Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Se aud zgomote in casa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17289)

Tania_d 06.06.2014 00:19:41

Se aud zgomote in casa

Buna seara,

De cativa ani, in apartament se aud zgomote destul de tare, mai ales noaptea cand sting lumina. Se aud chiar in camera, nu sunt de la vecini, iar cand aprind lumina , e liniste si pace.

Am facut sfintirea apartamentului, tin post in general, lunea, miercurea si vinerea, mai dau cu tamaie in casa, am o lumanare aprinsa mai tot timpul in camera cu pricina , insa zgomotele tot se aud (noaptea). E adevarat ca, dupa sfintirea apartamentului, s-au auzit mai putin ca intensitate (puteam sa dorm). Insa acum au revenit ca inainte , sunt enervante, parca se joaca cu psihicul meu.

Cineva ni-a zis sa fac Sf Cruce si sa spun ceva in genul : " In numele lui Hristos, pleaca in loc pustiu si nelocuit si nu te mai intoarce ". Insa nu am retinut bine aceasta "formula" , o cunoaste careva, mi-o poate spune cineva exact asa cum se zice?

Ce mai pot sa fac pt ca zgomotele / spiritele sa plece?

Va multumesc!
Doamne Ajuta!

Marcel_Ionut 06.06.2014 00:48:41

Vezi ce pacate ascunse ai, mi-a povestit un preot ca din cauza unor pacate bine ascunse, niste oameni treceau prin ce treci si tu

Parascheva16 06.06.2014 00:52:20

Spiritele rele poate(draci), caci sufletele oamenilor se duc ori in iad, ori in Rai, nu stau sa bantuie.

Pai mai cheama preotul si spunei ce si cum. Sa iti faca o sfestanie, sa citeasca rugaciuni. Sigur e ceva ptr. case bantuite de draci.

Apoi, BO nu lucreaza cu magia si cu descantece. Rugile nu sunt formule magice. Totul se bazeaza pe credinta in Dumnezeu. Nu fa tu pe preotul.

Si sa nu uiti de spovedanie. Si cand zis spovedanie, ma refer la spovedania generala, adica sa spui absolut tot ce ai facut.

AlinB 06.06.2014 10:21:04

Sa ne mai miram ca rad necredinciosii de voi, daca rad, nu pentru "dreapta" voastra credinta rad..

catalin2 06.06.2014 10:34:17

Citat:

În prealabil postat de Tania_d (Post 561420)
Am facut sfintirea apartamentului, tin post in general, lunea, miercurea si vinerea, mai dau cu tamaie in casa, am o lumanare aprinsa mai tot timpul in camera cu pricina , insa zgomotele tot se aud (noaptea). E adevarat ca, dupa sfintirea apartamentului, s-au auzit mai putin ca intensitate (puteam sa dorm). Insa acum au revenit ca inainte , sunt enervante, parca se joaca cu psihicul meu.

Ai facut doar o data sfintirea casei? Preotul ne spune ca cel putin de patru ori pe an, in post, se face sfintirea casei. Asta pentru un credincios care nu are probleme. Asadar, fa mai des sfintirea casei, ca nu degeaba se face, iar tu poti stropi cu aghiasma.

AlinB 06.06.2014 10:35:57

Sunt unii care nu o fac de decenii si nu aud zgomote prin casa.
Voi chiar nu va dati seama cand cadeti in ridicol?

Poate omul are nevoie de o consultatie la medic si voi il trimiteti in directii aiurea.

ioana3 06.06.2014 10:45:55

Sa le ignorati, ca tot ce vine de la cel rau, care nu suporta sa fie mult timp ignorat si pleaca!
Sa aveti viata duhovniceasca dupa regulile bisericii. Atunci veti fi sub protectia deplina a lui Dumnezeu si nici un rau nu va mai poate atinge.

dobrin7m 06.06.2014 11:27:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 561450)

Poate omul are nevoie de o consultatie la medic si voi il trimiteti in directii aiurea.

La fel spune si fumatorul inrait cand ii recomanzi sa lase tigarea ca ii distruge plamanii. Iti replica imediat ca sunt o gramada de oameni care ajung si la 90 ani si fumeaza ca turcii si nu se mai imblonavesc de cancer la plamani.

Corinusha 06.06.2014 11:30:58

Mdeah... aveam si io senzatia cand m-am mutat in chirie si cum stiam ca este o explicatie logica, am stat si am analizat situatia; era vibratia telefonului vecinei de jos; care viibreaza de nu mai poate, ca veci nu-l aude sau nu are telefonul cu ea.
iar daca auzi ca pocneste mobila, e ceva normal; tuturor ne mai pocneste mobila sau vreo usa, chiar si televizorul scoate un sunet ciudat uneori, doar ca nu le bagam in seama; si normal ca noaptea le auzi cel mai bine, ca doar atunci e liniste (aproape) deplina.

dobrin7m 06.06.2014 11:43:29

https://www.youtube.com/watch?v=r6rl9i4T3lo

Cel care nu a facut sfestanie de decenii, sigur ca nu aude zgomote si alte ciudatenii ca doar stie dracul ca nu are nici un rost sa il zgandere cu astfel de lucruri, ca nu e nevoie.

Pentru Tania.
Asculta de duhovnic intocmai si continua sa traiesti crestineste, ignorand zgomotele. Spovedeste tot, poate ai vreun pacat de care ai uitat. Roaga duhovnicul sa te spovedeasca cu indreptarul in mana, luand la rand pacat cu pacat.

AlinB 06.06.2014 13:20:40

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 561463)
La fel spune si fumatorul inrait cand ii recomanzi sa lase tigarea ca ii distruge plamanii. Iti replica imediat ca sunt o gramada de oameni care ajung si la 90 ani si fumeaza ca turcii si nu se mai imblonavesc de cancer la plamani.

Sigur, in cazul asta trebuie facuta sfestanie la bricheta.

AlinB 06.06.2014 13:21:52

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 561470)
Cel care nu a facut sfestanie de decenii, sigur ca nu aude zgomote si alte ciudatenii ca doar stie dracul ca nu are nici un rost sa il zgandere cu astfel de lucruri, ca nu e nevoie.

Iar in cazul asta fiind de fapt vorba de o mare sfanta in viata, care a biruit toate ispitele si dracu nu mai stie altfel cum sa o chinuie.

Tania_d 06.06.2014 13:33:21

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 561450)

Nu am nevoie de consultatie la medic. O zi buna sa ai si , vazand replicile pe care le dai, iti mai doresc rezolvarea conflictelor interioare, multa pace in suflet si impacare cu tine insuti.

Toate cele bune.

CristianR 06.06.2014 13:47:57

Eu mă număr printre cei care cred în binefacerile sfeștaniei. Locuințele, ca orice lucru material, păstrează, într-un mod misterios, ceva din energiile celor care le-au locuit, bune sau rele, după cum au trăit și ei.

Și te simți mai bine după o sfeștanie, dormi mai bine, nu mai ai, eventual, coșmaruri, frici inexplicabile.

Dar nu trebuie pierdute din vedere manifestările naturale, care n-au legătură cu spirite/ draci/ energii. De exemplu, la mine se aud pocnete din cauză că am mult lemn - în tavan și în mobile - care lucrează.

dobrin7m 06.06.2014 20:30:15

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 561489)
Sigur, in cazul asta trebuie facuta sfestanie la bricheta.

Dupa cum bine stim, fiecare vom da socoteala pentru fiecare cuvant spus in desert.

dobrin7m 06.06.2014 20:40:58

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 561490)
Iar in cazul asta fiind de fapt vorba de o mare sfanta in viata, care a biruit toate ispitele si dracu nu mai stie altfel cum sa o chinuie.

Par. Calistrat tocmai explica ca pe cei departe de credinta precum si pe sectari nu ii mai munceste dracii ca sunt ai lui, nu e nevoie sa ii mai ispiteasca sa cada in pacate, e suficient acela al ratacirii si al impietririi pe cand un ortodox care traieste crestineste pe acesta mai abitir il ispiteste si il chinuie.

dobrin7m 06.06.2014 20:46:04

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 561499)
Eu mă număr printre cei care cred în binefacerile sfeștaniei. Locuințele, ca orice lucru material, păstrează, într-un mod misterios, ceva din energiile celor care le-au locuit, bune sau rele, după cum au trăit și ei.

Și te simți mai bine după o sfeștanie, dormi mai bine, nu mai ai, eventual, coșmaruri, frici inexplicabile.

Dar nu trebuie pierdute din vedere manifestările naturale, care n-au legătură cu spirite/ draci/ energii. De exemplu, la mine se aud pocnete din cauză că am mult lemn - în tavan și în mobile - care lucrează.

Asa este.
Sfestania este foarte importanta pentru un adevarat crestin.

"Sfestania este pentru casa ceea ce este spovedania pentru om. Daca prin spovedanie, prin marturisirea pacatelor si dezlegarea acestora de catre preot, omul se curateste, isi curateste sufletul, isi improspateaza harul primit la botez, tot asa prin stropirea cu apa sfintita si prin rugaciunile speciale ale preotului, casa sfintita la inceput se curateste de tot raul si de toata lucrarea cea rea, datorate fie pacatelor celor ce locuiesc in ea, fie oamenilor rauvoitori, fie duhurilor celor rele.

Prin savarsirea periodica a sfestaniei se resfinteste locul, casa si toate lucrurile din ea dupa un timp in care inevitabilele noastre pacate si fapte mai putin cuviincioase au intinat casa. Trebuie spus un lucru in care noi credem si pe care il aflam din Sfintele Scripturi si pe care Biserica noastra il invata de la inceputuri. Si anume, omul este solidar cu tot ceea ce il inconjoara, asa incat urmarile faptelor lui se rasfrang si asupra mediului sau inconjurator, asupra casei si a lucrurilor din casa. Lucrurile urate, pacatele si faradelegile omului intineaza spatiul in care acesta le savarseste sau traieste, dupa cum, faptele lui bune, curatenia vietii lui sfinteste si mediul sau inconjurator, in legatura cu aceasta s-a pastrat in popor o zicala foarte adevarata si care cel putin la inceput avea intelesul celor de mai sus: "Omul sfinteste locul". "

http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nia-80412.html

Tania_d 06.06.2014 20:48:38

Multumesc tuturor pentru ajutor! Un week-end cat mai minunat!

AlinB 07.06.2014 00:42:28

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 561529)
Par. Calistrat tocmai explica ca pe cei departe de credinta precum si pe sectari nu ii mai munceste dracii ca sunt ai lui, nu e nevoie sa ii mai ispiteasca sa cada in pacate, e suficient acela al ratacirii si al impietririi pe cand un ortodox care traieste crestineste pe acesta mai abitir il ispiteste si il chinuie.

O fi zis.
Problema e ca TU il plasezi intr-un context deplasat.

AlinB 07.06.2014 00:43:43

Citat:

În prealabil postat de dobrin7m (Post 561527)
Dupa cum bine stim, fiecare vom da socoteala pentru fiecare cuvant spus in desert.

Poi cred ca e plin deja topicul cu asa ceva.
Nu s-a obosit nimeni sa intrebe care e situatia in detaliu si deja au pus diagnostice si oferit tratamente.

Yasmina 07.06.2014 08:25:54

Daca atunci crestinii adevarati sunt munciti de diavol cum se face atunci ca cei care nu au nici in clin si maneca cu biserica sunt munciti si ei?
Nu se spune ca acela care este la zi cu posturile,cu asceza ,cu impartasitul la Sf.Liturghie si cu trairea in Hristos,de acela nu se lipeste lucrarea diavoleasca?

Mai degraba inclin sa cred ca persoana respectiva nu este din cale afara de credincioasa si posibil ca ceva inamici sa-i fi trimis lucrare diavoleasca sub forma de farmece,din invidie.
Daca nu pacatuiesti(sau cel putin lupti cat poti sa nu se intample)Duhul Sfant te protejeaza de aceste atacuri.

mihai07 07.06.2014 10:58:55

Citat:

Buna seara,

De cativa ani, in apartament se aud zgomote destul de tare, mai ales noaptea cand sting lumina. Se aud chiar in camera, nu sunt de la vecini, iar cand aprind lumina , e liniste si pace.

Cineva ni-a zis sa fac Sf Cruce si sa spun ceva in genul : " In numele lui Hristos, pleaca in loc pustiu si nelocuit si nu te mai intoarce ". Insa nu am retinut bine aceasta "formula" , o cunoaste careva, mi-o poate spune cineva exact asa cum se zice?

Va multumesc!
Doamne Ajuta!

Sa te duci sa ii spui duhovnicului situatia. Nu mai cauta formule magice pe forum.

MadnZz 08.06.2014 02:04:11

Cauta un radiestezist bun. O pot face si de la distanta. Ai grija cu dusul la "babe"

AlinB 08.06.2014 08:56:20

Acum inteleg de ce zicea Danion ca radiestezistii sunt mai indraciti decat misanii lui bivolaru.

Se pare ca nu sunt doar aia de cauta apa cu batzul ci se cred si mari exorcisti.

DragosP 08.06.2014 12:49:26

Caută-l pe comandor. Cică se pricepe.:21:

mihai07 08.06.2014 17:39:13

Citat:

În prealabil postat de MadnZz (Post 561675)
Cauta un radiestezist bun. O pot face si de la distanta. Ai grija cu dusul la "babe"

Aha, deci astia merg si wireless. Asta n-o stiam.

Parascheva16 09.06.2014 03:33:47

Citat:

În prealabil postat de mihai07 (Post 561703)
Aha, deci astia merg si wireless. Asta n-o stiam.

Pai, dracul e duh si poate circula. Sau crezi ca radiestezistii doar se joaca?

mihai07 09.06.2014 13:28:49

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 561760)
Pai, dracul e duh si poate circula. Sau crezi ca radiestezistii doar se joaca?

Era o ironie.

AlinB 09.06.2014 13:57:47

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 561553)
Daca atunci crestinii adevarati sunt munciti de diavol cum se face atunci ca cei care nu au nici in clin si maneca cu biserica sunt munciti si ei?
Nu se spune ca acela care este la zi cu posturile,cu asceza ,cu impartasitul la Sf.Liturghie si cu trairea in Hristos,de acela nu se lipeste lucrarea diavoleasca?

Pai toti sunt munciti, fiecare insa pentru alt motiv :21:

Citat:

Mai degraba inclin sa cred ca persoana respectiva nu este din cale afara de credincioasa si posibil ca ceva inamici sa-i fi trimis lucrare diavoleasca sub forma de farmece,din invidie.
Ce intrebari i-ai pus, din care raspunsuri sa tragi astfel de concluzii?

AlinB 09.06.2014 14:02:13

Citat:

În prealabil postat de Tania_d (Post 561497)
Nu am nevoie de consultatie la medic.

Dumnezeu stie ce ai nevoie, oricum in mod sigur companie pentru ca, din cate inteleg ca esti o persoana singura, cu multe angoase si fara prea multi prieteni sau duhovnic daca ultima ta speranta/resursa intr-o astfel de problema, destul de serioasa, a ajuns sa fie un forum de pe Internet.

antoniap 09.06.2014 16:51:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 561849)
Dumnezeu stie ce ai nevoie, oricum in mod sigur companie pentru ca, din cate inteleg ca esti o persoana singura, cu multe angoase si fara prea multi prieteni sau duhovnic daca ultima ta speranta/resursa intr-o astfel de problema, destul de serioasa, a ajuns sa fie un forum de pe Internet.

Hristos a venit pentru cei care au nevoie de ajutor, nu pentru cei drepti.

antoniap 09.06.2014 17:02:37

Citat:

Buna seara,

Va multumesc!
Doamne Ajuta!

Nu e o noutate asta pentru un om care se roaga. Ia citeste aici sa vezi cum pot navali ispititorii:
http://www.doxologia.ro/viata-sfant/...petru-atonitul
Cere ajutorul mai multor sfinti. Este un sfat pe care l-a primit si Sfantul Petru Athonitul, primul pustnic al Athosului, cel care a fost povatuit de catre Maica Domnului sa vietuiasca in acest munte. Roaga-te si smereste-te si nu te teme!

Cheama in ajutor pe Preasfanta Treime, pe Preasfanta Nascatoare, pe Sfintii Arhangheli si pe sfintii la care ai evlavie, nu te apuca sa te lupti singura cu necuratii, caci nu vei reusi decat sa-ti cultivi mandria ca tu singura poti alunga necuratii! Nu poti, de aceea trebuie sa recunosti ca nu poti si ca ai nevoie de ajutorul lui Dumnezeu.

raisa2006 06.01.2018 23:54:27

Nu as fi crezut in asa ceva vreodata ,,ba chiar as fi ras sa aud asemenea ciudatenii..Ce mi s a intamplat in ultima vreme insa m apus pe ganduri... Stam intr o casa cu chirie si uneori cand copiii sunt la scoala si e liniste se aud zgomote stranii(pasi in camera de sus , zgomot in pod sau sertare impinse) La inceput nu am acordat mare atentie, imi spuneam ca mi se pare doar ...pana cand mi a povestit o amica ce a patit cu copilul ei (vedea pe cineva noapte in camera)si de atunci nu mai am liniste. Tot ea mi a spus ca majoritatea caselor de aici au aceasta problema,,,,
Ce explicatie AR putea avea toate aceste "zgomote"?

suslik 08.01.2018 12:32:21

Doar fiindca e forum religios, gata! hodoronc-tronc cu solutii mistico-pietiste si cu explicatii de demonologie de babe. Data fiind natura forumului, si obsesiile religoase ale unora, solutiile sint, binenintels, (pseudo-)-bisericesti. Are dreptate Alin ca e ridicol cum se pune problema.

V-ati gindit ca pot fi blestematele de mamifere numite rozatoare comensale galericole, aka sobolani sau soareci?!

DragosP 08.01.2018 14:03:57

Sau țevile de apă caldă/căldură care au prostul obicei ca la încălzire să se dilate și la răcire să se contracte. Putând rezulta zgomote.
Sau chiar o instalație de încălzire care are aer prin dânsa și când se mișcă apa, se mișcă și dumnealui, rezultând (ce să vezi?/pardon auzi) iar zgomote.

simpllu 08.01.2018 14:12:40

La fel se poate întâmpla și cu mobila, mai ales mobila din lemn masiv. Să nu mai vorbim de un pod din lemn, lemnul mereu "lucrează" - prin uscare trosnește.

Yasmina 08.01.2018 22:51:49

Din experienta, stiu ca atunci in perioada cand am lasat-o balta cu posturile si cu biserica(nu gasisem una aproape in USA) imi era frica si de umbra mea. Cu toate ca nu trosnea nimic in casa, era de ajuns sa vina seara,sa se faca intuneric si eu aram in neliniste si lipsa pacii.
Cu toate astea,nu faceam nici o legura intre ele.Vb aia mananci usturoi si n-ai nici cea mai mica idee ca-ti pute gura!

Cand te impaci cu Dumnezeu si stai pe langa biserica nu mai ai cum sa fi asa o frunza in vant. Dumnezeu iti da si putere,liniste si pace- multe binefaceri.

suslik 09.01.2019 06:01:28

Realist vorbind, cel mai probabil: mobila veche, parchet vechi, tevi de apa, sobolani/soareci sau chiar gandaci mari de bucatarie. Punct.

DragosP 09.01.2019 09:24:25

Wow, un an și-o zi ți-a luat s-o gândești? :39:

Seraphim7 11.01.2019 02:48:44

Citat:

În prealabil postat de suslik (Post 663257)
Realist vorbind, cel mai probabil: mobila veche, parchet vechi, tevi de apa, sobolani/soareci sau chiar gandaci mari de bucatarie. Punct.

Deci daca in 5 ani de la postare nu ti-ai scos mobila ,parchetul si țevile din casă,vreo 3 pisici si 2 reptile sa iti vâneze sobo-polter-gândacii...Cheamă repede ghost hunterii ca astia te pun să iti distrugi toata casa:)

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:53:05.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.