Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5028)
-   -   LAZAREV (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1624)

2io 14.04.2007 03:12:01

Sa spunem ca cineva a citit carti pana la volumul 6 din Lazarev, inainte de asta si din Osho, zicand ca alege ce e bun, ca, uite: vorbeste despre iubire.

Am citit de curand "MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE" de pe http://www.crestinortodox.ro/Marii_i...-c236-new.html si mi-am schimbat destul de mult vederea. Astfel daca pana acum aveam tendinta de a intreba lumea daca crede in Dumnezeu, acum imi vine sa intreb daca crede in existenta satanei, pt ca mai toata lumea iti raspunde afirmativ la prima intrebare, dar oare la urmatoarea?

Si consider ca aceste carti (LAZAREV, OSHO,... toate de acest gen) sunt de diavol inspirate si un crestin nu are cum sa gaseasca ceva bun in ele, deoarece i se spune si viclean, vrajmas, despartitor, asa ca orice sens el il poate intoarce radical, dar in asa fel incat este f subtil.

Daca spui ca Lazarev vorbeste ca ti s-a intamplat ceva din cauza ca nu ai avut iubire pentru nu stiu ce (un motiv posibil adevarat) el [Lazarev] spune sa ceri iertare si nu spune sa te si spovedesti, sa te intorci, sa-ti para rau pentru pacatul facut (ca ai renuntat la iubire pentru altceva - cum se exprima el) si de aici ajungi la practicile yogine, oameni care sunt inselati crezand ca stand intr-o pozitie anume se mantuiesc, sau facand niste mantre.

Mantuirea vine din PAREREA DE RAU pentru fapta facuta (ceea ce Lazarev nu prea este de acord cu parerea de rau ca cica este lipsa iubirii), si prin dorinta puternica de a nu mai repeta pacatul (iar pe aceasta nu pune accentul).

Mai este un aspect destul de subtil: toate au o origine (un punct) si in final toate vor fi acel punct. In primul rand: Iadul exista, nu Dumnezeu l-a facut si in veci Iadul nu se va confunda cu Raiul dupa cuvantul Lui.
Apoi: a spune ca la inceput era un punct, care inceput, cand Dumnezeu este inainte de timp ! deci inceput se poate spune doar cand timpul este creat, si aceasta este creat de Dumnezeu, care este inainte de inceput, deci punctul acesta de inceput il lasa nejustificat indeajuns. Si simt ca face asta ca sa te rataceasca si mai tare, spunand in sinea ta: poate voi intelege mai incolo, dupa ce ajung sa citesc mai mult si sa traiesc asa cum citesc [din Lazarev, bineinteles].

La aceste cuvinte va sfatuiesc sa cititi cuvintele Sfantului Ioan Gura de Aur si veti vedea acolo cum explica, pana la cel mai marunt detaliu, sa nu intelegi gresit. Asa lucreaza Dumnezeu in oameni.

Sa nu mai spun si de cuvinte precum karma, sau credinta lui in reincarnare despre care vorbeste des si careia incercam sa-i gasesc o scuza, zicand ca poate este faptul ca fii pot mosteni pacatele pana la al 8-lea neam (nu sunt sigur de cifra, dar ideea...). Totusi el nu se refera deloc la acest aspect, ci la reincarnare dupa definitia cuvantului - sensul pagan.

Apoi, ce fel de gandire are omul care crede in reincarnare, si vorbeste despre iubire. La ce iubire se refera? La aceeasi la care Iisus se refera, sau Sfintii Parinti?

Si desfranatii spun ca se iubesc !

Va rog, este posibil sa ma fi inselat eu si Lazarev sa aiba ceva bun? Oricum, am simtit o teama cand am inceput sa urmaresc casetele (are 2 casete video) si nu m-am uitat deloc. Aici este potrivita experienta unui sfant care mergea cu spatele si il intreaba un copil: de ce mergi cu spatele? - Dracul este in fata mea. - Unde? - Acolo. Si copilul uitandu-se unde i-a aratat batranul nu a vazut nimic, dar a simtit un fior de raceala cum a trecut prin el.

Deci, aveti incredere in simtamintele acestea pana nu va adormiti constiinta de tot.

Dumnezeu sa ne ajute in luminarea noastra, si a pune in practica cele invatate!

cozia 14.04.2007 03:43:58

:)Da, de acord, nu-ti mai pierde vremea cu Osho cu colectia lui de 70 de Rolce Royce-uri(cam asa ceva, oricum ideea conteaza) si cei de teapa lui, si deci TOTUL, SUFLET exista, si IUBIRE exista, si chiar da pe dinafara din cupa Ortodoxiei.
Deci nu mai avem nevoie de altii:)

mirelat 14.04.2007 10:02:15

Citat:

În prealabil postat de 2io
Va rog, este posibil sa ma fi inselat eu si Lazarev sa aiba ceva bun?

Am citit si eu cateva din volumele lui Lazarev, cu mult timp in urma. Pe moment unele lucruri mi s-au parut demne de luat in seama, dar apoi s-au risipit ca un fum, ca dovada ca nu prea imi aduc aminte mare lucru din ele. Ceva bun cred ca totusi este in cartile astea - mai ales icoanele postate pe coperti ! - dar una peste alta cred ca ele, scrierile lui Lazarev, sunt de fapt invaluirea subtila a unor rataciri.

PS : unul din putinele exemple care mi-au ramas in cap din cartile astea este cazul unui scriitor rus care avea un ficus mare in biroul sau si la un moment dat se hotaraste sa scoata planta respectiva de acolo. urmarea a fost ca dupa aceea nu prea se mai putea concentra si nu mai putea scrie ca inainte si explicatia lui L. a fost ca planta aceea "comunica" cu el si il ajuta, intretinand un mediu pozitiv si propice creatiei.

2io 19.04.2007 21:26:19

Citat:

În prealabil postat de cozia
:)Da, de acord, nu-ti mai pierde vremea cu Osho cu colectia lui de 70 de Rolce Royce-uri(cam asa ceva, oricum ideea conteaza) si cei de teapa lui, si deci TOTUL, SUFLET exista, si IUBIRE exista, si chiar da pe dinafara din cupa Ortodoxiei.
Deci nu mai avem nevoie de altii:)

Am spus de Osho doar asa... ca asta l-a citit la inceput dupa care Lazarev a urmat, el fiind ceva mai rafinat,spunandu-le mai subtil, dar aceleasi idei.

Daca este cineva care, din pacate, a citit din Lazarev si simte ca ceva nu este curat la el, va rog scrieti aici.
Multumesc,
Ionut

alexandra28 26.04.2007 21:09:41

am citit si eu lazarov pana la volumul 6 ,asta atunci cand eram clasa a 9 a insa sa sti ca pentru mine aceste carti au reprezentat o evolutie importanta pe scara spirituala.au fost ca o propulsare de a ma apropia de Dumnezeu si de iubire si mai ales de a-mi descoperi sufletul si slabiciunile.insa cred ca multi raman doar la stadiul asta.eu pe atunci nu prea stiam cum e cu religiile,credeam ca tot ce e cu Dumnezeu e si bun.m-am trezit mai incolo pana am vazut ca vorbeste mult de yoga,sa-ti bei urina si mi-am dat seama ca nu este tocmai bun.dar pot sa spun ca primul pas important in intelegerea lui Dumnezeu,a pacatului si a consecintelor pacatului l-am facut cu aceste carti.noroc ca sunt eu mai conservatoare si am tinut calea ortodoxiei caci acum,cu toate aceste conceptii moderne,omul se indeparteaza foarte usor de adevar si cauta tot felul de idei noi.
cartile astea cred ca sunt bune pentru atei sau pentru cei care nu-i pot iubi pe oameni insa doar ca un pas in lumea spirituala.
a citit cineva profetiile de la celestine?

astrud 26.04.2007 23:30:21

Hristos a inviat! Ar putea pentru multi ca Par. Vasile Gavrila din emisiunea "Duhovnicul de la miezul noptii", de pe TV Cultural, sa ajute. E o emisiune acum.
Doamne ajuta!

2io 28.04.2007 14:41:39

Citat:

În prealabil postat de romandragut
LOL. Osho nu are o colectie de 70 de rolls royce. Alte inventii! NU este nici inspirat de satana. Este doar un indian inteligent care profita de prostia unora. Este un scamator si oamenii saraci cu duhul au nevoie sa creada in ceva. Iar Osho, om fiind este...cel putin lacom.

Matei 6

24 Nimeni nu poate sa slujeasca la doi domni, caci sau pe unul il va urâ si pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi si pe celălalt îl va dispretui; nu puteti să slujiti lui Dumnezeu si lui mamona.

Osho, om fiind... da, toti suntem oameni, slabi, dar nu toti luam ucenici sa-i invatam, nu toti scriem carti prin care hulim pe Dumnezeu!!! Aaa, el nu huleste pe Dumnezeu? Sau ai sa spui ca... toti o facem, slabi suntem. Da, asa este, dar nu toti scriem hulile noastre si le publicam si le vindem in carti. Alti oameni slabi iau aceste carti, ce influenta au acestea asupra sufletelor? Vorbește de mantre, meditații, ca-s bune!!! Nu sunteti convinsi ca acestea sunt rele sufletelor? Credeti, am multe cazuri in familie, nu pot descrie cat rau fac acestea !

Doamne ajuta!
Ionut

serjsatyananda 14.02.2008 13:56:48

Am ajuns pe acest topic cautand o carte scrisa de Lazarev, si nu m-am putut abtine sa nu spun si eu doua cuvinte.
De la inceput vreau sa spun ca am tot respectul pentru Ortodoxie si pentru toti sfintii ortodocsi. Insa faptul ca am citit o carte sau alta, a unuia dintre sfinti, sau a altuia "din tabara adversa", nu cred ca ne da dreptul sa ne dam cu parerea.
Cine suntem noi sa-l judecam pe Lazarev, pe Osho, sau pe oricare altul de teapa lor?
Oare faptul ca am citit si noi niste carti, ne da acest drept? De a considera ca unul are dreptate pe cand celalalt greseste.
Oare aceasta parere a noastra nu se naste din orgoliu? Consideram noi ca am ajuns sa cunoastem adevarul, ca suntem in masura sa observam "subtilitatile" pe care le foloseste unul sau altul, ceea ce nu intelegem si ne dovedeste cat de cat ca suntem lumitati si ca ne lipseste cunoasterea adevarata, spunem ca este de la diavol sau de la satana. Si in acest fel noi ne-am asezat de partea lui Dumnezeu!!! Oare a ajuns careva dintre noi, cei care postam aici sa cunoasca ce si cine este in adevaratul sens al cuvantului acest Dumnezeu? Oare stim noi ce inseamna sa-l cunosti pe Dumnezeu? Cu siguranta ca nu! Insa orgoliul din sufletul nostru ne indeamna sa judecam pe cei care au reusit sa realizeze ceva cu viata lor sisa-i condamnam fara cea mai mica urma de iubire, condamnand tocmai iubirea pe care ei o promoveaza. Oare nu suntem chiar noi ai Satanei, nu suntem chiar noi de partea diavolului atunci cand consideram ca cunoastem binele si raul?
Se pare ca da! Suntem nascuti in pacat, ne scaldam in acesta si plini de trufie proiectam asupra celorlalti ceea ce avem in noi insine.
Oare stim noi cum lucreaza Dumnezeu prin cartile acestor autori? Am auzit pe multi intorcan-du-se la Dumnezeu citind cartile lor. Chiar ortodocsi rataciti care au reusit sa imbratiseze ortodoxia tocmai datorita acestor carti. Si nu numai ortodocsi.
Oare Satana e atat de prost incat sa scoata niste carti cu care sa-i indrepte pe copiii lui catre dusmanul lui de-o viata?
Spuneti ca e viclean. Dar nu vedeti fructele pe care aceste carti le dau. Oare ati cules voi struguri din maracini? OOOOOOOOOO orbilor si chiorilor si surzilor care spuneti ca cunoasteti si va scaldati in mizerie, cum il mai judecati voi pe cel care va face bine.
Cum va mai dati voi de partea lui Dumnezeu si faceti faptele Satanei....
Daca Dumnezeu se foloseste de aceste carti pentru a-si castiga copiii din ghiarele satanei, de ce va supara acest lucru?
Unul zice ca Osho a avut nu stiu cate Rols-uti, altul zice ca n-a avut, asta ne ninereseaza pe noi!!! Si nu cate vieti a salvat Osho cu cartile lui!!!!! Asta nu vedem si nu vrem sa vedem.
Insa Dumnezeu este Mare... si vede toate faptele noastre. Si va veni o zi cand va trebui sa dam cont pentru ele. Si tare ma tem ca vom fi tratati asa cum noi ii tratam pe fretii nostri (ii judecam, ii catalogam, pretindem ca suntem destepti, ca intelegem toate subtilitatile, ca ei sunt ai satanei si noi ai lui Dumnezeu, etc etc).
Scapa-ne Doamne din mizeria noastra si ajuta-ne sa ne vedem asa cum suntem - fire de praf purtate de vant, orbi si chiori ne credem judecatori, ne scaldam in mocirla si murdarim cu mainile noastre tot ce atingem, lipsiti de Iubire pentru aproapele pe care il etichetam, il catalogam si il condamnam, insa plini de iubire pentru noi insine, cautand aprobarea si incuviintarea semenilor pentru parerile noastre mizerabile.
Simtim lipsa de putere din cuvantul nostru si cautam sa ne adunam in haite pentru a ataca tot ce e bun si frumos.
Iarta-ne Doamne pe noi Judesatorii acestei lumi si nu ne judeca dupa cum meritam! Amin

anita 14.02.2008 15:51:34

Cartile lui Lazarev sunt bune la inceput ,poti sa afli unde ai gresit ,e o cale neortodoxa.Le-am citit pe primele ,dar dupa aceea am inceput sa citesc carti duhovnicesti.
Pentru tineri sunt bune ,mai ales pentru cei care nu sunt prea credinciosi ,dar nu e suficient.
Si eu sunt de parere ca asa cum pune el problema e bine sa iti schimbi atitudinea fata de viata ,sa devii tolerant ,neagresiv ,dar fara duhovnic ,spovedanie si rugaciune nu se poate dobandi aceasta stare .

mirelat 16.02.2008 19:58:52

Citat:

În prealabil postat de serjsatyananda
Cine suntem noi sa-l judecam pe Lazarev, pe Osho, sau pe oricare altul de teapa lor?

ei asta-i buna, o opinie tot trebuie sa avem, doar ne-a intrebat omul... vezi, gura pacatosului (sau prostului, cum era?) adevar graieste: de teapa lor

AF 28.08.2008 16:56:47

mda..am avut si eu cam aceleasi intrebari. am citit cartea MARII INITIATI AI INDIEI SI PARINTELE PAISIE si de curand am avut prilejul sa citesc din Lazarev. cum a spus cineva inainte, e bine sa nu judecam(nu ma refer la opinii obiective). Este usor sa judeci un lucru..mai ales cand vine vorba de subiecte sensibile cum este acesta. Din cate am putut sa observ, Lazarev pune accent pe un lucru esential, existent si la biserica noastra, si anume: "smerenia" - "cauta greseala in tine. nu-i invinui pe ceilalti. fi bun cu cei de langa. iubeste-L pe Dumnezeu". Clar, nu e lucru rau. Apoi lucrurile legate de "reintrupare" pot fi asimilate au ba. Nu constituie subiectul central. Poti citi textul si sa nu fii de acord, atata timp cat asimilezi cu bine mesajul principal, cred eu ca e ok. Viziunea sa este cred eu, in proportie de 80% in acord cu cea crestin ortodoxa. Comparati un om "ideal" in viziunea lui Lazarev si ve-ti avea o imagine(zic eu) apropiata a oricarui Sfant Crestin: iubire, detasare de material-spiritual, pastrarea numai a iubirii pentru Dumnezeu, sacrificarea(daca este necesar)in numele ei. De aceea zic ca parerea sa este de bun simt. Si daca judec dupa o mica experienta personala, f realista. Doamne ajuta.

petrurar 28.08.2008 17:39:25

lazarev este un impostor fost crestin ortodox, convertit la smechereala. i-am citit o carte intr-o zi si m-am amuzat bine.
preia unele idei din Sfintul Teofan Zavoritul. Dar asta se poate sesiza doar daca sint citite in paralele scrierile lor.

danliviu 28.12.2008 12:42:02

parere

Hello la toti!
Sint nou pe site si am citit cu interes parerile voastre de pina acum!Am citit mai ales forumul despre tema Lazarev!Parerea mea ca multi din cei care si-au expus parerile aici nu inteleg unele chestii!Lazarev spune ca iubirea neconditionata indreptata catre DUMNEZEU este cel mai important lucru din viata si ea trebuie sa fie temelia lumii spirituale!Nu stiu unde vedeti voi greseli si satanism in cartile si invattaturile lui!Poate ca unele cuvinte gen karma sau altele asemanatoare va deranjeaza asta pentru ca dati foarte multa importanta semanticii in detrimentul intelegerii!Lazarev a zis clar foloseste-ti sufletul si dupa aceea constiinta!Poate asa o sa intelegem ca el se refera la Dumneyeu si ca tot la asta se refera si ceilalti oameni sfinti Mahomed,Isus,Budha si multi altii!In definitiv parerea mea e ca exista un singur Dumneyeu fie ca unii il numesc Mahomed,Moise sau mai stiu eu cum.Si modalitatile de a ajunge la el sint nenumarate inclusiv maditatie zoga sau poate si alte chestii mai ciudate.Dar in definitiv ce conteaya drumul,ce conteaya cum ajungi la el!Important

danliviu 28.12.2008 12:50:38

parere

Hello la toti!
Sint nou pe site si am citit cu interes parerile voastre de pina acum!Am citit mai ales forumul despre tema Lazarev!Parerea mea ca multi din cei care si-au expus parerile aici nu inteleg unele chestii!Lazarev spune ca iubirea neconditionata indreptata catre DUMNEZEU este cel mai important lucru din viata si ea trebuie sa fie temelia lumii spirituale!Nu stiu unde vedeti voi greseli si satanism in cartile si invattaturile lui!Poate ca unele cuvinte gen karma sau altele asemanatoare va deranjeaza asta pentru ca dati foarte multa importanta semanticii in detrimentul intelegerii!Lazarev a zis clar :foloseste-ti sufletul si dupa aceea constiinta!Poate asa o sa intelegem ca el se refera la Dumneyeu si ca tot la asta se refera si ceilalti oameni sfinti Mahomed,Isus,Budha si multi altii!In definitiv parerea mea e ca exista un singur Dumnezeu fie ca unii il numesc Mahomed,Moise sau mai stiu eu cum.Si modalitatile de a ajunge la el sint nenumarate inclusiv meditatie zoga sau poate si alte chestii mai ciudate.Dar in definitiv ce conteaza drumul,ce conteaza cum ajungi la el!Important este sa ajungi acolo si sa vezi adevarul dincolo de toate canoanele legate de practica religioasa!Multe cutume si practici religioase sint inventate de oameni si unele nu contin decit niste naluciri!Dumnezeu pretuieste pe cei care incearca sa descopere minunile lumii acesteia si faptul ca tot ce este aici este EL asa ca sa lasam la o parte ideologii invechite si sa l cautam fiecare cum putem!Nici un drum nu este gresit atit timp cit ne duce la EL!

camicluj 22.01.2009 15:26:39

Lazarev

L-am citit si pe Osho si pe Lazarev...Mai intai Osho iar apoi ca din intamplare ,Lazarev...Si nu m-am gandit niciodata sa-i judec prin prisma materialitatii tocmai pt ca una din ideile dezvoltate de amandoi e ca ,,nu e un pacat sa fi bogat ci sa te atasezi de fericirea materiala si sa lucrezi doar pt aceasta"
Amandoi m-au influientat enorm.Esenta cartilor lor e doar una:iubeste-L pe Dumnezeu si tot ce apartine lui...Si ce poate fi mai inalt decat asta?
Lazarev e extraordinar si Osho la fel...Cartile lor nu sant beletristica...si nu chiar oricine le poate citi.Trebuie sa traiesti cel putin un dezastru ca sa percepi in cartile acelea un strop de lumina...Si nu sant de acord ca sant carti ,,pt tineri"...sant carti pt oricine vrea sa-l simta pe Dumnezeu nu doar de Pasti si de Craciun...
Impresionant e ca amindoi nu iti impun o anumita religie(Osho chiar condamna actualele religii si luptele dintre ele);ei vor doar SA CREZI.Atat.Sa iubesti!
Lazarev mi-a schimbat radical viata.La inceput,mi-i se parea imposibil de inteles si de urmat.Cum sa accept umilirea cand am atatea la indemana sa o anihilez?Si totusi,totusi cand am acceptat-o am castigat inzecit...Si asta e doar un exemplu,unul din multele...Tot ce vreau sa spun e ca odata respectand ,,legile"lui Lazarev nu ai decat de castigat.Te schimbi,devi un om mai bun si adesea ,odata cu tine si cei din jurul tau...Pe nesimtite simti fiecare zi o sarbatoare...frica,orgoliile dispar...ramane doar bucuria de a trai ziua de AZI!

alexandra28again 22.01.2009 18:48:39

eu pot sa spun ca am inceput sa intru puternic in credinta cu lazarev.
prin cartile lui am invatat smerenia si iubirea.m-au influentat enorm.Dar,dupa ce am inceput sa cunosc mai multe,am descoperit in cartile lui anumite practici pagane.Si asa,le-am lasat deoparte si m-am apropiat mai mult de ortodoxie.dar pentru un cautator de spiritual,un initiat in cele spirituale,sunt bune.Asta daca stie si sa faca diferenta dintre bun si rau.Adica sa aleaga decat ce este bun in cartile lui.

alexandra28again 22.01.2009 18:52:57

Citat:

În prealabil postat de danliviu (Post 106120)
Hello la toti!
Sint nou pe site si am citit cu interes parerile voastre de pina acum!Am citit mai ales forumul despre tema Lazarev!Parerea mea ca multi din cei care si-au expus parerile aici nu inteleg unele chestii!Lazarev spune ca iubirea neconditionata indreptata catre DUMNEZEU este cel mai important lucru din viata si ea trebuie sa fie temelia lumii spirituale!Nu stiu unde vedeti voi greseli si satanism in cartile si invattaturile lui!Poate ca unele cuvinte gen karma sau altele asemanatoare va deranjeaza asta pentru ca dati foarte multa importanta semanticii in detrimentul intelegerii!Lazarev a zis clar :foloseste-ti sufletul si dupa aceea constiinta!Poate asa o sa intelegem ca el se refera la Dumneyeu si ca tot la asta se refera si ceilalti oameni sfinti Mahomed,Isus,Budha si multi altii!In definitiv parerea mea e ca exista un singur Dumnezeu fie ca unii il numesc Mahomed,Moise sau mai stiu eu cum.Si modalitatile de a ajunge la el sint nenumarate inclusiv meditatie zoga sau poate si alte chestii mai ciudate.Dar in definitiv ce conteaza drumul,ce conteaza cum ajungi la el!Important este sa ajungi acolo si sa vezi adevarul dincolo de toate canoanele legate de practica religioasa!Multe cutume si practici religioase sint inventate de oameni si unele nu contin decit niste naluciri!Dumnezeu pretuieste pe cei care incearca sa descopere minunile lumii acesteia si faptul ca tot ce este aici este EL asa ca sa lasam la o parte ideologii invechite si sa l cautam fiecare cum putem!Nici un drum nu este gresit atit timp cit ne duce la EL!

Dan,vezi cum te-au influentat un pic si negativ acest tip de carti..pentru ca acest gen de carte te face sa crezi ca toate religiile sunt bune si ca toate sunt de la Dumnezeu.
Nu exista nici un dumnezeu numit Mohammed,ci poate un profet..sau ,mai bine zis,un asa zis profet,..care a omorat,a violat,a fost pedofil,a talharit si care indeamna la un razboi mondial pentru suprematia islamului.Acest profet este profetit de Biblie ca si unul fals.Deci,nu baga toate religiile intr-o oala,pentru ca toate se contrazis una pe alta.Decat iudaismul si crestinismul au legatura una cu alta si sunt de la Dumnezeu.

danliviu 27.01.2009 21:18:30

ei na!

Citat:

În prealabil postat de alexandra28again (Post 110962)
Dan,vezi cum te-au influentat un pic si negativ acest tip de carti..pentru ca acest gen de carte te face sa crezi ca toate religiile sunt bune si ca toate sunt de la Dumnezeu.
Nu exista nici un dumnezeu numit Mohammed,ci poate un profet..sau ,mai bine zis,un asa zis profet,..care a omorat,a violat,a fost pedofil,a talharit si care indeamna la un razboi mondial pentru suprematia islamului.Acest profet este profetit de Biblie ca si unul fals.Deci,nu baga toate religiile intr-o oala,pentru ca toate se contrazis una pe alta.Decat iudaismul si crestinismul au legatura una cu alta si sunt de la Dumnezeu.

haide mai Alexandra!te credeam fata desteapta!nu am auzit prostie mai mare decit ce ai zis tu ca doar crestinismul si iudaismul sint de la Dumnezeu!Sint foarte multi musulmani care sint mai aproape de Dumnezeu decit foarte multi crestini!si ce importanta are cum se numeste religia sau profetul ei cind Dumnezeu este unul singur!
asta a inteles si Lazarev si Osho si cind ei au spus niste kestii elementare care cuprind invatamintele tuturor religiilor!tu crezi ca islamul indeamna la razboi pentru ca asa vezi la tembelizor ca se spune si daca se spune la tv inseamna ca asa e!nu mai asculta toate timpeniile astea!la un moment dat si inchizitia a zis ca reprezinta cuvintul Domnului si ca trebuie eliminati ereticii!Interpretarile date de niste ultras musulmani sint niste prostii!
Dumnezeu ne iubeste pe toti neconditionat si noi trebuie sa-l iubim pe El neconditionat si in orice situatie si sa intelegem ca El este in toti si in toate!deci noi trebuie sa iubim toti oamenii pentru ca toti il au in ei pe Dumnezeu!toti de la medic,taran,profesor,profet,criminal,hot,soldat,po litician,traficant-oricine,trebuie sa-i iubim pe toti!e greu de facut asta,nu??????
lumea spune:cum sa iubesc pe criminal,pe hot,pe traficant????nu e normal asta-spune lumea!
eeeeeeee!
Dumnezeu este in toti si in toate asa ca dragostea noastra tre sa se reverse asupra tuturor!
Lazarev a spus asta,si au spus si multi altii inaintea lui!
e foarte greu de inteles si de aplicat dar cei care au ajuns sa inteleaga asta sint fericiti!Asa L-am cunoscut!

2io 27.05.2009 12:48:37

Citat:

În prealabil postat de danliviu (Post 111913)
deci noi trebuie sa iubim toti oamenii pentru ca toti il au in ei pe Dumnezeu!toti de la medic,taran,profesor,profet,criminal,hot,soldat,po litician,traficant-oricine,trebuie sa-i iubim pe toti!e greu de facut asta,nu??????
lumea spune:cum sa iubesc pe criminal,pe hot,pe traficant????nu e normal asta-spune lumea!

de la o ruda de-a mea care a citit putin din Lazarev dar are gandirea lui, am auzit ceva si doresc sa va impartasesc si, totodata, sa comentez:
daca eu [adica el] merg pe strada si fur de la cineva 500ron, dar acela, la randul lui, luase prin mijloace murdare de la altcineva acesti bani, eu [adica el] nu am facut pacat deoarece prin aceasta actiune am facut o echilibrare

Deci aceasta persoana nu considera ca a pacatuit in momentul in care fura. Ci mai pacatuieste justificandu-si pacatul.
Chiar Lazarev, declarandu-se ortodox, inseamna ca si cele 10 porunci le are, deci si : "Sa nu furi.", deci, conform acestei porunci, a fura este pacat, fara nici o forma de toleranta.

Adica, daca furi o paine dupa 10 zile de nemancare, este pacat mai mic, iar daca furi bani pentru a pleca in excursie este pacat mai mare, dar toate sunt pacate si, implicit, ar trebui urmate, cel putin, de pocainta, daca nu si de intoarcere. Iar persoanei respective ii lipseste si pocainta, dar sa se mai intoarca si sa nu mai fure ! Deci aceasta gandire o da Lazarev.
Citat:

În prealabil postat de danliviu (Post 111913)
Dumnezeu este in toti si in toate asa ca dragostea noastra tre sa se reverse asupra tuturor!
Lazarev a spus asta,si au spus si multi altii inaintea lui!
e foarte greu de inteles si de aplicat dar cei care au ajuns sa inteleaga asta sint fericiti!Asa L-am cunoscut!

Nu ti se pare destul de ciudat ca sa ajungi la un moment dat sa faci referire de mai multe ori la Lazarev decat la Dumnezeu si la Domnul nostru Iisus Hristos si la Preasfanta si Preacurata lui Maica, Mama noastra, a tuturor? Deoarece aceasta am observat la persoanele care il venereaza pe Lazarev : "Lazarev a spus...", "...am citit in Lazarev...", "da, asa spune si Lazarev...", "pentru ca Lazarev..."...

Doamne ajuta!

2io 27.05.2009 13:02:32

Slava Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos !

Persoana respectiva care a crezut ca citind Lazarev ii face bine, s-a intors la credinta noastra ortodoxa. Slava Domnului!
S-a intors printr-o minune a Preacuratei Maicii Domnului nostru Iisus Hristos datorita marii ei milostiviri si a rugaciunilor celor apropiati, dar, nu in ultimul rand, datorita unei cautari sincere.

Nu as putea sa va spun parerea acestei persoane despre Lazarev deoarece inca mai simte aceasta influenta (care include: relativitatea multor aspecte, simtiri de duhuri necurate pe timpul noptii si nu numai, rareori ganduri precum roiul de albine, instabilitate emotionala...).

Multumesc pentru eforturile de a ma ajuta,

Daca mai este cineva care are o parere legata de Lazarev, il rog sa scrie aici si alte aspecte nementionate pana acum.

Doamne ajuta!

anita 27.05.2009 13:36:04

Din ce spune acela ,se aplica ce a spus Domnul Iisus Hristos 'Cu masura cu care ai masurat ,ti se va masura'
Foarte bine explica asta sf.Nicolae Velimirovici ,deci toate scarbele pe care le avem ,cu mici exceptii ,sunt o masura a faptelor noastre negative din trecut.
Dar asta nu este o justificare pentru fapte rele.
Lazarev vedea in trecutul fiecarei persoane si nu stiu de unde avea el aceste daruri pentru ca nu se nevoia crestineste.
Am spus ca aceste carti sunt bune pentru tineri ,mai ales pentru cei necredinciosi , deoarece ii orienteaza spre altfel de viata decat cea inchinata banului.
A fost o perioada in care cartile lui au avut mare trecere ,dar eu cred ca urmand ce scrie el nu te poti schimba daca nu traiesti crestineste.

fil111 13.04.2010 10:54:35

respect fata de aproapele

E cam tardiva reactia mea, dar gasind dialogul din aceasta pagina, adaug o parere mai cu bun simt, decat ultima
1.E o obisnuita si o comoditate sa spui "e de la diavol"(privire in alb si negru). Pe sema lui se pun mai multe decat face.
2.Lazarev este judecat simplist aici si in special din perspectiva dogmelor ortodoxe. Regret ca pe neobservate se ajunge la exclusivism - ce nu corespunde practicilor (altminteri sanatoase) si invataturilor ortodoxe este infierat.
3.Evaluand afirmatia "vezi, gura pacatosului (sau prostului, cum era?) adevar graieste: de teapa lor" se poate spune ca M...... profita de o greseala de exprimare si-si permite sa fie rautacios, batjocoritor. Ar fi de preferat niste scuze publice, in aceeasi pagina, daca exista la el bun simt, ori respect fata de aproapele.

FiulRisipitor 13.04.2010 14:26:25

Vad ca e la moda tactica ecumenista: "ortodocsii sunt lipsiti de dragoste crestineasca si resping ce nu corespunde invataturii lor".
Eu vad altfel problema:
Ca sa ma implic intr-un dialog de proportii despartind RAUL de BINE trebuie ori sa fiu la marimea Sfintilor Parinti ori sa am o doza serioasa de mandrie. Cum cei mai multi dintre noi suntem departe de Sfintii Parinti eu zic sa ne ferim de mandrie, sa lasam cugetarile noastre (cele teologice) si sa imbratisam traditia lasata de Sfinti. Cat despre replica "si acolo sunt unele lucruri bune" (cartile lui Lazarev si alte asemenea) este ca si cu diamantele care sa gasesc in noroi: ca sa le aduni trebuie mai intai sa te murdaresti (unii mai raman si impotmoliti in mlastina).
Hai sa ne intarim mai intai in adevar si apoi ne-o povatui Dumnezeu mai departe.

fil111 14.04.2010 10:51:05

noi muritorii

Prin antichitate si mai tarziu "era la moda" prigonirea crestinilor; azi unii crestini au inclinatii care amintesc de ale prigonitorilor si ne intrebam apoi de ce-s atacati crestinii iara si iara !

E mai corect sa spunem ca ecumenismul este o strategie a iubirii si nu o tactica; daca priviti atent si Preafericitul parinte Daniel incearca sa-l sustina (si inca un extras: "Ortodoxia, spune Patriarhul ecumenic, nu are nevoie de fanatism sau de bigotism pentru a se apăra"), si il cam costa (intre ai lui) acest curaj.

Binele si Raul sunt si categorii filozofice, iar daca de ele nu putem vobi fiindca - nu suntem la inaltimea sfintilor parinti - oare putem vorbi de mandria altora cata vreme nu suntem la inaltimea smereniei sfintilor parinti?

Traditia sfintilor parinti este magistrala, dar fiindca "Duhul suflă unde vrea", sa lasam libertate altora sa imbratiseze si alte invataturi care conduc spre Dumnezeu (si dupa roade le putem cunoaste), caci nu noi muritorii raspundem de mantuirea oamenilor (nici nu putem nega, de pilda, tratamente cu namaol de Tekerghiol) si nu putem monopoliza Adevarul.

Si un ultim cuvant fratilor, sau sa zic oameni buni, daca spiritul iubirii ecumenice nu prieste, ganditi-va serios la TOLERANTA (!); prin intoleranta nu putem asimila sau pastra, pe mai departe Harul, si-i vom intilni pe prigonitorii veacului acesta.
Sa dea Dumnezeu sa fie Pace !

Dan 2011 02.01.2011 17:17:08

Lazarev, un pic de inselatorie. Suficienta insa

Lazarev ii impresioneaza mult pe cei care nu sunt atenti la detalii.

diavolul nu inseala pe fata ci subtil. Daca pe o carte ar fii chipul necuratului nu s-ar cumpara si lumea s-ar feri de ea, asa cum se cuvine. Necuratul insa este f subtil si introduce picaturi de neadevar intr-o mare de gandurilor minunate si indemnuri de bine. Volumul 1 din "Karma pura" e doar putin "contaminat". Vorbeste de karma, de reincarnare, de universuri paralele dar nu detaliaza iar cititorul, captivat, ca asta e cuvantul potrivit, de restul cartii si de fenomenul Lazarev, lasa deoparte aceste "idei noi" (erezii) si le considera rataciri care, poate, asa cum a mai spus cineva anterior, vor fi lamurite in volumele urmatoare. Deja de la acest volum 1 e cazul ca aceasta carte sa fie lasata jos.

Dar de la volumul 2 Lazarev deja arata mai multe picaturi de neadevar, le dezvolta. Adica la inceput (volumul 1) a pomenit de ele, asa in treacat, sa se obisnuiasca cititorul, iar din volumul 2 incepe a le dezvolta. Vorbeste despre 32 de universuri paralele, de fiinte extraterestre, de 7 campuri energetice (unele mai subtile, accesibile doar unor bioenergeticieni, nu toturor), de reincarnare, de pacate care nu pot sa fie iertate (pentru ca nu vorbeste de pocainta ci de acceptare) si care se transmit urmasilor indiferent daca te-ai spovedit, de "campuri de distrugere" care se creeaza la o singura fraza si apoi nu mai pot sa fie oprite, de "hieroglifa mortii" care este asupra unui om sau a unei familii etc, de vieti anterioare si motivele pentru care in viata asta esti sarac sau bogat sau ai un copil nervos sau un tata betiv. Mesajul lui e sa accepti aceste lucruri ca asa ti-au fost date. Da, evident, si sa te rogi, dar sa le accepti. E destinul tau, asa a vrut Dumnezeu, zice Lazarev. Predestinare, cum s-ar zice.

Ei, unde e crestinismul in aceste lucruri?

Repet: da, Lazarev vorbeste de iubire, de smerenie (dar nu prea multa, atentie), de acceptare, de rugaciune, de post.

Dar adevarul e unul singur si nu trebuie sa acceptam minciunile doar pentru ca sunt inconjurate de sfaturi bune. Asta e si "smecheria". Ca pana la urma si musulmanii indeamna la smerenie, la bunatate, la post, la rugaciune si dau sfaturi de binefacere. Citeste cineva coranul si sfaturile lui mohamed?

Revenind la Lazarev, inevitabil incepi si te gandesti la astea, la cum ar putea aceste concepte noi sa potriveasca la credinta crestina si datoate ca pot convietui. Te intrebi si cum de nu spune nimic despre ele in biblie, cum de nu spun nimic despre ele Sfintii Parinti. Si continui si citesti si totul este atat de fascinant si de logic si de surprinzator si de "wooow, ce abordare noua pe principii crestine" incat incepi si crezi cateva din ele. Cel putin in "karma" si in "autoreglarea campurilor" n-ai cum sa nu crezi pentru ca despre ele e vorba in planul secundar al cartii (prim planul e ocupat de indemnurile la smerenie, iubire etc - numai chestii bune).

So, sfatul meu dragilor: lasati cartile lui Lazarev.

codana 02.01.2011 17:35:53

salut,serjsatyananda

Citat:

În prealabil postat de serjsatyananda (Post 60628)
Am ajuns pe acest topic cautand o carte scrisa de Lazarev, si nu m-am putut abtine sa nu spun si eu doua cuvinte.
De la inceput vreau sa spun ca am tot respectul pentru Ortodoxie si pentru toti sfintii ortodocsi. Insa faptul ca am citit o carte sau alta, a unuia dintre sfinti, sau a altuia "din tabara adversa", nu cred ca ne da dreptul sa ne dam cu parerea.
Oare faptul ca am citit si noi niste carti, ne da acest drept? De a considera ca unul are dreptate pe cand celalalt greseste.
Oare aceasta parere a noastra nu se naste din orgoliu? Consideram noi ca am ajuns sa cunoastem adevarul, ca suntem in masura sa observam "subtilitatile" pe care le foloseste unul sau altul, ceea ce nu intelegem si ne dovedeste cat de cat ca suntem lumitati si ca ne lipseste cunoasterea adevarata, spunem ca este de la diavol sau de la satana. Si in acest fel noi ne-am asezat de partea lui Dumnezeu!!! Oare a ajuns careva dintre noi, cei care postam aici sa cunoasca ce si cine este in adevaratul sens al cuvantului acest Dumnezeu? Oare stim noi ce inseamna sa-l cunosti pe Dumnezeu? Cu siguranta ca nu! Insa orgoliul din sufletul nostru ne indeamna sa judecam pe cei care au reusit sa realizeze ceva cu viata lor sisa-i condamnam fara cea mai mica urma de iubire, condamnand tocmai iubirea pe care ei o promoveaza. Oare nu suntem chiar noi ai Satanei, nu suntem chiar noi de partea diavolului atunci cand consideram ca cunoastem binele si raul?
Se pare ca da! Suntem nascuti in pacat, ne scaldam in acesta si plini de trufie proiectam asupra celorlalti ceea ce avem in noi insine.
Oare stim noi cum lucreaza Dumnezeu prin cartile acestor autori? Am auzit pe multi intorcan-du-se la Dumnezeu citind cartile lor. Chiar ortodocsi rataciti care au reusit sa imbratiseze ortodoxia tocmai datorita acestor carti. Si nu numai ortodocsi.
Oare Satana e atat de prost incat sa scoata niste carti cu care sa-i indrepte pe copiii lui catre dusmanul lui de-o viata?
Spuneti ca e viclean. Dar nu vedeti fructele pe care aceste carti le dau. Oare ati cules voi struguri din maracini? OOOOOOOOOO orbilor si chiorilor si surzilor care spuneti ca cunoasteti si va scaldati in mizerie, cum il mai judecati voi pe cel care va face bine.
Cum va mai dati voi de partea lui Dumnezeu si faceti faptele Satanei....
Daca Dumnezeu se foloseste de aceste carti pentru a-si castiga copiii din ghiarele satanei, de ce va supara acest lucru?
Unul zice ca Osho a avut nu stiu cate Rols-uti, altul zice ca n-a avut, asta ne ninereseaza pe noi!!! Si nu cate vieti a salvat Osho cu cartile lui!!!!! Asta nu vedem si nu vrem sa vedem.
Insa Dumnezeu este Mare... si vede toate faptele noastre. Si va veni o zi cand va trebui sa dam cont pentru ele. Si tare ma tem ca vom fi tratati asa cum noi ii tratam pe fretii nostri (ii judecam, ii catalogam, pretindem ca suntem destepti, ca intelegem toate subtilitatile, ca ei sunt ai satanei si noi ai lui Dumnezeu, etc etc).
Scapa-ne Doamne din mizeria noastra si ajuta-ne sa ne vedem asa cum suntem - fire de praf purtate de vant, orbi si chiori ne credem judecatori, ne scaldam in mocirla si murdarim cu mainile noastre tot ce atingem, lipsiti de Iubire pentru aproapele pe care il etichetam, il catalogam si il condamnam, insa plini de iubire pentru noi insine, cautand aprobarea si incuviintarea semenilor pentru parerile noastre mizerabile.
Simtim lipsa de putere din cuvantul nostru si cautam sa ne adunam in haite pentru a ataca tot ce e bun si frumos.
Iarta-ne Doamne pe noi Judesatorii acestei lumi si nu ne judeca dupa cum meritam! Amin

poti lua si simplu:pe mine nu ma intereseaza ce scrie lazarev sau osho,este simpla mea parere si atat.ca altii citesc si sunt impresionati este alegerea lor,ca altii fac lobby si altii ii urmeaza, e problema amandorura.cel ce iubeste pe iisus hristos cu adevarat,fii fara grija,locul lui este langa hristos indiferent de ce cuvinte si fapte se spun sau se fac impotriva lui.

Tangun 28.01.2011 17:06:55

Salut sunt nou aici si am citit randurile acestui topic si mi se par interesante.

Pot spune ca daca citesti Osho si Lazarev ,intelegi legatura dintre Om si Divinitate ,care trebuie sa fie o legatura LIBERA Om-Divin ,si care e total diferita pentru fiecare fiinta in parte,nu ai voie sa impui altuia nimic.Ce e valabil si bun pentru tine nu e la fel si pentru altul.
Fiecare om trebuie sa se apropie de Divin in felul sau propriu si in intimitatea lui; aceasta nu se impune de catre nimeni ,nici de dogma,nici de religie ,nici de Lazarev etc ci de om si interiorul omului.
Pana si preotul in biserica poate deveni atasat la nivel subtil (fin) de statutul lui de preot afectand prin aceasta ,legatura unica dintre om si divin.In felul acesta oamenii nu isi mai orienteaza punctul de sprijin catre Divin ci catre preot.

Depinde foarte mult ce fel de om se afla in spatele statutului de preot.
Refularea emotiilor adevarate ale corpului pe care, suprimandu-le aduc trupul la imbolnavire prin ne-trairea lor si ne-recunoasterea ca ele exista in tine fac omul sa nu realizeze ca se minte pe sine, si isi minte trupul.Daca poti intelege nivelurile subtile in om, poti cunoaste omul privindu-l si privindu-i campul bioenergetic.Prin aceasta iti poti da seama ce se afla in interiorul omului doar uitandu-te la el; nu e de mirare ca fiecare putem vedea la majoritatea preotilor acea trufie interioara ascunsa,acea mandrie subtila la nivel fin,si acel loc din launtrul lor care si-l tin refulat ,reprimat dar pe care il scot singuri la suprafata daca anumite intamplari din viata ii "provoaca". O vorba spunea ca celor care se considera sfinti ,entitatile spirituale le trimit femei frumoase ca sa le aduca la suprafata partea interioara reprimata.

Sufletul trebuie sa ajunga la puritate iar un om care isi reprima emotiile ,fie ele negative, nu este pur -el se inabusa si arunca totul in subconstient, iar cand toate se aduna in el vor exploda si va ajunge periculos. Omul care e manios pe tine sincer, spontan, e mai putin periculos decat cel ce te uraste in gand; in cel ce se suprima se vor aduna mania si va exploda putand sa iti faca mai mult rau..
Trebuie sa invatam sa nu ne mai mintim pe noi insine, nu dogma este Dumnezeu.Dumnezeu este libertate, iubire.
Materia si toate emotiile vietii sunt create tot de Dumnezeu, stiinta si religia nu trebuie sa fie opuse ci reunite, iar ele trebuie luate ca un mijloc nu ca scop.Scopul este Dumnezeu.
Sustinandu-l doar pe unul sau pe altul ,vei ajunge sa cazi intr-una dintre extreme, o vei lua pe un drum gresit.Daca te duci prea mult spre stiinta inclini balanta spre un pol,daca te duci prea mult spre dogma,religie o iei in polul opus. Cu cat te duci mai mult spre unul dintre poli cu atat caderea e mai abrubta si te vei duce in polul opus din inertie.Adevarul e la mijloc, in echilibru;Adevarul e iubirea;nimic ce face parte din extreme nu inseamna iubire,iubirea nu are conditie; Religia te face sa-l iubesti pe dumnezeu din frica sa nu te pedepseasca deci are conditie,ar fi o iubire falsa. Stiinta te fac sa nu mai crezi in existenta Divinului absolutizand doar stiinta.
religia(dogma) si stiinta(materia) sunt colturile de jos, Divinul se afla in varful triunghiului.

catalin2 28.01.2011 21:32:33

Citat:

În prealabil postat de Tangun (Post 329291)
Religia te face sa-l iubesti pe dumnezeu din frica sa nu te pedepseasca deci are conditie,ar fi o iubire falsa.

Cum spuneam si la celalalt topic, s-ar putea sa fi facut ca si mine, ai citit despre multe, doar despre crestinism nu ai reusit sa citesti prea mult. Stii despre el doar din ce zic altii, adica paranormalii, hindusii, etc.

calator prin ploaie 03.02.2011 09:03:21

Draga Tangun , ai exprimat multe, subtile si destul de apropiate de adevar....Hinduismul este o mare religie ce reuneste mai multe credinte, dar la baza cu 1500de ani aprox, unainte de Hristos, esenta o constuia si asa a ramas pana astazi, Brahma centrul credintei , este o prezenta omnipotenta omniprezenat,incoroprala o realitate infinita...Este numit Sinele suprem si este socotit drept creatorul vietii...Din cele ce se gasesc inscrise in Vede, principiile reunite acolo nu corespund doctrinei crestine, dar merita citit si studiat si abia apoi incorsetat in judecati de cele mai multe ori subiective...
Paranormalii.., Catalin2 sunt acei oameni care sunt inzestrati cu atribute care sunt neintelese marii majoritati, neobisnuite sau de neacceptat din punct de vedere stiintific...Pb e alta....Multi pretind ca au astfel de dotari dar sunt sarlatani....De obicei cei care le poseda sed cuminti in banca lor si doar in anumite circumstante poate se lasa deconspirati...Iar ca "intamplari paranormale", multe nu inseamna decat balast, maculatura ieftina si inchipuita...Oricum, paranormalii nu propaga o religie sub nici o forma...Ei se regasesc in toate cultele....
NU pledez decat pentru documentare, nu caut acceptarea celor scrise, exprim simplamente, opinii !

catalin2 03.02.2011 13:58:10

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 332221)
Paranormalii.., Catalin2 sunt acei oameni care sunt inzestrati cu atribute care sunt neintelese marii majoritati, neobisnuite sau de neacceptat din punct de vedere stiintific...Pb e alta....Multi pretind ca au astfel de dotari dar sunt sarlatani....De obicei cei care le poseda sed cuminti in banca lor si doar in anumite circumstante poate se lasa deconspirati...Iar ca "intamplari paranormale", multe nu inseamna decat balast, maculatura ieftina si inchipuita...Oricum, paranormalii nu propaga o religie sub nici o forma...Ei se regasesc in toate cultele....

Exista sfinti sau calugari imbunatatiti care fac minuni dupa ce au ajuns la un anumit grad de sfintenie. Acestia fac minuni cu ajutorul rugaciunii catre Dumnezue, de fapt Dumnezeu face minunea.
Paranormalii sunt cei care fac si ei "minuni" folosind o tehnica sau spun ca o fac de la ei. Din ceea ce stim din crestinism toti acestia fac acele minuni doar cu ajutorul ingerilor cazuti. Majoritatea nu stiu ca sunt in colaborare cu acesti ingeri, ci doar observa ca fac minuni.
Iar asta nu o afirm eu, ci am citit-o in toata literatura crestina incepnad cu Biblia si terminand cu zilele noastre. De exemlplu in Bilbie avem femeia care avea un duh de ghicit si spunea adevarul despre Sfantul Pavel.
In viata Sf. Petru avem descrierea cum levita magul Simon: demonii il ridicau si il purtau in zbor. Si asa mai departe, sunt mii de exemple.
Nu prea exista sarlatani, asta e o idee indusa mai mult de cei ce nu prea cred in minuni. mai rau e ca aproape toti se afla in inselare, lucrand cu spiritele cazute (demoni).

calator prin ploaie 03.02.2011 14:03:34

catalin2

"Paranormalii sunt cei care fac si ei "minuni" folosind o tehnica sau spun ca o fac de la ei."
Sa ma ierti dar nici un "paranormal" , unul autentic desigur , nu sustine asta , ci dimpotriva mereu sustine ca nu el ci gratia divina, prin el lucreaza.....Sa fim mai moderati in judecati...si mai putin pusi pe corecturi la altii, scapandu-ne noua insine esente....Doamne ajuta!

mi-e perpendicular daca ma crezi sau nu, pt nu am chef sa ma risipesc in polemici inutile !

Doamne ajuta!

catalin2 03.02.2011 14:25:30

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 332331)
"Paranormalii sunt cei care fac si ei "minuni" folosind o tehnica sau spun ca o fac de la ei."
Sa ma ierti dar nici un "paranormal" , unul autentic desigur , nu sustine asta , ci dimpotriva mereu sustine ca nu el ci gratia divina, prin el lucreaza.....Sa fim mai moderati in judecati...si mai putin pusi pe corecturi la altii, scapandu-ne noua insine esente....Doamne ajuta!
mi-e perpendicular daca ma crezi sau nu, pt nu am chef sa ma risipesc in polemici inutile !
Doamne ajuta!

Stim amandoi ce sunt paranormalii, nu are rost sa-i mia definim. bineitneles ca unii spun ca au har, dar chiar si tigancile (rromii) care ghicesc spun ca au har. Nu are importanta ce spun, ci ce fac.
Nu e vorba de crezut, eu iti spun care e adevarul, pe care il gasesti in toate cartile ortodoxe (ca nu m-am nascut invatat). Pe langa asta eu si stiu cate ceva pentru ca am studiat la inceput despre paranormal. Doar discutam, nu am cum sa te conving de ceva.

paratrasnet 09.02.2011 21:33:24

Despre durere si suferinta.

Dragii mei dragi! Ce leg. exista intre Lazarev si Osho? Cine a citit din cartile lui, POATE isi aduce aminte de mentiunea facuta de n-ori in ele despre cine poate si cine nu poate citi aceste carti: cine NU crede in Doamne-Doamne, cine fuge de suferinta si cauta in viata DOAR emotii pozitive,cine NU doreste sa se schimbe datorita faptului ca isi inchipuie ca banii sau statutul social sau "un spate TARE" ii confera SIGURANTA ! Insa , vin si intreb si eu , pt. ca pana acum nu am gasit raspuns ci doar o alternativa la intrebarea: unde exista SIGURANTA ? Stim sigur ca maine ne mai trezim? Stim sigur ca nu vom pati NIMIC rau, periculos, noi sau cei dragi noua? EXISTA doar ziua de AZI(IISUS a spus) si-atat. Daca aveti ocazia sa cititi carti ale Parintelui Arsenie Boca sau Ilarion Argatu, veti vedea ca o parte din ce scrie Lazarev e adevarat_ o femeie s-a dus la Parintele Arsenie cu o egzema f. urata si dureroasa de care nu putea scapa de cativa ani.Parintele i-a spus sa NU mai inndoiasca laptele ce-l vinde cu apa si-atunci se va vindeca. Sau, alta avea probleme cu o colpilul ce-i creea tot felul de necazuri iar Parintele a intrebat-o unde sunt ceilalti copii pana la 5? Aceasta avea 4 avorturi facute.Si tacand ea , Parintele spuse:"cei 4 pe care i-ai aruncat in intuneric pt. a nu avea greutati, il chinuie pe acesta".Si-atunci Parintele cu cine "lucra" ? - vedeti si voi in Biblie ce a spus Iisus.Parintele cum de avea DARUL clarvederii ? Nu va convine, NU cititi ! si nu o spun cu nici un fel de rautate.A citi cineva ceva din seria noua a lui Lazarev ? Sau Biblia macar o data? Mie mi s-a intamplat ceva asemanator cu relatarea in care avertizeaza ca NU e bine sa schimbi destinul unui om sau sa-l ajuti fara a fi solicitat (sa te oferi voluntar pt. a-l ajuta) pt. ca astfel preiei "CRUCEA LUI". Am patit-o inainte de-a citi cartile lui si cand am trecut prin situatia respectiva nu am inteles de ce , si ce se intampla ! Dupa ce am descoperit avertizarea din carti, era deja f.f.f.f tarziu , nu mai aveam ce schimba, o "luasem". Prima carte am descoperit-o in 1997 la o prietena din Brasov si pur si simplu dupa ce am "mancat-o", nu am citit-o , atat de repede mi s-a parut ca s-a terminat, in viata mea au inceput schimbari bune dar combinate cu dificultati (piedici-cum le spun Sfintii Parinti) . Inca din prima carte avertizeaza ca scrierile lui "actioneaza" ca un catalizator, amplificand ceea ce deja exista in suflet. Toate acestea nu le-am descoperit atunci datorita naturii evenimentelor, insa pe parcurs mi s-au clarificat.Si intre timp cat de cat constant, tin legatura si cu Biserica:spovedanie, impartasanie, Sf.Liturghie, desi nu atat de des pe cat mi-as dori.Va iubesc pe TOTI si va doresc sa vaajute si pe voi Doamne-Doamne macar atat cat m-a ajutat pe mine in momentele grele si f. grele. Cu drag, Kami.

catalin2 09.02.2011 21:40:52

Citat:

În prealabil postat de paratrasnet (Post 335425)
A citi cineva ceva din seria noua a lui Lazarev ? Sau Biblia macar o data?

Draga Kami, eu am citit primele doua carti din Lazarev si apoi mi-am dorit sa citesc Biblia. Apoi n-am mai citit nimic din Lazarev si nici nu doresc, sunt niste aiureli oculte. Lazarev imbina adevarul cu neadevarul, crestinismul cu hinduismul si ocultismul. Ce sa mai zicem atunci de erezii, unele aveau doar o mica modificare a invataturii de credinta.
Vrajmasul (si ma refer la ingerii cazuti) nu indeamna numai la rau si minciuna, ci face si bine si spune si adevarul. Doar ca sa lucreze mai bine.

calator prin ploaie 10.02.2011 10:12:20

pt paratrasnet

"Sentimentul că avem mereu dreptate este incompatibil cu iubirea."

"Când sunt rugat să privesc copiii bolnavi, deseori îmi ajung numai părinții. Ce sens are să analizez starea copilului bolnav, dacă părinții subconștient se disprețuiesc pe sine sau pe ceilalți. Cum pot ei să fie de ajutor propriului copil, când ei înșiși nu s-au schimbat?"

Lazarev

Nu poti combate fara sa cunosti, nu poti aproba fara sa fi cunoscut...Sigur nu pledez sub nici o forma pt Lazarev, insa anumite reflectii ale sale sunt utile...Ca sa cunosti, trebuie sa citesti mult si sa analizezi profund ....Si daca te rogi si crezi, Dumnezeu sigur iti va revela daca directia iti este buna ori nu ! Doamne ajuta!

catalin2 10.02.2011 11:25:54

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 335601)
Nu poti combate fara sa cunosti, nu poti aproba fara sa fi cunoscut...Sigur nu pledez sub nici o forma pt Lazarev, insa anumite reflectii ale sale sunt utile...Ca sa cunosti, trebuie sa citesti mult si sa analizezi profund ....Si daca te rogi si crezi, Dumnezeu sigur iti va revela daca directia iti este buna ori nu ! Doamne ajuta!

Dar din moment ce trei sferturi sunt neadevaruri si un sfert adevar, de unde stie un om normal sa le deosebeasca daca nu e teolog? Lazarev se ocupa cu ocultismul.

calator prin ploaie 10.02.2011 11:42:04

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 335646)
Dar din moment ce trei sferturi sunt neadevaruri si un sfert adevar, de unde stie un om normal sa le deosebeasca daca nu e teolog? Lazarev se ocupa cu ocultismul.

Poi ma gandesc ca Dumnezeu lumineaza mintile celor cu destui talanti...Insa da, Lazarev apartine esoterismului....Stii ca eu iau din orice invatatura ceea ce este bun , daca nu e in contradictie cu crezul meu.Doamne ajuta , suflet bun !

FiulRisipitor 10.02.2011 12:05:28

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 335652)
Poi ma gandesc ca Dumnezeu lumineaza mintile celor cu destui talanti...Insa da, Lazarev apartine esoterismului....Stii ca eu iau din orice invatatura ceea ce este bun , daca nu e in contradictie cu crezul meu.Doamne ajuta , suflet bun !

Sigur 100% iei numai ce e bun? Cum iti dai seama de asta?
Toti marii ganditori fie ei si pagani au si lucruri bune, dar ca sa nu gresest si sei raul drept bine, mai bine indeletniceste-te sa citesti carti insuflate de prin Duhul Sfant (cartile sfintilor parinti) decat carti insuflate de duhul lumesc (Lazarev si trupa lui...).

calator prin ploaie 10.02.2011 12:55:52

fiului risipit

Citat:

În prealabil postat de FiulRisipitor (Post 335658)
Sigur 100% iei numai ce e bun? Cum iti dai seama de asta?
Toti marii ganditori fie ei si pagani au si lucruri bune, dar ca sa nu gresest si sei raul drept bine, mai bine indeletniceste-te sa citesti carti insuflate de prin Duhul Sfant (cartile sfintilor parinti) decat carti insuflate de duhul lumesc (Lazarev si trupa lui...).

Mi s-a dat minte ca sa gandesc....ca doar de aceea pot discerne raul de bine...si necitind cum as putea cunoaste? Sau trebuie sa sed si sa citesc numai scrierile sfinte? Scuze....atunci merg in manastire, dar eu traiesc in lume...si imi place sa ma cultiv...Si ce sari iarasi, risipindu-ti degeaba...talantii(cati oare?!) iubirii , cand scris-am in clar ca NU pledez pt Lazarev...

ps. in plus ma intreb si eu asa....plebeu.....daca am scotoci tainic pe fiecare....oare cati lupi in blanitze de oitze am gasi?!-fara directie anume!
"ego te absolvo"..

FiulRisipitor 10.02.2011 13:54:30

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 335672)
Mi s-a dat minte ca sa gandesc....ca doar de aceea pot discerne raul de bine...si necitind cum as putea cunoaste?

Depinde care "rau" de care "bine" sa-l deosebesti. Nu intotdeauna ceea ce pentru oameni este bine si la Dumnezeu este bine, si acelasi lucru se poate spune si despre "rau". Daca ne referim la ceea ce este bine din punct sufletesc (si cred ca de asta suntem pe un forum de spiritualitate) iti pot spune ca mintea noastra este fdestul de departe de a avea discernamantul necesar sa deosebeasca binele de rau daca nu i se arata "cu degetul". Oamenii care au ajuns la o anumita masura sufleteasca, ajutati de Dumnezeu, adica Sfintii, au acest discernamant si ne pot lamuri mult mai usor.

Citat:

În prealabil postat de calator prin ploaie (Post 335672)
Sau trebuie sa sed si sa citesc numai scrierile sfinte? Scuze....atunci merg in manastire

Sa inteleg ca ar fi rau daca citesti numai scrieri sfinte, si le crezi incompatibile cu lumea. Deci daca un pustnic dupa o viata de rugaciune va veni in lume, va fi total pierdut si nu se va descurca deloc. Invataturile pe care ei le dau nu sunt pentru noi si sunt asa... un ideal, o utopie. Mai gandeste-te si in sensul asta poate ti-ar folosi cartea parintelui Paisie Aghioratul - "Cu durere si dragoste pentru omul contemporan" (adica pentru noi!).

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:17:06.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.