Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   "I-ai da jacheta ta lui Johannes?" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17107)

Ekaterina 23.02.2014 00:34:17

"I-ai da jacheta ta lui Johannes?"

Membrii organizatiei SOS Children's Villages din Norvegia, au facut o campanie de constientizare a greutatilor cu care se confrunta copiii din Siria. Au filmat timp de doua zile reactiile locuitorilor din Oslo la vederea unui copil de 11 ani care statea nesupravegheat si imbracat subtire, in frig, intr-o statie de autobuz.

Campania desfasurata de asociatia din Norvegia are ca scop strangerea de fonduri pentru cumpararea de haine groase si de saltele pentru copiii din Siria.

http://www.youtube.com/watch?v=L9O8j9QPZc8

AlinB 23.02.2014 11:30:40

Blonda nu i-a dat nimic :)

Daniel_Ortodox 23.02.2014 19:15:30

Doamne ajută.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 551884)
Blonda nu i-a dat nimic :)

Alin B., frate, ce afirmație constructivă și de ajutor spre mîntuire ai făcut !

Sunt ironic, și nu, nu te judec !
Ți-am spus aceste cuvinte, pentru că smintești ! Ești pricină de sminteală, de poticnire, de tulburare și mîhnire, direct și indirect.

Ți-am urmărit posturile cu atenție, și te văd, te simt agitat, vrei să pari înțelept, să fi apreciat peste măsura care o meriți, dar nu faci nimic să meriți acea măsură, cu smerenie; nu te silești, să devii îmbunătățit, cu discernămînt, iubitor... Îți lipsește ceva, cauți, te frămînți, trăiești pe lîngă acest forum, te hrănești cumva cu el... Crezînd că aici găsești ceea ce cauți. Ești tulburat și apăsat cumva și nu reușești să te liniștești... Nu-i bine...

Iartă-mă dacă crezi că am intenții rele spunînd ce am spus, te iubesc în Domnul și chiar vreau să te ajut, în primul rînd pentru că smintești pe alții cu ceea ce spui, adesea, în multe posturi scrise de tine, deșii înafară de a mă ruga pentru tine, nu văd cum să te ajut, ai caracterul deja format. Doar Hristos te mai schimbă.

Te rog, fi mai atent la posturile tale, să nu mai smintești, că știi ce spune Scriptura despre cei ce smintesc pe alții.

Iertare.

Și ca să fiu off-topic, da, i-aș da jacheta lui Ioan, dar aș dori să nu mă vadă nimeni, cum învață Scriptura, cînd facem milostenie.

Bucurii.

antiecumenism 23.02.2014 20:20:31

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 551902)
Ți-am spus aceste cuvinte, pentru că smintești ! Ești pricină de sminteală, de poticnire, de tulburare și mîhnire, direct și indirect.

... vrei să pari înțelept, să fi apreciat peste măsura care o meriți, dar nu faci nimic să meriți acea măsură,
..... te frămînți, trăiești pe lîngă acest forum, te hrănești cumva cu el... .

-este adevat ce zici ca e pricină de sminteală, de poticnire, de tulburare și mîhnire
-isi hraneste orgoliul postand pe forum :16:

tabitha 23.02.2014 22:56:55

Fiecare are postări bune și mai puțin bune. Unele mai relaxate dau naștere la interpretări ca acestea... Dar de aici și până la a spune că își hrănește orgoliul postând pe forum este cale lungă. Fără supărare, nu cred că aveți dreptate în ceea ce îl privește pe Alin. Eu din contră, cred că vrea să ajute, în general, și are o abordare minuțioasă a problemei. Iar uneori mai și glumește, că oameni suntem. După spusele Sf. Antonie cel Mare nu e bine să întindem prea tare arcul cu frații, mai și glumim din când în când.

Referitor strict la topic - teoria ca teoria, dar practica ne mănâncă. Nu știu ce-aș face dacă într-adevăr m-aș întâlni cu un baiețel zgribulit de frig, poate că l-aș lua și l-as duce undeva la căldură... dar eu una nu mă pot lăuda că mi-aș da haina de pe mine. (odată însă i-am dat o pereche de mănuși unei bătrânici, dar desigur este mai ușor să te lipsești de niște mănuși decât de o haină).

PS: tot respectul pentru reacția norvegienilor din videoclip . și nu sunt ortodocși cu acte ca noi !

Ekaterina 23.02.2014 23:29:03

Citat:

Și ca să fiu off-topic, da, i-aș da jacheta lui Ioan, dar aș dori să nu mă vadă nimeni, cum învață Scriptura, cînd facem milostenie.

Nici cei ce l-au imbracat pe baietel nu stiau ca sunt filmati, totul a fost inregistrat cu camera ascunsa. A reactionat fiecare dupa sufletul si masura lui. Reactiile omanenilor sunt impresionante. Este de apreciat ca mai sunt organizatii ce se gandesc si la copiii din Siria si incearca sa le atraga oamenilor atentia asupra situatiilor dramatice in care se afla acestia.

Miha-anca 24.02.2014 01:40:27

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 551928)
Fiecare are postări bune și mai puțin bune. Unele mai relaxate dau naștere la interpretări ca acestea... Dar de aici și până la a spune că își hrănește orgoliul postând pe forum este cale lungă. Fără supărare, nu cred că aveți dreptate în ceea ce îl privește pe Alin. Eu din contră, cred că vrea să ajute, în general, și are o abordare minuțioasă a problemei. Iar uneori mai și glumește, că oameni suntem. După spusele Sf. Antonie cel Mare nu e bine să întindem prea tare arcul cu frații, mai și glumim din când în când.

Referitor strict la topic - teoria ca teoria, dar practica ne mănâncă. Nu știu ce-aș face dacă într-adevăr m-aș întâlni cu un baiețel zgribulit de frig, poate că l-aș lua și l-as duce undeva la căldură... dar eu una nu mă pot lăuda că mi-aș da haina de pe mine. (odată însă i-am dat o pereche de mănuși unei bătrânici, dar desigur este mai ușor să te lipsești de niște mănuși decât de o haină).

PS: tot respectul pentru reacția norvegienilor din videoclip . și nu sunt ortodocși cu acte ca noi !

Abordarea minutioasa e o exagerare, iar glumele lui sunt mai degraba sarcasm curat. Dar bine faci Mirela, ca il incurajezi, ca sa nu cada saracul in deznadejde.

Dalian 24.02.2014 10:14:47

Citat:

Doamne ajută.
Alin B., frate, ce afirmație constructivă și de ajutor spre mîntuire ai făcut !

Ți-am urmărit posturile cu atenție, și te văd, te simt agitat, vrei să pari înțelept, să fi apreciat peste măsura care o meriți, dar nu faci nimic să meriți acea măsură, cu smerenie; nu te silești, să devii îmbunătățit, cu discernămînt, iubitor... Îți lipsește ceva, cauți, te frămînți, trăiești pe lîngă acest forum, te hrănești cumva cu el... Crezînd că aici găsești ceea ce cauți. Ești tulburat și apăsat cumva și nu reușești să te liniștești... Nu-i bine...

Iartă-mă dacă crezi că am intenții rele spunînd ce am spus, te iubesc în Domnul și chiar vreau să te ajut, în primul rînd pentru că smintești pe alții cu ceea ce spui, adesea, în multe posturi scrise de tine, deșii înafară de a mă ruga pentru tine, nu văd cum să te ajut, ai caracterul deja format. Doar Hristos te mai schimbă.

Te rog, fi mai atent la posturile tale, să nu mai smintești, că știi ce spune Scriptura despre cei ce smintesc pe alții.

Bucurii.

Ortodoxu Daniel, fara sa-l judece, si cu crestineasca bucurie, i-a tuflit cateva indesate lu` Alinache care la randu` lui il pocnise vartos pe alte topicuri. Si acum sunt fifty - fifty.

Daniele, nu mai bine-i dadeai tu lu` Alin aista frumoasa jacheta de mai sus intr-un mesaj privat, dorind să nu te vadă nimeni, cum învață Scriptura, cand faci milostenie?

Bucurii.

AlinB 24.02.2014 11:27:38

Lasa bre omuletzii sa se descarce,ca p'orma se duc nervosi acasa si isi bat nevestele :)

mihai07 24.02.2014 11:42:11

Citat:

Doamne ajută.

\
Sa avem grija la contradictii si sa incercam sa ne facm propria radiografie, nu pe a altora.

AlinB 24.02.2014 11:55:04

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 551985)
\
Sa avem grija la contradictii si sa incercam sa ne facm propria radiografie, nu pe a altora.

Eh, omul asta are un talent deosebit in a nu se contrazice pe sine. :21:

I-am mai atas atentia si cred ca s-a suparat nitel. :)

catalin2 24.02.2014 14:16:21

Am vazut acest clip postat si in alte surse, trebuie remarcate unele aspecte, daca se face o comparatie cu Romania.
Norvegia este printre tarile cu cel mai ridicat nivel de trai. Pentru ei o haina nu valoreaza foarte mult, in schimb in Romania pentru multe persoane este o mica avere, sunt persoane care isi cumpara rar haine pentru ca nu au venituri suficiente. Cei doi banuti ai vaduvei valorau mult mai mult decat o suma mare de bani de la un om avut. Poate nu ar fi contat si multi nu l-ar fi ajutat nici asa, sau poate ar fi facut mai mult, l-ar fi luat chiar acasa sa se incalzeasca.
In al doilea rand, fapte bune pot face si cei care sunt atei, nu e neaparat o consecinta a credintei. De asemenea, oamenii pot face ce fac cei din jur, asa s-au obisnuit, daca toti cei din jur sunt darnici e mai greu sa iesi in evidenta facand altceva, poate sa nu fie pentru toti o dovada de dragoste si altruism.

AlinB 24.02.2014 15:52:43

Bani de taxi sa-l trimita acasa n-ar fi tocmai o avere :)

Daniel_Ortodox 24.02.2014 16:54:39

Doamne ajută.

Alin B., frățioare, mulțumesc că vrei să mă ajuți, dar sincer, simt că nu mai ajutat, din contră, parcă vrei să tulburi, să mîhnești, nu să aduci pace, simt în posturile tale că tu nu ajuți oamenii, fiind zeflemitor, arăți doar greșeala omului, și rîzi de el, ba te mai și bucuri dacă rîd și alții de el.

Uite, eu recunosc că sunt neputincios și greșesc adesea, și adesea, defapt mereu am nevoie de ajutor și mă bucur cînd cineva mă ajută, cu inimă curată, învăț multe de la fiecare, roagă-te pentru mine.
Dar cu toată dragostea ce îți port și cu durere îți spun că din posturile tale nu știu dacă am putut să învăț ceva, să-mi fie de folos spre mîntuire, ci doar folos spre demolarea virtuțiilor.

Tu recunoști că greșești, frățior iubit? Te bucuri și tu cînd vine cineva și vrea să te ajute?
Îți dorești ca în fiecare post al tău să ajuți spre mîntuire cel-cea căruia îi scrii?
Îți dorești să aduci pace și să mărturisești adevărul în ce scrii?

Te văd, adică simt în cuvintele tale, că ești plin de tine, și vrei să ai mereu dreptate, să fi mereu autentic, nu știu cum să spun, ori asta e mîndrie, știm amîndoi, spun și Sfinții Părinți.
Sau spui că nu ai nevoie de ajutor? Mulțumești cînd te ajută cineva? Te îndrepți cînd te mustră cineva?
Cine știe ce mai spui tu în mintea ta... Doamne miluiește. Dumnezeu să te ajute în războiul nevăzut ce îl porți și tu în fiecare minut, ca toți oameni de pe pămînt.

Mai pune și tu din cînd în cînd vreun verset, la ce spui, să arăți că după Dumnezeu tînjește inima ta, sau măcar mai amintește de vreun cuvînt al Sfinților Părinți, nu fi doar zeflemitor, nu înțăpa omul, dacă prin asta nu îl apropii de cele bune.
Of, ți-aș spune mai multe, dar cred că ai duhovnic și cred că te rogi, cerînd să te ajute Dumnezeu să înmulțești virtuțiile, cel puțin nădăjduiesc că faci lucrurile astea...

Iar pentru toți, care a-ți scris în acest topic, a judeca, dragilor, înseamnă a pune o etichetă, a da un verdict, lucruri cu totul diferite față de a ajuta, a sprijini, sau diferite față de a dojeni, sau a mustra. 3 atitudini diferite.

Și un ultim lucru, Alin B., frățioare, la semnătura ta scrii că: "suprema înțelepciune este a distinge binele de rău". Ei bine, asta este pricina căderii omului, că au ajuns la cunoștiința binelui și a răului. Au ajuns să cunoască răul ! Iar asta nu e înțelepciune, și nicidecum suprema înțelepciune, Doamne ferește să fie așa. Suprema înțelepciunii este Dumnezeu, și El este Cel ce este, adică este fără definiție.

~ Și ca să nu mă îndepărtez de jacheta lui Ioan, că văd că lăudați pe norvegieni, pentru nimic practic, doar o reclamă la a face donații către o organizație laică, ca și crucea roșie, ai cărei lideri, au domenii în destinații exotice, și buncăre subterane pentru apocalipsă. Spuneți că judec din nou? I-am osîndit cu ceva pe acei oameni? Am dat vreun verdict? Nu. Dumnezeu să-i mîntuiască.
Dar niciodată să nu faceți donații către astfel de organizații. Ci doar către Biserica lui Hristos, sau la un cerșetor direct în mînă.

~ Biserica Ortodoxă Romînă a cheltuit 18 milioane de euro, numai pentru caritate, și numai întrun singur an, 2013.
http://www.lonews.ro/stiri/lifestyle...singur-an.html

Deci?

~~~ Jachetele Bisericii lui Hristos, Celei Una, Ortodoxă ! Fără camera ascunsă ! Să luăm aminte !

Bucurii.

Miha-anca 24.02.2014 17:10:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 552071)
Bani de taxi sa-l trimita acasa n-ar fi tocmai o avere :)

In Norvegia, a plati taxiul cuiva, e egal cu a-i cumpara o haina. In acest caz mai bine ii cumperi o haina. Dar chiar si asa, copilul tot nu s-ar fi dus acasa, caci participa la o actiune de strangere de fonduri...
Mai bine era sa discutam despre un caz real.

AlinB 24.02.2014 17:41:15

Pai cum asa, cat costa taxiul acolo??

Mihailc 24.02.2014 18:31:16

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552099)
Ei bine, asta este pricina căderii omului, că au ajuns la cunoștiința binelui și a răului. Au ajuns să cunoască răul ! Iar asta nu e înțelepciune, și nicidecum suprema înțelepciune, Doamne ferește să fie așa.

Sfântul Maxim Mărturisitorul este de altă părere și anume că pricina căderii omului este lăcomia după voluptatea cunoașterii dobândite înainte de vreme, adică înaintea agonisirii discernământului sau a maturității duhovnicești. Cam ceea ce fac mulți ortodocși digitali în ziua de azi, avizi de cunoaștere (și având acces în mod formal la ea), dar cu totul nepricepuți în a însoți cunoașterea cu digestia răbdătoare a informației corelate onest la modul lor de viață real.
Mai repetăm la scară redusă acest aspect la păcatului strămoșesc când cerem obsesiv un dar de la Dumnezeu, înainte să-i ieșim în întâmpinare cu dorința sinceră de a ne pregăti în vederea primirii lui.

Miha-anca 24.02.2014 18:41:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 552106)
Pai cum asa, cat costa taxiul acolo??

Depinde de distanta de parcurs. In general e f scump sa mergi cu taxi; iar Norvegia este cea mai scumpa din Tarile Nordice. Vorbim de 20-30 € pentru un drum de 15-20 minute.

Daniel_Ortodox 24.02.2014 19:12:10

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 552118)
Sfântul Maxim Mărturisitorul este de altă părere și anume că pricina căderii omului este lăcomia după voluptatea cunoașterii dobândite înainte de vreme, adică înaintea agonisirii discernământului sau a maturității duhovnicești. Cam ceea ce fac mulți ortodocși digitali în ziua de azi, avizi de cunoaștere (și având acces în mod formal la ea), dar cu totul nepricepuți în a însoți cunoașterea cu digestia răbdătoare a informației corelate onest la modul lor de viață real.
Mai repetăm la scară redusă acest aspect la păcatului strămoșesc când cerem obsesiv un dar de la Dumnezeu, înainte să-i ieșim în întâmpinare cu dorința sinceră de a ne pregăti în vederea primirii lui.

Doamne ajută.

Foarte frumos, în Ambigua îmi amintesc parcă, că spune asta Sfîntul Maxim. Dar sincer, îmi aminteam diferit.
Anume tot Sfîntul Maxim, mai departe spune că cunoașterea răului nu a fost necesară niciodată, alterînd inocența prin care se urcă în discernămînt și maturitate duhovnicească, anume la desăvîrșire, spre care trebuia să urce Adam și Eva, după venirea lui Hristos. Că spune Sfîntul Maxim, Hristos tot trebuia să se întrupeze, și dacă nu avea loc căderea lui Adam și Eva, tocmai pentru a ne arăta smerenia desăvîrșită, că Creatorul nemărginit, să ia trupul omenesc al creaturii, să se mărginească prin firea omenească, nelipsindu-i totuși nici firea Dumnezeiească, nu? Cum mai spune că -omul fiind creat după chipul și asemănarea lui Hristos-, cum spune Sfîntul Ioan Gură de Aur, cum la fel, tot se și înmulțeau oamenii, omenirea, prin cerere la Dumnezeu, chiar dacă nu cădeau în păcat.

Dar totuși, pentru îmbunătățirea duhovnicească a noastră, te rog, frățioare Mihai, să dai exact sursa și citatul, anume textul și contextul, cuvintelor Sfîntului Maxim Mărturisitorul, menționat.

Mi-ar fi de mare ajutor, cel puțin mie.

Mulțumesc și iertare.

Bucurii.

P.S.: REAMINTESC: ~~~ "Jachetele" Bisericii lui Hristos, Celei Una, Ortodoxă ! FĂRĂ CAMERE ASCUNSE ! Să luăm aminte :

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=17099

Dalian 24.02.2014 19:33:22

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552099)
Dar niciodată să nu faceți donații către astfel de organizații. Ci doar către Biserica lui Hristos, sau la un cerșetor direct în mînă.

~ Biserica Ortodoxă Romînă a cheltuit 18 milioane de euro, numai pentru caritate, și numai întrun singur an, 2013.
http://www.lonews.ro/stiri/lifestyle...singur-an.html

Bucurii.

Să nu cădem în cursa mândriei și a zadarnicei lăudăroșenii de sine, frate Daniel.
E suficient cât se îngâmfă organizațiile către care nu trebuie să trimitem donații.

Mai bine să facem milostenie fără trâmbițe, camere neascunse și surle. Așa cum ne învață și Evanghelia.

Daniel_Ortodox 24.02.2014 20:11:39

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 552127)
Să nu cădem în cursa mândriei i a zadarnicei lăudăroșenii de sine, frate Daniel.
E suficient cât se îngâmfă organizațiile către care nu trebuie să trimitem donații.

Mai bine să facem milostenie fără trâmbițe, camere neascunse și surle. Așa cum ne învață și Evanghelia.

Doamne ajută.

Nu, nu, nu, dragul meu, nu așa, noi nu ne lăudăm pe noi, cu faptele noastre.

Ci lăudăm Biserica lui Hristos ! Mireasa lui Hristos ! Preadulcea Sa Mireasă, Cea Una, Ortodoxă, și lăudînd-o pe ea, lăudăm ierarhii noștrii dragi, care o compun, și mlădițele, care aduc rod, care sunt creștinii. Fără să dăm vreun nume al cuiva, fără patima slavei deșarte.

Susțin Scripturistic, ce vorbesc, cu mila Domnului:

Cum vor cunoaște toți că suntem ai lui Hristos ?
"De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște." Matei 7, 20.
"Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții." - Ioan 13, 35.

Lumina trebuie pusă în sfeșnic, să lumineze, nu să fie ascunsă, nu?

Așa spune Scriptura, la Matei, capitolul 5:
14. Voi sunteți lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă.
15. Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă.
16. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.

Deci să lumineze lumina faptelor noastre, dar să nu ne lăudăm cu ele, dar lăudăm faptele Bisericii și scumpilor noștri ierarhi, episcopii lui Hristos ! Slujitorii noștri preaiubiți.

Și ia uite ce mai spune Sfîntul Apostol Pavel:
"Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți predaniile cum vi le-am dat." - I Corinteni 11, 2.
"Că știu bunăvoința voastră, cu care, pentru voi, mă laud către macedoneni" - II Corinteni 9, 2.

Deci, nu este de folos să se laude omul:
"Dacă trebuie să mă laud, nu-mi este de folos," - II Corinteni 12, 1.
"Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi sunt de folos." - I Corinteni 6, 12.

Dar este de folos să SĂ SE LAUDE BISERICA LUI HRISTOS, CEA UNA, ORTODOXĂ. Cum ? De pe acoperișul casei, și cum mai spune Scriptura:
"Pustiul și cetățile lui să înalțe glas, și satele în care are sălaș Chedar! Locuitorii din Sela să chiuie de veselie; și din vârfurile munților să strige de bucurie!" - Isaia 42, 11.

Sigur, bucuria adevărată, e în primul rînd duhovnicească, și lauda să vină întotdeauna de la un suflet plin de pace, sau răvnitor, căutător de pace.

Deci acestea cunoscute, fiind amintite, Slavă Sfintei Treimi, Mărire Preacuratei Maici și laudă pururea veșnică Bisericii Celei Vii și Una, Creștinească și Drept-Slăvitoare, adică Orto-Doxa ! Amin !

~~~ REMINTESC DE "JACHETELE" BISERICII CELEI UNA: ~~~

Bucurii.

P.S.: Frate Mihail C., aștept răspuns te rog, cînd poți frăția ta. Iertare. Mîngîiere de la Maica Domnului.

Annyta 25.02.2014 04:34:04

Daniel_ortodox, ai un stil groaznic...

Toți mai avem de învățat, dar nu te considera tu, te rog, luminat... atât de luminat să tot dai lecții...

tabitha 25.02.2014 05:48:03

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 552179)
Daniel_ortodox, ai un stil groaznic...

Subscriu. Ca să nu mai zic de șablonul de la sfârșit, trântit una-două ca nuca-n perete.
Poți să știi Sf. Scriptură pe de rost și să nu fii în stare să transmiți un mesaj ca lumea, bine legat și cu miez.

Mihailc 25.02.2014 09:15:31

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552125)

Dar totuși, pentru îmbunătățirea duhovnicească a noastră, te rog, frățioare Mihai, să dai exact sursa și citatul, anume textul și contextul, cuvintelor Sfîntului Maxim Mărturisitorul, menționat.

Quaestiones ad Thalassium, recomand toată lucrarea pentru o bună înțelegere a contextului. Sfântul Maxim Mărturisitorul nu prea merge îmbucătățit pe fragmente, fiindcă o idee exprimată într-un anumit loc este argumentată surprinzător în alt loc și anume acolo unde te aștepți mai puțin.

AlinB 25.02.2014 09:20:31

Sau sa dai o tona de citate dar atat de "personalizate" incat tot discursul nu pare a fi pus cap la cap de un om cu toate alea acasa..

Daniel, problema este foarte valida pentru orice crestin.

Ar da haina sa altcuiva?

Sigur, fara sa te vada nimeni ce faci poti sa lasi sa se inteleaga ca esti un mare binefacator si ca ai face asa ceva, dar la "camera ascunsa" a lui Dumnezeu s-ar putea sa pici testul cu brio.

Eu unul stiu ca nu i-as da-o, as chema un taxi si l-as trimite acasa.

Daca e unul fara casa, atunci e mai nasol, nu stiu ce as face, o haina nu cred ca rezolva problema.

Vara mai vezi din astia, dar iarna nu prea, nu stiu unde reusesc sa se adaposteasca.

Dalian 25.02.2014 10:29:07

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552135)
Susțin Scripturistic, ce vorbesc, cu mila Domnului

Toti ereticii si sectarii sustin ca sustin.
Sustin scripturistic, zic ei, tot ce vorbesc.
Dar exista prezumtia ca vor merge in iad cu Biblia sub brat.

Si uite ca surorile si fratii mai lumesti nu prea te cred.
Poate si fiindca prea mult te crezi tu pe tine insuti.
Mare.

Daniel_Ortodox 25.02.2014 12:32:45

Doamne ajută.

Anita și Mirela,

nu poți fi pe placul tuturor, nici Hristos, nu a fost pe placul tuturor, nici Sfinții Apostoli, nici un sfînt, așa nici creștinii nu pot fi pe placul lumii.

Chiar Hristos ne-a spus la Ioan, capitolul 15:
18. Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
19. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.

Sunt convins că nu mă urîți, dar cu iertare, stilul meu nu poate fi pe placul tuturor, nici nu urmăresc asta. Aș fi lingușitor. Și nu sunt.
Vreau doar să iubesc și să fiu sincer. Să mă jertfesc, cît de bine pot, și să mă mîntuiesc.
Cred că deja vreau prea mult...

Mai bine să mă urască pe mine și să iubească Adevărul.
Și spun și eu ca Sfîntul Apostol Pavel, că tare îl iubesc:
"Căci aș fi dorit să fiu eu însumi anatema de la Hristos pentru frații mei, cei de un neam cu mine, după trup," - Romani 9, 3

Iar tu Dalian,

frate zăpăcit, iar vorbești prostioare ?

Care-i datoria numărul 1 a creștinului ? Să iubească !
Pe Dumnezeu și pe aproapele.
Nu spune că pe unii oameni îi poți iubi și pe alții nu. Deci pe toți oamenii !!! Iubește-i ! Frate zăpăcit, ai auzit ? Ai înțeles ? Sigur ? Măi sigur ai înțeles ?
Și pe sectari, și pe atei, și pe păgîni, pe toți. Că ei sunt vrăjmașii noștrii și ai lui Dumnezeu !
Și trebuie să iubim și vrăjmașii, a spus Hristos !
O fi spus părintele Cleopa, că sectarul să ne fie ca un păgîn și ca un vameș, dar nu uita că nu a spus părintele Cleopa, să nu-i iubești !
Și Hristos a mîncat la masă cu vameșii ! Spre indignarea iudeilor. Da?
Sunt convins că îi iubea și părintele Cleopa, cu multă jertfire, ia aminte, copile zăpăcit !
E limpede? Mîncat-e-ar Raiul !
Scriu zîmbind. Ai așa un zelotism, dar nici un strop de discernămînt. Și astfel, nu poți fi vas prin care să lucreze Domnul. Fără Iubire, mai ales.
Deci, lasă tu cine merge în iad și cine nu, tu numai iubește și pe sectari, chiar dacă nu se mîntuiesc, iubește-i chiar cu propria viață !
Și nu judeca că eu mă dau mare sau nu, lasă judecata lui Hristos !
Tu numai iubește !
Și dacă spun ceva greșit, atunci ajută-mă.

Iertare și mîngîiere de la Maica Domnului.

Frate Alin B.,

cu cît te jertfești mai mult, cu atît răsplata îți va fi mai mare, pe care apropo, trebuie să nu o aștepți de la Dumnezeu. Sfinții Părinți spun să facem fapta bună și să o uităm.
Deci cu cît iubești mai mult, cu atît îți pasă mai mult, nu cum spunea fratele Adam, psihologul, că spui "Doamne iartă-l" și ai rezolvat problema. Crede-mă dacă îi dai orice, repet, orice, nu, nu ai rezolvat problema, bine zici, dar ți-ai deschis porțile inimii tale lui Hristos, și harului !

Bucurii. Bucurați-vă.

--- Vreau totuși să reamintesc de --- JACHETELE BISERICII CELEI UNA, ORTODOXĂ, VIE ȘI LUCRĂTOARE --- AMIN :

"Bucurați-vă pururea !" - I Tesalonice 5, 16.

Daniel_Ortodox 25.02.2014 13:26:12

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 552195)
Quaestiones ad Thalassium, recomand toată lucrarea pentru o bună înțelegere a contextului. Sfântul Maxim Mărturisitorul nu prea merge îmbucătățit pe fragmente, fiindcă o idee exprimată într-un anumit loc este argumentată surprinzător în alt loc și anume acolo unde te aștepți mai puțin.

Doamne ajută.

Of, măi Mihaile, de ce nu te smerești, să spui că nu îți aduci aminte ?
Ce era așa mare lucru ?
Decît să vrei să pari înțelept și important dînd un nume de carte care poate nici unul din noi, nu va ști ce carte e.
Quaestiones ad Thalassium ! Of...
Și cu atît mai mult că va rămîne doar un nume sonor, neimportant, cînd defapt cartea e minunată !

Da, ai dreptate, la ce ai spus, dar m-aș fi bucurat dacă ai fi scris paginile, dacă nu contextul și mergeam să citesc.
Of... mîndria asta, și orgoliul, ce fac cu omul... mîncat-e-ar Raiul și pe tine...

În fine, mă smeresc eu și presupun, că te-ai referit la cartea asta ? Asta e minunată, dar se citește după Ambigua, e mai bine.
http://www.librariaortodoxia.ro/uplo...doxologia.jpeg
Dacă asta e cartea la care te-ai referit, e minunată, o am, cu mila Domnului, mi-a dăruito Domnul, și vreau să o citesc, dar nu am apucat, decît cîteva pagini, e al doilea Sfînt al meu de suflet, preferat, Sfîntul Maxim Mărturisitorul.

Nu am apucat să o citesc toată, că lucrez la licență : "Ereziile romano-catolice și influența lor asupra Ortodoxiei de astăzi". Și chiar vreau să iasă foarte bine. Domnul să ne ajute.

Dar promit că o voi citi.

Să citești Ambigua, o găsești și separat, sau o afli la PSB 80. Cred că acolo spune Sfîntul Maxim de ceea ce vorbeam noi doi mai sus.

Mulțumesc, iertare și bucurii.

Dalian 25.02.2014 14:34:15

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552217)
Doamne ajută.

Iar tu Dalian,
frate zăpăcit, iar vorbești prostioare ?

Care-i datoria numărul 1 a creștinului ?

Să nu se mai dea mare!

Miha-anca 25.02.2014 15:55:32

Citat:

În prealabil postat de Dalian (Post 552228)
Să nu se mai dea mare!

Nu doar pentru Dalian:
1. Iar daca cineva nu stie, sa nu vina nimeni sa-l invete, caci el e multumit si cu ceea ce stie, si mai ales cu ceea ce nu stie.
Dar la o atenta observare, afirmatia nu e mai degraba izvorata din mandrie, decat din smerenie... Intreb si eu...

2. In ce fel se da mare unul care scrie din Sfintii Parinti?!? Inca nu am aflat acest raspuns, desi afirmatia am citit-o pe acest forum de nenumarate ori.
Folosind ca citate din Sfintii Parinti, intentia nu e de a plagia.

Dar ca sa revin la topic: da, i-as da jacheta mea lui Johannes, daca sta in frig si dârdâie. Apoi ma urc in masina sau in taxi si merg acasa la mine, unde cu siguranta mai am o haina in dulap.

P.S. Citind cateva randuri de mai sus mi-am dat seama ca cu totii avem de alungat mandria, ca sa facem loc smereniei. in primul rand eu.

Daniel_Ortodox 25.02.2014 16:46:27

Doamne ajută.

Mulțumesc, Mihaela-Anca, nu mă apăra pe mine, că vreau să mă mai smeresc.

Apără-i ce cei neputincioși. Apără-i cu iubire mereu, ca și în postul tău, scris mai înainte.

Da, bine spui, cu toții avem nevoie să fim învățați.
Și trebuie să acceptăm, că mereu vor fi oameni mai înțelepți ca noi. Dacă văd că eu sunt mai înțelept ca altul, îl ajut din toată inima, cu orice pot, să se înțelepțească și el. Să mărturisim împreună pe Hristos. Cea mai mare bucurie: Hristos !

Nu trebuie să facem grupuri și "bisericuțe". Ci trebuie să vorbim cu iubire unul pentru altul. Iubirea se exprimă și în moduri mai aspre, dar rămîne iubire. Care covîrșește orice minte.

Asta este Ortodoxia ! Terapie ! Vindecare ! Remediul cel mai mare ! Asta să fie și acest topic, prin milostenie cu adevărat ne vindecăm. Oricît de mică și neînsemnată milostenie facem, dar să facem și măcar pentru o clipă, și primim nespus de mult cînd nu ne așteptăm.
Că mai fericit este a da, decît a lua, cum spune Sfînta Scriptură.

Cînd nu vorbește cineva cu iubire, și nu iubește, atunci trebuie ajutat. Iubindu-l, iertîndu-l, dar învățîndu-l spre mîntuire, dacă știm și dacă am primit cuvînt de la Dumnezeu. Cu rugăciune ajutat. Cu însăși viața noastră, jertfită pentru el, mărturisind pe Hristos. Iar dacă nu putem să-l ajutăm, să tăcem, ca măcar să nu-l afundăm mai tare în lipsa lui de iubire, că ne afundăm împreună cu el.

Avem mereu de învățat, mereu, mereu, de la oricine. Toți oamenii sunt buni, nu există oameni răi, doar oameni care nu înțeleg. Și se îmbolnăvesc, sărăcuții de ei. Dar rămîn minunați. Și Dumnezeu îi așteaptă acasă, să se pocăiască, pînă în ultimul minut al vieții lor, îi așteaptă să Îl caute, să fie înviați, în Hristos Domnul.

Cum spunea sărăcuța Anita mai sus, că eu sunt luminat, ea nu știe că luminat înseamnă îndumnezeit și dacă eram îndumnezeit, nu mai eram aici pe forum, ci "în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului", tînjind după Dumnezeu Preadulcele. - Evrei 11, 38.

Dar ce uită draga Anita și scumpul frățior Dalian, e că trebuie să fim lumini între oameni. Să fim lumina lumii și sarea pămîntului !

Mă străduiesc să fiu lumina lumii, iertare dacă smintesc, silindu-mă să fiu sarea pămîntului, dar e datoria noastră a tuturor. (Matei 5, 14-16)

Cred că am să mă retrag din acest topic.

Vă iubesc în Domnul. Pomeniți-mă și iertați-mă.

tabitha 25.02.2014 16:47:21

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552217)
Doamne ajută.

Anita și Mirela,

nu poți fi pe placul tuturor, nici Hristos, nu a fost pe placul tuturor, nici Sfinții Apostoli, nici un sfînt, așa nici creștinii nu pot fi pe placul lumii.

Chiar Hristos ne-a spus la Ioan, capitolul 15:
18. Dacă vă urăște pe voi lumea, să știți că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
19. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteți din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăște.

Sunt convins că nu mă urîți, dar cu iertare, stilul meu nu poate fi pe placul tuturor, nici nu urmăresc asta. Aș fi lingușitor. Și nu sunt.
Vreau doar să iubesc și să fiu sincer. Să mă jertfesc, cît de bine pot, și să mă mîntuiesc.
Cred că deja vreau prea mult...

Mai bine să mă urască pe mine și să iubească Adevărul.
Și spun și eu ca Sfîntul Apostol Pavel, că tare îl iubesc:
"Căci aș fi dorit să fiu eu însumi anatema de la Hristos pentru frații mei, cei de un neam cu mine, după trup," - Romani 9, 3

Doamne ajuta!
Sper sa nu te superi de cele ce am sa-ti spun.
Nu ti-o zic cu rautate, doar as vrea sa intelegi mai bine cum sunt percepute mesajele tale la momentul asta.
Te cam vezi la inaltimea sfintilor si a apostolilor, nu crezi ca esti prea putin smerit? :)

Nu e vorba de a fi pe plac, ci de a comunica mai bine..
Ai un stil greoi, dezlanat, uneori chiar fals lingusitor - iti dau exemple daca vrei -
care constrasteaza cu mesajul pe care zici ca vrei sa-l transmiti.

Incearca sa fii mai cursiv si nu mai iti impana replicile cu citate biblice la tot pasul. Vrei sa faci oamenii sa creada ca ai o abordare buna doar pentru ca una-doua trantesti un citat din Sfanta Scriptura?! Nu e nevoie sa te tot justifici in felul asta. Parerea mea.

Daniel_Ortodox 25.02.2014 17:16:42

Doamne ajută.

Tu să mă ierți, draga mea, că te-am smintit în neputința mea.

Nu pot să nu dau citate din Biblie, iartă-mă din nou, dar tare iubesc citatele, e Cuvîntul lui Dumnezeu, e Hristos în ele ! Cum să nu le amintesc ? E Viața acolo ! E creștinismul ! E Calea și Adevărul acolo ! E bucuria mea cea mai mare acolo !

Înălțimea Apostolilor? Doamne miluiește. Nu voi fi niciodată, dar cu toții putem să fim la acea înălțime. Orice ierarh, episcop, și preot și diacon, e la înălțimea Apostolilor. Vedem pe Sfîntul Arhidiacon Ștefan, primul mucenic. A fost la înălțimea Apostolilor. Sunt direct urmași ai lui Hristos, ucenici ai Domnului, ca și cei 70 de ucenici, aleși după cei 12 Apostoli. Sfinți. Suntem chiar chemați să fim ca ei, să fim sfinți.

Da, așa e, lingușitor spun că nu sunt, dar sunt adesea, precum se vede și mult mai rău decît spui, dar citate, nu pot să nu dau. Dumnezeu să mă ierte, dacă greșesc.

Nu sunt nici la înălțimea unei furnici, sunt ca o beșică de puroi, plin de patimi și păcate, pe care Dumnezeu o va sparge întro bună zi. Vai mie în acea zi, că voi vedea pe Hristos Domnul Preadulcele, și mă va întreba atît de multe, și nu voi ști ce să-i răspund, că pururea haina sufletului meu e murdară și nepregătită.

Iartă-mă, Mirela, dar trebuie să fim lumina lumii. Vreau să fiu lumina lumii. Cum am spus mai sus:
Mă străduiesc să fiu lumina lumii, iertare dacă smintesc, dar vreau să fiu sarea pămîntului, mă silesc să fiu sarea pămîntului, e datoria noastră a tuturor, conform cu Matei 5, 14-16:

14. Voi sunteți lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă.
15. Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă.
16. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri.

Na că iară am dat versete. Poate am smintit iar.

Dar acolo e Hristos ! Nu numai că El spune să fim lumina lumii, dar uite ce mai spune tot EL:
"Și fericit este acela care nu se va sminti întru Mine." - Matei 11, 6.

Vreau să fiu lumina lumii !
Și sarea pămîntului !
Să vrei și tu același lucru, Mirela.
Și Dalian să vrea același lucru, și Anita, și Cătălin, și Mihail, și Neagu, și Laura, și toți. Toți, toți, toți ! Toți !
Că suntem chemați de Hristos să fim așa. Dumnezeu să ne ajute să reușim. Amin.

Iertați-mă cu toții.

Hristos a înviat !

tabitha 25.02.2014 17:22:06

Bine, cum zici tu. Sa speram ca citatele tale or sa le foloseasca (mai ales) celor care nu prea deschid Biblia. :)

Annyta 25.02.2014 17:46:47

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552235)
Doamne ajută.

Cum spunea sărăcuța Anita mai sus, că eu sunt luminat, ea nu știe că luminat înseamnă îndumnezeit și dacă eram îndumnezeit, nu mai eram aici pe forum, ci "în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului", tînjind după Dumnezeu Preadulcele. - Evrei 11, 38.

Dar ce uită draga Anita și scumpul frățior Dalian, e că trebuie să fim lumini între oameni. Să fim lumina lumii și sarea pămîntului !

Mă străduiesc să fiu lumina lumii, iertare dacă smintesc, silindu-mă să fiu sarea pămîntului, dar e datoria noastră a tuturor. (Matei 5, 14-16)

Eu te rugam să nu te consideri luminat! Dacă nu citești bine mesajele, sau nu le înțelegi, cum speri că ne comunici exact sfaturile/ citatele care ne sunt de folos?

Asta dacă te refereai la mesajul meu ... Nu mă cheamă nici Anita, nu sunt nici sărăcuță și nici draga ta nu sunt.

Yasmina 25.02.2014 20:40:32

Citat:

În prealabil postat de Ekaterina (Post 551856)
Membrii organizatiei SOS Children's Villages din Norvegia, au facut o campanie de constientizare a greutatilor cu care se confrunta copiii din Siria. Au filmat timp de doua zile reactiile locuitorilor din Oslo la vederea unui copil de 11 ani care statea nesupravegheat si imbracat subtire, in frig, intr-o statie de autobuz.

Campania desfasurata de asociatia din Norvegia are ca scop strangerea de fonduri pentru cumpararea de haine groase si de saltele pentru copiii din Siria.

http://www.youtube.com/watch?v=L9O8j9QPZc8

Mi-a placut foarte mult! Stiu ca toti aceia implicati nu aveau cunostiinta ca sunt filmati,astfel ca au actionat sincer si nu manati de vreun sentiment de mandrie.
De altfel,orice mandrie paleste in fata unui semen bolnav,infrigurat,flamand sau in nevoi...
Frumoasa campanie,mai ales arata cetatenilor romani care nu au iesit niciodata din tara(nu au interactionat cu alte nationalitati,rase si religii)ca si alti oameni au sentimente nobile,ca in fiecare,Dumnezeu a sadit un dram de iubire.

Daniel_Ortodox 25.02.2014 20:47:56

Citat:

În prealabil postat de Annyta (Post 552243)
Eu te rugam să nu te consideri luminat! Dacă nu citești bine mesajele, sau nu le înțelegi, cum speri că ne comunici exact sfaturile/ citatele care ne sunt de folos?

Asta dacă te refereai la mesajul meu ... Nu mă cheamă nici Anita, nu sunt nici sărăcuță și nici draga ta nu sunt.

Doamne ajută.

Mulțumesc că nu mă cosideri luminat.

Sărăcuță, în sensul săracă cu duhul, adică smerită, ca să-ți doresc Împărăția Cerurilor.
"Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este împărăția cerurilor." Matei 5, 3

Și pentru că văd că la profilul tău ți-ai pus "Annyta", eu te numesc Anita. Și pentru că te îndrăgesc, îmi ești dragă, și ești surioara mea, în Hristos Iisus, îți spun draga mea.

Și îți mai spun: te iubesc! În Domnul Hristos Iisus, draga mea.

Și te îmbrățișez cu sărutare sfîntă ! (conform cu Romani 16, 16; I Corinteni 16, 20; II Corinteni 13, 12; I Tesaloniceni 5, 26)

Și-acum în toate astea, spune-mi cu ce am greșit ?

Bucurii.

Yasmina 25.02.2014 20:50:05

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism (Post 551908)
-este adevat ce zici ca e pricină de sminteală, de poticnire, de tulburare și mîhnire
-isi hraneste orgoliul postand pe forum :16:

Nici nu stiu ce sa spun la aceste afirmatii!
Printre primii care sminteste pe acest forum esti chiar dumneata!

Iti aduci aminte,anul trecut ce limbaj,ce expresii si ce campanie de poze sangeroase ai folosit impotriva iubitorilor de animale?Imi amintesc ca Sophia a scris mai cu blandete despre subiectul animalelor fara stapan iar dumneata i-ai administrat urarea:sa-i pupi pe toti sub coada cat si alte vulgaritati pe care nu le mai retin in amanunt!

Dumneata esti insasi motivul pt care mi-am schimbat optiunea religiei la avatar;oi fi dumneata orthodox ca asa te declari,dar eu una nu-s ortodoxa ca dumneata...consider ca ortodocsii nu ar trebui sa cunoasca violenta,ura cat si celelalte sentimente negative.

Asa ca sa-ti faci o idee vaga cum esti perceput si mataluta pe forum.
Lasa-l pe Alin,vezi-ti de matale!

tabitha 25.02.2014 21:13:41

Citat:

În prealabil postat de Daniel_Ortodox (Post 552261)
Și-acum în toate astea, spune-mi cu ce am greșit ?

Cred ca esti prea dulceag... dulcegaria asta nu prea cade bine. :)

Apropo, de unde te-ai inspirat in felul asta de discurs?
Adica vreau sa zic, ce parinte ti-ai luat ca mentor?
Dar la avatar ce parinte ti-ai pus?
sper sa nu fie prea indiscrete intrebarile mele, doar m-ai facut curioasa..

Miha-anca 25.02.2014 22:30:57

Chiar daca stilul lui Daniel cel ortodox pare dulce, totusi aceasta dulceata, proprie cuvantului ziditor, nu trebuie confundata cu "dulceata pacatului" (Teodor al Edessei), caci nu au nimic in comun.
Si atunci ce ii reprosam, ca nu vorbeste ca noi? "Vorbiți între voi în psalmi și în laude și în cântări duhovnicești, lăudând și cântând Domnului, în inimile voastre" (Efeseni, 5,19) iar cand cineva cu adevarat vorbeste in psalmi, ni se pare ciudat. Atunci sa vedem mai degraba, daca nu ar trebui sa schimbam ceva la stilul nostru de a scrie si a comunica.

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:41:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.