Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Razboi sau nu... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17719)

vladalexandruuhisem 11.02.2015 18:44:41

Razboi sau nu...

Daca ar veni un razboi (nu ma gandesc neaparat la cel din Ucraina, ci in general ),Doamne fereste , ce facem? Ne aparam tara ( asta insemnand sa ucidem ) , sau fugim?

AlinB 11.02.2015 19:14:27

Problema e alta, de prostia noastra cine ne apara?

abaaaabbbb63 11.02.2015 19:21:20

Citat:

În prealabil postat de vladalexandruuhisem (Post 580712)
Daca ar veni un razboi (nu ma gandesc neaparat la cel din Ucraina, ci in general ),Doamne fereste , ce facem? Ne aparam tara ( asta insemnand sa ucidem ) , sau fugim?

Ceea ce e sigur este ca spagile doctorilor se vor mari exponential.

Mosh-Neagu 11.02.2015 19:34:53

Hm. Romanul e inventiv, dar nu intotdeuna in sens bun. Eu nu dau idei, dar solutii pentru a scapa de inrolare sunt destule, nu neaparat parafate de medici.

AlinB 11.02.2015 19:57:11

In caz de razbel, le trec doctorilor chefurile de glume.

Probabil de asta si cu "curatenia" in materie de coruptie, ca se dospeste ceva si glumetii trebuie sa stie ca nu mai e deja loc de glume.

alina_ghita 11.02.2015 21:53:47

replica

in romania, exista ,,spaga,, de la medic pana la cel mai inalt nivel, justitia isi face ..datoria,, doar cat sa fie data la tv, restul ,,este liniste,,...., adica ,,romania este tara nimanui, oricum nimeni nu ne face nimic,,;am incheiat citatul, unuia care asa cum spunea Radu Paraschivescu in,, Ghidul nesimtitului,,, poate sa deranjeze vecinii din bloc, de la etajul inferior(etajul 8) la orice ora din zi si din noapte, dupa bunul plac al lui si familiei lui, pentru ca lui nu i se face nimic deoarece ,,romania este tara nimanui si cu oameni foarte educati,,; ca de ,, cogito ero sum sunt romanii, oriunde s-ar afla

vladalexandruuhisem 11.02.2015 21:58:18

Eu am intrebat altceva. Nu am intrebat despre doctori.

Barsaumas 11.02.2015 22:00:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 580717)
Problema e alta, de prostia noastra cine ne apara?

Bine zis.
Se pare ca a aparut Martorii Drobului, noua secta care se teme de orice: "daca e cip in chiloti si aude noua ordine cand tragem apa la veceu?", sau "daca izbucneste razboiul in bucatarie, intre Periplaneta si Blatta?".
Nasol domnilor. Propun sa o numim pe Antonia Matriarha Romanistanului.

DragosP 11.02.2015 22:41:19

Respins. Altceva?

Parascheva16 12.02.2015 13:37:49

Citat:

În prealabil postat de vladalexandruuhisem (Post 580712)

Facem ce au facut si inaintasii.
Orice tara are dreptul si obligatia sa se apere cand este atacata.
*
Am sa iti povestesc o intamplare recenta din Bucuresti, poate asa intelegi mai bine la ce ma refer.

Un Parinte statea pe o banca, in curtea Bisericii; dupa slujba. Pe poarta intra o fata pe care o cunostea, dar care mergea la alta Biserica mai protocolara.
-Parinte, pot sa vorbesc putin cu dvs? Am o problema de lamurit.
-Da, sigur. Spune.
- M-am certat ieri cu iubitul meu si imi tot da mesaje, sa il iert, sa ne impacam, insa eu nu stiu ce sa fac. Sa ma impac cu el sau ba?
- E serioasa relatia?
- Da, noi vroiam sa ne casatorim.
- Ce s-a intamplat?
Reproduc: Fata a fost cu iubitul ei la Biserica, seara. Dupa slujba, au mers in parcul tineretului, sa se mai plimbe si sa mai discute. La un moment dat, ies trei tipi dintr-un boschet si incep sa spune:'ai terminat, ma, sa o ... pe aia? sa o luam si noi la rand'. Socata, fata se uita in dreapta, la prietenul ei, insa nu mai era nimeni. Se uita in spate si il vede pe prietenul ei fugind. Aia trei eu inceput sa rada si sa o traga dupa ei, in boscheti. Fata a inceput sa tipe, sa spuna 'nu lasati-ma'. Incepuse sa fie destul de panicata, abia mai respira. In acelasi timp, trec doi tineri pe alee, venind de la antrenamentele de karate. Si vazand-o pe fata toata plansa si pe aia tragand-o, intreaba:'ce se intampla acolo?'. Unul dintre boschetari scoate un cutit, la care cei doi tineri ii bat pe cei trei si ii lasa lati. O ridica pe fata, care cazu-se in fund, ii cumpara o apa de la un chiosc, apoi o conduc pana la statia de metrou.

Prietenul fetei, ii da mesaj: 'Imi pare rau ca am fugit, insa eu sunt crestin, nu pot sa iau parte la violenta.'

Preotul ii spune cam asa: 'Cum poti sa stai si sa te casatoresti cu un astfel de barbat? Daca o sa ai copii, fetite, si se intampla ceva asemanator pe strada, el ce o sa faca? O sa stea cu mainile in san, uitandu-se, caci el e crestin?'
Nu e vorba ca te aperi pe tine, ci iti aperi familia, prietenii, comunitatea. Nu toti o sa fie capabili sa lupte, sa se apere.

(nu am mentionat aceasta intamplare ptr. a discuta despre arte martiale, sper ca se intelege.)

Florinvs 12.02.2015 13:52:53

Cred ca deocamdata si in viitorul apropiat, Romania nu are vreun motiv sa se teama de o agresiune externa.
Interesele Rusiei se limiteaza la partea de est a Ucrainei si eventual la partea de est a Bielorusiei.

Problema care ar trebui sa ne intereseze- vizavii de conflictul din Ucraina- daca si in ce masura ar fi o ocazie favorabila pentru ca Romania sa recupereze stravechile teritorii romanesti aflate astazi sub ocupatie ucraineana- sudul Basarabiei, nordul Bucovinei, tinutul Herta si insula Serpilor.
In acest sens ar trebui vazut si ce atitudine are Polonia in aceasta privinta, deoarece si Polonia are stravechi teritorii poloneze aflate astazi sub ocupatie ucraineana, si stabilita o mai buna colaborare externa romano-poloneza, inclusiv pe pe plan militar si a serviciilor de informatii, asa cum de altfel a existat in perioada interbelica.

Lucian008 12.02.2015 21:34:34

Citat:

În prealabil postat de Barsaumas (Post 580755)
Propun sa o numim pe Antonia Matriarha Romanistanului.

Ai un cip implantat. Clar.

oaie_cugetatoare 14.02.2015 12:33:34

Citat:

În prealabil postat de Parascheva16 (Post 580831)
Facem ce au facut si inaintasii.
Orice tara are dreptul si obligatia sa se apere cand este atacata.
*
Am sa iti povestesc o intamplare recenta din Bucuresti, poate asa intelegi mai bine la ce ma refer.

Un Parinte statea pe o banca, in curtea Bisericii; dupa slujba. Pe poarta intra o fata pe care o cunostea, dar care mergea la alta Biserica mai protocolara.
-Parinte, pot sa vorbesc putin cu dvs? Am o problema de lamurit.
-Da, sigur. Spune.
- M-am certat ieri cu iubitul meu si imi tot da mesaje, sa il iert, sa ne impacam, insa eu nu stiu ce sa fac. Sa ma impac cu el sau ba?
- E serioasa relatia?
- Da, noi vroiam sa ne casatorim.
- Ce s-a intamplat?
Reproduc: Fata a fost cu iubitul ei la Biserica, seara. Dupa slujba, au mers in parcul tineretului, sa se mai plimbe si sa mai discute. La un moment dat, ies trei tipi dintr-un boschet si incep sa spune:'ai terminat, ma, sa o ... pe aia? sa o luam si noi la rand'. Socata, fata se uita in dreapta, la prietenul ei, insa nu mai era nimeni. Se uita in spate si il vede pe prietenul ei fugind. Aia trei eu inceput sa rada si sa o traga dupa ei, in boscheti. Fata a inceput sa tipe, sa spuna 'nu lasati-ma'. Incepuse sa fie destul de panicata, abia mai respira. In acelasi timp, trec doi tineri pe alee, venind de la antrenamentele de karate. Si vazand-o pe fata toata plansa si pe aia tragand-o, intreaba:'ce se intampla acolo?'. Unul dintre boschetari scoate un cutit, la care cei doi tineri ii bat pe cei trei si ii lasa lati. O ridica pe fata, care cazu-se in fund, ii cumpara o apa de la un chiosc, apoi o conduc pana la statia de metrou.

Prietenul fetei, ii da mesaj: 'Imi pare rau ca am fugit, insa eu sunt crestin, nu pot sa iau parte la violenta.'

Preotul ii spune cam asa: 'Cum poti sa stai si sa te casatoresti cu un astfel de barbat? Daca o sa ai copii, fetite, si se intampla ceva asemanator pe strada, el ce o sa faca? O sa stea cu mainile in san, uitandu-se, caci el e crestin?'
Nu e vorba ca te aperi pe tine, ci iti aperi familia, prietenii, comunitatea. Nu toti o sa fie capabili sa lupte, sa se apere.

(nu am mentionat aceasta intamplare ptr. a discuta despre arte martiale, sper ca se intelege.)

Interesanta intamplare. Dar daca prietenul ei (ala) scotea pistolul si impusca
mortal pe ceilalti ?
Si-a aparat femeia ? Da, dar le-a luat dreptul la mantuire celorlalti.
Cum o sa poata acel tanar, sa se mantuiasca din moment ce va trebui
sa dea socoteala in fata lui Dumnezeu, atat pentru pacatele sale cat si
pentru pacatele celor pe care i-a omorat ?
Si aici ajungem la pilda cu "graul si neghina".De ce Dumnezeu, asteapta
ca sa creasca neghina in mijlocul graului, si nu reteaza de la inceput
neghina. De ce face Dumnezeu asta ? Ia spune-mi tu, ei ? De ce ?:105:

De ce pun in aceasta "ecuatie" a ta, omorul ? Simplu: la razboi nu te duci
sa dai palme si picioare, la razboi te duci sa ucizi.Ca asta inseamna razboiul
pana la urma: crima cu justificare.

Ma rog, de fapt razboiul inseamna masacrul celor care nu se cunosc in
numele celor care se cunosc dar care nu se vor masacra niciodata.:5:

vladalexandruuhisem 14.02.2015 12:46:30

Ma gandesc : Sf. Daniil Sihastrul a primit instiintare de la Dumnezeu ca Stefan cel Mare o sa-i biruiasca pe turci. Hai sa zicem , turcii erau mahomedani, si puteau islamiza Moldova , dar oare nu le lua Stefan dreptul la mantuire soldatilor turci?

vladalexandruuhisem 14.02.2015 12:50:15

Si pe de-o alta parte , profesorul meu de istorie zicea: " Da bată-să Merkel cu Putin , ca eu nu ma duc sa omor pe nimeni ! Razboiul este o prostie facuta din orgoliul conducatorilor. Ei se certau si ii trimiteau pe prosti sa se lupte pentru ei! "

oaie_cugetatoare 14.02.2015 12:59:32

Citat:

În prealabil postat de vladalexandruuhisem (Post 581001)
Ma gandesc : Sf. Daniil Sihastrul a primit instiintare de la Dumnezeu ca Stefan cel Mare o sa-i biruiasca pe turci. Hai sa zicem , turcii erau mahomedani, si puteau islamiza Moldova , dar oare nu le lua Stefan dreptul la mantuire soldatilor turci?

Dar in ziua de azi nu ai razboi pentru apararea credintei, aici ai razboi
pentru interesele financiare ale marilor bancheri.In ziua de azi ai razboi
pentru resurse naturale(carbune, petrol, gaze).Resurse care sunt exploatate
de marii bancheri ca sa-si ingrase conturile.
Insusi razboiul in sine, in ziua de azi este o afacere.Ca virgula cartelul militar
sa obtina profituri, acesta trebuie sa-si vanda stocul actual de arme.
Ca sa vanda arme, cineva trebuie sa le cumpere.Ca cineva sa le cumpere,
acel cineva trebuie sa aiba nevoie de ele.Ca sa aiba nevoie de ele, acel cineva trebuie sa intre in conflict cu alt cineva, sau sa fie atras intr-un conflict cu altcineva.

Pai si daca nimeni nu intra in conflict cu nimeni, atunci cum o sa-si vanda
cartelul militar armele ? Simplu: creaza el(cartelul) un conflict, intre doua
parti, dupa care le vinde amandurora armele necesare de distrugere reciproca, contra unor profituri uriase scoase din armament.
Dupa care, dupa ce se macelaresc aia reciproc , tot acelasi cartel militar
vine sub pretextul instaurarii ordinii, pacii si reconstructii si reconstruieste
contra altor sume de bani fabuloase, ceea ce armele au distrus.Adica exact
acelasi arme pe care cartelul militar le-a vandut acelor parti.

Dpdv al cartelului militar cu cat macelul este mai mare cu atat profiturile sunt
mai mari.Asta inseamna ca este in interesul cartelului militar sa atraga in
conflict si tarile vecine sau cat mai multe tari posibile, astfel incat sa scoata
profituri cat mai mari.

Pe acest principiu s-a desfasurat orice razboi, incepand de la primul razboi
mondial.:105:

Citat:

Si pe de-o alta parte , profesorul meu de istorie zicea: " Da bată-să Merkel cu Putin , ca eu nu ma duc sa omor pe nimeni ! Razboiul este o prostie facuta din orgoliul conducatorilor. Ei se certau si ii trimiteau pe prosti sa se lupte pentru ei!
Proful tau de istorie, este un om destept.

Barsaumas 14.02.2015 14:50:01

"justificarea" aluia din povestea relatata de Parascheva e de tot justificacatul. Asa se "justifica" si iehovistii, menonistii, si alti ciudati/eretici, care Il fac pe Mantuitorul un soi de semizeu masochist, care vrea ca si credincsiosii sa fie niste iubitori de autodistrugere.

Barsaumas 14.02.2015 16:35:56

Alin, cred/simt si eu ca persoana aceea care a postat pe saitul ala unde ai postat si tu. Anume ca dupa Minsk doi, deja o luna e mult.

antoniap 14.02.2015 18:10:49

Iata scrisoarea lui Lucian Mandruta adresata tinerilor:
,,Draga tinere intre 20 si 35 de ani

Am auzit ca nu vrei la oaste. Ca n-ai chef sa-ti aperi tara. Ca e scarbos sa pui mana pe pusca, ca nu e eco. Ca e imoral sa mergi la razboi pentru astia care ne conduc. Nu mai zic pentru America si multinationalele care ne baga hamburgerul pe gat si vaccinul pe vena. Yuck, am inteles ca e si noroi!
Exact. E si noroi. De asemenea, in anumite zone nu ai coverage 4G. S-ar putea ca facebook-ul sa mearga prost. Mai ales daca trece un glonte prin smartphone, in drum spre inima ta. Mai ales.
Mai bine sa nu ne bagam, nu? Ce ne trebuie noua razboiul asta? Oricum e al altora, nu? Ceva cu capitalistii care vor sa vanda arme. Sfere de influenta. Baloane de sapun. Mai bine stam acasa, ne ascundem, fugim din tara, nu?
Da, mah, hai sa fugim. Da’ nu mult, ca e obositor. Hai sa nu ne bagam in nimic, ca nu e treaba noastra. Nu e treaba noastra sa putem spune ce ne trece prin cap. Nu e cool sa fim liberi sa-l punem pe unul Iohannis, cand mult mai bine-ar fi sa-l cheme Ivan Ivanovici si sa nu-l aleaga nimeni. Nu e treaba noastra sa aparam Vestul, ce dreacu’, om fi prosti ca Stefan Cel Mare? Nu e treaba noastra sa ne tinem tara intreaga, cand de fapt, merge si pe bucati. Merge si asa. Cu rusii, cu gagauzii, cu kazacii si azerii.
Care e problema? N-o sa mai fie bere? Se inchid cluburile? Ii opreste cineva pe lași sa se distreze? E vreo pedeapsa legala pentru oamenii fara coaie? Nu, nici vorba. Ai dreptul sa fii leguma. Poti sa te tarasti pe asfalt si pupi cati bocanci vrei. Atata vreme cat ii dezinfectezi inainte, ca au batut drum lung, chiar nu e nici un risc.
Si, in fond, ce naiba are Romania asa de special? De ce s-o aperi? E condusa de dobitoci, probabil ca Putin va gasi niste oameni competenti in locul lor, cum a facut peste tot in Rusia, de-a ajuns tara cea mai mare producatoare de jeleu in creier din Europa (iarta-ma ca sunt vulgar). Ne gaseste el ceva de facut. Da-le dracu de multinationale. O sa facem, stii, colea, o bi-nationala. Noi si cu ei. Ca la combinatul ala de otel de l-au cumparat si l-au falimentat. Mai stii cum il chema? Nici eu. E de bine, totul se uita.
In fond, nici in anii ’50 nu i-au luat pe toti la puscarie. Doar pe aia care nu erau de acord. Ori tu, stai linistit, esti bine. Tu n-ai pareri sa le creeze probleme.
Tu nu vrei decat ca rahatii care ne conduc sa nu mai fie aparati de nimeni, ca averile astea ale baronilor si mogulilor sa fie confiscate de stat si in general sa fie pace vesnica si nimeni sa nu puna mana pe arma.
Acum, la final, as vrea doar sa-ti spun ca exact ideile astea ale tale, pe care le poti exprima liber in Romania, te-ar duce fara indoiala la bulau in Rusia. Pentru ca acolo n-ai voie sa spui ca un rahat e la putere, esti pedepsit daca nu vrei sa lupti pentru el, iar mogulii nu doar ca n-au probleme cu DNA-ul, dar mananca in fiecare seara cu Sefu’ al mare.
Deci, ce ziceai? Ca nu merita sa aperi Romania? Tot ce se poate.
Dar te previn ca nu despre Romania e vorba in acest conflict dintre doua feluri de a vedea lumea, intre Orient si Occident.
E vorba de tine, desteptule! Pe tine trebuie sa te aperi, si dupa aia pe noi!

P.S. Late edit, pentru cei care ma intreaba daca eu m-as duce la razboi la nevoie.
Normal! Credeati ca ma bazez pe voi? Am doi copii, cum sa-i las pe altii sa-i apere?"
Sursa:
http://lucianmindruta.com/2015/02/12...-si-35-de-ani/

antoniap 14.02.2015 18:17:05

Iata si un raspuns adresat lui Lucian Mandruta:

Dragă Lucian Mîndruță,

Sunt unul din tinerii între 20 și 35 de ani cărora te-ai adresat prin intermediul scrisorii postate pe blogul tău.
Ești supărat pentru că ți se pare că nu am vrea să ne apărăm țara. E dreptul tău să crezi asta. Dar e și dreptul nostru să-ți spunem că greșești. Cred cu tărie că majoritatea tinerilor români vrea să-și apere țara, dacă ar fi atacată. Și subliniez dacă ar fi atacată. Cred că ei își iubesc părinții, bunicii, soțiile și copiii și nu ar fugi. Nu am fost niciodată un popor laș.
Dar suntem un popor inteligent, în ciuda spălării intensive de creiere pe care tu și postul tău de televiziune ați practicat-o atâta amar de vreme. Vedem că nu suntem chemați să ne apărăm țara, ci să mergem să ținem partea unui imperiu într-un război economic cu alt imperiu.
Poate că scrisoarea ta ar fi credibilă, dacă nu ar abunda în manipulări ieftine și minciuni obscene. Și mai ales dacă nu ar fi scrisă de tine.
Tu te-ai găsit să vorbești de teroarea anilor ’50 și de ruși? Tu, care l-ai promovat pe Silviu Brucan, criminalul care cerea în Scânteia pedeapsa cu moartea pentru Iuliu Maniu și Ion Antonescu?

Continuarea:
http://activenews.ro/draga-lucian-mindruta_1885482.html

oaie_cugetatoare 14.02.2015 18:18:41

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 581019)
Iata scrisoarea .....

Antonia daca va veni momentul, sa te duci dupa Mandruta si
impreuna sa va duceti la lupta.Va urez mari succese lungi si dese.
Pentru ca...., veti avea nevoie, maaaare.:23:

antoniap 14.02.2015 19:20:02

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 581021)
Antonia daca va veni momentul, sa te duci dupa Mandruta si
impreuna sa va duceti la lupta.Va urez mari succese lungi si dese.
Pentru ca...., veti avea nevoie, maaaare.:23:

Cugeta ceva din perspectiva ortodoxa, te rog!

oaie_cugetatoare 14.02.2015 19:22:23

Citat:

În prealabil postat de antoniap (Post 581026)
Cugeta ceva din perspectiva ortodoxa, te rog!

pai vezi posturile anterioare.

antoniap 14.02.2015 20:21:10

Citat:

În prealabil postat de oaie_cugetatoare (Post 581027)
pai vezi posturile anterioare.

Sper ca n-ai inteles ca sunt de acord cu ceea ce scrie d-l Mandruta. De aceea, am postat si o scrisoare adresata d-lui Mandruta. Nu e tocmai placut sa-i vezi pe tineri plecand sa lupte doar ca sa se afle-n treaba! Daca patriotismul e domodat, atunci care e rostul unei lupte?

Barsaumas 15.02.2015 15:11:13

Mandruta e un lacheu fara creier, ca toti subiectivii care pupa intotdeauna undeva pe cei de la putere si pe stapanii lor, aflati ba la Istanbul, ba la Vienna, ba la Moscova, ba la Bruxelles/Washington.
Aglutinat penibil, da' macar pe bani buni. Ai de il aproba neconditionat o fac ca prostii, pe gratis.

Florinvs 16.02.2015 08:02:38

Singurele situatii, când un tanar din Romania, trebuie sa lupte cu arma in mana, si sa participe la un conflict militar in cadrul armatei romane sunt

-Daca Romania este atacata militar de catre un alt stat
-Daca se va pune problema unei interventii militare romanesti pentru recuperarea stravechilor teritorii romanesti aflate astazi sub ocupatie ucraineana.
-Daca Republica Moldova ar fi atacata militar de catre un alt stat

Pelerin spre Rasarit 16.02.2015 14:05:06

Florin opinia ta, desi generoasa, este idealista. Un soldat profesionist se duce unde i-se ordona iar un civil care este recrutat, intr-o situatie de conflict in care este implicata tara sa, la fel, se duce unde este trimis. Refuzul unui militar de a executa ordinele il trimite direct in fata Curtii Martiale iar refuzul unui tanar de a lupta, in cazul in care este inrolat obligatoriu de catre stat, in alte conflicte decat cele mentionate de tine, sau de a se sustrage inrolarii, in cazul in care ea este decretata, este fapta penala.

Florinvs 16.02.2015 14:20:21

In aceasta privinta, ar trebui modificata si legislatia romaneasca, astfel

-armata sa fie obligatorie in Romania, asa cum era pana in 2007, dar cu conditia ca cei recrutati sau inrolati obligatoriu in armata romana sa poata fi utilizati numai pentru apararea sau recuperarea teritoriului national romanesc, asa cum exista el in anul 1938

-pentru participarea pe alte teatre de razboi externe, in conformitate si cu tratatele internationale semnate de Romania, sa fie folosite numai forte militare recrutate sau inrolate pe baza de voluntariat.

Pelerin spre Rasarit 16.02.2015 14:23:52

In contextul actual nu va modifica nimeni legislatia cum spui tu, desi iti inteleg pozitia.Dimpotriva, cred ca lucrurile vor accentuate fix in directia opusa in raport de ceea ce iti doresti tu.In viitor mai vedem.

horatiu.miron 16.02.2015 14:50:11

Sa fugim? Unde sa fugim? Cum sa fugi si unde sa te ascunzi? In subsolul blocului? In WC-ul din curte? Pentru ce sa fugi? Ca daca esti prins, tot la dezertare te baga.

Eu nu ii inteleg pe cei care cauta sa se eschiveze in astfel de situatii. Nu va place razboiul? Nimanui nu ii place. Dar pacea va place, nu? Lipsa bocancului rusesc pe ceafa va place? Stilul actual de viata va place? Stiti care e pretul tuturor acestor lucruri? Stiti ca acest pret se plateste in sange si ca la ceva timp vine mereu vremea decontului?

I-as intreba pe tinerii astia nemultumiti daca le place sa se ridice dimineata din pat si sa plece inca somnorosi la serviciu. Si, daca nu le place, de ce o fac in continuare. "Pentru bani", o sa-mi spuna majoritatea. Pentru ca sunt recompensati. E, uite ca si pacea costa.

Eu, unul, m-as duce la razboi nu pentru ca asa-mi cer Ponta si Iohannis, ci pentru a proteja acest stil de viata in care pot oricand sa ii injur pe cei amintiti. Pentru viata asta in care am acces la internetul monitorizat de americani, la un job platit de francezi, la lapte polonez, zacusca ceheasca si pui ieftin din Danemarca (toate in detrimentul productiei autohtone de alimente). Cu toate relele ei, viata asta e de o mie de ori mai buna decat una in care rusa e a doua limba si in care daca spui ce nu trebuie ajungi la puscarie.

Si m-as mai duce pentru ca sunt rezervist si n-am incotro. Eu asa inteleg regulile jocului: pe timp de pace, faci ce vrei. Pe timp de razboi, faci ce trebuie. Tara asta, din care unii contempleaza sa fuga cand vine urgia, exista pentru ca unii oameni, candva, au facut ce trebuie, ba chiar au murit, chiar si atunci cand n-aveau chef.

horatiu.miron 16.02.2015 14:53:33

A nu se intelege ca fac apologia razboiului. Razboiul e un lucru oribil si bine-ar fi sa nu-l experimentam niciodata.

AlinB 16.02.2015 15:13:24

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 581186)
Singurele situatii, când un tanar din Romania, trebuie sa lupte cu arma in mana, si sa participe la un conflict militar in cadrul armatei romane sunt

-Daca se va pune problema unei interventii militare romanesti pentru recuperarea stravechilor teritorii romanesti aflate astazi sub ocupatie ucraineana.

Pai hai sa o luam sistematic.:

Citat:

Ce se intampla daca Romania este inrolata intr-o alianta neinspirata, dictata politic, iar asta o implica intr-un conflict care seamana mai mult a razboi de ocupatie si care se soldeaza cu atacarea Romaniei de catre una din celelate parti?
Mai este razboi legitim, de aparare, in momentul in care te-ai inrolat tu prima data intr-o agresiune?

Citat:

Stii ce se zice, cine uita istoria, risca sa o repete, cu consecintele nefaste cu tot.
Incearca sa afli cand (nu f. de mult) s-a mai implicat Romania intr-un razboi "pentru recuperarea stravechilor teritorii romanesti" si a luat-o pe coaja urat de tot.

Citat:

Tin sa-ti aduc aminte ca Republica Moldova e un stat suveran, fara nici o legatura in prezent cu Romania.
Adica ei singuri isi fac politica si nu exista nici o alianta militara in sensul indicat de tine.

Florinvs 16.02.2015 15:15:42

Acuma sa fim seriosi- nu cred ca Rusia reprezinta astazi un pericol pt securitatea nationala a Romaniei!
Desi de-a lungul istoriei au existat conflicte intre romani si rusi, totusi astazi nu Rusia ocupa parti din stravechile teritorii romanesti- ci Ucraina.
Iar dupa 1990 distrugerea agriculturii si industriei romanesti nu a avut loc din cauza intereselor rusesti, ci a intereselor celor care astazi opinia publica , mass-media si conducatorii nostri i aplauda- adica a intereselor vest-europenilor si americanilor.

Iar in legatura cu o eventuala recrutare a tinerilor sau incorporare- cred ca, indiferent ca-i place sau nu, indiferent ca este de acord sau nu, orice tanar si in general orice cetatean trebuie sa respecte legile tarii.

Acum un al treilea razboi mondial intre Rusia si vest-europeni si SUA nu cred ca va aveea loc- totusi atat la Moscova cat si la Wasghinton sau Bruxelles, sunt oameni destul de lucizi incat sa-si dea seama ce ar insemna un al treilea razboi mondial.
Probabil situatia din estul Ucrainei se va calma, vor aveea loc negocieri in spatele usilor inchise si se va ajunge la o intelegere reciproc avantajoasa.

AlinB 16.02.2015 15:22:43

Citat:

În prealabil postat de horatiu.miron (Post 581237)
Sa fugim? Unde sa fugim? Cum sa fugi si unde sa te ascunzi? In subsolul blocului? In WC-ul din curte? Pentru ce sa fugi? Ca daca esti prins, tot la dezertare te baga.

Eu nu ii inteleg pe cei care cauta sa se eschiveze in astfel de situatii. Nu va place razboiul? Nimanui nu ii place. Dar pacea va place, nu? Lipsa bocancului rusesc pe ceafa va place? Stilul actual de viata va place? Stiti care e pretul tuturor acestor lucruri? Stiti ca acest pret se plateste in sange si ca la ceva timp vine mereu vremea decontului?

Sau poate pentru ca esti mai slugarnic si conformist si iti plac scuze ca cele mai de sus.

Citat:

I-as intreba pe tinerii astia nemultumiti daca le place sa se ridice dimineata din pat si sa plece inca somnorosi la serviciu. Si, daca nu le place, de ce o fac in continuare. "Pentru bani", o sa-mi spuna majoritatea. Pentru ca sunt recompensati. E, uite ca si pacea costa.
Yah, unii o strica si altii trebuie sa repare cu sangele si viata lor.
Faina treaba, nimic de zis.

Inrolati-va ca sa nu mai traiti pentru 200euro ci sa si muriti pentru aia 200euro, asta mie mi se pare culmea cinismului si ala care face propaganda la stilul asta de "viata" pur si simplu o coada de topor.

Citat:

Eu, unul, m-as duce la razboi nu pentru ca asa-mi cer Ponta si Iohannis, ci pentru a proteja acest stil de viata in care pot oricand sa ii injur pe cei amintiti. Pentru viata asta in care am acces la internetul monitorizat de americani, la un job platit de francezi, la lapte polonez, zacusca ceheasca si pui ieftin din Danemarca (toate in detrimentul productiei autohtone de alimente). Cu toate relele ei, viata asta e de o mie de ori mai buna decat una in care rusa e a doua limba si in care daca spui ce nu trebuie ajungi la puscarie.
Serios? Pai cam peste tot in Europa poti face puscarie daca te legi de Holocaust.
In Franta, daca ai tupeul sa spui ca ceea ce facea musiu Charlie nu era tocmai ok si pentru chestia asta si adolescentii risca sa faca puscarie.

Poti sa faci glume/caricaturi vizavi de musulmani si ca sunt macelariti in Egipt, dar nu poti face glume despre Charlie ca si-a cautat-o si a incasat-o.

High School French Kid Put In Prison This Week For Linking To Charlie Hebdo Parody Cartoon

https://emsnews.wordpress.com/2015/0...arody-cartoon/

In Anglia poti face puscarie daca pui sub semnul intrebarii "normalitatea" homosexualilor.

Si tot asa, lista promite sa se lungeasca.

Sigur, poti merge la vot si influenta..fix nimic, aceeasi plutocratie cleptomana care vegheaza exclusiv asupra intereselor lor iese de fiecare data, indiferent sub ce eticheta/culoare politica.

La rusi nu stiu sa fie o problema decat opusul, propaganda homosexuala desantzata ceea ce cred ca nu e tocmai o binefacere sociala.

AlinB 16.02.2015 15:29:18

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 581244)
Acum un al treilea razboi mondial intre Rusia si vest-europeni si SUA nu cred ca va aveea loc- totusi atat la Moscova cat si la Wasghinton sau Bruxelles, sunt oameni destul de lucizi incat sa-si dea seama ce ar insemna un al treilea razboi mondial.
Probabil situatia din estul Ucrainei se va calma, vor aveea loc negocieri in spatele usilor inchise si se va ajunge la o intelegere reciproc avantajoasa.

Sau poate tocmai este nevoie de un razboi mondial.

"Europe will be forged in crises, and will be the sum of the solutions adopted for those crises"€ Jean Monnet

"What we need is actually the financial equivalent of war," he said during a talk at the 92nd Street Y in Manhattan. "What actually brought the Great Depression to an end was the enormous public spending program otherwise known as World War II."

http://www.huffingtonpost.com/2011/0..._n_984921.html

Florinvs 16.02.2015 15:29:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 581243)
Pai hai sa o luam sistematic.:

Ce se intampla daca Romania este inrolata intr-o alianta neinspirata, dictata politic, iar asta o implica intr-un conflict care seamana mai mult a razboi de ocupatie si care se soldeaza cu atacarea Romaniei de catre una din celelate parti?
Mai este razboi legitim, de aparare, in momentul in care te-ai inrolat tu prima data intr-o agresiune?

Stii ce se zice, cine uita istoria, risca sa o repete, cu consecintele nefaste cu tot.
Incearca sa afli cand (nu f. de mult) s-a mai implicat Romania intr-un razboi "pentru recuperarea stravechilor teritorii romanesti" si a luat-o pe coaja urat de tot.

Tin sa-ti aduc aminte ca Republica Moldova e un stat suveran, fara nici o legatura in prezent cu Romania.
Adica ei singuri isi fac politica si nu exista nici o alianta militara in sensul indicat de tine.

1. Tratatul NATO prevede ca atunci când una dintre tarile membre NATO este atacata militar de un alt stat din afara NATO, toate celelalte tari membre NATO trebuie sa intervina militar in sprijinul tarii atacate. Ori Ucraina nu este tara membra NATO- asadar Romania nu este obligata (prin tratatul de aderare la NATO) sa sustina militar Ucraina.

2. In 1941 Romania a fost indreptatita sa participa la razboiul antisovietic, razboiul purtat de Romania- pana la atingerea liniei Nistrului- a fost unul drept, legitim si indreptatit.
Când a dat ordinul Ostasi, trece Prutul!, Ion Antonescu a procedat corect si legitim, de altfel intreaga opinie publica, populatie, toate partidele politice de atunci si regele Mihai intai, sustinand si apreciind decizia lui Ion Antonescu.
Greseala acestuia- mai mult sau mai putin discutabila- a fost când a decis ca trupele romane sa continuue razboiul antisovietic dincolo de Nistru.

3. Romania ar trebui sa sustina intens pe langa NATO ca si Republica Moldova sa beneficieze de accelasi statut- in cazul in care este atacata de alt stat- ca si tarile membre NATO- si chiar mergând mai departe- Romania sa ofere Moldovei un pact de asistenta militara.

oaie_cugetatoare 16.02.2015 19:39:35

[quote=Florinvs;581247]
Citat:

Dincolo de resentimentele istorice romano-ruse si de conflictele care au existat de-a lungul timpului, ma pronunt pentru o colaborare stransa pe pe plan in special economic, dar si politic, cu Rusia.
Eu ma pronunt la o colaborare doar pe Google Maps si atat.

Citat:

In primul rand, Rusia este o imensa piata de desfacere pentru produsele romanesti.
O piata de desfacere mare , intotdeauna va fi gestionata de catre un productator mare de produse.
Prin urmare, Romania fie nu ar fi lasata sa-si faca piata de desfacere, fie piata ei de desfacere
ar fi controlata de catre celelalte tarii europeene.Ele luand grosul, iar Romania cam ce mai ramane.
Din putin ala ce mai ramane, totul se duce in buzunarele politicienilor, si la buget ar ajunge absolut
zero lei(efectiv zero lei).

Citat:

Sa nu uitam ca in perioada 1964-1990 am colaborat economic foarte bine cu Rusia (pe atunci URSS),
Ceea la ce te referi tu a fost piata CAER.Aceasta fiind raspunsul la planul Marshall.Conditiile de atunci
nu se mai pot repeta si acum. Alte vremuri, alte conditii.

Citat:

In al doilea rand, principalul subiect de divergenta intre Romania si Rusia- problema tezaurului si cea a Basarabiei- se poate rezolva.
Daca Romania adopta o pozitie mai echilibrata (cum a propus Ion Iliescu in anii 90, si poate ar fi fost mai potrivit un statut de neutralitate- ca in cazul Austriei, Finlandei, Suediei- decat intrarea in NATO), cred ca totusi Rusia putea accepta o unire a Basarabiei cu Romania.
Nu te lasa stapanii Romaniei.Ca sa faci asta, trebuie sa fii independent.Ori atunci cand esti colonie
astea-s basme.

Citat:

Observam in zilele din urma cum capii U.E au o atitudine ultra-toleranta fata cu agresiunea imperialista a tarului de la Kremlin !
Pai la mijloc este vorba de contracte, de bani multi, de securitatea financiara a celorlalte tarii.
Care tara isi risca securitatea ei financiara, bunastarea, si contractele economice pentru alta tara ?
Niciuna.

Citat:

Practic,atitudinea slugarnica a UE in fata molohului rosu,justificata dealtfel prin multiple relatii de dependenta economica,nu face decat sa arunce in derizoriu aceasta sandrama decadent si fara rezistenta numita constructive durabila UE !
NU este atitudine slugarnica.Este vorba de contracte.Toate partile implicate la Minsk-2 au obtinut tot ce au vrut.
Si cand, intre partile aflate in conflict, fiecare obtine ce vrea, atunci e "pace".
Merkel a dorit ca Rusia sa-i livreze gaze la pret foarte eftin =>Merkel a obtinut cea vrut.
Putin a dori sa obtina Crimeea alaturi de bazinele de minerit din Donbas si centrele metalurgice din Lugansk si Donetk=>Putin a obtinut ce-a vrut.
Iar Hollande cauta un motiv sa-i livreze Rusiei navele Mistral (circa 1,2 Miliarde de euro).Nu oricine isi permite sa cumpere astfel de nave
ale caror intretinere si armare costa enorm de mult.Deci prin urmare, expedierea navelor Mistral catre Rusia, este o prioritate a Frantei.
Iar un context "de pace" fie el si chiar temporar(cateva luni) i-ar permite Frantei oportunitatea pentru a livra acele nave si a-si incasa
restul banilor.

Iar acum tu vii cu "articolul 5 din NATO, bla, bla ".

"Ce articol 5 domne' ? ,Ii da articolul 5 Frantei 1,2 miliarde de euro ? "
"Nu.Pai si atunci ce vorbim noi aici."
"Pai, da' stii, ca articolul 5 spune ca...asa si pe dincolo..."
"Domne' pot sa scot bani din articolul ala? Nu prea"
"Pai atunci ne pierdem vremea...."

Tu, inclusiv multi, vad articolele din NATO ca pe niste obligatii(pt ca asa au fost redactate).
Insa tarile occidentale vad aceste articolele din NATO ca pe niste posibile oportunitati, pentru a face profit mare-enorm
din vanzarea-cumpararea de armament si din vanzarea de "securitate nationala".Da, garantarea securitatii a devenit un produs care se
poate vinde, evident contra unor sume foarte mari sau resurse naturale.

Se poate face profit din articolul X ? Daca da, il vor respecta. Daca nu, asta e....
Ei se duc dupa alte oportunitati de profit iar tu ramai cu buza umflata si cu...articolul tiparat pe hartie.

Citat:

Si totul se petrece sub privirea blanda si bovina a ango-americanilor,carora nici nu le pasa,de ce a devenit UE !
Ba da, le pasa, insa le pasa in interesul lor.Exista o dubbla agenda:Agenda oferita publicului, si agenda reala(cea ascunsa).

Citat:

Caci,dupa ce I-a asmutit pe protestatarii ucraineni sa faca revolutii impotriva molohului rosu,acuma intarzie in mod vizibil un ajutor armat si militar,care inainte parea in ordinea lucrurilor !!!
In limbaul tarilor dezvoltate, i se spune "marketing politic".
Citat:

Va ajuntm sa dati un branci bolovanului din varful muntelui,dar apoi va descurcati cu el daca va distruge bordeiul !!!
Pe aproape.Mai exact este, va ajutam sa dati branci unui bolovan pe care noi l-am inventat(caci nu exista) ca apoi
sa depindenti de noi.Vreti sa nu va pape rusu ? Sariti cu imprumuturi la FMI si dati-ne pe maini piata voastra
energetica, ca sa va facem noi pretul.Vezi cate centrale atomo-nucleare exista pe teritorul Ucrainei, care modernizate
pot produce multe energie.Cine controleaza pretul de export al acelei energii, "aur" si "platina" pe gratis are in hambare.
Ori cum tarile occidentale sunt ENERGOFAGE, ghici unde va veni aceea energie eftina, si cine va face pretul ?

Citat:

Nu mai pomenim aici de gravele greseli facute fata de "aliatii strategici",precum Romania !!!
Nu-s greseli.Sunt etape bine structurate si gandite inainte.Acele actiuni pe care tu le numesti
"greseli" sunt de fapt etape concrete ale agendei ascunse(cea reala).

iuliu46 16.02.2015 19:53:33

Macar de ne-ar ameninta careva stilul de viata. Da nu se inghesuie nici unul. :71:

oaie_cugetatoare 16.02.2015 20:45:05

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 581247)
1. Tratatul NATO prevede ca atunci când una dintre tarile membre NATO este atacata militar de un alt stat din afara NATO, toate celelalte tari membre NATO trebuie sa intervina militar in sprijinul tarii atacate. Ori Ucraina nu este tara membra NATO- asadar Romania nu este obligata (prin tratatul de aderare la NATO) sa sustina militar Ucraina.

Trataul, articolul, da,da... stim.
Romania nu face ce vrea ea.Romania face ce i se impune.

Citat:

2. In 1941 Romania a fost indreptatita sa participa la razboiul antisovietic, razboiul purtat de Romania- pana la atingerea liniei Nistrului- a fost unul drept, legitim si indreptatit.
Când a dat ordinul Ostasi, trece Prutul!, Ion Antonescu a procedat corect si legitim, de altfel intreaga opinie publica, populatie, toate partidele politice de atunci si regele Mihai intai, sustinand si apreciind decizia lui Ion Antonescu.
Greseala acestuia- mai mult sau mai putin discutabila- a fost când a decis ca trupele romane sa continuue razboiul antisovietic dincolo de Nistru.
Greseala a fost, ca s-a increzut in promisiunile aliatilor ei de atunci, asa cum
face si acum.

Citat:

3. Romania ar trebui sa sustina intens pe langa NATO ca si Republica Moldova sa beneficieze de accelasi statut- in cazul in care este atacata de alt stat
Romania poate sustina declarativ ce vrea ea.Nimeni n-o baga in seama.
Pentru ca, stapanii nu baga in seama, parerile sclavilor.

Citat:

- ca si tarile membre NATO- si chiar mergând mai departe- Romania sa ofere Moldovei un pact de asistenta militara.
O oportunitate excelenta pt Putin pt a declansa un nou conflict, pornind
din Transnistria(care este o mica enclava, ca un ghimpe, in coasta Moldovei,
ce are armament enorm de mult, enclava care este guvernata de oamenii
lui Putin.Adica niste potentiali-separatisti ca in Ucraina).

Putin nu va rata aceasta ocazie, pentru a obtine ce vrea (toata Ucraina)
iar Merkel nu va rata oportunitatea sa-l lasa pe Putin sa-si faca de cap,
pentru a face "Minsk-3", evident cu preturi si mai mici pentru livrarile de gaze
din Rusia, etc.

Deci asa cum observi atat Vestul cat si Estul(Rusia) de abia asteapta
astfel de oportunitati, pentru a-si (re)negocia contractele economice.

Mai plastic spus:
Hai sa-i lasam pe fraieri sa ne dea motive, pentru a face profituri uriase
de pe urma greselilor lor.Ucraina e primul bou, lasa ca ma gasim noi inca
doi.Ia uite, sunt chiar langa primul bou.

Stii in al doilea razboi mondial, Romania a intrat in razboi bou si a iesit vaca.
Acum , probabil vrea sa intre vaca si sa iasa bou.

Atunci cand intri bou si iesi vaca si acum vrei sa intri vaca ca sa iesi bou, esti fie bou fie vaca
dar nicidecum om inteligent.

PS: Propunearea ta (bla, bla Unire bla, bla, chestii, trestii) ar fi o oportunitate excelenta pentru Rusia ca sa arate lumii intregi ce macel pot face noile sale arme.Iar unchiul SAM n-ar rata o astfel de ocazie ca sa arate si el lumii
ce pot face actualele sale arme.

In caz ca n-ai observat, razboiul din Irak si Siria sunt razboaie duse
de Rusia vs Unchiul-Sam sau invers(nu prea conteaza).Ideea e ca propunerea
ta va face din Romania, Moldova, Ucraina un Irak-2, Siria-2.

Ba chiar mai mult, Rusia sustine Ungaria atat economic si politic.
(nu este prima oara in istorie cand o face)Ungaria vrea Transilvania.Daca Romania doreste unirea cu Moldova isi va deschide instant doua fronturi de lupta: Unul cu Rusia, altul cu Ungaria si posibile alte doua fronturi de lupta:Serbia si Bulgaria. "Bre" sa fii lovit din 4 directii, esti deja mort.

Si uita asa ideea asta cu "Unirea" poate degenera rapid in profetia lui
Arsenie Boca care spunea ca Romania va fi invadata de Rusia, Ungaria si
Bulgaria.
Nu stiu cat de adevarata este aceasta profetie, insa imi dau seama ca
daca conceptul asta cu "Unirea" in aceste conditii de azi, evolueaza,
profetia lui Arsenie Boca se va implinii.

Efectiv, pe unii din voi chiar doriti sa va ia la propriu "dracu".:71:

stefan florin 16.02.2015 21:55:36

Citat:

În prealabil postat de Florinvs (Post 581244)
Acuma sa fim seriosi- nu cred ca Rusia reprezinta astazi un pericol pt securitatea nationala a Romaniei!
Desi de-a lungul istoriei au existat conflicte intre romani si rusi, totusi astazi nu Rusia ocupa parti din stravechile teritorii romanesti- ci Ucraina.
Iar dupa 1990 distrugerea agriculturii si industriei romanesti nu a avut loc din cauza intereselor rusesti, ci a intereselor celor care astazi opinia publica , mass-media si conducatorii nostri i aplauda- adica a intereselor vest-europenilor si americanilor.

Iar in legatura cu o eventuala recrutare a tinerilor sau incorporare- cred ca, indiferent ca-i place sau nu, indiferent ca este de acord sau nu, orice tanar si in general orice cetatean trebuie sa respecte legile tarii.

oare in 1940 nu tot "oameni lucizi" au fost la Moscova cat si la Wasghinton? Rezultatul il stim cu totii. Crezi ca astia sunt mai breji? Cred ca stii ca pe Hitler l-au finantat bogatasii de pe Wall Steeat. Ei sunt la butoane si nu cei de la Casa Alba sau la Kremlin

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:10:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.