Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Ortodoxa Romana (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=507)
-   -   Atacurile din "interior" la adresa Bisericii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1785)

Mirean 22.05.2007 21:08:40

Am vazut ca pe acest forum pericolele pentru Biserica sunt identificate, in special, cu "exteriorul" (secte, ecumenism, globalizare, UE etc).

Vreau sa aduc in discutie si pericolele din interior: ignoranta, incultura, "gruparile religioase" din interiorul Bisericii si, nu in ultimul rand, neascultarea fata de ierarhi.

In stilul-mi caracteristicv va rog scrieti argumentat. Eventual fara atacuri la persoana (prietenii stiu de ce...). :D

cozia 22.05.2007 23:08:37

Citat:

În prealabil postat de Mirean
pericolele din interior: ignoranta, incultura, "gruparile religioase" din interiorul Bisericii si, nu in ultimul rand, neascultarea fata de ierarhi.

In stilul-mi caracteristicv va rog scrieti argumentat.

Avem dovezi bine documentate,:D.... nu ai decit sa citesti postarile tale si ale lui Iosif referitor la ecumenism, "nevoia arzatoare" de Dialog si cele referitoare la neascultarea fata de ierarhi si de invataturile Sfintilor Parinti
:)

odin 22.05.2007 23:48:38

Daca anumiti `drept marturisitori` de pe acest forum ar scoate capul din sacul in care traiesc si gandesc si ar vedea unde suntem, ce pierdem si incotro ne indreptam, ar fi un pas mare inainte. Din pacate, reticenta fata de cultura TEOLOGICA (nici nu mai vorbesc de cea profana) ascunsa sub masca unei piosenii bolnave si gresit inteleasa, ridicarea inculturii la rang de mare virtute crestina sunt la ordinea zilei.

Ce avem de pierdut? Totul... Pierdem credinciosi, uitam ca adevarata Ortodoxia s-a cladit pe scrierile unor oameni culti in aceiasi masura in care virtutile unor adevarati traitori au facut-o.

Binenteles, deja ma aflu in aceiasi caruta cu `paganul` Mirean si habar nu am ce inseamna Ortodoxia vazuta prin ochelari de cal...

odin 22.05.2007 23:50:14

Sunt extrem de curios cine o sa il contrazica pe Mirean... :satisfied:, desi am deja o idee :p

Mirean 23.05.2007 15:02:17

Cozia, sunt dispus sa discutam in continuare despre ecumenism. Consider ca in mimentul de fata este vorba de neintelegerea unor termeni, dar e posibil sa ma insel.

Oricum, am facut referire si la ignoranta, incultura, "gruparile religioase", poate ai cev de spus aici.

Inca ceva: desi ma asteptam, sunt dezamagit "crestine" ca prima postare este "atac le persoana"!

moro.d 23.05.2007 21:15:29

Citat:

Cat de periculoasa este neascultarea de ierarhi?
dak te indeamna la bine... atunci e periculoasa rau. dak te invata la rau, atunci e foarte buna neascultarea intrucat il pui pe Mantuitor (indemnarile, invataturile Lui) inaintea ierarhului neascultator...

Mirean 23.05.2007 21:35:13

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
Citat:

Cat de periculoasa este neascultarea de ierarhi?
dak te indeamna la bine... atunci e periculoasa rau. dak te invata la rau, atunci e foarte buna neascultarea intrucat il pui pe Mantuitor (indemnarile, invataturile Lui) inaintea ierarhului neascultator...

De acord cu tine. Dar cum stim daca ierarhii au luat-o in directia buna sau pe aratura?

moro.d 23.05.2007 21:50:50

as vrea sa-ti pot raspunde.
nu stiu... stii kre e ultimul gest atunci knd nu mai stii in cotro "te rogi". :|

moro.d 23.05.2007 21:51:35

as vrea sa-ti pot raspunde.
nu stiu... stii kre e ultimul gest atunci knd nu mai stii in cotro, "te rogi". :|

calator 24.05.2007 07:20:31

si daca sa zicem ca e clar ca o iau pe aratura (intreg sinodul) ce e de facut? O noua Biserica? Se condamna f mult ecumenismul dar cred ca pana la urma e o forma de comunicare, de acceptare a celuilalt Deja in au aparut niste miscari dubioase gen Biserica Secreta sau cele care se cred oarecum superioare gen Oastea Domnului etc

Eu ma consider ortodox dar nu ma regasesc in multe idei pe care le au unii despre ortodoxie (chiar si pe forum) F rar am intalnit oameni cu care sa fiu in acelasi duh , sa simt efectiv o comuniune. Spre ex am intalnit o diferenta intre adeptii Impartasaneie f dese si cei care nu considera la fel.

mirelat 24.05.2007 08:19:28

Citat:

Vreau sa aduc in discutie si pericolele din interior: ignoranta, incultura, "gruparile religioase" din interiorul Bisericii si, nu in ultimul rand, neascultarea fata de ierarhi.

indraznesc sa scriu si eu doua vorbe aici : ignoranta si incultura nu mi se par atat de grave, atat timp cat exista o oarece SMERENIE, adica daca te stii cum esti, macar taci din gura (vorbesc in general, nu ma refer la cineva anume).

"gruparile religioase"/partizanatul in sanul bisericii mi se pare cel mai grav lucru, iar neascultarea fata de ierarhi este cireasa de pe tort!

D.C. 24.05.2007 09:35:00

da mirean este adevarat, sunt destule probleme "in interior" dar mucenici si sfinti au fost si in vreme de prigoana. Cu cat lupta este mai mare cu atat cununa va fi mai mare. sa nu ne temem de lupta sa ne temem de neputinta noastra de a duce lupta. Sa strigam cu smerenie. doamne tu vezi slabiciunea mea, tu vezi doamne nestiinta mea calauzeste-ma. Si CRED ca va veni si ajutorul. sa nu ne temem fratilor de lupta, sa ne avantam in ea dar sa avem cele doua arme Credinta si Smerenia.

Negroponte 24.05.2007 09:43:05

:)Dupa parerea mea "stricaciunea" vine din interior.Aici putem include sectele din cadrul B.O.R.,apoi ignoranta teologica,si neascultarea de ierarhi care vine din mandrie.Deasemenea viata decazuta a unor clerici,ca si a unor credinciosi contribuie la "marea apostazie" care incepe sa se observe in lume.Doamne ajuta!

moro.d 24.05.2007 10:34:36

kre sunt sectele din cadrul BOR?
parerea mea e k ar trebui sa nu se mai implice atat de mult in politik. poate chiar deloc si atunci va fi mai multa liniste si pace. n-ar mai fi o asa mare problema ecumenismul dak Biserica n-ar mai depinde de altii... inclusiv acele intalniri dintre patriarh si papa s-au petrecut din cauza politicii... Biserica a ajuns sa depinda prea mult de niste scandalagii kre nu fac mai nimic.

Mirean 24.05.2007 13:56:54

Citat:

În prealabil postat de ispita_ta
kre sunt sectele din cadrul BOR?
parerea mea e k ar trebui sa nu se mai implice atat de mult in politik. poate chiar deloc si atunci va fi mai multa liniste si pace. n-ar mai fi o asa mare problema ecumenismul dak Biserica n-ar mai depinde de altii... inclusiv acele intalniri dintre patriarh si papa s-au petrecut din cauza politicii... Biserica a ajuns sa depinda prea mult de niste scandalagii kre nu fac mai nimic.

kre sunt sectele din cadrul BOR? - visarionisti, Oastea Domnului (o parte), "turma" parintelui Ilie, biserica secreta...si cu siguranta mai sunt...

Mirean 28.05.2007 17:57:38

http://www.crestinortodox.ro/Delictul_neascultarii_de_autoritati_si_pedepsele_d upa_canoane_si_legile_bisericesti-p256-15448

ancah 29.05.2007 09:50:46

Citat:

În prealabil postat de odin
Daca anumiti `drept marturisitori` de pe acest forum ar scoate capul din sacul in care traiesc si gandesc si ar vedea unde suntem, ce pierdem si incotro ne indreptam, ar fi un pas mare inainte. Din pacate, reticenta fata de cultura TEOLOGICA (nici nu mai vorbesc de cea profana) ascunsa sub masca unei piosenii bolnave si gresit inteleasa, ridicarea inculturii la rang de mare virtute crestina sunt la ordinea zilei.

Ce avem de pierdut? Totul... Pierdem credinciosi, uitam ca adevarata Ortodoxia s-a cladit pe scrierile unor oameni culti in aceiasi masura in care virtutile unor adevarati traitori au facut-o.

Binenteles, deja ma aflu in aceiasi caruta cu `paganul` Mirean si habar nu am ce inseamna Ortodoxia vazuta prin ochelari de cal...

Ai dreptate, odin, toti suntem asa; dar ce e de facut? Vino cu propuneri constructive.

Mirean 29.05.2007 10:31:44

Citat:

În prealabil postat de ancah
Citat:

Ai dreptate, odin, toti suntem asa; dar ce e de facut? Vino cu propuneri constructive.

Scoateti capul din sac...nu ti se pare o idee constructiva?

ancah 29.05.2007 10:43:44

Multumesc, mirean, dar nu mi se pare suficient ceea ce spui tu, caci a scoate sacul din cap nu e ca si cand ai zice: scoaste-ti pantofii sau manusile. Daca noi am umbla la propriu cu saci in cap, da, atunci as putea urma sfatul tau. Sau daca am umbla cu broboada, ferigea si altele asemanatoare. Dar aici e vorba de o figura de stil. Astept deci de la odin sa ne scrie la ce s-a gandit cand a scris cele postate.

maria55 29.05.2007 11:02:07

Nu sant de acord cu cel care a scris ca incultura e ridicata la rang de virtute crestina .Uitati-va la americani si vestici .S-au "prins" toti ca banul e important si ca sa-l castigi nu -ti trebuie cultura .

Americanul intrebat pe strada unde-i inima , arata ficatul !(la TV)
Asa ca sa nu generalizam zic eu . E o patima a tuturor popoarelor .Se invata tot mai putin ,asta stie fiecare nu trebuie sa spun eu !

In legatura cu impartasania eu zic ca nu e nici o metoda recomandata !
Poti sa te impartasesti des sau rar sau deloc , daca nu te impinge sufletul ,degeaba .

Spovedania e tot asa , nu poti sa mergi sa marturisesti si sa te scalzi voit in acceleasi greseli .(nu ma refer la lucruri marunte ,daca e ceva cosiderat marunt )
Spovedania inseamna si o schimbare de directie !

Mai multa iubire dragilor , intelegere , toti santem neputinciosi , sau nu ?
Omul se indreapta si daca ii spui frumos , nu trebuie sa -l critici mereu .

Scuze daca nu sant pe intelesul tuturor !

maria

odin 29.05.2007 21:34:25

Maria, faptul ca americanii sunt atat de inculti, asta nu inseamna ca este o scuza... ideea este tocmai sa lupti impotriva promovarii unor non-valori (de genul daca ai bani, conduci...). Faptul ca problema tinde sa devina una globala nu ii schimba caracterul de PROBLEMA cu care trebuie sa ne confruntam.

Cat despre `scosul capului din sac` ce sa zic... este simplu: nimeni nu pretinde ca toti crestini ortodocsi sa fie extrem de bine instruiti dpdv teologic... este practic imposibil. Insa cei care nu sunt (si din pacate, aici includ si multi absolventi ai facultatilor de teologie) sa nu isi expune aberatiile din postura Ortodoxiei. Am intalnit nu de putini ori pe forum oameni care desi nu aveau dreptate DOGMATIC sustineau chiar ca ei reprezinta invatatura ortodoxa... (cu alte cuvinte, dupa ce esti prost, mai si semnalizezi...). Daca nu te stii mare cunoscator, stai in ghipsul tau acolo... fii moderat in afirmatii, modest...

Apoi mai este o categorie... cea a `traitorilor`. Acesti `pustnici` contemporani ce traiesc in `desertul` urban, din cauza ca au citit indrumarul pt. spovedanie si ceva fituici pioase legate de cifra diavolului (666) si salcia plangatoare de la Iordan, se auto-considera niste Ioani moderni, voci care striga precum leii in pustie... Mandria ca se pot situa in extremitatea opusa plebei `pagane` ii fac sa creada ca au autoritatea morala sa infiereze fara discernamant pacatosi (atentie, nu pacate).

Scosul capului din sac se refera la problemele cu adevarat importante cu care noi, ca si Biserica ne confruntam... si nu le vedem fiindca mintile noastre inca mai ratacesc pe undeva prin agitatia schismei.

Avem grija sa ne cramponam asupra unor aspecte precum `de ce catolicii au banci in biserica - ceea ce ii face niste eretici` (exagerez, binteles, sunt constient de deosebirile reale existente) sau de ce Coranul e atat de slab din pct. de vedere stiintific (auzi duma...) in loc sa vedem ca lumea se prabuseste in jurul nostru din cu totul alte motive. Nu vedem ca in majoritatea bisericilor ortodoxe, credinciosii se impartasesc doar de Pasti, nu vedem ca sunt din ce in ce mai scarbiti de ceea ce inseamna Biserica dar mai ales PREOTI. Nu vedem ca putem sa ne aliem fortele cu `ereticii` ca sa ajutam 5000 de oameni care mor zilnic in Africa. Noi cautam pe net informatii despre cultul inimii la catolici, in loc sa vedem copii care mor in Sudan cu fetele acoperite de muste...

Noi ne batem cu pumnii in piept cu dreapta noastra credinta, cand de fapt piepturile sunt goale si dreapta noastra credinta e atat de moarta incat pute... Npoi acoperim preoti care se culca cu secretarele pe Sf. Masa in altar, noi acoperim preoti care sar slujbele pt. ca sunt prea beti sa le tina... Noi consideram `luminati` inculti care doar fiindca au un public fidel in fata chiliei se considera in stare sa critice hotararile unui sinod...
Noi luam apararea unui ierarh fiindca in loc sa stea in skoda (vorba lui mirean) sta in Touareg...

Considerati tampiti si `habarnisti` pe oricine ar indrazni sa aiba ceva studii in afara...

daca scotem din cartile din cult cuvinte precum `tzatza` sau `madular` (penis) si zicem in loc de `capre Nascatoarea`- `ca pe Nascatoarea` suntem niste eretici, niste pagani care schimba `traditiile` Sf. Parinti....

A scoate capul din sac inseamna a vede dincolo de propria ignoranta.

maria55 30.05.2007 01:37:47

odin ,
idee cu incultura nu ma preocupa ,am vrut numai sa subliniez sa nu creada cineva ca romanii sint mai necultivati ca alte popoare .Ba cred ca au fost ani cand in Romania se invata mult mai serios decat in alte parti ale lumii .Nu stiu cun e acum ,dar situatia a degenerat peste tot .Iar cadre bune am avut mereu ,poate n-au avut aparatura necesara ca medici ,sau echipamentul specific in scoli si facultati .
OK deci nu santem de plans mai mult ca altii .

Cat despre mesaj in general , dupa ce il citesc raman cu o tristete in suflet , mi se face mila de unul ca tine ,nu in sensul "vai saracul" ci vad un suflet nemultumit ,lipsit de orice urma de bucurie duhovniceasca .

Vezi ca uneori e mai bine sa fii om simplu cu cat urci mai sus tulburarea e mai mare (si raspunderea). Pentru ca omul simplu nu-si face griji nici probleme cand merge la Biserica , se bucura de Sf.Liturghie si se intoarce acasa linistit si poate e mult mai "bogat" ca altii .

Cum da Dumnezeu ,unii au bani dar n-au multumire ,altii viceversa , altii n-au nimic !

Din cititul mesajului eu trag o singura concluzie : totul e rau .
Chiar nu vezi nimic bun nimic care sa te bucure cat de putin ?
Daca puneai si aspecte pozitive vizavii de cele negative te intelegeam mai bine.
Nu pot sa cred ca totul e asa de prapastios .
Sa nu cumva sa ne descarcam toata nemultumirea zilei intr-o singura directie !

Dai impresia ca te uiti in jur si te intrebi de soarta a milioane de oameni , dar o uiti pe a ta . Vezi ca lumea o schimbam incepand cu noi !

Sa stii ca muritori de foame au fost si vor fi mereu . Nu stii , poporul poate n-a avut paine dar razboaie s-au facut intotdeauna .
Biserici si Piramide s-au construit indiferent daca am avut ce manca .

Dupa cum pui tu problema imi aduc aminte de Iuda caruia i se parea mirul prea scump , mai bine ar fi dat banii saracilor .
Toate lucrurile au importanta lor indiferent cati saraci sant :D.

Apoi cei de pe forum care zici ca nu spun intotdeauna ce trebuie , nu cred ca s-au exprimat in numele Bisericii . Poate ca nu s-au inteles toate ,poate mai sant de corectat , omul tot invata .
N-a venit nimeni sa zica eu reprezint punctul de vedere al Bisericii .

Problemele importante cred ca se discuta la nivel inalt , aici numai ne dam cu parerea , mai invatam ,pierdem si vremea etc, nu dam solutii . Nu ?

Asi vrea sa-mi intelegi mesajul , nu e unul de critica ci de parere de rau ca exista oameni fara bucurie sufleteasca (fie si numai astazi) ,dar cred ca ea depinde in primul rand de relatia personala cu Dumnezeu .

Te rog sa ma ierti daca se intelege gresit , in nici un caz nu vreau sa te mahnesc , am vrut numai sa-mi exprim regretul pentru astfel de situatii .

maria

PS. Stii cum e si in familie , te certi oricum daca vrei sa te certi ,nu-ti trebuie motiv .Inclinatia conteaza.

mirelat 30.05.2007 04:46:24

mie personal mi se pare foarte buna interventia lui odin si nu imi da deloc impresia unui vesnic nemultumit, ci din contra, a unuia care stie sa punctul pe "i" si nu doar insira vorbe goale "ce din coada au sa sune"...:p

calator 30.05.2007 07:55:39

fiecare suntem ignoranti intr-un anumit domeniu ideea e sa stii lucrul asta si sa nu iti dai cu parerea. Si apropo de dat cu parerea un exemplu este si ce ai scris (maria) privind starea sufleteaasca lipsita de bucurie duhovniceasca a lui odin care nu are nici o treaba cu ce a scris el si nici nu rezulta ca adevarat din postarea lui. Am mai citit la un momemt dat pe cienva care raspunde unei postari cu care nu era deacord in genul "vai ce tulburat esti"

Sa inteleg ca cei care au bucurii sufletesti nu pot sa isi exprime niste idei care sunt juste?

maria55 30.05.2007 09:06:22

mirela ,
oricine are dreptul la opinie ,pentru asta nu ma supar .

Dar pe tine nu te-a intristat macar o fraza din descrierea lui ?
Nu stiu ,eu sant alfel , mi-a plans sufletul , daca ma crezi sau nu , e altceva .

E vorba in primul rand de o situatie trista , asa cum e descrisa si apoi de un suflet .
Nu poti fii nici indiferent cand cineva e nemultumit .

Mi-asi dori sa fim mai obiectivi , sa nu citim intai numele si in functie de asta reactionam indiferent ce s-a scris . E valabil si pentru mine , nu stiu daca sant obiectiva .

Dar e vorba in primul rand de Biserica noastra , de credinta noasta , nu poti fi indiferent . Sa uitam numele sa ne axam pe continut .
Bine ar fi sa n-avem de ce ne mahni !

maria

odin 30.05.2007 09:10:57

Maria, eu m-am `rezumat` la subiectul topicului, care presupune de la sine semnalarea unor `neajunsuri`. Asta este pct. meu de vedere in privinta asta. Si in privinta asta, intr-adevar, am mari nemultumiri. Nemultumirea mea nu este insa deznadejde... eu chiar cred ca putem schimba ceva...

antiecumenism 30.05.2007 10:48:38

Citat:

Eu cred ca orice credincios trebuie sa fie informat (sa se informeze singur citind cartile Sfintilor sau de pe net etc;) dar in acelasi timp preotii ar trebui sa informeze credinciosii:sa le prezinte invatatura Sfintilor Parinti,sa ii informeze despre pericolele din ziua de azi secte New Age,ecumenism ,secte derivate din Ortodoxie:Biserica Ortodoxa Secreta etc.

Si astfel ar fi eradicata ignoranta si incultura.

Pt ca a accepta ecumenismul, pe care-l raspandesc destui ierarhi, fara a citi care e parerea Sfintilor si a duhovnicilor despre aceasta erezie (ecumenismul),inseamna a fi ignorant,a nu-ti pasa de "semnele vremurilor":ECUMENISM,GLOBALIZARE,RELIGIE UNICA DE TIP NEW AGE (DECI SATANICA),NOUA ORDINE MONDIALA,DICTATURA LUI ANTIHRIST,IMPLANTURI CU 666,DECI LEPADAREA DE BISERICA.

antiecumenism 30.05.2007 10:54:45

fantul Efrem Sirul (+379) „Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei cati murdaresc sfanta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!
Atunci, la a doua venire a Domnului, se va cere de la fiecare din noi marturisirea credintei si unirea Botezului. Si daca am pastrat credinta curata de orice eres si pecetea nestearsa si haina neintinata... Se cuvine ca toti cei ce se apropie de Dumnezeu si vor sa se invredniceasca vietii celei vesnice, sa pazeasca mai înainte de toate Credinta Ortodoxa neintinata. Dar nu trebuie sa fie tradata nepretuita comoara a credintei nici in schimbul dobandirii vreunei vrednicii, nici pentru lingusirile ocarmuitorilor, nici pentru a evita frica de ei."
„Cuvine-se deci, sa dispretuim orice osteneala pentru dreapta marturisire a Domnului nostru Iisus Hristos... Sa fugi de purtarea familiara fata de schismatici si eretici! Mai mult, sa te feresti de erezia acelora care Il despart in doua pe unicul nostru Domn Iisus Hristos! Acestia cred in chip contrar celor 318 Sfinti Parinti care s-au intrunit la Niceea."
„Pe eretici, ca pe niste blasfemiatori si vrajmasi ai lui Dumnezeu, Scriptura nu i-a numit oameni, ci caini si lupi si porci si antihristi, dupa cum zice Domnul: Nu dati cele sfinte cainilor! (Matei 7:6). Si Ioan zice ca multi antihristi s-au aratat (I loan 2:18). Pe acestia deci, nu se cuvine sa-i iubim, nici sa ne intretinem cu ei, nici sa ne rugam impreuna cu ei, nici sa mancam impreuna, nici sa-i primim in casa, nici sa-i salutam, ca sa nu ne facem partasi faptelor lor celor viclene."
„Pacatul fara iertare e fapta care se indreapta impotriva Duhului Sfant si pacatele tuturor ereticilor, pentru ca au blasfemiat si blasfemiaza pe Duhul Sfant. Acestora nu li se va ierta pacatul nici in viata aceasta, nici in viata ce va sa fie, pentru ca s-au opus lui Dumnezeu insusi, de la Care se da izbavirea."

antiecumenism 30.05.2007 11:03:59

Din Synodiconul ortodoxiei:

"CEI CE NU INTELEG CORECT CUVINTELE SFINTILOR DASCALI AI BISERICII LUI DUMNEZEU, SI INCEARCA SA RASTALMACEASCA SI SA INTOARCA (INTELESUL) CELOR ZISE IN ACESTEA LIMPEDE SI LAMURIT PRIN HARUL SF. DUH, SA FIE ANATEMA"

"CEI CE RESPING ZICERILE SF. PARINTI, SI ANUME CELE PROFERATE INTRU APARAREA DOGMELOR CELOR DREPTE ALE BISERICII LUI DUMNEZEU DE CATRE ATANASIE, CHIRIL, AMBROZIE, DE DUMNEZEU GRAITORUL PREA SFANTUL PAPA AL ROMEI CELEI VECHI LEON, SI DE CEILALTI (TOTI), SI NU VOR SA PRIMEASCA (ÎNTOCMAI) ACTELE SINOADELOR ECUMENICE AL IV-LEA SI AL VI-LEA, SA FIE ANATEMA."

"TOTI ERETICII SA FIE ANATEMA" (Asta inseamna ca ereticii din toate timpurile nu numai din vremea sinoadelor; deci si ereticii ecumenisti cad sub anatema).

antiecumenism 30.05.2007 11:07:26

Ecumenismul este pan-erezia secolului XX, cea mai mare erezie a veacului, erezia ereziilor.

Iata ce spune un mare teolog ortodox, parintele Iustin Popovici:
”Ecumenismul este numele de obste pentru crestinismele mincinoase, pentru bisericile mincinoase ale Europei apusene. In el, se afla cu inima lor toate umanismele europene, cu papismul in frunte; iar toate aceste crestinisme mincinoase, toate aceste biserici mincinoase nu sunt nimic altceva decat erezie peste erezie. Numele lor evanghelic de obste este acela de atot-erezie (pan-erezie). De ce? Fiindca DE-A LUNGUL ISTORIEI, FELURITELE EREZII TAGADUIAU SAU SLUTEAU ANUMITE INSUSIRI ALE DUMNEZEU-OMULUI DOMNULUI HRISTOS, IN TIMP CE EREZIILE ACESTEA EUROPENE INDEPARTEAZA PE DUMNEZEU-OMUL IN INTREGIME SI PUN IN LOCUL LUI PE OMUL EUROPEAN, IN ACEASTA PRIVINTA NU E NICI O DEOSEBIRE ESENTIALA INTRE PAPISM, PROTESTANTISM, ECUMENISM SI CELELALTE SECTE, AL CAROR NUME ESTE LEGIUNE'.

Am dat citatul acesta pt cei care zic ca ecumenismul nu e erezie.

antiecumenism 30.05.2007 11:15:32

Dialog cu Parintele Arsenie Papacioc

"Dar daca cineva este eretic, trebuie judecat?
- Acum, daca este eretic, se poate vorbi pe fata, caci judeci erezia in sine. Care nu trebuie crutata cu nimic, chiar daca - sa zicem - un episcop are o greseala din aceasta. Trebuie infruntat. Ca nu episcop infrunti, ci eretic infrunti.
Daca este eretic, il judeci. Au fost judecati toti ereticii ca Arie, toti acestia care au gresit si au fost condamnati de Sinoadele ecumenice si locale. "

Sfantul Ioan Gura de Aur (+ 407)
„Daca episcopul sau clericul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi. „
Sfantul Teodor Studitul (+826) „Atunci cand Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: „Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un carmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba vreun amestec. Sau un sarac care de-abia isi castiga existenta? ... Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramane nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramai tacut si dezinteresat?"
”Sinodul nu este aceasta: sa se intruneasca simplu ierarhi si preoti, chiar daca ar fi multi; ci sa se intruneasca in numele Domnului, spre pace si spre pazirea canoanelor... si nici unuia dintre ierarhi nu i s-a dat stapanirea de a incalca canoanele, fara numai sa le aplice si sa se alature celor predanisite, si sa urmeze pe Sfintii Parinti cei dinaintea noastra... Sf. loan Gura de Aur a spus deschis ca dusmani ai lui Hristos sunt nu numai ereticii, ci si cei aflati in comuniune cu ei."
”Avem porunca de la insusi Apostolul Pavel ca, atunci cand cineva invata ori ne sileste sa facem orice alt lucru decat am primit si decat este scris de canoanele Sinoadelor ecumenice si locale, acela urmeaza a fi osandit, ca nefacand parte din clerul sfintit. Nici un sfant nu a incalcat legea lui Dumnezeu; dar nici nu s-ar fi putut numi sfant, daca ar fi calcat-o."
”Si chiar daca am fi pacatosi in multe, totusi suntem ortodocsi si madulare ale Bisericii Universale, indepartandu-ne de orice erezie si urmand oricarui Sinod recunoscut ca ecumenic sau local. Si nu numai acestora, ci si hotararilor pe care le-au luat si le-au propovaduit Sinoadele. Nici nu este ortodox desavarsit, ci pe jumatate, cel care crede ca are dreapta credinta, dar nu se alatura dumnezeiestilor Canoane." (Migne, PG Epistola II, 81)

antiecumenism 30.05.2007 11:17:10

Anatema impotriva ecumenismului a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei
„ANATEMA celor ce ataca Biserica lui Hristos invatand ca Biserica Sa este impartita in asa-zise „ramificatii" ce se deosebesc in doctrina si in felul de viata, sau ca Biserica nu exista vizibil, ci va fi formata in viitor cand toate „ramificatiile" - sectele, denominatiunile si chiar religiile - vor fi unite intr-un singur trup, si care nu deosebesc Preotia si Tainele Bisericii de cele ale ereticilor, ci spun ca botezul si euharistia ereticilor sunt eficace pentru mantuire, prin urmare, celor ce cu buna-stiinta sunt in comuniune cu acesti eretici inainte mentionati sau celor ce sustin, raspandesc sau pazesc erezia lor ecumenista sub pretextul dragostei fratesti sau al presupusei uniri a crestinilor despartiti, sa fie Anatema!"
Data de Sinodul Episcopilor Bisericii Ortodoxe Ruse din diaspora, Vancouver - Canada, august 1983, iscalita de toti episcopii, spre a fi adaugata la sfîrsitul anatemelor din Credinta Ortodoxiei, si pomenita mereu in prima Duminica a Postului Mare, Duminica Ortodoxiei.

Mirean 30.05.2007 11:28:44

Prietene, cine pe cine judeca?? Nu e vorba ca tu contesti invatatura unui episcop pe care il consideri eretic, ci contesti intregul Sf. Sinod!

antiecumenism 30.05.2007 11:45:51

Citat:

Prietene, cine pe cine judeca?? Nu e vorba ca tu contesti invatatura unui episcop pe care il consideri eretic, ci contesti intregul Sf. Sinod!

Am zis eu ca contest intregul sinod?

Cand ?

Mirean 30.05.2007 11:52:21

Citat:

În prealabil postat de antiecumenism
Citat:

Am zis eu ca contest intregul sinod?

Cand ?

Din moment ce Sinodul a fost de acord cu o politica ecumenista, respectiv ECUMENISM ACTIV (nu ce spui tu), iar tu contesti actiunile Bisericii in acest sens...

odin 30.05.2007 11:59:19

Si asta este o atitudine care `sapa` din interior Biserica. Pot respecta opinia lui antiecumenism, insa nu pot respecta faptul ca nu este bine informat si cu toate astea continura sa bata apa in piua, mai ales ca i s-a atras atentia... este una dintre atitudinile despre care vorbea mai sus. La-m intrebat pe antiecumensim daca a vazut vreun raport ade la CEB si mi-a zis ca nici nu stie ce e ala CEB... Cum poti incepe sa dai in stanga si in dreapta fara sa ai o imagine clara asupra lucrurului cu care te confrunti. Antiecumenism, vorbesti despre consimtirea la erezie... Cine ti-a spus tie ca miscarea ecumenica inseamna lepadarea de Crezul ortodox? Ce motive ai sa zici asta? ce invataturi de credinta au fost schimbate de cand BOR este implicata in miscarea ecumenica?

Ceea ce faci tu este cel mai bun exemplu pt. ceea ce numeam mai sus `ignoranta`. Nici macar nu ma deranjeaza lucrul asta... e dreptul tau... Insa ma deranjeaza lipsa de responsabilitate pentru faptul ca vii intr-un spatiu deschis si faci afirmatii fara acoperire... Daca asta e parerea ta e una, insa sa pui pe forum citate din Efrem Sirul cum ca ar fi combatut acesta ecumenismul mi se pare aberant...

Sylvie 30.05.2007 12:32:18

Odin si Mirean,sa ma iertati ca v-o zic,dar parerea mea este ca sunteti pe o cale gresita...???!SI PREA MULTA CARTE STRICA...???,MAI ALES CAND NU EXISTA SMERENIE...???.
Daca v-ati vedea "de lungul nasului"ati fii mai folositi duhovniceste.
Ce folos daca INVETI SI NU INTELEGI...????!Ce folos daca INVETI SI NU CREZI...????!
Ce folos daca INVETI SI NU TE POTI FOLOSI DUHOVNICESTE...????!MAI BINE IGNORANT,DAR CEEA CE CITESTI SA APLICI...:)De aici GASESTI FOLOS...:)!
Cat priveste "greselile BOR",nu e treaba celor mici sa se amestece,CI A CELOR MARI...???.

moro.d 30.05.2007 12:58:16

Citat:

Cat priveste "greselile BOR",nu e treaba celor mici sa se amestece,CI A CELOR MARI...
dak cei "mari" si-ar fi facut treaba cum trebuie n-ar mai fi intervenit nimeni...
nu prea poti sa taci knd cei mari fac greselile kre le fac...

si multumesc pt raspunsul de mai devreme :)

odin 30.05.2007 13:22:25

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Odin si Mirean,sa ma iertati ca v-o zic,dar parerea mea este ca sunteti pe o cale gresita...???!SI PREA MULTA CARTE STRICA...???,MAI ALES CAND NU EXISTA SMERENIE...???.
Daca v-ati vedea "de lungul nasului"ati fii mai folositi duhovniceste.
Ce folos daca INVETI SI NU INTELEGI...????!Ce folos daca INVETI SI NU CREZI...????!
Ce folos daca INVETI SI NU TE POTI FOLOSI DUHOVNICESTE...????!MAI BINE IGNORANT,DAR CEEA CE CITESTI SA APLICI...:)De aici GASESTI FOLOS...:)!
Cat priveste "greselile BOR",nu e treaba celor mici sa se amestece,CI A CELOR MARI...???.

Asta este un alt gen de atitudine care ne mancanca din interior... Se incadreaza in categoria `traitorilor`. De ce crezi tu, sylvie, ca nu inteleg? sau de ce zici ca nu cred? Se masoara credinta prin cuvinte? Ti-am mai zis si prin alte parti... voi sunteti cei care nu va vedeti lungul nasului... despre asta este vorba... vezi ce ziceam mai sus de statul in ghipsul tau daca stii ca nu ai o baza in spate... Adica, daca nu stii, nu vorbi... Trairea e o problema care nu se poate masura sau vedea... sau daca se vede atunci, nu e traire adevarata, ci una fariseica.... pune problema asa, maicuta...

antiecumenism 30.05.2007 14:00:47

Citat:

este una dintre atitudinile despre care vorbea mai sus. La-m intrebat pe antiecumensim daca a vazut vreun raport ade la CEB si mi-a zis ca nici nu stie ce e ala CEB... Cum poti incepe sa dai in stanga si in dreapta fara sa ai o imagine clara asupra lucrurului cu care te confrunti.

De unde ai tras concluzia gresita ca e nu stiu ce e CEB ?Cand m-ai intrebat si eu am zis "ca nu stiu ce e ala CEB".Faci niste afirmatii aiurea.Stiu ce e CEB (CONSILIUL ECUMENIC AL BISERICILOR) de vreo 3 ani de cand am citit carti impotriva ecumenismului.

O sa prezint mai jos niste lucruri -pe care tu poate nu le stii,sau nu vrei sa le iei in considerare-despre CEB:

PENTRU a-si mari autoritatea ecumenica, in anul 1961, cu ocazia adunarii generale de la New Delhi, Consiliul Ecumenic al Bisericilor a admis intrarea in randurile sale a tuturor Bisericilor Ortodoxe din republicile sovietice si din tarile satelite, in urma acestei decizii, au patruns in cadrul acestei organizatii 75 de delegatii din tarile comuniste, iar Bisericile respective au fost primite ca membre cu drepturi depline printre conducatorii supremi ai Comitetului Central al Consiliului Ecumenic al Bisericilor (CEB). Cu aceasta ocazie, fostul arhiepiscop Nicodim,117 secundul patriarhului Pimen al Moscovei si-a stabilit sediul la Geneva, iar CEB a capatat tot atunci o coloratura marxista.
Prezenta reprezentantilor oficiali ai Bisericilor rasaritene in cadrul acestei organizatii interconfesionale si internationale nu s-a putut face, dupa cum este lesne de inteles, decat cu invoirea si sub controlul riguros al autoritatilor politice si de securitate ale statelor comuniste respective. Din aceasta cauza, misiunea incredintata delegatilor se rezuma la consemnele primite din partea acestor autoritati, intr-o asemenea situatie, delegatii respectivi nu au mai reprezentat nici o garantie pentru cauza dreapta a Bisericilor lor, fiind nevoiti, de voie de nevoie, sa apere in primul rand, punctele de vedere ale intereselor politice ale comunismului, fiind deci niste simple instrumente ale acestui regim. Acestei tendinte nocive, resimtite de atunci in CEB, i s-a adaugat si influenta, de aceeasi natura, exercitata de delegatii americani, reprezentanti ai unor Biserici sectante, cu manifestari politice pro-comuniste.
Ca urmare, orice relatari si plangeri care s-au adus de atunci in adunarile CEB in legatura cu persecutiile religioase din tarile aservite comunismului, suferite de credinciosii crestini, au fost contracarate de delegatii oficiali ai Bisericilor din Est.
Toate documentele care marturiseau despre violarile libertatii dreptului de cult si ale misionarismului, despre constrangerile perfide impuse Bisericilor respective, sau despre ateismul infiltrat cu de-a sila in constiintele crestinilor, nu au fost luate in seama ci, dimpotriva, au fost clasate ca nefondate.
Infiltrarile comuniste in CEB s-au resimtit si sub alte forme. Prin diferitele functiuni care in aceasta institutie au fost incredintate reprezentantilor Bisericilor din Est, sprijinitoare a comunismului, Consiliul si-a tradat misiunea si s-a invoit sa sustina diferite actiuni politice, cu totul straine de problema ecumenismului.
Pasind pe acest drum, Consiliul Ecumenic a condamnat, in 1962, actiunea unilaterala a SUA in Cuba, dar fara sa pomeneasca nimic despre construirea, de catre sovietici, pe acest teritoriu, a bazelor de lansare a rachetelor.
Totodata, reprezentantii Bisericilor din Est si-au aratat simpatia fata de acea teorie a revolutiei privind lupta dusa de insurgentii din America Latina si din Asia impotriva guvernelor lor.
Ca urmare a conferintelor de la Geneva (1966) si de la Uppsala (1968), cei 28 de membri ai Comitetului Executiv ai Consiliului - reprezentând 293 de Biserici - au votat, in unanimitate, subventionarea cu 200.000$ a celor 19 miscari de eliberare din Africa, din care 11 erau notorii comuniste, fara, totusi, sa prevada vreun mijloc de control asupra utilizarii acestor fonduri. Si dupa cum s-a aflat ulterior, o parte dintre aceste ajutoare au fost folosite pentru procurarea de arme.
Un alt ajutor, de 265.000$, a fost acordat in 1977, de catre acelasi Consiliu si in acelasi scop, pentru miscarile de eliberare din Africa Centrala. Pentru a complace Kremlinului, CEB a hotarat sa deschida si alte credite, intre care 252.000$ guvernului polonez, sub titlu de ajutor social, sau 100.000$ pentru dezertorii americani din Vietnam, refugiati in diferite tari.
Un alt caz: secretarul general al Consiliului Ecumenic a gasit de cuviinta sa respinga ca nemotivata intampinarea din 18 ianuarie 1972, prezentata de episcopul luteran norvegian Monrad Nordeval, prin care se solicita Consiliului sa acorde ajutoare Bisericilor din URSS. Acest refuz l-a determinat pe prelatul norvegian sa acuze Consiliul ca s-a alaturat persecutorilor, acordand incredere numai sefilor Bisericilor aserviti Kremlinului.
In acest sens, este graitoare si atitudinea fostului secretar general al Consiliului, dr. Eugen Blake, care il sfatuia cu insistenta pe pastorul Richard Wurmbrand (originar din Romania, unde si-a petrecut 14 ani in puscariile comuniste) sa nu mai pomeneasca nimic despre toate persecutiile pe care le-a suferit. „Predicati-L pe Hristos (...), dar nu mai vorbiti de comunism si mai cu seama, nu mai vorbiti impotriva comunismului."
[color=red]Actiunile cu caracter pro comunist si masonic ale acestui Consiliu nu s-au dezis nici cu ocazia reuniunilor de la Geneva din 1977 si de la Kingston (Jamaica), din 1979, unde prin aceleasi manifestari adoptate, Hristos a fost absent si crestinatatea tradata. [/font]
Trebuie relevat faptul ca, sub aspect înselator, CEB acorda ajutoare unor Biserici, dar care in realitate pornesc din aceeasi viclenie pe care o are si Satana; iti întinde o mana de ajutor ca sa te traga mai bine la fund.
Asa s-a intamplat si cu Biserica Ortodoxa Romana, care inainte de 1989 a primit o importanta donatie in dolari, in vederea construirii Institutului Ecumenic, dar care reprezinta de fapt cuiul lui Pepelea in Biserica Ortodoxa. Donatia a fost acceptata cu toata gratitudinea de catre conducerea Bisericii noastre stramosesti. Insa, prin aservirea Bisericii noastre donatorilor eretici, in loc ca studentii nostri teologi, viitorii preoti, sa combata, intr-un spirit cat mai ortodox asemenea sectanti, sunt nevoiti sa le asculte, tacuti, toate ratacirile.
Intr-o avansata conceptie de intelegere universala, de unire si de armonie a lumii, a luat fiinta in Apus si Organizatia Mondiala a Religiilor Unite (OMRU). Aceasta este o miscare diversionista de mare amploare, care cauta sa inmanunchieze, sub o falsa dogma de credinta si sub o falsa conceptie de dragoste si fratietate, pe toti oamenii, de orice convingere religioasa, contestand ideea de revelatie la toate religiile, pentru a le discredita pe toate, in frunte cu crestinismul, de al carui nume se foloseste numai ca momeala.
O alta miscare de rasunet mondial si cu veleitati ecumenice, purtand o netagaduita pecete francmasonica, este Asociatia Unirii Crestinismului Mondial, care pretinde sa fie crestina, dar de fapt, exclude ideea de Biserica si de Hristos.
Pentru ca suntem la capitolul "relatii politice", sa amintim si de organizatia [color=red][size=3]"Conferinta Bisericilor Europene", infiintata la Nyborn (Danemarca), in anul 1959. Sub masca ecumenica este de fapt o organizatie politica, de inspiratie francmasonica [/size][/font]care: incurajeaza cooperarea cu institutiile europene (OSCE, Consiliul Europei, Uniunea Europeana) si ONU; va continua lucrarea CEB in domeniul promovarii pacii si securitatii in Europa; va sustine activitatile de protejare a mediului inconjurator (ecologie); va acorda atentie deosebita problemelor pe care le pune azi fenomenul globalizarii si al mondializarii din punct de vedere economic si nevoia unei strategii de dreptate si asistenta sociala.”118 Si lista poate continua. Nimic insa despre Hristos si despre Biserica Sa.
Se pare ca pentru membrii acestei organizatii ecumenice mai importanta este unirea si guvernul mondial decat Biserica cea una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca.
Fenomenele negative observate de la un timp pe taramul ecumenismului demonstreaza ca un fals ecumenism confesional si adogmatic a patruns atat in sanul Consiliului Ecumenic al Bisericilor, cat si in atatea alte organizatii pretins religioase.
La 14 august 1972, in cadrul celei de a 25-a sesiuni a Comitetului Central CEB, tinuta la Utrecht, in fata reprezentantilor a 50 de Biserici si confesiuni crestine, s-a sustinut, intre altele, prin expozeul teologului german Jurgen Moltmann, teza masonica a unui guvern mondial indispensabil pentru a putea face fata actualelor nevoi ale societatii, precum si necesitatea ca Biserica sa se degajeze de particularitatile ei confesionale si structurale care o impiedica de la misiunea ei.119
Misiunea Bisericii, in intelegerea Consiliului Ecumenic si a celorlalte organizatii similare, este axata, in cea mai mare parte, pe probleme de ordin social si nu pe preocupari spirituale, avand ca principale obiective combaterea saraciei si opresiunii, a alienarii rasiale si culturale si a distrugerii naturii prin industrie.

[size=3][color=red]Printr-un asemenea program, dominat de aspectul social si politic, Biserica inceteaza de a mai fi Biserica si se reduce la o institutie de binefacere pentru bunastarea, progresul si prosperitatea oamenilor de toate culorile si rasele, devenind astfel slujitoarea imparatiei pamantesti in locul celei ceresti!
Dupa ce a urmarit si incurajat, prin toate ramificatiile ei, faramitarea crestinismului, francmasoneria cauta acum, sub pretexte ecumenice, sa regrupeze toate confesiunile crestine intr-o credinta lipsita de har si avand ca aspiratie numai scopuri sociale.
Prin astfel de tendinte, care au luat aspecte bine conturate si foarte transparente, s-a apropiat vremea cand se va introna in toata lumea o guvernare mondiala iudaica, provocand marea apostazie a crestinilor, proorocita de Hristos, cu o infricosata prigonire de moarte impotriva celor care nu se vor inchina Antihristului, adica Satanei.
[/color][/size]

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:07:20.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.