Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Lady Gaga (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17185)

osanbogdan 20.04.2014 02:27:22

Lady Gaga

Hristos a înviat!

Nu sunt un fan înfocat al Lady Gaga,dar îmi place cum cântă și îi ascult muzica.

Îmi poate pune vrășmașul stăpânire pe minte sau altceva pentru că ascult muzica acestei cântărețe?

gabriela8 20.04.2014 18:47:35

Cand asculti aceasta muzica, pe cine crezi ca bucuri?

Dalian 20.04.2014 21:57:41

Citat:

În prealabil postat de osanbogdan (Post 557106)
Îmi poate pune vrășmașul stăpânire pe minte sau altceva

A pus deja. Ești stăpânit de el. Se vede de la depărtare.
Mergi și spovedește-te înainte de a mai posta ceva!

iustin10 21.04.2014 14:12:59

Diavolul are mijloace mult mai subtile de a ne stapini ,cum ar fi : mandria, parera prea buna despre noi,sau dimpotriva disperarea exagerata.
Unul din mijloacele de inselare este sa ne puna sa ne ferim de lucruri mici ,cum ar fi sa nu maninci spalat pe maini, ca sa nu mai fim atenti la capcanele mari.
Evitarea unui soi de muzica o poti face doar cand mintea ta va constata ca e inutila si are un mesaj care nu te mai ajuta
Evita sa lupti impotriva ta brutal ,acceptat-te cum esti ,ca sa te poti invinge prin autoconvingere,in pasi mici . Metodele brutale impotriva ta ,te vor duce la esec.

osanbogdan 21.04.2014 18:12:56

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 557145)
Diavolul are mijloace mult mai subtile de a ne stapini ,cum ar fi : mandria, parera prea buna despre noi,sau dimpotriva disperarea exagerata.
Unul din mijloacele de inselare este sa ne puna sa ne ferim de lucruri mici ,cum ar fi sa nu maninci spalat pe maini, ca sa nu mai fim atenti la capcanele mari.
Evitarea unui soi de muzica o poti face doar cand mintea ta va constata ca e inutila si are un mesaj care nu te mai ajuta
Evita sa lupti impotriva ta brutal ,acceptat-te cum esti ,ca sa te poti invinge prin autoconvingere,in pasi mici . Metodele brutale impotriva ta ,te vor duce la esec.

Mulțumesc de sfat!

Yasmina 22.04.2014 10:06:12

.....................

Yasmina 22.04.2014 10:09:05

Citat:

În prealabil postat de osanbogdan (Post 557106)
Îmi poate pune vrășmașul stăpânire pe minte sau altceva pentru că ascult muzica acestei cântărețe?

Puteai sa-ti pui singur intrebarea asta vazand la ce ora ai deschis threadul respectiv despre aceasta cantareata,adica in Sambata Mare la 11:27 PM cand toate bisericile crestine din lume incep Slujba de Inviere a Mantuitorului.
Adica exact in ziua si la ora cand toate celelalte vin pe planul secund al existentei.

DragosP 22.04.2014 11:43:21

Vezi că ai o problemă cu interpretarea orei postărilor. Treci pe fusul RO.

Lucian008 22.04.2014 19:41:10

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 557145)

Uneori e atat de "subtil" diavolul ca sare tocmai peste subtilitate. Si ce face?
Iti spune sa nu le faci pe alea "mari" ca asta este important. Lasa ca pe alea "mici" le iarta Dumnezeu. Tu sa nu omori, sa nu furi... era sa spun sa nu fii desfranat. Dar era sa gresesc. Desfranat poti sa fii. Aici o "baga" pe aia cu "iubirea". Pana la urma cui faci rau daca esti defranat? Nimanui. Deci nu e dintre alea "mari". Si dupa incepe cu: lasa ca postul nu este important. Chiar Mantuitorul spune ca nu ce intra in gura spurca pe om. Si na, pana la urma tu esti tanar, ai nevoie de enegie, ai nevoie sa te hranesti. Dupa iti spune ca nu ai nevoie de preoti si Biserica. Ce tu nu esti in stare sa interpretezi Sf Scriptura singur? Este de ajuns ca tu crezi in sinea ta (si asta este extrem de frecventa). Ca ce rau iti face sa asculti Lady Gaga? Ca ce rau mai face nu stiu ce? Ca cine sunt unii care au trait acum sute si mii de ani sa iti spuna tie ce sa faci? Cu ce sunt ei mai buni decat tine? Cum pot ei sa dea staturi pentru o lume in care nu au trait. Etc. Si uite asa incet-incet diavolul nu-si mai bate capul cu tine ca te "rezolvi" si singur.

Lucian008 22.04.2014 19:43:57

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 557235)
Vezi că ai o problemă cu interpretarea orei postărilor. Treci pe fusul RO.

Chiar mai rau. Cu asta isi piedea vremea in timpul Liturghiei din noaptea de Inviere.

osanbogdan 22.04.2014 21:38:17

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 557275)
Chiar mai rau. Cu asta isi piedea vremea in timpul Liturghiei din noaptea de Inviere.

Nu judeca dacă nu ști ce este în sufletul unei persoane! Dacă e să o luăm strict și pe judecat,80% din cei ce merg la sf Liturgie poate nici nu se folosesc de darurile ei,pentru că fie au mintea în altă parte,fie fac alte lucruri care le strică tot mersul la Biserică...
a nu se interpreta greșit... dacă nu am mers în noaptea de Înviere la Biserică nu văd ce crimă am făcut?...

Lucian008 22.04.2014 22:23:12

Citat:

În prealabil postat de osanbogdan (Post 557287)
Nu judeca dacă nu ști ce este în sufletul unei persoane! Dacă e să o luăm strict și pe judecat,80% din cei ce merg la sf Liturgie poate nici nu se folosesc de darurile ei,pentru că fie au mintea în altă parte,fie fac alte lucruri care le strică tot mersul la Biserică...
a nu se interpreta greșit...

Eu am invatat in viata mea cateva lucruri. Printre ele, faptul ca fiecare om se crede special si unic. Si da, fiecare suntem speciali si unici. Dar sa nu ni se urce la cap asta, pentru ca nu in sensul ala suntem unici si speciali. Si am mai invatat ca multi cred ca doar lor li se intampla, ca doar ei au trecut sau trec prin diferite situatii sau etape. Si asta este fals. Din punctul asta de vedere nu suntem atat de unici.
Deja ai inceput sa lucrezi la alibi: ca 80 % din cei ce merg la Sf Liturgie nu se folosesc de darurile ei. Poate ca ai dreptate. Dar stii cati din cei care nu merg la Liturghie se folosesc de darurile ei? 0%.

Citat:

dacă nu am mers în noaptea de Înviere la Biserică nu văd ce crimă am făcut?...

Uite ca ti-am raspuns mai devreme. Daca citeai nu mai puneai intrebarea.
Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 557274)
Uneori e atat de "subtil" diavolul ca sare tocmai peste subtilitate. Si ce face?
Iti spune sa nu le faci pe alea "mari" ca asta este important. Lasa ca pe alea "mici" le iarta Dumnezeu. [...] Dupa iti spune ca nu ai nevoie de preoti si Biserica. Ce tu nu esti in stare sa interpretezi Sf Scriptura singur? Este de ajuns ca tu crezi in sinea ta (si asta este extrem de frecventa).

Asa ca nu este o "crima" ca nu te duci la Liturghie. Nu e o "crima" ca asculti Lady Gaga. Nu e o "crima" sa faci nici un pacat. O CRIMA este sa iti irosesti timpul de mantuire.

AlinB 22.04.2014 23:51:44

Nu trebuie sa ne dam isteti din cale afara.
Unii chiar sunt asa.

Daca li se da o explicatie scurta si la obiect, e suficient, daca ne infoiem, apar o tona de conflicte si nu cred ca e cazul sa ajungem acolo.

iustin10 23.04.2014 00:15:32

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 557274)
Iti spune sa nu le faci pe alea "mari" ca asta este important. Lasa ca pe alea "mici" le iarta Dumnezeu. Tu sa nu omori, sa nu furi... era sa spun sa nu fii desfranat. Dar era sa gresesc. Desfranat poti sa fii. Aici o "baga" pe aia cu "iubirea". Pana la urma cui faci rau daca esti defranat? Nimanui. Deci nu e dintre alea "mari". Si dupa incepe cu: lasa ca postul nu este important. Chiar Mantuitorul spune ca nu ce intra in gura spurca pe om. Si na, pana la urma tu esti tanar, ai nevoie de enegie, ai nevoie sa te hranesti. Dupa iti spune ca nu ai nevoie de preoti si Biserica. Ce tu nu esti in stare sa interpretezi Sf Scriptura singur? Este de ajuns ca tu crezi in sinea ta (si asta este extrem de frecventa). Ca ce rau iti face sa asculti Lady Gaga? Ca ce rau mai face nu stiu ce? Ca cine sunt unii care au trait acum sute si mii de ani sa iti spuna tie ce sa faci? Cu ce sunt ei mai buni decat tine? Cum pot ei sa dea staturi pentru o lume in care nu au trait. Etc. Si uite asa incet-incet diavolul nu-si mai bate capul cu tine ca te "rezolvi" si singur.

O fi si cum zici tu Lucian , dar nu am prea vazut exemple de lucruri mici in ce ai zis .Cele enumerate de tine erau pacate grele .

In alta ordine de idei, cu un om care are nevoie de ajutor incepi prin a ii intinde o mina , nu prin a il impinge si mai tare inapoi ca nu corespunde unor standarde,prea perfecte . Omul vine insetat din desert , de abia respira , si ca in bancul acela ii refuzi intrarea in hotel ca nu are cravata.
Okei,mi-ai putea reprosa ca nu trebuie sa facem compromisuri ,ca lady gaga are un mesaj profund nociv . Dar eu prefer sa ii dau putina incredere in el, decat sa ma reped in corul celor care ii spun ca e pierdut .

Prefer ca Bogdan sa inteleaga ca tainele ortodoxiei despre puterile sufletesti si lucrarea diavolului sunt in cartile sfintilor , si nu in judecatile sale despre sine.

Si apoi clipul acela de acum cativa ani,era chiar fain ,de exemplu pentru cineva care nu intelegea engleza si nu o cunostea :)

Lucian008 23.04.2014 00:25:08

Citat:

În prealabil postat de iustin10 (Post 557317)
O fi si cum zici tu Lucian , dar nu am prea vazut exemple de lucruri mici in ce ai zis .Cele enumerate de tine erau pacate grele .

In alta ordine de idei, cu un om care are nevoie de ajutor incepi prin a ii intinde o mina , nu prin a il impinge si mai tare inapoi ca nu corespunde unor standarde,prea perfecte . Omul vine insetat din desert , de abia respira , si ca in bancul acela ii refuzi intrarea in hotel ca nu are cravata.
Okei,mi-ai putea reprosa ca nu trebuie sa facem compromisuri ,ca lady gaga are un mesaj profund nociv . Dar eu prefer sa ii dau putina incredere in el, decat sa ma reped in corul celor care ii spun ca e pierdut .

Prefer ca Bogdan sa inteleaga ca tainele ortodoxiei despre puterile sufletesti si lucrarea diavolului sunt in cartile sfintilor , si nu in judecatile sale despre sine.

Si apoi clipul acela de acum cativa ani,era chiar fain ,de exemplu pentru cineva care nu intelegea engleza si nu o cunostea :)

Acum imi dau cu parerea. Nu spun ca am dreptate, dar eu asta cred.
Sunt de acord ca nu te poti schimba radical peste noapte. Sunt de acord ca daca ai sa mergi la un duhovnic "aspru" care iti va da canon greu, daca ai sa incerci sa tii posturile dupa rigorile canoanelor, daca ai sa incerci sa faci 300 de metanii pe zi, daca ai sa incerci sa spui Rugaciunea inimii de 1000 de ori pe zi etc ai toate sansele sa esuezi dramatic. Dar, in acelasi timp eu cred ca ai toate sansele sa esuezi, de data asta parandu-ti ca nu o faci, daca vei ramane ancorat in doua lumii si vei tot face compromisuri. Vei avea tendinta sa fii tolerant cu tine insuti, sa consideri acceptabile multe pacate si sa iti adaptezi credinta la asteptarile tale. Si diavolul te va incuraja pentru ca de fapt nu ai parasit niciodata barca lui.
Si elocvent este chiar raspunsul lui care nu considera a a facut o "crima" ca nu a mers la Litughie in noaptea de Inviere. Si nu a facut o crima. Dar tot ce va face i se va parea acceptabil atat timp cat uneire ca avea unele preocupari pe care el le va considera duhovnicesti.

iustin10 23.04.2014 00:42:43

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 557318)
. Vei avea tendinta sa fii tolerant cu tine insuti, sa consideri acceptabile multe pacate si sa iti adaptezi credinta la asteptarile tale. Si diavolul te va incuraja pentru ca de fapt nu ai parasit niciodata barca lui.
Si elocvent este chiar raspunsul lui care nu considera a a facut o "crima" ca nu a mers la Litughie in noaptea de Inviere. Si nu a facut o crima. Dar tot ce va face i se va parea acceptabil atat timp cat uneire ca avea unele preocupari pe care el le va considera duhovnicesti.

Si tu ai dreptate aici . Nu pot sa zic decat ca poate din 2 pareri si atitudini , va construi si Bogdan una folositoare pentru el :)
Acu am mai realizat o chestie : ca eu nu aparam pacatele mici Nici un pacat nu e mic.
Orice pacat tot pacat e. Dar nu sunt asa convins ca e pacat sa asculti o muzica .Poate o fi si asta un pacat ,dar probabil eu ma lupt cu pacate mult mai grele,asa ca de aia ma gandesc ca sunt fericiti cei care au doar aceste probleme.

Parascheva16 24.04.2014 00:10:04

Muzica și influența ei asupra sufletului uman - Pr. Marcel Hancheș (partea I)

https://www.youtube.com/watch?v=VuOWAFvo-Kw

Parintele explica f.fain.

Dansul nu vorbeste despre muzica moderna vs muzica psaltica, ci despre diferitele tipuri de muzica si influenta lor asupra noastra. In mare, despre muzica moderna vs muzica clasica.

iustin10 24.04.2014 00:57:26

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 557421)
Dansul nu vorbeste despre muzica moderna vs muzica psaltica, ci despre diferitele tipuri de muzica si influenta lor asupra noastra. In mare, despre muzica moderna vs muzica clasica.

Dar si muzica moderna va fi in viitor clasica.
Ceea ce ieri era rusine ,azi e normal sau chiar obligatoriu
Cine stie ce va fi maine?
Nu lucrurile vremelnice sunt rele sau bune. Ele sunt doar vremelnice si atat

osanbogdan 25.04.2014 18:03:42

Citat:

În prealabil postat de Lucian008 (Post 557295)
Eu am invatat in viata mea cateva lucruri. Printre ele, faptul ca fiecare om se crede special si unic. Si da, fiecare suntem speciali si unici. Dar sa nu ni se urce la cap asta, pentru ca nu in sensul ala suntem unici si speciali. Si am mai invatat ca multi cred ca doar lor li se intampla, ca doar ei au trecut sau trec prin diferite situatii sau etape. Si asta este fals. Din punctul asta de vedere nu suntem atat de unici.
Deja ai inceput sa lucrezi la alibi: ca 80 % din cei ce merg la Sf Liturgie nu se folosesc de darurile ei. Poate ca ai dreptate. Dar stii cati din cei care nu merg la Liturghie se folosesc de darurile ei? 0%.

Uite ca ti-am raspuns mai devreme. Daca citeai nu mai puneai intrebarea.

Asa ca nu este o "crima" ca nu te duci la Liturghie. Nu e o "crima" ca asculti Lady Gaga. Nu e o "crima" sa faci nici un pacat. O CRIMA este sa iti irosesti timpul de mantuire.

Indiferent cum ar fi.. Nu văd de ce spui lucrurile astea ca și cum tu ai fi mai perfect ca mine? Eu am cerut o părere iar tu faci aici niște critici de numa... este un forum liber și fiecare poate pune ce întrebări vrea... știu că fiecare are un duhovnic sau ar trebuii să aibe pe care să îl întrebe... eu vreau doar să vpd ce spun alții... Nu mai tot judeca tu în ce fel se pierde sau nu mântuirea.Nu ești tu judecătorul ca să ști atâtea.Numai bine! :)

gabriela8 25.04.2014 19:14:00

Citat:

dacă nu am mers în noaptea de Înviere la Biserică nu văd ce crimă am făcut?...

Ai refuzat sa te intalnesti cu Hristos...

Yasmina 25.04.2014 19:42:21

Citat:

În prealabil postat de osanbogdan (Post 557555)
Indiferent cum ar fi.. Nu văd de ce spui lucrurile astea ca și cum tu ai fi mai perfect ca mine? Eu am cerut o părere iar tu faci aici niște critici de numa... este un forum liber și fiecare poate pune ce întrebări vrea... știu că fiecare are un duhovnic sau ar trebuii să aibe pe care să îl întrebe... eu vreau doar să vpd ce spun alții... Nu mai tot judeca tu în ce fel se pierde sau nu mântuirea.Nu ești tu judecătorul ca să ști atâtea.Numai bine! :)

Sper ca realizezi si tu ca atunci cand deschizi un fir de discutie si astepti opinii ,acestea vin din ambele directii,nu doar ceea ce doresti tu sa auzi!
Multi care deschid topice nu le deschid pt a astepta/accepta un sfat ci pt a culege adepti ,followers.

Putem discuta in ce fel se pierde mantuirea,dar de ce trebuie sa te superi?
Inca nu ai pierdut-o dar trebuie sa fii intelept :25:

Lucian008 25.04.2014 19:47:59

Citat:

Indiferent cum ar fi.. Nu văd de ce spui lucrurile astea ca și cum tu ai fi mai perfect ca mine?

1. Nu este nimeni perfect.
2. Cu siguranta nu esti tu, cu siguranta nu sunt eu.
3. Perfectul este superlativ, deci nu are grad de comparatie, nu exista mai perfect.
4. Nu am pretentia ca sunt mai bun decat tine. Dar daca privim lucrurile dintr-o alta perspectiva sunt unele lucruri pe care eu le stiu si tu nu. Asa cum sunt si lucruri pe care tu le stii si eu nu. Nu contest asta.

Citat:

Eu am cerut o părere iar tu faci aici niște critici de numa...

Ca de exemplu? Care critica? Nu face confuzie intre atragerea atentiei asupra unei greseli si critica. In plus critica poate avea aspecte pozitive. Dar trebuie sa ti-o asumi mai intai.

Citat:

este un forum liber și fiecare poate pune ce întrebări vrea...

Nu si atunci cand intrebarile sunt tendentioase si par a fi activitatea unui troll.
Citat:

eu vreau doar să vpd ce spun alții...

Invatatura Bisericii este una si asta ar trebui sa te preocupe, nu ce spun altii. Asta este o activitate de "ma plictisesc si hai sa ma bag la o barfa".

Citat:

Nu mai tot judeca tu în ce fel se pierde sau nu mântuirea.

Se numeste atentionare. Si daca nu te interseaza cum se pierde mantuirea ce cauti pe forum? Barfa? Ai gresit locul.

Citat:

Nu ești tu judecătorul ca să ști atâtea.

Biserica invata. Daca te informezi ai sa stii. Nu trebuie sa fii judecator ca sa stii ce e bine si ce e rau. Nu el decide ce e bine si ce nu este bine. El doar spune daca s-a respectat binele. Daca vorbim de Dumnezeu, Judecatorul este cu j mare.

AlinB 25.04.2014 19:58:10

Citat:

știu că fiecare are un duhovnic sau ar trebuii să aibe pe care să îl întrebe... eu vreau doar să vpd ce spun alții...

Deci cu alte cuvinte, ce zic altii pe Internet e mai bine decat ce ar zice duhovnicul pe care de fapt nici nu te intereseaza sa-l intrebi.

Logica care e?

iuliu46 26.04.2014 00:01:32

Daca renunti la manele si treci la Lady Gaga e clar ca ai o problema. :21:

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:21:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.