![]() |
Cine nu deschide ochii deschide punga
Poate ca ar trebui sa ne informam reciproc atunci cand auzim despre pacaliti si pacalitori.
1. De exemplu, teparul spune ca numarul tau de telefon a participat la o extragere in urma careia ai fost premiat cu 5000 de euro. Insa premiul figureaza pe numar, nu pe nume. Pentru a face formalitatile, sunt necesari 250 de euro! De fapt, aceia sunt banii pe care tepuitorul ti-i ia si nici vorba de premiu! 2. Suna un miorlait la telefon si pretinde ca e fiul tau care tocmai a accidentat o persoana. Iti face legatura cu un ,,avocat'' care intermediaza intre persoana lovita si sofer pentru ca acestuia sa nu-i fie luat permisul. Si spune ca persoana lovita cere o anumita suma de bani pentru a nu inainta plangere penala. Iti spune la ce banca s-o virezi: “Western Union”. Acesta este un serviciu la care nu e nevoie de un cont bancar, ci doar de nume. 3. http://www.capital.ro/detalii-artico...ia-177504.html Mai stiti si alte exemple de tepe? |
|
caz real: un barbat cu un pachet se da drept curier care la "recomandarea" administratorului blocului trebuie sa lase pachetul la cineva din bloc - de obicei acest individ merge la femeie batrane. Respectivul avea inclusiv nr de telefon al administratorului si ca sa fie credibil il suna apoi inchidea repede prefacandu-se ca defapt nu ii raspunde nimeni. Suma ceruta este de cateva sute de lei, asa ca femeile pun mana de la mana ca sa plateasca omului pachetul . Administratorul NU era implicat dar este curios de unde o fi facut rost de nr lui de telefon, ceea ce este sigur e ca acesti oameni stiu zona, stiu si pe cei care locuiesc inclusiv orele la care sunt acasa si merg la tina fixa: batranii.
O sperietura am tras Craciunul trecut cand am deschis usa unor copii care colindau frumos ...erau tigani care fortau apoi usa sa intre in casa cand noi ne chinuiam sa o inchidem . Si s-au inregistrat cateva astfel de "evenimente" cu rromi la mine in zona , care bat din usa in usa sau cer sa le dai apa.... Oameni buni NU le deschideti chiar daca mor de sete Am auzit de la apropiati ca au patit ceea ce ai spus tu farsa cu accidentul, dar nu au fost pagubiti. Dumnezeu sa ne pazeasca! |
Dar ce ar putea sa faca niste copii de tigani?
Tin minte ca mai veneau si la pe la noi, cereau de mancare, si mama le dadea de papa+ceva banuti si nu am avut probleme. A. Ce a patit varul meu si cu mama lui. Vlad era singur acasa si a batut o tanara la usa, cerand voie la toaleta. Varul meu a zis bine si a lasat-o sa intre in casa si in baie. Chestia e ca nu mai vroia sa iasa din baie. Intre timp a venit si matusa mea, a incercat si ea sa vb. cu fata ia, dar nimic. A chemat apoi politia si asa s-a rezolvat problema. Nu am inteles ce vroia defapt tipa aia. Ori voria sa fure ceva, ori era in cardasie cu cineva. Adica, ea se prefacea ca are nevoie la baie si intre timp venea un tip. Aveti grija si la emailurle primite. Cele care iti spun ca ai castigat ba o viza, ba despagubiri ptr. ceva ba la loto. E ciudat ca sunt oameni care chiar cred in astfel de anunturi. |
Teapa cu masinile nu este pur romaneasca. Asa e si prin alte tari. Nu doar romanii dau tepe.
La noi mai sunt si bioenergeticienii care pacalesc lumea ca fac minuni si le iau banii. |
Parintii mei au patit-o cu un tigan ungur,din aceia care vand seturi de oale si cutite.
S-a luat dupa tatal meu spunandu-i ca are o "promotie"pt pensionari,mare reducere pt oameni in varsta si alte minciuni. Tatal meu a fost incantat de "oferta" miraculoasa de oale si cratite si l-a adus in casa pe individul negricios ca sa-i plateasca. Retineti ca l-a incancat cu un pret de nimic-care putea ridica unele semne de suspiciune unor oameni mai prudenti(insa parintii mei sunt foarte naivi si creduli). Asadar,in apartament odata intrat individul isi schimba brusc carerea asupra pretului si pretinde mai mult;mama pana la urma accepta pretul si se indreapta in alta camera sa aduca banii din locul stiut numai de ei. Individul care era pe hol cu tatal meu il trimite repede sa aduca un pahar de apa din bucatarie,spunand ca vremea calduroasa de afara i-a provocat o durere de cap,si in timp ce tatal meu se indreapta spre bucatarie lasandu-l de unul singur,acesta se duce s-o urmareasca pe mama de unde scoate banii-a surprins-o chiar cand scotea banii din sertar si a venit cu tupeu peste ea,moment in care mama s-a socat si i-a tipat sa iasa afara de acolo. Individul nu avea nici o intentie sa iasa norocul lor ca au scapat cu cainele pe care il aveau pe balcon-mama l-a amenintat ca da drumul la caine peste el si asa a iesit nervos din casa,blestemandu-i si injurandu-i ca nu a putut sa-i fure! Doamne fereste putea sa-i si omoare in casa lor pt cateva milioane! |
Citat:
copii aia adolescenti dupa ce le-am dat o cutie cu bomboane tot cereau si cand am vrut sa inchidem usa se impingeau in ea sa intre in casa! nu stau sa aflu ce pot sa faca niste "copii" ,previn |
Intrebarea ar trebui sa fie: lumea este prea rea sau pur si simplu unii sunt prea naivi?
|
Cei naivi sunt foarte puri,nu se gandesc la raul pe care altii l-ar putea face deoarece ei gandesc cinstit si nu ar face rau nimanui.
|
Citat:
|
Apropos de naivitate,acum cativa ani pe cand ma aflam inca in Romania am patit o mica inselatorie incercand sa ajut pe cineva.
Ma aflam intr-o cabina telefonica incercand sa sun pe cineva cand o persoana ma roaga foarte frumos si respectuos sa poata folosi cartela mea"doar pt 1 minut"! Cum sa nu,atata lucru pot face si eu pt cineva! I-am dat voie si chiar un minut a durat apoi mi-a inapoiat-o. Eu care nu terminasem de telefonat am intrat din nou in cabina si am incercat din nou numai ca robotul imi spune sec ca nu am destul credit sa sun nicaieri! Cum asa cand este o cartela noua si nu am apucat sa vorbesc cu persoana respectiva doar am sunat si nu a raspuns? Foarte simplu,barbatul respectiv care m-a rugat sa-i imprumut cartela pt p scurta convorbire mi-a inlocuit-o cu una goala apoi s-a facut ca formeaza un numar dupa care mi-a inmanat cartela goala si mi-a multumit! Bineinteles ca s-a volatilizat repede pt ca atunci cand m-am trezit nu l-am mai zarit nicaieri. |
Citat:
|
|
|
Citat:
|
Citat:
Eram prin generala, calsa a8a. Si am mers intr-un cartier, la bunica unei colege. Cartierul fiind mai nou si mai la periferia orasului. (Brasov) Si cum mergeam noi pe drum, sa mergem inapoi la casa bunicii, erai niste tiganusi in caruta. Erau adolescenti+pici. Si ala mic a venit si a inceput sa dea in noi, iar aia mari stateau in caruta si se hlizeau. Apoi, nu era greu sa ii dau doua genti in cap aluia mic, dar ce faceam cu baietii mai mari? Nu a fost ceva f.grav, dar nici placut nu a fost. |
cele mai multe neplaceri din partea lor le-am avut....
nu intrii in casa omului neinvitat si nu te impingi in usa. nu ma intereseaza ce vroiau ei, a doua oara nu mai fac aceeasi greseala. eram la semafor si 2 pustani romi spalau parbrize, la un moment dat vad ca o rup la fuga in sens invers , apare politia si il legitimeaza pe un barbat care se plimba pe trotuar, acela fiind supraveghetorul copiilor, cel care i-a pus la treaba. el statea degeaba si aia mici munceau. Creeaza foarte multe probleme , si nu numai noua ci unui continent intreg.... este foarte interesant cum ei traiesc de atat timp langa oameni cat de cat civilizati si nu se lipeste nimic de ei. Nici copii la scoala nu si-i dau |
Citat:
Altele: - un ou gasit pe parbriz, spart; nu stropi cu lichid de spalare- coaguleaza proteinele din albus si va trebui sa cobori sa cureti, timp in care esti vulnerabil (tu, geanta, borseta, portbagajul etc): - pana de cauciuc suspecta: pe asta o stiam de pe net si mi-a prins bine; cand mi-am gasit masina in pana- m-am mirat; dar nici nu apucasem sa o deschid ca a aparut un binevoitor, care in doi timpi si trei miscari era deja jumate in portbagaj; i-am multumit si am refuzat implicarea lui, m-am suit in masina, m-am incuiat si am chemat ajutorul; pana la sosirea lui a mai trecut de cateva ori pe acolo "binevoitorul", sperand ca m-am razgandit; scopul nu este obtirea unor bani ca recunostinata pentru ajutor, ci crearea unei diversiuni, in care soferul este zapacit, neatent si poate fi furat usor de un complice, de multe ori copil, care trece neobservat. Epilog: cand am povestit la serviciu despre asta- am aflat si confirmarea- o persoana cunoscuta si-a facut singura pana, dar cand a plecat a constatat ca nu mai avea borseta. |
Citat:
|
"După metoda “accidentul”, a apărut metoda “premiul”. Cum au fost înșelați mai mulți români cu zeci de mii de lei
Doi bărbați închiși în Penitenciarul de maximă siguranță din Galați sunt suspectați că au înșelat mai multe persoane cu zeci de mii de lei, prin metoda “premiul”, scrie Yahoo. Cei doi bărbați, în vârstă de 27 și 28 de ani, au sunat mai multe persoane, pe care le înștiințau că au câștigat un premiu de fidelitate din partea companiei de telefonie mobilă. Pentru a intra în posesia “premiului”, oamenii trebuiau să plătească un impozit unui “curier” sosit la ei acasă. “Curierul”, o femeie de 21 de ani, complice a pușcăriașilor, a fost prinsă în flagrant în timp ce venise să încaseze suma de 1.600 de euro, drept “impozit” la un premiu de 100.000 de euro. Polițiștii au găsit asupra femeii suma de 2.000 de lei, care se pare că provenea dintr-o înșelăciune desfășurată anterior asupra unei femei de 83 de ani. Oamenii legii au aflat că pușcăriașii și complicele lor strânseseră 33.400 de lei prin înșelarea altor două persoane. Femeia de 21 de ani a fost arestată preventiv pentru 29 de zile." (sursa: gandul.info) |
Doamne fereste! Parca s-a inrait lumea, este din ce in ce mai greu de suportat.
Nu poti sa ai incredere in nimeni, dar nu numai atat, trebuie sa te feresti de oricine, si sa te gandesti de 10 ori inainte de a actiona. Sa ne pazeasca Dumnezeu de toata rautatea lumii :(( |
Sunt si foarte multi naivi.
** Tiganusii nu s-au limitat la Europa, au trecut Atlanticul. Recent, 20 de tigani au fost prinsi la furat in Canada. |
lasa tepele..... ce ne facem cu cei agresivi? eu locuiesc intr-un oras cu foarte multi dubiosi. de ce barbatii sunt campioni in domeniul asta? 80% dintre persoanele condamnate pt diverse infractiuni sunt barbati
si cel mai important...cum ne ferim ? inafara de Ingeras Pazitor. Intrebare: este pacat sa purtam la noi dispozitive de autoaparare cum sunt sprayurile, sau shockerele? |
Citat:
Wow,ai ceva probleme de genul atacului de panica sau agorafobie? Unde locuiesti de iti pui problema serios a purtarii unor dispozitive de aparare?Ai fost atacata sau macar a incercat cineva ceva? Spune asta pe forumurile in care se discuta"agresivitatea cainilor",poate citesc si altii si iau la cunostiinta ca de fapt multi oameni se tem de moarte de alti oameni.Exact cum banuiam! Ia-ti un caine sa te insoteasca! |
off-topic
Urăsc cuvântul fobie. :( Este așa de des folosit în ziua de astăzi și și-a cam pierdut din adevăratul sens. |
Imi plac sfaturile astea gandite "ia-ti un caine sa te insoteasca". la munca, la piata, in oras?
Prietenele mele poarta in buzunarul de la haina sprayuri paralizante cand se intorc seara acasa, mi-au cumparat si mie dar nu il port la mine. Eu locuiesc intr-una din zonele linistite ale Bucurestiului si tot am avut probleme, ce sa mai zic cand esti in alte cartiere. In conditiile actuale prefer cainii fara stapan, numai sa curete strazile de javre. Ai mei tin in masina bata de basball pt situatii critice, si multi fac la fel. |
Si prin vest se poarta srpay-urile paralizante. Ideea lor nu este sa raneasca agresorul, ci sa iti dea timp sa fugi. Tacaniti sunt peste tot, in toate tarile, in toate mediile si clasele sociale.
|
|
Citat:
Daca batrana o da cu 1.000 sau 1.500 Eu. de ce atunci colectionarul ofera un pret atat de mare? In plaza asta cad oameni mai in varsta,mai neinformati dar si lacomi,observati ca escrocii nascocesc tepe care sa raspunda lacomiei oamenilor. |
scria cineva despre fobie. utati ce s-a petrecut zilele acestea in Bucuresti in plina zi.
http://oradetimis.oradestiri.ro/un-s...al/2013/09/11/ |
Cine stie cate au mai patit-o dar le-a fost teama sa recunoasca..
|
Bate, spray -uri si alte din astea sunt mai mult "asistenti psihologici" decat factori ajutatori in caz de pericol, in lipsa unui antrenament in acest scop.
Sunt curios cati dintre cei care le-au luat cu ei, au fost pusi in situatia sa le foloseasca si daca au reusit sa le foloseasca cu succes. Indiferent ce arma ai tu, celalalt poate avea ceva si mai si sau poate pur si simplu sa te ia prin surprindere si sa nu apuci sa-ti scoti "atuul". De fapt cel mai mult ai nevoie de calm si reactii prompte raportate la dimensiunea reala a amenintarii, pentru ca sunt si conflicte care pot fi evitate daca nu tii musai sa faci pe cocosul, uneori chiar gaina fiind. Stiu pe cineva care a scapat de un viol, fara nici un fel de arme, doar prin calm si prezenta de spirit, in conditiile in care acelasi agresor facuse cu o zi inainte o victima, carenu doar fusese violata ci si batuta in ultimul hal. |
Citat:
Cat de serioasa este stirea asta? E chiar pe bune? Scuzati-ma dar este greu de crezut! |
Citat:
Cati romani crezi ca ar sari in fata cutitului sa-si apere un semen? Si asta o stiu multi, altfel n-as fi avut ocazia sa vad un adolescent care isi permite sa pipaie pe strada o fata insotita de mama ei. |
Citat:
Lasand gluma la o parte, in Brasov, cand a fost un jaf cunoscut, un barbat a intervenit fugind sa il prinda pe hot si a fost impuscat mortal de acesta. In cazul acesta e rusinos ca nu a intervenit nimeni, deja cand vezi un tigan cu o tanara care plange te gandesti la ceva rau. |
Citat:
|
Citat:
|
nu inteleg de ce nu se propune si la noi castrarea chimica.
|
Citat:
Daca cineva ar vedea o tanara condusa de un tigan, automat primul gand care i s-ar ivi in minte, ar fi ca situatia e o reglare de conturi intre un peste si o prostituata,in plina strada !!! Si daca politia nu intervine, de frica, bineinteles, ca sa stopeze aceste fenomene infractionale, grave, si chiar justitia e destul de blanda si de permisiva, grantand "drepturii" infractorilor, de ce sa ma bag eu cetatean simplu care nu am nici o arma decat forta proprie si ispiratia de moment !!! Si daca, tiganul cu cutit, e avertizat de un cetatean curajos, si neintentionat omorat in legitima aparare,nu va avea apoi curajosul nostru un milion de probleme la Tribunal, pentru a-si dovedi nevinovatia, in timp ce un procuror pus acolo pe pile, si care nu stie meserie se va stradui sa-l infunde pt omor !! Si unde pui, ca la final, omul nostru, chiar are toate sansele sa fie el considerat vinvat si bagat la zdup alaturi de alti criminali si viloatori !!! |
Caz real !!!
Am auzit aceasta poveste de la un coleg de serviciu,pe vremea cand lucram intr-o scoala !
Cica ,cu cativa ani inainte fusese pe acolo un profesor tanar de geografie, care la un moment dat a patit un mare,mare ,necaz !!! Omul in cauza locuia cu parintii intr-un bloc obisnuit, ca majoritatea populatiei tarii. Asa cum se mai intampla uneori, exista si locatari ,care din diverse motive fac zgomot,sau dau petreceri. In cazul nostru, un vecin dintr-un apartament de pe scara,venit proaspat din strainatate,a dat un mare banchet,cu muzica si tot tacamul ! Omul nostru, a rabdat ce a rabdat,si fiind probabil vremea de culcare,s-a dus la apartamentul cu pricina sunand frumos la usa si carandu-i ,poate pe un ton mai ridicat,respectivului sa inchida muzica !!! Nu stiu ce alte discutii si pe ce ton or mai fi avut acolo, cert e ca, dupa ce omul nostru s-a intors la el in casa, la scurt timp a aprut vecinul,care ar fi intrat fara permisiune peste el in apartament !!! Omul nostru ,probabil,speriat, a mers in bucatarie si a pus mana pe un cutit ! Rezultatul a fost un omor ! Iar omul nostru s-a ales cu ani de puscarie !!! Intrebarea este : Cine e vinovatul ??? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:24:15. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.