![]() |
Apel la rugaciune pentru Ionut si pace in tara (situatia escaladeaza)
Eu ma simt rau. In ultimele zile se intampla lucruri oribile care ma sperie si ma pun pe ganduri.
Vad ca situatia escaleaza in tara si tinde sa se extinda. Am sentimentul ca se poate intampla ceva grav si de aceea cred ca solutia cea mai buna pentru un forum crestin si ortodox este sa ne rugam pentru sufletul acelui copil si pentru ca sa se gaseasca solutii urgente si sa se revina la pace. Ma intreb in acelasi timp si de ce Dumnezeu a lasat sa se intample asta? Poate ca este ca si in alte imprejurari, un semnal de alarma, pentru a atrage atentia asupra unor probleme grave si care necesita solutii urgente? 1. A murit acel copilas de 4 ani - deja apar multe semne de intrebare (nimic nu este exclus deocamdata si inca nu s-a lamurit situatia.) Indiferent ce a fost, sa ne rugam pentru sufletul lui. 2. S-a ajuns ca lumea nu mai gandeste limpede, se asmut grupe de oameni una impotriva alteia, peste tot se folosesc termeni oribili si un limbaj cumplit la adresa oamenilor (inclusiv pe acest forum ortodox!). Lumea nu vrea/poate sa mai gandeasca. E posbil sa se fi intamplat si altfel. Inca nu se stie. Exista mai multi vinovati. Sunt multe supozitii si semne de intrebare. 3. Oamenii au ajuns violenti si isi fac dreptate singuri omorand cu cruzime caini. 4. Mai sunt si alte aspecte care cumva se suprapun in aceste zile- conflicte in diverse domenii. In tara este un vulcan si mie imi este frica. Mi-e este mila de copilul acela, de fratele lui socat, de alte victime ale cainilor. Nu stiu, sunt rupta in acest moment. Mi-e mila si ii inteleg pe toti. Si pe caini si iubitorii lor. Se intampla multe pe lumea asta si lumea este deja obosita si nu mai are putere. Nu numai cainii sunt vinovati pentru starea asta si pentru raul oamenilor. Trebuie vazut totul. Cainii maidanezi platesc acum pentru toti. O.K. Dar cu asta se va incheia? Exista multi raufacatori in lume (oameni), exista si alte probleme care necesita solutii urgente. Exista de ex. situatia oamenilor care depasiti de probleme si gerutati nu se mai pot ocupa cum trebuie de copii. Toti la lucru. Cine sa se ocupe de copii ca sa nu mai hoinareasca singuri pe maidane, prin cimitire, prin diverse locuri departe de supraveghetori, cazand victime diverselor situatii cumplite (caini, raufacatori)? Sunt multe de spus, multe de rezolvat. O alta situatie pe care am aflat-o intamplator zilele acestea este in sistemul medical. Se invinovatesc oribil alte persoane pentru ca cineva a primit organ se pare pe cale incorecta, sau nu stiu, altii asteapta si nu primesc. In fine. Cazul probabil ca il stiti, nu vreau sa dau nume aici. Nu conteaza persoanele ci situatia. S-a ajuns si la asta. Sa se bata lumea pe organe, pe viata si moarte! Cumva nu mai avem cu totii loc pe lumea asta. Este cumplit. Nu stiu ce se intampla in tara (si in lume). Si toate explodeaza acum. In concluzie, in loc sa scriem aici polemici fara sfarsit si fara cap (cel mai rau), haideti sa ne rugam pentru rezolvarea pasnica a situatiilor. S-a ajuns la mesaje oribile cu termeni vulgari, cu blesteme si dorinte de o mare cruzime. Inclusiv pe un forum ortodox! Suntem oameni! Suntem, parca a asa spuneau unii, fiinte superioare, frumoase, bune, crestini, ortodocsi. Si discutam despre pacat, spovedanie si impartasanie pe de alta parte. Nu-i posibil chiar asa! Sa ne rugam pentru acel copil care a murit si alte victime ca el. Sa aprindem o lumanare si sa ne rugam sa nu se ajunga la ceva mai rau. Sa ne ajute Dumnezeu si Maica Sa sa fim mai buni sa mai schimba lumea asta. O luam cu totii razna si nu e bine. Sa ne rugam sa fie mai bine. Exista o rugaciune care face mult bine: "Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa." De mii de ori s-o spunem in gand si sa nu mai scriem/facem rautati. Exista o carte superba: "Pelerinul Rus". Cititi-o. |
"Sophia", nu am timpul neceasr pentru a lua mesajul tau incoerent pe bucati si a-ti arata de ce este incoerent, atat pe parti cat si pe ansamblu.
Te intreb doar: maninci carne? De vaca, porc, pui, etc? Daca da, de ce accepti sa fie ucise acele animale pentru stomacul tau? Ti-au facut vreodata un rau? Ai auzit sa ucida semeni de ai tai, fara nici un motiv? Atunci? |
Se spune "escaladeaza".
|
Sophia draga mea
In mesajul tau ai atins foarte multe probleme ale societatii noastre moderne. Acum vreo doi ani discutam cu o buna cunostiinta foarte credincioasa si evlavioasa, mult mai buna ca mine. Subiectul era : de ce ingaduie Dumnezeu sa moara copii nevinovati? de ce lasa Dumnezeu sa se intample astfel de lucruri si mai ales cu suflete nevinovate de copii? Si cunostiinta mea imi spune asa: am cunoscut intr-un pelerinaj un preot al carui copilas de cativa anisori se zbatea cu un cancer cumplit. Suferintele de pe patul de spital erau parca de nesuportat pentru parintii bietului copilas. Si preotul la un moment dat , dupa zbucium mult sufletesc s-a linistit oarecum. iar eu (spune cunostiinta mea) am intrebat preotul cum a reusit sa se linisteasca si sa accepte in final aceasta situatie dureroasa. Cuvintele preotului au fost asa: noi omenirea adunam atat de multe pacate incat singuri ne pedepsim prin aceste pacate multe , deci ne pedepsim in ce avem mai drag si scump. In copiii nostri. Nu Dumnezeu poarta vina ci noi insine intreaga societate, toti membrii ei , care prin atitudini si prin pacate ne autopedepsim. asa cum la nivel individual ne autopedepsim cand alegem pacatul la fel este si la nivel de societate. Daca am privi societatea ca pe un intreg , am intelege ca ceea ce facem noi rau se rasfrange tot asupra noastra prin diverse moduri si in multe feluri. Deci Dumnezeu ne lasa libertatea alegerii iar noi va trebui sa ne asumam si rezultatele propriilor noastre alegeri. Rezultatele sunt suferinte, ale noastre, in mod individual si ale societatii in general. Tragedia familiei copilasului omorat de caini este extrem de mare si de dureroasa. Iar aceasta intamplare este consecinta a ceea ce este astazi societatea. Locul cainilor nu este in strada, printre case si blocuri. Aceste animale au fost rupte din mediul lor natural , aruncate pe strazi si infometate. Vinovati suntem cu totii ca am tolerat si acceptat aceasta situatie atatia zeci de ani. Si eu am fost atacata de o haita de caini infometati in Romania. Iesisem intr-o seara tarzie de la serviciu dupa o zi foarte lunga de inventar si calcule interminabile. Nu am facut zece pasi, pe strada lipsita de lumina cand s-au apropiat de mine cinci caini maidanezi. Intre ei era unul mare de tot si negru, extrem de furios. Isi apara teritoriul, acea bucata de strada. Am fugit cat am putut de tare sa trec de acea portiune de strada, aparandu-ma cu geanta. Suntem vinovati cu totii pentru situatia creata. Cred ca toti oamenii iubesc intr-o oarecare masura animalele insa cu totii trebuie sa admitem ca s-a gresit. A iubi animalele nu inseamna a spune: nu le faceti rau ci a face ceva concret pentru ele. Aici la Londra nu exista caini vagabonti. Parcurile sunt curate, strazile sunt sigure. Primariile fiecarei zone aduna lunar bani de la locuitori. Se plateste o taxa, numita Council tax care asigura cheltuielile pentru intretinerea parcurilor, strazilor precum si pentru subventionarea acestor centre pentru animale fara stapan. Proprietarii de animale trebuie sa respecte legi, cainii nu au voie sa fie plimbati fara lesa, mizeria ce o fac trebuie stransa imediat cu o lopatica in pungi speciale, amenda este foarte mare, 1000 lire pentru cei care nu respecta legea. Exista politia animalelor, care intervine atunci cand este necesar. Parintii nu au voie sa lase singuri copiii pana la 12 ani nici macar in jurul caselor sau blocurilor. Si de la scoli cand se intorc trebuie sa fie insotiti. Nici macar nu au voie sa se joace in fata casei sau a blocului. Au locuri de joaca special amenajate in parcuri. Sunt de parere ca aceste animale fara stapan trebuie culese de pe strazi cat mai urgent. Nu acolo le e locul. Trebuiesc triate, tinandu-se cont de varsta, sanatate si eutanasiate animalele bolnave si batrane. Pentru ca suntem o tara destul de saraca si nu avem fonduri pentru a infiinta centre, trebuie sa ne asumam si sa acceptam ceea ce suntem. As acorda un termen de 3 luni pentru ca fiecare cetatean care isi doreste un caine in casa sa mearga si sa isi aleaga cainele dorit. Dupa trei luni as eutanasia tot ceea ce depaseste capacitatea de intretinere a acestor centre. Si apoi sa intram si noi in randul tarilor civilizate cu oameni iubitori de animale care le si ingrijesc la propriu in casa lor si cu copii care se pot plimba fara frica in parcuri si pe strazi. daca iubesti animalele le ingrijesti cu mana ta, in curtea ta. A cumpara 100 grame de parizer si a arunca la coltul strazii unor caini maidanezi sa arati lumii ca iubesti animalele nu este decat ipocrizie si atat. |
Eu m-am rugat pt acel suflet,atunci imediat ce si-a pierdut viata.
Pentru situatia din tara este mai greu sa te rogi deoarece intregi batalioane de draci tropaie pe acolo! Nu-l mai amestecati sau pomeniti pe Dumnezeu in actiunile oamenilor. Noi trebuie sa-i impiedicam pe altii sa faca raul,nu sa stam indiferenti. Cine nu este multumit de guvernare sa faca ceva,numai asa asteptand minuni si semne de la Dumnezeu,mai greu. Guvernarea are sange pe maini si va plati pentru tot raul provocat atator oameni. |
1. Am facut corectura in titlu. Nu stiu de ce, dar am avut impresia ca exista si acel termen ( a escala) in acest context.
2. Nu vad ce legatura are aici modul de alimentatie a oamenilor. Tot vad exemplul acesta cat se poate de prost. Sunt pur si simplu doua feluri de animale. Unele se cresc special pentru hrana, altele pentru alte scopuri. Tot ne pierdem in exemple aiurea. Si daca si mesajul asta vi se pare de criticat si incoerent, atunci nu intelegeti chiar nimic. Am rugat sa ne rugam. E chiar atat de rau? Am spus clar ca se intampla zilele astea mai multe lucruri care ar trebui sa ne dea de gandit. |
Citat:
2. Si cainii vagabonzi pentru ce se cresc? Sa omoare copii? Daca poti creste un animal complet inofensiv, doar ca sa-l omori si sa-l maninci, de ce nu poti omora un animal care efectiv nu-ti foloseste la nimic dar iti omoara semenii? Mie mi se pare primul caz o cruzime mai mare in primul caz decat in al doilea Pentru ca cei ca tine nu pot pricepe acest lucru elementar, pentru asta exista tabere si certuri, altfel s-ar face ce se face si in cazul altor mii de animale ucise zilnic ca sa umple burtzi si nimeni nu comenteaza nimic, nu sunt tabere, nu sunt scandaluri. |
Citat:
Cei care nu iubesc animalele de companie au astfel de discursuri pt a reduce la tacere pe care iubesc cainii si pisicile(sa zicem) dar mananca carne de pui,vitel sau porc. Totusi sunt si multi vegetarieni in lume,dar tot neiubitorii de animale de companie spun cu dezgust:"ei,niste dezaxati". Nu este bine nicicum Sophia. Multi spun ca iubesc mai mult oamenii decat animalele dar daca le-ai sta prin preajma sa vezi cum ii trateaza pe altii te-ai irita si intrista totodata. Cred ca se iubesc numai pe ei insasi,altfel cu atatia iubitori de oameni printre noi nu stiu cum de mai exista avorturi,copii si batrani abandonati sau muritori de foame. Vorbe,vorbe si multa ipocrizie care curge in valuri,valuri. |
Sophia, eu, dimpotriva, cred ca de mult nu ai scris un mesaj asa de intelept, in sensul ca indemni la rugaciune pentru potolirea dezbinarilor de orice fel.
|
Citat:
|
Mai ramane sa putem sterge restul mesajului initial.
Sau ma rog, pe ici pe colo macar. Pe langa faptul ca traim cu capul pe 3/4 scufundat in "media" care se pare ca e foarte priceputa in a da dimensiuni apocaliptice unor conflicte relativ minore in care majoritatea nu sunt implicati mai mult decat la nivel de barfa de strada. Eu unde sunt (si nu traiesc in padure) nu se ceara oamenii nici de la caini, nici de la organe. Iar problemele cand devin acute, se rezolva. Si eu aveam niste caini agresivi prin jurul blocului. La un moment dat pur si simplu au disparut. Nu stiu unde. Dar au disparut. Eu nu m-am confruntat cine stie ce cu ei, dar probabil altii mai mult. Din pacate, multi romani s-au invatat handicapat: sa vina altul sa-i rezolve problemele. Statul sa aiba grija de el, de ce mananca, de sanatatea si bunastarea lui, de daunatori, etc. In schimb, ne pricepem la un lucru foarte bine: sa vorbim mult si prost si ne credem intelepti/spirituali daca incheiem cu ceva istetz/duhovnicesc/etc. |
Si eu iubesc animalele, dar parca un om merita mai multa atentie decat un caine. Daca omori un porc ca sa mananci carnati de Craciun, apoi nu vad de ce nu omori un caine a carui prezenta te deranjeaza.
Am citit ca plantele si animalele se jertfesc pentru om. Iar oamenii se jertfesc unii pentru altii dandu-si intaietate unii altora si slujindu-se reciproc. Nu am gasit scris ca oamenii se jerfesc pentru animale! |
Corectie: situatia e mai grava decat "prezenta te deranjeaza".
|
Citat:
Unde este jertfa de care vorbesti? Ca esti"om de bine"si te preocupa soarta unor animale aruncate pe la blocuri-sa le sterilizezi si sa le cauti stapan, dand anunturi-este asta jertfa sau simt administrativ?Jertfa sau prevenirea neplacerilor create de animalele nimanui? Eu ca iubitoare de fiinte,nu le doresc si nu le-am dorit niciodata pe strada;am avut caini si pisici decand ma stiu,ale mele.Daca imi trebuie,imi iau ;nu am nevoie sa fie pe strada ai nimanui,plini de boli si agresivi pt ca sunt lihniti. A fii om si a te comporta cu intelepciune fata de niste fiinte inferioare tie si lipsite de drepturi si aparare nu se cheama ca te jertfesti. Ba omul chiar asa a fost lasat de Dumnezeu,drept administrator al naturii si al mediului. |
Doua persoane apropiate mie au fost muscate de caini. Spaima, pansament, injectii... De ce? Una dintre acestea a ajuns la spital, deoarece cainii i-au sfasiat pur si simplu carnea de pe pulpa piciorului. Nu e normal sa iubim animalele mai mult decat oamenii.
Cine iubeste cainii sa le cumpere adapost, nu sa-i lase vagabonzi pe strazi sa muste lumea. |
http://www.hotnews.ro/stiri-esential...l-material.htm
"Un om singur valoreaza mai mult decat intreg universul material. Toate galaxiile nu valoreaza cat sufletul unui om, pentru ca numai omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu cel vesnic viu, numai el a fost chemat la iubire si fericire vesnica, in comuniune cu Dumnezeu", a afirmat Intaistatatorul BOR, la finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala Patriarhala, in ziua Nasterii Maicii Domnului. Patriarhul a mentionat ca se roaga pentru pace si pentru ocrotirea copiilor expusi, mai nou, violentei venite din partea cainilor maidanezi. "Noi ne rugam Maicii Domnului sa aduca pace in familii, pace in popor, pace intre popoare si sa ocroteasca familiile si copiii, care adesea sunt foarte expusi tuturor formelor de violenta, uneori de exploatare - mai nou si violentei venite din partea cainilor maidanezi. Este mare nevoie ca sa pretuim valoarea persoanei umane", a spus Patriarhul Daniel. |
Citat:
|
Citat:
|
Daca ne afundam intr-o padure si ne intalnim cu un urs pe cale, cu siguranta ca daca am avea o pusca, am ochi si am trage pentru a ne salva viata.
In oras, printre blocuri, un caine flamand , al nimanui si haituit ce apare in fata unui copilas de 4 ani este cam acelasi lucru ca si pericol. Inteleg sa iubim animalele insa daca le iubim atunci intelegem ca situatia in Romania a scapat de sub control. Sunt atat de multi caini vagabonzi incat si daca ar lua familiile doritoare cate un caine in casa tot nu s-ar rezolva soarta tuturor cainilor de pe strazi. in plus, nu sunt de acord sa tii caine in apartament. locul lor nu este intre perne, cu fundite, fustite si pantalonasi, intr-un spatiu de 30 mp la un loc cu 3 -4 adulti, locul lor este in curte cu rostul pe care Dumnezeu l-a lasat. |
Citat:
Consideri ca un betiv e mai pacatos decat un desfranat? Cate femei si cati barbati sunt desfranati azi si totusi mai respectati decat un betiv? Toti sunt pacatosi , parerea mea, si din asta pricina nici un om nu e mai bun ca altul pentru ca poarta un pacat "mai bun" decat alt pacat. Astazi sunt oameni avari, egoisti, care nu ar da o coaja de paine unui copil flamand, judecandu-l in functie de familia din care provine insa ar cumpara salam sa hraneasca animale pe strazile orasului. Chiar am vazut un astfel de caz in Romania. La alimentara din coltul blocului meu o femeie a alungat un copil cersetor, murdar si flamand. apoi a cumparat o bucata de parizer pe care a dat-o celor 3 caini care erau vesnic pe langa acea alimentara stiind de acolo capata mancare. valorile in aceasta societate s-au intors cu susul in jos. iubim cainii dar nu iubim copiii, nu iubim oamenii. |
Citat:
Imi plac copiii foarte mult dar si ei pe mine,as face orice as putea sa ajut copii sa nu simta durerea sau nedreptatile vietii. Azi la biserica,am intalnit o fetita atat de gingasa si draguta care statea langa mine,ne-am placut pe loc. Normal ca daca s-ar allege intre un copil si o fiara agresiva care i-ar pune viata in pericol,as actiona in favoarea copilului. Totusi,daca situatia o impune m-as gandi daca nu pot sa evit fiara,s-o pacalesc pt a nu fi nevoita s-o omor. Am avut in garaj,un paianjen veninos(vaduva neagra)si intai am incercat sa-l prind cu un borcan si sa-l duc in niste locuri pustii,dar... nu s-a putut si atunci a trebuit sa dau cu spray...imi pare rau ca a trebuit sa-l omor si ca nu l-am putut prinde,asta este eu intai incerc sa rezolv lucrurile fara violenta si moarte daca imi sta in putinta.Normal ca sentimentul de supravietuire este mai puternic si in conditii de criza trebuie sa fac ceva si pt viata mea,dar repet uciderea nu este prima optiune in mintea mea. Sunt coerenta,intelegeti sau trebuie sa reiau? |
Citat:
Eu insami treiesc tragedia spirituala dar si barbarica in acelasi timp,al unui neam pacatos,al caror rude imi atarna ca ajutor pe viata. Am un apartament in Romania,in care nu am locuit niciodata. Mama mea nu a fost de acord sa stau eu acolo,desi este pe numele meu...trebuie sa fie inchiriat pt a ajuta o sleatca de popandai in familie care nu muncesc,nu au muncit niciodata. Cati dintre voi ati fi de acord cu aceasta situatie?Eu am fost,si am ales sa plec eu de una singura sa-mi fac casa cu banii mei decat sa am un apartament donat de parinti in conditiile lor. Nu ma doare ca banii sunt donati,ma doare situatia in care sunt donati. De fapt este mai mult decat atat,practic sunt mentinuti in aceasta stare de semi-prostie si autism social de ani intregi. Donatie inseamna o data,in momente de criza,pana cand omul se pune pe picioare. Aici este vorba despre sentimentalismul prost administrat al mamei mele. La filozofie crestina toti sunteti buni,dar aveti cazuri din acestea in familie?Eu am si fiecare zi este la fel! A zis Iisus ca unii trebuie sa munceasca din greu(chiar si ceva care nu le place-in cazul meu)doar pt a-i ajuta pe altii care nu au nici o dorinta in a-si intretine familia? |
Ciudat!
Cand le-am raspuns foarte sincer atat lui antoniap cat si lui dobrin,au devenit brusc neinteresate. Poate sa fie fusul orar,poate s-au dus la culcare...? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
NU exisa alternativa, doar daca nu cumva Bill Gates vre sa-i adopte pe toti. Sau sa fie lasati pe o insula pustie (sa nu distruga un intreg ecosistem) unde ultimii sa moara de foame, dupa ce se termina de mancat intre ei. Dar eutanasiati in nici un caz, ar fi pacat. Mai degraba oamenii. |
Citat:
Daca ar fi fost numai un caz,atatea rude am fi facut fata,insa din pacate sunt prea multi fara serviciu,mai ales din acestia tineri,in putere,care au dorinta sa traiasca in doi,sa aibe copii dar nu au nici un plan de viata. Dumneavoastra aveti copii? Imi pare ca da. Va preocupa mai intai soarta lor sau intai soarta fratelui cu problema? Eu asa am crescut in familia mea,singura.Mama s-a preocupat si inca se mai preocupa de cazurile altora. Mama nu pare ca este casatorita si are familia si grijile ei.Ea traieste intai pt parintii ei,pt frati si surori,iar ei sunt cam nesimtiti la faza asta si abuzeaza de ea la modul cel mai grosolan. Scuzati-ma dar daca ai aceste impulsuri sa ajuti toata omenirea,ar fi bine sa nu te casatoresti si sa mai faci copii ci sa te indrepti spre calugarie,unde poti s-o faci cu destul success fara a-ti mai supara sotul sau copiii,neglijandu-i. Adica cum sa-ti neglijezi propriile progenituri in favoarea altor rude? |
Citat:
Am multe de invatat in orice caz. |
Citat:
Au lasat ca sa se umple de haite si acum aleg cea mai disperata solutie. Ba mai mult,vor si concursul oamenilor! Atunci la ce mai sunt ei buni?De ce mai are lumea nevoie de ei? Eutanasia nu costa nimic?Mii de hinghieri la lucru,benzina,masini speciale apoi sanitarizarea strazilor dupa hoiturile de caini?Energie ca sa arzi cadavrele si cate altele. Cum se va face euthanasia?Asa din priviri? |
Oricum,referitor la subiectul propus de Sophia,pe care il admir si il respect,am decis sa ma rog si pentru cainii blanzi si nevinovati care vor suferi alaturi de cei agresivi in baile astea de sange.
Si pentru familia mea de departe,care stiu ca plange si se intristeaza in asa vremuri de criza si de confuzie. |
Citat:
|
Citat:
Draga mea, putem fi ispititi si prin dragoste si prin mila, de aceea in plan practic uneori trebuie sa imbinam mila cu cumpatarea si chiar cu masuri mai drastice. In trecut nu erau atatea avorturi, iar lumea avea si caini pe care-i hranea bine. Ce se intampla? Cand haita fata, omul isi oprea un catel daca dorea sa doneze cuiva sau daca mai dorea unul pentru el. Restul ii ingropa. Cainele era hranit pana murea. Astfel omul avea spirit practic si isi iubea animalele care ii erau necesare, dar avea grija in primul rand de familia lui formata din multi copii. In zilele noastre, se fac avorturi cu milioanele, iar cand vine vorba de caini, este cam imprudent adesea. E frumos sa iubim toata faptura, dar omul are prioritate. |
Citat:
Am obosit zilele astea,sunt vlaguita sa tot gandesc pt toata lumea.Am fost in vacanta intr-un loc frumos si nici nu m-am putut bucura,tot am stat pe telefon si pe tableta(vina mea). Un om poate face prea putin intr-un ocean de probleme. |
Citat:
|
Citat:
Sa-mi fie invatare de minte,la urmatoarea vacanta(desi va mai trece destul timp pana atunci). |
Citat:
Tu chiar vorbesti serios? |
Citat:
Si cu pisicile la fel. Cand eram copil ii condamnam pe cei care vedeau astfel lucrurile. Acum imi dau seama ca eu greseam si de ce. Ma rog, problema se poate nuanta dar pana la urma cam tot acolo ajungem. Inca o data, poate este in regula sa cresti animale pentru hrana ta dar e ipocrizie sa condamni in acest contest eutanasierea celor care nu sunt inutile ba chiar daunatoare. |
Citat:
Ceea ce era "mai putin barbaric pentru caini" a fost "mai mult barbaric pentru oameni". Deci greutatea a cazut pe Citat:
Am mai intrebat si n-a raspuns nimeni, poate poti tu sa raspunzi: in ce tara se mai prind caini, se vaccineaza si se lasa liberi pe strazi, sa atace oameni, copii? In continuare, nimeni nu impiedica cred, ONG -urile sa adune caini si sa-i tina in adaposturi sau sa-i dea spre infiere. Dar ghici ce, nu avem astfel de ONG -uri, nu avem decat grupuri de presiune sponsorizati de producatorii de vaccinuri pentru caini si cei care se ocupa cu "sterilizarea" lor, grupuri care sa faca scandal astfel incat situatia sa perpetueze. Citat:
Citat:
Citat:
De prins oricum sunt prins si acum, pentru sterilizare, vaccinare. Corect? Eutanasierea este o injectie, fata de cele 4-6 sau mai mult care trebuie pentru toata gama de vacinuri si rapeluri. Substanta de eutanasiere, daca n-au sa faca si din asta o mega-afacere, la cantitati atat de mari (si nu e nevoie sa fie "medical grade") se poate cumpara la pret poate nu de ser fiziologic dar infim fata de costul vaccinarii. Deja o suma substatiala economisita. Cat crezi ca ar costa incinerara fata de sterilizare? Eu zic ca mult mai putin. Dar fata de intretinerea unui caine tin cu anii in adaposturi? You do the math. |
De fapt nu e nicio dezbinare, nu stiu de ce se face atata caz si atatea referendumuri. La Brasov nu mai sunt caini pe strazi, care apare e luat repede. Desi in zona a actionat si Bardot, pana la urma rezolvarea a fost eutanasierea. Deci care primar vrea face singur treaba, fara sa anunte pe toate posturile si sa consulte populatia din Cel putin jumatatate din tarile Europei. Bineinteles ca asociatiile de protectie au intentat procese, dar sa fie sanatoase. Probabil referendumul nu o sa fie valabil, nu sunt intrebatis i bucurestenii care s-au dus in strainatate, o sa astepte sa ii eutanasieze Bardot sau Vadim, doar atunci se va rezolva.
Ca sa fie clar, nu s-a rezolvat nimic din cauza lui Vadim si a iubitorilor de animale, legea era data, dar s-a facut de Marinescu alta lege care sa creeze confuzie. Asta cu sterilizarea si adapostul e valabila cand nu mai niciun caine pe strada si mai apare cate unul la o luna. P.S. Cred ca Oprescu spunea ca 95% din cetateni nu au nicio problema cu orice solutie s-ar lua, inclusiv eutanasierea, doar 5% sunt cu protectia animalelor, numai ca aia 5% fac o galagie mai mare decat cei 95%. |
Multi oameni au hamsteri ca animale de tinut in asa, sper sa nu apara si asociatii de protectie a soarecilor si sobolanilor, sau chiar a mustelor, ca ele nici macar nu musca, saracele.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 19:22:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.