Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Din Vechiul Testament (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5015)
-   -   Nedumerire Noe (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17413)

danyel89 14.09.2014 10:19:09

Nedumerire Noe

Va salut. Terminand facultatea de istorie am aflat niste lucruri care m-au pus pe ganduri. Am inceput sa caut niste evenimente certe din istorie pentru a le compara cu aceeasi perioada din Biblie.
Astfel am ajuns la anul 3100 i.Hr.Daca omenirea a reinceput cu Noe si familia sa(din nou prin incest), potopul avand loc acum circa 4000 ani iHr, inseamna ca familia sa a inventat scrisul, descoperit in Mesopotamia aprox 3100 i.Hr.
Mai inseamna ca si diavolul i-a facut sa uite complet de Dumnezeu? Deoarece stim ca Mesopotamia a fost impartita in orase, au avut regi, care au dus razboaie, ceea ce e impotriva Lui Dumnezeu.
In plus, un amanunt si mai controversat-populatia din Mesopotamia era politeista!Oare cum au ajuns urmasii lui Noe sa isi inventeze zei si "sa il uite" pe Dumnezeu, creatorul, salvatorul lor?
Mai mult decat atat. Familia lui Noe a ajuns in Egipt unde au inceput sa inventeze zei, sa ceara ofrande, sa isi faca supusii sclavi.
Cum au putut uita acestia de Dumnezeu, cand in Biblie scrie clar ca Dumnezeu i-a indrumat pas cu pas pe Noe si familia sa sa construiasca arca!
Cum poate cineva sa te convinga de exemplu ca nu exista cineva, cand tu, si familia ta vorbeau frecvent cu el si te-a scapat de urmarile potopului!
In Biblie sunt mentionati urmasii lui Noe, precum si urmasii urmasilor acestora, unde s-au stabilit acestia, fiind specificate doar orase din Mesopotamia.
Ei sigur au ajuns si in Egipt, nu se putea altfel, doar neamul lor mai exista pe pamant.
Acolo au ajuns sa se creada "trimisii zeului pe pamant", sa inventeze alti zei, din nou politeism ca in Mesopotamia.
Si ca sa fie tacamul complet, Mesopotamia de ieri este Irakul de astazi, o populatie 97% musulmana, cu trairi si credinte opuse crestinismului.

oaie_cugetatoare 14.09.2014 10:42:30

Citat:

În prealabil postat de danyel89 (Post 566976)
Va salut. Terminand facultatea de istorie am aflat niste lucruri care m-au pus pe ganduri. Am inceput sa caut niste evenimente certe din istorie pentru a le compara cu aceeasi perioada din Biblie.
Astfel am ajuns la anul 3100 i.Hr.Daca omenirea a reinceput cu Noe si familia sa(din nou prin incest), potopul avand loc acum circa 4000 ani iHr, inseamna ca familia sa a inventat scrisul, descoperit in Mesopotamia aprox 3100 i.Hr.
Mai inseamna ca si diavolul i-a facut sa uite complet de Dumnezeu? Deoarece stim ca Mesopotamia a fost impartita in orase, au avut regi, care au dus razboaie, ceea ce e impotriva Lui Dumnezeu.
In plus, un amanunt si mai controversat-populatia din Mesopotamia era politeista!Oare cum au ajuns urmasii lui Noe sa isi inventeze zei si "sa il uite" pe Dumnezeu, creatorul, salvatorul lor?
Mai mult decat atat. Familia lui Noe a ajuns in Egipt unde au inceput sa inventeze zei, sa ceara ofrande, sa isi faca supusii sclavi.
Cum au putut uita acestia de Dumnezeu, cand in Biblie scrie clar ca Dumnezeu i-a indrumat pas cu pas pe Noe si familia sa sa construiasca arca!
Cum poate cineva sa te convinga de exemplu ca nu exista cineva, cand tu, si familia ta vorbeau frecvent cu el si te-a scapat de urmarile potopului!
In Biblie sunt mentionati urmasii lui Noe, precum si urmasii urmasilor acestora, unde s-au stabilit acestia, fiind specificate doar orase din Mesopotamia.
Ei sigur au ajuns si in Egipt, nu se putea altfel, doar neamul lor mai exista pe pamant.
Acolo au ajuns sa se creada "trimisii zeului pe pamant", sa inventeze alti zei, din nou politeism ca in Mesopotamia.
Si ca sa fie tacamul complet, Mesopotamia de ieri este Irakul de astazi, o populatie 97% musulmana, cu trairi si credinte opuse crestinismului.

1.Dumneata esti ateu sau cauti raspunsuri ?
2.Dumneata cauti raspunsuri sau vrei sa ne testezi pe noi ? :16:

danyel89 14.09.2014 11:05:40

Nu sunt ateu, am fost educat in credinta ortodoxa de catre mama de mic copil, dar terminand facultatea de istorie, mi-au aparut niste intrebari si caut raspunsuri.

oaie_cugetatoare 14.09.2014 11:13:23

Citat:

În prealabil postat de danyel89 (Post 566978)
Nu sunt ateu, am fost educat in credinta ortodoxa de catre mama de mic copil, dar terminand facultatea de istorie, mi-au aparut niste intrebari si caut raspunsuri.

Si crezi in credinta ortodoxa ?

danyel89 14.09.2014 11:17:34

Da cred, dar nu am putut sa nu imi pun intrebari eu invatand de la istorie una si din Biblie alta.
Nu pot sa nu ma gandesc ca sursele istorice despre acele locuri si timpuri sunt surse scrise, scrieri cuneiforme, hieroglife, etc, pe cand in Biblie ne bazam doar pe afirmatiile unor persoane care nici macar nu erau apostolii insine, ce au scris-o la peste 60 ani de la moartea Lui IIsus, bazandu-se pe relatari orale a mii si mii de persoane.

oaie_cugetatoare 14.09.2014 11:19:35

Citat:

În prealabil postat de danyel89 (Post 566980)
Da cred,

In acest caz ai cauta raspunsuri si in afara celor care nu impartasesc credinta
ortodoxa ?

danyel89 14.09.2014 11:22:45

Eu vreau sa caut adevarul.
Nu pot accepta un adevar daca am indoieli asupra lui, iar asupra multor pasaje din Biblie, istoria m-a facut sa imi pun indoieli.
Va rog, daca imi puteti raspunde la problema a o faceti, sau oricine altcineva.

oaie_cugetatoare 14.09.2014 11:25:29

Citat:

În prealabil postat de danyel89 (Post 566983)
Eu vreau sa caut adevarul.
.

In acest caz ai cauta raspunsuri si in afara celor care nu impartasesc credinta
ortodoxa ?

danyel89 14.09.2014 11:29:32

Sper sa ma lamureasca si altcineva, vad ca dumneavoastra doar o tineti una si buna.
Da, as cauta, atata timp cat am certitudinea unei surse(cea istorica), sa vad daca teoria mea este gresita sau nu, poate ma insel.

oaie_cugetatoare 14.09.2014 11:34:30

Citat:

În prealabil postat de danyel89 (Post 566985)
Sper sa ma lamureasca si altcineva, vad ca dumneavoastra doar o tineti una si buna.

O tin una si buna pt ca am motiv(intemeiat) s-o tin.
Citat:

Da, as cauta, atata timp cat am certitudinea unei surse(cea istorica), sa vad daca teoria mea este gresita sau nu, poate ma insel.
Asa este, acum ai spus adevarul.
Si acum sa incepem:
Citat:

Daca omenirea a reinceput cu Noe si familia sa(din nou prin incest)
De unde aceasta idee ? Ce te-a facut sa ajungi la aceasta concluzie ?

danyel89 14.09.2014 11:51:33

Ca omenirea a reinceput cu Noe nu puteti contesta, cat despre incest, e o parere personala. Nu scrie nicaieri ca Dumnezeu a mai facut oameni dupa potop. Deci familia lui Noe s-a inmultit frate cu sora, tata cu fiica, etc. Din ce imi amintesc, incestul a fost interzis de Dumnezeu abia in vremea lui Moise, 1500 ani mai tarziu.
Oricud, nu asta este esenta problemei mele, ci cum e posibil ca o singura familie ce comunica frecvent cu Dumnezeu, prin vorbire directa!, nu prin credinta doar, si care le-a aratat de ce e in stare, care le-a salvat vietile, sa il renege si sa isi inventeze zei.

oaie_cugetatoare 14.09.2014 12:42:33

Citat:

În prealabil postat de danyel89 (Post 566988)
Ca omenirea a reinceput cu Noe nu puteti contesta, cat despre incest, e o parere personala. Nu scrie nicaieri ca Dumnezeu a mai facut oameni dupa potop. Deci familia lui Noe s-a inmultit frate cu sora, tata cu fiica, etc. Din ce imi amintesc, incestul a fost interzis de Dumnezeu abia in vremea lui Moise, 1500 ani mai tarziu.

http://www.ortodoxiatinerilor.ro/int...dam-eva-incest
Lectura placuta.

Citat:

Oricud, nu asta este esenta problemei mele, ci cum e posibil ca o singura familie ce comunica frecvent cu Dumnezeu, prin vorbire directa!, nu prin credinta doar, si care le-a aratat de ce e in stare, care le-a salvat vietile, sa il renege si sa isi inventeze zei.
Pentru ca omul este nerecunoscator, deoarece este supus pacatului(este slab
si la minte si la inima).Doarece omul trupesc s-a nascut din pacat , el
intotdeauna nu-si va putea sa-si tina promisiunile si fagaduielile doarece
prin definitie nu le poate sustine , caci este neputincios.

Doar cu ajutorul lui Dumnezeu omul poate sa-si tina promisiunile lui fata de
Dumnezeu.Altfel nu poate.Asa este constructia lui.Din aceasta cauza
oamenii lipsiti de Dumnezeu sau care nu-l accepta pe Dumnezeu sau care
il refuza pe Dumnezeu, sunt sau devin animale rationale.Deci atentie, nu mai
sunt oameni ci animale rationale care sunt conduse de simturi si instincte.

Animalul rational devine OM, numai daca il accepta pe Dumnezeu, deoarece
Dumnezeu este singurul care poate sa-l urce pe animalul rational la nivelul
de OM( faptura cu inteligenta rationala dar mai ales inzestrata cu multa
inteligenta duhovniceasca-spirituala).

Dar Dumnezeu stie ca omul singur, prin propriile lui puteri nu poate sa faca
absolut nimic bun sau binevoitor, si nici nu se poate salva singur de aceea
l-a trimis pe Unicul Sau Fiu, IIsus Hristos pentru a-l salva pe om , si prin
Hristos , omul sa devina OM.

In Geneaza, cand are loc caderea lui Adam si Eva din rai , Dumnezeu ii spune
Diavolului(sarpele):

"Dusmanie voi pune intre tine și intre femeie, intre samânta ta si samânta ei; aceasta iti va zdrobi capul, iar tu ii vei intepa calcaiul "

Ei bine Cel care va zdrobi capul sarpelui este Hristos, femeia este Maica Domnului(Fecioara Maria) a carei stramoasa este Eva(care-l ispitise pe Adam).

De altfel nerecunostiinta omului va fi pana la sfarsitul zilelor sale.Iar Dumnezeu stie asta.Dar lasa timpul sa treaca ca toti cei care vor sa se
salveze, s-o faca dupa care vine si plateste asa cum se cuvine celui care
a facut bine si celui care a facut rau.

Dumnezeu in Apocalipsa mai spune:

"Cine este nedrept, să fie în continuare, cine este intinat sa se întineze și mai departe; cine este fara prihana sa traiasca si mai departe fara prihana. Si cine este sfânt, să se sfințească si mai departe. Iata, Eu vin curând și răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. Eu sunt Alfa și Omega, începutul și sfârșitul, primul și ultimul. Ferice de cei ce isi spala hainele, ca să aibă drept la pomul vieții, și să intre pe porți în cetate! Afara sunt câinii, vrăjitorii, curvari, ucigașii, și închinătorii la idoli, și oricine iubește minciuna și traieste in minciună. "

Dar inainte de aceasta, Dumnezeu mai spune in Evanghelia dupa Matei:

"Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
Iar de ziua și de ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.
Și precum a fost în zilele lui Noe, așa va fi venirea Fiului Omului.
Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau și beau, se însurau și se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie,
Și n-au știut până ce a venit potopul și i-a luat pe toți, la fel va fi și venirea Fiului Omului.."

danyel89 14.09.2014 12:55:05

Deci mi-ai dat dreptate intru totul in afara de partea cu incestul.
Ok. In acest caz nici familia lui Noe nu era puternica? Pai nu de aceea i-a ales Dumnezeu sa supravietuiasca?daca ei nu aveau credinta, nu erau alesi.
In biblie nu este mentionat nimic despre politeism dupa potop. Nu scrie nicaieri de faptul ca urmasii lui Noe si-au inventat zei,tnici ca au devenit regi, sau ca si-au construit orase: ur, uruk, etc, fapte ramase scrise.

oaie_cugetatoare 14.09.2014 15:51:35

Citat:

În prealabil postat de danyel89 (Post 566995)
Deci mi-ai dat dreptate

Adica ?

Citat:

In acest caz nici familia lui Noe nu era puternica? Pai nu de aceea i-a ales Dumnezeu sa supravietuiasca?
Ba da, familia lui Noe era puternica, dar era puternica tocmai pt ca avea
credinta in Dumnezeu.Reciteste postul de mai sus pt ca nu l-ai citit.

Citat:

In biblie nu este mentionat nimic despre politeism dupa potop. Nu scrie nicaieri de faptul ca urmasii lui Noe si-au inventat zei,tnici ca au devenit regi, sau ca si-au construit orase: ur, uruk, etc, fapte ramase scrise.
Pai urmasii lui Noe , nu sunt oamenii ? Sunt

Pai si mai incolo dupa potop , in Vechiul Testament spune:

"Iata, Eu voi pedepsi pe Amon, care se afla in No, pe Faraon si Egiptul, pe dumnezeii si pe regii lui, pe Faraon si pe cei ce-si pun nadejdea in el.."

(unde Amon din No, inseamna Amon din templu.)
Ansamblu piramidelor de la Gizeh (construite in tipul dinastiei Ra)
reprezinta constalatia Orion(Osiris).Orion este cunoscut ca Kronos
in mitologia greaca si cunoscut ca Nimrod la sumero-babilonieni.

Sotia lui Nimrod, a fost Semiramis.Semiramis a dezvoltat practicile idolatre
ducand Babilonul la faima negativa pe care capatat-o.
Aliasul lui Semiramis , este ...Columbia care mai este cunoscuta si sub urmatoarele denumiri de demoni:
Isis/Athena/Afrodia/Venus/Minerva/Rhea/Ish-Tara/Hera

PS:nu confunda Biblia al carui scop este Cuvantul lui Dumnezeu, cu istoria religiilor.Scopul Bibliei este de a provadui Cuvantul lui Dumnezeu si nu de a face o istorie a religiilor.
Ca sa ai o imagine mai clara, in Biblie , toti cei care lucreaza cu
sarpele (Diavolul
) sunt:
  • Diavolul insusi
  • Ingerii decazuti
  • oamenii care lucreaza cu diavolul:
    • oamenii care practica ocultismul
    • oamenii care cred in religii politeiste
    • oamenii care neaga existenta lui Dumnezeu
  • etc

adica Diavolul si supusii sai.

Ioan_Cezar 14.09.2014 16:56:35

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567015)
Recitește postul de mai sus pt că nu l-ai citit.

Ca sa ai o imagine mai clara, in Biblie , toti cei care lucreaza cu
sarpele (Diavolul
) sunt:
  • Diavolul insusi
  • Ingerii decazuti
  • oamenii care lucreaza cu diavolul:
    • oamenii care practica ocultismul
    • oamenii care cred in religii politeiste
    • oamenii care neaga existenta lui Dumnezeu
  • etc

adica Diavolul si supusii sai.

Păi cum să re-citească, soră cugetătoare, dacă... nu l-a citit?....:))
*
Parcă mai era unul care a lucrat cu un șarpe. Ăăăă.... Moise?

oaie_cugetatoare 14.09.2014 17:28:44

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 567032)
Păi cum să re-citească, soră cugetătoare, dacă... nu l-a citit?....:))

Pai simplu:a citit doar primul alineat si atat.Adica nu l-a citit in intregime,
drept urmare nu a citit postul.Deci sa-l reciteasca.

Citat:

Parcă mai era unul care a lucrat cu un șarpe. Ăăăă.... Moise?
http://www.doxologia.ro/cuvant-de-fo...e-stalp-pustie

Ioan_Cezar 14.09.2014 19:01:02

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 567035)
drept urmare nu a citit postul.Deci sa-l reciteasca.

Văd că perseverezi! E amuzant...
Cum să re-citească dacă nu a citit mai întâi? A re-citi înseamnă a citi din nou. Verbul "a reciti" presupune că omul a citit măcar o dată în prealabil. Ori, colegul nu a citit postarea, zici. Îți e așa de greu să-i zici să citească, în sfârșit, textul acela?
*
Cât despre linkul oferit, îți mulțumesc. Îmi place să re-citesc atât Scriptura cât și materialele care tâlcuiesc Scriptura.
Eu îți atrăsesem atenția asupra accentului pus pe motivul șarpelui. Întrucât sunt șerpi și șerpi sau mai exact semnificații diferite ale șarpelui... Mă bucur că ai făcut prompt legătura.
*
Lăsînd șerpii, Domnul e numit în Biserică și "vierme" (în cântări, în psalmi), legat de pogorârea la iad. Evident că iar se vor mira unii, avînd în minte doar viermele neadormit care mâncă sufletul păcătoșilor....

oaie_cugetatoare 14.09.2014 19:39:50

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 567039)
Văd că perseverezi! E amuzant...

Ma bucur ca pot sa-ti fiu de folos cumva. :))
Citat:

Cum să re-citească dacă nu a citit mai întâi? A re-citi înseamnă a citi din nou
Pai poti citii mecanic sau poti citii cu ochii mintii(adica sa intelegi ceea ce citesti).Daca citesti fie tot postul sau il citesti pe sarite(fragmente)dar iti inchizi ochii mintii atunci dpdv al actiunii l-ai citit, insa dpdv al ratiunii nu l-ai citit.Adica textul a fost fie citit integral sau citit pe fragmente de ochii omului dar insa nu a fost citit de ochii mintii omului.Si uite asa ai un text care nu
a fost citit, trebuie recitit ca ochii mintii omului sa citeasca ceea ce ochi
omului n-au citit. .

Cei care au fost studenti, si au invatat in sesiuni, stiu foarte bine ca trebuie
sa reciteasca capitole pe care inainte l-au citit pe sarite dar nu l-au inteles.

Morala:degeaba citesti daca nu intelegi ceea ce citesti.Ca sa intelegi ceea
ce citesti, reciteste cu ochii mintii ceea ce ochi omului n-au citit.

Citat:

Verbul "a reciti" presupune că omul a citit măcar o dată în prealabil. Ori,
Din pacate definitiile doar schiteaza niste actiuni dar nu pot caracteriza
mecanismele de gandire ale omului.

Citat:

Mă bucur că ai făcut prompt legătura.
Stai sa vezi ce legaturi o sa faca danyel89.Eu deja ma astept la fel si fel
de interpretari...

Ioan_Cezar 14.09.2014 20:10:49

Nu prea admiți că uneori o dai în bară, așa-i? ...:)
Cred că omiți un lucru: bara e foarte aproape de gol și, dacă îți corectezi numai un pic execuția, poți deveni chiar golgeter! La o adică merge de minune și bară-gol. Dar să dai în bară și să susții că ai dat gol... hîm... parcă ceva nu e-n regulă...
Deci ca să devii golgeter trebuie pentru început să faci distincția dintre lemnul bării și plasa dintre bări......:)

P.S. Colegul nostru vrea să cunoască cerul stînd cu mâna la ochi. Și e nemulțumit că nu vede nimic și ne reproșează nouă că mințim, că nu se potrivește etc. Să dea mai întâi mâna jos de pe ochi și apoi va vedea singur ce e de văzut.
Metoda lui de cunoaștere e inadecvată studiului biblic. Îi trebe un alt instrument, o altă lentilă, altă erminie. Sau poate nu privește prin fereastra potrivită, știu și eu...

oaie_cugetatoare 14.09.2014 20:25:19

Citat:

În prealabil postat de Ioan_Cezar (Post 567049)
Nu prea admiți că uneori o dai în bară, așa-i? ...:)

Eu doar am expus mecanismele cititului.Restul, fiecare intelege ce doreste.
Citat:

Cred că omiți un lucru: bara e foarte aproape de gol și, dacă îți corectezi numai un pic execuția, poți deveni chiar golgeter! La o adică merge de minune și bară-gol. Dar să dai în bară și să susții că ai dat gol... hîm... parcă ceva nu e-n regulă...
Deci ca să devii golgeter trebuie pentru început să faci distincția dintre lemnul bării și plasa dintre bări......:)
Un avantaj il constituie faptul ca atunci cand executi lovituri de la 11 metri
probabilitatea de a lovi bara este extrem de redusa.
De ce sa te chinui sa dai gol din diferite scheme, cand poti sa executi lovituri
de la 11 metrii.Il las pe adversar sa faca fault in careu, si apoi execut lovitura de la 11 metri.Golul este asigurat.Il bat pe adversar cu propriile arme.

Citat:

P.S. Colegul nostru vrea să cunoască cerul stînd cu mâna la ochi.
Citat:

Metoda lui de cunoaștere e inadecvată studiului biblic. Îi trebe un alt instrument, o altă lentilă, altă erminie. Sau poate nu privește prin fereastra potrivită, știu și eu...
Daca topicul evolueaza, o sa vezi mai tarziu ca al nostru "coleg" nu vrea
sa cunoasca cerul.Nici nu-l interseaza acest lucru.Pe el il intereseaza...alte
chestii.O sa vezi pe masura ce evolueaza topicul(daca va evolua) ca scopul
lui nu este cel declarat.

Ioan_Cezar 14.09.2014 20:43:35

Mda.... De obicei așa e, puțini vor să se folosească de discuțiile de pe forum, din păcate...
Dar eu pariez ca de obicei (în ciuda procentului de 1% șanse pe care mi-l rezerv din start) că ar putea să își lărgească orizontul cugetării. Doar să aibă nițică bunăvoință iar noi (adică eu, mai întâi) să nu ne enervăm prea devreme sau/și prea tare....:)

Frumos ar fi să descoperim împreună, cu prilejul acestor discuții, că lucrurile nu sunt ceea ce credem deocamdată. Noi am crezut cândva ca și el acum, iar pentru aceasta nu ar trebui să ne pierdem cumpătul ci să îi arătăm cum am descoperit o lume nouă... Faptul că eu nu mai sunt azi ateu sau agnostic nu mi se datorează, ci este un dar pentru care nici nu știu cum să fiu recunoscător. Căci ce poate oferi omul în schimb pentru că a fost mort și a fost înviat de Hristos? Iar pentru că noi toți am fost înviați de Hristos PRIN oameni (preotul, alți oameni credincioși, sfinții etc.) poate că o formă de recunoștință ar fi și aceasta: să pariem că danyel va folosi discuțiile de aici, iar nu că se va plictisi de ocazie... Caz în care am fi și noi responsabili de asta, nu doar danyel...

Mihnea Dragomir 14.09.2014 22:20:53

Citat:

În prealabil postat de danyel89 (Post 566988)
Ca omenirea a reinceput cu Noe nu puteti contesta, cat despre incest, e o parere personala. Nu scrie nicaieri ca Dumnezeu a mai facut oameni dupa potop. Deci familia lui Noe s-a inmultit frate cu sora, tata cu fiica, etc.

Simpla consultare a capitolului 7 din Geneza va poate edifica: in Arca lui Noe au luat loc (cel putin) 8 oameni: Noe si sotia lui, fiii lor Sem, Ham si Iafet, fiecare cu sotiile lor.

De aici, cum ati ajuns la concluzia "inmultirii frate cu sora, tata cu fiica" ? Imi explicati un pic rationamentul dv ?

Citat:

Cum e posibil ? Citim mai incolo, in Cartile Regilor, cum Solomon, un om care comunica frecvent cu Dumnezeu prin vorbire directa si nu prin credinta doar, care a vazut de ce e Dumnezeu in stare macar din faptul ca a obtinut darul cerut: cel al intelepciunii, ajunge, spre sfarsitul vietii, sa il renege si sa isi inventeze zei. Si nu e vorba de cateva generatii, ci de acelasi om, Inteleptul Solomon, fiu al lui David, care ajunge de la credinta lui Avraaam, Isac si Iacob la vrajitorie si sacrificii idolesti.

Cum se poate ca, intr-o familie, in numai doua generatii credinta sa se piarda ? Nici nu aveti nevoie de Biblie pentru asta, ci, ca istoric, doar sa cercetati familia dv. Nu cumva ati avut o bunica ce mergea Duminica la biserica ? Si dv ati fost azi ? Uite-asa se pierde credinta: azi, nu mergem la biserica. Ce, nu e Dumnezeu omniprezent ? Deci, El se afla nu numai la bise, ci si in dormitorul nostru. Prin urmare, Sf Liturghie poate fi inlocuita de un "Tatal Nostru" in fata icoanei. Aia de la bunica. Pe urma, de fapt, de ce e nevoie de rugaciune individuala ? Oare nu e Dumnezeu omniscient ? Prin urmare, El stie ce ne trebuie noua, chiar daca nu ne rugam. Ce poate fi mai logic ? Si asa, ne trezim maine dimineata cu horoscopul la radio. Ia sa vedem, ce spune pentru ziua de azi ? Si incepem sa aplicam. Vedeti dv, de la viata decredinta la caldiceala, de la caldiceala la ateism, iar de la ateism la vrajitorie sunt doar cativa pasi. Nu e nevoie de mai mult de doua generatii si tot stam mai bine decat Inteleptul Solomon...

cozia 14.06.2025 00:38:14

Mai simplu ar fi fost ca pe danyel89 sa-l fi lamurit cineva ca nu toata populatia PLANETARA a fost nimicita ci doar populatia "LUMII" locale, triburi, familii, comunitati, cei care atunci aveau o relatie directa cu Creatorul lumii asa cum il stia universul local iudaic si imprejurimile, provincia cum ar veni.

Desi si alte civilizatii indepartate vorbesc de diferite forme de Potop/Tzunamiuri ele nu mentioneaza ca populatia ar fi fost complet decimata mai ales de catre un Dumnezeul Iudaic pe care nici macar nu-l cunosteau. Nici vorba de asa ceva la mayasi, olmeci, tolteci, hidusi, eschimosi Cum ar fi putut Creatorul, asa pe nepusa masa, sa pedepseasca popoare intregi carora nu li s-a adresat niciodata si nu le-a inmanat tabete cu LEGILE LUI??? Este putin zis FARA nici o LOGICA.

La Potopul mentionat in VT/Talmud si care clar a fost pe bune, Dumnezeu a avut "treaba" cu musteriii Sai panarame, neascultatori, obraznici, criminali, nu cu restul planetei care urmareau atunci alte revelatii si divinitati in totala necunostinta de Dumnezeul Iudaicilor.

stefan florin 16.06.2025 15:34:00

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 567073)
Cum e posibil ? Citim mai incolo, in Cartile Regilor, cum Solomon, un om care comunica frecvent cu Dumnezeu prin vorbire directa si nu prin credinta doar, care a vazut de ce e Dumnezeu in stare macar din faptul ca a obtinut darul cerut: cel al intelepciunii, ajunge, spre sfarsitul vietii, sa il renege si sa isi inventeze zei. Si nu e vorba de cateva generatii, ci de acelasi om, Inteleptul Solomon, fiu al lui David, care ajunge de la credinta lui Avraaam, Isac si Iacob la vrajitorie si sacrificii idolesti.

Solomon nu si-a inventat zeitati, erau deja inventati. El doar a acceptat sa se inchine la ei pe langa inchinarea adevaratului Dumnezeu

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:37:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.