![]() |
Adevaratul motiv al demisiei Papei Benedict !
Inainte ca Dan Brown sa se aseze la masina de scris, inainte ca Alex Jones sa ne spuna adevarul pe care l-a aflat de la sursele lui din Vatican si inainte ca Oreste sau col. Emil Strainu sa ne deschida ochii, putem noi banui care e adevaratul motiv pentru care Papa a decis sa demisioneze ?:1:
|
Pui problema greșit: e oare necesar ca noi (ortodocșii, ca să fie clar si pentru do'n doctor) să știm motivul?
|
Citat:
|
În contextul relațiilor de cooperare dintre Bisericile noastre și ținând cont de preocuparea pentru construirea unei atmosfere de pace între credincioșii celor 2 comunități, în mod cert că alegerea unui nou suveran pontif interesează întreaga lume creștină, nu doar Biserica Ortodoxă.
|
Noi vorbeam de demisie, nu de alegerea altui infailibil.
|
Cele 2 evenimente sunt legate printr-un raport de cauzalitate.
|
Vor sa-l puna pe Patriarhul Daniel in locul lui....
|
Citat:
|
Un alt motiv foarte plauzibil ar fi ca USL vrea sa-si numeasca propriul om si l-au determinat sa demisioneze.
|
Ăsta mai degrabă poate fi un motiv.
|
Citat:
Să privim lucrurile cu calm și înțelegere. |
Eu unul sunt foarte calm.
|
Eu ma gandeam ca i s-a descoperit un cip la ultima radiografie dentara. A fost "contaminat" in timpul intalnirii cu un grup de oameni de afaceri japonezi.:16:
http://www.japanprobe.com/wp-content...amera-pope.jpg |
Da' ce mă? E catolic pe stil vechi? :39:
|
Sau a intrat pe forum, a vazut ce scrie Mihnea si a decis ca e timpul sa ia situatia in propriile maini...desi pare mai curand ca se uita la filme pe youtube.:1:
http://4.bp.blogspot.com/-yfrheSVMcU...09354372-2.jpg |
Citat:
Daca chiar demisioneaza atunci cred ca: 1. s-a saturat de presiunea pusa pe el, de camarila din jurul sau, s-a saturat sa fie marioneta, sa faca reclame peste reclame la diferite produse in functie de cat cotizeaza firma respectiva la BC. ... doar e om serios, nici n-a cochetat cu actoria in tinerete. 2. nu mai poate trai in minciuna; imbratiseaza ortodoxia :71: Citat:
|
a demisionat pentru ca trebuia sa se intalneasca cu Basescu vineri.
|
Si Papa Ioan Paul al II-lea era slabit in ultima parte a vietii, avand problema de sanatate, dar n-a renuntat la functia sa, de aceea, eu nu cred ca papa Benedict s-a retras din cauza varstei inaintate, ci au fost alte motive.
|
Citat:
Stii cum e? mai bine in tihna, la vreo manastire, rugandu-se in liniste decat sa aiba soarta antecesorului sau :Papa Ioan Paul I. |
Indiferent cât zburdă la ora asta imaginația unora, trebuie văzut că sunt motive conjuncturale și strategice care l-au determinat pe liderul BRC să ia această decizie. În primul rând, fostul șef al inchiziției este neamț până la ultimul cromozom, iar asta te duce cu gândul la pragmatism, disciplină și strategie. Joseph Ratzinger a trăit pe pielea lui experiența anilor de neputință ai predecesorului său și i-a administrat ulterior consecințele. În al doilea rând, Vaticanul are de gestionat în prezent crize interne grave, antagonisme aproape ireductibile și polarizări mai intransigente ca niciodată. Retrăgându-se încă în viață și cu putere de influență, nu face altceva decât să tragă sforile necesare pentru ca următorul suveran pontif să facă parte din orientarea considerată astăzi "tradiționalistă" . Ratzinger se teme de tot mai puternica tabără "modernistă" care susține, printre altele, abolirea celibatului obligatoriu impus preoților, autonomia față de Vatican, reevaluarea primatului roman și a infailibilității papei. Cât și cum își pune planul în aplicare și cu ce rezultate, o să aflăm luna viitoare.
|
Citat:
Si eu vroiam sa-l chem in Romania! - intr-un alt topic. Adevarul e ca lumea doreste mesageri in lumea de azi ! Nu cucuvele care se ascund dincolo de garduri inalte. In criza de modele, daca religia crestinismului doar reactioneaza la ce se intampla in societate si nu actioneaza sa duca societatea spre morala care o promoveaza - va pierde teren. De asta revin cu propunerea din celalalt topic- sa fim primii care il invita pe noul papa in Romania , ca prea a trecut timpul de cand a venit si ne hranim din amintiri ca a trecut si el pe aici . Si il asteptam si pe Patriarhul Daniel sa fie mai activ in viata publica , - e nevoie de el. |
Citat:
Mai ales la varsta atat de inaintata, Papa e mai mult un simbol. Cine crede ca el ia decizii de unul singur? Este poate mai mult un factor de echilibru, eventual cu drept de veto, intre anumite grupari din cadrul BRC. De altfel, alegeea Papei, orientarea lui, este tocmai expresia acesti lupte de forte. Fiind poate un conservator, nu putea fi scos din joc de conservatori, fiind scos din joc un conservorvator, si mai ales printr-un gest atat de neobisnuit, ghici cum va fi urmatorul? |
Citat:
Ar putea detensiona relatiile dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Greco-Catolica? Daca ar vrea sa faca asta, ar putea-o face si de la Vatican. Cu ce sa se implice IPS in viata publica? |
Ales pe viata si sa-si dea demisia... suna atat de ciudat petru noi...
|
Poate suna naiv intrebarea, dar la ortodocsi cum e? Isi poate da demisia un patriarh? E scris in vreun document oficial al Bisericii vreun articol in acest sens? Vreo hotarire sinodala etc. S-a intamplat vreodata in istoria Ortodoxiei un eveniment asemanator?
Ma iertati pentru naivitate, insa m-a surprins foarte tare stirea despre demisia suveranului pontif. |
Da frate. Patriarhul Teoctist și-a dat demisia în ’90 în semn de căință pentru cedările din anii ultimi ai epocii trecute.
Inițial acceptată demisia, Sfântul Sinod l-a rechemat |
Aha! N-am stiut... Multumesc, Dragos.
Intre timp mi-am adus aminte ca unul dintre sfintii nostri mari si indragiti, de nu ma insala memoria chiar Sfantul Isaac Sirul, s-a retras din functie (sau parca a si fost presat sa o faca), raminind la isihia pe care o indragea, tot restul vietii. Dar era episcop, nu patriarh. |
Citat:
|
Citat:
|
Papa Benedict a fost, in opinia mea, un papa slab.
Dupa un papa cu statura lui Ioan Paul 2, la ce te puteai astepta? Personal am ramas impresionat atunci cand Ioan Paul 2 a recitat Crezul in Romania fara filioque. Acelasi lucru l-a facut si cu patriarhul ecumenic. De asemenea tot Ioan Paul 2 a parut ca doreste sa faca pasul inapoi si in privinta primatului papal, asa cum e el inteles de apuseni si sa redeschida discutia. In contrast cu papa Ioan Paul 2, papa Benedict a numit Biserica Ortodoxa nedeplina, a sustinut tot felul de prostii legate de posibila evanghelizare a extraterestrilor etc. Probabil ca a fost sfatuit de o parte din cardinali sa demisioneze ca incepuse sa cam zica prostii. |
Citat:
|
Pe mine cel mai mult m-a distrat la papa Benedict modul cum se lua de lucruri total neesentiale pentru mantuire. De exemplu cum neaga el ca Mantuitorul ar fi avut 33 de ani.
De parca ar avea vreo importanta pentru mantuire cati ani a avut Mantuitorul. Sau cum neaga ca Mantuitorul S-ar fi nascut intr-o iesle la Betleem. Dar unde sa Se nasca? Ca doar nu S-a nascut intr-o maternitate la New York. De asta zic, ca in ultima vreme papa Benedict se lega doar de lucruri neesentiale, spunea o groaza de prostii si probabil ca i s-a facut sugestia sa se retraga. |
Citat:
In carti poate spune multe, insa in ceea ce priveste mandatul sau, cred ca i-a lipsit tactul. Nu spun ca trebuia sa fie ca Ioan Paul al II-lea, care facea uneori gesturi populiste pe care n-ar fi trebuit sa le faca ,insa ar fi putut sa aiba si Benedict mai mult tact, sa fie ferm, dar nu dur, rigid. |
Citat:
Abia atunci cand o pupat Coranu' trebuie sa-l fi trecut cu fiori reci pe spate. Citat:
|
Citat:
Au dat jos europenii pe monarhi si clerici? ei, acum, sa se spele pe cap cu puterea negustorilor, a tarfelor, pardon, a vedetelor, a invertitilor, si, vorba unui sectant de pe forum, cu a "stiintificilor". |
Citat:
|
Citat:
|
Ar putea sa-i faca cadou Biblia, dar daca ala primeste, stie ca nu mai are rost sa se intoarca acasa, ci sa ceara direct azil politic (religios?) :4:
Apropo, stii ca sunt catolici care vehiculeaza ideea ca de fapt ala nu era Coranul? Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:43:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.