![]() |
Vrei sa ne-ntalnim
Iar la rugaciune, In parfum de smirna Si trairi divine? Si sa-Mi spui in soapta Ca in vremi apuse: Mi-este dor de Tine, Bunul meu Iisuse! |
Daca doua maini rebele,
Nu te-ar tine orb mereu, Te-ai opri in clipe grele, Si, privind cu drag la stele, Ai vedea ca-i scris pe ele: Dumnezeu! Daca doua mari zavoare Nu te-ar tine surd mereu, Ai sopti: Ce Mester oare Scoate pasari cantatoare? Si ti-ar spune orice floare: Dumnezeu! Daca marea-nstrainarii Nu te-ar tine mut mereu, Ai striga in largul zarii: Cine-i Tatal indurarii? Si ti-ar spune valul marii: Dumnezeu! Daca ti-ai vedea vesmantul Care-mbraca vechiul eu, Ai umplea de plans pamantul; Dar primind cu drag cuvantul, Vei simti in piept pe Sfantul Dumnezeu! |
multumim mi-au dat lacrimile.....jenica
|
Ce folos daca pe cer, trece norul plin de apa,
Dar din el un strop nu scapa Peste campul secetos, Ce folos? Ce folos de esti bogat si ti-e pantecul satul, Dar te plangi ca n-ai destul; Uiti pe cel neputincios, Ce folos? Ce folos din gura mea, daca vorbe bune-mi vin, Dar in suflet am venin, Care fierbe furios! Ce folos? Ce folos ca-n fata ta, lumea te ridica-n slava "Ca esti bun si de isprava", Dar te bleastama in dos! Ce folos? Ce folos de viata ta, daca te-a-nzestrat natura, De ti-s frumosi ochii, gura, Dar n-ai sufletul frumos! Ce folos? Ce folos de crezi, ca ai dobandit pamantul, Dar nesocotesti Cuvantul Dumnezeului Hristos, Ce folos? |
Ce coincidenta...Ne-am gandit la Dumnezeu in acelasi fel si in acelasi timp,numai ca prin versuri e mai frumos.
|
Fiecare fapta-n viata,
Orice vorba, orice pas, Sfinte sa le faci sa fie Ca al rugaciunii glas; Fiindca nu-i de-ajuns din gura Rugaciunea a o spune, Trebuie intai sa fie Viata ta o "RUGACIUNE"! |
Prea Sfanta Maica si Fecioara,
Nadejdea sufletului meu, Tu esti a mea mijlocitoare La Milostivul Dumnezeu. De n-ar avea la ceruri lumea Rudenie de pe pamant, Atunci ar fi pustie viata, Asemenea unui mormant! De nu erai Tu Primavara A veacului intelenit, Ar fi ramas de-a pururi iarna Si soarele n-ar fi zambit. De n-ai fi revarsat Tu zorii Peste pamantul adormit, Atuncea umbra cea de moarte Ar fi ramas fara sfarsit. Iar astazi, Preacurata Maica, Cand toti ne-am abatut la rau, De nu te vei ruga fierbinte Ne paraseste Fiul Tau! Trimite semn de pocainta Poporului nedumerit Si ada iarasi la credinta Pe sufletul cel ratacit! Dezleaga Preacurata Maica Catusele celor robiti Si daruieste-le rabdare Crestinilor napastuiti! |
"De-mi spui cat am sa traiesc,
Cu bani multi te rasplatesc!" Zise un rau domnisor Catre un prezicator... "Hai sa-ti spun tot viitorul, Raspunse prezicatorul: Ani vreo optzeci vei trai, Si mult te vei imbogati. "Si-ti mai spun adevarat Ca vei fi si deputat... Ba, ministru-n carti se-arata Ca vei ajunge odata!" "Bun, raspunse domnisorul, Frumos imi e viitorul. Am timp sa tot beau mereu Si sa-mi fac de capul meu." Deci, vesel de-asa noroc A intrat atunci pe loc Intr-o crasma sa cinsteasca Si sa se mai veseleasca! Dar indata, ca traznit A murit omul subit Iara dracii l-au luat Ca sa-l faca deputat! Astazi multi crestini vorbesc Cu duhul diavolesc. Dar cei buni vorbesc mereu Cu Duhul lui Dumnezeu... Frati crestini din lumea asta, Eu va spun cu drag la toti: Mergeti sa-ntrebati pe Domnul Si nicidecum pe cei morti! |
Si eu stiu o rugaciune ,dar nu-i in versuri .
Se facea o carare ingusta , El merge inainte , sufletul in urma lui . E foarte inalt aproape 2 m , sufletul micut , ca un copil . La un moment dat o rascuce de drumuri . El o ia in dreapta , sufletul dupa El .Din fata vine un ins (rau , se vede la fata ) , se uita dupa ei dar nu zice nimic , nu se amesteca . El , in pas hotarat ca la armata , grabit , parca vrea sa ajunga undeva . Sufletul dupa El ,la fel de grabit . Se uita in stanga , in dreapta ...peste tot , dar mersul nu-l schimba . Si mereu se intreaba : Cine este , de unde stie El drumul , de ce e asa de sigur ca vin dupa El ? Nici nu se sinchiseste , nu se intoarce , nu verifica daca vin sau nu , toate le stie si pe toate e sigur . Da , El este , El este cel ce merge inainte pe Cale , .....El este Cel ce merge inainte pe cale . Calea alege si nu noi ! El este Cel ce merge inainte pe cale , a devenit ca o rugaciune . El este Cel ce merge inainte pe Cale ! (am copiat de undeva ) Cu drag Maria . |
Citat:
|
Nu mai plangeti ochi iubiti
Lacrima amara Fata-I sfanta ce-o doriti Tot pe norul ce-l priviti Se va-ntoarce iara! Nu mai plange suflet drag Langa tarmul marii In curand al nuntii steag Iti va straluci in prag Ceasu-ncununarii! Nu mai plange cu amar Inima iubita Peste-al tau cernit hotar In curand veni-va iar Luna stralucita! Suflet drag! Fa-ti mai vrednic spor Pentru Cel ce vine Caci grabit plecatul Dor Pe acelasi dulce nor Va veni la tine! Fata dulce nu purta Val de vaduvie, Ca-ncurand pe fruntea ta Dulce te va saruta, Sot de vesnicie! Amin asa sa fie! |
Ca un rau sa curga pururi a ta facere de bine ...
Esti sarac? Dar cati sunt oare mai saraci cu mult ca tine! Daca vrei s-ajuti un suflet si sa mangai un suspin, Din putin vei face parte celui ce-are mai putin. |
Astazi cand cobori Iisuse,
Iar in lumea pacatoasa, Bati la fiece fereastra Si astepti la orice casa ... La palatu-n cant si-n aur, Ori la casa cea saraca, Stai si bati si-astepti Iisuse, Loc in Suflete sa-Ti faca. Duci cu tine bucurie Pentru inimi, pentru casa, Sa dai tuturora celor Ce Te-asculta si Te lasa! Dar inauntru-i veselie, Cantece si vorbe multe Si de Tine n-are vreme Nimeni azi sa Te asculte ... Tu cu ochii plini de lacrimi, Suspinand prin frig pe-afara, Mergi si-astepti la alte geamuri Si sa bati la usa iara ... Dar Iisuse nici-o casa, Nici o inima "crestina", Nu Te-asteapta azi pe Tine Cu cantari si cu lumina ... Prea esti imbracat in zdrente Si in glasul Tau rasuna: Prea tot dragoste si mila Si indemn la fapta buna! Si n-asculta nimeni de-astea, Lumea-i "culta" si barbara, Nimeni nu-Ti deschide usa Si, Tu plangi, uitat afara! La ai Tai venisi Iisuse Si ai Tai nu Te-au primit, Cei ce-au fost iertati de Tine Tocmai ei Te-au osandit! La ai Tai ai fost Iisuse Si ai Tai nu Te-au primit, Cei tamaduiti de Tine Tocmai ei Te-au rastignit ... La ai Tai vii Tu si astazi, Dar nici azi nu Te primesc, Azi crestinii, nu paganii Mult mai crunt Te rastignesc! |
Marturisire ,
(valabila numai ptr. mine ) Iar eu vorbind mereu ,mereu Spun tot ce stiu despre Tine Si sant convins in gandul meu Ca fac ceva bun pentru Tine . Oare ??? Iar cel caruia ii vorbesc Nu stiu de vrea sa ma auda La asta nici nu ma gandesc Eu , trebuie sa-mi dovedesc Ca sant crestin suta la suta . Si daca din vina mea , Se aprinde cineva , E pacatul meu ? Nu-i vina mea !!! Eu sant crestin adevarat. Iarta-ma ca la Tine nu m-am gandit Atit pot sa zic ! Acum ca am realizat Ma iarta Doamne Sfinte ! Acum am invatat Sa dau cuvant de indreptat Numai celui insetat . |
Bine ai grait Maria, sa-ti dea Dumnezeu sanatate si mantuire!
Liviu |
Rugaciunea e aripa care-n clipa cand o spui,
De pe-acest pamant de rele si de vesnica durere, Pana-n fata Tatalui iti da putere sa te sui! Lacrimile-n rugaciune sa nu le usuci nicicand, Nu esti mai primit la Ceruri ca atunci cand mergi plangand! |
Iisuse vesnic calator,
Prin lumea de pacate, Tu bati strain si iubitor La usile-ncuiate Nimic Tu nu ceri nimanui, Cand bati si-astepti sa vina, Ci vrei sa lasi in casa lui Din pacea Ta divina. Ai vrea din viata Ta sa-i dai, Caci viata lui e moarta, Dar el nu vrea! - Tu plangi si stai Afara langa poarta ... Tu Regele Iubirii-ai sta Pe veci de veci cu dansul, Si bati si-astepti ... dar el nu vrea Si stand, Te-apuca plansul ... Eram copil cand Te-am vazut La poarta mea - Straine, Si sa-Ti deschid ai tot batut, Sa intri si la mine ... Dar lumea-mi spuse sa nu vin, Ca viata Ta-i amara; Am vreme, colo mai tarziu ... - Si, Te-am lasat afara. De-atunci trecura ani sirag In viata-mi amarata, Tu tot ai plans Straine drag la poarta zavorata ... Tarziu Ti-am auzit din nou Chemarea Ta duioasa, Inceata, stinsa, un ecou: "O, lasa-ma in casa ..." "O, lasa-n suflet sa-ti strabat Cu pacea Mea cereasca, Cat ceru-n larg si lumea-n lat Nu pot sa-ti daruiasca ..." Dar lumea-mi spuse sa Te las Afara si-asta data; Tu iar la usa ai ramas, Si usa incuiata ... Te-am auzit ani multi la rand Chemandu-ma pe nume, Dar n-am deschis, iar Tu plangand Te-ai dus Strain in lume. Dar astazi singur ma-nfior De-a mele fapte rele, Iisuse! - si Te chem cu dor In noaptea vietii mele. - Mai vino iar Iisuse Bland, Mai bate iar o data, Te-astept cu Sufletul plangand Si usa descuiata ... Iata stau la usa si bat! Eu sunt usa! Prin Mine de va intra cineva, se va mantui! |
Ingeras coboara lin langa sufletelul meu,
Si-un cuvant tu sa-mi aduci, de la Dumnezeu! |
Citat:
Cand nu mai gasesc in mine puterea nici sa citesc din carte rugaciunea - tacerea acea impietrita in fata Icoanei este rugaciune? ana26 |
Adevarat a inviat !
Da , si inca una foarte "puternica" . Dar de ce ma citezi pe mine ? maria |
Citat:
Trebuie mare atentie cu tipul acesta de rugaciune. Da, poate sa fie o rugaciune inalta daca e si o Prezenta, daca chiar niciun cuvant nu ar putea reda ceea ce simti. Dar poate sa fie inselare ca sa ramai fara sa mai pronunti sau sa citesti cuvintele Psaltirei sau ale altei rugaciuni. Iar de forma aceasta din urma se bucura diavolul. Nivelul tau spiritual il cunoaste numai duhovnicul tau, deci discuta cu el aspectul acesta. E un subiect prea delicat ca sa fie expus aici, fiindca pot sa se apuce unii sa creada ca se roaga stand in fata icoanei in tacere. Mai trebuie sa urmaresti daca esti in afara gandurilor in tacerea aceea. Altfel, degeaba e tacere daca e vuiet interior. Si apoi sa stii ca tacerea aceea nu inlocuieste rugaciunea citita. Incearca sa vezi daca avand un program de rugaciune permanent (sa zicem o ora - doua pe zi) daca in afara lui se instaleaza tacerea de care vorbesti. Daca da, s-ar putea sa fie una buna, daca nu, atunci e inselare. Oricum, vorbeste cu duhovnicul! Elena |
Elena ,multumesc ca m-ai completat ,ai vazut neputinta mea !
Eu nu stiu mai nimic ,ghidul meu e Maica Siluana ,cine are nevoie de sfat , gaseste de toate pentru toate .Daca am mai zis vreodata cate ceva demn de luat in seama....tot de la ea .Din cauza asta m-am si mirat ca m-a intreabat pe mine . Iertare pentru incompetenta! cu drag maria |
Cand nu mai ai puterea sa citesti din cartea de rugaciuni, ia icoana Maicii Domnului si strange-o tare in brate si spune-i din inima ta ce te doare. Si daca iti vine sa plangi, bucura-te, si lasa lacrimile sa cada.
Nu esti singura, n-ai fost nici o clipa. Liviu |
Doamne, eu stiu ca Tu mai poti aprinde cenusa sufletelor reci,
Cand cu suflarea Ta fierbinte spre ele milostiv te-apleci; Din suflet, eu Te rog fierbinte, mai sufla iar in stinsu-mi jar, Mai este poate vreo scanteie si poate s-o aprinde iar! |
Citat:
|
Citat:
|
Ganduri de Duminica
Intelepciune ,draga mea Cu ce te voi asemana ? Esti un inger ,o minune ,sau un izvor viu ? Cum arati ? Tare mult asi vra sa stiu ! Din Potirul Tau cel Sfant Da oamenilor de pe pamant ! Ce-asi putea sa fac si eu Sa nu ma ocolesti mereu ? Care e secretul tau ? De unde vii, de unde te nasti mereu ? Din durere si din chin , Incercari sau dor Divin , Din suspin sau pocainta, Invatatura sau credinta ? Te rog nu intarzia , Bate si la poarta mea ! Cine sta la masa ta ? Poate dragostea sau bucuria , Sau poate pacea sau rabdarea, credinta, blandetea ,infranarea ? Asi dori de s-ar putea Sa fiu si eu sluga ta ! Toate vin si toate trec Rani adanci se nasc in piept , Ce nu se vor vindeca Pana la venirea Ta . cu drag maria |
Nu stiu de unde......
Forta de a scrie poemul, vine doar din poem!! Stau in spatele ferestrelor inchise Ma minunez de ele.. De cat de bine stiu ele sa ma ascunda... Sa ma apere, de tot !!ce nu as putea face dincolo de ele. Nu fac parada in fata mea... Vad spitalul... Cea mai fidela imagine, A ferestrelor mele...... Vad spitalul,in care am plans pentru prima oara. Stiind ca, Nu e ultimul meu plans. Ziua a acoperit soarele Si..ma intreb .. De unde mai are forta Poemul Sa-mi dea sa il scriu.... |
Maica Domnului sa-ti rasplateasca si tie dupa sufletul tau bun Jenica. Maria iti multumesc pentru poeziile frumoase si pentru credinta ta blanda si linistita.
Sa-i dea Dumnezeu putere si Anei sa treaca de incercarile si suferinta de acum. Sa ajunga la limanul bucuriei, pacii launtrice si al iubirii, tamaduitor a toata otrava lumii acesteia, Hristos Dumnezeu. Liviu |
Citat:
ana |
Citat:
nu stiu ,nu ma pricep . De altfel ti-a raspuns Elena complet . Iti recomand sa nu mai crezi tot ce vezi (auzi) , fara sa verifici . Multe lucruri raman ascunse ochiului omenesc , cu toata tehnica asta extraord. Adu-ti aminte ce-a spus Iisus : Tatal meu lucreaza si Eu lucrez , sau : Eu sant cu voi in toate zilele pana la sfarsitul veacului ,Amin ! Nu te supara , un pic de deviatie ! toate cele bune! maria |
Cum tamaia reda viata adormitului carbune,
Sufletul zdrobit se umple de nadejde, prin rugaciune! Si-i ca ofilita floare, careia de i-ai dat apa, Prinde viata-ntr-o clipita si de moarte-ndata scapa! Rugaciunea care-i plansa in a lacrimei parau, Te sfinteste si te-nalta ca sa-L vezi pe Dumnezeu! |
Maria, Liviu va rog Nu va opriti ...credeti-ma in fiecare dimineata intru si ma "indulcesc" cu poeziile voastre. Multumesc!! cu respect si iubire frateasca jenica
|
Jenica e ca albinuta :) se indulceste din cuvantul cel bun. Si David se mangaia in cantarea Psalmilor cu nadejde strigand: "Cât sunt de dulci limbii mele, cuvintele Tale, mai mult decât mierea, în gura mea!"
Bun e Dumnezeu si nu va lasa pe cei curati cu inima! Multumesc Jenica Liviu |
Ti-e dor de Mine .
Stiu , si asi vrea sa pricepi bine cit de grea e crucea ta cind Eu nu sant cu tine ! Ti-e dor de Mine . Eu eram Cel care nu se-arata , Sa umple golul cel creat De-o viata zbuciumata . Deschide-ti inima si vezi Camara de-i curata , De nu , ma chiama negresit . Un pas spre Mine d-ai facea 100 voi adauga la chemarea ta ! Doamne curatza de vrei Patimile mele , Eu sant Zaheu de alta dat´ N-am pom si nu te vad pe strad´ Eu atat pot sa-ti promit: Te astept plangand in prag . De m-asi fi trezit la timp mult mai usor era , Caci Mana Ta cea Sfinta azi , E grea ,e grea, e grea ! Si ca si David plang mereu ,de apasarea Ta Dar stiu ca ma vei rasplati Rabdare de-oi avea . Faca-se voia Ta ! cu drag maria |
Citat:
Multumesc Maria si Liviu, nu numai pentru aceste randuri minunate, dar mai ales pentru bucuria comuniunii. Elena |
Nu mai ziceti Maria si....! Ziceti Liviu ! Iar eu imi cer iertare ca nu l-am intrebat daca-mi da voie sa-i mazgalesc Topicul ! Si eu astept cite o mangaiere din cand in cand . Sa fiti iubiti ! maria |
Citat:
cu dragsote jenica iarta liviu a fost doar o gluma... |
Nu mi-a ramas strop de cearta pentru voi, am consumat-o pe alte topicuri. Alintatelor ...
M-am veselit si eu din aceasta dulceata caci mi-a fost oaza de bucurie in ultimele zile. Maria si ... Jenica si Elena :) Domnul sa va tina in bratele sale iubitoare! Liviu |
Hristos a-nviat! Cu moartea pre moarte calcand si celor din morminte viata daruidu-le!
A inviat Hristos din morti, A triumfat iubirea, Il preamaresc Ingerii toti, Si-L canta toata firea! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 05:21:34. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.