Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   asemanari/deosebiri martorii lui Iehova- adventisti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16197)

ioanna 02.03.2013 22:24:23

asemanari/deosebiri martorii lui Iehova- adventisti

Hristos = Mihail

Pentru Martorii lui Iehova Iisus este o fiinta creata, intaiul nascut din toata creatia, ce a trait in cer ca fiinta spirituala ( arhanghelul Mihail) inainte de a se naste ca om pe pamant.

Pentru adventisti, Hristos este Dumnezeu Fiul cel vesnic, insa este asociat deaseamenea cu arhanghelul Mihail, invatatura fiind considerata insa o teolegumena, neimpartasita de intreg corpul advent. Intr-un comentariu la textul biblic (Iuda 9),doamna Ellen G.White, co-fondatoare a bisericii adventiste de ziua a saptea, spune:

"Am văzut că Moise a trecut prin moarte, dar Mihail a coborât și i-a dat viață înainte ca el să vadă putrezirea. Satana i-a revendicat trupul ca fiind al său, dar Mihail l-a înviat pe Moise și l-a luat la cer. Diavolul a încercat să-i rețină trupul și a protestat amar împotriva lui Dumnezeu, acuzându-L că e nedrept fiindcă îi ia prada. Dar Mihail nu l-a mustrat pe diavol cu toate că prin ispita și puterea acestuia căzuse slujitorul lui Dumnezeu. Hristos l-a trimis cu blândețe la Tatăl Său spunând: „Domnul să te mustre!“ (Elle G.White, Marea Lupta, pag. 22)"

stefan florin 02.03.2013 22:28:43

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 507008)
Hristos = Mihail

Pentru Martorii lui Iehova Iisus este o fiinta creata, intaiul nascut din toata creatia, ce a trait in cer ca fiinta spirituala ( arhanghelul Mihail) inainte de a se naste ca om pe pamant.

Pentru adventisti, Hristos este Dumnezeu Fiul cel vesnic, insa este asociat deaseamenea cu arhanghelul Mihail, invatatura fiind considerata insa o teolegumena, neimpartasita de intreg corpul advent. Intr-un comentariu la textul biblic (Iuda 9),doamna Ellen G.White, co-fondatoare a bisericii adventiste de ziua a saptea, spune:

"Am văzut că Moise a trecut prin moarte, dar Mihail a coborât și i-a dat viață înainte ca el să vadă putrezirea. Satana i-a revendicat trupul ca fiind al său, dar Mihail l-a înviat pe Moise și l-a luat la cer. Diavolul a încercat să-i rețină trupul și a protestat amar împotriva lui Dumnezeu, acuzându-L că e nedrept fiindcă îi ia prada. Dar Mihail nu l-a mustrat pe diavol cu toate că prin ispita și puterea acestuia căzuse slujitorul lui Dumnezeu. Hristos l-a trimis cu blândețe la Tatăl Său spunând: „Domnul să te mustre!“ (Elle G.White, Marea Lupta, pag. 22)"

mda...ce sa-i ceri Lenutei!? Atat a dus-o capul, atat a scris! Pai unde scrie in Biblie ca Moise a fost inviat?
ps: o corectura. Pentru martorii lui Iahova, Hristos este intaiul creeat. Ei aici gresesc, pentru ca nu fac diferenta intre "a fi nascut" si a "fi creeat". Pentru ei este unul si acelasi lucru.

ioanna 02.03.2013 23:58:04

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 507009)
mda...ce sa-i ceri Lenutei!? Atat a dus-o capul, atat a scris! Pai unde scrie in Biblie ca Moise a fost inviat?

E o speculatie de-a doamnei White care considera ca Moise a fost inviat cu trup inainte de Tabor.

2. Anihiliationismul

Pentru martorii lui Iehova, dupa moartea in trup sufletul inceteaza sa mai existe, este anihilat.
Pentru adventisti, moartea este o stare de inconstienta in mormant, pana la inviere, cand mormantul (hades) va da inapoi mortii lui.

stefan florin 03.03.2013 01:14:35

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 507032)
E o speculatie de-a doamnei White care considera ca Moise a fost inviat cu trup inainte de Tabor.

Anihiliationismul
Pentru martorii lui Iehova, dupa moartea in trup sufletul inceteaza sa mai existe, este anihilat.
Pentru adventisti, moartea este o stare de inconstienta in mormant, pana la inviere, cand mormantul (hades) va da inapoi mortii lui.

conform teologiei martorilor lui iehova omul NU are un suflet, ci omul este un suflet

roboam 03.03.2013 07:45:18

Citat:

Hristos = Mihail

Domnul Iisus Hristos = Mihail (Cine este ca Dumnezeu)
Domnul Iisus Hristos = Emanuel (Dumnezeu este cu noi)

Ce nu este corect?

Citat:

Pentru adventisti, Hristos este Dumnezeu Fiul cel vesnic, insa este asociat deaseamenea cu arhanghelul Mihail,

Domnul Iisus Hristos este "asociat" cu Mielul, cu Preotul, cu Imparatul, cu Arhanghelul Mihail (unicul arhanghel), cu Leul din semintia lui David, etc.

Intreb din nou: ce nu este corect?

Cat priveste asemanarile, adventismul are mai multe asemanari cu ortodoxia decat cu martorii lui Iehova.
Dau ca exemplu Crezul (pe care adventistii il impartasesc, mai mult chiar decat ortodocsii) sau unele invataturi din Catehismul Ortodox (pe care adventistii le respecta si implinesc mai mult decat ortodocsii).

ioanna 03.03.2013 09:50:42

asemanari/deosebiri martorii lui Iehova- adventisti

Roboam: Nu discut daca este corect sau nu; punctez asemanarile si deosebirile dintre doctrinele celor doua culte, care sunt bine de stiut si de noi, pentru cultura noastra generala. Apreciez ca ati facut un sondaj printre ortodocsi si ati stabilit ca implinesc mai putin decat adventistii, sau impartasesc mai putin decat adventistii Crezul. Puteti oricand sa deschideti un subiect nou pe aceasta tema, un topic unde sa va enumerati observatiile, sa ne aratati/laudati cat sunteti d-voastra de drept-maritori, mai ales ca stiu ca va deranjeaza discutiile off topic.

1. Hristos = Mihail

Pentru marea majoritate a crestinilor, arhanghelul Mihail este un inger, o fiinta creata, nu e Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Pentru martorii lui Iehova si pentru adventisti, Mihail este un alt nume al lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Aceasta e asemanarea dintre ei, legata de Mihail, insa deosebirea consta in faptul ca martorii nu cred in dumnezeirea Fiului, in timp ce adventistii de ziua a saptea sunt trinitarieni.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 507048)
conform teologiei martorilor lui iehova omul NU are un suflet, ci omul este un suflet

Asa este. Inca o asemanare intre martorii lui Iehova si adventisti, ce merita punctata, nu si dezbatuta, pentru ca s-a discutat de prea multe ori, subiectul fiind saturat.

3. Constitutia omului

Pentru martorii lui Iehova si pentru adventisti, omul este un trup insufletit prin suflarea de viata a lui Dumnezeu, o fiinta vie, un suflet viu. Practic nu se face distinctia intre fiinta vie si suflet viu, nu sustin conceptia dihotomica a omului, care spune ca omul este constituit de la inceput trup si suflet, adica are o latura materiala- trup creata din tarana si o latura spirituala- suflet (psyche) nascuta din suflarea lui Dumnezeu.

Cornel Urs 03.03.2013 10:07:05

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 507032)

2. Anihiliationismul

invatatura martorilor lui iehova, este identica cu invatatura adventista, privitoare la starea omului in moarte, adica omul este sufletul, care moare si Iadul este mormantul.

nu trebuie sa ne miram deoarece martorii lui iehova sunt un fel de "filiala" a adventistilor, s-au desprins din ei.

Cornel Urs 03.03.2013 10:21:54

Citat:

În prealabil postat de roboam (Post 507093)
Cat priveste asemanarile, adventismul are mai multe asemanari cu ortodoxia decat cu martorii lui Iehova.

nu-i adevarat.

nu va asemanati deloc cu ortodocsii.

stefan florin 03.03.2013 11:23:06

Citat:

Ce nu este corect?

Domnul Iisus Hristos este "asociat" cu Mielul, cu Preotul, cu Imparatul, cu Arhanghelul Mihail (unicul arhanghel), cu Leul din semintia lui David, etc.

Intreb din nou: ce nu este corect?

Dau ca exemplu Crezul (pe care adventistii il impartasesc, mai mult chiar decat ortodocsii) sau unele invataturi din Catehismul Ortodox (pe care adventistii le respecta si implinesc mai mult decat ortodocsii).

amice, nu umbla cu prostii si CITESTE CU ATENTIE BIBLIA. UNDE scrie ca Iisus=arhanghelul Mihail (unicul arhanghel?!). Poti sa postezi versetul biblic?
ps: NU veni cu concluziile tale personale. Vad ca sunteti FOARTE VEHEMENTI atunci cand vine vorba de concluziile ortodocsilor referitoare la unele invataturi biblice (vezi botezul copiilor) pe cand voi veniti cu concluziile voatre (mai bine spus ale lui tanti White) si le aratati drept dogma. Posteaza versetul biblic si ITI DAU DREPTATE

iuliu46 03.03.2013 11:34:50

Citat:

Ce nu este corect?

Arhanghelul Mihail = Cine este ca Dumnezeu ?

E o diferenta pe care voi nu o faceti in mod voit.

ioanna 03.03.2013 11:40:53

asemanari intre martorii lui Iehova si adventisti

4. Mileniul

Spre deosebire de invatatura ortodoxa si crestina in general, care vede in principiu incompatibilitatea intre eshatologie si istorie, adventistii si martorii lui Iehova vad eshatologia ca un eveniment ce se produce in cadrul acesteia, adica in partea finala a ei, vad parusia lui Hristos ca un eveniment de la sfarsitul lumii, dar nu dincolo de ea. Astfel, adventistii cred in trei veniri a lui Hristos pe pamant: prima- cea care a avut loc in perioada testamentara, a doua cand va invia pe cei drepti si a treia cand va cobora impreuna cu cetatea Ierusalimului, intre a doua si a treia venire scurgandu-se o mie de ani, moment in care are loc prefacerea lumii si eliberarea ei de pacat.

Invatatura despre mileniu la adventistii de ziua a saptea

La a doua venire a lui Hristos, cei neprihaniti sunt inviati, inaltati la cer, in timp ce cei nelegiuiti nimiciti, astfel incat pamantul ramane pustiit si gol, fara suflare de viata umana, toti cei care n-au fost inviati fiind pierduti pentru totdeauna. In aceasta perioada de o mie de ani, ei imparatesc cu Hristos in ceruri, fiind implicati in lucrarea de judecata, aceasta nereferindu-se la judecarea pacatosilor, ca aceia oricum sunt pierduiti, ci scopul e ca neprihanitii sa inteleaga motivele pentru care cei pacatosi au fost pierduti, practic Dumnezeu isi justifica actiunile fata de cei ramasi in viata, ca acestia sa nu aiba nicio urma de indoiala. Aceasta perioada de o mie de ani este totodata si o perioada de reflectie acordata Satanei, ramas singur impreuna cu ingerii sai pe pamant, fara activitate. La sfarsitul mileniului, are loc a doua inviere, cea a pacatosilor (nelegiuitilor), spre bucuria Satanei ce-si reia obiectul muncii, dupa o perioada de somaj de o mie de ani, inselandu-i din nou si conducandu-i impotriva taberei sfintilor, care coboara acum cu Hristos si cetatea cereasca(Noul Ierusalim) din nou pe pamant, confirmand practic hotararea luata de Dumnezeu privind soarta lor. Moartea a doua de care sufera cei pacatosi este nimicirea lor totala, anihilarea. O prezentare detaliata a doctrinei adventiste privind mileniul gasiti aici : http://www.adventist.ro/index/convin...pacatului.html

Invatatura despre mileniu la martorii lui Iehova

Deosebirea dintre martori si adventisti in ceea ce priveste mileniul, este ca primii considera ca doar 144.000 de oameni vor fi inaltati la cer pentru a guverna alaturi de Hristos peste pamant timp de o mie de ani, restul oamenilor avand speranta ca vor trai vesnic pe pamant dupa transformarea acestuia intr-un paradis terestru, iar in perioada aceea mediteaza de asemenea la motivele pentru care cei pacatosi sunt pierduti. La sfarsitul mileniului cei nedrepti sunt inviati pentru a fi judecati si distrusi. Deasemenea domnia de o mie de ani a lui Iisus (regenta invizibila) ar fi inceput in 1914, an in care a aparut dealtfel organizatia martorilor lui Iehova.

Conceptia hiliasta a martorilor lui Iehova si a adventistilor ce pretinde o implinire a sperantei crestine in planul imanent al istoriei nu este impartasita de ortodocsi, fiind in sine contradictorie. Pentru mai multe detalii se poate citi Dumitru Staniloae, Teologia dogmatica ortodoxa, vol.3, cap. Eschatologie universala, Teoria eschatologicului in cadrul istoriei. Despre hiliasm s-a publicat si un articol pe forum aici http://www.crestinortodox.ro/religie...ele-69265.html

p.s In eventualitatea in care userul Roboam nu se poate abtine si va comenta si acest punct, l-as ruga sa aiba bunul simt sa aduca dovezi in sprijinul afirmatiei “ortodocsii nu cred in a doua venire a lui Hristos”, (unde in dogmatica ortodoxa scrie o asemenea aberatie?!) caci de intoxicari si denigrari suntem satui. Eu am avut decenta de a da un link catre doctrinele fundamentale adventiste, scrise si recunoscute de biserica lor, nu inventate de mine. Am spus ce cred ei, nu ce gandesc eu ca ei cred.

Cornel Urs 03.03.2013 12:15:24

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 507118)
Arhanghelul Mihail = Cine este ca Dumnezeu ?

E o diferenta pe care voi nu o faceti in mod voit.

faptul ca numele atat al arhanghelului Mihail cat si al lui Hristos, contin termenul "elohim", prescurtat "el", nu poate duce la concluzia ca Mihail este aceeasi persoana cu Hristos deoarece aproape toate numele din Vechiul testament contin referiri la Dumnezeu (un exemplu : Daniel).

roboam 03.03.2013 12:19:49

Deosebiri intre martorii lui Iehova si adventisti

Deosebirile dintre martorii lui Iehova si adventisti sunt multe si esentiale Iata cateva dosebiri:
1. Adventistii cred in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos; martorii lui Iehova nu cred.

2. Adventistii respecta pe credinciosii din alte confesiuni religioase, considerand ca din poporul lui Dumnezeu fac parte si cei din alte confesiuni - suflete sincere care traiesc dupa lumina primita din Cuvant(Manualul doctrinelor biblice adventiste). Martorii lui Iehova considera ca doar ei vor fi mantuiti, ceilalti fiind "din lume".

3. Adventistii cred in revenirea, in mod real a Domnului Iisus Hristos. Martorii sutin o revenire simbolica.

4. Adventistii de ziua a saptea (a nu se confunda cu miscarea adventa) nu au fixat nici o data calendaristica a revenirii Domnului Iisus Hristos (stiind ca "ceasul acela numai Tatal il stie"). Martorii au fixat mai multe date calendaristice ale revenirii.

5. Adventistii cred ca Dumnezeu va face un cer nou si un pamant nou. Martorii cred ca ei vor lucra si vor face un pamant nou.

Deocamdata, ma opresc aici. mai sunt si alte deosebiri.

iuliu46 03.03.2013 12:24:08

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 507127)
faptul ca numele atat al arhanghelului Mihail cat si al lui Hristos, contin termenul "elohim", prescurtat "el", nu poate duce la concluzia ca Mihail este aceeasi persoana cu Hristos deoarece aproape toate numele din Vechiul testament contin referiri la Dumnezeu (un exemplu : Daniel).

Numele Mihail e un alt fel de a spune ca Nimeni nu este ca Dumnezeu.
La fel (sa-mi fie iertata comparatia ) in apocalipsa gasim oamenii condusi de satana spunand acelasi lucru despre fiara : "...și s-au închinat fiarei, zicând: Cine este asemenea fiarei și cine poate să se lupte cu ea?"
Adica are acelasi sens, nimeni nu este asemenea fiarei.

Cornel Urs 03.03.2013 12:42:18

Citat:

În prealabil postat de roboam (Post 507130)
Deosebirile dintre martorii lui Iehova si adventisti sunt multe si esentiale Iata cateva dosebiri:
1. Adventistii cred in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos; martorii lui Iehova nu cred.

nu induce in eroare, orice martor al lui iehova intrebat pe strada, va spune ca crede in dumnezeirea lui Hristos.

Citat:

2. Adventistii respecta pe credinciosii din alte confesiuni religioase, considerand ca din poporul lui Dumnezeu fac parte si cei din alte confesiuni - suflete sincere care traiesc dupa lumina primita din Cuvant(Manualul doctrinelor biblice adventiste). Martorii lui Iehova considera ca doar ei vor fi mantuiti, ceilalti fiind "din lume".

unde apare ideea ca martorii sustin ca doar ei vor fi cei salvati? crezi ca ar avea curajul sa emita o astfel de idee in publicatiile lor? in cercurile lor inchise, atat adventistii cat si martorii lui iehova se cred doar ei unica religie adevarata, iar ceilalti deraiati!

macar aveti bunul simt sa recunoasteti ca adventistii considera Biserica catolica ca fiind tarfa Babilonului din Apocalipsa, iar celelalte biserici sunt cea de-a doua fiara prezentata in Apocalipsa.

Citat:

3. Adventistii cred in revenirea, in mod real a Domnului Iisus Hristos. Martorii sutin o revenire simbolica.

iarasi fals.

adica cum...revenire simbolica?

Citat:

4. Adventistii de ziua a saptea (a nu se confunda cu miscarea adventa) nu au fixat nici o data calendaristica a revenirii Domnului Iisus Hristos (stiind ca "ceasul acela numai Tatal il stie"). Martorii au fixat mai multe date calendaristice ale revenirii.

atat adventistii cat si martorii au fixat date pentru revenirea lui Hristos, iar apoi au dat-o la intors in fel si chip!

Cornel Urs 03.03.2013 12:58:57

va spun eu o asemanare intre adventisti si martorii lui iehova:

adventistii conditioneaza botezul de plata unui an de zeciuiala iar martorii lui iehova de o perioada in care neofitul a vandut reviste si carti, deci concluzia e clara, te fac de-al lor, daca esti bun de adus bani pentru secta, asta-i intereseaza si pe unii si pe altii, banii.

iuliu46 03.03.2013 13:02:22

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 507147)

macar aveti bunul simt sa recunoasteti ca adventistii considera Biserica catolica ca fiind tarfa Babilonului din Apocalipsa, iar celelalte biserici sunt cea de-a doua fiara prezentata in Apocalipsa.

E adevarat, dupa primul meu contact cu adventistii ( o brosura primita de la acestia ) tocmai asta am aflat. :1:

centesimusseptimus 03.03.2013 13:25:25

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 507161)
E adevarat, dupa primul meu contact cu adventistii ( o brosura primita de la acestia ) tocmai asta am aflat. :1:

Aici lucrurile sunt puțin mai nuanțate, în primul rând pentru că nu știu sigur dacă broșura respectivă era tipărită de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Mișcarea de Reformă, ori chiar de Martorii lui Iehova. Adventiștii de ziua a șaptea consideră că femeia din Apoc. 12 și 17 reprezintă două ipostaze ale Bisericii puse în antiteză, cea depravată fiind identificată cu Biserica-Stat a Romei. Nu intru în amănunte, însă caracteristicile dezvăluite de Apocalipsa se potrivesc atât Romei Imperiale, cât și componentei politico-religioase a moștenitoarei ei în timp. Deci nu Bisericii Apusene ori/și Răsăritene în totalitate cu credincioși, cler și chiar vârfuri conducătoare. Cum spuneam, chestiunea e mai nunațată și bineînțeles... delicată.

Cornel Urs 03.03.2013 13:34:08

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507166)
Aici lucrurile sunt puțin mai nuanțate, în primul rând pentru că nu știu sigur dacă broșura respectivă era tipărită de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, Mișcarea de Reformă, ori chiar de Martorii lui Iehova.

adica domnul Iuliu nu stie ce citeste? cum puteti spune asemenea ineptii?

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507166)
Cum spuneam, chestiunea e mai nunațată și bineînțeles... delicată.

normal ca e delicat sa spui asemenea chestii pe un forum ortodox!
dar le spuneti in adunarile voastre desacralizate! si se regasesc in materialele adventiste.

tarfa Babilonului este BC iar a doua fiara este Protestantismul (la care multi adventisti includ si pe ortodocsi, care de multe ori nu sunt luati in calcul de adventistii din Occident).

ioanna 03.03.2013 13:37:23

asemanari/deosebiri Martori ai lui Iehova-adventisti

Citat:

5. Ramasita si misiunea ei
Una din doctrinele fundamentale ale cultului adventist de ziua a saptea este ca papalitatea e antihristul, iar adventistii sunt ramasita din biserica crestina ramasa in adevar, asezati intr-un mod deosebit in aceasta lume ca pazitori si purtatori de lumina, avand ca si misiune proclamarea celor trei solii ingeresti. "Cele mai solemne adevăruri care au fost încredințate vreodată muritorilor ne-au fost date nouă ca să le vestim lumii".

Adventistii de ziua a saptea interpreteaza versetul din Apocalipsa 12:6 “Iar femeia a fugit în pustie, unde are loc gătit de Dumnezeu, ca să o hrănească pe ea, acolo, o mie două sute și șaizeci de zile ca fiind domnia lui Antihrist de 1260 de ani si anume domnia papalitatii intre 538 si 1798.
Martorii lui Iehova dau si ei o interpretare versetului din Apocalipsa 12:6, referitor la cele 1260 de zile.
Citat:

Din Revelația 12:6 reiese că trei timpuri și jumătate echivalează cu "o mie două sute șaizeci de zile“. "Șapte timpuri“ trebuie să fie de două ori mai mult, adică 2520 de zile. Însă națiunile nu au încetat să ‘calce în picioare’ domnia lui Dumnezeu după numai 2520 de zile de la căderea Ierusalimului. Este evident că profeția se referea la o perioadă mult mai lungă. În armonie cu versetele din Numeri 14:34 și Ezechiel 4:6, care vorbesc despre "un an de fiecare zi“, putem spune că cele "șapte timpuri“ aveau să dureze 2520 de ani. Perioada de 2520 de ani a început în octombrie 607 î.e.n. — când Ierusalimul a fost cucerit de babilonieni, iar regele din linia davidică a fost îndepărtat — și s-a încheiat în octombrie 1914. Atunci au luat sfârșit "timpurile fixate ale națiunilor“, iar Isus Cristos a fost întronat în cer de Dumnezeu. http://www.jw.org/ro/publicatii/cart...iilor-biblice/

iuliu46 03.03.2013 13:41:55

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 507167)

tarfa Babilonului este BC iar a doua fiara este Protestantismul (la care multi adventisti includ si pe ortodocsi, care de multe ori nu sunt luati in calcul de adventistii din Occident).

Exact, era cred un material tradus din occident, se vedea ca nu e special localizat pentru Romania.

Daca vreti asta e cea mai mare asemanare intre cele 2 grupari. Incearca sa-i induca potentialului cititor/ascultator o senzatie de frica si nesiguranta.

Cornel Urs 03.03.2013 13:48:20

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 507169)
Exact, era cred un material tradus din occident, se vedea ca nu e special localizat pentru Romania.

Daca vreti asta e cea mai mare asemanare intre cele 2 grupari. Incearca sa-i induca potentialului cititor/ascultator o senzatie de frica si nesiguranta.

atat adventistii cat si martorii lui iehova incearca sa spele creierul adeptilor lor (cat si al simpatizantilor), inoculandu-le ideea unei organizatii pure, singura admisa de Dumnezeu din care daca nu faci parte...va fi foarte rau...o organizatie-biserica perfecta, compusa din "alesi".

restul, bineinteles, sunt opera demonica.

centesimusseptimus 03.03.2013 13:50:09

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 507168)
5. Ramasita si misiunea ei

Bun. Și unde sunt asemănările ori deosebirile cu/față de martorii lui Iehova? O punem doar ca să fie la număr?:39:

Cornel Urs 03.03.2013 13:53:36

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507173)
Bun. Și unde sunt asemănările ori deosebirile cu/față de martorii lui Iehova? O punem doar ca să fie la număr?:39:

d.le, nu va faceti ca nu intelegeti, asemanarea consta in faptul ca atat adventistii cat si martorii lui iehova se considera "ramasita" mantuibila.

MihaiG 03.03.2013 14:19:11

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 507172)
ideea unei organizatii pure, singura admisa de Dumnezeu din care daca nu faci parte...va fi foarte rau...

Asta puteti sa o treceti la asemanari intre martorii lui Iehova si ortodocsi.

ioanna 03.03.2013 14:22:02

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 507178)
Asta puteti sa o treceti la asemanari intre martorii lui Iehova si ortodocsi.

Sau intre catolici si martorii lui Iehova.

centesimusseptimus 03.03.2013 14:41:45

Hai că toți suntem unici, irepetabili, deosebiți, minunați și... și bine că suntem în atenția lui Dumnezeu :3:

Cornel Urs 03.03.2013 15:11:04

Citat:

În prealabil postat de centesimusseptimus (Post 507182)
Hai că toți suntem unici, irepetabili, deosebiți, minunați și... și bine că suntem în atenția lui Dumnezeu :3:

dumneata esti in atentia lui Dumnezeu pentru disciplinare deoarece ti-ai parasit "credinta cea dintai".

ioanna 04.03.2013 08:10:40

asemanari/deosebiri Martori ai lui Iehova-adventisti

6. Despre fondatori

Martorii lui Iehova nu-l considera pe Charles Russel profet
  • We claim no infallibility for our presentations. — Watch Tower, April 15, 1901, page 136.
  • We are not prophesying; we are merely giving our surmises, the Scriptural basis for which is already in the hands of our readers in the six volumes of scriptures studies. We do not even aver that there is no mistake in our interpretation of prophecy and our calculations of chronology. — Watch Tower, January 1, 1908
  • I am not a prophet. The very most I try to do, dear friends, is to interpret prophecy.” — What Pastor Russell Said,
Adventistii de ziua a saptea considera ca Ellen G. White a fost inzestrata cu darul profetiei, a avut activitate profetica, insasi Ellen numindu-se trimisul/solul lui Dumnezeu. Lumea o numea profet, insa ea prefera sa-si spuna solul lui Dumnezeu, din cauza ca termenul "profet" ajunsese banalizat in America sec.XIX, pe piata americana existand o infuzie mare de "profeti si profetii".
  • Ellen G. White claimed that her writings (called “the Spirit of Prophecy”) were inspired in the same way that the Bible is inspired. “The Holy Ghost is the Author of the Scriptures and of the Spirit of Prophecy” (Selected Messages, vol. 3, p. 30). “I do not write one article in the paper expressing my own ideas. They are what God has opened before me in vision—the precious rays of light shining from the throne” (Testimonies for the Church, vol. 5, p. 67). “In my books, the truth is barricaded by a ‘Thus saith the Lord'. The Holy Spirit traced these truths upon my heart and mind as indelibly as the law was traced by the finger of God, upon tablets of stone…” (Letter 90, 1906). “I beg of you for Christ's sake to consider what I say; for I say it not of myself. It is the word of God to you” (Letter 25b [to Brother and Sister Hare], April 1895).
  • EGW sometimes referred to her own writings as the Testimonies. “God has outlined His plan in His Word, and in the Testimonies He has sent to His people” (Battle Creek Letters, p. 74). “In ancient times God spoke through the mouths of prophets and apostles. In these days he speaks to them by the Testimonies of His Spirit” (Testimonies for the Church, vol. 4, p. 148).
Darul profetiei este considerat de adventistii de ziua a saptea ca un semn de identificare al bisericii ramasitei (adica cei ramasi in adevar), credinta adeptilor cultului fiind ca Ellen G. White a avut acest dar. http://www.adventist.ro/index/convin...profetiei.html

Cornel Urs 04.03.2013 10:43:23

E. White, profeta care avea transe, de tip mediumistic, adica vorbea nestiind ce spune.

stefan florin 04.03.2013 11:57:24

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 507415)
6. Despre fondatori

Martorii lui Iehova nu-l considera pe Charles Russel profet
  • We claim no infallibility for our presentations. — Watch Tower, April 15, 1901, page 136.
  • We are not prophesying; we are merely giving our surmises, the Scriptural basis for which is already in the hands of our readers in the six volumes of scriptures studies. We do not even aver that there is no mistake in our interpretation of prophecy and our calculations of chronology. — Watch Tower, January 1, 1908
  • I am not a prophet. The very most I try to do, dear friends, is to interpret prophecy.” — What Pastor Russell Said,
Adventistii de ziua a saptea considera ca Ellen G. White a fost inzestrata cu darul profetiei, a avut activitate profetica, insasi Ellen numindu-se trimisul/solul lui Dumnezeu. Lumea o numea profet, insa ea prefera sa-si spuna solul lui Dumnezeu, din cauza ca termenul "profet" ajunsese banalizat in America sec.XIX, pe piata americana existand o infuzie mare de "profeti si profetii".
  • Ellen G. White claimed that her writings (called “the Spirit of Prophecy”) were inspired in the same way that the Bible is inspired. “The Holy Ghost is the Author of the Scriptures and of the Spirit of Prophecy” (Selected Messages, vol. 3, p. 30). “I do not write one article in the paper expressing my own ideas. They are what God has opened before me in vision—the precious rays of light shining from the throne” (Testimonies for the Church, vol. 5, p. 67). “In my books, the truth is barricaded by a ‘Thus saith the Lord'. The Holy Spirit traced these truths upon my heart and mind as indelibly as the law was traced by the finger of God, upon tablets of stone…” (Letter 90, 1906). “I beg of you for Christ's sake to consider what I say; for I say it not of myself. It is the word of God to you” (Letter 25b [to Brother and Sister Hare], April 1895).
  • EGW sometimes referred to her own writings as the Testimonies. “God has outlined His plan in His Word, and in the Testimonies He has sent to His people” (Battle Creek Letters, p. 74). “In ancient times God spoke through the mouths of prophets and apostles. In these days he speaks to them by the Testimonies of His Spirit” (Testimonies for the Church, vol. 4, p. 148).
Darul profetiei este considerat de adventistii de ziua a saptea ca un semn de identificare al bisericii ramasitei (adica cei ramasi in adevar), credinta adeptilor cultului fiind ca Ellen G. White a avut acest dar. http://www.adventist.ro/index/convin...profetiei.html

numai ca "pastorul " Russel a facut nenumarate "profetii" despre sfarsitul lumii, mai bine spus a calculat data cand Hristos avea sa revina si sa judece lumea

Cornel Urs 04.03.2013 12:03:49

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 507494)
amice uiti ca "pastorul " Russel a facut nenumarate "profetii" despre sfarsitul lumii, mai bine spus a calculat data cand Hristos avea sa revina si sa judece lumea?

nu, Russel nu s-a considerat profet si nimeni nu l-a considerat profet.

nu sunt nici ei chiar atat de prosti, avand in vedere atatea preziceri gresite, sa considere totusi profet pe acel nebun.

stefan florin 04.03.2013 12:12:37

Citat:

În prealabil postat de Cornel Urs (Post 507497)
nu, Russel nu s-a considerat profet si nimeni nu l-a considerat profet.

nu sunt nici ei chiar atat de prosti, avand in vedere atatea preziceri gresite, sa considere totusi profet pe acel nebun.

dar nici nu-si reneaga conducatorii religiosi in ciuda atator greseli facute, conducatori care se considera "sclavul fidel si prevazator" din Matei 24:45 si in care martorii au incredere oarba

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:39:22.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.