![]() |
Profan
Mi s-a luat un interviu, acum cateva zile. Ziariasta a fost intrigata de "hobby"-ul meu combinat cu facultatea pe care am urmat-o; recunosc ca a redat nu tocmai cum as fi vrut, lasand lagune unde se poate interpreta aiurea, insa am ramas surprins ca am fost acceptat pe un ziar national.
http://adevarul.ro/locale/bistrita/f...ccf/index.html |
Asteptam primele articole. :)
|
Orice forma de arta e laudabila.Iti urez succes pe viitor :)
|
Citat:
|
Trebuie sa-i faci o schema:Se ia mouse-ul,se apasa pe link-ul respectiv si se ajunge astfel la continutul cu pricina
|
Grija mare! Atunci cand te pregatesti sa vorbesti despre Dumnezeu, trebuie sa si traiesti ceea ce spui.
Am vazut cantareti la strana si profesori de religie care au cazut in pacate grave. Exista o responsabilitate fata de ceea ce spunem sau cantam. Mesajul poate sa innobileze un suflet sau sa-l sminteasca. Sa nu uitam ca si Stalin a vrut sa se faca preot... Atunci cand gresim din nestiinta, Dumnezeu ne ajuta sa ne revenim. Dar cand ii intoarcem spatele cu buna stiinta, atunci Il suparam pe Dumnezeu. Eu cred ca vei cere sfat de la duhovnici cu viata sfanta si vei face pana la urma ceea ce este cu adevarat placut lui Dumnezeu. Ai putea, pentru inceput, sa-ti adaptezi repertoriul, avand mare grija ce mesaje transmiti tinerilor. Ei ar putea sa te urmeze intr-o directie buna sau in una gresita. Sa ai grija sa nu smintesti. Succesul in fata lumii poate sa te arunce in mandrie, care este maica a multor pacate. Cauta sa-I placi lui Dumnezeu si atunci te vei minuna cati elevi vor pricepe ceea ce le vei vorbi despre Dumnezeu si despre trairea poruncilor evanghelice. Dumnezeu sa te ajute. |
Articole
Eu nu am inteles chestia cu "articole"..."Asteptam primele articole". Eu nu scriu articole, nu am inteles ce articole "asteptati".
|
Antionap
Antionap, ar fi penibil sa expun chestiile interioare. Are rost sa spun ca sunt un om credincios? Ca iubesc pe Dumnezeu si ca aspir la lucruri duhovnicesti? "Eu sunt cel ce sunt" si sunt constient ca prin ceea ce am iesit in evidenta devine in acelasi timp o responsabilitate (chiar foarte delicata). Poate nu sunt "ortodox" ca si manifestare, insa eu prin ceea ce fac vreau sa expun omul asa vicios, vulgar si imperfect. Nu am intentionat sa ma bat cu pumnii in piept prin faptu`ca am preocupari teologice (Theos=Dumnezeu, logos=cunoastere,stiinta,cuvant). Ziarista mi-e prietena si a vrut sa imi puna niste intrebari oneste: asa simplu vad eu toata treaba.
Eu sper ca oricine citeste articolul sa poata sa vada simpla treaba. Mai am mult pana sa fiu "o voce" propriu-zisa; academic, moral sau teologic vorbind. Toate cele bune! |
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu are nebanuite modalitati de a ne atrage spre El. Iti doresc numai bine. |
Citat:
Sfantul Serafim de Sarov a trait mult timp in pustie si apoi a vorbit oamenilor despre Dumnezeu. Asta, daca vrem sa ne raportam la un ideal. Fiecare tanar isi stabileste distanta fata de acest ideal in functie de aspiratiile sale. Moda acestor vremuri cauta sa-l excluda cumva pe Dumnezeu. Da, dar nu moda ne mantuieste, ci tot Dumnezeu. Tanarul ideal ca si batranul ideal, in Ortodoxie, este cel placut lui Dumnezeu, este cel care se conduce dupa poruncile evanghelice si care cauta mantuirea ca pe o comoara de mare pret, punand pe primul plan sufletul, nu trupul. |
Citat:
|
Citat:
Dumnezeu a dat liberul arbitru,iar mai apoi s-a razbunat cu violenta pe oameni pentru ca erau pagani,necredinciosi?Insa alegerea le apartinea lor si numai lor,doar aveam dreptul la "opinie" si in urma alegerii respective....praf si pulbere Cum s-a putut naste dintr-o divinitatea perfecta notiunea de imperfect?Pentru ce atunci prezenta sarpelui,a diavolului?Si de ce Eva,fiinta izvorata din perfectiune,bunatate sublima -de ce a gustat din marul cu pricina? |
O ba da, ai sa gasesti tineri. Doar pentru ca nu ii ai tu in cercul tau de prieteni, nu inseamna ca nu exista. Dupa cum am mai zis, tinerii ortodocsi se intalnesc intre ei la manastiri, la ASCOR, la Ortodoxia Tinerilor .
* Nu ai cercetat prea mult invatatura ortodoxa, asa'i ? Sau au citit carti peste carti (ortodoxe), ai ascultat conferinte peste confeinte, ai vorbit cu duhovnici si nu ai inteles ? De ce nu-L vedem niciodată pe Dumnezeu? http://www.ortodoxiatinerilor.ro/intrebari-incomode |
On-topic
Nu as vrea sa se devieze topicul pe alte teme care oricum sunt dezbatute destul.
Personal sunt deacord cu amandoua viziuni, Antoniap si Ateismul inseamna ratiune. Pe de o parte, inteleg profunzimea gandirii crestine care o propune Antoniap, pe de alta parte il inteleg pe Ateismul inseamna ratiune pentru viziunea mai pozitiva si mai detasata de misticismul sobru la care uneori aluneca exegetii crestini. Dar va rog sa pastrati tema topicului, adica un articol aparut in ziarul national, care atrage atentia asocierii teologiei cu muzica hip-hop (sau mai bine zis muzica moderna in paralel cu ortodoxia conservatoare). Oricum, va multumesc mult pentru interesul acordat. Toate cele bune! |
Citat:
http://invitatielaortodoxie.wordpres...dul-smereniei/ |
Citat:
Citindu-ti framantarile, ma vad pe mine la fel de emotionata, cu ani in urma. Si eu, ca si tine, voiam sa nu gresesc incercand sa ma afirm intr-un domeniu in care exista o multime de ispite. Iti admir curajul de a vorbi deschis despre acest lucru. Eu eram mai interiorizata. Asa ca m-am rugat Maicii Domnului sa-mi ajute ea sa nu gresesc in alegerile mele. Am avut cateva incercari dure (accidente, boli), dar tot voiam sa-mi valorific repertoriul adunat. Apoi, intr-o noapte, in vis, o voce feminina mi-a spus ferm: ,,In biserica mea sa mergi si sa canti!'' Astfel, am aruncat tot ce compusesem si n-am mai indraznit de atunci sa ma gandesc la scena si la aplauze. |
Citat:
|
Antoniap, cam dramatizezi toata situatia.
Dumitru, imi dau silinta sa nu combin sacrul cu profanul. |
Citat:
Pai, ia sa vezi cum ,,dramatizeaza'' Iisus pentru mine, pentru tine si pentru altii ca noi: http://www.crestinortodox.ro/biblia/...u-i-daramarea/ Un parinte imbunatatit a recomandat celor care pun intrebari asemanatoare sa spuna Rugaciunea lui Iisus ,,Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa", ascultand astfel de muzica. Daca se pot concentra, atunci e-n regula: pot canta si pot asculta astfel de muzica. Daca nu,... |
Citat:
Chiar daca te straduiesti, ele se combina inevitabil, pentru ca ai o singura minte, o singura inima. Vrand nevrand combini duhurile, Cele pacificatoare cu cele de razvratire. Silinta ta se aseamana cu cineva care vrea sa treaca prin apa fara sa se ude sau sa mearga prin foc fara sa se arda. Poti sa oscilezi mult timp intre aceste duhuri, pana cand vei inclina inspre o parte sau alta. Cel care nu este puternic interior si pe deplin curatat va fi strivit de propriile acuzatii cu privire la imperfectiunea lumii. Mai intai bea putere dupa aceea dezvaluie marasmul care ne inconjoara. Cat inca mai avem parere de sine nu putem scapa de mandrie cand acuzam. |
Claudiu,imi place ca esti tanar si entuziast si preocupat de ortodoxie.Insa muzica ,si mai ales acest fel de muzica nu se imbina cu religia in nici un fel.
Iar o afirmatie de-a ta din interviu,cum ca se exprima realitatea,in sensul ca sunt injuraturi in muzica,ca toata lumea injura,iti spun ca eu nu injur,si nici un crestin nu ar trebui sa injure. A injura inseamna a-ti bate joc de cele sfinte... MUZICA NU ESTE COMPATIBILA CU TRAIREA SI MODUL DE VIATA CRESTIN. |
Citat:
http://www.calauzaortodoxa.ro/calauz...m-cleopa-ilie/ |
Claudiu,discuta cu ei si daca vezi ca sunt tineri cu perspective inalte,ce cauta frumosul,arta,le poti pune Mozart.
Cu toate convingerile,cautarile si goliciunea interioara indispensabila indoielii,versurile si geniul lui Mozart ma fac sa ma cutremur. Lacrimosa dies illa Qua resurget ex favilla Judicandus homo reus. Huic ergo parce, Deus: Pie Jesu Domine, Dona eis requiem. Amen. Îndoliată ziua aceea Când din cenușă se va ridica Un om păcătos pentru a fi judecat Miluiește-l Doamne, Doamne Iisuse Preamilostiv Odihnește-i în pace. Amin http://www.youtube.com/watch?v=k1-TrAvp_xs |
Am gresit sectiunea
PS:Cum sterg mesajul? |
Mai vechi...
Un interviu mai vechi. De data asta nu a fost nici o intrebare vizavi de studiile teologice.
http://czb.ro/articol/4622/ |
Piesa
Aseara, am scris cu colegul si prietenul meu cel mai bun o piesa in care exprimam cum vedem noi femeile in societatea "asta" contemporana.
http://www.youtube.com/watch?v=EwatH...ature=youtu.be Multa dragoste! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:34:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.