Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Internetul ,oricat de bun ar fi, depărteaza de Dumnezeu (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16994)

paduretu 31.12.2013 11:25:28

Internetul ,oricat de bun ar fi, depărteaza de Dumnezeu

Sa ridice mana sus cine a devenit crestin datorita accesarii internetului ( inclusiv acest forum). Am spus crestin,nu sa creada 'ntelectual ca crestinismul e adevarat lucru care e egal cu 0.
Sa ridice ambele maini sus cine a devenit mai mandru de cand isi da cu parerea pe forumuri.
PS:cine a zambit superior dupa ce a citit fraza cu mândria, e mandru, deci sa ridice ambele maini.

Demetrius 01.01.2014 02:19:18

Eu ridic toate mâinile.

Amistad 01.01.2014 13:54:19

Crestini buni au fost si sunt si fara internet. Internetul este o sursa buna de informatii. O mare enciclopedie, cu imagini video, sau inregistrari audio. Poti afla multe lucruri utile de pe net care sa te ajute in viata de crestin. Nu sa te faca un bun crestin, dar informatii bune gasesti. Problema e sa te opresti doar la alea si sa nu intri in altele. Ca de nebunii e plin internetul.

paduretu 01.01.2014 15:02:15

Citat:

În prealabil postat de Amistad (Post 545557)
Crestini buni au fost si sunt si fara internet. Internetul este o sursa buna de informatii. O mare enciclopedie, cu imagini video, sau inregistrari audio. Poti afla multe lucruri utile de pe net care sa te ajute in viata de crestin. Nu sa te faca un bun crestin, dar informatii bune gasesti. Problema e sa te opresti doar la alea si sa nu intri in altele. Ca de nebunii e plin internetul.

Problema e ca NU te opresti doar la alea.Dracul e mester mare iti da cu o mana si iti ia cu 2.

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 545541)
Eu ridic toate mâinile.

Am spus mainile goale fara pahare ;-)

paduretu 06.01.2014 14:39:09

Cine e dispus sa aloce timpul petrecut pe internet (incusiv pe acest forum )cu rugaciunea particulara ? Adica sa nu mai acceseze internetul pentru a-si expune pareri ,ci doar,eventual, pentru a se informa(din scrierile Sf. Parinti poate )?
Expunerea PĂRERILOR pe forumuri nu foloseste nimanui ci doar pentru a UMFLA egoul propriu,asta e ISPITA mândriei in care au cazut majoritatea forumistilor(ma includ),dar nu e ceva de mirare, daca au cazut protoparintii Adam si Eva cand erau in legatura harica cu Dumnezeu...noi cu atat mai mult avem aceasta "aplecare". Cat de Intelepti suntem..da, da.1-0 pentru drac.
Orice include "realitatea virtuala" adica o realitate artificiala, colorata artificial, animata artificial, menținuta artificial e o păcaleala. Fiecare secol cu păcaleala lui diferita. Fiecare generatie cu aceeasi iluzie ca e cea mai desteapta.

aubergine 06.01.2014 22:13:44

Citat:

În prealabil postat de paduretu (Post 546550)
Cine e dispus sa aloce timpul petrecut pe internet (incusiv pe acest forum )cu rugaciunea particulara ? Adica sa nu mai acceseze internetul pentru a-si expune pareri ,ci doar,eventual, pentru a se informa(din scrierile Sf. Parinti poate )?
Expunerea PĂRERILOR pe forumuri nu foloseste nimanui ci doar pentru a UMFLA egoul propriu,asta e ISPITA mândriei in care au cazut majoritatea forumistilor(ma includ),dar nu e ceva de mirare, daca au cazut protoparintii Adam si Eva cand erau in legatura harica cu Dumnezeu...noi cu atat mai mult avem aceasta "aplecare". Cat de Intelepti suntem..da, da.1-0 pentru drac.
Orice include "realitatea virtuala" adica o realitate artificiala, colorata artificial, animata artificial, menținuta artificial e o păcaleala. Fiecare secol cu păcaleala lui diferita. Fiecare generatie cu aceeasi iluzie ca e cea mai desteapta.

Bine ar fi daca as reusi sa fac acest lucru! Doamne ajuta!

antoniap 06.01.2014 23:23:06

Orice e in exces, fie si internetul, dauneaza grav sanatatii.

Forumul poate fi si o scoala a comunicarii. Important este sa cred cu tarie ca dincolo de fiecare monitor exista un om bun, mai bun ca mine, chiar daca ideile lui se bat cap in cap cu ale mele. Pot critica ideile, dar omul trebuie sa ramana mai bun decat mine.

Mosh-Neagu 06.01.2014 23:57:22

Cred ca problema se pune un pic gresit. Internetul in sine, nu poate fi rau, ci doar modul cum intelege fiecare sa-l expluateze. Oricum, spunand "internet" nu putem sa punem = forum. Faptul ca pe internet am reusit sa gasesc si sa descarc in arhiva personala zeci de fisiere, carti si documente, dar si o biblioteca audio enorm de mare, pentru mine a insemnat mai mult decat puteam spera vreodata ca-mi pot permite sa cumpar din banii mei. In ultimul timp imi fac de cap si postez regulat, ceea ce imi da mult de gandit, fiindca ma risipesc si risc sa-i smintesc si pe altii, nu doar pe mine! Probabil curand, dupa Sf Ion, se va incheia si "recreerea" pe care mi-am permis-o!...

Ekaterina 07.01.2014 00:53:29

Citat:

În prealabil postat de paduretu (Post 545466)
Sa ridice ambele maini sus cine a devenit mai mandru de cand isi da cu parerea pe forumuri.
PS:cine a zambit superior dupa ce a citit fraza cu mândria, e mandru, deci sa ridice ambele maini.

Mandria este o patima care intr-o masura mai mare sau mai mica ne stapaneste pe toti. Te poti mandri practic din orice, nu este nevoie sa faci ceva special. Parintele Paisie Aghioritul povestea despre un cioban care traia intr-o coliba improvizata pe camp. Era sarac si batran si Parintelui ii era mila de el si il vizita deseori. Povesteste Parintele cum se mandrea acest cioban pentru faptul ca dupa ce mananca intoarce farfuria ca aceasta sa nu fie linsa de pisici si considera ca face asta pentru ca are o minte buna. Parintele era uimit ca in starea in care se afla: saracie, mizerie, batranete, neputinta, el tot gasea motive de mandrie.

paduretu 07.01.2014 15:03:38

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 546646)
Cred ca problema se pune un pic gresit. Internetul in sine, nu poate fi rau, ci doar modul cum intelege fiecare sa-l expluateze. Oricum, spunand "internet" nu putem sa punem = forum. Faptul ca pe internet am reusit sa gasesc si sa descarc in arhiva personala zeci de fisiere, carti si documente, dar si o biblioteca audio enorm de mare, pentru mine a insemnat mai mult decat puteam spera vreodata ca-mi pot permite sa cumpar din banii mei. In ultimul timp imi fac de cap si postez regulat, ceea ce imi da mult de gandit, fiindca ma risipesc si risc sa-i smintesc si pe altii, nu doar pe mine! Probabil curand, dupa Sf Ion, se va incheia si "recreerea" pe care mi-am permis-o!...

Internetul e facut de asa natura ca sa nu scapi de murdarie daca ai intrat , ca niste catacombe in care sunt si lucruri bune depozitate, dar oricat te-ai feri, nu se poate sa nu iei niste pânze de paianjan, sa calci peste vreo mortaciune.Apoi inflatia de informatii si resurse crestine, poate parea pozitiva, dar este doar o iluzie pentru ca"pantecele plin dispretuieste fagurii".Greutatea aflarii unei informatii pregateste un sertaras in creier, cautarea insasi isi are rostul ei si acea informatie despre credinta care se gaseste cel mai greu, dupa mai multe cautări, exact aia nu se mai uita niciodata. Inflatia de informatie, facilitatea accesarii produce psihologic un dispret fata de ea. Paradoxal inflatia de resurse ortodoxe are un efect invers.

Mosh-Neagu 07.01.2014 15:32:24

Citat:

În prealabil postat de paduretu (Post 546729)
Internetul e facut de asa natura ca sa nu scapi de murdarie daca ai intrat , ca niste catacombe in care sunt si lucruri bune depozitate, dar oricat te-ai feri, nu se poate sa nu iei niste pânze de paianjan, sa calci peste vreo mortaciune.Apoi inflatia de informatii si resurse crestine, poate parea pozitiva, dar este doar o iluzie pentru ca"pantecele plin dispretuieste fagurii".Greutatea aflarii unei informatii pregateste un sertaras in creier, cautarea insasi isi are rostul ei si acea informatie despre credinta care se gaseste cel mai greu, dupa mai multe cautări, exact aia nu se mai uita niciodata. Inflatia de informatie, facilitatea accesarii produce psihologic un dispret fata de ea. Paradoxal inflatia de resurse ortodoxe are un efect invers.

Imi amintesc despre un american care era de profesie instalator si curtatitor de tevi si de WC-uri, care si-a scris mare pe microbuzul cu care se deplasa la job-uri: "Rahatul dumneavoastra, este paine pentru mine!" Cum vrem sa ne mantuim fara ispite? Cum vrem sa scoatem margaritare din noroi, fara a ne murdari pe degete? De ce ne temem oare? De putina noastra credinta? De slabiciunile noastre care nu ne dau pace si ne zgandara si fara a fi provocate, dar cand trebuie sa trecem printre tentatii?... Pai atunci unde ne situam noi, daca ni se moaie genunchii la vreme de ispita? Dumnezeu are rabdare cu noi. Daca azi am cazut, poate am invatat totusi ceva. Daca maine am ingenunchiat, poate intelegem cum sa ne aparam de ceea ce ne doboara. Daca poimane am ramas in picioare nu inseamna ca trebuie sa ne cautam un fotoliu, fiindca nu datorita noua am ramas in picioare, ci fiindca Dumnezeu cunoaste daca este osteneala, sau mandrie, daca e lupta cu sine, sau lupta cu ceea ce vrem sa schimbam la altii inainte de a ne schimba pe noi!...

Mandea77 28.02.2014 10:56:08

Este gresit sa punem problema in acest fel !!!
Telefonul mobil, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ? Televizorul, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ? Automobilul, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ? Curentul electric, oricat de bun ar fi, departeaza de Dumnezeu ?

Dupa cum sper ca deja ati observat, aceasta intrebare perfida este de fapt o afirmatie mascata, cu rolul de a-l discredita pe cel care se considera credincios dar foloseste internetul sau alte mijloace moderne de informare. Probabil ca cel care a facut aceasta afirmatie reduce credinta la a sta izolat in pestera sau in padure,... ceea ce este profund gresit.

ovidiu b. 28.02.2014 11:48:23

Părintele Calistrat despre secularizare și evoluția tehnologiei: http://www.youtube.com/watch?v=jZObW1J2CBE

Părintele Mihoc - despre Apocalipsă (de la minutul 17:20 despre 666, cipuri): http://www.youtube.com/watch?v=6RdPuz6QEzU

Părintele Mihoc vorbește de calculator, internet, telefon mobil (minutul 17:20): http://www.youtube.com/watch?v=09r5qdN0_PM

ps: cine vrea să asculte toată conferința pr. Mihoc ordinea înregistrărilor este 3, 2, 1.

Theodore_of_Mopsuestia 28.02.2014 12:35:02

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 546734)
Imi amintesc despre un american care era de profesie instalator si curtatitor de tevi si de WC-uri, care si-a scris mare pe microbuzul cu care se deplasa la job-uri: "Rahatul dumneavoastra, este paine pentru mine!" Cum vrem sa ne mantuim fara ispite? Cum vrem sa scoatem margaritare din noroi, fara a ne murdari pe degete? De ce ne temem oare? De putina noastra credinta? De slabiciunile noastre care nu ne dau pace si ne zgandara si fara a fi provocate, dar cand trebuie sa trecem printre tentatii?... Pai atunci unde ne situam noi, daca ni se moaie genunchii la vreme de ispita? Dumnezeu are rabdare cu noi. Daca azi am cazut, poate am invatat totusi ceva. Daca maine am ingenunchiat, poate intelegem cum sa ne aparam de ceea ce ne doboara. Daca poimane am ramas in picioare nu inseamna ca trebuie sa ne cautam un fotoliu, fiindca nu datorita noua am ramas in picioare, ci fiindca Dumnezeu cunoaste daca este osteneala, sau mandrie, daca e lupta cu sine, sau lupta cu ceea ce vrem sa schimbam la altii inainte de a ne schimba pe noi!...

Asa este. Aveti mare dreptate. Neinchipuit de multa informatie duhovniceasca am aflat pe internet.
P. S. Fain suna "your shit, my bread".

Mosh-Neagu 28.02.2014 13:26:02

Citat:

În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia (Post 552619)
Neinchipuit de multa informatie duhovniceasca am aflat pe internet.

Si cui foloseste? Este extrem de greu de inteles de ce atata ura intr-un suflet care-si spune crestin-ortodox? Noi nu stim sa iertam, sa uitam, sa ne indreptam pe noi insine, dar impartim in stanga si-n dreapta sfaturi si pareri, fara sa realizam ca noi insine instigam la ura si dezbinare.
E adevarat ca uneori, nu neaparat fiindca ne lasa rabdarea, ci fiindca dorim sa inchidem oarecum "poarta" catre viitoare rataciri, incercam sa trezim pe cate cineva la realitate, desi si realitatea asta este... relativa. Totusi, macar ne straduim sa nu taiem in carne vie... Daca colega noastra Sophia, a parasit forumul datorita mesajelor mele, poate macar a inteles ceva... Nu din ura i le-am scris si nici n-am indraznit vreodata s-o judec. Dar vad uneori acea ura care nu are ce cauta intr-un suflet pentru nimeni vreodata, orice rau ar fi facut acea persoana, sau doar credem noi ca a facut. Daca a luat niste decizii, in ce conjunctura le-a luat si daca nu cumva nici macar n-a anticipat capcana in care va intra. TOTI suntem pe cale de a fi inselati, mai devreme sau mai tarziu. Daca esti mic si neinsemnat, pierderea este neinsemnata, daca ai o functie inalta, si milioane de oameni depind de hotararea ta, e mult mai delicat. Oricum, dintre acele milioane de suflete, marea majoritate au inteles si poate s-au resemnat, poate au considerat ca nu se putea altfel, oricum au iertat, fiindca nimeni nu e mai presus de Dumnezeu. El judeca si tot El iarta. Am vazut la antiecumenism o astfel de ura, incat pe mine chiar ma sperie. N-as vrea sa ajung vreodata sa depind de mila unui astfel de personaj, fiindca ma tem ca n-o are, atunci cand isi face o anumita imagine despre ceva sau cineva. Si e mare pacat, fiindca fara iubire de aproape, doar ne facem iluzia ca ne mantuim...
Inca o data imi cer iertare celor pe care cu siguranta i-am suparat. Spuneam in mesajul trecut de pe forum ca voi lua o pauza mai lunga. Acum am considerat de cuviinta sa mai adaug cateva cuvinte, facand inca o data apel la cat se poate de multa pace si iertare. Oricat ne-ar inghesui vanitatea si orgoliu sa sarim la gatul cuiva (prezent sau nu, aproape ca nu mai conteaza), oricat de mult am fi tentati sa ironizam si sa trimitem in corzi pe cei care ii luam in obiectiv, sa nu uitam o clipa ca de fapt vom primi exact ceea ce oferim, ba poate cu mult mai drastic, daca si altii se iau dupa sminteala noastra...
Ramaneti cu bine, si bunul Dumnezeu sa ne pazeasca pe toti de ispita cea grea!
Mantuire, tuturor!

Mandea77 28.02.2014 14:04:28

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 552622)
Este extrem de greu de inteles de ce atata ura intr-un suflet care-si spune crestin-ortodox? Noi nu stim sa iertam, sa uitam, sa ne indreptam pe noi insine, dar impartim in stanga si-n dreapta sfaturi si pareri, fara sa realizam ca noi insine instigam la ura si dezbinare.

Raspunsul este foarte simplu, Theodore_of_Mopsuestia nu doar ca minte cand "afirma" ca este ortodox, el este pe fond un luptator neobosit impotriva credintei ortodoxe. El crede ca o fi ortodox inseamna a fi un prost si un inapoiat, un incult si un ignorant si in general desconsidera tot ce poate fi considerat a fi bun si util pe acest forum. De ce el si-a facut un cont pe acest forum, de ce-si schimba atat de des avatarul, de ce improasca cu mizerie orice topic pe care posteaza, ... este evident de ce duh este manat.

Daniel_Ortodox 28.02.2014 15:36:45

Doamne ajută.

Da, internetul depărtează de Dumnezeu.

De aceea internetul trebuie să fie plin de Dumnezeu !

Cu mila Domnului, scurt și la subiect :

Pentru copii, care au atît de multe influențe nefaste, internetul este demolatorul caracterelor lor și le deschide larg porțile puterilor întunericului să le ucidă sufletul.
Pentru adulți la fel, și pentru toți care accesează acest tărîm de distracții ale stăpîniilor demonilor, numit tehnologie.
Războiul nevăzut împotriva puterilor întunericului, este pe toate fronturile, în noi și înafara noastră, lîngă noi, peste tot.

De asta avem nevoie ca internetul -și tehnologia-, să fie plin de Dumnezeu, plin de creștinism, de materiale, de Biblia în imagini, tîlcuiri, Sfinții Părinți, poze, sensibilitate, curaj, pentru a face pe creștinii puternici, în cuvînt, faptă și viață, să-și iubească vrăjmașii, să-și dea și viața de este nevoie, pentru orice om, cu iubire. Jertfelnicie, a urma lui Hristos.
De asta internetul trebuie să fie plin de materiale ziditoare, peste tot, pe orice site posibil. Comentarii, texte, tot, tot ! Dacă e posibil toate siteurile. Cît poate fiecare, peste tot pe unde merge, canale, site-uri, să aducă sau să amintească minunatul creștinism oamenilor, să mărturisească pe Hristos ! Digital, da ! Nu e păcat, mărturisirea lui Hristos, în orice chip, în orice formă, e spre zidire.

Cum unii oameni vor să fie unelte ale demonilor pe internet, așa și noi, creștinii trebuie să fim unelte ale Domnului Dumnezeu Treime Savaot Iubire pe internet, la televizor, pe telefon, etc., în toată tehnologia !
Chiar dacă unii suntem unelte de lut, sau de lemn, nu-i supărare, vom ajunge unelte de aur, cu pietre prețioase, numai să ne silim.

Suntem chemați să fim semănători, prin mărturisire, ca în pilda semănătorului. (nu zice Biblia prin ce căi, anume că prin tehnologie nu, nu, ci peste tot, la fel cum sfinții mergeau la bordel și mîntuiau prostituatele)

Noi semănăm semința (cuvîntul), prin tot ce se poate, și mai apoi, unde cade semința, pe ce fel de pămînt al fiecărei inimi, Dumnezeu știe. Și Dumnezeu să miluiască.
Noi prin tot ce putem să fim acolo pentru aproapele nostru, în muzică, cîntări bisericești, în imagini cu toată frumusețea creștinismului, Biserici, locuri, călugări, Sfinte Icoane, mărturii, scrieri, texte, și mai ales în aplicații, în programe, în joculețe de gîndire, educative pentru a învăța Biblia și creștinismul, pe copii, pe toți !
Peste tot în internet și tehnologie să fie Dumnezeu. Să amintim omului de Dumnezeu, Creatorul nostru, cît de minunat e El.

Vă chem și vă rog să înfăptuiți răspîndirea creștinismului pe internet, cît mai frumos și puternic cu putință. Căci internetul, astfel, devine ajutor spre mîntuire, tuturor.

Avem aici un site minunat:
www.arhiva-ortodoxa.info

Și obligatoriu (!!!) ca să fim și să rămînem tari, și să nu ne vătămăm, stricăm, ochii, mintea, sufletul, trupul, trebuie să evităm absolut orice material care nu zidește în Dumnezeu. De la TV, internet, pe telefon, peste tot. Conștiința ne va spune ce zidește în Dumnezeu și ce nu. Și cînd vrăjmașul ne-a pierdut fără să simțim, cînd ne venim în fire, să închidem acel material ce nu zidește și să începem să ne rugăm, chiar și stînd în scaun, la masă, orice rugăciune, oricît de scurtă.

Mai trebuie să spun: e de înțeles, cred, fără să amintesc, că pentru a ne putea sili să ajungem la curăție, luminare, îndumnezeire, dobîndirea Duhului Sfînt, trebuie să NU folosim deloc TV-ul, internetul, telefonul (doar fix, dar nici ăla) și cît mai puțină tehnologie în particular și lumea în sine stricată în general.

Și orice am face, să ne amintim de cuvîntul minunat al Domnului:
"Cei ce se folosesc de lumea aceasta, (să fie) ca și cum nu s-ar folosi deplin de ea. Căci chipul acestei lumi trece." - I Corinteni 7, 31

Atît de spus, restul e de făcut, de făptuit.

Doamne Dumnezeule, ajută-ne să reușim acestea bune, să izbăvim și să ne mîntuim ! Spre slava Ta ! Slavă Ție Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, slavă Ție. Sfînt, Sfînt, Sfînt ești Doamne Dumnezeule, Treime Sfîntă, pentru rugăciunile preasfintei Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor sfinților, miluiește-ne pe noi. Amin.

Iertați-mă și pomeniți-mă.

Bucurii.

Theodore_of_Mopsuestia 28.02.2014 16:21:17

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552627)
Raspunsul este foarte simplu, Theodore_of_Mopsuestia nu doar ca minte cand "afirma" ca este ortodox, el este pe fond un luptator neobosit impotriva credintei ortodoxe. El crede ca o fi ortodox inseamna a fi un prost si un inapoiat, un incult si un ignorant si in general desconsidera tot ce poate fi considerat a fi bun si util pe acest forum. De ce el si-a facut un cont pe acest forum, de ce-si schimba atat de des avatarul, de ce improasca cu mizerie orice topic pe care posteaza, ... este evident de ce duh este manat.

Lemnarule, nu imi amintesc sa iti fi facut un rau. Nu inteleg, esti o persoana obsedata de mine, te-ai indragostit de mine, esti sodomit, care e problema ta? :)))))) Esti un om pe care l-am cunoscut si suparat cindva? Ce naiba ai cu mine? Daca esti barbat, ne vedem undeva si discutam, ce ai contra mea. Tu chiar esti securistul sectei geocentrate, cumva? Il aperi pe popa care iti este stapin, convingerile aluia, sau ce?

ovidiu b. 28.02.2014 16:26:02

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552636)
Mai trebuie să spun: e de înțeles, cred, fără să amintesc, că pentru a ne putea sili să ajungem la curăție, luminare, îndumnezeire, dobîndirea Duhului Sfînt, trebuie să NU folosim deloc TV-ul, internetul, telefonul (doar fix, dar nici ăla) și cît mai puțină tehnologie în particular și lumea în sine stricată în general.

Să înțeleg că tu ești făcător de minuni, scrii pe forum pe calea gândului, fără să tastezi și fără să utilizezi internetul? Vorbe goale, demonstrezi contrariul. Chiar nu realizeti ipocrizia?

ovidiu b. 28.02.2014 16:31:01

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552636)
Atît de spus, restul e de făcut, de făptuit.

Tu fiind exemplul?

Daniel_Ortodox 28.02.2014 16:38:29

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 552650)
Să înțeleg că tu ești făcător de minuni, scrii pe forum pe calea gândului, fără să tastezi și fără să utilizezi internetul? Vorbe goale, demonstrezi contrariul. Chiar nu realizeti ipocrizia?

Doamne ajută.

Ai tu ce ai cu mine. Mult mă bucur. Slavă Domnului ! Că prin tine mă mai smeresc.

Nu dragul meu, eu sunt aici pe forum ca să mărturisesc pe Hristos, nu să dobîndesc Duhul Sfînt. Și prin înțelepciunea și cunoștiințele ce mi le-a dat Dumnezeu, sunt aici să pot sluji aproapelui și să împărtășesc la toți care vor să primească, tot ce mi-a dat și mie Hristos. Cu dragoste și jertfelnicie.

Și astfel, acolo unde știu intru și unde nu știu ce să spun, nu intru, tac și citesc. Și cand scriu vreau să fiu spijin tare, să fiu de ajutor, să fiu de folos. Și cînd cad, mă bucur mult să mă sprijinească altcineva, să-mi fie de ajutor și folos.

Da, sunt ipocrit în viața de zi cu zi.

Dar atenție, frățior drag, la ce am spus aici în topic, pe pagina cealaltă, nu am spus sub nicio formă vorbe goale, ci am spus Adevărul !

Iartă-mă pentru orice te-am smintit și hai să ne sprijinim spre mîntuim împreună, mai departe, ca și pînă acum !

Bucurii.

Mandea77 28.02.2014 16:43:29

Un bisturiu se foloseste pentru a face o operatie si implicit cu scopul de a vindeca pe cineva, dar in mana unui criminal, devine arma crimei. Diverse obiecte desi sunt construite cu scopul de a face bine, in mana unui retardat pot deveni arme letale. La fel e si cu internetul, telefonul mobil, televizorul, etc., depinde cine si cu ce scop le foloseste. Faptul ca un copil needucat sau nesupravegheat poate fi influentat negativ de internet, televizor, etc ... este doar vina parintilor si nu a internetului in sine.

Faptul ca pe acest forum si implicit pe acest topic, pe langa cei interesati de religia ortodoxa si subiectul topicului mai apar si tot felul de indivizi certati cu buna cuvinta, nu este vina nici a internetului si nici a administratorului acestui forum, ci a parintilor acelor indivizi care nu au reusit sa le dea educatia necesara in primii sapte ani de viata.

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552653)
Dar atenție, frățior dragi, la ce am spus aici în topic, pe pagina cealaltă, nu am spus sub nicio formă vorbe goale, ci am spus Adevărul !

Asa este, aveti dreptate, sunt total de acord cu Dvs. Nu mai luati in serios atacurile la adresa Dvs, doar stiti ca sarsaila este neobosit si lucreaza permanent prin slugile lui. Cu cat sunteti mai clar in idei si mai ziditor cu atat se vor inversuna impotriva Dvs dusmanii lui Dumnezeu. Mai tineti minte cun spunea Petre Tutea,... "aia sunt dihori si or sa moara dihori", iar o baba nespalata pe picioare care se roaga la altar o sa moara OM.

Daniel_Ortodox 28.02.2014 16:59:04

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552659)
Faptul ca pe acest forum si implicit pe acest topic, pe langa cei interesati de religia ortodoxa si subiectul topicului mai apar si tot felul de indivizi certati cu buna cuvinta, nu este vina nici a internetului si nici a administratorului acestui forum, ci a parintilor acelor indivizi care nu au reusit sa le dea educatia necesara in primii sapte ani de viata.

Doamne ajută.

Frățior Mandea, nu te supăra niciodată pe nimeni. Sub nicio formă. Nici dacă îl vezi cu ochii tăi, cum îți ia din buzunar portofelul. Spune-i că îi dai banii din el, dar să-ți lase actele și pozele sau ce mai ai de acolo. Și apoi spune-i să plece liniștit.

Mai ales nu te supăra niciodată pe cei ce te critică, te judecă, îți pun etichete, etc.

Și extrem de important, cînd vrei să ajuți pe cineva, să îndrepți (dacă Dumnezeu îți dă cuvînt), să sprijini, să mustri (știi cum verifici dacă Dumnezeu îți dă cuvînt, sau dacă dracu îți dă ispită? prin rugăciune, anume te rogi cît de sincer și curat poți tu, și chiar dacă e ispită, și cazi, Dumnezeu vede inima ta că a fost sinceră și curată și nu te va lăsa, spun Sfinții Părinți), deci mai ales dacă vrei să intervii cu ceva pentru cineva, știi cum? Să te gîndești că îi scrii mamei sau tatălui, sau fratelui sau surorii tale sau soțului, soției, sau oricine ți-e ție cel mai drag. Și să te gîndești că acea persoană e în spital, sau din pușcărie. Așa să scrii.

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552659)
Asa este, aveti dreptate, sunt total de acord cu Dvs. Nu mai luati in serios atacurile la adresa Dvs, doar stiti ca sarsaila este neobosit si lucreaza permanent prin slugile lui. Cu cat sunteti mai clar in idei si mai ziditor cu atat se vor inversuna impotriva Dvs dusmanii lui Dumnezeu. Mai tineti minte cun spunea Petre Tutea,... "aia sunt dihori si or sa moara dihori", iar o baba nespalata pe picioare care se roaga la altar o sa moara OM.

Da?
Așa lucrează vrăjmașul?

Na apăi și eu vreau să fiu la fel de neobosit ca vrăjmașu !

Să nu stau nici un minut fără rugăciune, să nu stau nici un minut fără să îmi pese de iubitul și scumpul om de lîngă mine. Pentru că în el e chipul lui Dumnezeu ! Și se chinuie să ajungă la asemănare ! În el e Hristos, mai mult sau mai puțin, nu contează, e Hristos acolo, înțelegi ? E Hristos acolo !
Și sunt frate cu acel om, direct din Adam.
Pînă la sînge, pînă la ultima secundă de viață, vreau să lupt cu dragoste, împotriva oricui aduce ură.
Și împotriva puterilor întunericului să lupt cu ură sfîntă, cum spun Părinții, cu mînie sfîntă ! Pînă ajung să îl iubesc și pe vrăjmaș, cum îl iubește Dumnezeu. Dar asta la desăvîrșire, sau în pustie. Și nu mă văd să ajung acolo.

Și dacă cad în mîndrie, și în orice alt păcat, Domnul să aibe milă de mine, să mă ridice, să mă pot ridica, și să pot continua. Tot la fel. Pînă cad iar. Și iar. Și iar. Și apoi tot la fel. Pînă adorm în Domnul ! Dar vreau să iubesc pe Domnul meu și Dumnezeu meu, și pe aproapele meu ca pe mine însumi, și mai mult decît pe mine însumi, spun Sfinții Părinți.

Așa vreau să lucrez și eu, neobosit ca vrăjmașul !
Și dacă Domnul vrea să mă trimită în focurile iadului, Doamne slavă Ție ! În vecii vecilor. Acolo mă duc. Că nu sunt vrednic de altceva, decît de iad.

Și încă un lucru, cel mai important (!!!) Petre Țuțea a greșit, sărăcuțu de el.
Omul nu e dihor. Și nici nu va fi vreodată, orice ar face. În dihor nu e chipul lui Hristos ! Și omul nici nu o să moară ca un dihor. Ci va muri cu sete de Dumnezeu ! Poate plîngînd pentru păcatele lui și căutînd pe Dumnezeu. Și poate Dumnezeu îl va mîntui, chiar dacă a avut păcate mari.

Iartă-mă și pomenește-mă.
Bucurii de la Maica Domnului.

Mandea77 28.02.2014 17:03:12

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552666)
Să te gîndești că îi scrii mamei sau tatălui, sau fratelui sau surorii tale sau soțului, soției, sau oricine ți-e ție cel mai drag. Și să te gîndești că acea persoană e în spital, sau din pușcărie. Așa să scrii.

Bine spus, aveti dreptate ! Doamne ajuta !

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552666)
Da? Așa lucrează vrăjmașul?
Na apăi și eu tot vreau să fiu la fel de neobosit ca vrăjmașu !
...
Și dacă cad în mîndrie, și în orice alt păcat, Domnul să aibe milă de mine, să mă ridice, să mă pot ridica, și să pot continua. Tot la fel. Pînă cad iar. Și iar. Și iar. Și apoi tot la fel. Pînă adorm în Domnul ! Dar vreau să iubesc pe Domnul meu și Dumnezeu meu, și pe aproapele meu ca pe mine însumi, și mai mult decît pe mine însumi, spun Sfinții Părinți.

Așa vreau să lucrez și eu, neobosit ca vrăjmașul !

Doar ca Dvs sunteti unul iar vrasmasii sunt mai multi. Dumnezeu sa va dea puterea necesara pentru a va lupta cu ei.
Desi, nu lupta cu vrasmasul este solutia, dupa cum bine afirmati mai sus. Lupta cred ca trebuie sa o duceti cu Dvs mai intai.
Parintele Cleopa ne invata ca trebuie sa ne rugam necontenit, cred ca asta este solutia corecta.

Daniel_Ortodox 28.02.2014 17:27:47

Doamne ajută.

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552668)
Bine spus, aveti dreptate ! Doamne ajuta !

Sunt cuvintele Sfinților Părinți. Ei au dreptate. Nu am eu dreptate decît cînd spun că merg în iad. Ei au dreptate mereu. Slavă Domnului ! Și mărire Preacuratei Maicii Sale.

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552668)
Doar ca Dvs sunteti unul iar vrasmasii sunt mai multi. Dumnezeu sa va dea puterea necesara pentru a va lupta cu ei.
Desi, nu lupta cu vrasmasul este solutia, dupa cum bine afirmati mai sus. Lupta cred ca trebuie sa o duceti cu Dvs mai intai.
Parintele Cleopa ne invata ca trebuie sa ne rugam necontenit, cred ca asta este solutia corecta.

Doamne miluiește !
Așa să ne ajute Dumnezeu, să biruim în Hristos. Toți care dorim această biruință. Doamne ai milă.
Da, lupta trebuie să o ducem cu noi înșine, cu puterile întunericului și cu lumea, spun Sfinții Părinți.
"Biruință binecredincioșilor creștini, asupra celui potrivnic, dăruiește, Doamne, și cu Crucea Ta păzește pe poporul tău", cum spune rugăciunea.

Da, bine zice părintele Cleopa, e biblic:
I Tesaloniceni 5:
17. Rugați-vă neîncetat.
18. Dați mulțumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Iisus, pentru voi.
19. Duhul să nu-l stingeți.

Și încă un lucru important (!!!)

Am scris ceva mai sus de Petre Țuțea, să citiți vă rog, și mai bine să nu mai citiți din Petre Țuțea absolut nimic, sau de la nici un alt legionar și nici un alt activist politic, de nicio factură. Niciodată !

Și oricît de frumos a scris Petre Țuțea, și alții ca el, au strecurat și otravă. De ce? Pentru că nu era Hristos în ei. Nu era Duhul Sfînt în ei. De unde știm? Pentru că nu au vorbit biblic. Nu au vorbit plini de dragostea lui Hristos. Plini de pacea lui Hristos ! "Pacea Mea dau vouă," spune Scriptura. Nu au vorbit în jertfelnicie de sine, în iubire de Dumnezeu și de aproapele. "Așa să vă iubiți unul pe altul precum Eu v-am iubit pe voi", mai spune Biblia.

Da? Avem datoria să discernem binele de rău. Adevărul de minciună, de draci.

Păi cum adică omul e dihor și moare dihor ?
Astea-s vorbe sataniste. Întrun om care caută pe Dumnezeu. Vorbe din ispitire și din căderea în care era.

Dumnezeu nu are politică. Are sfințenie.

Să citiți cărți scrise de sfinți. Sfinți canonizați.

Iertare tuturor.

Bucurii.

Mandea77 28.02.2014 17:43:07

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552671)
Am scris ceva mai sus de Petre Țuțea, să citiți vă rog, și mai bine să nu mai citiți din Petre Țuțea absolut nimic, sau de la nici un alt legionar și nici un alt activist politic, de nicio factură. Niciodată !

Sa nu uitam ca hotul de pe cruce care a fost alaturi de Iisus a fost primul care a intrat in Rai. Eu nu am nimic cu Petre Tutea si nici cu sectantii, catolicii budistii sau cei de alta credinta decat a mea ... doar Dumnezeu va hotara daca acestia se vor mantui sau nu.

Daniel_Ortodox 28.02.2014 17:56:46

Doamne ajută.

Citat:

În prealabil postat de Mandea77 (Post 552673)
Sa nu uitam ca hotul de pe cruce care a fost alaturi de Iisus a fost primul care a intrat in Rai. Eu nu am nimic cu Petre Tutea si nici cu sectantii, catolicii budistii sau cei de alta credinta decat a mea ... doar Dumnezeu va hotara daca acestia se vor mantui sau nu.

Greșit, dragul meu frățior.

Dumnezeu a hotărît deja.

Vrea ca toată omenirea să se mîntuiască.

Și ne-a arătat în Biblie cum anume trebuie să ne mîntuim. Amintesc doar două versete.

"De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu." - Ioan 3, 5
"Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veți mânca trupul Fiului Omului și nu veți bea sângele Lui, nu veți avea viață în voi." - Ioan 6, 53.

Tot ce trebuie să știm e acolo, în Biblie. Slavă Domnului pentru asta.

Doar că mulți oamenii nu vor să urmeze ce e scris în Biblie. Mă refer la eretici, musulmani, hinduși, budiști, atei, etc.

Cu alte cuvinte, nu vor să se mîntuiască.

Și nu se vor mîntui !

Nu eu spun asta. Dumnezeu a spus asta !

Nu se vor mîntui.

O spun cu durere, pentru că îi iubesc.

Vor fi mai mulți care nu se vor mîntui decît cei ce se vor mîntui. De aceea ne spune "turmă mică" și spune că puțini vor afla calea strîmtă și îngustă care duce la viață.

Dumnezeu nu ne bagă cu forța în Rai sau în iad. Noi alegem. De aici din viața asta.

Știi ce e iadul? Foarte pe scurt:

Conștiința care ne va chinui veșnic (nu Dumnezeu și nu demonii), cum că am fi putut și nu am vrut să fim creștini. Ortodocși. Nu eretici. Se vor chinui și demonii prin lipsa voită a lui Dumnezeu din iad. Că acum, și pe demoni îi ține mila, iubirea și atotputernicia lui Dumnezeu. Cum i-a ținut și înainte de a deveni demoni. Dar atunci, după Judecata de Apoi, Dumnezeu voit nu va fi în acel loc, în iad, ca să vedem ce este mila și iubirea Lui. Ca să vedem ce înseamnă că am ales încă din această viață (și demonii prin cădere) să ne lipsim de Dumnezeu, prin neascultare, și neurmarea Lui. Ne va da, ce ne dorim. Ce am ales, în libertatea noastră, cum nu ne-a forțat niciodată spre nimic.

Pînă la Hristos, iadul se lua prin nerespectarea legile morale și raționale ale iubirii și păcii firești dintre oameni și după Hristos, e Noul Testament. Atunci și în iad era totuși Dumnezeu. Și încă este și acum Dumnezeu în iad, și ușurează pedepsele, sau mai scoate pe cîte un om din iad, pentru rugăciunile Bisericii Sale, dar după Judecata de Apoi, Dumnezeu voit se va lipsi din iad, ca să ne dea ce ne-am dorit, și să ne arate ce înseamnă ce ne-am dorit, să fim lipsiți de Dumnezeu. Și se va lipsi de acolo. Vai vai !

Acel loc, iadul, Dumnezeu l-a gătit dintru început pentru demoni (l-a gătit după căderea îngerilor) ca să le dea ce au ales și ce și-au dorit. Dar tot acolo vor ajunge și oamenii care, la fel, resping cu putere pe Hristos Dumnezeu, și aleg să se golească de tot și toate (budiștii), aleg să ridice "război sfînt" contra "infidelilor", anume creștinii (musulmanii), aleg să aibe 33 de milioane de zei (hindușii), aleg să schimbe Adevărul dat spre mîntuire (ereticii) sau aleg să nu creadă (ateii).

Deci e treaba lor ce aleg. E alegerea lor.

Noi numai să nu fim în indiferență și să-i iubim și să ne jertfim pentru ei, pentru toți, cît putem de mult.

Atît, mai departe Dumnezeu Hristos și sfinții îi vor judeca. Conform Bibliei. Pe toți.

Doamne miluiește.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:48:17.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.