Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Vrajitoria (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5046)
-   -   Yoga pentru slabit (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17456)

Elefterie 09.10.2014 18:34:17

Yoga pentru slabit

Doamne Ajuta.

Incep prin a spune ca urasc Yoga si atitudinile yoghinilor. Jumate dintre ei sunt înfumurati care nu au nici un subiect de lauda, cealalta jumatate sunt cei care se lasa de yoga si raman cu sechele psihice pe viata.

Am dat intamplator peste niste articole si video-uri care arata anumite exercitii de yoga bune pentru slabit. Eu doresc de mult sa slabesc vreo 6- 7 kile si devin disperat. Ceea ce am observat la aceste exercitii este ca sunt foarte laicizate si multe dintre ele se regasesc in gimnastica conventionala. Am observat acelasi lucru in mod similar ca atunci cand practicam Jujutsu, am practicat totodata fara sa stiu si "Junan taiso" care ar fi niste exercitii yogice. Mie nu mi s-au parut decat niste intinderi si alte procedee de flexibilitate, pur si simplu incalzire inainte de bataie. Ori am facut varianta fara meditatie, ori "nu e dracul asa de negru".

Ce parere aveti? Este vreun pericol de pacat daca fac si eu aceasta "yoga pentru slabit" care pare redusa la o banala gimnastica? Ar fi o panta alunecoasa?

Va multumesc

oaie_cugetatoare 09.10.2014 18:59:17

Citat:

În prealabil postat de Elefterie (Post 568917)
Doamne Ajuta.
Ce parere aveti?
Va multumesc

Lasa yoga pt slabit, apuca-te sa faci metanii.Sa vezi ce abdomen faci tu.
Si daca tot mai ai energie, alearga niste ture de stadion.
Si daca tot mai ai energie dupa asta, trage de fiare.
Si daca tot mai enegrie si dupa asta, repeta de la inceput.:105:

abaaaabbbb63 09.10.2014 19:14:33

Citat:

Doamne Ajuta.

Incep prin a spune ca urasc Yoga si atitudinile yoghinilor. Jumate dintre ei sunt înfumurati care nu au nici un subiect de lauda, cealalta jumatate sunt cei care se lasa de yoga si raman cu sechele psihice pe viata.

Am dat intamplator peste niste articole si video-uri care arata anumite exercitii de yoga bune pentru slabit. Eu doresc de mult sa slabesc vreo 6- 7 kile si devin disperat. Ceea ce am observat la aceste exercitii este ca sunt foarte laicizate si multe dintre ele se regasesc in gimnastica conventionala. Am observat acelasi lucru in mod similar ca atunci cand practicam Jujutsu, am practicat totodata fara sa stiu si "Junan taiso" care ar fi niste exercitii yogice. Mie nu mi s-au parut decat niste intinderi si alte procedee de flexibilitate, pur si simplu incalzire inainte de bataie. Ori am facut varianta fara meditatie, ori "nu e dracul asa de negru".

Ce parere aveti? Este vreun pericol de pacat daca fac si eu aceasta "yoga pentru slabit" care pare redusa la o banala gimnastica? Ar fi o panta alunecoasa?

Va multumesc

Teoretic ar fi un pacat la fel de mare ca faptul ca ai facut Jujutsu. Adica nesemnificativ.

aubergine 09.10.2014 21:10:12

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 568918)
Lasa yoga pt slabit, apuca-te sa faci metanii.Sa vezi ce abdomen faci tu.
Si daca tot mai ai energie, alearga niste ture de stadion.
Si daca tot mai ai energie dupa asta, trage de fiare.
Si daca tot mai enegrie si dupa asta, repeta de la inceput.:105:

Si in plus, sa reduca si din mancare, e esential.

abaaaabbbb63 09.10.2014 21:35:02

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 568943)
Si in plus, sa reduca si din mancare, e esential.

Dar dar dar... e bunaaa :))

oaie_cugetatoare 09.10.2014 21:39:06

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 568947)
Dar dar dar... e bunaaa :))

S-o manance fara sare atunci.

Corinusha 10.10.2014 08:48:30

off topic: chiar ajuta scoaterea sarii din alimentatie la slabit?! Io nu-i va logica (ma rog, nu retii apa, dar altceva?!).

Yoga... sincer nu m-a interesat niciodata partea asa-zis spirituala a chestiei asteia, dar intr-adevar exista niste exercitii fizice (eu personal asa le zic) care iti intind corpul atat de bine... pe minema ajuta dimineata dupa cema trezesc niste exercitii de streching care cica sunt din yoga (gasisem pe net clipulet cu exercitiile de intindere si acolo zicea tipa ca ar fi din yoga).
In rest... cum zice oaia cugetatoare, niste ture de stadion/bloc/casa, niste tras de fiare ar ajuta :)

oaie_cugetatoare 10.10.2014 08:59:39

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 568966)
off topic: chiar ajuta scoaterea sarii din alimentatie la slabit?! Io nu-i va logica (ma rog, nu retii apa, dar altceva?!).

Face mancarea sa nu mai fie la fel de gustoasa, taind asftel pofta de a manca.
Fa un test:
mananca aceiasi cantitate de mancare, dar nu-i pune sare deloc.
Mai mult de jumate din cantitatea pusa, n-o sa poti sa mananci(pt ca nu o sa-ti placa gustul).
Citat:

pe minema ajuta dimineata dupa cema trezesc niste exercitii de streching care cica sunt din yoga (gasisem pe net clipulet cu exercitiile de intindere si acolo zicea tipa ca ar fi din yoga).
In rest... cum zice oaia cugetatoare, niste ture de stadion/bloc/casa, niste tras de fiare ar ajuta :)
Alea de stretching de obicei se fac dupa ce faci sala de forta, pt ca ajuta
la dentensionarea muschilor lucrati(evitand astfel eventualele crampe
musculare dupa terminarea sedintei)

Dar probabil merg si dimineata ( sfoara, spagatul, etc)

Corinusha 13.10.2014 10:10:04

Mersi, chiar trebuie sa incerc; poate da si la mine rezultate, desi eu mananc foaarte putin sarat (lumea imi zice ca nu pun sare in mancare; saracul sot, aproape tot timpul trebuie sa aiba sarea langa el cand mananca)

La mine merg dimneata ca parca sunt mai fresh dupa cateva intinderi si puscari de oase :))

abaaaabbbb63 13.10.2014 10:18:17

Daca cineva vrea o dieta destul de dura, dar foarte eficienta si durabila, atunci sa incercati dieta Dukan. Au tinut parintii mei aceasta dieta, si au slabit 30 de kg in 7-8 luni. Si-au facut analize din luna in luna, si n-au avut nici o problema.

De cand au terminat cu dieta, se mentin la greutatea dobandita constant.

Corinusha 13.10.2014 10:35:34

O prietena de-a mea tine dieta dukan si chiar da rezultate, a slabit aproximativ 8-9 kg in cateva saptamani, iar cand a revenit la stilul de viata obisnuit, es nu a tinut toate etapele dietei, s-a ingrasat doar 1 kg in 3 luni si ceva. acum vrea sa o ia de la capat (de ce, nu imi explic).

Eu nu-mi permit sa o tin, pentru ca asta ar inemna sa gatesc dublu, o mancare pentru dieta si una normala. Al meu sot are nevoie de o cura de ingrasat eventual :))

oaie_cugetatoare 13.10.2014 11:40:36

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 569209)
O prietena de-a mea tine dieta dukan si chiar da rezultate, a slabit aproximativ 8-9 kg in cateva saptamani, iar cand a revenit la stilul de viata obisnuit, es nu a tinut toate etapele dietei, s-a ingrasat doar 1 kg in 3 luni si ceva. acum vrea sa o ia de la capat (de ce, nu imi explic).

Nush cum este aceasta dieta.Insa stiu ca daca orice dieta nu este insotita si de sport,
pai o tii degeaba.

Citat:

Eu nu-mi permit sa o tin, pentru ca asta ar inemna sa gatesc dublu, eventual :
Adica sa gatesti mai toata ziua.:105:

Corinusha 13.10.2014 12:28:22

exact. Programul meu ar arata asa: 8 - 16 - servici
18 (dupa ce ajung acasa si fac un dus)) - 22 - gatit

:)) apoi de mancat, ajung si eu sa mananc candva...ceva :)))

tabitha 15.10.2014 09:02:47

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 569205)
Daca cineva vrea o dieta destul de dura, dar foarte eficienta si durabila, atunci sa incercati dieta Dukan. Au tinut parintii mei aceasta dieta, si au slabit 30 de kg in 7-8 luni. Si-au facut analize din luna in luna, si n-au avut nici o problema.

De cand au terminat cu dieta, se mentin la greutatea dobandita constant.

Apropo de dieta Dukan. Un articol al dr. Andrei Laslău.

http://www.andreilaslau.ro/dieta-dukan

Corinusha 15.10.2014 09:52:51

^ nu merge link-ul :(

abaaaabbbb63 15.10.2014 18:07:01

Citat:

În prealabil postat de mirela.t (Post 569418)
Apropo de dieta Dukan. Un articol al dr. Andrei Laslău.

http://www.andreilaslau.ro/dieta-dukan

Din cauza articolelor de genul s-au dus ai mei in fiecare luna la analize. Lor le-au iesit la fel de bune, poate chiar mai bune. Nu stiu, poate difera si de la om la om.

tabitha 15.10.2014 23:58:53

Citat:

În prealabil postat de Corinusha (Post 569427)
^ nu merge link-ul :(

L-am transcris mai jos :

Citat:

În prealabil postat de Andrei Laslău
Articolul de mai jos a fost scris pe 22 iulie. De atunci am primit o gramada de mesaje referitoare la dieta Dukan – probleme ale unora, daca o recomand sau nu, unii ma roaga sa ii ajut sa tina dieta asta…deci eu nu am de ce sa-mi dau cu parerea despre dieta Dukan si sunt satul de aceste intrebari. Promit ca dau BAN oricui ma mai intreaba ceva in privat sau un public referitor la dieta DUKAN dupa acest articol care va ajunge si in albumul de articole de pe pagina.

Ca sa ne lamurim – eu am slabit mancand grasimi. Oamenii pe care i-am consiliat au slabit mancand grasimi. Foarte multi oameni care se inspira din munca mea au slabit mancand grasimi. DUKAN spune ca daca mananci grasimi, nu iti poti arde propria grasime. Mai are rost sa comentez ceva in plus…mai are rost sa discutam despre deficitul de vitamine liposolubile, despre deficitul unor minerale, despre dificultatea de a trece peste restrictiile primei faze, despre faptul ca lipsa grasimilor te baga in despresie si iti “buleste” functionarea sistemului endocrin…NU MAI ARE.

Si stiti de ce … pentru ca sunt unii care au succes…MULTI. Este pana la urma un sistem low carb, asa cum este si cel pe care il promovez si pe care il efectuez eu, pozandu-mi mesele zilnic. Sunt tare curios daca DUKAN chiar tine dieta care l-a consacrat. Eu o tin. Nu ca m-as putea compara vreodata.

Asa ca pana la urma, cum NUTRITIA ESTE CA O RELIGIE SI FIECARE CREDE CA NUMAI EL ARE DREPTATE SI TOTI CEILALTI SE INSEALA, fie ca tine o dieta vegana, o dieta paleo, o dieta low carb, o dieta high carb, o dieta bazata pe index glicemic, o dieta cu prafuri si pastile, o dieta “personalizata” in functie de teste de intoleranta alimentara si in functie de ADN, o dieta cu varza, o dieta cu ciocolata, o dieta daneza, o dieta cu cereale, o dieta cu inghetata, o dieta cu mancare pentru bebelusi….DECI…indiferent care ar fi dieta, unii vor avea succes in sistemul ala, iar aceia vor fi prezentati drept marile reusite ale dietei respective, chiar nu mai are rost sa discutam despre dieta. Haideti sa discutam despre a intelege ce mancam, cand, in ce cantitate, de a intelege ca o sa trebuiasca sa fie o treaba pe viata si ca trebuie sa fie ceva cu care vom putea trai pe termen lung…nu e ceva ce se tine doua luni pana slabesti x kile si apoi o dai in torturi si prajituri.

Articolul de atunci a aparat o situatie, nu o persoana, asa cum gresit s-a inteles. Faptul ca oamenii din presa nu se informeaza corespunzator pentru articolele pe care le scriu…nu mai necesita nici un comentariu. De acolo si titlurile apocaliptice.

O sa reiau exact acticolul. Sper ca aceia care au vrut sa afle parerea mea despre aceasta dieta s-au lamurit. Cei care nu au vrut – au aflat. Cei care ma mai intreaba nu vor mai putea accesa continutul paginii. M-am saturat de cate ori a trebuit sa raspund la aceasta intrebare si efectiv nu este corect. Ori fac pe prostii, ori chiar sunt. Mi-am pierdut destule ore din viata cu lamuriri. E timpul meu si chiar e al naibii de putin si pretios.

Citez din clasici in viata : ” De cateva zile s-a declansat o mare isterie legata de Pierre Dukan, creatorul dietei Dukan. Titlurile sunt apocaliptice – Dukan si-a mintit pacientii, Dukan a fost exclus din Colegiul Medicilor, Dukan le-a pacalit pe vedete, Dukan a facut si a dres. Nimeni dintre cei care au scris mizeriile astea in stil pompieristic nu a avut bunul simt sa se documenteze corect.

Iata mai jos cateva titluri de toata jena :

” Inventatorul dietei Dukan și-a mințit pacienții! Le-a dat pastile care fac rău la inimă. ”

” Ele sunt in pericol din cauza Dietei Dukan. ”

“Creatorul Dietei Dukan, sanctionat in Franta. Minciuna omului care a ajutat vedetele sa slabeasca. ”

Ca sa le spunem in clar – eu nu sunt aici sa-l apar pe Dukan. Nici nu are nevoie. Gestioneaza un “imperiu” financiar cu o cifra de afaceri de 100 000 000 euro, a vandut milioane de carti si are toti avocatii care ii trebuie. Partea care nu-mi place este ca un doctor este atacat aiurea, fara a se intelege exact despre ce e vorba.

Si o sa va spun exact despre ce e vorba. Dukan a prescris unei paciente in 1971 medicamentul Mediator. Benfluorex, daca vreti sa-l denumim dupa substanta activa. Anorexigen, hipolipemiant, aprobat de European Medicines Agency (EMEA) din 1976 pana in 2009 pentru pacientii cu diabet de tip 2 si vandut in Franta, dar si in Spania, Cipru si Portugalia. Medicamentul a fost aprobat pe baza unor studii care au aratat ca scadea rezistenta la insulina si imbunatatea glicemia la pacientii cu diabet de tip 2 slab controlat. A fost administrat unor pacienti numerosi si s-a descoperit ca un metabolit al acestui medicament induce fibroza valvelor cardiace. Din acest motiv au murit niste oameni ( cam 500-2000, in functie de ce studiu citesti ), dar asta in cazul unui medicament prescris pe scara larga de numerosi doctori, nu doar de Dukan.

Ramura din Paris a Ordinului Medicilor Francezi i-a retras lui Dukan dreptul de practica pentru …ATENTIE ! … 8 zile …deci o chestie de RASUL CURCILOR, in conditiile in care acest domn are 72 de ani si nu mai practica medicina ( adica neurologia, pentru ca asta e specialitatea lui, in cazul in care nu stiati ! ). Pe principiul atat de cunoscut ” cea mai buna carne e carnea de coleg “. Avocatul lui Dukan a spus ca aceasta decizie este absolut simbolica, o razbunare a unor colegi ai doctorului, motiv pentru care va face recurs.

Totodata, si despagubirea de 6000 de euro este simbolica.

Despre dieta nu are rost sa vorbim. De ce nu are rost sa vorbim. Pentru ca nu dieta acestui domn era subiectul acestei discutii. Daca Dukan a vandut milioane de carti si a lansat si un serviciu de coaching si consiliere online, precum si numeroase produse pentru dieta care-i poarta numele, el a facut-o pentru ca a existat CERERE pentru aceste produse, care sunt dorite de atatia oameni, care, cel mai probabil, au si rezultate, altfel si-ar cere banii inapoi si omul ar falimenta.

In poza sunt cateva vedete care au slabit cu dieta aceasta. Atata timp cat ai sustinatori celebri si rezultate… eu ajung sa vad asta ca pe o alta mizerie ce arata inca odata ca, indiferent ce se intampla, cea mai buna carne e carnea de coleg. E strict parerea mea si mi-o asum. Public. Am spus o mare parte din lucrurile astea si la TV, in ultima mea aparitie la Acces direct.

Din punctul meu de vedere eu am spus ca e vorba de o dieta cu foarte putini carbohidrati, care functioneaza oarecum printr-un principiu similar cu ceea ce recomand eu, dar absenta grasimilor genereaza numeroase probleme => mai in amanunt aici :

http://www.andreilaslau.ro/beneficii...colesterolului.

Eu recomand grasimi si proteine si o cantitate micuta de carbohidrati si am slabit mancand destule grasimi.

Ce nu-mi place mie – lipsa de informare a celor care il ataca aiurea pe Dukan…atacand inclusiv dieta, cand de fapt aici era o cu totul alta problema. Nu spun ca mie imi place dieta sau ca e stralucita…cine o poate tine…sa fie fericit…eu nu pot tine asa ceva. Unii au rezultate cu orice dieta. Din punctul meu de vedere, trebuie sa iesim din ideea de dieta si sa incepem sa stim ceea ce mancam. Toata lumea tine diete, dar nimeni nu stie ce mananca. Ori dupa ce ai terminat dieta…te intorci la vechile tale obiceiuri si rezultatele ajung pe geam. Pentru ca dieta trebuie sa fie ceva cu care sa poti trai pentru toata viata, nu ceva ce ai tinut 30 zile ca sa slabesti cateva kilograme, iar apoi sa te bagi in torturi si prajituri.

PS : Si ca sa va dati seama cat de afectat a fost doctorul de decizia Ordinului Medicilor, aceasta a spus urmatoarele cuvinte : ” Aceasta decizie urmareste sa alimenteze o polemica sterila. Inchis in conservatorism si viziunea sa pasiva asupra rolului medicilor in societatea actuala, Ordinul nu a acceptat niciodata ca un medic francez sa aiba initiativa unei lupte impotriva obezitatii si sa aiba o reusita la fel ca a mea”. In luna mai 2012, doctorul Dukan a cerut sa fie radiat din Ordinul Medicilor, masura necesara pentru a putea sa isi comercializeze metodele fara constrangeri. LIKE A BOSS ! ”

tabitha 16.10.2014 09:08:43

si un banc, apropo de diete :5:

- Domnule doctor priviți ce grasă sunt! Ce îmi recomandați să mănânc ?
- Mâncați doar salate și dimineața și la prânz și seara !
- Domnuleeeee doctor .... și vacile mănâncă doar ierburi și uitați-vă ce grase sunt ! Altă dietă nu aveți???

cristi_apostol 07.01.2015 15:17:48

Citat:

Va multumesc

Nu există "yoga pentru slăbit". Dacă faci doar mișcările, fără să consideri partea spirituală și ritualistică, faci aerobic. Mișcările în sine nu reprezintă nimic din punct de vedere religios.

abaaaabbbb63 07.01.2015 17:42:29

Citat:

În prealabil postat de cristi_apostol (Post 576695)
Nu există "yoga pentru slăbit". Dacă faci doar mișcările, fără să consideri partea spirituală și ritualistică, faci aerobic. Mișcările în sine nu reprezintă nimic din punct de vedere religios.

Ok, atunci poti sa o numesti "Partea de aerobic din yoga"; pe scurt, cum e cunoscuta azi, "yoga".

CristianR 07.01.2015 17:59:55

Dar de creștinismul pentru slăbit ce părere aveți?

abaaaabbbb63 07.01.2015 18:22:18

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 576701)
Dar de creștinismul pentru slăbit ce părere aveți?

Faci matanii pana slabesti :))

CristianR 07.01.2015 18:51:16

Asta este doar una dintre opțiuni.

abaaaabbbb63 07.01.2015 19:20:54

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 576704)
Asta este doar una dintre opțiuni.

Ajuti la amenajarea bisericii inainte de marile sarbatori. Mult efort depus acolo!

forever... 07.01.2015 19:29:21

Postești...
Nu te lăcomești la mâncare nici în celelalte zile...

abaaaabbbb63 07.01.2015 19:33:23

Citat:

În prealabil postat de forever... (Post 576706)
Postești...
Nu te lăcomești la mâncare nici în celelalte zile...

Te poti ingrasa din alimente de post destul de usor (paine, paste, soia). Iar "mananci mai putin" nu pare o metoda crestina, ci universala :))

CristianR 07.01.2015 21:39:40

...iar cu suprlusul tău de calorii completezi minusul altuia. Și dacă metoda este universală nu înseamnă că este mai puțin creștină.

Theodore_of_Mopsuestia 07.01.2015 22:07:43

Metoda colegului oaie e cea mai buna. E clasica. Insa, pentru cei cu imaginatie puternica, recomand sa isi imagineze cum se proceseaza mincarea in matzele lor (dupa ce vizioneaza niste clipuri cu digestia animata pe comp). Dupa asta, masa va fi un loc naspa pentru destule luni, pentru persoanele respective. =))

Florin-Ionut 07.01.2015 23:49:09

Vreți să slăbești repede și sigur? Post cu apă.

Dieta Dukan cică s-ar baza pe faptul că slăbești mîncînd grăsimi. Păi nemîncînd nimic îți consumi propriile grăsimi fără să mai iei din afară.

Avantaje: detoxifiere, autovindecare. Pierzi cam 10 kg în 10 zile. Postul cu apă e mai ușor ca orice dietă și nu e o dietă.

Dezavantaje: te îngrași la loc dacă revii la alimentația haotică dinainte și la viața sedentară, dar asta se întîmplă la orice metodă de slăbit. Și ai nevoie de voință plus că trebuie să știi cum s-o faci.

Detalii pe net în engleză (post = fasting).

abaaaabbbb63 08.01.2015 08:32:37

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 576722)
Vreți să slăbești repede și sigur? Post cu apă.

Dieta Dukan cică s-ar baza pe faptul că slăbești mîncînd grăsimi. Păi nemîncînd nimic îți consumi propriile grăsimi fără să mai iei din afară.

Avantaje: detoxifiere, autovindecare. Pierzi cam 10 kg în 10 zile. Postul cu apă e mai ușor ca orice dietă și nu e o dietă.

Dezavantaje: te îngrași la loc dacă revii la alimentația haotică dinainte și la viața sedentară, dar asta se întîmplă la orice metodă de slăbit. Și ai nevoie de voință plus că trebuie să știi cum s-o faci.

Detalii pe net în engleză (post = fasting).

+Ulcer
+Dereglarea sistemului digestiv
+Atrofierea muschilor
+Lipsa de energie
+Ameteli dese
+Anemie
+Probleme cu ficatul si rinichii.

Deci nu este recomandat sa faci asta mai mult de o zi.

Iar Dukan presupune ca mananci in prima faza proteine, iar corpul isi ia grasimile din rezervele proprii. Dupa aceea revii incet la dieta initiala, intr-o perioada lunga de timp, ca sa eviti dereglajele majore.

Mihnea Dragomir 08.01.2015 10:58:57

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 576722)
nemîncînd nimic îți consumi propriile grăsimi fără să mai iei din afară.

Pe acest principiu actioneaza unul dintre cele mai celebre medicamente pentru slabit: Orlistat-ul.
Diferenta este ca mananci cat vrei. Nu se absoarbe niciun fel de grasime. Pur si simplu, mecanismul de trecere a grasimilor din intestin in sange este blocat.

Naplacerea vine din faptul ca trebuie sa porti pampersi pentru adulti si sa umbli cu pantaloni de rezerva la tine. Fiindca grasimea din carnatii pe care-i bagi pe gura, iese pe fund, prelucrata pe jumatate.

Din fericire, medicina dispune si de alte solutii pentru slabit. Unele, mai elegante. Dar nu neaparat mai eficiente decat Orlistat-ul.

Marcel_Ionut 08.01.2015 11:45:37

Sunt atatea exercitii pentru acasa sau pentru afara pe internet care nu au legatura cu yoga...youtube-ul e plin, numai sa stii unde sa cauti

Florin-Ionut 08.01.2015 12:23:18

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 576733)
+Ulcer

Nicidecum.

Citat:

+Dereglarea sistemului digestiv
Mai exact pauza binemeritată sistemului digestiv după o viață de procesare aproape continuă a hranei.

Citat:

+Atrofierea muschilor
Doar un pic pînă treci pe metabolismul catabolic. Se refac prin exerciții sau dacă ai o viață activă.

Citat:

+Lipsa de energie
E adevărat că te miști cu încetinitorul, dar asta nu te împiedică să ai un program obișnuit.

Citat:

+Ameteli dese
Consecințe ale detoxifierii. Semn că iese otrava afară. Dar și din cauză că inima bate mai rar.

Citat:

+Anemie
Nu știu, dar nu cred.

Citat:

+Probleme cu ficatul si rinichii.
Dacă ai probleme grave cu ele nu ai voie să faci așa ceva. E adevărat că sînt suprasolicitate în post, deoarece corpul se curăță.

Citat:

Deci nu este recomandat sa faci asta mai mult de o zi.
Am terminat multe sesiuni cu bine, de la 5 zile de post total pe timp de vară cu activități fizice pînă la 26 de zile doar cu apă cu serviciu, lucrat nopți, costruit diverse, renovat, cărat greutăți șamd.

Citat:

Iar Dukan presupune ca mananci in prima faza proteine, iar corpul isi ia grasimile din rezervele proprii. Dupa aceea revii incet la dieta initiala, intr-o perioada lunga de timp, ca sa eviti dereglajele majore.
Prea multe proteine în timp se transformă în carbohidrați care devin grăsime. Apropo de dieta ketogenică, low carbo.

Florin-Ionut 08.01.2015 13:40:52

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 576737)
Naplacerea vine din faptul ca trebuie sa porti pampersi pentru adulti si sa umbli cu pantaloni de rezerva la tine. Fiindca grasimea din carnatii pe care-i bagi pe gura, iese pe fund, prelucrata pe jumatate.
.

Versus a nu sta pe veceu o lună în cazul postului doar cu apă. Economie la mîncare, la hîrtie igienică, la timp, hemoroizi fericiți...

abaaaabbbb63 08.01.2015 17:04:24

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 576743)
Nicidecum.

Stiu pe cineva care a tinut o dieta pe baza de pepene rosu. In 5 zile a inceput sa o doara stomacul, s-a oprit, s-a dus la doctor: ulcer.

Citat:

Mai exact pauza binemeritată sistemului digestiv după o viață de procesare aproape continuă a hranei.

Singura problema este ca sistemul digestiv nu este menit sa faca pauze asa lungi.

Citat:

Doar un pic pînă treci pe metabolismul catabolic. Se refac prin exerciții sau dacă ai o viață activă.

Adevarat

Citat:

E adevărat că te miști cu încetinitorul, dar asta nu te împiedică să ai un program obișnuit.

Depinde ce job ai :P Daca esti medic, inginer, etc, incetinitorul poate costa scump!

Citat:

Consecințe ale detoxifierii. Semn că iese otrava afară. Dar și din cauză că inima bate mai rar.

Nu exista termenul de "detoxifiere" in biologie. Nu te ajuta cu nimic faptul ca nu mananci nimic inafara de apa o saptamana. Organele tale se ocupa incontinuu de detoxifiere, si nu au nici o problema in a face asta daca sunt sanatoase (adica sa nu bagi cateva sticle de vin pe zi in tine). Singurul lucru pe care probabil o sa-l simti o sa fie efectele unui placebo.

Citat:

Nu știu, dar nu cred.

Pai de unde sa-ti iei fierul? Sau alte minerale, vitamine si nutrimente? Apa nu are destul... nici pe aproare. Lipsa de vitamina C iti slabeste imunitatea. Sunt multe lucruri care pot merge prost.

Citat:

Dacă ai probleme grave cu ele nu ai voie să faci așa ceva. E adevărat că sînt suprasolicitate în post, deoarece corpul se curăță.

Cum am zis mai sus, corpul se curata incontinuu, cu exceptia exagerarilor.

Citat:

Am terminat multe sesiuni cu bine, de la 5 zile de post total pe timp de vară cu activități fizice pînă la 26 de zile doar cu apă cu serviciu, lucrat nopți, costruit diverse, renovat, cărat greutăți șamd.

Fiecare dupa cum este construit. Probabil ti-ai obisnuit corpul bine.

Citat:

Prea multe proteine în timp se transformă în carbohidrați care devin grăsime. Apropo de dieta ketogenică, low carbo.

Pe parintii mei a mers. 20 de kg slabite si mentinute, analizele au iesit mai bune ca inainte de dieta. Dar tot, asta difera de la persoana la persoana.

In concluzie, solutia nu este sa nu mananci deloc, ci sa mananci mai putin, si sa faci miscare fizica.

Florin-Ionut 08.01.2015 20:17:02

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 576769)
Stiu pe cineva care a tinut o dieta pe baza de pepene rosu. In 5 zile a inceput sa o doara stomacul, s-a oprit, s-a dus la doctor: ulcer.

Din cauza zahărului organismul nu și-a schimbat metabolismul după 3 zile, adică nu a intrat în ketoză. Persoana s-a înfometat 5 zile, nu a postit. Dacă ar fi postit nici foame nu i-ar fi fost, nici ulcer nu ar fi făcut.

De remarcat miile de oameni din întreaga lume care practică postul cu apă sau fără. Nu am auzit să se fi plîns vreunul de ulcer.

Citat:

Singura problema este ca sistemul digestiv nu este menit sa faca pauze asa lungi.
Cîndva omul mînca atunci cînd găsea hrană. La fel ca animalele sălbatice. Cele 3 mese pe zi de azi minim sînt o exagerare, nu ar trebui să fie o normalitate.

Citat:

Depinde ce job ai :P Daca esti medic, inginer, etc, incetinitorul poate costa scump!
Eu sînt inginer și mi-am făcut treaba. Da, depinde de job: un chirurg nu are voie să intre în sală dacă nu are capul limpede și mîna sigură, pe cînd un medic de familie ar putea să postească în paralel.

Citat:

Nu exista termenul de "detoxifiere" in biologie. Nu te ajuta cu nimic faptul ca nu mananci nimic inafara de apa o saptamana. Organele tale se ocupa incontinuu de detoxifiere, si nu au nici o problema in a face asta daca sunt sanatoase (adica sa nu bagi cateva sticle de vin pe zi in tine). Singurul lucru pe care probabil o sa-l simti o sa fie efectele unui placebo.
Da și nu. Otrava e eliminată căaltfel am muri, dar ce faci cînd depășește capacitatea de apărare a organismului? E depozitată, mai ales în grăsimi și mai ales în picioare. Eu am experimentat de fiecare dată acea senzație de ”febră” a picioarelor cînd am postit. Prima oară m-a ținut 2 zile, adică zilele 5 și 6, după care a încetat. Postul ameliorează procesul de detoxifiere, îl amplifică și este un fapt demonstrat.

Citat:

Pai de unde sa-ti iei fierul? Sau alte minerale, vitamine si nutrimente? Apa nu are destul... nici pe aproare. Lipsa de vitamina C iti slabeste imunitatea. Sunt multe lucruri care pot merge prost.
Singura problemă pentru sesiunile foarte lungi de genul minim 3 săptămîni e deficitul de potasiu din cîte am citit.

Imunitatea crește în acest timp. Celulele albe sînt generate în număr mult mai mare, osteoblastele la fel, tot corpul e în alertă pentru a fi cît mai sănătos spre a supraviețui cît mai mult pînă găsește hrană. Simțul mirosului devine mai puternic, mintea e mai clară etc.

Citat:

Cum am zis mai sus, corpul se curata incontinuu, cu exceptia exagerarilor.
Urina devine mai închisă la culoare și miroase mai urît. Sinusurile secretă o cantitate enormă de mucus. La cei mai grași pielea devinde unsuroasă. Limba se încarcă și redevine curată cînd curățenia e gata, semn că postul se poate încheia.

Citat:

Fiecare dupa cum este construit. Probabil ti-ai obisnuit corpul bine.
Eu sînt genul extrem de slab și totuși am reușit să fac asta fără să ajung la spital și fără efecte secundare nedorite. Din contra, am scăpat de unele probleme pentru care medicii nu m-au ajutat.

Citat:

In concluzie, solutia nu este sa nu mananci deloc, ci sa mananci mai putin, si sa faci miscare fizica.
Concluzia e bună, dar și posturile sînt bune. Atît timp cît știi cum...

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:36:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.