Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Exorcismul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5045)
-   -   mi-e frica (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1722)

arle 06.05.2007 21:44:35

Sunt o fata tanara cu multe pacate pe care le regret.Parintii mei nu stiu daca cred in Dumnezeu asa cum cred eu....Totusi povestea: de curand pe la 2 juma (am) m-am trezit...in filmu un caz de exorcizare spunea ca 3(am) e ora diavolului si yo cred in asta....in disperare am incercat sa adorm da in zadar de frik am inceput sa ma rog la Dumnezeu sa ma apere eram super speriata imima imi batea la un moment dat mi s-au infundat urechile si am inceput sa aud un suntet si o vece care se tot repeta o forta apasa tot corpu meu ma ganeam la Dumnezeu Doamne Iisus Sfanta Fecioara Maria si forta devenea mai puternica si dintr-o data am spus cu voce tare si din suflet Iisuse! si dintr-o data forta s-a retras sunetele nu mai tipau in urechea mea ca inainte eram speriata la culme stiam ca a fost cera rau ceva demonic am inceput sa ma rog pt mila din partea Domnului Sfintei fecioare La Sfanta Treime si aja am continuat o ora pana m-a apucat somnu si am adormit f greu dupa ce mi s-a-ntamplat......aqm mi-e frica de mor sunt traumatizata nu stiu la cine sa apelez pentru ajutor sunt disperata

Sebastiana 06.05.2007 23:21:06

Arle,apeleaza la un Parinte Duhovnic care iti inspira tie incredere si care sa fie compatibil cu sufletul tau,sa te inteleaga si sa se roage pt.tine dar sa te si sfatuiasca ce sa faci.Oricum,roaga-te,tine post,mergi mai des la Biserici si Manastiri si Dumnezeu sa iti ajute!

cozia 07.05.2007 00:29:06

Sebastiana are dreptate in tot ce spune insa pina ajungi la o minastire nu ar strica sa vezi si un doctor generalist deoarece simptomele de care spui sunt similare atacurilor de panica si anxietate

Sebastiana 07.05.2007 10:18:37

Cozia,ai dreptate cand spui ca trebuie sa mearga si la doctorul trupesc,nu numai la cel sufletesc care este Preotul caci Dumnezeu lucreaza prin amandoi la fel de bine.

vsovi 07.05.2007 10:51:03

Citat:

În prealabil postat de arle
Sunt o fata tanara cu multe pacate pe care le regret.Parintii mei nu stiu daca cred in Dumnezeu asa cum cred eu....Totusi povestea: de curand pe la 2 juma (am) m-am trezit...in filmu un caz de exorcizare spunea ca 3(am) e ora diavolului si yo cred in asta....in disperare am incercat sa adorm da in zadar de frik am inceput sa ma rog la Dumnezeu sa ma apere eram super speriata imima imi batea la un moment dat mi s-au infundat urechile si am inceput sa aud un suntet si o vece care se tot repeta o forta apasa tot corpu meu ma ganeam la Dumnezeu Doamne Iisus Sfanta Fecioara Maria si forta devenea mai puternica si dintr-o data am spus cu voce tare si din suflet Iisuse! si dintr-o data forta s-a retras sunetele nu mai tipau in urechea mea ca inainte eram speriata la culme stiam ca a fost cera rau ceva demonic am inceput sa ma rog pt mila din partea Domnului Sfintei fecioare La Sfanta Treime si aja am continuat o ora pana m-a apucat somnu si am adormit f greu dupa ce mi s-a-ntamplat......aqm mi-e frica de mor sunt traumatizata nu stiu la cine sa apelez pentru ajutor sunt disperata

Si eu sunt un baiat tanar (cam trecut dar ce-areaface) care am avut si mai am astfel de trairi duium???, ma trezesc noaptea si daca sunt singur si e noapte imi vajaie capatzana, imi tziuie urechile, imi bate inima, transpir, ma blochez si alte alea... uneori chiar ma panichez. Si ce e de facut?!, poate sa tzi becul aprins, sau sa aprinzi televizorul, chiar sa spui o rugaciune asha cum spui ca ai facut, sau sa dai un telefon pe mobil la cineva drag. Ce e trist, si sper sa nu te distrezi de mine, este ca eu am unele senzatii din astea si ziua... asha ca daca la tine doar la ora 3 nici nu e asha grav :). Uneori mai imi si trece... sper :satisfied: :)

irina77 07.05.2007 14:48:16

Arle, mergi si te marturiseste, incepe sa mergi la biserica , macar Duminica la Sfanta Liturghie pentru inceput, la Sfantul Maslu, si poate ar fi bine sa stropesti cu agheazma prin casa, sa arzi tamaie, o lumanare de la biserica, dar cel mai bine te sfatuieste preotul.

arle 07.05.2007 21:28:14

oare o sa fiu crezuta o nebuna?totusi yo deobicei nu fac crize sau ceva asemanator....multumesc ca ma ajutati:thumbsup:

Va_iubesc 08.05.2007 02:07:45

Citat:

Sunt o fata tanara cu multe pacate pe care le regret....La Sfanta Treime si asa am continuat o ora pana m-a apucat somnu si am adormit f greu dupa ce mi s-a-ntamplat......aqm mi-e frica de mor sunt traumatizata nu stiu la cine sa apelez pentru ajutor sunt disperata

Draga Arle,

Bine ai venit printre noi! Sa nu te mai simti singura, noi suntem langa tine cu inima si cu gandul. Iar daca noi suntem langa tine, cu atat mai mult Dumnezeu este permanent langa tine. Ce ti s-a intamplat e ca sa Il simti pe El, a Carui prezenta nu o mai constientizai. S-a intamplat asa ca sa reintri intr-o legatura cu Tatal nostru, Cel Care da pace, liniste, bucurie. Starea de frica e o lipsa de credinta si e insuflata de diavol.

Tu crezi ca ora 3 noaptea e a celui rau, eu ti-as spune ca cel rau nu are ora fixa, el e permanent treaz, nu doarme, ci mereu unelteste cate ceva. Nu vreau sa te sperii, ci sa constientizezi mai mult ca trebuie sa alergi spre Dumnezeu si sa-L lasi sa te acopere cu iubirea si ocrotirea Sa. El chiar te iubeste, si Il doare sa te vada in suferinta, dar nu poate sa intre cu forta in viata ta daca nu-I dai libertatea asta.

Ceea ce ii da loc diavolului in viata si-n inima ta e caderea in pacat. Si din ce accepti pacatul, din asta devii roaba pacatului si incepi sa conlucrezi cu cel rau. Ceea ce trebuie facut e sa incerci sa iesi din starea aceasta. E o lupta, o lupta grea. Dar Dumnezeu este langa tine sa te ajute, numai sa-I ceri.

Primul pas pe care sa-l faci e sa pastrezi tacere, sa-l rogi pe Dumnezeu sa-ti arate si sa vezi cu ce te mustra constiinta ca ai gresit in fata Lui. Apoi mergi si spovedeste-te la un preot. Te va curati de aceste pacate si te va elibera. Vei invia cu Hristos si vei redeveni copilul lui Dumnezeu, nu unealta a satanei. Preotul iti va spune ce sa faci. Cere-i sa vina sa faca sfestanie in casa. Vezi ca vei avea tot felul de piedici ca sa nu ajungi la spovedanie sau sa discuti cu preotul. Cel rau o sa-ti creeze tot felul de conjuncturi ca sa te impiedice. Mergi fara teama!

Incepe sa postesti, mergi la Biserica, roaga-te, citeste Biblia. Dar toate cu binecuvantare de la preot, nu te apuca singura, ca diavolul va prinde putere asupra ta. Prin ascultarea de duhovnic tu te smeresti si diavolul nu mai poate sa se apropie de omul smerit, dar daca tu te apuci sa faci ce crezi tu ca e bine, atunci diavolul va profita de mandria ta si se va instala de vei ajunge la o frica si mai mare. Deci mergi la un preot sa te spovedesti.

Imi vin in gand niste randuri din Psaltire care sper sa te faca sa intelegi ca Dumnezeu te apara in orice incercare: "Domnul este luminarea mea si mantuirea mea; de cine ma voi teme? Domnul este aparatorul vietii mele; de cine ma voi infricosa?"

Astept sa apara zambetul linistirii pe fata ta si soarele bucuriei in inima ta.

Elena

arle 08.05.2007 13:00:58

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc
Citat:

Sunt o fata tanara cu multe pacate pe care le regret....La Sfanta Treime si asa am continuat o ora pana m-a apucat somnu si am adormit f greu dupa ce mi s-a-ntamplat......aqm mi-e frica de mor sunt traumatizata nu stiu la cine sa apelez pentru ajutor sunt disperata

Draga Arle,

Bine ai venit printre noi! .....Tu crezi ca ora 3 noaptea e a celui rau, eu ti-as spune ca cel rau nu are ora fixa, el e permanent treaz, nu doarme, ci mereu unelteste cate ceva......

eu nu zic ca are o ora fixa de as-i face relele ci ca la ora 3 fix are un minut sa se dezlantuie.... sa isi dezlantuie raul...cred ca si de asta nu a continuat sa incerce "sa ma tortureze" cel putin aja mi s-a parut mie..........sau m-a aparat Dunezeu in continuare de raul acela..nici nu mai stiu ce sa cred deja..nu mai sunt la fel de traumatizata da aqm sunt confuza........ce ciudate devin lucrurile..........

Mirean 08.05.2007 17:56:38

Arle, iti recomand sa mergi mai intai la un medic bun. In acelasi timp poti merge la un duhonvic bun.
Oricum prioritara este respectarea tratementului medical, si, daca este cazul, consultarea mai multor medici.

Nimeni nu te crede nebuna. Dar pe baza simptomelor prezentate de tine un medic iti poate da un diagnostic care sa nu aiga de-a face cu psihiatria. Uneori dereglarile hormonale dau senzatii asemanatoare celor prezentate de tine.

cozia 08.05.2007 19:18:19

Arle,
Care este programul tau zilnic? Am putea sa-ti mai dam sfaturi si in functie de ce obiceiuri mai ai, asta daca vrei ne spui...

Ce hobby-uri ai, cit timp petreci la computer, tv, ai prieteni, etc...?

Sanatate, si stai departe de lucruri care te tulbura... fara sa-ti dai seama:)
Stii ca la tara, si nu numai, oamenii scapa de depresie ...efectiv stind in poarta si cugetind si uitindu-se in zare la lucruri reale, adevarate

Sebastiana 08.05.2007 20:02:27

Arle,nu trebuie sa iti fie frica decat de Dumnezeu,stii vorba aceea "de ce iti este frica nu scapi",asa ca,numai frica de DOMNUL si DUMNEZEUL nostru este mantuitoare.Sau mai bine zii asa:"de Cine iti este frica,nu scapi"= in traducere libera,decat de Dumnezeu sa iti fie frica si EL este alaturi de tine pretutindeni,asadar,de EL nu scapi,te va purta in brate.

Va_iubesc 08.05.2007 20:50:30

Citat:

În prealabil postat de Sebastiana
Arle,nu trebuie sa iti fie frica decat de Dumnezeu,stii vorba aceea "de ce iti este frica nu scapi",asa ca,numai frica de DOMNUL si DUMNEZEUL nostru este mantuitoare.Sau mai bine zii asa:"de Cine iti este frica,nu scapi"= in traducere libera,decat de Dumnezeu sa iti fie frica si EL este alaturi de tine pretutindeni,asadar,de EL nu scapi,te va purta in brate.

Sebastiana, hai sa-i si explicam cum e cu frica asta, ca saraca Arle cine stie ce-o sa creada. Frica de Dumnezeu este de fapt "frica de a nu-L pierde pe Dumnezeu". Adica in relatia ta cu Dumnezeu, simtind bucuria de a fi cu El, ti-e teama sa nu-L pierzi. Cum poti sa-L pierzi? Incepand sa-i slujesti celui rau, dand cezarului din cele care ar trebui date lui Dumnezeu sau punand in inima ta mici idoli (munca exagerata, dorinta de lux, preocupari exagerate legate de aspectele exterioare, etc).

E buna frica asta de a nu-L pierde pe Dumnezeu, dar pana acolo trebuie sa ai Ce sa pierzi. Da, Doamne, sa Te avem cu totii!

Elena

Va_iubesc 08.05.2007 20:57:28

Citat:

nici nu mai stiu ce sa cred deja..nu mai sunt la fel de traumatizata da aqm sunt confuza........ce ciudate devin lucrurile..........

Ehei, o sa-ti dea acum o perioada de liniste ca sa nu te duci spre Biserica. Ca marea bucurie a diavolului e sa-l faca pe om sa amane, nedandu-si seama ca azi poate sa moara. Si fara sa stie ca moare pentru vesnicie!
Sa mergem spre Biserica, fiindca apropiindu-ne de Hristos, chiar daca vom muri azi, vom trai vesnic.

Elena

arle 08.05.2007 21:37:56

Citat:

În prealabil postat de Va_iubesc
Citat:

nici nu mai stiu ce sa cred deja..nu mai sunt la fel de traumatizata da aqm sunt confuza........ce ciudate devin lucrurile..........

Ehei, o sa-ti dea acum o perioada de liniste ca sa nu te duci spre Biserica. Ca marea bucurie a diavolului e sa-l faca pe om sa amane, nedandu-si seama ca azi poate sa moara. Si fara sa stie ca moare pentru vesnicie!
Sa mergem spre Biserica, fiindca apropiindu-ne de Hristos, chiar daca vom muri azi, vom trai vesnic.

Elena

multumesc ca ma ajuti si nu doar tu si ci toti ceilanti care imi dau sfaruri :*

Saurian 09.05.2007 16:46:23

Citat:

Apropo de chestiile astea sa va spun ce am patit si eu. Eram prin ciclu primar sau la gradinita ( nu mai stiu ) si aveam obiceiul sa visez un clovn de care mi-era tare frica. In vis acel clovn ma prindea ( eu nu puteam sa ma impotrivesc ) si incepea sa ma gadile. Era un sentiment care ma chinuia. Ma trezeam si o secunda, doua simteam ca ceva nevazut imi tine picioarele cu forta si ma gadile. Si asta nu a fost doar odata. Au mai fost vise cu necuratul cand m-am intors spre Hristos dar le-am depasit si pe alea. Chestia principala cred ca e cum spune par. Teofil Roman. Noi prea suntem obsedati de diavol. Tot timpul ne gandim la el pe cand noi ar trebui sa ne gandim la Hristos. Nu mai te gandi la diavol. Gandeste-te la Dumnezeu, care e un Dumnezeu al copiilor, al catelusilor grasi, al pisicutelor cu fundite.:D Recent sora mea visase doi ingerasi care se fugareau unul pe altul. Ingerasul care il fugarea l-a prins pe celalalt si radeau de bucurie.:D Gandeste-te la dragoste. Nu stiu daca ai pe cineva. Daca ai gandeste-te ce frumos e sa iubesti.:D Uita-te la ce frumoase sunt florile, uita-te la fluturasi si la gaze. Joaca-te cu copiii, joaca-te cu papusele. :DIncearca sa devii un copil. Pentru ca asta esti. Noi toti suntem copii care avem sus in ceruri un Doamne-Doamne.:D Si lasa pe diavol in pace. Tu prefera sa te bucuri de iubire si de toate lucrurile frumoase. In acelasi timp apropie-te de Biserica. Daca ai stii ce lucruri frumoase pierzi departe de Hristos... Asa ca gandeste-te la Hristos, la mamicuta noastra Maica Domnului si la prietenii nostrii de joaca sfintii si ingerasii.:D Dar ce am spus poti face numai in Hristos. Asa ca odata ce intri la Hristos nu uita ceva. In acel moment iesi din lumea raului si ajungi intr-o lume a copiilor, o lume a lui Hristos. :D

vsovi 09.05.2007 17:38:22

da, exact asha v-om si face ne-om dematuriza ca sa avem impresia ca suntem inocentzi... :angry: fuji domnule deaicea... poi ce copiii nu pacatuiesc inca demici?, poi ei sunt cei mai mari pacatoshi din lume doar ca nu-i ia nimeni in seama, si nici Dumnezeu nu le zice nimic. Acuma e drept ca si pacatele lor sunt nevinovate ca noi sa ii persecutam si traumatizam, dar ale noastre, nu vor deveni tot nevinovate daca facem pe copilashii inocentzi si ne si comportam copilareshte... ideea era sa te gandesti la ce vrei tu, la diavol, la Dumnezeu, la cine-ti trece prin minte la oriceora din zi si din noapte, doar ca trebuie sa te invetzi sa faci ca si acei copilashi care s-au smerit, fiindca imparatzia cerurilor este a celor ca ei... De ce? Poi daca ei s-au smerit de mici :), atunci tu care eshti deja babalic ce ai de zis? ???Care e stadiul tau de suferintza,:hmmm: ca al meu de-abea l-am constatat si nu-mi prea miroase a bine...:dozingoff:

:)

Nitro 09.05.2007 21:56:22

Don`t worry , there`s no sugar :D

consuela 10.05.2007 13:31:32

sa stii ca nu tine de varsta si mie mi-e frica si mi-a fost tot timpul.
Inainte sa te culci citeste rugaciunea ingerului pazitor, varianta aia mai lunga.
In afara de asta sa nu dormi singura in camera, daca nu ai persoane in jur ia-ti un animal catel de ex. si poate nu iti va mai fi frica.

consuela 10.05.2007 13:32:24

mai poti si sa dai cu tamaie seara inainte sa te culci sau da dai cu apa sfintita prin camera. Si vezi daca e vreo diferenta.

Negroponte 10.05.2007 13:43:00

:)Arle sa fii convinsa ca Dumnezeu te iubeste si te ocroteste.Cel rau nu are putere asupra noastra decat daca-i dam noi,dar si atunci daca-i permite Dumnezeu.Deci NU te ingrijora.Intre timp vorbeste cu un preot,poate faci o sfestanie(aghiazma) in casa si mai ales nu viziona filme horor.Nu fac bine nimanui.Doamne ajuta!

mirelat 12.05.2007 06:54:22

Citat:

În prealabil postat de cozia
Stii ca la tara, si nu numai, oamenii scapa de depresie ...efectiv stind in poarta si cugetind si uitindu-se in zare la lucruri reale, adevarate

da, da, ce dor imi e de tara noastra... Petre Tutea spunea undeva ca totul se va termina atunci cand va disparea si ultimul taran...

Nitro 12.05.2007 19:29:49

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

În prealabil postat de cozia

da, da, ce dor imi e de tara noastra... Petre Tutea spunea undeva ca totul se va termina atunci cand va disparea si ultimul taran...

noroc e noi ca taranii vor fi mai mereu... :D

mirelat 13.05.2007 05:24:20

nitro draga, era vorba de tarani adevarati, veritabili... oare cat timp or sa mai existe unii ca acestia in lumea asta innebunita de modernisme ?!

si vezi ca atunci cand comentezi ultima postare nu prea are sens sa o citezi inauntrul comentariului tau, ca se intelege... :rolleyes:

tudor2012 15.05.2007 00:29:36

ahm.. stiti cum ii zice la ce ati simtit voi? senzatiile elea de panica si frica.. sindromul batranei vrajitoare.. asa ca fapt divers.. asa zic cei de specialitate ca ii zice.

Sim 15.05.2007 23:07:16

Eu cred ca e momentul sa incepi o noua viata. Sa te rupi de tot ce ai gresit si de indoielile tale din trecut si sa pasesti cu incredere spre intelepciune. Am citit ca, inaintea unui salt spre un nivel nou de evolutie spirituala treci printr-o stare intensa de teama (cauzata de diverse lucruri). Frica aceasta parjoleste, purifica, goleste si te face sa te pocaiesti si sa te smeresti (pentru ca prin trairile pe care ti le da devii mult mai constient, vezi totul foarte clar din punct de vedere duhovnicesc si chiar te intrebi cum ai putut fi atat de orb si de pacatos, sa gresesti cu zambetul pe buze, cu nepasare si cu superficialitate nedemne de o fiinta umana). Tu trebuie sa cauti schimbarea, sa incerci sa-ti "clatesti" sufletul de tot balastul, de care sa te bucuri ca ti se da sansa sa scapi, pentru ca pana la urma nu te-ar fi dus spre ceva bun.
Autolinistirea ar insemna o eludare a ceea ce ti se arata si o amanare a evolutiei. Ceea ce ai trait nu trebuie lasat la o parte, adica tu ai acum deschisa calea si trebuie sa citesti, sa cauti, sa faci fapte de milostenie, sa te spovedesti, sa te impartasesti, sa te rogi pentru toata lumea (vii si morti), chiar si pentru dusmani, sa plangi, sa te rogi mult si sa te desprinzi de nimicurile vietii pentru a te dedica mai mult spiritualitatii. Dar cel mai important e sa te smeresti. Citeste "Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei", o carte cuprinzand insemnarile Sfantului Siluan Athonitul. Mie cine mi-a recomandat-o mi-a facut un mare bine si, cu toate ca persoana respectiva era destul de reticenta, gandindu-se ca n-o sa am puterea sa inteleg si sa-mi las inima patrunsa de cele scrise acolo, acea carte mi-a schimbat viziunea asupra credintei. Mi-am dat seama ca trufia e o cursa dintre cele mai periculoase si ca din ea izvorasc toate celelalte pacate. N-am izgonit-o din mine, dar e important ca acum stiu unde trebuie sa 'repar".
Sunt multe de spus... eu zic, ca si alti forumisti, sa iti faci un set de analize, pentru ca fizicul, atunci cand spiritul e slabit, ii comanda fel de fel de stari... Apropo de urechile infundate...mi s-a intamplat si mie la o molifta, acum cativa ani, iar senzatia neplacuta nu m-a lasat in pace toata seara, ba mai mult, pret de cateva ore de cosmar, am plans cu disperare, din cauza unui lucru neinsemnat.
Sper ca n-ai luat toate astea ca sfaturi, pentru ca un om in continue cautari, adica un om care nu s-a "asezat" inca nu poate fi un bun sfatuitor, dar sper sa reflectezi asupra posibilitatii sa fi spus, spre folosul tau, cateva adevaruri.
Dumnezeu sa iti ajute!
Iisus a spus: Nu te teme, crede numai.

impact 15.06.2007 19:27:59

Citat:

Domnul sa ne ierte,
ESte bine de stiut ca omul cand se apropie de Dunezeu incepe sa aiba necazuri, si asta datorita diavolului carenu il lasa sa tina legatura cu dumnezeu. Cel mai bine pentru tine este sa iti cauti un duhovnic bun, sa te marturisesti si in primul rand sa nu lasi rugaciunea, postul, milostenia, faptele bune.
PENTRU MAI MULT WWW.IMPACT_MADALIN@YAHOO.COM

IUBITEVOI DOAMNE

Sebastiana 17.06.2007 13:32:10

Impact,asa este ca tine,cu cat omul incearca sa se apropie mai mult de Dumnezeu,cu atat este mai incercat si iubit de catre EL,si Dumnezeu ingaduie aceste incercari,supunandu-l pe cel credincios la fel de fel de teste si probe(examenele vietii)la care este supus cel ce IL cauta mai mult pe EL.Caci Dumnezeu pe cine iubeste mult sau foarte mult, il incearca si mai mult pe acela.Dar astfel IL cautam mai mult pe Dumnezeu si ne apropiem mult mai tare de EL,si astfel apeland prin rugaciune si cu incredere la EL,vom fi mai aproape de EL,ajutati,indrumati,calauziti,povatuiti si ocrotiti,dar mai ales iubiti de catre EL.

Silviu 17.06.2007 15:38:28

Citat:

Ai incredere in Dumnezeu?Atunci vei trece peste asta.

Silviu 17.06.2007 15:49:51

Astea-s etape prin care trebuie un om sa treaca.La fiecare poate fi altfel.Dumnezeu vrea sa te scoata din "belea".

Sebastiana 18.06.2007 14:48:09

Fara ispite,incercari si suferinta mai greu sa ne mantuim,caci numai acestea ne apropie de Dumnezeu,caci suferinta cu Dumnezeu,cu Maica Domnului si toti Sfintii sfinteste pe om,il desavarseste si mantuieste daca o rabda in tacere,fara cartire,fara razvratire si cracnire.

yulica19 21.06.2007 23:18:04

Buna!

Cand sunt singur in casa si mi se face frica dupa ce inchid lumina, iau Crucifixul langa mine in pat si apoi dorm ca un prunc. :sleep: Este din lemn si fosfor asa ca Isus este pentru mine Lumina la propriu dar si la figurat!:thumbsup:
Doamne ajuta!!

euftalia 22.06.2007 17:11:36

Draga arle, crede-ma ca nu este vorba despre nici un diavol.
Tu, de frica, ai avut probabil o halucinatie auditiva. nu inseamna deloc ca ai fi "nebuna" cum zici tu.
Nu trebuie sa te sperii, poate fi un episod izolat.
Sa stii ca noaptea scade nivelul de glucoza si de alte substante in corp.
Nu ai auzit ca crizele de inim a se fac noapteaa, spre exemplu?
Nu te mai speria de diavoli, nu au putere asupra oamenilor, mai alers a celor botezati.
Vorbeste in afara de duhovnic si cu un psiholog bun care te va ajuta sa treci peste aceasta frica. Iti vorbeste o persoana patita, care am avut o forma de delir mistic, manifestat cu un pseudohalucinatii auditive, legate de biserica si Dumnezeu. Medicii mi-au explicat ca mintea mea le producea, tocmai de frica de a nu le auzi. In prezent nu mai am asa ceva.
Mult curaj!

Sebastiana 22.06.2007 18:49:10

:)Euftalia,poate nu stii,dar eu si cu multe alte persoane am vazut persoane botezate care,in plus,mai erau si indracite,iar unele dintre ele inca mai sunt,din pacate,ce zici de asta?Si diavolul exista si mai multi inca,din pacate,ca vrei sau nu vrei sa accepti ideea aceasta,si nu mintea noastra ne joaca feste sau glume proaste,dupa cum nici indracitele(demonizatele si posedatele)nu joaca feste,nici teatru,si nu se prefac,nu e in imaginatia lor,ci posesiunea este cat se poate clara,de reala si adevarata,draga mea,draga Euftalia.Cat despre ce zici tu ca ai auzit,nu esti singura,si eu am auzit,si inca mai aud zgomotele,galagia facuta de cei rai,si te asigur ca nu este numai in mintea si imaginatia mea,intrucat mai aude atat mama cat si sora mea,dar cu ajutorul Lui Dumnezeu sper sa surzim:thumbsup: numai in aceasta privinta desigur,si nu in general,bineinteles,si sa nu le mai auzim.Doamne ajuta!

yulica19 22.06.2007 19:33:56

Doua lucruri din planul viclean al lui Satan sunt:
-sa fie ignorat pentru ca astfel lumea sa nu mai creada in rau si iad.
-sa i se atribuie tot ce i se intampla pentru ca astfel lumea sa fie speriata uitand de Puterea si Iubirea Domnului.
Am cunoscut persoane cu probleme psihice care erau obsedate de ideea de rau, dar am vazut si persoane posedate. Domnul permite acest lucru in marea Sa Intelepciune si doar El poate rezolva problema.
Doamne ajuta!!

arle 22.06.2007 21:59:06

a trecut ceva timp de la incident am mai avut insomnii si aceiasi senzatie de apasare puternica dar dupa am merg la biserica si am scapat aqm imi duc viata percet normal multumesc pentru sfaturi sii ca m-ai ajutat sa ma apropii de Dumnezeu

Silviu 23.06.2007 02:39:25

Poate ca ar trebui sa nu mai pacatuiesti,ca sa nu-ti mai para rau.Sau sa regreti,cum bine spui tu.Ce zici?O idee buna?

Silviu 23.06.2007 02:45:48

In loc sa te temi de "ora 3",vezi poate nu te mai gandesti la toate porcariile si mai ales nu pui in aplicare ceea ce gandesti.Ma refer desigur la toate pacatele.Rugaciunea inimii,daca poti s-o faci."Doamne Iisuse Hristoase,Fiul Lui Dumnezeu,milueste-ma pe mine pacatosul",dar s-o spui incontinuu,incat la un moment dat sa te obisnuiesti cu ea.Daca nu poti s-o faci pe aceasta,pentru ca am citit ca este pentru cei avansati spiritual,monahii,calugarii,atunci fa rugaciunea Domneasca des,chiar si in casa.Du-te la Biserica,spovedeste-te,impartaseste-te,fa fapte bune si lucreaza cele 10 porunci.Gandeste mult la Dumnezeu.Dar trebuie sa existe acea stare de smerenie,pocainta,care daca nu o ai,degeaba.Daca tu curvesti sau mai stiu io ce "pacat grandios" faci,degeaba intri pe un forum si tii lumea de vorba,ca o sa te ia dracu de tot pana la urma.Deja poate te-a luat sub "aripa" sa.

Sebastiana 23.06.2007 11:21:21

Silviu,vezi-ti de pacatele tale,"doctore,vindeca-te mai intai pe tine insuti,si apoi pe altul",si pentru cultura ta generala,sa stii ca rugaciunea inimii si a mintii o poate face oricine,de binevoieste aceasta,chiar si cu respiratie,uite eu si cu f.multe alte persoane avem dezlegare si,deci binecuvantare,de la Duhovnicii nostri sa o rostim cu respiratie inca,si nu sunt nici macar sora de Manastire,nici rasofora,nici monahie(maica,calugarita),nici schimonahie,nici stavrofora,nici macar nu sunt intr-o stare avansata spiritual,sunt mult prea pacatoasa si cred ca te intrec si pe tine la pacate.Dar,a te lega de pacatele altuia,consider ca e un lucru rusinos,atata timp cat si tu esti pacatos,la fel ca noi toti ceilalti,nu esti tu Sfant,ca daca erai astfel,nu o acuzai asa sau,mai mult,te rugai pt.ea,in loc sa ii aduci acuze grave,ca de ce-o fi sau nu o fi,ca vezi Doamne,"o curvi"sau cine stie ce"pacat grandios"o mai face,de parca tu nu ai face pacate si greseli,"smeritul de tine si nepacatosule","cred ca nu ma crezi cand iti spun ca tu nu esti Sfant",ca vad eu prea bine ca tinzi sa arunci cu pietre si sa improsti cu noroi in cineva care cere un mic sfat si putin ajutor din partea celor care binevoiesc a-l da,daca nu te pricepi si incepi a jigni,mai bine stai cuminte in banca ta,si vezi-ti de ale tale pacate,"mult prea ravnitorule si evlaviosule".P.S.Stie ea mai bine ca va scapa cu bine,dar numai si numai cu ajutorul Lui Dumnezeu,al Maicutei Domnului,al tuturor Sfintilor Lui,al Duhovnicului ei si al cui mai stie ea,al familiei ei,etc,etc.Si nu a luat-o cel rau sub"aripa"lui,ca tu nu ai de unde sa stii aceasta,ai grija sa nu te ia pe tine cumva,daca mai vorbesti asa ceva, sa te fereasca Dumnezeu de aceasta!Doamne fereste,apara si pazeste!Amin!si Doamne ajuta!

Sebastiana 23.06.2007 16:18:00

:)Silviu,sper sa ma ierti pt.ca gandesc si ma exprim liber,recunosc aceasta,prea liber uneori,expunandu-mi punctele mele de vedere,si pt.ca ti-am zis direct adevarul in fata,si fara ocolisuri,dar cateodata facand lucrul acesta cu altii,deci si cu tine,referitor la faptul ca toti suntem supusi greselii si pacatelor,imi amintesc si eu mie mereu,ca sunt si eu supusa greselii ca si tine,caci toti suntem oameni si mai gresim,vizavi de judecarea aproapelui,criticandu-l,sau mai rau,barfindu-l,ceea ce e un lucru si mai grav,acela de a barfi,intrucat barfa duce direct in adancul cel mai adanc al iadului,asa ca atragandu-ti tie atentia,nu fac decat sa imi spun si eu mie si sa iau aminte la mine,prin tine,ca toti pacatuim,dar nu trebuie sa stam si sa persistam in pacate,ci sa ne ridicam cu totii,spovedindu-ne si impartasindu-ne,si astfel Dumnezeu,prin cainta noastra sincera si curata,spalandu-ne si curatindu-ne pe noi de cele rele si murdare ale sufletului nostru cel intinat.E omeneste a gresi,dar e mai mare pacat a sta si a persista in greseala,si a nu te indrepta si ridica,cu ajutorul Lui Dumnezeu si al Maicii Lui,cu toate Puterile ceresti ale Binelui Suprem si Absolut.Doamne ajuta!

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:34:57.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.