotul meu acasa aseara parca nu mai era suparat deloc,mi-a vorbit asa de frumos si de dulce cum demult nu a mai facuto,,,,,,dar acum 1 an iar treceam prin certuri mari cu el,,,,si la fel m-am gandit sa ma rog SF PARASCHEVA sa ne impace el fiind foarte egoist si sa nu faca primul pas.....si va spun sincer cand a venit seara m-a luat in brate,si-a cerut iertare si am ramas mirata de aceasta reactie........ori m-am rugat din suflet,ori SF PARASCHEVA este grabnic ajutatoare.

Rugăciunea făcută din suflet nu are cum să nu dea roade ! Din păcate , sau din fericire, necazurile ne fac mai apropiați de Dumnezeu și de Sfinții plăcuți Lui. O rugăciune făcută formal , doar pentru a bifa că am făcut-o și pe asta, nu va da roade , ea find o rugăciune formală, forțată , fără sens până la urmă . Cu siguranță Sfânta Cuvioasa Parascheva ți-a ascultat ruga făcută din suflet. Acum , nu trebuie să te oprești aici , ci să ai continuitate în rugăciune sub îndrumarea duhovnicului tău și cu binecuvântarea lui . Doamne ajută !

getasotir 08.02.2013 09:29:20

Multumesc frumos,cu siguranta ma voi ruga in continuare SF PARASCHEVA caci am simtit ca ma ajutat grabnic.Ma puteti ajuta sa imi spuneti daca in acest forum a fost deschis vreun topic cu minunile SF PARASCHEVA?Imi face mare placere sa citesc si sa ma intaresc in credinta.

cristiboss56 08.02.2013 09:55:13

Citat:

În prealabil postat de getasotir (Post 501975)
Multumesc frumos,cu siguranta ma voi ruga in continuare SF PARASCHEVA caci am simtit ca ma ajutat grabnic.Ma puteti ajuta sa imi spuneti daca in acest forum a fost deschis vreun topic cu minunile SF PARASCHEVA?Imi face mare placere sa citesc si sa ma intaresc in credinta.

S-a scris despre Sfânta Cuvioasă Parascheva , dar poți da căutare ori pe site , ori pe google :"viața și minunile Sfintei Parascheva", și ți se vor afișa multe rezultate spre bucuria și întărirea ta. Doamne ajută !

gpalama 08.02.2013 11:11:01

Buna.

Sunt multe case care au ca problema principala certurile pe diverse motive.
Daca este cearta atunci trebuie sa faci cateva lucruri:

1. Sa va spovediti amandoi. Nu insista pe langa sot daca nu vrea, pentru ca spovedania nu se face cu sila si ajungi sa-l enervezi degeaba. Daca sotul nu vrea, sa te duci tu la spovedanie. Zice parintele Paisie ca spovedania strica si rupe toata lucrarea diavolului.

2. Neaparat sa te rogi. In fiecare zi trebuie facuta rugaciune catre un sfant si neaparat cerut in rugaciune "sa fie liniste si pace in casa". Daca vei sari rugaciunea zilnica, acatistul tau pe care il faci, atunci cearta va veni imediat. Iar rugaciunea ar fi bine sa o faci dimineata, pentru ca altfel vine ispita in cursul zilei. Daca vezi ca vine ispita, citeste si tu rugaciune

3. Trebuie ca ambii soti sa invete sa-si tina gura cate putin si sa mai rabde si de la celalalt cate o vorba mai grea. Daca raspunzi la fiecare vorba nu faci decat sa pui gaz pe foc si asa nu se stinge focul. Cearta intre soti este si o problema a personalitatii fiecaruia, care trebuie sa fie mai ingaduitoare.

4. Da cu aghiasma mare si mica in casa. Amesteca aghiasma mica cu putina aghiasma mare si sfinteste cat mai des casa.

5. Este o carte foarte frumoasa aparuta recent cu minunile Sfintei Parascheva. Este o carte format A4, cu coperta alba, pe care am gasit-o intr-o biserica. Impresionanta.

Sa te aiba Dumnezeu in paza.

adam000 08.02.2013 20:29:00

Citat:

În prealabil postat de getasotir (Post 501975)

Nu stiu daca exista vreun topic cu minunile Sf Parascheva, dar pot sa iti spun ce minune a facut Sf Parascheva cu bunica mea si pe aceasta cale sa dau Slava Lui Dumnezeu pentru minunile pe care le face in viata noastra zicand din toata inima: Minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai !

Pe vremea cand traia bunica mea, la un moment dat, spre batranete (desi era inca femeie in putere) a orbit brusc. Maica--mea a dus-o pe la toti doctorii, i-au facut injectii in ochi cu diferite medicamente, au chinuit-o cu toate procedurile medicale cate puteau la acea vreme sa faca doar-doar or reusi sa-i redea vederea, dar prognosticul era rezervat si mamei ii spuneau ca nu se stie daca isi va mai recapata vreodata vederea (ca ei incearca, dar nu se stie daca reusesc si ca sint mici sansele).

Iar maica-mea, disperata sa gaseasca ajutor, a auzit in acea vreme ca sa se roage la Sfanta Parascheva, ca este tamaduitoare de boli si ajuta pe multi sa se insanatoseasca. Asa ca (desi nu era credincioasa), a inceput sa se roage, nu neaparat din crediinta, ci cu speranta, cu nadejdea ca poate-poate Sf Parascheva o va ajuta pe bunica.

Si s-a tot rugat cu disperare, cu dorinta, cu rugaminte, cu smerenie si cu speranta in mila sfintei Parascheva, si, in aproximativ o saptamana, bunica si-a recapatat vederea iar doctorii au concluzionat ca mare minune ca si-a recapatat vederea, ca nu prea erau sanse decat f mici.

De atunci mama mea imi tot aminteste sa ma rog si la Sf Parascheva si sa ii multumesc pentru ca mult a ajutat-o pe bunica mea cu sanatatea si mare minune a facut!

Culmea coincidentei, Dumnezeu a randuit ca eu sa ajung sa prind drag si sa merg la o biserica care are unul din hramuri Sfanta Parascheva si astfel, la fiecare Sf Liturghie, sa ma pot inchina la icoana Sf Parascheva duminica de duminica!

Minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui !

getasotir 08.02.2013 20:32:43

Citat:

În prealabil postat de adam000 (Post 502178)
Nu stiu daca exista vreun topic cu minunile Sf Parascheva, dar pot sa iti spun ce minune a facut Sf Parascheva cu bunica mea si pe aceasta cale sa dau Slava Lui Dumnezeu pentru minunile pe care le face in viata noastra zicand din toata inima: Minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai !

Pe vremea cand traia bunica mea, la un moment dat, spre batranete (desi era inca femeie in putere) a orbit brusc. Maica--mea a dus-o pe la toti doctorii, i-au facut injectii in ochi cu diferite medicamente, au chinuit-o cu toate procedurile medicale cate puteau la acea vreme sa faca doar-doar or reusi sa-i redea vederea, dar prognosticul era rezervat si mamei ii spuneau ca nu se stie daca isi va mai recapata vreodata vederea (ca ei incearca, dar nu se stie daca reusesc si ca sint mici sansele).

Iar maica-mea, disperata sa gaseasca ajutor, a auzit in acea vreme ca sa se roage la Sfanta Parascheva, ca este tamaduitoare de boli si ajuta pe multi sa se insanatoseasca. Asa ca (desi nu era credincioasa), a inceput sa se roage, nu neaparat din crediinta, ci cu speranta, cu nadejdea ca poate-poate Sf Parascheva o va ajuta pe bunica.

Si s-a tot rugat cu disperare, cu dorinta, cu rugaminte, cu smerenie si cu speranta in mila sfintei Parascheva, si, in aproximativ o saptamana, bunica si-a recapatat vederea iar doctorii au concluzionat ca mare minune ca si-a recapatat vederea, ca nu prea erau sanse decat f mici.

De atunci mama mea imi tot aminteste sa ma rog si la Sf Parascheva si sa ii multumesc pentru ca mult a ajutat-o pe bunica mea cu sanatatea si mare minune a facut!

Culmea coincidentei, Dumnezeu a randuit ca eu sa ajung sa prind drag si sa merg la o biserica care are unul din hramuri Sfanta Parascheva si astfel, la fiecare Sf Liturghie, sa ma pot inchina la icoana Sf Parascheva duminica de duminica!

Minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui !

ma bucur mult.........SLAVA DOMNULUI

adam000 08.02.2013 20:42:16

Citat:

În prealabil postat de getasotir (Post 501968)

Nu o lasa pe Sfanta Parascheva singura sa va ajute mai mult decat ajuti tu!!! Fi si tu impreuna-lucratoare cu Dumnezeu si cu Sf Parascheva la mantuirea familiei tale, a ta si a sotului tau!
Daca Sf Parascheva cu rugaciunile ei a ajutat ca sotul tau, barbat fiind, sa lase deoparte orice mandrie (eventual ranita sau dezamagire de atitudinea ta) si sa vina sa iti vorbeasca frumos, sa te ia in brate, si sa incununeze blandetea si bunatatea cu marea smerenie de a-si cere iertare, atunci fa si tu (nu numai) asemenea, ci chiar intoarce impatrit, precum Zaheu Vamesul (care asa s-a mantuit!) si smereste-te si cere-ti iertare si arata-i bunatatea si dragostea ta de patru oi mai mult decat a facut-o el!

glykys 08.02.2013 20:51:27

Ma bucur asa de mult cand citesc despre Sfanta Parascheva, ocrotitoarea bunicii si a casei noastre! Sfanta a ajutat-o pe bunica sa scape de la moarte candva, in tineretea ei si de atunci mereu se ruga la ea si tinea post in cinstea ei. Plus ca am mare nadejde ca bunica mea s-a mantuit, cu rugaciunile sfintei. Mi-ar placea si mie sa citesc cartea aceea.

getasotir 08.02.2013 20:53:54

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 502182)
Ma bucur asa de mult cand citesc despre Sfanta Parascheva, ocrotitoarea bunicii si a casei noastre! Sfanta a ajutat-o pe bunica sa scape de la moarte candva, in tineretea ei si de atunci mereu se ruga la ea si tinea post in cinstea ei. Plus ca am mare nadejde ca bunica mea s-a mantuit, cu rugaciunile sfintei. Mi-ar placea si mie sa citesc cartea aceea.

Va multumesc mult de marturisiri......ma bucur enorm

cezar_ioan 09.02.2013 00:23:38

Citat:

Voi incerca sa spun cateva cuvinte din experienta de sot si tata, avind in vedere "crizele de crestere" ale cuplului, ale familiei.
Cand sotia mea a ramas insarcinata (venise darul Domnului, Tudor) am constatat ca, pe zi ce trecea, in loc sa fim tot mai apropiati, ea se insingura, se inchidea parca in sine.
Apoi, imi parea ca devine tot mai mandra si pretentioasa...
Treptat, au inceput sa apara intre noi conflicte, dispute pe care nu le mai avusesem. Nestiind ce se intampla am inceput sa fac fel de fel de scenarii, sa emit ipoteze, presupuneri. Nu mai comunicam aproape deloc. Devenisem certaret, artagos... M-am luat de baut... Zdravan!
Credeam, chiar, ca nu e copilul meu!!

Traiam amandoi o experienta noua, pentru care nu eram deloc pregatiti, se pare...
Abia apoi am inteles ca rolul de parinte se invata, cu greu, cu rabdare, cu sacrificii.

Putin a lipsit sa nu imi iau campii, iar ea sa nu o ia razna.
Totusi, prin Mila Domnului, ne-am straduit amandoi sa trecem peste dificultati si sa ne reinnodam dragostea.

Eu am acceptat, cu vremea, ca nu mai sunt centrul vietii sotiei, ca iubea pe ... altcineva! Pe propriul nostru copil, Tudorica!

Cat sunt acum de fericit ca ea l-a iubit!
Atunci, insa, imi era foarte greu.
Poate ca si sotul tau sufera din pricina modificarii comportamentului tau.
Iti sugerez sa ii acorzi mai multa atentie, sa fii mai dragalasa cu el. Sa il asiguri si sa il reasiguri (prin vorbe clare si prin gesturi fara echivoc) ca il iubesti si ca vrei sa fiti cea mai fericita, cea mai frumoasa familie din lume! Se va linisti, cu vremea...
Acum doar ii este greu sa accepte schimbarea. Nu banuieste ca, peste putina vreme, veti fi atat de bogati!

Domnul sa va ocroteasca!

getasotir 09.02.2013 08:57:29

Sper sa fie ceva doar de moment si sa ii treaca sotului meu,sa fim din nou fericiti ca si pana acum.

Lucian008 09.02.2013 10:00:27

Citat:

Getasotir=patricia2006
Ori esti un troll care se plictiseste. Dar macar ai putea fi coerenta in exprimare. Si nu esti. Te contrazici de multe ori, in multe postari. In unele in aceeasi zi. Si chiar nu stiu de ce lumea se mai oboseste sa iti raspunda. Asa ca solutia ar fi banned-area.
Ori ai probleme psihice, destul de serioase, iar vindecarea ar trebui sa o cauti altundeva. Nu pe forum. Ar trebui sa urmezi un tratament de specialitate si sa ai o relatie cu un duhovnic. Si tot o forma de ajutor pentru tine ar fi banned-area.

getasotir 09.02.2013 10:09:54

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 502367)
Getasotir=patricia2006
Ori esti un troll care se plictiseste. Dar macar ai putea fi coerenta in exprimare. Si nu esti. Te contrazici de multe ori, in multe postari. In unele in aceeasi zi. Si chiar nu stiu de ce lumea se mai oboseste sa iti raspunda. Asa ca solutia ar fi banned-area.
Ori ai probleme psihice, destul de serioase, iar vindecarea ar trebui sa o cauti altundeva. Nu pe forum. Ar trebui sa urmezi un tratament de specialitate si sa ai o relatie cu un duhovnic. Si tot o forma de ajutor pentru tine ar fi banned-area.

Imi pare rau dar eu nu sunt patricia2006.Pur si simplu ma lupt cu incercari de la diavol pentru ca eu asa le consider si incerc sa gasesc o alinare,un sfat un gand bun de la voi.Te rog frumos sa iti masori cuvintele pentru ca eu nu sunt bolnava psihic,cum poti spune asa ceva?

DragosP 09.02.2013 10:28:34

Nici patricia nu era ce zicea că e. Dar sunteți (99%) aceeași persoană.

gdf-fdc 09.02.2013 10:42:51

Citat:

fericirea mea a fost umbrita si inlocuita cu tristete,sotul meu in loc sa se bucure de minunea care ne asteapta copilul nostru.....vrea sa ne despartim,nu ne mai intelegem,sunt foarte dezamagita si ranita de comportamentul lui,oare ce pot face?exista un sfant grabnic ajutator care sa ma ajute sa il intorc cu fata spre noi?sa fie bine si intelegator ca altadata

maica domnului si toti sfintii sunt grabnic ajutatori dar implinirea dorintelor noastre depinde f mult de credinta cu care ne rugam

AlinB 09.02.2013 12:14:09

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 502372)
Nici patricia nu era ce zicea că e. Dar sunteți (99%) aceeași persoană.

Trol sau o persoana care are mare nevoie de preot/psiholog sau mai mult.

Sau din fiecare cate ceva..

In nici un caz de forum - care evident nu i-a ajutat nici prima data ca a venit cu aceleasi faze inapoi si probabil nu degeaba a fost banata.

Stau si ma tot minunez citind risipa de eruditie de pe topicul asta si celalat..
Vorba aia cu piatra si "inteleptii" se pare ca este cat se poate de adevarata.
Mai au si ateii dreptate cand iau crestinii la misto pentru calitatea discernamantului (nu ca ei ar fi mai breji ba chiar dimpotriva).

cezar_ioan 09.02.2013 13:46:42

Un raspuns dat cuiva care, poate, de fapt nu il cauta are folosul lui.
I-ar putea ajuta pe altii, care nu au formulat intrebarea dar care, citind topicul, pot descoperi ca o aveau deja in ei, inmugurita.

Intrebarea e un prilej care poate duce si la lucruri bune. Cu atat mai mult, poate, efortul (bucuria, datoria etc.) de a raspunde.

Crestin_Simona 09.02.2013 13:51:34

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 502412)
I-ar putea ajuta pe altii, care nu au formulat intrebarea dar care, citind topicul, pot descoperi ca o aveau deja in ei, inmugurita.

Intrebarea e un prilej care poate duce si la lucruri bune. Cu atat mai mult, poate, efortul (bucuria, datoria etc.) de a raspunde.

Eu una sunt 100% de acord cu tine. Multe lucruri mi-am limpezit de cand sunt pe acest forum. Chiar si faptul ca scrie ortodoxa la profilul meu...:1:
Doamne ajuta!

cezar_ioan 09.02.2013 13:53:26

Citat:

În prealabil postat de getasotir (Post 502364)
Sper sa fie ceva doar de moment si sa ii treaca sotului meu,sa fim din nou fericiti ca si pana acum.

In mesajul meu sugeram sa te centrezi pe tine, pe ce ai tu bun de facut si de oferit, iar nu pe sot...
Daca unul dintre prieteni are o problema, dragostea il indeamna pe celalalt sa faca lucrul cel bun. Cu atat mai mult cu cat in relatia de cuplu participa fiecare la fericirea sau nefericirea celuilalt.
Daca vrei sa fiti fericiti, cred ca cel mai bun lucru e sa faci portia ta care contribuie la fericire. Nu sa astepti sa cada para malaiata...
Suntem fiecare coautori ai fericirii si nefericirii aproapelui.

getasotir 09.02.2013 13:57:32

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 502414)
In mesajul meu sugeram sa te centrezi pe tine, pe ce ai tu bun de facut si de oferit, iar nu pe sot...
Daca unul dintre prieteni are o problema, dragostea il indeamna pe celalalt sa faca lucrul cel bun. Cu atat mai mult cu cat in relatia de cuplu participa fiecare la fericirea sau nefericirea celuilalt.
Daca vrei sa fiti fericiti, cred ca cel mai bun lucru e sa faci portia ta care contribuie la fericire. Nu sa astepti sa cada para malaiata...
Suntem fiecare coautori ai fericirii si nefericirii aproapelui.

Am inteles dar el e cel care sa schimbat,eu am incercat sa fiu mai intelegatoare si sa las de la mine,,,,,nu spun ca as fi perfecta doar ca eu nu m-am schimbat cu nimic

cezar_ioan 09.02.2013 14:02:45

Citat:

În prealabil postat de getasotir (Post 502415)
... eu nu m-am schimbat cu nimic

Aici e poanta!....:)
De cugetat la asta... Si de intrebat pe sot cum vede si el lucrurile. S-ar putea sa afirme tocmai contrariul. Caz in care se poate schimba, in sfarsit, ceva: lentila veche prin care ne vedem pe noi insine... O lentila care nu mai corespunde noii situatii. Intrucat venirea bebelusului este un fapt cu totul extraordinar, cu impact mare pe care, poate, niciodata nu il constientizam suficient de bine si de prompt. Ci mult mai tarziu...

Discutati cu rabdare, cu dragoste, cu ingaduinta... Cu nadejde in Hristos, fiecare in sufletul lui si impreuna, daca se poate.

getasotir 09.02.2013 14:05:12

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 502417)
aici e poanta!....:)
de cugetat si de intrebat pe sot cum vede si el lucrurile. Discutati cu rabdare, cu dragoste, cu ingaduinta... Cu nadejde in hristos, fiecare in sufletul lui si impreuna, daca se poate.

nu m-am schimbat cu nimic in sensul rau,sunt aceiasi persoana calda si intelegatoare

DragosP 09.02.2013 14:05:51

Uite că v-ați întâlnit. Slavă Domnului!

Lucian008 09.02.2013 14:11:57

Citat:

În prealabil postat de getasotir (Post 502370)
Imi pare rau dar eu nu sunt patricia2006.Pur si simplu ma lupt cu incercari de la diavol pentru ca eu asa le consider si incerc sa gasesc o alinare,un sfat un gand bun de la voi.Te rog frumos sa iti masori cuvintele pentru ca eu nu sunt bolnava psihic,cum poti spune asa ceva?

Sa le luam pe rand.
I. Sunteti patricia2006.
1. Nu este o singura persoana care crede asta;
2. Aveti acelasi stil;
3. Aveti acelasi probleme existentiale: nu ma pot ruga, la cine sa ma rog, am probleme cu sotul, Maica Domnului-Sf Nectarie, Sf Parascheva...;
4. Va contraziceti in postari (L-am descoperit pe Dumnezeu, nu ma pot ruga, sunt implinita, am probleme, mi-e bine, mi-e rau);
5. Initiati muuuulte topicuri. Si e doar inceputul;
6. Patricia2006a luat o pauza ca poate uita lumea, dar s-a intors.

II. Sfatul pentru indreptarea duhovniceasca se cauta la biserica si la duhovnic. Dupa cum bine se poate observa, aici pe forum, nu toata lumea este teolog, dar toti isi dau cu parerea (si nu ma exclud pe mine si nu spun ca am dreptate in tot ce zic).

III.La cei care au nevoie de ajutor specializat de natura psihologica-psihiatrica, cam care credeti ca este procentajul de acceptare al problemei? Faptul ca va contraziceti (daca nu sunteti troll si atunci explicatia este alta) in postari si starile se schimba frecvent, nu vi se pare ca ar reprezenta semnele unei probleme?

cezar_ioan 09.02.2013 14:22:54

Citat:

În prealabil postat de getasotir (Post 502418)
nu m-am schimbat cu nimic in sensul rau,sunt aceiasi persoana calda si intelegatoare

Nu neg asta. Si eu credeam cu mana pe inima ca eram acelasi sot bun si responsabil etc. Numai ca sotia mea avea alte asteptari, alte nevoi, iar eu ramasesem in urma... Eram bun si cald, dar dupa mintea mea iar nu dupa nevoile ei...

Asadar, repet: discutati calm cu sotul despre treaba asta. Poate are si el ceva de spus, ca doar va e partener de viata.
Abia apoi veti reflecta din nou, cu aratura proaspat rascolita si, trag nadejde, cu seminte bune.
Domnul sa va ocroteasca si sa va calauzeasca!

getasotir 09.02.2013 14:26:23

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 502428)
nu neg asta. Si eu credeam cu mana pe inima ca eram acelasi sot bun si responsabil etc. Numai ca sotia mea avea alte asteptari, alte nevoi, iar eu ramasesem in urma... Eram bun si cald, dar dupa mintea mea iar nu dupa nevoile ei...

Asadar, repet: Discutati calm cu sotul despre treaba asta. Poate are si el ceva de spus, ca doar va e partener de viata.
Abia apoi veti reflecta din nou, cu aratura proaspat rascolita si, trag nadejde, cu seminte bune.
Domnul sa va ocroteasca si sa va calauzeasca!

Mii de multumiri pentru sfaturile dumneavoastra.Doamne Ajuta!

Ivanacristescu 09.02.2013 14:56:32

Citat:

Intru totul in asentimentul tau Cezar! Framintarea femeii aceleia ,intrebarea pusa de catre ea,si raspunsul tau,si acesta de aici ,dar si mai mult ,cel din postarea anterioara,in care,cu demnitate,ai venit cu o expunere concreta,la obiect,exemplificare vie,a unor lucruri uricioase ,si nedorite,care se intimpla,din nefericire.Toata stima pt ceea ce ai expus acolo! Pilda vie! Pentru cine are urechi de auzit si ochi ca sa vada ! Sa nu mai vada numai trolleri si entitati,chiar daca acestia sint in subsidiar,ci sa vada durerea semenului,durere reala,care poate fi a acelei Patricia -sau oricare nume ar purta-, si/sau a oricaruia dintre noi.Caci cine altcineva decit Satan isi baga coada in vietile noastre,semanind ura ,chiar acolo unde este pace si armonie?..
Ai facut un lucru binecuvintat de care se bucura Hristos Insusi.Nu ai pierdut vremea,nicidecum. Caci da,este nevoie de rugaciune,ca sa fim astfel ,mereu in prezenta lui Hristos ,cit si in prezenta Sfintilor,insa trebuie sa invatam sa ne straduim sa fim cu intelegere unii fata de altii si,mai ales sa avem taria de a fi cu intelegere fata de "neputintele" semenilor,fie ei soti,sotii,casnicii nostri (oricare ar fi aceia:soacra/socru,frati,surori,rubedenii),sau oricine altcineva intilnit in cale...indiferent care-s "neputintele"...
Sa invatam ca este bine a lupta si a ne stradui sa ne ridicam din caderile noastre..Si daca noi ,fiecare in dreptul nostru,ne straduim,atunci si Sfintii pun umarul...
Domnul Hristos sa te rasplateasca!,si sa-ti primeasca aceasta -postarea ta,marturisirea ta,daca vrei..- drept JERTFA BINEPRIMITA inaintea LUI!

AlinB 09.02.2013 18:58:20

Citat:

Din pacate impresia zdrobitoare a cuiva care citeste acest topic si urmareste si istoricul persoanei este a unui om sarac cu duhul dar foarte abil si care culmea, reuseste sa invarta pe degete o multime de "intelepti".

Iar pentru cei care au pretentia ca ar crede cu adevarat aceasta persoana si le pasa de problemele ei, cati au incercat sa vorbeasca cu ea in particular sau la telefon?

cezar_ioan 09.02.2013 20:42:37

Poate ca unii au mai incercat, Alin...:)
Poate ca au fost chiar cuvinte emotionante, calde, reciproc...
Nu e chiar atat de usor sa participam cu folos la o situatie de viata dificila. Uneori, parca toate fortele raului se dezlantuie impotriva... Dar cu nadejde in Domnul putem starui mai departe. Desigur, daca suntem bineprimiti, iar nu cu forta.

Probabil ca, dupa o pauza a dialogului, lucrurile se mai limpezesc si "de la sine", cumva...
Doamne ajuta!

cezar_ioan 09.02.2013 20:45:10

Citat:

În prealabil postat de Ivanacristescu (Post 502440)
... sa invatam sa ne straduim sa fim cu intelegere unii fata de altii ....
Sa invatam ca este bine a lupta si a ne stradui sa ne ridicam din caderile noastre... Si daca noi ,fiecare in dreptul nostru,ne straduim,atunci si Sfintii pun umarul...

Dumnezeu sa ne ajute pe toti, ca mare nevoie cred ca avem, fiecare.
Multumesc pentru cuvantul bun!...:)

getasotir 09.02.2013 22:32:45

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 502526)
Dumnezeu sa ne ajute pe toti, ca mare nevoie cred ca avem, fiecare.
Multumesc pentru cuvantul bun!...:)

Multumiri tuturor pentru sfaturile bune.Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:40:54.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.