Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   tinuta la manastire (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16591)

Andreea2012 24.06.2013 15:26:05

tinuta la manastire

Este posibil sa merg la Manastirea Prislop, in urmatoarele zile. Intrebarea mea este: Ma lasa sa intru daca port pantaloni? Am auzit ca la unele manastiri nu te lasa sa intri daca porti pantaloni. Eu nu am nici o rochie. Imi cer scuze pentru banalul topic.

Geo_Geo79 24.06.2013 15:37:50

La orice manastire se cere tinuta decenta, la unele manastiti se gasesc niste fuste petrecute (la intrare in manastire) pentru femeile care vin in pantaloni. Nu stiu daca la Prislop se gasesc astfel de fuste petrecute.

Acum depinde, ce fel de pantaloni ai, daca nu sunt mulati pe corp cred ca nu este nici-o problema si nu cred ca nu te lasa sa intri in manastire.

Bine ar fi sa purtam fusta mereu, nu doar in biserica sau in manastire.

:53::53::53:
Bucurie multa!!!

Parascheva16 24.06.2013 15:39:04

O fusta mai lunga nu ai ? Sau sa imprumuti de la mama, o prietena? :)
Eventual o bluza mai lunga?
Sa nu ai umeri descoperiti. De asta sunt sigura. Si o esarfa pentru par.

Nu cred ca te da afara daca ai pantaloni. Eventual pui o bluza legata la brau. Si umerii acoperiti. Eventual si o esarfa ptr. par.

Ce fain ca mergi la Prislop !

zaharia_2009 24.06.2013 16:13:45

Toate par "faine" in viata, dar este tare bine sa nu ne amagim, asa cum spusneam pe un alt topic !
Ce fata, ce femeie esti tu cea care spui ca nu ai rochii/fuste?
Daca am sa-ti pun mai multe intrebari nu vei rezista ispititorului de a te lasa enervata si atunci posibil sa imi dai un raspuns in virful limbii .
Totusi, o intrebare este inevitabila: tu afirmi cu seriozitate cum ca ai cauta mintuirea ?

Daca nu, sa sti ca la sfirsitul timpului pt. mintuire (adica viata aceasta) merge si cum spunea o userita mai sus cind recomanda sa legi un plover in jurul taliei sa nu se vada pantalonii ca de, ce sa-i faci... merge si asa !
Probavbil ca tot asa va porunci si Hristos ingerilor sai ca peste poarta iadului sa faca un miraj ca sa apara o poarta asemanatoare cu cea a Raiului astfel incit cei care sunt amagiti din obisnuinta, cei care nu cauta cu adevarat, cu multa rivna, mintuirea, sa poata intra pe ea, deoarece, aplicind aceiasi judecata: merge si asa, se poate si asa !
Cum ar fi, chiar, sa ti se intimple astfel ? Te-ai gindit la asta ?
Nu turismul conteaza, sa mergi la pomi cit mai laudati si indepartati, la fintini cit mai de leac, ci sa sti ce si cum sa faci acolo, ca si la tine acasa, ca si peste tot, oriunde in toata viata ta !

Citind abia acest forum deschis de tine, inteleg cit de mult te intereseaza profunzimea spovedaniei dar mai ales care este dorinta ascunsa din care iti isvoraste aceasta ambitie !

Este treaba ta !

NB: ce ciudatenie ! te scuzi pt. deschiderea unui asmenea topic dar nu pt. ceea ce scri in el, despre felul in care il vezi tu pe Hristos si viata in duh si adevar !

mirabela 24.06.2013 16:30:30

Citat:

În prealabil postat de Andreea2012 (Post 524113)
Este posibil sa merg la Manastirea Prislop, in urmatoarele zile. Intrebarea mea este: Ma lasa sa intru daca port pantaloni? Am auzit ca la unele manastiri nu te lasa sa intri daca porti pantaloni. Eu nu am nici o rochie. Imi cer scuze pentru banalul topic.

cum vei intra in curtea manastirii vei gasi fusta si batic, undeva in dreapta. musai tinuta decenta si fara machiaj. daca doresti apa de la izvor, sa-ti iei cu tine o sticla de plastic.

Andreea2012 24.06.2013 16:33:03

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 524123)
Toate par "faine" in viata, dar este tare bine sa nu ne amagim, asa cum spusneam pe un alt topic !
Daca am sa-ti pun mai multe intrebari nu vei rezista ispititorului de a te lasa enervata si atunci posibil sa imi dai un raspuns in virful limbii .
Totusi, o intrebare este inevitabila: tu afirmi cu seriozitate cum ca ai cauta mintuirea ?

Daca nu, sa sti ca la sfirsitul timpului pt. mintuire (adica viata aceasta) merge si cum spunea o userita mai sus cind recomanda sa legi un plover in jurul taliei sa nu se vada pantalonii ca de, ce sa-i faci... merge si asa !
Probavbil ca tot asa va porunci si Hristos ingerilor sai ca peste poarta iadului sa faca un miraj ca sa apara o poarta asemanatoare cu cea a Raiului astfel incit cei care sunt amagiti din obisnuinta, cei care nu cauta cu adevarat, cu multa rivna, mintuirea, sa poata intra pe ea, deoarece, aplicind aceiasi judecata: merge si asa, se poate si asa !
Nu turismul conteaza, sa mergi la pomi cit mai laudati si indepartati, la fintini cit mai de leac, ci sa sti ce si cum sa faci acolo, ca si la tine acasa, ca si peste tot, oriunde in toata viata ta !

Citind abia acest forum deschis de tine, inteleg cit de mult te intereseaza profunzimea spovedaniei dar mai ales care este dorinta ascunsa din care iti isvoraste aceasta ambitie !

Este treaba ta !

NB: ce ciudatenie ! te scuzi pt. deschiderea unui asmenea topic dar nu pt. ceea ce scri in el, despre felul in care il vezi tu pe Hristos si viata in duh si adevar !

In primul rand, cred ca ar fi corect, sa nu judecam dupa cuvinte si nume de user, sau dupa topicuri deschise, pentru ca nu stim cine este acela si ce se ascunde in sufletul lui. Am facut si eu aceasta greseala chiar azi, aici, pe forum, si imi pare rau. Nu sunt obisnuita sa port rochii/fuste. Stiu ca este pacat, o sa incerc sa introduc in garderoba mea si rochiile. Nu am specificat locul in dorinta de a ma lauda, ci de a ma face inteleasa. Ce dorinta ascunsa crezi ca am ? Pai din moment ce m-am scuzat pentru deschiderea topicului, automat imi cer scuze si pentru ce contine topicul, parerea mea. Nu am spus ca vad viata asa, dar dupa cum am spus mai sus, nu sti ce se petrece cu adevarat. Si dupa cum am spus si pe un alt topic, lupta e mare si grea.

Imi cer iertare pentru topicul deschis, si pentru ce scrie in el.

Andreea2012 24.06.2013 16:36:48

Citat:

În prealabil postat de mirabela (Post 524128)
cum vei intra in curtea manastirii vei gasi fusta si batic, undeva in dreapta. musai tinuta decenta si fara machiaj. daca doresti apa de la izvor, sa-ti iei cu tine o sticla de plastic.

Nu folosesc machiaj. Esarfa poate inlocui baticul, daca acopera parul ? Multumesc pentru raspuns.

Parascheva16 24.06.2013 16:47:26

Citat:

În prealabil postat de Andreea2012 (Post 524131)
Nu folosesc machiaj. Esarfa poate inlocui baticul, daca acopera parul ? Multumesc pentru raspuns.

Din punctul meu de vedere esarfa e cam acelasi lucru cu baticul, doar forma si materialul difera. Adica, tot pentru acoperit capul e folosita si am vazut femei si cu esarfa si cu batic. Nu cred ca zice nimeni nimic daca ai esarfa si nu batic.

Parascheva16 24.06.2013 17:02:05

Citat:

Este treaba ta !

Pai daca nu are fata rochie sau fusta, atunci macar sa improvizeze, sa nu mearga oricum la Manastire. Sau trebuia sa ii spun sa se duca sa isi cumpere? Daca nu are bani si are o situatie financiara mai precara? Eu am vazut in poze de la Man.Prislop fete in pantaloni cu o bluza mai lunga sau cu bluza la brau, de aceea i-am zis sa.

Cu siguranta de acum incolo o sa isi cumpere si ea fuste si rochii pentru Biserica, apoi o sa inceapa sa le poarte mereu.

Iti dau exemplu din familia mea. Mama mea nu m-a invatat sa port fusta si rochie. Aveam doar pentru ocazie, gen nunta sau serbare. Si de cand am inceput sa merg la Biserica, au inceput sa imi placa rochiile si fustele, insa ptr. mama este ciudat si mereu a comentat cand le purtam sau cand i-am zis ca vreau sa ma imbrac mai mult in fuste. Nici mama nu poarta fuste, ci doar pantaloni. Ar fi fost usor daca as fi trait singura, dar locuind cu ai mei, a fost o perioada de adaptare ptr. toti. Poate nici ea nu are parinti ortodocsi si incearca sa invete singura. Si da, e greu. E mai greu sa inveti de una singura sa fi tanara femeie si e mai usor sa fi femeie cand ai fost invatata de mica de catre mama ta.

Andreea2012 24.06.2013 17:32:06

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 524134)
Cu siguranta de acum incolo o sa isi cumpere si ea fuste si rochii pentru Biserica, apoi o sa inceapa sa le poarte mereu.

Ai dreptate,asa m-am gandit sa procedez.

AlinB 24.06.2013 18:20:06

Cu moda din ziua de azi, sunt fuste mai pacatoase decat o pereche de pantaloni iar o femeie cu fusta nu e neaparat vindecata de boala cochetariei si a ispitirii barbatului, ca despre asta ar trebui sa vorbim, nu de un capriciu vestimentar al traditiei morale ortodoxe.

Apropo, cei care au fost in pelerinaje prin Grecia, Rusia, Ierusalim si acolo este admonestata femeia care se prezinta cu pantaloni prin sfintele locasuri?

DragosP 24.06.2013 18:30:04

Cel puțin în Grecia, da. Și bărbații dacă-s în pantaloni scurți.

AlinB 24.06.2013 18:33:10

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 524165)
Cel puțin în Grecia, da. Și bărbații dacă-s în pantaloni scurți.

E adevarat ca ortdoxia in Grecia nu condamna cine stie ce fumatul?

Hartford 24.06.2013 19:19:19

Citat:

În prealabil postat de Andreea2012 (Post 524113)

Eu am vazut la Prislop in 2008 erau doua calugarite la intrare si dadeau fuste la femei si pantoloni la barbatii care aveu scurti. Eu am avut fusta mea dar nu batic si nu sa cerut sa acopar capul, mai erau si alte femei fara batic.
Si esarfa e buna.... acopera capul :)

Parascheva16 24.06.2013 20:33:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 524160)

Apropo, cei care au fost in pelerinaje prin Grecia, Rusia, Ierusalim si acolo este admonestata femeia care se prezinta cu pantaloni prin sfintele locasuri?

In Rusia traditia se pastreaza. Femeile nu merg fara capul acoperit si fusta, chiar si la Bisericile Ruse din Occident.

Solveig 24.06.2013 20:34:04

Citat:

Dar cine este cel care ispiteste?

Parascheva16 24.06.2013 20:34:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 524166)

Parca Bulgaria era cu fumatul, nu Grecia?!

antoniap 24.06.2013 21:06:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 524160)
Cu moda din ziua de azi, sunt fuste mai pacatoase decat o pereche de pantaloni iar o femeie cu fusta nu e neaparat vindecata de boala cochetariei si a ispitirii barbatului, ca despre asta ar trebui sa vorbim, nu de un capriciu vestimentar al traditiei morale ortodoxe.

Tinuta pentru biserica, in general, este una decenta.
Purtam capul acoperit in semn de supunere fata de ingeri.Ei ne duc rugaciunile spre Cer. Purtam fuste decente pentru a o imita pe Maica Domnului, care nu apare in nicio icoana imbracata in pantaloni.

Tinuta exterioara reprezinta o nevointa a femeii de a se asemana Maicii Domnului. Indiferent de locul in care merge sa se inchine, femeia trebuie sa-si acopere capul si sa-si poarte fusta ei, nu sa tanjeasca dupa asemanarea cu barbatul.

Totusi, pentru mantuire, tinuta exterioara nu este suficenta, caci nu barba il face pe filozof.

DragosP 24.06.2013 21:09:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 524166)

Nu știu. Eu nu mai fumam de ceva ani și n-am remarcat nimic în acest sens.

antiecumenism 24.06.2013 23:58:10

-oameni buni nu vedeti ce e in ziua de azi,satanism, erezie si pacate grave ,conteaza atat de mult pt mantuire daca poarta fusta sau pantaloni ?

-pai in primul rand sa ne lasam de satanism si erezii si pacate mari si sa intelegem ortodoxia si sa citim scrierile sfintilor si dupa aceea sa ne preocupam de nimicurile astea

-sa nu-mi sariti in cap acum,stiu ca trebuie o tinuta decenta -mai ales la manastire-dar in primul rand trebuie sa ne schimbam sufletul si mintea

-exista destui satanisti si eretici si destule care poarta si fusta...dar in minte sunt chiar sataniste

antiecumenism 25.06.2013 00:02:02

Citat:

În prealabil postat de Andreea2012 (Post 524129)
Nu sunt obisnuita sa port rochii/fuste. Stiu ca este pacat, ....

-nu este acesta pacatul,pacat este daca suntem satanisti ,daca suntem eretici,daca avem pacate strigatoare la cer si tot felul de alte pacate

Parascheva16 25.06.2013 00:23:02

Maica Siluana a spus sa nu ne scandalizam cand vedem pe cineva imbracat ciudat in Biserica. Posibil sa fie prima oara sau printre primele dati cand merge la Biserica. Apoi, in timp, isi da jos cerceii din sprancene, isi mai da jos din bling-bling-uri, nu se mai fardeaza, ia o fusta, o esarfa. Se deschide ca o floare. :)

AlinB 25.06.2013 00:27:34

Citat:

În prealabil postat de Hartford (Post 524172)
Eu am vazut la Prislop in 2008 erau doua calugarite la intrare si dadeau fuste la femei si pantoloni la barbatii care aveu scurti. Eu am avut fusta mea dar nu batic si nu sa cerut sa acopar capul, mai erau si alte femei fara batic.
Si esarfa e buna.... acopera capul :)

Eu asta cu pantalonii scurti la barbati nu o inteleg.
In Sf. Scriptura nu este, iar de femei ispitite de picioare paroase de barbati n-am auzit nici atat.

AlinB 25.06.2013 00:34:32

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 524197)
Tinuta pentru biserica, in general, este una decenta.
Purtam capul acoperit in semn de supunere fata de ingeri.Ei ne duc rugaciunile spre Cer. Purtam fuste decente pentru a o imita pe Maica Domnului, care nu apare in nicio icoana imbracata in pantaloni.

Asta cu acoperitul capului e in Sf. Scriptura.
Despre fusta si lungimea ei. nu stiu sa fie ceva.

Tu ce intelegi prin "fuste decente"?
Nu stiu daca ai observat, dar nici nu prea apare zugravita de la mijloc in jos si in orice caz, nici cu fuste 3/4 cum poarta majoritatea femeilor, chiar in varsta, la biserica.

Citat:

Tinuta exterioara reprezinta o nevointa a femeii de a se asemana Maicii Domnului.
Sigur..

Citat:

Indiferent de locul in care merge sa se inchine, femeia trebuie sa-si acopere capul si sa-si poarte fusta ei, nu sa tanjeasca dupa asemanarea cu barbatul.
Nu pentru ca vrea sa se asemene cu barbatul poarta femeia pantaloni ci de cele mai multe ori din utilitarism.
Daca ar vrea sa semene cu barbatul nu s-ar mai epila si si-ar lasa barba.

Geo_Geo79 25.06.2013 00:38:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 524256)
Eu asta cu pantalonii scurti la barbati nu o inteleg.
In Sf. Scriptura nu este, iar de femei ispitite de picioare paroase de barbati n-am auzit nici atat.

Nu e vorba de ispita si de felul cum vi imbracat. La nunta de ce nu te duci in pantaloni scurti???? :58:

AlinB 25.06.2013 00:47:31

Citat:

În prealabil postat de Geo_Geo79 (Post 524260)
Nu e vorba de ispita si de felul cum vi imbracat. La nunta de ce nu te duci in pantaloni scurti???? :58:

Obicei lumesc.

Yasmina 25.06.2013 00:58:39

Citat:

În prealabil postat de Geo_Geo79 (Post 524260)

Intrebarea aceasta are un raspuns incrucisat la intrebarea mea de ce vin oamenii la biserica imbracati ca la nunta?
Rochii si costume pompoase,lucioase,elegante sau sexoase de seara,incaltaminte de lux cu toc,paiete,ciorapi cu sclipici,coafuri cu mult fixativ si damfuri de parfumuri tari.

Deci inca o data ce legatura exista intre mersul la nunti si frecventarea bisericii?

zaharia_2009 25.06.2013 09:26:23

Citat:

În prealabil postat de Solveig (Post 524188)
Dar cine este cel care ispiteste?

Buna dimineata !

DragosP 25.06.2013 09:33:54

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 524257)
Asta cu acoperitul capului e in Sf. Scriptura.
Despre fusta si lungimea ei. nu stiu sa fie ceva.

O dai în (neo)protestantisme? :39:

Parascheva16 25.06.2013 09:45:28

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 524257)

Nu pentru ca vrea sa se asemene cu barbatul poarta femeia pantaloni ci de cele mai multe ori din utilitarism.
Daca ar vrea sa semene cu barbatul nu s-ar mai epila si si-ar lasa barba.

Nici daca ar dori sa isi lase barba nu ar putea.
*
Cand au aparut pantalonii?!

zaharia_2009 25.06.2013 09:55:52

Biserica se afla intotdeauna la periferia preocuparilor noastre chiar daca noi ne luptam sa aratam altceva .
Ne-o arata viata, o spunem noi fara sa vrem cu gurita noastra, o aratam noi din faptele noastre .
Ma intreba o sora ca de unde stiu eu ce zace sub aparenta niknamelui ? Pai nu spune Mintuitorul ca : omul se cunoaste dupa faptele sale, ca din vorbe... nu exista necredincios !
Si cum ii place mai mult ispititorului sa lege fapturile, noi vorbim si ca si cum am avea mintea rupta in doua, ne si preocupam de cu totul si cu totul altceva .
Mai intii cautam orice este nevoie pt "ocazii speciale" . Suntem oricind pregatiti si inca facem eforturi continue ca sa fim in "rindul lumii" in situatiile in care trebuie sa ne aratam(nu si dovedim) "clasa".
Dar pt. specialul specialului nu facem nimic , nemaivorbind ca pregatiti nu suntem nici o data .
In scimb , atunci cind ne aducem totusi aminte de asta ne buseste asa, deodata, dorinta fierbinte de a aface ceva . Si atunci, de cele mai multe ori din mindrie, cadem in plasa celui care ispiteste (si am vazut ca este o userita care desi incearca sa o dea din condei a la misto, inca nu stie cine ispiteste din veacuri, mare mirare !) si facem exect ceea ce nu trebuie: nu dorim nici morti sa facem si sa incepem cu cele mici, marunte, usurele, ci tintim la maretie din prima .
Adica, nu ne intereseaza sa incepem cu smerenia imbracamintei, cu renuntarea la machiaj, la parfumuri la bijuterii, la nunti, la excursii, cu smerenia limbajului, a bunatatii dezinteresate, a linistii, a pacii, a postului adevarat, a prezentei continue in biserica si la cit mai multe slujbe, nu ! Ca astea sunt nimicuri, adica nu, nimicuri nu, dar sunt asaaaa, mai putin importante, ca de, nu in asta sta credinta tare ! Pai ce, nu s-au vazut sfinti cu cercei in urechi si basma pe cap, ori cu tatuajul Preacuratei pe tot spatele ?
Noi vrem ca din primele zile sa fim niste rugatori puternici, cu forta in cuvintul rugaciunii,sa ne spovedim pina la puritanism, sa dobindim niste harisme deosebite ca sa vada lumea ca ne pricepem intr-ale bisericii si putem da si sfaturi, sa fim un punct de reper in comunitatea noastra si cit de repede sa ajungem niste povatuitori respectati . Sa cunoastem si sa avem in curiculum vitae nume de duhovnici tari de tot si minastiri vizitate din cit mai indepartata Siberie , s.a.m.d.
Acestea sunt stari care "musca" pe multi, care ii situeaza intro lume a lor si care atunci cind sunt treziti la realitate se supara si in cele din urma iti raspund : pai povatuitor esti tu ? pai duhovnic esti tu de te porti asa ? Pai crestinul/duhovnicul adevarat trebuie sa fie asa si asa, sa te ia asa si asa, sa te invete cu rabdare asa si asa, cu tact, cu inima tavalita prin colb, si rabdator, daaaa, rabdator rau de tot cu toate prostiile si buruienile celuilalt .
Adica tu la inceput esti in starea de mielusel numai de miere dar daca cineva iti da peste nas, calumea, ca sa iti revii mai repede, deja incepi sa-ti arati cornitele de ...
Pai cum vine asta ? Cum sa rezolvam asta ?

Andreea2012 25.06.2013 10:29:48

Citat:

În prealabil postat de zaharia_2009 (Post 524287)
Biserica se afla intotdeauna la periferia preocuparilor noastre chiar daca noi ne luptam sa aratam altceva .
Ne-o arata viata, o spunem noi fara sa vrem cu gurita noastra, o aratam noi din faptele noastre .
Ma intreba o sora ca de unde stiu eu ce zace sub aparenta niknamelui ? Pai nu spune Mintuitorul ca : omul se cunoaste dupa faptele sale, ca din vorbe... nu exista necredincios !
Si cum ii place mai mult ispititorului sa lege fapturile, noi vorbim si ca si cum am avea mintea rupta in doua, ne si preocupam de cu totul si cu totul altceva .
Mai intii cautam orice este nevoie pt "ocazii speciale" . Suntem oricind pregatiti si inca facem eforturi continue ca sa fim in "rindul lumii" in situatiile in care trebuie sa ne aratam(nu si dovedim) "clasa".
Dar pt. specialul specialului nu facem nimic , nemaivorbind ca pregatiti nu suntem nici o data .
In scimb , atunci cind ne aducem totusi aminte de asta ne buseste asa, deodata, dorinta fierbinte de a aface ceva . Si atunci, de cele mai multe ori din mindrie, cadem in plasa celui care ispiteste (si am vazut ca este o userita care desi incearca sa o dea din condei a la misto, inca nu stie cine ispiteste din veacuri, mare mirare !) si facem exect ceea ce nu trebuie: nu dorim nici morti sa facem si sa incepem cu cele mici, marunte, usurele, ci tintim la maretie din prima .
Adica, nu ne intereseaza sa incepem cu smerenia imbracamintei, cu renuntarea la machiaj, la parfumuri la bijuterii, la nunti, la excursii, cu smerenia limbajului, a bunatatii dezinteresate, a linistii, a pacii, a postului adevarat, a prezentei continue in biserica si la cit mai multe slujbe, nu ! Ca astea sunt nimicuri, adica nu, nimicuri nu, dar sunt asaaaa, mai putin importante, ca de, nu in asta sta credinta tare ! Pai ce, nu s-au vazut sfinti cu cercei in urechi si basma pe cap, ori cu tatuajul Preacuratei pe tot spatele ?
Noi vrem ca din primele zile sa fim niste rugatori puternici, cu forta in cuvintul rugaciunii,sa ne spovedim pina la puritanism, sa dobindim niste harisme deosebite ca sa vada lumea ca ne pricepem intr-ale bisericii si putem da si sfaturi, sa fim un punct de reper in comunitatea noastra si cit de repede sa ajungem niste povatuitori respectati . Sa cunoastem si sa avem in curiculum vitae nume de duhovnici tari de tot si minastiri vizitate din cit mai indepartata Siberie , s.a.m.d.
Acestea sunt stari care "musca" pe multi, care ii situeaza intro lume a lor si care atunci cind sunt treziti la realitate se supara si in cele din urma iti raspund : pai povatuitor esti tu ? pai duhovnic esti tu de te porti asa ? Pai crestinul/duhovnicul adevarat trebuie sa fie asa si asa, sa te ia asa si asa, sa te invete cu rabdare asa si asa, cu tact, cu inima tavalita prin colb, si rabdator, daaaa, rabdator rau de tot cu toate prostiile si buruienile celuilalt .
Adica tu la inceput esti in starea de mielusel numai de miere dar daca cineva iti da peste nas, calumea, ca sa iti revii mai repede, deja incepi sa-ti arati cornitele de ...
Pai cum vine asta ? Cum sa rezolvam asta ?

Sincer, nu inteleg comentariul.De unde pana unde asta..... Daca faceti referire la mine, pot doar sa va spun ca va inselati.

Mia Mia 25.06.2013 11:57:41

Despre Prislop

Doamne ajuta!

Am fost recent la Prislop, acum sunt la poarta doi agenti de paza care nu te lasa sa intri daca nu ai fusta daca esti fata( se gasesc si la poarta " de imprumut) , iar ca baiat sa nu ai pantaloni mai scurti de genunchi :)
Bine-nteles, sa ai si esarfa pe cap :)

AlinB 25.06.2013 12:40:00

Citat:

În prealabil postat de Andreea2012 (Post 524298)
Sincer, nu inteleg comentariul.De unde pana unde asta..... Daca faceti referire la mine, pot doar sa va spun ca va inselati.

Lasa..ai sa te obisnuiesti.
Oricum, esti printre putini care au citit.
Asta pentru ca esti noua. :)

AlinB 25.06.2013 12:40:36

Citat:

În prealabil postat de Mia Mia (Post 524315)
Doamne ajuta!

Am fost recent la Prislop, acum sunt la poarta doi agenti de paza care nu te lasa sa intri daca nu ai fusta daca esti fata( se gasesc si la poarta " de imprumut) , iar ca baiat sa nu ai pantaloni mai scurti de genunchi :)
Bine-nteles, sa ai si esarfa pe cap :)

Daca ii voie pana la genunchi macar, tot ii bine.
Fusta nu e cu masura?

AlinB 25.06.2013 12:41:40

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 524285)
Nici daca ar dori sa isi lase barba nu ar putea.

Ar putea sa incerce.
Sa se rada zilnic.
E posibil sa apara.

Citat:

Cand au aparut pantalonii?!
N-am idee.

AlinB 25.06.2013 12:43:27

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 524279)
O dai în (neo)protestantisme? :39:

Trebuie sa-ti amintesc ca Biblia nu este neoprotestanta?

AlinB 25.06.2013 12:45:03

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 524263)
Intrebarea aceasta are un raspuns incrucisat la intrebarea mea de ce vin oamenii la biserica imbracati ca la nunta?

Buna intrebare.

Ateismul inseamna ratiune 25.06.2013 13:32:00

Sandro Botticelli,reprezentat al renasterii italiene,are o pictura care se numeste "Nasterea lui Venus",pictata intre anii 1482-1485,unde femeia e reprezentata in modul cel mai suav si mai gingas cu putinta.Legenda spune ca s-a nascut din spuma marii,iar o scoica sidefie i-a purtat trupul pal catre tarmul unde soarele ii rasfrangea peste sanii tremuratori razele diafane ale vesniciei,ale sublimului.Pictura nu contine nicio urma de erotism,ba mai mult,toate gandurile lascive sunt suprimate cu ajutorul pletelor ce cad lin si matasos in centrul din care lumea izvoraste armonios.Cu buzele tremurande,te conjur sa adopti aceasta tinuta si-ti garantez ca o sa fii demna de admirat,asemenea Evei ce se plimba cu suras sagalnic printre frunzele copacilor.Asculta-ma pe mine,totul o sa decurga ca si izvorul unui rau de unde oamenii vin sa soarba nesatios!

DragosP 25.06.2013 13:35:45

Vrăjeală de doi lei.

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:29:21.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.