Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   Este oficial: au murit ca. 50 000 de ORTODOCSI intre 02.2014-02.2015 in Donbas (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17711)

Ion Pop 08.02.2015 21:26:45

Este oficial: au murit ca. 50 000 de ORTODOCSI intre 02.2014-02.2015 in Donbas

--------------------------------------------------------------------------------

Florinvs 10.02.2015 08:03:21

Acum sa fim seriosi- guvernul ucrainean cānd a inceput operatiunile militare impotriva rebelilor din estul tarii, nu cred ca a avut vreo importanta ca acesti rebeli sunt ortodocsi- puteau fi de orice religie- pentru guvernul ucrainean a contact doar faptul ca sunt rebeli!
Din punct de vedere istoric, lingvistic, etnic sunt de acord ca partea de est a Ucrainei este strans legata de Rusia.
Insa din punct de vedere legal guvernul ucrainean este indreptatit sa foloseasca forta militara impotriva rebelilor din estul Ucrainei.

Oricum, in viitor, aceste state artificial create dupa 1991- Belarus, Ucraina si Moldova cred ca vor disparea, iar granita dintre Rusia si Polonia/Romania va fi acceiasi cu fosta granita dintre URSS si Polonia/Romania, asa cum exista ea in 1938.

oaie_cugetatoare 10.02.2015 08:07:26

Citat:

Īn prealabil postat de Florinvs (Post 580446)
Oricum, in viitor, aceste state artificial create dupa 1991- Belarus, Ucraina si Moldova cred ca vor disparea, iar granita dintre Rusia si Polonia/Romania va fi acceiasi cu fosta granita dintre URSS si Polonia/Romania, asa cum exista ea in 1938.

Nu vor disparea in acest sens, probabil ca se vor "contopi" intr-o o noua mare
"Transnistrie" unde atat rusii si americanii isi vor testa noile arme de
distrugere , evident pe oamenii.Arme pe care ulterior le vor vinde.
Business as usual.Razboiul este cea mai profitabile afacere.

Mihnea Dragomir 11.02.2015 00:08:52

Corpul mesajului contrazice titlul mesajului. Inteleg ca NU este oficial ca "50 ooo de ortodocsi " ar fi murit.
Adevarat si trist este ca niste oameni nevinovati au murit in urma acestei noi agresiuni rusesti.

iuliu46 11.02.2015 00:33:13

Eu am o mare nelamurire pentru ca vad ca multi vorbesc despre agresiunea ruseasca, sau ca guvernul ucrainean ar fi indreptatit sa foloseasca forta etc.

Ucraina a avut o conducere aleasa. Buna - rea nu discutam asta. Cei din vestul tarii s-au revoltat ... spontan :1: si au vrut sa dea jos aceasta conducere.

Ce trebuiau sa faca aia din Est care erau de acord cu drumul ales de fosta conducere ? Numai aia care vor in NATO si UE au voie sa se revolte ? Sau e scris undeva ca daca te revolti pentru ca vrei in NATO aia e o revolta legitima dar daca te revolti pentru ca vrei sa mergi alaturi de Rusia aia e o revolta ilegitima ? Ar fi trebuit ca fosta conducere sa se mute in Est si sa-i atace de acolo pe cei din vestul tarii care se revoltasera ? Concret pe ce se bazeaza asertiunea ca Rusia a agresat Ucraina ?

Si o gafa marca CNN ( au spus si ei o data adevarul :) )

http://static01.mediaite.com/med/wp-....49.34-AM1.png

iuliu46 11.02.2015 00:42:51

Adica nu era mai firesc ca globalistii sa astepte viitoarele alegeri, sa finanteze partidele pro U.S., si sa spere ca vor castiga alegerile si apoi Ucraina sa aleaga liber drumul spre NATO si UE ? :1:

Apoi daca aia din Est se revoltau, puteam vorbi despre o agresiune a Rusiei. In cazul pe care il discutam acum, parerea mea este ca vestul este cel putin la fel de vinovat de ceea ce se intampla in Ucraina.

Mihnea Dragomir 11.02.2015 07:15:14

Iuliu, ultimele alegeri (recente) din Ucraina au fost sau nu au fost libere? Actualul guvern ucrainean reflecta sau nu vointa majoritatii poporului ucrainean?

Si in ce consta, dupa dumneata, vinovatia NATO in Ucraina?

iuliu46 11.02.2015 12:46:49

Citat:

Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 580610)
Iuliu, ultimele alegeri (recente) din Ucraina au fost sau nu au fost libere? Actualul guvern ucrainean reflecta sau nu vointa majoritatii poporului ucrainean?

Si in ce consta, dupa dumneata, vinovatia NATO in Ucraina?

Nu cred ca au fost mai libere decat alegerile din Romania anului 1946. Si nu reflecta vointa majoritatii pentru ca aia din Est nu au participat.
Cat priveste vinovatia, chiar SUA a recunoscut ca a bagat peste 5 miliarde de dolari in "democratizarea Ucrainei". Ca asa sunt ei, iubesc democrasi. Dupa care vine nota de plata.
Inteleg cum functioneaza lucrurile in lumea de astazi. Dar globalistii ar trebui sa salveze macar aparentele. Adica sigur, democrasi, dar finanteaza partidele in alegeri, nu finanta revolte si apoi ii acuzi pe altii ca sunt in spatele altor revolte. Si tine-i gura inchisa lui Georgica Soros, pentru ca de cate ori vorbeste mai pune 2-3 oameni pe ganduri. :1:

Mihnea Dragomir 11.02.2015 16:27:55

Citat:

Īn prealabil postat de iuliu46 (Post 580649)
Nu cred ca au fost mai libere decat alegerile din Romania anului 1946. Si nu reflecta vointa majoritatii pentru ca aia din Est nu au participat.
:

Dar, Iuliu, in 1946 in Romania erau trupe de ocupatie si erau tancuri rusesti. Acuma, in Ucraina, au fost trupe de ocupatie si tancuri americane? Sau tancuri au fost, dar tot rusesti? In 1946, in Romania nu a fost o campanie electorala, ziarele partidelor pro-europene, precum Dreptatea sau Viitorul erau interzise. In Ucraina, presa filo-rusa a fost interzisa? In 1946, oricine facea chiar si un apropo contra rusilor, precum Constantin Tanase, putea fi impuscat de rusi. Acum, in Ucraina, la alegeri cei care faceau apropouri antiamericane erau impuscati de soldati NATO?

Iar cei din Est, care spui ca nu au participat la vot, de ce nu au participat ? Li s-a luat dreptul de a participa ? Sau ei au ales sa nu se prezinte? Si, daca ultima varianta e adevarata, absentii nu subscriu majoritatii castigatoare? Nu este aceasta regula democratiei? Stiai altfel?

iuliu46 11.02.2015 16:40:41

Citat:

Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 580687)
Dar, Iuliu, in 1946 in Romania erau trupe de ocupatie si erau tancuri rusesti. Acuma, in Ucraina, au fost trupe de ocupatie si tancuri americane? Sau tancuri au fost, dar tot rusesti? In 1946, in Romania nu a fost o campanie electorala, ziarele partidelor pro-europene, precum Dreptatea sau Viitorul erau interzise. In Ucraina, presa filo-rusa a fost interzisa? In 1946, oricine facea chiar si un apropo contra rusilor, precum Constantin Tanase, putea fi impuscat de rusi. Acum, in Ucraina, la alegeri cei care faceau apropouri antiamericane erau impuscati de soldati NATO?

Iar cei din Est, care spui ca nu au participat la vot, de ce nu au participat ? Li s-a luat dreptul de a participa ? Sau ei au ales sa nu se prezinte? Si, daca ultima varianta e adevarata, absentii nu subscriu majoritatii castigatoare? Nu este aceasta regula democratiei? Stiai altfel?

Asta-i teoria chibritului. Sa sustii ca e normal ce s-a intamplat in Ucraina si ca acolo e vorba doar despre agresiunea rusa inseamna sa refuzi a-ti utiliza ratiunea. Si nici nu cred ca un om care are simpatii occidentale si apartine bisericii occidentale nu isi poate da seama ca astazi, principala amenintare la adresa civilizatiei occidentale si a bisericii occidentale, vine tot din vest si nu din est. Poate doar daca repet, a incetat a-si folosi ratiunea si inghite tot ce ii serveste media occidentala.

Daca acceptam ca revolta celor din vest a fost legitima, atunci trebuie sa acceptam ca si revolta celor din est este legitima. In rest, cred ca acelasi discurs l-am regasit intr-un film de pe vremuri in care unii lideri "reactionari" amenintau ca nu vor participa la alegerile din 46. Si bine ar fi facut. Pacat ca puterile occidentale au fost complice la ceea ce s-a intamplat atunci.

Mihnea Dragomir 11.02.2015 17:04:02

Iuliu, eu ti-am pus niste intrebari foarte punctuale, dar, din pacate, tu tot pe raspunsuri lapersoana o tii.
Spui ca, in 1946, puterile occidentale au fost complice? Se poate, dupa ani de razboi de partea cui nu trebuia.Ceea ce stiu eu este ca nu puterile occidentale mi-au bagat bunicii la inchisoare. Nu zbirii SUA mi-au omorat episcopul in bataie in beciurile Securitatii. Nu fortele NATO au smuls de la trupul tarii Basarabia si Bucovina, acestea nu au devenit al 52-lea stat american.

Ai vreo banuiala cine a facut toate astea ? Nu cumva dusmanii dintotdeauna ai tarii si Bisericii, adica exact cei carora le duci, acum, tucalul?

iuliu46 11.02.2015 17:14:32

Citat:

Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 580692)
Iuliu, eu ti-am pus niste intrebari foarte punctuale, dar, din pacate, tu tot pe raspunsuri lapersoana o tii.
Spui ca, in 1946, puterile occidentale au fost complice? Se poate, dupa ani de razboi de partea cui nu trebuia.Ceea ce stiu eu este ca nu puterile occidentale mi-au bagat bunicii la inchisoare. Nu zbirii SUA mi-au omorat episcopul in bataie in beciurile Securitatii. Nu fortele NATO au smuls de la trupul tarii Basarabia si Bucovina, acestea nu au devenit al 52-lea stat american.

Ai vreo banuiala cine a facut toate astea ? Nu cumva dusmanii dintotdeauna ai tarii si Bisericii, adica exact cei carora le duci, acum, tucalul?

Asta cu dusul tucalului e iar un atac sub centura. Eu te-am acuzat doar ca refuzi sa privesti lucrurile in ansamblu, nu te-am acuzat ca ai face asta pentru ca le duci tucalul unora.

Daca maine aia din Est ar ocupa Kievul, ar da jos regimul si ar organiza " alegeri libere" , la fel as gandi. Nu exista alegeri libere in asemenea situatii ci invingatorul ia tot. Ca altfel nu s-ar mai intampla nimic ci lumea ar astepta ziua votului pentru a incerca sa schimbe lucrurile. Guvernul actual al Ucrainei este un guvern marioneta impus de SUA, dupa cum dupa o ipotetica preluare a puterii de catre rebelii din Est, guvernul va fi un guvern marioneta impus de Rusia. Si daca oamenii din vest care vor in NATO si UE vor sta acasa in loc sa participe la mascarada, voi crede ca au facut ceea ce trebuie.

In 2004 sau 2005 s-a reusit lucrul asta, puterea in Ucraina a fost preluata de catre fortele presupus pro occidentale. Prin alegeri. Bine, si atunci cu drame si cate si mai cate dar s-a evitat varsarea de sange. Si cei din Est au stat cuminti si au acceptat rezultatul alegerilor. Dupa care, la urmatoarele alegeri, puterea a revenit fortelor favorabile Rusiei. Si cei din Vest au acceptat si ei lucrul asta. Dintr-o data avem nevoie de revolte spontane, dupa care ii acuzam pe altii ca nu se revolta spontan ca ai nostri. :)

abaaaabbbb63 11.02.2015 17:32:18

Citat:

Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 580692)

Am eu o vaga impresie ca daca nu ar fi fost Rusii ortodocsi, atunci parerile ar fi fost altele pe aici.

iuliu46 11.02.2015 17:47:12

Citat:

Īn prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 580697)
Am eu o vaga impresie ca daca nu ar fi fost Rusii ortodocsi, atunci parerile ar fi fost altele pe aici.

Asta e total fals pentru ca multi dintre noi au aceeasi impresie in legatura cu Libia, Irak si alte tari pe unde flutura acum steagul democrasi. Si la fel putem spune si noi, daca in vestul Ucrainei nu ar exista o comunitate catolica puternica, atunci poate opinia domnului Mihnea ar fi fost alta. Dar asa atacam persoanele in loc sa atacam fondul problemei. Si fondul problemei e ca in lumea de astazi nu prea mai exista democrasi si ca unii mor de ciuda ca nu controleaza si Rusia ( desi nu e exclus sa o si controleze si sa vorbim despre alte jocuri, si mai mizerabile. )

https://deepresource.files.wordpress...-wants-war.jpg

guardian knight 11.02.2015 19:16:10

Cozile de topor ale Moscovei !!!

Ma tot mir cata cecitate proasta poate exista in unii dintre concetatenii nostri !

Nu cred ca ortodoxia are ceva de-a face cu vreun partizanat pro-putin,decat in mintea bolnava a unora !

Cei care slavesc agresiunea rusa,ar trebui deportati in transnistria,deoarece se descalifica ca oameni si ca romani,fiind niste elemente ticaloase si tradatoare,demne de mila si pedeapsa !

iuliu46 11.02.2015 21:17:40

Fa lista elementelor ticaloase care trebuiesc deportate si vino cu ea la semnat. :71:

Urata fauna s-a adunat in spatele atlantistilor. Fani ai maresalului si altii care vad antisemiti peste tot.

Barsaumas 11.02.2015 21:31:59

Citat:

Īn prealabil postat de guardian knight (Post 580718)
Ma tot mir cata cecitate proasta poate exista in unii dintre concetatenii nostri !

Nu cred ca ortodoxia are ceva de-a face cu vreun partizanat pro-putin,decat in mintea bolnava a unora !

Cei care slavesc agresiunea rusa,ar trebui deportati in transnistria,deoarece se descalifica ca oameni si ca romani,fiind niste elemente ticaloase si tradatoare,demne de mila si pedeapsa !

Dar tu, ca om cum crezi ca esti, scriind acestea?
Ce mai latri sub steagul cauzei, ca sa placi stapanului...
Ce specie cazuta suntem, ne place sa ne supunem...

Barsaumas 11.02.2015 21:47:16

Iuliu, cred ca guardian vizualizeaza cu ochii deschisi cum ar lua el un picior de pat din vreo ghereta din strandul sportiv Guantanamo si ne-ar pocni in oo, apoi ne-ar deporta in Transnistria.
Mie mi-ar conveni in Transnistria; rusoaice frumoase, clima rece (nu suport caldura), slujbe ortodoxe necenzurate si lungi (adica Liturghii cam ca in Optina sau Athon, de 4-5 ore), etc.
Fain.
Iob tvoiu mati, Obama!

Mihnea Dragomir 11.02.2015 22:46:29

Citat:

Īn prealabil postat de iuliu46 (Post 580694)

Daca maine aia din Est ar ocupa Kievul, ar da jos regimul si ar organiza " alegeri libere"

Pai, exact asta au facut aia din Est, de vreo 300 de ani incoace. Au ocupat Kievul si au tot organizat alegeri...
Daca doar doua decenii de ocupatie militara si patru decenii de ocupatie ideologica i-au dus pe ai mei la disperare, cu atat mai mult ii inteleg pe fratii ucrainieni, care au indurat ocupatia ruseasca mai multe secole.

iuliu46 11.02.2015 23:16:13

Am inteles, deci unii folosesc sperietoarea "panortodoxismului" si a noului Rasputin care isi vara coada prin Romania si tu te simti solidar cu "fratii ucrainieni". Adica e ok sa te simti solidar cu cei care nu-s ortodocsi, e rau daca ortodocsii s-ar simti solidari cu "fratii" lor, pentru ca asta inseamna ca-s controlati de Dughin sau fac jocurile Rusiei. :71:

Mihnea Dragomir 12.02.2015 08:44:05

Despre care ortodocsi vorbesti, omule? Despre Putin si clica lui ? Putin are scoala KGB-ului. A fost KGB-ist proeminent. Nu cumva il confunzi cu Sf. Serafim? Putin e la fel de ortodox pe cat e Vadim Tudor de legionar. Numai ca e un Vadim ajuns la putere, spre pierzarea popoarelor din jur si al lui. Putin e din mantaua lui Stalin, au schimbat doar partitura, dar nu interpretii, nici instrumentele.
Dincolo, despre care catolici vorbesti? Catolicii sunt o minoritate in Ucraina, ca si in Ardeal, datorita persecutiei predecesorilor lui Putin. Razboiul acesta nenorocit este un razboi ortodoxo-ortodox.

iuliu46 12.02.2015 09:13:17

Eu credeam ca-i un razboi intre niste satane care detin controlul intregii lumi mai putin a Rusiei si conducerea Rusiei care nici ea nu are nimic sfant dar care intelege ca singura sansa pentru supravietuirea propriului popor este sa se opuna globalizarii cu tot ce inseamna ea.

Nu am vorbit despre ortodocsi, am vorbit despre unii care-i invinovatesc pe toti cei care nu stau in genunchi in fata SUA ca-s adepti ai "panortodoxismului". Si am vorbit despre fantasmele tale cu catolicii buni si ortodocsii rai care i-au invadat.

iuliu46 12.02.2015 09:35:57

Cica s-ar semna un acord de pace. Asteptam noul editorial al lui Georgica Soros in care acesta sa ne explice de ce trebuie pusa Rusia cu botul pe labe. Ca doar nu a bagat bani cu lopata ca astia sa se inteleaga ca oamenii.

Florinvs 12.02.2015 14:08:12

Citat:

Īn prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 580789)
Despre care ortodocsi vorbesti, omule? Despre Putin si clica lui ? Putin are scoala KGB-ului. A fost KGB-ist proeminent. Nu cumva il confunzi cu Sf. Serafim? Putin e la fel de ortodox pe cat e Vadim Tudor de legionar. Numai ca e un Vadim ajuns la putere, spre pierzarea popoarelor din jur si al lui. Putin e din mantaua lui Stalin, au schimbat doar partitura, dar nu interpretii, nici instrumentele.
Dincolo, despre care catolici vorbesti? Catolicii sunt o minoritate in Ucraina, ca si in Ardeal, datorita persecutiei predecesorilor lui Putin. Razboiul acesta nenorocit este un razboi ortodoxo-ortodox.

Cred ca se amesteca niste lucruri aici!

1. Cu totii suntem de acord ca Stalin- alaturi de Hitler- au fost unii dintre cei mai feroce criminali ai istoriei, si nimeni nu cred ca i-ar apara.

2. In schimb, in privinta lui Putin, lucrurile stau cu totul altfel. Nimeni nu-i poate reprosa ca inainte de 1991 a lucrat ca si ofiter de informatii in cadrul KGB, si ca astfel si-a servit patria (asa cum exista ea atunci, indiferent de regimul politic sau orānduirea sociala care exista la aceea data), deoarece un stat- fie el comunist sau capitalist- nu poate exista fara un serviciu de informatii.
Desi este un om inteligent, totusi, din pacate, nici Putin nu a reusit sa depaseasca complexul si fatalitatea istorica rusa- anume testamentul lui Petru cel Mare.

3. In perspectiva evolutiilor viitoare, probabil ca in viitor - si dpdv istoric, lingvistic, etnic este ceva indreptatit- estul Ucrainei si estul Bielorusiei se vor uni cu Rusia.
Si aici dorintele Rusiei le inteleg , chiar daca metodele utilizate acum de Putin in acest sens nu sunt de admirat, ci dimpotriva.

4. Insa daca Putin va intelege ca tarile baltice au individualitatea, specificul si traditiile lor, daca va intelege ca partea de vest a Ucrainei si BIelorusiei apartin de drept Poloniei, iar basarabia, nordul Bucovinei, tinutul Hertei si insula Serpilor apartin de drept Romaniei, atunci va aveea toata aprecierea mea.

guardian knight 12.02.2015 16:18:17

Ecourile Moscovei fac fani !!!

O alta celebra teza dughinista,vad,preluata cu naivitatea tampa ce caracterizeaza pe unii semeni de-ai nostri !

Dezmembrarea Ukrainei si impartirea ei intre vecini !!!

E mama rusie foarte generoasa, si ne da ea la toti de sa putem numai duce,ce ne da !!!

I'a da'ci neamu'leeeee,ca mi sa straca !!!

Pai asta si vrea tarul rosu, sa se invecineze iarasi cu Europa,adica cu noi !

Sa stea,adicatele,bot in bot cu granita romaneasca, poloneza si baltica !

Sa le fie si mai usor sa sara parleazul !!!

Ion Pop 12.02.2015 23:24:47

mesaj sters

Florinvs 13.02.2015 10:09:12

Da, intradevar, majoritatea celor ucisi in razboiul civil din Ucraina era ortodocsi, dar sa nu uitam ca si soldatii sau politistii ucrainieni ucisi de separatisti erau tot ortodocsi!
Acum in acest razboi civil, pentru cei care se ucid intre ei, nu cred ca are vreo relevanta ca cei pe care o tabara sau alta i vede ca si dusmani si i ucide, sunt ortodocsi!

Iar in privinta a ceea ce s-a intamplat in al doilea razboi mondial pe teritoriul de azi a Ucrainei, nici pentru Stalin (din ordinul lui fiind asasinati deopotriva si romani sau rusi ortodocsi, dar si polonezi catolici), si nici pentru Hitler (din ordinul lui fiind asasinati deopotriva si rusi ortodocsi, polonezi catolici sau evrei), nu a avut absolut nici o importanta religia celor omorati in lagarele de exterminare sovietice sau naziste!

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:48:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.