![]() |
Religia este impusa asupra copiilor, inainte ca acestia sa isi dezvolte liberul arbitru, deci nu au cum sa aleaga...
Ar trebui orele de religie sa fie inlocuite cu ore de moralitate si credinta pura in Divinitate? |
domnule arbitrul este un tip simpatic :) si care trebuie sa respecte regulile de joc si sa aplice in conformitate cu ele organizarea si desfashurarea competitziei adica a partidei respective. Daca el este liber de influentze (venite de la pariori) atunci ne putem ashtepta sa arbitreze catdecat corect, dar daca este liber de regulament?, atunci cum mai impune acesta viitorilor liberi arbitrii cum trebuie sa arbitreze catdacat corect viitoarele meciuri... cum? poate devenind doar liberi fara a se mai da si arbitrii pedeasupra :satisfied:
|
Vsovi, daca nu ai nimic de spus...de ce mai postezi?
|
well... de cat sa ii zica copilului ca daca nu e cuminte, vine diavolul la el ( care ii creeaza probleme grave toata viata), mai bine ii zice ca nu este moral, sa faca asta si ii mai explicam de ce... ce legatura are arbitrul?
|
Ar trebui orele de religie sa fie inlocuite cu ore de moralitate si credinta pura in Divinitate?
Cred ca ai erori in paln logic... oarlitatea este/sau nu o stare de fapt (poate faci referire la morala sau la etica)... Ce e aia "credinta pura in Divinitate"? |
adica sa crezi pur in Creator, fara intermediari (preoti, magi, calauzitori etc.) credinta directa in Dumnezeu si despre moralitate... eu vorbeam de moralitate, de legile divine ( Decalogul si multe alte legi...) legile impuse si de societate...
|
cred ca problema ta cu liberul arbitru vine de la faptul ca nu esti orodox si nici nu sti sa citesti
acesta este un forum orodox...... |
defineste "ortodox"...
|
Citat:
|
Citat:
Si cum intri mataluta in contact cu creatorul fara "intermediari"? Inca ceva..invata limba romana!!!!! MORALITÁTE s.f. Însușirea a ceea ce este moral (I 1); natura, caracterul, valoarea unui fapt, a conduitei unei persoane sau a unei colectivități din punct de vedere moral. ♦ Comportare, conduită, moravuri în conformitate cu principiile morale; cinste, bună purtare. – Din lat. moralitas, -atis, fr. moralité. MORÁLĂ, morale, s.f. 1. Ansamblul normelor de conviețuire, de comportare a oamenilor unii față de alții și față de colectivitate și a căror încălcare nu este sancționată de lege, ci de opinia publică; etică. ♦ Comportare (lăudabilă); moravuri. 2. Disciplină științifică care se ocupă cu normele de comportare a oamenilor în societate; (concr.) carte care cuprinde aceste norme; etică. 3. (Fam.) Dojană, mustrare. ♦ Concluzie moralizatoare cuprinsă într-o scriere, mai ales într-o fabulă; învățătură. – Din lat. moralis, fr. morale. |
Mirean :-S nu inteleg ce scrii, iti apar liniute si punctulete in loc de litere... :-?? anyway...
intri in contact direct cu Doamne-Doamne, rugandu-te la el, simplu si direct ;) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
aoleu, turma de oi... deci oamenii nu au ratiune? nu au cap sa gandeasca? :dozingoff:
|
Citat:
|
eu as prefera o ora de introspectie.
am mai spus intr-un alt topic k proful de religie kre mi-a placut cel mai mult nu a facut nicio ora de religie cu noi (dupa programa scolara). el a vorbit deschis cu noi pe orice tema facandu-ne sa intelegem multe chestii pe kre la o ora banala de religie nu le-am fi aflat. cati copii stiu sa raspunda la intrebari simple precum "de ce ne-a creat Dumnezeu?" "care e rolul tau in viata?" "de ce trebuie sa mergem la biserica?" intrebati-i sa vedeti... orele de morala nu stiu in ce masura i-ar apropia de Dumnezeu... si asa li se face morala la tot pasul :p |
daca incepi sa intrebi popa lucruri "nefiresti", adica intrebari normale, va face ca Iliescu si va da raspunsuri mai evazive de cat e musca cand incerci sa dai cu parul in ea:))
|
hai mai nu fii rautacios : )) k nu toti sunt la fel
|
da, ai dreptate si daca vei vorbi cu un preot despre reincarnare si el va avea pareri pentru, el automat, nu va mai fi crestin pentru ca "biserica" nu accepta reincarnarea... bine ca accepta extraterestrii, dar reincarnarea nu...
|
nici extraterestrii nu-i accepta! :p
si reincarnarea... chiar e stupida. si nu pt k asa spune Biserica, ci pt k nu are sens, logik... dar nu vreau s-o dau aici iar in alte subiecte. iti spun sincer, cunosc fetze bisericesti cu scaun la cap, obiective in orice intrebare le-ai adresa. ce-i drept...sunt mai rari, din pacate. dar bine k sunt. |
newsflash, Papa Ioan Paul al II-lea, intrebat de un copil de extraterestrii, a zis "...si ei sunt copii Domnului..." sau a uitat toata lumea brusc? si reincarnarea ni se pare foarte logica, pentru ca nu traim doar aici si acum, ar fi stupid si ilogic, caci Dumnezeu nu distruge, ci creeaza incontinuu...
|
asa o fi, nu neg si nici nu m-ar mira asta din partea Papei...
si n-am nicio treaba cu Papa... |
pai ori ortodoxismul nu are nici o treaba cu Papa, ori are toata treaba cu el, vad ca se pastreaza din spusele lui, doar ce ne convine...
|
mda, din pacate are legatura din ce in ce mai multa. tot mai multe influente in ortodoxism de la catolici. dar in mod normal n-ar trebui sa aiba. si pt unii, cum as fi eu, chiar nu are :P
|
Citat:
|
da, odin, e un lucru bun botezarea prin stropire... no comment
|
cu prostie poate...
|
Mi se pare prost structurata materia scoalara, copilul invata la istorie despre homo sapiens si la religie despre Adam si Eva. Automat se creeaza o confuzie. Ar trebui sa se predea istoria religiilor, asa isi mai deschid si copii inca de mici apetitul spre cultura.
|
Doamne bine ca nu sunteti toti profesori. Inainte vreme religia se invata in scoli ,ca materie obligatorie. Si iata , copii erau cuminti, familiile asezate, din acei copii scolarizati cu religie a iesit o pleiada de oameni de seama care a ridicat neamul nostru deasupra multor popoare, nu neaparat economic, caci, nu traim ca sa mancam.... acum se promoveaza non valorile si tara noastra este vai de ea, colcaie sbcultura , violenta, desfraul, dar avem mancare si bautura, prezervative si anticonceptionale, homosexualitate si droguri... cam asta a reusit sa faca lipsa educatiei religioase in scoli.spunea Mantuitorul" cand va veni Fiul Omului va mai gasi credinta pe pamant?" ramane sa judecati singuri daca da sau nu, intr-o tara in care religia este atat de contestata in anumite medii, spre bucuria diavolului.
|
:angry:Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!Sa nu scoata orele de religie din programa!Au impact pozitiv asupra pruncilor si efecte pe termen lung.:p
|
din clasa a 2 a mi s-a impus sa invat ca omul se trage din maimuta, ca lumea a aparut in urma unei explozii si la un momendat va exploda si se va alege prafu de ea, ca omul dupa ce moare trece in nefiinta adica se alege prafu de el...unde era liberul arbitru? unde era libertatea de constiinta?.. mai nou icoanele din scoli deranjeaza pe motiv ca impun copiilor credinta, dar mie nu-mi impuneau plansele cu evolutia speciei umane dintr-o maimuta paroasa, o credinta pe care eu nu o doream? o credinta cu ale carei principii nu eram de acord? bineinteles ca da, asa ca toata aceasta mascarada este de o tampenie iesita din comun.asa ca.. |
biserica nu accepta nici extraterestrii,nici reincarnarea si atunci ce ai vrea sa auzi de la preot decit ce e in legatura cu credinta ortodoxa.In Noul Testament IISUS HRISTOS vb. mult in PARABOLE si una din cea mai folosita este ca el este PASTORUL oilor,adica al credinciosilor.Se vede ca iti dai cu parerea fara ca macar sa fi rasfoit prin N.T.Dc.DUMNEZEU este creatorul nostru este normal ca de mici copii sa cinoasca acest lucru ,inca de la cei 7 ani de acasa.STIE el satana de ce se lupta acum sa fie scoase ICOANELE din scoli si gradinite,ca sa poata modela el tineretul pt al robi cu totul lui.SA NE FEREASCA DOMNUL DE ASA CEVA!
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:24:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.