Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Impartasania (Taina Euharistiei) (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5020)
-   -   Impartasania la 33 ani (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16711)

Geo_Geo79 17.08.2013 00:23:36

Impartasania la 33 ani

Dragii mei, ce parere aveti de impartasania la 33 ani, stiu ca e 33 nu e o varsta oarecare, despre impartasania la 33 de ani o aud din ce in ce mai des. Voi ati facut asta? Sau aveti de gand? Ce parere aveti?

O mica clarificare: nu ma refer la impartasanie DOAR la 33 ani ci in mod special, indiferent cum pica (ca e luni, marti etc).

Geo_Geo79 17.08.2013 00:24:36

Cei care mi-au spus ca s-au impartasit la 33 ani au spus ca au avut binecuvantarea duhovnicului.

cezar_ioan 17.08.2013 00:59:48

Mare-i grădina lui Dumnezeu!
Nu credeam să aud și parascovenia asta... sărumâna,
că de mult n-am mai râs cu așa pohtă!
Să tot fie, cred, vreo 33 de ani!!!...........:)))))))

Așa scălâmbăială, mai rar
"draga mea" trolliță-stupidiță.

Geo_Geo79 17.08.2013 09:50:46

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 530625)
Mare-i grădina lui Dumnezeu!
Nu credeam să aud și parascovenia asta... sărumâna,
că de mult n-am mai râs cu așa pohtă!
Să tot fie, cred, vreo 33 de ani!!!...........:)))))))

Așa scălâmbăială, mai rar
"draga mea" trolliță-stupidiță.

Multumesc din suflet ca imi spui ca sunt si troll si stupida.

Rog adminul sa-mi stearga contul.

Geo_Geo79 17.08.2013 09:54:49

Am crezut ca pe acest cont putem discuta despre orice (desigur pe teme religioase)

Tot ce am spus pe forum este adevarat, nu sunt troll, pacat ca ati pierdut increderea in oameni.

Este adevarart am multe de invatat, dar cine nu are??? este cineva perfect pe aici???

In plus am spus ca am auzit la altii, chiar si pe la manastiri am vazut, si nu am zis nici ca sunt de acord nici ca am facut asta.

Ii rog pe cei care i-am suparat sa ma ierte.

N.Priceputu 17.08.2013 10:12:10

Nu te tulbura, Geo. Împărtășania la 33 de ani fix? Ca să ne răspundem la întrebarea asta ar trebui să vedem de ce ne împărtășim și cât de des. Dacă te împărtășești măcar în cele patru posturi de peste an, o faci ca să-ți înnoiești puterile duhovnicești, să nu stai prea mult timp departe de Hristos. De ce ar fi mai deosebit sau mai important la 33 de ani?

În general este o tendință superstițioasă, reminiscență a numerologiei, de a da semnificații unor cifre sau numere, unor calcule aritmetice. Viața în Hristos n-are, însă, nicio legătură cu asemenea interpretări.

catalin2 17.08.2013 11:38:43

Citat:

În prealabil postat de Geo_Geo79 (Post 530652)
Multumesc din suflet ca imi spui ca sunt si troll si stupida.
Rog adminul sa-mi stearga contul.

Nu te tulbura, sa speram ca in scurt timp va fi banat sau atentionat de admin, pentru ca nu doar cu tine vorbeste asa. Din pacate acest forum este unul din cele mai urate si agresive pe care le-am intalnit pe net, userii sunt lasati sa se manifeste cum doresc fara restrictii prea mari. Doar in ultima faza sunt banati. Ai rabdare pana se hotaraste adminul cum procedeaza. Din pacate este incurajata aceasta atitudine si prin pasivitatea unor useri (care si gasesc scuze).

DragosP 17.08.2013 12:40:22

Cătălineee, nu scăpa boii prea mult, Cătălinee!

catalin2 17.08.2013 12:56:55

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 530660)
Cătălineee, nu scăpa boii prea mult, Cătălinee!

Din moment ce pana acum nu i-ai facut nicio observatie lui Cezar inseamna ca nu numai ca aprobi comportamentul sau din ultimele zile, dar il si incurajezi. Citeste doar ultimele mesaje daca nu stii.

DragosP 17.08.2013 12:58:03

Serios? Pe ce te bazezi?

catalin2 17.08.2013 13:04:17

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 530663)
Serios? Pe ce te bazezi?

Nu stiu la ce te referi prin "pe ce te bazazi", la mesaje? Ti-am trimis un mesaj privat.

Pelerin spre Rasarit 17.08.2013 13:12:37

Cataline si tu ai partea ta de vina certa in toate aceste conflicte.

catalin2 17.08.2013 13:44:03

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 530665)
Cataline si tu ai partea ta de vina certa in toate aceste conflicte.

Nu am spus ca nu am, daca n-as scrie nimic nu as avea nicio disputa. Daca scrii ceva adevarat si cineva nu e de acord cu acel adevar nu o sa-i placa nicicum ce scrii. Practic pana acum nu am initiat o cearta cu nimeni de cand am intrat pe forum, doar ca eu scriam ceva, cuiva nu-i placea (pentru ca ori era penticostal ori catolic, ori cu idei moderniste, etc.) si incepea sa se contrazica si apoi sa se certe cu mine. Cand se ajungea la asa ceva incercam eu sa impac lucrurile sau sa ignor, cat reuseam si eu.
De asemenea, nu am avut conflicte chiar cu eterodocsi, din aceia care nu incercau sa impuna o gandire modernista (exemplu Mihnea Dragomir sau chiar adventistul mult banat). Legat de Cezar, cred ca i-am dat vreo zece sanse, dar el incepea de fiecare data sa se certe, pentru ideile lui. Parerea mea e ca nu se va putea schimba si va continua la fel cat va sta pe forum.

Pelerin spre Rasarit 17.08.2013 13:57:41

Cata forumul nu este rau sau violent,sau daca este asa inseamna ca toti suntem asa,este vina tuturor.Admin v-au dat sansa unei depline libertati,asa vad eu lucrurile.Cum intelege fiecare asta este o alta poveste si un etalon al nivelului nostru.Eu sunt mai mult decat convins ca daca ati avea un forum moderat mai sever multi nu ar mai veni.Este un paradox dar efectiv depinde de voi cum va aranjati casa.Poate totusi ajungeti la un acord cumva,pe cat posibil si poate cu timpul,cu rabdare,lucrurile vor fi mai bune.Banarile nu vor schimba lucrurile,cum se si vede,voi in schimb puteti sa le schimbati,tine de voi,este in puterea voastra.Problema care se pune este cine poate ierta mai mult si cu cat mai multa dragoste si rabdare sa-l ajute pe cel din fata lui.Dragostea este mai puternica decat orice,eu sunt convins ca veti fi reusi cumva.Trebuie sa reusiti parca nu va dati seama de ce este atat de important.Dumnezeu sa va ajute.

DragosP 17.08.2013 14:01:21

Cătălinee, multe iti mai trebuie, multe...

catalin2 17.08.2013 14:20:05

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 530669)
Cata forumul nu este rau sau violent,sau daca este asa inseamna ca toti suntem asa,este vina tuturor.Admin v-au dat sansa unei depline libertati,asa vad eu lucrurile.Cum intelege fiecare asta este o alta poveste si un etalon al nivelului nostru.Eu sunt mai mult decat convins ca daca ati avea un forum moderat mai sever multi nu ar mai veni.Este un paradox dar efectiv depinde de voi cum va aranjati casa.Poate totusi ajungeti la un acord cumva,pe cat posibil si poate cu timpul,cu rabdare,lucrurile vor fi mai bune.Banarile nu vor schimba lucrurile,cum se si vede,voi in schimb puteti sa le schimbati,tine de voi,este in puterea voastra.Problema care se pune este cine poate ierta mai mult si cu cat mai multa dragoste si rabdare sa-l ajute pe cel din fata lui.Dragostea este mai puternica decat orice,eu sunt convins ca veti fi reusi cumva.Trebuie sa reusiti parca nu va dati seama de ce este atat de important.Dumnezeu sa va ajute.

Asa ar fi frumos daca toti oamenii ar fi buni si iubitori de adevar. In aceeasi idee nu ar mia trebuie sa existe legi si justitie. Sau trebuie?

catalin2 17.08.2013 14:23:24

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 530670)
Cătălinee, multe iti mai trebuie, multe...

Asta spuneam si eu: Din pacate este incurajata aceasta atitudine si prin pasivitatea unor useri (care si gasesc scuze). Din pacate la tine nu pare a fi doar ignorare, ci aprobare si incurajare, pe baza unei mai bune intelegeri. Daca tie iti place acest fel de comportament si esti incantat e problema ta, acum stiu si eu cu cine sa schimb mesaje si cu cine nu.

Pelerin spre Rasarit 17.08.2013 14:41:12

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 530671)
Asa ar fi frumos daca toti oamenii ar fi buni si iubitori de adevar. In aceeasi idee nu ar mia trebuie sa existe legi si justitie. Sau trebuie?

Sa stii ca justitia umana nu confirma mereu asteptarile noastre,cateodata putem avea surpriza sa constatam ca viziunea noastra nu este impartasita de majoritate si nici de cel ce infaptuieste actul de a face dreptate.In fine simt ca sunt pe punctul sa spun mai multe decat mi-as dori si ca sa evit acesta eroare aducatoare de dispute voi incheia cu un simplu gand:Dumnezeu pune ordine in lucruri altfel decat ne imaginam sau consideram noi si poate este mai bine asa pt ca EL sigur nu greseste :) Numai bine.

sophia 17.08.2013 15:52:05

Citat:

În prealabil postat de Geo_Geo79 (Post 530622)
Dragii mei, ce parere aveti de impartasania la 33 ani, stiu ca e 33 nu e o varsta oarecare, despre impartasania la 33 de ani o aud din ce in ce mai des. Voi ati facut asta? Sau aveti de gand? Ce parere aveti?

O mica clarificare: nu ma refer la impartasanie DOAR la 33 ani ci in mod special, indiferent cum pica (ca e luni, marti etc).

Unde si ce anume ai citit despre asta? Si de ce anume 33 ani? Din cauza cifrei?
Este ceva special?
Imi vine in minte doar ca Iisus s-a botezat in Iordan la 33 ani. Parca asa scria undeva. In rest nu mai stiu.

DragosP 17.08.2013 17:39:06

Mantuitorul a fost botezat la 30 de ani.

cezar_ioan 17.08.2013 18:48:07

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 530662)
Din moment ce pana acum nu i-ai facut nicio observatie lui Cezar inseamna ca nu numai ca aprobi comportamentul sau din ultimele zile, dar il si incurajezi. Citeste doar ultimele mesaje daca nu stii.

Spre deosebire de tine, care doar mă iriți cu patologia ta de care te mândrești și nu îmi ești cu nimic de folos (decât pentru a-mi reaminti cât sunt de nesuferite unele patologii ale personalității),
fratele Dragoș m-a certat cu mult mai mult și mai folositor.
A făcut mustrarea și certarea, ca și Pelerinul ori MariS, ori Delia sau N.Priceputu, nu scriindu-mi aberații ca tine, nu prin vreun mesaj pe privat (cred că am primit de la el un singur mesaj explicit de când sunt pe forum), prin nimic exprimat ca și conținut în sine al unei mustrări adresate mie

ci doar prin modul cum a ales să se raporteze, ici și colo, discret, foarte discret, la postările mele.

Am înțeles această discreție, acest mod fin de a mustra sau, mă rog, de a nu îmi împărtăși unele sau altele dintre simțăminte și manifestări
și îi mulțumesc pentru aceasta.

Așadar, nu mai împroșca pe Dragoș punîndu-i în cârcă nu știu ce asociere mai mult sau mai puțin secretă cu mine (te pomenești că împotriva ta? dar nu îți dai oare prea multă importanță?).
Singura asociere a lui Dragoș pe care o cunosc eu este aceea a unui frate care, în duhul iubirii creștine, a schițat cu finețe un gest aprobator când s-a întâmplat să merit o încurajare, respectiv a tăcut, răbdător, când a crezut că, poate, eu spun prostii ori că nu e încă limpede în mine un conținut sau altul al dreptei credințe.

Nu murdări și pe acest om, un om demn și cu adevărat iubitor de semeni întru Adevăr, din pricina singură a faptului că nu te susține pe tine atunci când arunci cu răceală agresivă pietroaiele tale de lut semianalfabet înspre mine.

Dacă ai ceva cu mine (iar eu am cu tine, multe de socotit, ipocritule și fățarnicule!), fii bărbat și stai față în față cu mine.
Ne-om lămuri noi, într-un final, cu ajutorul lui Dumnezeu.

dobrin7m 17.08.2013 20:31:34

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 530690)
Spre deosebire de tine, care doar mă iriți cu patologia ta de care te mândrești și nu îmi ești cu nimic de folos (decât pentru a-mi reaminti cât sunt de nesuferite unele patologii ale personalității),

Dacă ai ceva cu mine (iar eu am cu tine, multe de socotit, ipocritule și fățarnicule!), fii bărbat și stai față în față cu mine.
Ne-om lămuri noi, într-un final, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Imi amintesc ca parintii nostrii, sfintii nostri ne spuneau, ca omul pacatos vede in jur numai pacate si nu vede lucrurile frumoase. La fel ca in apoftegma Par. Paisie cu musca care a vazut jos numai mizerii iar albina numai flori.

Nu crezi ca vezi cam prea multi bolnavi in jur? Prea ciudat totusi ca numai cei care nu iti sustin ideile devin bolnavi iar ceilalti care te sustin sunt sanatosi tun.

AlinB 17.08.2013 22:13:56

Mda, intre doua paruieli intre useri, initiatoarea topicului si-a sters contul.

Nu stiu insa daca macar a ramas lamurita ca ideea care a generat topicul nu este in regula si de ce.

Yasmina 17.08.2013 23:03:52

Buna observatie Alin :)
Sa speram ca poate citi comentariile si fara a se loga.

Totusi,daca avem in vedere ca userita locuieste in Romania(unde sunt cate 10 biserici intre o statie de tramvai iar preotii sunt de gasit prin biserici toata ziua),nu stiu de ce nu a discins intr-o biserica asa la intamplare,sa intrebe?
Pe forum se discuta vrute si nevrute,ca de la om la om,insa foarte putini dintre noi au si pregatire teologica,deci...

AlinB 18.08.2013 01:05:04

Nu ai citit postarile mai vechi, se pare ca este totusi o persoana bisericoasa, dar mediul bisericos prin care se scalda mai produce si specimene cu obieceiuri ciudate ca obiceiul ridicol ce face subiectul acestui topic.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:11:07.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.