![]() |
Ma adresez unor crestini cu inima si cu fapta, descriindu-va sincer o situatie din care nu vad iesire:
Prietenul meu, care este un om deosebit de inteligent si plin de viata a avut nesansa de a se lasa manipulat de "puterea demonica" a unui pastor dintr-o "biserica" crestina- Open DOOrs din Bucuresti.(A fost alegerea unui tanar derutat, nu-l condamn pentru asta.) Am luptat pt sufletul lui , sa ajunga la cunostinta prefacatoruiei de acolo si am reusit sa-l scot din acea secta. Dupa 2 ani de la aceasta intamplare , desi a mers cam un an jumatate la biserica ortodoxa, a tinut posturile, s-a marturisit etc. totusi nu cinsteste icoanele si nu-si face cruce. A ajuns sa nu doarma aproape deloc noaptea, a slabit infiorator si are mintea ratacita/ disociata. Desi are toate simptomele unui schizofrenic si fizic si psihic, totusi familia lui nu a facut nimic. Aproape ca nu-i intereseaza. Nu sunt crestini ortodocsi practicanti,nu au curajul sa-l duca la medici , dar nici la un Sf. Maslu.As vrea sa-l ajut, dar mai mult decat rugaciune acum chiar nu stiu ce as putea face. Dragii mei, sa va lumineze Domnul sa-mi puteti da un sfat bun pentru ca sufletul meu nu mai are liniste. Doamne ajuta! |
Citat:
In acelasi timp, sa mergi cu el si la biserica ca sa i se citeasca rugaciuni de dezlegare. Numai Doctorul Sufletelor, Hristos, si Maica Domnului il pot ajuta sa se tamaduiasca complet. |
Din pacate nu am puterea ( legala) sa fac aceste lucruri. Nici macar nu locuim in acelasi oras.
Este intr-o situatie f grava si are in jur numai oameni orbiti sufleteste . |
nu stiu daca e nevoie de putere legala ptr asta. pur si simplu il iei de mana si mergi cu el la doctor. sunteti majori amandoi, nu-i asa ?!
chiar daca nu locuiti in acelasi oras, poti sa-l ajuti, totul e sa vrei din suflet. gandeste-te ca tu ai fi in situatia asta si ca un prieten ar ezita sa te ajute, practic. daca vrei, poti. |
Un om care a mers o vreme la biserica ortodoxa, a tinut posturile capata incet, incet incredere in aceasta biserica. Ca icoanele inca nu-i spun mare lucru, sa-l intelegem, caci si noi crestem in credinta, nu o avem pe toata de la inceput. Semnul crucii deasemeni trebuie sa-l inteleaga si sa-l accepte.
Cred ca cel mai bine il sfatuieste un duhovnic cu experienta, caruia se va putea spovedi. Cititi cartea lui Jean Claude Larchet " Terapeutica bolilor spirituale". Este foarte instructiva. Medicamentele ajuta, dar nu e sigur ca in toate cazurile. Apoi mai sunt efectele secundare. Maslul nu are efecte secundare. |
Citat:
|
Subscriu la ce spui. Prima actiune in cazuri critice de criza sunt fara discutie medicamentele pentru a se putea DISCUTA cu acea persoana, altfel nici nu se pune problema mersului la Biserica, la Duhovnic. Aceste actiuni trebuiesc facute insa dupa ce omul a fost pus pe picioare cit de cit. Este usor sa vorbim si sa dam sfaturi cind nu suntem in situatia celui care sufera sau a celui care are de a face cu crizele omului in suferinta
|
Este ingrozitor sa ajungi in situatia de-a nu dormi,viata inseamna somn,inainte de toate,fara acesta nu mai poti face nimic,dar absolut NIMIC.Si eu am trecut prin insomnii ingrozitoare,in timpul sarcinii si periodic,dupa aceasta.ESTE INGROZITOR! Dar am incercat pe cat posibil sa nu-mi pierd cumpatul,AM LUPTAT ENORM DE MULT,si de asemeni,familia nu mi-a fost alaturi...considerau ca acesta reprezinta un moft,ca stiti cum este,omul satul nu-l intelege pe cel flamand.Am incercat sa pun aceasta situatie pe seama slabirii sistemului neuro-vegetativ din timpul sarcinii,m-am motivat in fel si chip,numai nu am invocat o posibila afectiune psihica,chiar daca acesta este cel mai elocvent simptom al problemelor psihologice la un om.Nu am mers la doctori,m-a intrigat totdeauna faptul ca oamenii cu afectiuni psihice raman la fel,chiar daca merg sistematic la doctori,si unii chiar devin dependenti de pastile.Insa,intr-adevar,in cazul prietenului tau,este o nevoie vitala de interventia psihiatrului,de o ameliorare rapida prin tratament,aflandu-se intr-o situatie atat de grava,este nevoie de inducerea linistii prin tratament,chiar daca aceasta nu reprezinta decat o acoperire a situatiei reale.Dupa cum au spus si alte persoane aici pe forum,biserica nu-l poate ajuta atata timp cat el nu poate percepe nimic din jur asa cum trebuie,si trupul atat de epuizat,nu poti scoate pocainta dintr-un suflet secat de energie,dar poate sa-l ajute si rugaciunea celor care tin la aceasta fiinta...valoroasa,de altfel.
Nu mi-am inchipuit ca poate sa afecteze atat de tare asocierea cu anumite secte religioase,sau chiar si a unor practici(am auzit si in yoga astfel de situatii,chiar daca in mod paradoxal,ea te ajuta la echilibrarea energiei din organism...cica!) Sau poate starea prietenului tau prezinta o forma de posedare reala,forma pe care noi nu o putem percepe ca venind direct de la o putere malefica.Nu stiu,un lucru este cert acest om are nevoie de ajutor,o nevoie imediata!Pacat ca oamenii pot ajunge si in stadii atat de neputincioase,stadii mai periculoase decat multe alte boli,pentru in acest fel se poate pierde intreaga fiinta,nu doar o parte a organismului,creierul este motorul vietii din om.Sincer,cel mai mare ajutor care i se poate oferi,este vointa si lupta de sine...dar,acum nu-i ramane decat sa se lase ajutat din toate partile,si un atasament sincer ca al tau il poate salva.Este dureros,ca mergand sistematic la psihiatru,si eventual suportand sistematic internari in spital de specialitate,acest im pierde increderea celor din jur,si astfel poate incepe un incet dar sigur,drum al marginalizarii acestui de catre societate,si nu in ultimul rand de catre familie. Cand am suferit astfel de probleme,exclus insa mintea disociata,cu toate ca se stie ca un creier nehranit(in timpul somnului creierul se hraneste cu vitamine)poate delira cu usurinte,asa cum este si la deshidratarea severa.Nu pot sa spun ca nu ma aflam in fenomenul gandurilor tot mai negativiste si-ntr-o deznadejde ingrozitoare,insa am luptat cat am putut eu,cu gandul ca am un copil de crescut,copil care inseamna totul pentru mine.Ma durea cand vedeam ca ceilalti nu ma-nteleg,dar poate acest lucru m-a si ajutat,fiindca considerandu-ma cei din jur perfect sanatoasa,am incercat sa intru in pielea celei sanatoase,care eram considerata,sa uit de situatia care-mi domina sufletul si trupul,si astfel,in timp,chiar sa ma simt sanatoasa,si sa cred acest lucru.Cred ca oamenii bolnavi gresesc mult cand asteapta compatimire din jur,acest lucru nu fac decat sa le adanceasca boala,si sa-i faca sa se compatimeasca pe sine continuu,fara vre-un rezultat benefic,dar bine-nteles,ajuta sptijinul si intelegerea din partea familiei sau a celor carora le pasa de ei. Nicole_Agenna,cred ca am scris prea mult fara sa te ajut cu ceva,te rog sa ma ierti,insa din pacate acel prieten al tau trabuie ajutat cat mai repede,si cu forta daca se poate,ca sa poata iesi din starea in care este,macar sa inceapa sa se odihneasca si astfel poate sa gandeasca mai limpede asupra situatiei in care se afla.Trebuie descoperita,in timp,si radacina problemei care s-a napustit asupra lui,pentru a putea fi taiata,sau macar inteleasa si reparata,chiar daca aparent nu se intrezareste nici o speranta,omul are o forta extraordinara de vindecare,o forta inconstienta,lucru de care trebuie sa tinem seama.Se spune ca celula nervoasa nu se reface,asa este,celula propriuzisa nu se reface,dar creierul ramifica alte noi cai si celule care iau locul si menirea celei distruse...deci se reface!Si ai grija,este nevoie si de biserica,poate ca doctorii sa nu-i dea de capat problemei lui,dar biserics DA,sa nu uitam ca nu doreste sa se apropie de icoane,deci este o teama ajunsa la rangul de psihoza,sau un fenomen influientat de o putere malefica...nu se stie,omul va ramane un tot complex de viata si traire. |
Citat:
-sa faca o plimbare in aer liber in fiecareseara inainte de culcare -sa-shi aeriseasca dormitorul 15-20min inainte de culcare -sa manance multa ceapa shi usturoi, cu ceaiuri cu lamaie inainte de culcare -sa spuna o rugaciune scurta in inima lui catre icoana macar odata pe saptamana -sa meraga la biserica odata pe luna macar shi daca nu rezista preamult sa nu-shi faca probleme -sa posteasca cate putzin, miercuri shi vineri cat reusheshte -sa-shi faca analizele eventual ca poate trebuie tratament (limbrici, viroze, bila, colecist, pitrelarinichi -sa nu o ia in tregic despre bolile pshihice sau motorii, ca nu exista boli ci bolnavi sau imbolnavitzi -shi multe altele, dar linishtea, incurajarea shi lasarea in tihna ii fac bine oricui nunumai lui. Nu-s duhovnic, dar mi se pare ca deja l-ai ajutat, asha ca nu stiu de ce te consumi atata... rugaciunea pe care o zici pt el il va ajuta in mod sigur mai bine decat toate sfaturile mele de creshtin ortodox care ishi da cu parerea, ca nu rezista domnule sa fie mai discret... ??? |
Noi putem da cu presupusul la infinit, ne cunoscand persoana. Din cele citite am intles ca nu doarme noaptea, nu ca nu doarme deloc. Medicamentele ajuta, dar ati vazut cumva ce efecte secundare au asupra celor care le iau? Eu am vazut. Efectele secundare se tin lant, caci pentru efectul secundar se da alt medicament. Am vazut cum oameni relativ bine au fost transformati in legume, cu avizul medicului. Sa fim deci precauti cu medicamentele.
|
Suflete dragi,
nici nu va puteti imagina cat bine mi-au facut randurile scrise de voi. Dupa 4 ani in care m-am luptat zi si noapte ( mai intai sa-l scot de la secta aceea in care se comporta ca un zoombie-era influentat si credea tot ceea ce i se spunea acolo, isi renega familia si prietenii, ii considera dusmanii lui, s-a izolat de societate.... avea ura pe crestinii ortodocsi, o defaima pe Maica Domnului etc... )sperand ca intr-o buna zi isi va reveni la normal, am ajuns de curand sa ma resemnez la gandul ca nu pot sa mai fac nimic. Este un om f incapatanat, nu-l pot lua pur si simplu de mana sa merg cu el la medic. Nu o va face. Am discutat cu el si i-am recunoscut ceea ce gandesc despre el , dar el nu vede lucrurile la fel. Nu se considera bolnav ci doar neinteles. Spune ca " un duh" ii porunceste sa munceasca noapte. Ca alteori nu doarme pt ca se roaga. Ar parea ca e de bine asta , dar intrebat pt ce se roaga a spus :" pt ca Dinamo sa castige cu Otelul" . Ceea ce ma mira este forta fizica de care ( inca ) da dovada. Cei ddin jur nu stau prea mult la discutie cu el , pt ca ii cam repede " nu va bagati in treaba mea!" .... sau simplu:" nu intelegeti" si atunci lor nu li se pare nimic anormal.Am citit ca exista oameni cu sipit malefic care pot controla mintile altora. Stiti ceva despre asta. Oare sa aiba pastorul acela asa o putere? Sa fie o pedeapsa pt pacatele parintilor? Pt blasfemiile lui? A vrut sa arda icoanele, a vorbit urat de sfinti si de Maica Domnului. Am fost cu el ( cu mare chin) la Petru-Voda la Parintele Iustin. Am primit un raspuns scurt si clar " El este in iad deja, nu mai poti face nimic. " Eu am plecat cam nemultumita, dar dupa 4 ani am ajuns la cuvintele Parintelui.Si mi-e tare jale de acest suflet. Cred ca va dati seama cat e de chinuit! |
Citat:
|
Nicole, vezi ca cu tine se petrece ceva deosebit, sunt convins ca Bunul Dumnezeu prin Duhul Sfint vrea sa-ti arate ceva important prin lucrarile sale. Mai ales dupa povestea cu prietenul tau insomniac care voia sa-si arda icoanele, fi numai ochi si urechi, dar ai mare grija de tine , nu te expune, nu uita ca diavolul te poate atrage si pe tine in cursa mai ales prin mintea ta. Eu zic sa-l ajuti pe prietenul tau prin multa rugaciune si intermediere cu Duhovnicul, nu incerca nimic de una singura pentru ca este periculos.
Iti spun treaba asta deoarece si eu, din mindria mea, am incercat ani in sir sa o ajut pe o tipa mama a doi copii care este schizofrenica, ocazional violenta. Am incercat sa intervin cum se zice cu blindete in momentul cind il alerga pe barbat-su cu maturoiu prin casa, de era sa o incasez si eu . Doar politia, chemata de fi-sa a mai reusit sa o calmeze pentru care a stat trei zile la racoare pentru asalt "inarmat" adica coada maturii. De cite ori vorbesc cu ea cu calm parca mai rau ii fac,turbeaza,... sa zic ceva de Biserica? nici macar in gluma ca sa nu mai vorbesc de Duhovnici pe care nu-ti mai spun cum ii numeste... Are si un psihiatru, dar data trecuta cind l-a vizitat nici nu a lasat-o sa intre in cabinet, a vorbit prin usa...si a trimis-o acasa. De medicamente nici nu vrea sa auda, ii place in shimb gradinaritul la care o ajut si shimbam floricele, imi face gemuri, si-mi culege prune. Asa ca cea mai buna metoda a fost sa o las in durerea ei si sa nu mai aduc vorba de altceva si acum parca e OK, desi iteodata daca nu schimbi vorba imediat se ambalaeaza intr-un subiect de-al ei si nu se mai opreste. oricum succes, si Doamne Ajuta! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Primul lucru este ca trebuie chemata salvarea si dus la spital, fara discutie, acolo ca vrea sau nu, i de administreaza tratamente care il readuc cat de cat pe linia de plutire, adica doarme cu medicamente si incepe sa se linisteasca cat de cat, incepi sa comunici cu el, etc, si ai sa vezi ca iti va spune ca nici nu-si aduce aminte de multe lucruri, lucruri pe care mai inainte zicea ca sunt ok si ca e perfect normal.
In spital va sta mai multe luni, cat va fi necesar, iar cand il da acasa trebuie neaparat sa urmeze tratamente prescrise, si asta cu anii. Medicamente sunt importante, iar impreuna cu rugaciunile, isi va reveni. Familia trebuie sa se implice. Dar din moment ce ei nu fac nimic, inseamna ca si ei sunt mai bolnavi ca el. |
Citat:
medicamentele poate sa le ia si acasa, ambulatoriu, nu trebuie neaparat sa se interneze ! |
Citat:
DAr, sigur, e posibil ca tu sa stii mai multe. Ai cumva tangente cu New Age si esti in cunostinta de cauza in ceea ce priveste metodele lor de a manipula oamenii? Daca da, atunci as vrea sa stiu si eu mai multe, caci ma doare sufletul de ce vad eu in jurul meu. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dat fiind distanta intre voi, nu stiu cum ai putea ajuta daca familia nu se implica. |
nu exista schizofrenici, e un termen medical ce carcterizeaza o stare tranzitiva, ea poate fi periodica sau permanenta, dar este o caracterizare sufleteasca intelectuala si nimic altceva, nu este ceva nociv, eventual poate fi folosita de unii ca o insulta de aceiashi factura ca si cum ai zice: nebun, prost, intarziat, lenesh, morocanos...
nu exista boli ci bolnavi, bolile nu pot fi vindecate deoarece caracterizeaza bolnavi, doar bolnavii pot fi ajutatzi si vindecatzi un insomniac adica un antischizofrenic nu are o rautate si ura care sa-i vina din boala, ci orice boala oricat de mica nashte aceiashi ura si dushmanie daca nu mai mare oricum mai nou schizofrenia este o gogoritza cu care sunt speriatzi orice copil sau persoana cu probleme, chiar daca n-au nici o legatura unele cu altele insomniacul prezentat poate fi tratat cu: -indiferentza -rugaciune pt el -lasat in pace sa faca toate tampeniile pe care le plasmuieshte, fara osanda, ca oricum ei sunt inofensivi si eventual ajutatzi material -medicamentele nu trebuie doar sa adoarma criza, ele trebuie sa te si puna pe picioare si sa ajungi si sa rezishti si sa nu le mai foloseshti -intzelegere si discutzie si acceptarea ca este o persoana ca si noi ceilaltzi dar cu manifestari mai scoase in evidentza -poate ca este si posedata sau doar i se da tarcoale de necuratzii pierzatori si nu face fatza situatziei, din rushine sau teama. Unii chiar sunt bantuitzi, dar nu e vina lor ca li se pune pata pe ei la cel rau. -dereglarile psihice sun reversibile in sensul ca insushi distrugerile neuronale sunt reversibile chiar daca stiintza nu admite aceste lucruri. -nu este vorba de energii ca ajungi sa nu le mai controlezi, ca in cazul orientalilor, ci este tocmai reversul, ca tot facand chestii energetice, incercand sa-tzi mareshti fortza, dupa ce nu te mai antrenezi devi o leguma, asha au patzit totzi sportivii imediat cum s-au lasat de sport si competitzie... -nu in ultimul rand, nu le datzi apa la moara si-i mangaiatzi intre coarne ca sunt schizofrenici sau bolnavi psihic deoarece sunt persoane umane, semni de-ai noshtir in primul rand si au si ei nevoie de mantuire respect si de Dumnezeu Iisus Hristos si de rugaciuni catre sfanta Maria exact ca si oricare dintre noi ceilaltzi. |
Citat:
Dar stii, sunt boli si boli. Iar ceea ce am scris eu, poate fi folositor lui Nicole, sau poate sa nu-i fie, dar asta hotaraste ea, si nu noi ceilalti care ne dam cu parerea. Cartile mentionate sunt carti importante, pe care ti le recomand si tie: Jean Paul Larchet "Terapia bilolor spirituale" precum si "Ecumenismul", carte scrisa de un arhimandrit, regret dar imi scapa acum numele lui, dar il pot gasi la nevoie. Aceste carti si multe altele, coroborate cu cele scrise in biblie au darul sa intregeasca imaginea. Iar ceea ce am vazut la tv nu e decat dovada, ca cele citite sunt adevarate. Dar nici toate acestea nu inlocuiesc munca unui duhovnic bun. Cum tanarul inca nu a fost la medic, cred ca doar se presupune a avea schizofrenie. Faptul ca tanarul aude un "duh" nu inseamna neaparat ca constientul lui a fost invadat de subconstient, ci e posibil ca chakrele lui sa fie deschise si comunicarea cu acea persoana se face intr-altfel decat la alti oameni. Este tipic pentru un membru New Age sa comunice non-verbal, sa simta ce scrie intr-o scrisoare ne deschisa si multe altele. Ca sa intelegi aceste lucruri ar trebui sa-ti intregesti lectura cu scrierile sfintilor Parinti, in care ne vorbesc de venirea antihristului, despre vremurile cele de pe urma. Iata deci, ca cele scrise de mine pot constitui un sfat adevarat si folositor. Dar daca nu ai cunostinta despre aceste lucruri, atunci ti se vor parea povesti de adormit copii, fara insa ca ele sa fie. In ceea ce o priveste pe ory[/b], a pus mult suflet in cele scrise, ca de obicei. |
Am citit ce s-a mai scris, m-am gandit .... am ezitat sa mai scriu ... am reflectat si la cele ce am mai spus despre el.Am primit un telefon de la familia lui: a plecat de acasa. Nu se stie nimic despre el de vreo saptamana.Se pare ca este la acea manastire din judetul Neamt, Petru-Voda.
Sunt de acord ca nu psihiatria ii poate /ne poate rezolva problemele.... insa nu prea cunosc remedii.Recunosc ca exista o problema, si sa stiti ca o recunoaste si el , dar nu cunosc antidotul .Pot fi indiferenta atunci cand il apuca logoreea si povesteste ciudatenii.Poate, nu-l pot intelege.Dar nu pot fi indiferenta atunci cand isi face rau , cand nu mananca si -l vad cat este de anemic si slabit, sau cand nu doarme.De altfel sunt mai multe lucruri (deloc inofensive ) pe care le face, dar despre care nu-mi permit sa vorbesc aici.si, de altfel ceea ce ne doare cel mai mult sunt ranile care nu se vad. Asa ca ...cel mai bun lucru ce-mi ramane de facut este sa am credinta tare ca Dumneneu CARE ESTE IUBIRE isi va chema inapoi oaia ratacita. Multumire voua si numai ganduri bune! |
Citat:
|
DACA E BOTEZAT ORTODOX SA PARTICIPE LA SF. MASLURI 7 MACAR SI LA SF LITURGHII ,SA POSTEASCA FAMILIA PT EL SI EL DC POATE;DACA NU E BOTEZAT ORTODOX SA FIE DUS SPRE A FI BOTEZAT[SI LAMURIT CIT DE CIT PT A ALEGE AC OPTIUNE.Apoi poate beneficia si de rugaciunile de exorcizare.
|
Nu-s psihiatru deci nu stiu de ce medicamente are nevoie si nici daca ar avea nevoie.Poate e doar o faza prin care trebuie sa treaca,o suferinta purificatoare.Oricum,el trebuie tinut sub observatie tot timpul!!!Rugaciune din partea ta si a altora ar ajuta...In rest Dumnezeu stie.
|
Singura interventie posibila in aceste situatii este neinterventia.Nu se poate pune problema unei comunicari cu un astfel de om , atat timp cat in comunicare nu esista un receptor obiectiv , care sa nu interpreteze ceea ce i se spune intr-un mod foarte personal , simbolistic.Psihiatria este cea mai sigura cale de a i se spala "chimic" creierul si de a ucide un spirit viu-acum este viu, dar un viu ciudat.In urma unui tratament psihiatric ar putea , fie sa devina o leguma, fie sa se sinucida.
Si, inca ceva: nu cauta sfaturi pe forumuri crestine, sau gnostice...sau ... sau.... Raspunsurile sunt in tine insati! |
s-ar putea sa fie pe linga subiect, desi nu cred...
Rugaciunea facuta cu Dragoste poate ajuta pe oricine, crede-ma. Nicole_Agenna: CITESTE TU PENTRU EL tot canonul pe care il primeste de la duhovnic.Crede-ma, rugaciunea ta, daca este facuta cu dragoste il poate ajuta cu adevarat. Rugaciunea facuta din dragoste este mintuitoare, atit pebtru cel ce o face, cit si pentru cel pentru care este facuta. DAR, poti TU sa-ti iei aceasta sarcina, poate prea grea? |
Asa este : iubirea este cea mai mare arma (si armura) pe care cu totii ar trebui sa invatam sa o manuim.Sigur ca ma rog pentru el. Am vazut minuni petrecandu-se sub ochii mei, nu pot fi ignoranta. Cred ca si eu am o lectie de viata de invatat din toata aceasta intamplare.Prietenul meu este acum intr-o manastire sub indrumarea unui duhovnic...Am incredere ca e pe o cale mantuitoare .
Multumesc mult pentru gandurile voastre bune. Credinta si dragostea sa va umple inimile! |
ma intreb cum ar fi ajutat parintele Papacioc o astfel de persoana cu traume shi iresponsabilitatzi intelectuale... Chiar asha ce mai face parintele shi unde ii este cutia poshtala unde i se pot scrie scrisori... ca se pare ca a fost grav bolnav [http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?&act=pl&t=518]... sper sa fi trecut cu bine peste... ash fi vrut sa-i scriu cateva randuri intr-o problema, sa-l rog sa ma ajute la ceva...
|
As vrea sa stiu ce s-a mai intamplat cu persoana in cauza. De vreme ce patimile, bolile nu au fost create la inceput impreuna cu firea oamenilor, caci altfel ar intra in definitia firii, consider ca persoanele se pot vindeca. A ajuns sa primeasca vindecare?
|
Tatal nostru ne iubeste pe toti; sa ne rugam, fiecare, pentru toate sufletele cu probleme, pentru toti cei pe cae ii ataca cel ra (si noi intram in aceasta categorie, nu?) si sa facem aceasta din toata inima!
Doamne ajuta! |
Nicole, care e numele de botez al prietenului tau?
In rest fii linistita ca o sa fie bine Cu dragoste, Constantin |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:28:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.