Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Filmul Ostrov (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1615)

danut 10.04.2007 16:22:29

Salut!
ce parere aveti despre filmul "Ostrov" , consider ca este un film destul de bun. Nu s-a mai realizat un film de foarte mult timp care sa trateze un asemenea subiect.mie cel putin mi-a mai deschis sufletul spre D-zeu.

cozia 13.04.2007 15:21:35

Este un film de suflet, cum numai rusii stiu sa creeze.

andreea_teo 13.04.2007 20:28:38

este un film...interesant. cel mai mult mi-a placut replica data de parintele anatolie(parca) staretului manastirii unde vietuia, cum ca : "virtutile noastre miros urat inaintea lui Dumnezeu"

Laurentiu 16.04.2007 21:01:57

DA dar daca filmul ar fi inspirat dintr-o intamplare adevarata v-ati gandit ca daca nu l-ar fi impuscat pe Tohan [sau cum il chema] Parintele Anatolie nu ar mai fi fost Parintele Anatolie???

cozia 17.04.2007 21:57:53

Ai dreptate, iar Par. Arsenie confirma ce spui tu zicind: Ce ne-am fi facut fara Pacat, fara Diavol?
Gindul insa ne duce si la Lucrarea minunata a lui Dumnezeu in care Tihon, care mai tirziu a ajuns Amiral al flotei Nordice, om mare, important, insa cu o fata posedata, a venit sa-l mingiie pe Anatolie inainte de moarte, chiar fara sa realizeze acest lucru, si interesant este ca Dumnezeu in maretia Lui a tinut ascuns acest lucru de Anatolie , intru mintuirea lui.
De aceea acest film mai mult ca orice trebuie simtit, pusa o pauza din cind in cind si simtit cu inima.

Pe de alta parte ma mai gindeam si la alte pacate care sunt la fel de grave si pentru care ar trebui sa ma caiesc cu multe lacrimi, dar sunt impiedicat sa o fac din cauza impietririi mele, a pacatelor care m-au facut indiferent. La fel de mare poate fi crima comisa prin a sta indiferent cind vezi cum copilul tau o ia razna pe droguri si nu ai facut nimic cind trebuia sa o faci adica in primii ani, avind diverse "justificari" de ce nu ai facut-o... si multe altele..., care sunt la fel de strigatoare la cer. Fereasca Dumnezeu!

ARHANGHELUL 01.05.2007 22:06:17

Acest film ar trebui sal vada mai marii Bisericilor poate lear mai deschide mintea.
Atunci poate ar intelege ca omul are nevoie de DUMNEZEU care este peste tot si nu numai in Biserica.Anatolie se ruga cel mai bine pe acea insula si nu in Biserica.

Daca ati fost atenti el cunostea si entitatile spirituale chiar daca erau rele sau bune si le putea vedea, simti si intelege oare dece ca doar Biserica spune ca nu se poate asa ceva.

Colors 01.05.2007 23:22:05

ARHANGHELUL lasa "entitatile spirituale" si tu mergi la biserica. Insula ii dadea prilej sa se roage nestingherit, in singuratate, asa cum toti avem nevoie a ne retrage: "Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta si, închizând usa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, si Tatăl tău, Care este în ascuns, îti va răsplăti tie."

Rugaciunea se face in ascuns iar nu la vedere ca fatarnicii si fariseii. De biserica avem nevoie nemijlocit caci doar acolo se savarseste jertfa de sange a copilului Hristos la fiecare Sfanta Liturghie. "Luati, mâncati; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceti spre pomenirea Mea. ... Beti dintru aceasta toti. Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru multi se varsă spre iertarea pacatelor lor."

Ori despre ce trup si sange este vorba? Ori daca a fost vorba doar de paine si vin, cum zic necredinciosii nu contrazice in locul care zice: "... care se varsa pentru voi"? Ori daca este vorba doar de rastignire ce folos sa franga painea si sa-i indemne a manca ca pe trupul Sau? Si daca doar atunci a fost "frangerea painii" si doar atunci s-a baut ... "spre iertarea pacatelor" noua ce ne-a ramas ca sa ne mantuim? Ori noi stim ca jertfa cea fara de sange "este jertfa euharistica ce înlocuieste jertfele sângeroase ale legii vechi, este actualizarea jertfei mântuitoare a lui Hristos care <a intrat odata pentru totdeauna în Sfânta Sfintelor, nu cu sânge de tapi și de vitei, ci cu însusi sângele Sau, și a dobândit o vesnica rascumparare>".

Fara impartasirea cu Sfintele Taine, sangele si trupul Lui Hristos, nu exista mantuire. Dumnezeu este pretutindeni dar mantuirea doar prin Biserica, si bineinteles propria nevointa, se face. Pentru aceasta sunt randuite chiar de Sfintii Apostoli, ucenicii Domnului, toate cele spre mantuirea noastra, iar noi sa tinem "predania aceasta chiar si inger din cer de va veni sa ne propovaduiasca alta Evaghelie" noi sa nu primim. Ucenicii au randuit episcopi si diaconi si astfel s-a format Biserica Primara, adica cea intemeiata pe invatatura Lui Hristos. Randuielile si organizarea s-au alcatuit in primele veacuri si tot de atunci avem si Sfintele Liturghii ale Sfantului Vasile cel Mare si Ioan Gura de Aur.

Sfanta Liturghie sau Taina Tainelor este esentiala in viata crestinului. Ea nu se poate face decat de preot hirotonit de episcop, prin "punerea mainilor" si coborarea Duhului Sfant in cadrul unei slujbe speciale. Aceasta s-a practicat inca de la inceput si noi avem in Biserica Ortodoxa, aceasta succesiune neintrerupta a harului Duhului Sfant.

Desigur ca nimic nu ne poate mantui daca noi nu ne straduim sa ducem o viata curata, dar ruperea de Biserica si de lucrarea sa mantuitoare ne aseaza in rand cu schismaticii si ereticii. Eu nu stiu ce va fi cu acestia dar nici nu vreau sa ma despart de Biserica, si cand zic acesta ma refer la toata viata, credinta si practica crestina, asa cum avem invatatura lasata si propovaduita.

Anatolie chiar daca nu era calugar, ducea o viata de calugar, dar daca ai retinut la sfarsitul filmului, cand staretul insista sa-l calugareasca, el refuza smerit dar si infricosat, simtindu-se nevrednic de o astfel de traire. Desi prin silinta lui ii intrecuse pe ceilalti calugari, chiar si staretul s-a folosit de apropierea cu el, aceasta nu stirbeste din chemarea si frumusetea cinului calugaresc. Din nefericire sunt tot mai putini pregatiti cu inima sa-i raspunda lui Hristos spre o viata in traire adanca si cu multa inflacarare si dorire intru desavarsire, asa cum Apostolul Matei ne indeamna: "Fiti, dar, voi desăvârsiti, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârsit este."

Dar Anatolie ca fiecare crestin participa la Slujbele Sfintei Liturghii din fiecare duminica.

Din pacate mi se pare o dovada grozava de neputinta sa aud din partea unora ca ei nu cred din cauza "popilor" si a altor ierarhi care din pacate, duc o viata usurateca, smintind crestinii slabi in credinta. Noi stim ca fiecare are raspunderea pentru propriile fapte, si mantuirea noastra ar trebui sa o avem in vedere. Daca acei ierarhi au uitat acest lucru, va fi spre pierderea sufletului lor, insa aceasta nu este o piedica spre mantuirea noastra. Fiecare va plati pentru pacatele sale. Iarasi mi se pare dovada de slaba credinta sa ne uitam la averea preotilor. Mai curand ar trebui sa-i cainam pentru neputinta lor ca s-au lasat tarati spre aceasta ispita grozava si pierzatoare de suflete si nicidecum sa-i invidiem, ca doar stim bine ca le vom lasa pe toate.

Judecarea preotilor, buni sau pacatosi, ne impovareaza cu grele pacate, caci avem porunca: "Nu judecati si nu veti fi judecati". Pentru ce dar uit de pacatele mele si ma uit la ale altuia? Nimeni aici nu va trai vesnic si viata se scurge repede. Daca ne gandim bine nimic bun nu am facut, mare ratacire judecata aproapelui in ziua de azi.

http://www.dervent.ro/s/l/index-D-01.html

Liviu

cozia 02.05.2007 07:35:39

Filmul trebuie urmarit in cele mai mici detalii. Filmul la prima vedere pare monoton, si multi s-au exprimat in acest sens, insa asta este doar o impresie din afara, fara sa INTELEGI daca nu privesti cu inima, similar cu observarea ca "turist" a unor credinciosi care se roaga in timpul Sfintei Liturghii. In momentul in care privim cu inima acest film, vedem cum absolut fiecare moment si detaliu devine un simbol crestin, de suflet.
Arhanghelul, ai vazut cine l-a readus la viata, dupa "moarte" acolo pe plaja aceea nordica?...fratii de la minastire! adica ni se aminteste de unde vine vindecarea, salvarea! adica de la cei care-l urmeaza pe Hristos, Mintuitorul nostru fara de care murim, suntem pierduti...
De la cine a invatat rugaciunile si ce inseamna pocainta, el fiind un simplu marinar in viata "cealalta"?... tot de la minastire si de la frati!
Asa cum a spus si Liviu, el participa la Liturghie, la slujbe, si aflam asta si din observatiile facute de parintele iconom Iov in legatura cu igiena lui corporala specifica dealtfel multor sfinti...

Nu e vorba de entitati,... Anatolie a ajuns sa inteleaga suferinta noastra a tuturor la un nivel de sfint,de taina, de neinteles, si orice incercare a noastra de a o pune intr-o categorie lumeasca, sfirseste prin a ne duce in ratacire.

Anatolii, nu a putut parasi lucrarea lui pina la trecerea la cele vesnice, lucrare care consta in a incalzi sufletele noastre, intru trezirea noastra, ne trimite aceasta caldura din minastirea care este pe Insula, o Insula inconjurata de "frigul vesnic" si il vedem stind linga soba ingrijorat,infricosat de momentul in care nu va mai fi nimeni care sa faca focul, si sa-l intretina cu carbuni.

Cunoscind gindurile oamenilor ( cind a pus funingine pe clanta) si avind inainte vedere ( a prevazut incendiul din chilia Staretului Filaret), Anatolii mai presus de orice ne-a aratat in spirit pur ortodox ce este smerenia si cum se cere iertare de la cei carora le-am gresit(sau nu ne-au inteles),in secventa cu Par. Iov.

ARHANGHELUL 02.05.2007 17:35:43

Colors
Cum deschide cineva un subiect care arata entitatile superioare cum este oprit oare dece???????Va este frica sa priviti acolo de unde ati venit si unde o sa mergeti dupa moarte sau Biserica interzice acest lucru???????
Spune Isus HRISTOS in Biblie ca sa mergem sa ne inpartasim la Biserica???????
Nu cumva acest trup care este reprezentat prin paine si vin este acest pamant pe care vietuim???????

Cozia
Nu era important cine la readus la viata ci ceea ce era in sufletul lui pentru ca se simtea atat de vinovat ca la omorat pe Tihonov incat ori unde ar fi esuat ar fi devenit un om deosebit chiar si la budisti,hindusi,musulmani sau care mai sant.

cozia 02.05.2007 18:55:54

Da, mie-mi este frica, si cu ajutorul lui Dumnezeu adica prin Biserica sper sa nu ajung acolo de unde veneau "entitatile".

Anatolii dupa ce l-a ranit pe Tihon putea fi salvat de alti marinari care l-ar fi luat cu cele lumesti si patimi cum se face de regula si nu ar fi trecut mult timp pina ar fi uitat ce s-a intimplat, s-ar fi intors la vechiul eu, iar inima i s-ar fi impietrit ca urmare a acestei vieti...si deci ce zici tu ca era in sufletul lui era rezultatul sansei care i-a dat-o Dumnezeu, focul pocaintei intretinut de atmosfera si viata de la minastire intre frati.

Este bine ca ai adus vorba de hindusi, budisti, etc... insa e bine sa cunosti mai bine atitudinea lor fata de situatii de genul celei prin care a trecut saracul Anatolie care este mult diferita de cum vad ortodocsii, printre care lipsa de pocainta, si mai ales lipsa de smerenie. Banuiesc ca si ei ar avea o forma de regret insa nu una vindecatoare asa cum intilnim numai la sfinti

ARHANGHELUL 03.05.2007 11:05:28

Nu stii ce refuzi sau nu intelegi ce inseamna entitati spirituale.
Si totusi tot acolo o sa ajungem cu totii chiar daca vrem noi sau nu.
Daca in suflet nu e dorinta de schimbare din exterior e cam greu sa intre acea schimbare.

calator 03.05.2007 17:15:50

Arhanghel

Dar unde spune Isus Hristos sa ne impartasim ? In bar? Unde in alta parte decat in Biserica te poti impartasi?

Apoi scrii ca Anatolii se ruga mai bine pe insula decat in biserica In ce sens "mai bine"? In manastiri parintii au foarte multa treaba, unii ajung mai greu la toate slujbele din manastire. Eu nu ma rog in Biserica ci particip la Sf Liturghie, clar ca acasa ma rog "mai bine" caci atunci ma rog de fapt. Dar cel "mai bine" ma rog cand ma incearca o tulburare/ necaz.

ancah 03.05.2007 19:09:39

Arhanghelul: Nu stii ce refuzi sau nu intelegi ce inseamna entitati spirituale

Ce sunt acelea "entitati spirituale"?

ARHANGHELUL 03.05.2007 19:52:19

Citat:

În prealabil postat de calator
Arhanghel

Dar unde spune Isus Hristos sa ne impartasim ? In bar? Unde in alta parte decat in Biserica te poti impartasi?

Apoi scrii ca Anatolii se ruga mai bine pe insula decat in biserica In ce sens "mai bine"? In manastiri parintii au foarte multa treaba, unii ajung mai greu la toate slujbele din manastire. Eu nu ma rog in Biserica ci particip la Sf Liturghie, clar ca acasa ma rog "mai bine" caci atunci ma rog de fapt. Dar cel "mai bine" ma rog cand ma incearca o tulburare/ necaz.

In Noul testament nu se specifica ca ar trebui sa ne inpartasim in Biserica si chiar nu scrie deloc in nici una din Evanghelii de unde stiti voi ca trebuie sa te impartasesti in Biserica???????

Daca teai uitat la film atent dece se intorcea Anatolii si se inchina altfel decat ceilalti Calugari in Biserica si radea de ei prin aceste gesturi???????
Sa stii si tu Sf. Liturghie este o rugaciune adresata TATALUI,FIULUI si SFINTULUI DUH care este una din cele mai complete rugaciuni.
Nu contesta nimeni ca acasa nu te rogi dar e foarte usor sa fii deranjat de zgomotul din bloc sau cartier.Oare dece se retrag calugarii in pustietate???????

ARHANGHELUL 03.05.2007 20:49:26

Citat:

În prealabil postat de ancah

Entitatile spirituale superioare:

1.INGERI -Fii Vietii 4.STAPANII -Spiritele Formei
-Fii Amurgului

2.ARHANGHELI -Spiritele Focului 5.PUTERI -Spiritele Miscarii
-Seniorii Individualitatii
3.ARHAI -Spiritele Personalitatii 6.DOMNII -Spiritele Intelepciunii
-Seniorii Mentalului -Kyriotetes
-Incepatori

7.TRONURI -Spiritele Vointei
-Seniorii Flacarii

8.HERUVIMI -Spiritele Armoniilor

9.SERAFIMI -Spiritele Iubirii

Nu stiu erarhiile Entitatilor spirituale inferioare(negative) dar au denumirea de Luciferice si Ahrimanice iar in aceste denumiri sant erarhiile lor.

calator 03.05.2007 20:59:54

Arhanghel hai sa luam lucrurile pe bucatele ( ca asa se manaca elefantul )

Bucatica 1 trebie sa ne impartasim? din ce ai citit tu scrie asta pe undeva?

Tu zicei ca Antoli se ruga mai bine in pustie Deci el, anatoli se ruga. Se ruga si nu savrasea Sf Liturghie. Daca savarsirea Liturghiei este cea mai completa rugaciune si ea se face in Biserica cum de spui ca se ruga "mai bine: in pustie Ce intelegi prin a te ruga mai bine si mai putin bine.

Se inchina altfel? Sau mai corect s-a inchinat altfel 9o singura data) In ce situatie s-a inchinat altfel? E adevarat ca s-a inchinat altfel (in ce sens altfel? de fapt era indreptat spre alta directie) dar ca asta insemna " ca radea de ei" este doar interpretarea ta (si gresita pe deasupra)

Cel care distrage mai intai este zgomotul interior (al gandurilor) si nu cel exterior Si intr-o padure sunt zgomote care te pot distrage....

2io 03.05.2007 21:42:55

Citat:

În prealabil postat de ARHANGHELUL
Atunci poate ar intelege ca omul are nevoie de DUMNEZEU care este peste tot si nu numai in Biserica.Anatolie se ruga cel mai bine pe acea insula si nu in Biserica.

Asa este, Dumnezeu este Creatorul a toate, si oriunde întorci capul ai posibilitatea să te bucuri de Dumnezeu, bucurându-te de cele create de El. Pe Dumnezeu niciodată nimeni nu L-a văzut și nici nu-L va vedea, dar El se descoperă prin cele create.

Am înteles din film că Părintele Anatolie, când începea slujba în Biserică, se retrăgea în camera aceea curată doar cu o icoană într-însa, si se ruga pentru iertarea sufletului celui căruia l-a nedreptătit. După care venea în Biserică, la un loc cu ceilalti, asa cum înteleg din lista Părintelui Iov: întârzie la Liturghie (dar după cum văd... motivul pentru care el întârzia nu era asemenea cu cel pe care îl vedea Părintele Iov - din lene sau neatentie).

Doamne ajută!
Ionut

cozia 03.05.2007 21:43:39

As vrea sa inteleg de ce Staretul Filaret nu s-a dus si el cu barca sa-l inmorminteze pe Anatoli, stie cineva, a patruns oare cineva intelesul acestui gest???? si unde l-or fi inmormintat? de ce nu la minastire????

ancah 03.05.2007 21:56:16

Arhanghelul: Daca ati fost atenti el cunostea si entitatile spirituale chiar daca erau rele sau bune si le putea vedea, simti si intelege oare dece ca doar Biserica spune ca nu se poate asa ceva.

Oare nu scrie in biblie "cercetati duhurile"? Sau lupta noastra e impotriva duhurilor, nu a oamenilor...
Daca in biblie le zice duhuri, de ce sa incepem sa ne inspiram din alte lucrari necrestine si sa le numim entitati??? Oare cuvantul duh nu spune destul?

Nicole_Agenna 20.05.2007 22:23:11

Inainte de a vedea filmul am citit romanul Nebunul al parintelui Savatie Bastovoi.
Filmul a venit ca o prelungire a cartii pe care am "aspirat-o" in vreo 3 ore.
Inca o data s-a dovedit ca frumosul sta in lucrurile simple.
Acest film probabil nici n-a costat milioane de dolari si nici n-a beneficiat de cine stie ce publicitate si cu toate acestea, dupa ce l-ai vazut simti nevoia sa vorbesti si altora despre el.
Mie mi s-a intamplat ca si o minune: am citit in Lumea Credintei o recenzie despre film si ma gandeam cum voi face rost de el, de la cine??? A doua zi a venit o colega cu CD-ul ( fireste ca nu vorbisem in anterior cu ea) si mi l-a imprumutat.De unde a stiut? De ce tocmai mie?

cozia 21.05.2007 21:57:12

Nicole, vezi ca cu tine se petrece ceva deosebit, sunt convins ca Bunul Dumnezeu prin Duhul Sfint vrea sa-ti arate ceva important prin lucrarile sale. Mai ales dupa povestea cu prietenul tau insomniac care voia sa-si arda icoanele, fi numai ochi si urechi, dar ai mare grija de tine , nu te expune, nu uita ca diavolul te poate atrage si pe tine in cursa mai ales prin mintea ta. Eu zic sa-l ajuti pe prietenul tau prin multa rugaciune si intermediere cu Duhovnicul, nu incerca nimic de una singura pentru ca este periculos.
Iti spun treaba asta deoarece si eu, din mindria mea, am incercat ani in sir sa o ajut pe o tipa mama a doi copii care este schizofrenica, ocazional violenta. Amj incercat sa inrervin cum se zice cu blindete in momentul cind il alerga pe barbat-su cu maturoiu prin casa, de era sa o incasez si eu:D. Doar politia a mai reusit sa o calmeze pentru care a stat trei zile la racoare pentru asalt "inarmat" adica coada maturii. De cite ori vorbesc cu ea cu calm parca mai rau ii fac,turbeaza,... sa zic ceva de Biserica? nici macar in gluma ca sa nu mai vorbesc de Duhovnici pe care nu-ti mai spun cum ii numeste... Are si un psihiatru, dar data trecuta cind l-a vizitat nici nu a lasat-o sa intre in cabinet, a vorbit prin usa...si a trimis-o acasa. De medicamente nici nu vrea sa auda, ii place in shimb gradinaritul la care o ajut si shimbam floricele, imi face gemuri, si-mi culege prune. Asa ca cea mai buna metoda a fost sa o las in durerea ei si sa nu mai aduc vorba de altceva si acum parca e OK, desi iteodata daca nu schimbi vorba imediat se ambalaeaza intr-un subiect de-al ei si nu se mai opreste.
oricum succes, si Doamne Ajuta!

Saurian 27.05.2007 15:39:47

totusi de unde pot vedea filmul Ostrovul? Sunt foarte curios despre acest film atat de laudat.

p.s. sper ca e subtitrat filmul, ca nu ma descurc cu rusa deloc:D

06dec 27.05.2007 21:40:20

Am inteles ca Piotr Mamonov,actorul principal,a fost in tineretile sale cantaret de muzica rock.E adevarat?

cozia 28.05.2007 02:05:51

Citat:

În prealabil postat de Saurian
totusi de unde pot vedea filmul Ostrovul? Sunt foarte curios despre acest film atat de laudat.

p.s. sper ca e subtitrat filmul, ca nu ma descurc cu rusa deloc:D

de pe resurse-ortodoxe.ro parca cu subtitrari, si se poate vedea u Videolan-ul downlodat de pe net

Mamonov este si pe youtube, scrie numele...

cozia 28.05.2007 03:06:43

http://www.arhiva-ortodoxa.info/

Pardon, aici se afla:)

vsovi 28.05.2007 16:38:45

Citat:

În prealabil postat de ARHANGHELUL
Citat:

În prealabil postat de ancah

Entitatile spirituale superioare:

1.INGERI -Fii Vietii 4.STAPANII -Spiritele Formei
-Fii Amurgului

2.ARHANGHELI -Spiritele Focului 5.PUTERI -Spiritele Miscarii
-Seniorii Individualitatii
3.ARHAI -Spiritele Personalitatii 6.DOMNII -Spiritele Intelepciunii
-Seniorii Mentalului -Kyriotetes
-Incepatori

7.TRONURI -Spiritele Vointei
-Seniorii Flacarii

8.HERUVIMI -Spiritele Armoniilor

9.SERAFIMI -Spiritele Iubirii

Nu stiu erarhiile Entitatilor spirituale inferioare(negative) dar au denumirea de Luciferice si Ahrimanice iar in aceste denumiri sant erarhiile lor.

Stimate Arhanghelul, scriu aici ca eshti simpatic deshi dinpacate ??? in fine, nocomment.

Ai facut o erarhie a lumii create de Domnul Dumnezeu probabil inspirat din cartzile vechi ale dreptului Enoh, sau din alte carti probabil de la poporul lui Israel sau de la alte carti ce descriu astfle de lucruri... foarte interesant si cum ai plasat ordinea numerica si celelalte...

deci vorbesti despre:
INGERI -Fii Vietii ; -Fii Amurgului
STAPANII -Spiritele Formei ;
ARHANGHELI -Spiritele Focului ;
PUTERI -Spiritele Miscarii ; -Seniorii Individualitatii
ARHAI -Spiritele Personalitatii ; -Seniorii Mentalului ; -Incepatori
DOMNII -Spiritele Intelepciunii ; Kyriotetes
TRONURI -Spiritele Vointei; -Seniorii Flacarii
HERUVIMI -Spiritele Armoniilor
SERAFIMI -Spiritele Iubirii

Acuma sa luam pe rand:
unele lucruri exista, asha sunt unele marturisiri:
-ingeri, arhangheli, serafimi, heruvimi, tronuri, intzelepciuni(sau asha ceva, nu mai tzin minte cum le ziceau) si incepatorii, ... doar de astea am auzit si eu, restul cred ca sunt unele lucruri provenind de la alte interpretari spirituale, daca nu chiar spiritiste :)

-serafimii sunt fiintze supranaturale care-l inconjura pe Dumnezeu si cand acestea fapturi minunate il lauda pe Domnul Dumnezeu, se umple cerurile de binecuvantare
-heruvimii sunt aparatori si paznici ai unor lucruri, pusi de Dumnezeu
-ingerii sunt persoane supranaturale care ajuta la diferite lucrari asha cum le-a cerut Dumnezeu
-arhanghelii sunt intermediarii intre ingeri, oameni si Dumnezeu, cu diferite roluri
-tronurile, incepatoriile si intzelepciunile sunt daruri si ierarhii (banui, nu ma pricep)

Deci vreau sa zic cum ca acel Y facut de dumneata este o aberatzie, voita sau nu, si reprezinta adn-ul barbatesc... X-ul fiind specific femeii, oricum astea sunt notatzii Stiintzifice si nici nu stiu daca nu sunt fantasmagorice, n-am studiat exact...

Apoi ai facut o erarhizare pe 9 paliere, ordonand cumva lucrurile, cu o eventuala corelatzie cu cerurile, dar cred mai mult ca este o ordonare a domniei tale. Iar eu nu cunosc cum sunt lucrurile si nici n-am auzit/citit asha ca nu-mi prea pot da cu parerea... Stiu doar ca, din ce am citit/auzit ca In Cerurui la Dumnezeu, sunt multe lacashuri si Domnul Iisus Hristos s-a suit la Tatal pentru a ne face altul, inca unul cel putzin...

Iar filmul Ostrov (nu-mi place nici titlul) mi se pare ca are ceva aiurea, asta deoarece actorul s-a calugarit si prea e cusuta frumos actziunea cu atza alba (defapt neagra) asha fel incat ceva nu corespunde... desi nu l-am vazut asha mi se pare... Poi cine a vazut actor sa se calugareasca de la un rol... nu-i exclus, e adevarat, doar ca, doar ca... ??????

25.06.2007 13:26:51

Nu reusesc sa vad acest film. Saptamana trecuta am primit un dvd dar era prea zgariat. Mi-am lasat adresa de e-mail, daca ma poate ajuta cineva..Am incercat sa il descarc de pe site dar dureaza prea mult si se blocheaza. Nici nu sunt experta in calculatoare.:)
Va rog sa ma ajutati.
jenica

Sebastiana 25.06.2007 14:15:26

:)Jenica,uita-te ceva mai in urma,acolo unde a dat Negroponte o adresa de unde se poate descarca filmul,cu subtitrare cu tot,in engleza,in romana,etc.E o adresa :
http://www.misiune-ortodoxa.ro de pe Google Web, acolo vei gasi si arhiva ortodoxa cu titrarea in romana.Mie mi-a trimis cineva foarte de treaba si cumsecade acest film,e vorba de Colors,allias Liviu.Poate te ajuta el mai bine,in caz ai probleme cu calculatorul, sau mai stiu eu?:dozingoff:Adresa lui de e-mail e data la Cantari Bisericesti,(Muzica Bisericeasca)parca pe acolo,sa zic si eu,nu mai stiu exact.:)

25.06.2007 14:49:33

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
:)Jenica,uita-te ceva mai in urma,acolo unde a dat Negroponte o adresa de unde se poate descarca filmul,cu subtitrare cu tot,in engleza,in romana,etc.E o adresa :
http://www.misiune-ortodoxa.ro de pe Google Web, acolo vei gasi si arhiva ortodoxa cu titrarea in romana.Mie mi-a trimis cineva foarte de treaba si cumsecade acest film,e vorba de Colors,allias Liviu.Poate te ajuta el mai bine,in caz ai probleme cu calculatorul, sau mai stiu eu?:dozingoff:Adresa lui de e-mail e data la Cantari Bisericesti,(Muzica Bisericeasca)parca pe acolo,sa zic si eu,nu mai stiu exact.:)

Maicuta Domnului sa iti rasplateasca bunatatea
jenica

Sebastiana 25.06.2007 15:13:05

:)Jenica,nu sunt buna,din pacate,asa cum crezi tu ca sunt,as vrea eu sa fiu asa,ma straduiesc si eu cum pot,eu incerc decat sa ajut acolo unde pot,daca am posibilitatea sa ajut,cum e normal si firesc,sa ne ajutam cu totii,reciproc.Oricum eu nu te pot ajuta cu filmul Ostrov(Insula),ci Liviu(Colors)sau chiar si ceilalti ca spre exemplu: Negroponte si multi altii,care au dat mai multe adrese referitoare la filme,muzica,noutati si altele folositoare de suflet.:)

Sebastiana 25.06.2007 15:35:10

:)Jenica,hai sa iti spun cum am procedat eu ca sa aflu mai multe despre el.Am dat pe Google Web,inainte sa dau search,am tastat urmatoarele: Ostrov,Insula,film dupa care mi-a aparut asa: Recenzie la filmul Ostrov-Ier.Rafail Noica::ORTODOXMEDIA.COM si apoi am dat click pe www.arhiva-info/ si de acolo il poti descarca,ajungand la Arhiva Ortodoxa,am cautat ceva mai jos unde scrie Insula_.avi care este pt.audio si video si sub ea,mai jos,langa,este scris astfel: Insula_.sub aceasta fiind pentru subtitrare.:)

ory 25.06.2007 15:53:44

Eu am descarcat filmul de pe HUB-ul local,cu subtitrare cu tot,si l-am vazut,mi-a placut mult,cu toate ca in linistea si pauzele prelungi ar mai fi putut fi evidentiate multe alte fapte si lucrari care ar fi aratat fata extraordinara a acestei "nebunii dupa Hristos".

Sebastiana 25.06.2007 15:55:39

:)In momentul in care ajungi prima data la: index of/arhiva-ortodoxa/ dai click decat pe: 1.video si deasupra scrie File.Aceasta am omis fara sa vreau,apoi mi-am dat seama ca nu am mai scris si asta,deh.:)

cozia 25.06.2007 18:15:06

Citat:

În prealabil postat de ory
Eu am descarcat filmul de pe HUB-ul local,cu subtitrare cu tot,si l-am vazut,mi-a placut mult,cu toate ca in linistea si pauzele prelungi ar mai fi putut fi evidentiate multe alte fapte si lucrari care ar fi aratat fata extraordinara a acestei "nebunii dupa Hristos".

Ory, pacat ca nu ai avut posibilitatea de a aprecia momentele de "vid" care de fapt au rolul bine definit de a face o pauza, de a pune STOP spre a ne da posibilitatea de a ne intoarce spre noi si a ne pune intrebari despre viata noastra. Este o tehnica unica specifica filmelor rusesti in special a lui Andrei Tarkovski in "Andrei Rubliov" si altele ale lui... si Nikita Mihalkov in Siberiada, filme de-a dreptul cutremuratoare prin problematica existentiala pe care o dezbat.

veilur 01.07.2007 01:29:33

Citat:

În prealabil postat de vsovi

Iar filmul Ostrov (nu-mi place nici titlul) mi se pare ca are ceva aiurea, asta deoarece actorul s-a calugarit si prea e cusuta frumos actziunea cu atza alba (defapt neagra) asha fel incat ceva nu corespunde... desi nu l-am vazut asha mi se pare... Poi cine a vazut actor sa se calugareasca de la un rol... nu-i exclus, e adevarat, doar ca, doar ca... ??????

Imi pare rau ca gandesti astfel. Asa eram si eu inainte, aveam prostul abicei sa-mi spun parerea despre un film inainte sa il vad, dar in timp m-am lasat de asa ceva pt ca mi-am dat seama ca greseam de multe ori, putand de altfel sa pierd multe filme bune pt ca as fi anticipat eu ca ar fi un film prost. Plus ca la faza ca nu iti place nici titlul filmului dai dovada de "copilarie"! Tu critici filmele dupa cum se numesc? lucru slab...

Si apropo de cei care tot vor sa faca rost de el, vreau sa le spun o metoda foarte usoara de a obtine acest film: Downloadati de pe net kitul programului DC++, il instatlati repede in calculatorul vostru si va bagati adrese de huburi in DC++ pentru a avea resurse de download. Ca doar de aia aveti internet, nu?! :)

veilur 01.07.2007 01:40:22

Si vreau sa mai spun ca este primul film vazut de mine care a tratat realistic tema abordata, intr-un mod simplist, regizorul filmului reusind sa transpuna pe pelicula autenticitatea, adica acea traire duhovniceasca de pocainta si smerenie pe care a avut-o Anatolie, vrand sa faca din personajul principal un exemplu, urmarind sa reliefeze idealul in religia noastra...Un film cu adevarat reusit.

cozia 01.07.2007 15:34:03

Citat:

În prealabil postat de vsovi
Poi cine a vazut actor sa se calugareasca de la un rol...

Peter Mamonov(vezi si pe you Tube) nu s-a calugarit nici inainte nici dupa. El a revenit la Ortodoxism acum 7 ani, a avut o renastere interioara, o pocainta profunda dupa cum spune el, este incepator in Biserica Orrodoxa(ca este de mai putin de 10 ani dupa canoane), din nou din spusele lui... si de atunci vorbeste si traieste in Adevar. Nu este la minastire ci s-a retras la tara cu copiii si a adoptat un mod de viata simplu. Are niste interviuri cum numai un Duhovnic le poate avea sau un Sfint. Are o personalitate haioasa plina de profunzime dar si simplitate.

monica.miholca 06.03.2009 19:05:00

Am vazut ostrovul de 3 ori dar tot nu am inteles un lucru: de ce manjeste Anatolii clanta de la usa cu funingine cand vede ca vine calugarul Iov si de ce l-a intrebat daca tine minte de ce l-a ucis Cain pe Abel?

tigerAvalo9 06.03.2009 19:43:54

Un film de exceptie cu o tema de exceptie,ai ce invata dar totusi pe locul 1 ramane cel mai reusit si cel mai bine regizat film religios facut vreodata:Patimile lui Hristos.

Thheo 07.03.2009 09:20:50

Am vazut filmul si m-a impresionat ....si eu m-am intrebat de ce Anatolii il intreaba pe calugarul Iov de Cain si Abel si singura explicatie pe care am gasit-o este ca il aseamana pe calugarul Iov cu Cain si ca sa nu ajunga la" crima " Anatolii ii manjeste clanta si ii pune mereu gunoi la usa...ca sa nu uite ca toti suntem pacatosi in fata lui Dumnezeu...
Am ajuns la concluzia asta deoarece calugarul Iov ii spune la un moment dat lui Anatolii de dorinta lui de-i ajuta pe cei din jur si la faptul ca jertfa lui nu este primita de catre Dumnezeu...daca gresesc ....corectati-ma....

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:08:29.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.