![]() |
Catre manastirea Oasa - cum ajung(em) ?
Doamne ajută dragilor,
Caut să ajung la Oașa și nu știu cum, poate cunoașteți voi un traseu cat mai convenabil pana acolo. Multumesc anticipat, Doamne ajută. |
Un traseu poate fi pe la Sebeș pe Valea Frumoasei - Șugag - Oașa, altul pe la Sibiu prin mărginime (Săliște, Tilișca - Jina - Șugag - Oașa), altul pe la Brezoi - Voineasa - Oașa, altul pe la Rm. Vâlcea (Horezu - Novaci - Oașa) și altul pe la Petroșani. Depinde din ce parte a țării vii. Dacă am detaliul ăsta îți pot face un traseu detaliat.
|
Plec din București și caut să ajung acolo cu transport în comun.
Mulțumesc frate Ovidiu. |
Ma tem ca nu e transport in comun pana acolo...s'ar putea de la Voieasa ori de la Sebes sa fi nevoie sa luati o ocazie...mai multe sanse poate ati avea pe timp de vara...succes!
|
Citat:
Oricum traseul ar fi ăsta: București - Rm. Vâlcea - Brezoi - Voineasa - baraj Oașa - mănăstirea Oașa. Cobori la Brezoi (din tren, autocar) și de acolo doar cu ocazie cred că poți ajunge. Dar să știi că e complicat, mai ales pe timp de iarnă. De la Brezoi mai ai 100 km până la baraj. De la baraj până la mănăstire mai ai 7 km de drum forestier. Până la baraj e drum asfaltat, de fapt e Transalpina. În zona Oașa sunt puncte turistice, deci mașini urcă, dar să încerci să prinzi o mașină care urcă la barajul Oașa sau care merge la mănăstire. Prigoana e un punct turistic mai sus de mănăstire și urcă mașini în zonă. Dar de ce vrei să ajungi la Oașa? ps: dacă vrei să stai peste noapte trebuie să anunți dinainte. |
Ovidiu, am întrebat special pentru a vă pierde timpul - glumesc, evident. :)
Am auzit multe lucruri interesante despre mănăstirea Oașa și vreau mult să o vizitez, cel puțin pentru o săptămână. Mulțumesc din nou pentru răspunsuri, mântuire vă doresc. |
Vreau si eu sa merg de Paste,daca mai merge cineva ,plecam din Bucuresti pe traseul lui Ovidiu.
|
Citat:
|
Citat:
|
Ovidiu, nu este mai bine sa merg cu transportul in comun pana in Sebeș ? Este mai apropiat de mânăstirea Oașa decât Brezoi.
|
De la Sebeș relativ e mai ușor, tot așa ai de urcat 70 de km, doar că de la Brezoi la Sebeș mai faci 130 de km, deci pe Sebeș ai 200 față 105 pe la Brezoi.
Părerea mea, cea mai scurtă și mai rapidă variantă este București - Brezoi - Voineasa - Oașa (320 km). Până la Brezoi ajungi simplu, este chiar pe valea Oltului, drum european, este și gară. De preferat ar fi să ajungi pană la amiază pentru a avea posbilitatea să prinzi o ocazie până la baraj. De la baraj sigur prinzi ocazie până la mănăstire, mașini urcă la mănăstire sau mai sus de mănăstire, la Prigoana. Dacă nu, 7 km și pe jos îi faci în 2 ore. :))) |
Citat:
Am găsit un site de interes pentru cei ca mine, poate fi folositor în anumite cazuri: http://www.autohop.ro/ Doamne ajută! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 00:48:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.