Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Magna carta libertatum a familiei (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17948)

Igor_Paslusnik 06.06.2015 22:16:43

Magna carta libertatum a familiei

Doamne ajută.

MĂ ADRESEZ DEMN ȘI CU RESPECT, TUTUROR ȚĂRILOR, GUVERNELOR, TUTUROR LOCUITORILOR PĂMÂNTULUI, DECI TUTUROR CONȘTIINȚELOR ȘI RAȚIUNILOR, O.N.G.-URILOR ȘI FORMELOR DE ORGANIZARE POLITICE ȘI APOLITICE, CARE AU PRINTRE ALTE SCOPURI DE FUNCȚIONARE ȘI FAMILIA:

În inspirație filologico-socialo-moralo-etică, ofer o variantă de

MAGNA CARTA LIBERTATUM a FAMILIEI, prin care compun, afirm și susțin:

Noi, oamenii, alegem: nimeni și nimic, niciodată, în niciun timp și spațiu, în nicio formă politică, nicio organizare de niciun fel, niciodată, nu are dreptul, nici obligația, cât timp viața nu este pusă în pericol, de a intra în familia noastră, în mediul viețuirii noastre, în proprietatea noastră care este materială și duhovnicească, să impună, să dicteze, să organizeze, să aranjeze, să manipuleze, să distragă atenția, să modeleze, să activeze, să influențeze, să recicleze, să înnoiască, să adapteze, nimic din ceea ce noi alegem că nu ne este de folos spre scopul dorit de noi, oricare ar fi acesta, care nu îngrădește în vreun fel libertatea de toate formele ale tuturor oamenilor și viața lor, ci trebuie să fim cu toți datori și obligați să ne respectăm unii pe alții, iar în spațiile unde convingerile se expun și intră în orice posibil conflict, în acele spații, fiecare să ridice o atitudine neutră, fără instigare la nerespectarea preceptelor de libertate a organizării modului de viețuire ale celorlalți, unde neutralitatea sprijină conviețuirea în pace, unde prin libertatea asumată și responsabilă a fiecărei persoane, echilibrul unei societăți sănătoase din punctele fiecăruia de vedere, este îndeplinită cu succes, urmând ca dacă aceste precepte necesare, sunt încălcate și/sau viața oricărei persoane este pusă în pericol, în orice fel, pe termen scurt sau lung, să se intervină în toate formele posibile, făcându-se în același timp, tot posibilul omenesc necesar, rațional, moral și etic, ca viața nici unei persoane să nu fie pusă în pericol în mod voit, în timpul organizării de reinstaurare a formelor echilibrului exprimate mai sus.

Am fost, suntem și vom fi, responsabili numai noi și nimeni alții, pentru educația care o dăm copiilor noștri, modul cum o oferim, repercursiunile formării caracterelor și personalităților copiilor noștri, prin educația primită, iar fiindcă familia este mai presus de orice guvern și formă de organizare politică, fiindcă familia, este aspațială și atemporală, părinții sunt principalii și cei mai importanți oameni din viața copilului, unde ei, părinții, au cuvântul cel mai înalt, cu prioritatea cea mai mare, pentru un copil, iar prin urmare, orice forme de organizare umană, politică sau apolitică, să se supună părinților și familiei, care prin referendum poștal cu mandat de primire, al fiecărei primării, familia ca parte integrantă alcătuită din toate persoanele majore componente, fără un număr specific de participanți (neparticiparea constituie amenda cu plata unei treimi din venitului total al familie care ocupă o proprietate privată, pe o lună calendaristică în curs), hotărăsc deciziile majore în care e implicată familia, cât timp orice decizie presupune complexitatea vieții copilului-copiilor/fratelui-fraților/surorii-surorilor lor și deci a societății.

DACĂ AM GREȘIT CU CEVA, SAU DACĂ CREDEȚI CĂ TREBUIE ADĂUGAT ORICE, VĂ ROG AJUTAȚI-MĂ ȘI/SAU CORECTAȚI-MĂ, SCRIEȚI ȘI VORBIM DESPRE CONCEPT, IDEE, ATITUDINE, ETC.

SCOPUL DECLARAT AL ACESTEI MAGNA CARTA LIBERTATUM A FAMILIEI, ESTE DE A FI PRELUATĂ ȘI APLICATĂ ORICĂREI FORME DE ORGANIZARE POLITICĂ ȘI APOLITICĂ, DIN CARE FACE PARTE, CA ALCĂTUIRE COMPONENTĂ, FAMILIA.

VĂ MULȚUMESC.

Iertați-mă, dacă v-am smintit.

Doamne ajută.

Igor_Paslusnik 06.06.2015 22:56:22

MAGNA CARTA LIBERTATUM of FAMILIES

God help us.

I turn WORTHY AND WITH RESPECT, TO ALL COUNTRIES, GOVERNMENTS, TO ALL CITIZENS OF THE EARTH, and so to all consciousness and reasoness, N.G.O.S. and any forms of political and apolitical organizations, WHICH AMONG OTHER OPERATING PURPOSES, ARE THE FAMILY:

In the philological-socialo-moralo-ethics inspiration, I offer a variant of

MAGNA CARTA LIBERTATUM of FAMILIES, therefore I compose, affirm and sustain:

We the people, choose: no one and nothing, never, in any time and space, in no political form, any organization of any kind, never, have no right or obligation, as long as life is not in danger, to enter in our family, in our environment of living, our property that is material and spiritual, to impose, dictate, organize, arrange, manipulate, distract, to shape, to work, to influence, to recycle, to renew, adapt, nothing that we choose is not necessary for us, in profitable goal for us to follow, whatever it may be, that does not hinder in any way the freedom of all forms of all people and their lives, but we must be all indebted and obliged to respect each other and in the spaces where beliefs premises are exposed and enter into any possible conflict in those spaces, each is to hit a neutral attitude, without incitement to breach the freedom of precepts of organization by the way of living of others, where neutrality supports coexistence in peace, where true freedom assumed and responsibility of each person assumed, the balance of a healthy society from the points of view of each is completed successfully, the following required if these precepts are violated and / or any person's life is made threatening in any way, short or long term, to intervene in all possible forms, making in the same time, while everything human necessary is done, rational, moral and ethical life of any person to not be jeopardized deliberately during the organization of restoring balance to the above mentioned forms.

We were, are and will be responsible only us and no one other, for education we give to our children, how we offer, training repercussions characters and personalities of our children through their education, and because the family is above any government and form of political organization, because family is spaceless and timeless, parents are the primary and most important people in the child's life, where the parents have the highest word, with the highest priority for a child, and therefore, any forms of human organization, political or apolitical, undergo and obey parents and family who ZIP referendum mandated by the reception of each municipalities, the family as integral form part, gathering fo all major, adult persons, who compose her, consisting of all persons, without a specific number of participants (non-participation is to pay a fine of one third of the total income of the family occupying a private property on the current calendar month), major and principal decisions are to decide by the family, involved in society, while any decision is required in the complexity by life of the child / brother-brothers / sister-sisters and therefore of society.

IF I did something wrong, or if you think ADDED TO ANY, PLEASE HELP ME AND/OR CORRECT ME, WRITE AND TALK ABOUT THE CONCEPT, IDEA, ATTITUDE, ETC.

MAGNA CARTA Libertatum of FAMILY IS BEING to download and apply to any form of political and apolitical organization, WHICH IT BELONGS, as constituting component parts, who is FAMILY.

THANK YOU.

Forgive me if I made you any harm.

God help us.

Ioan_Cezar 07.06.2015 04:32:13

Igor, dar tu devii grandios, omule!
Ai luat altitudine, volum, planetă, nu glumă!
Mai nou, un elan planetar te face să te adresezi, iată, tuturor oamenilor! Nu doar în limba natală ci și în limba planetei albastre!
Măi, tu ești sigur că nu ești noul apostol, de Timișoara, al neamurilor?
Și pe când, nestăvilite tribun, ne vei pricopsi pe forum cu un mesaj către toate planetele, către toate galaxiile, toate universurile, toate epocile, toată ființarea posibilă și imaginabilă, precum și către cea imposibilă și inimaginabilă?

P.S. Igor, ultima dată când ai fost așa expansiv/liber/de necuprins: îți mai amintești ce a urmat?

Igor_Paslusnik 07.06.2015 13:42:16

Doamne ajută, frate Ioan.

Mă bucură mult intervenția ta. Mă bucură mult modul de îndreptare. Să știi, că îmi cunosc "lungul nasului", cum spunea bunicul meu.

Mi-l cunosc prea bine, dar asta nu înseamnă că dacă vrem să spunem ceva de folos pentru oameni, trebuie să tăcem.

Știi frăția ta ce a spus Hristos, nu? "Îndrăzniți". Și adaogă: "Eu am biruit lumea". Și ne cheamă să-I urmăm. Să biruim și noi lumea.
Chiar a fost azi, poate cele mai expresive Apostol și Evanghelie citite la Sfânta Liturghie, din tot anul. Printre altele spunea: "Cine mă va mărturisi pe Mine înaintea oamenilor, Îl voi mărturisi și eu pe el, înaintea Tatălui Meu Care este în Ceruri și cine se va lepăda de Mine, mă voi lepăda și Eu de el, înaintea Tatălui Meu, care este în Ceruri."
Printre altele: "Au rătăcit în munți, în peșteri, în scorburi de copac, în crăpăturile pământului." Și printre altele: "Cine iubește pe mamă tată, soție, fii, frate, soră, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine."

Doar Benedict al 16-lea, Patriarhul eretic al Romei, a spus la un trust de presă italian: "extratereștrii sunt prietenii noștrii." Da, cu adevărat extratereștrii sunt prietenii "romano-catolicilor", adică franco-latinilor, aceia ce sunt în extra terră, demonii, ce sunt în văzduhuri, spune Sfântul Apostol Pavel. Necurații sunt prietenii rătăciților.

În schimb, noi, creștinii, ne luptăm cu ei, și cu ideile pe care ei, demonii, le inoculează oamenilor; oameni care au căzut în cele 3 mari ispite pe care vrăjmașul i le-a întins și lui Hristos.

MAGNA CARTA LIBERTATUM A FAMILIEI, este o metodă foarte eficace de protajare a familiei, care nu ține de religie, gen, culoare, etc., ci protejează familia și educația sănătoasă a copiilor, oferită de părinți.

Ai citit măcar, frăția ta, CARTA, cap-coadă? Sau doar varianta ei în engleză ți-a sărit în ochi ca un pai, și ai și privit imediat cu celălalt ochi, la bârna din ochiul meu? :)
Poate poți să o îmbunătățești cu ceva, m-aș bucura. Să fi co-autor. E pentru toți oamenii până la urmă.

Să mă ierți frăția ta și să mă pomenești, că precum vezi, sunt neputincios, dar măcar atâta să fi sigur, că s-a milostivit Domnul de mine și învăț din greșelile trecutului sau greșelile altora, ca să mă pot sili, să fac cât mai puține greșeli, în drumul spre mântuirea mea.

Hristos în mijlocul nostru.

GMihai 07.06.2015 15:53:15

Pe mine un singur lucru ma mira, si anume ca nu ti-ai tradus productia, mai intai, in limba rusa.

Ioan_Cezar 07.06.2015 16:05:54

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 592148)
Pe mine un singur lucru ma mira, si anume ca nu ti-ai tradus productia, mai intai, in limba rusa.

He, he - așteaptă tu, așteaptă. Deocamdată, tribunul nostru lucrează, se pare, la variantele în ebraică și greacă veche, poate chiar la traducerea latinească, nu? Așa cum îi șade bine unui masterand în Teologie.
A tradus mai întâi în română (da!) și în engleză, prin pogorământ - pentru starea noastră a muritorilor de azi, se înțelege....

Igor_Paslusnik 07.06.2015 16:06:17

Pentru că Rusia are mai puțină nevoie de CARTĂ, la ruși, precum probabil știm, familia e temelia de bază a societății lor, fiind profund creștini.

Iar limbile moarte, latina și greaca veche, nu sunt vorbite, decât în medii universitare și de traducere, deci nici ele nu au nevoie de CARTĂ.

Engleza e singura limbă străină ce o vorbesc fluent, astfel încât am putut traduce Carta.

Dar frățiile voastre sunteți mai tribuni ca mine, eu sunt un biet creștin. Pomeniți-mă.

Ioan_Cezar 07.06.2015 16:25:15

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 592151)

Dar frățiile voastre sunteți mai tribuni ca mine.....

Nu frate, suntem doar buni sau, mă rog, încercăm să fim buni și să te tragem de mânecă spre binele sănătății tale sufletești.
Așadar suntem deocamdată di-buni și trag nădejde că, venind și alții, vom deveni tri-penta-hepta buni, atât cât ai frăția ta nevoie ca să te mai liniștești cu zelul....

Igor_Paslusnik 07.06.2015 16:54:20

Mulțumesc sincer, frate Ioan.

De ce este greșit să fi zelos ? Sfântul Apostol Petru a fost zelot.
Sfinții Părinți, toți au fost zeloși.
Nebunii pentru Hristos, sunt zeloși. Sfinții Mucenici, Sfinții Apostoli.

Chiar am scris mai sus: "cei ce au rătăcit prin pustiuri, peșteri, scorburi de copac, crăpăturile pământului", de care se vorbea azi în Apostol, din Epistola către Evrei.

Ei au fost zeloși. Un creștin adevărat e zelos. E un nebun pentru restul lumii, pentru "societatea minunată".
Sau poate spun prea radical, reformulez: cu cât vrei să fi mai creștin cu putință, cu atât vei fi luat și considerat mai nebun și tot mai nebun.

Monahii, călugării, sunt "inaptații societății", sunt ciudați, sunt numiți cu felurite nume și forme. Nu sunt ei oare zeloși, în iubirea lor pentru Hristos ?

Chiar Hristos ne-a chemat azi, chiar azi, acum 5 ore, aproape 6, la Sfânta Liturghie, la Evanghelie și a zis:

"Cel ce iubește pe tată, mamă, frați, soț, soție, surori, fii, fiice, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine". Unde-au fost urechile noastre ?

Și tot azi, în urmă cu 5 ore, a mai zis Hristos: "Cel ce lasă pe mamă, tată, frați, surori fii, fiice, și vine și-Mi urmează Mie, înmiit va avea încă din viața aceasta și în Împărăția Cerurilor și o va moșteni". Unde-au fost urechile noastre ?

Crezi că degeaba am scris mai sus, aceste câteva versete ce s-au citit azi, frate Ioan ? Nu degeaba. Am simțit ce este în inima ta. Și iată, ai confirmat.

Să ne dea Dumnezeu zel, în a iubi nemăsurat, a ierta veșnic pe oricine, a înmulți virtuțiile, a fi pe placul lui Dumnezeu, căci doar așa poate fi trăită viața omenească, fără să ne autodistrugem noi singuri și unii pe alții. Doar cu zelul iubirii, zelul gândirii noului testament.

Să fim nu tri-buni, di-buni, ci cât mai buni, urmând pe Hristos !

Amin.

Ioan_Cezar 07.06.2015 19:55:27

Frate Igor, mai multă cumpătare, mai puțină confundare a identității personale cu Identitatea Domnului și a Apostolilor, mai multă ascultare (de duhovnic, de medic, de frați), mai multă cugetare la pildele sfinților cufundați în isihie (liniștire, frate Igor, liniștire).
Doamne ajută, frate, pacea Domnului fie cu tine, în tine!

Igor_Paslusnik 07.06.2015 22:17:12

Mulțumesc din suflet, din nou, pentru vădita intenție bună, gândul curat și inima iubitoare.

Mântuirea e personală. Fiecare ajunge la ea, cum crede el de cuviință.
Sigur că e imposibil să ne identificăm cu cineva din cei ce au fost, sunt și vor fi. Taina persoanei, nu a individului, face totuși parte dintrun întreg, pe care-l accesează prin comuniune. Asta păgânii, ateii, medici, și alții nu vor înțelege niciodată.

Când Pavel prigonea creștinii și Hristos i se arată pe drumul Damascului, îl întreabă Hristos pe Pavel: "de ce mă prigonești?" Întrebarea e: ce i-o făcut Pavel la Hristos? Absolut nimic. Deci prigonind creștinii, Pavel, prigonea pe Hristos, fără să-și dea seama.

Și astfel, Duhul Sfânt, scrie prin Sfântul Apostol Pavel:

"4. Ci precum într-un singur trup avem multe mădulare și mădularele nu au toate aceeași lucrare,
5. Așa și noi, cei mulți, un trup suntem în Hristos și fiecare suntem mădulare unii altora;" (Romani 12, 4-5)

"12. Căci precum trupul unul este, și are mădulare multe, iar toate mădularele trupului, multe fiind, sunt un trup, așa și Hristos.
14. Căci și trupul nu este un mădular, ci multe.
19. Dacă toate ar fi un singur mădular, unde ar fi trupul?
20. Dar acum sunt multe mădulare, însă un singur trup.
22. Ci cu mult mai mult mădularele trupului, care par a fi mai slabe, sunt mai trebuincioase.
25. Ca să nu fie dezbinare în trup, ci mădularele să se îngrijească deopotrivă unele de altele.
26. Și dacă un mădular suferă, toate mădularele suferă împreună; și dacă un mădular este cinstit, toate mădularele se bucură împreună.
27. Iar voi sunteți trupul lui Hristos și mădulare (fiecare) în parte." (I Corinteni 12)

"Anume că neamurile sunt împreună moștenitoare (cu iudeii) și mădulare ale aceluiași trup și împreună-părtași ai făgăduinței, în Hristos Iisus, prin Evanghelie" - Efeseni 3, 6.

"Din El, tot trupul bine alcătuit și bine încheiat, prin toate legăturile care îi dau tărie, își săvârșește creșterea, potrivit lucrării măsurate fiecăruia din mădulare, și se zidește întru dragoste. Pentru aceea, lepădând minciuna, grăiți adevărul fiecare cu aproapele său, căci unul altuia suntem mădulare. " - Efeseni 4, 16, 25.

"Pentru că suntem mădulare ale trupului Lui, din carnea Lui și din oasele Lui." - Efeseni 5, 30.

"Nici să nu puneți mădularele voastre ca arme ale nedreptății în slujba păcatului, ci, înfățișați-vă pe voi lui Dumnezeu, ca vii, sculați din morți, și mădularele voastre ca arme ale dreptății lui Dumnezeu." - Romani 6, 13.

"Căci precum ați făcut mădularele voastre roabe necurăției și fărădelegii, spre fărădelege, tot așa faceți acum mădularele voastre roabe dreptății, spre sfințire." - Romani 6, 19-

"Au nu știți că trupurile voastre sunt mădularele lui Hristos? Luând deci mădularele lui Hristos le voi face mădularele unei desfrânate? Nicidecum!" - I Corinteni 6, 15.

"De unde vin războaiele și de unde certurile dintre voi? Oare, nu de aici: din poftele voastre care se luptă în mădularele voastre? Poftiți și nu aveți; ucideți și pizmuiți și nu puteți dobândi ce doriți; vă sfătuiți și vă războiți, și nu aveți, pentru că nu cereți. Cereți și nu primiți, pentru că cereți rău, ca voi să risipiți în plăceri." - Iacov 4, 1-3.

"4. Rămâneți în Mine și Eu în voi. Precum mlădița nu poate să aducă roadă de la sine, dacă nu rămâne în viță, tot așa nici voi, dacă nu rămâneți în Mine.
6. Dacă cineva nu rămâne în Mine se aruncă afară ca mlădița și se usucă; și le adună și le aruncă în foc și ard." (Ioan 15, 4-6)

Să mă ierți, te rog, frate Ioan, dacă te-am smintit, am încercat să-ți fiu de folos. Nu știu cât am reușit.

Doamne ajută.

Mihnea Dragomir 07.06.2015 23:05:44

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 592130)
Doamne ajută.

MĂ ADRESEZ DEMN ȘI CU RESPECT, TUTUROR ȚĂRILOR, GUVERNELOR, TUTUROR LOCUITORILOR PĂMÂNTULUI, DECI TUTUROR CONȘTIINȚELOR ȘI RAȚIUNILOR, O.N.G.-URILOR ȘI FORMELOR DE ORGANIZARE POLITICE ȘI APOLITICE, CARE AU PRINTRE ALTE SCOPURI DE FUNCȚIONARE ȘI FAMILIA:

[b]În inspirație filologico-socialo-moralo-etică, ofer o variantă de

[center]MAGNA CARTA LIBERTATUM a FAMILIEI, prin care compun, afirm și susțin:

Noi, oamenii, alegem: nimeni și nimic, niciodată, în niciun timp și spațiu, în nicio formă politică, nicio organizare de niciun fel, niciodată, nu are dreptul, nici obligația, cât timp viața nu este pusă în pericol, de a intra în familia noastră, în mediul viețuirii noastre, în proprietatea noastră care este materială și duhovnicească, să impună, să dicteze, să organizeze, să (...)

Grandios! Miscate pana in adancul sufletului, natiunile lumii, in frunte cu guvernamintele lor, se vor grabi sa subscrie la aceasta Magna Carta a mileniului al III-lea de la Nasterea Domnului. Fiindca, da! Am spus bine! Asa cum oamenii au un suflet, asa au si natiunile un suflet al lor, in care se cuprinde, intr-un mod pe care mai degraba il intuim decat il pricepem, sufletul fiecarui fiu si fiecarei fiice a poporului aceluia. Oare nu vorbim noi, cu admiratie, despre "sufletul poporului rus" ? Si daca intaiul dintre popoare are un suflet, ce anume ne-ar impiedica sa credem ca toate popoarele au suflet, unul, desigur, proportinal mai mic ? Ei bine, toate aceste popoare, animate de toate aceste suflete, vor raspunde intr-un cor, intr-un glas: "Da, Igor!". Foarte curand, mai curand decat ar dori dusmanii lui Dumnezeu si ai oamenilor, guvernele lumii, atente la nazuintele popoarelor lor, isi vor instrui ambasadorii sa dea komunikate de adeziune la aceasta miscare mondiala pe care cu vibratie, cu eroism aproape si, de ce nu, chiar cu geniu ati initiat-o, frate Igor! Iar aceasta miscare, odata pornita, nu va putea nici inceta, nici fi infranta de nimeni si nimic, ci, ca o avalansa, se va intari, va face pamantul sa tresalte si ii va inghiti pentru totdeauna pe toti cei care vor indrazni a cuteza sa i se opuna.

Cer privilegiul de a fi primul care ma alatur acestei miscari mondiale si va rog, pe aceasta cale, de a ma considera inca de pe acum un soldat fidel, gata de lupta si, de va fi nevoie, de sacrificiu, in slujba acestei nobile cauze.

Fie ca Dumnezeu, in mana Caruia se afla popoarele si conducatorii lor, sa va fie vesnic recunoscator pentru magnanimitatea pe care ati dovedit-o prin acesta chemare ce aduna planeta sub un stindard atat de stralucitor. Fie ca victoria sa fie aproape!

Ioan_Cezar 07.06.2015 23:49:57

..................:))))))))))))))))))))))

Mosh-Neagu 08.06.2015 00:26:33

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 592180)
Grandios! Miscate pana in adancul sufletului, natiunile lumii, in frunte cu guvernamintele lor, se vor grabi sa subscrie la aceasta Magna Carta a mileniului al III-lea de la Nasterea Domnului. Fiindca, da! Am spus bine! Asa cum oamenii au un suflet, asa au si natiunile un suflet al lor, in care se cuprinde, intr-un mod pe care mai degraba il intuim decat il pricepem, sufletul fiecarui fiu si fiecarei fiice a poporului aceluia. Oare nu vorbim noi, cu admiratie, despre "sufletul poporului rus" ? Si daca intaiul dintre popoare are un suflet, ce anume ne-ar impiedica sa credem ca toate popoarele au suflet, unul, desigur, proportinal mai mic ? Ei bine, toate aceste popoare, animate de toate aceste suflete, vor raspunde intr-un cor, intr-un glas: "Da, Igor!". Foarte curand, mai curand decat ar dori dusmanii lui Dumnezeu si ai oamenilor, guvernele lumii, atente la nazuintele popoarelor lor, isi vor instrui ambasadorii sa dea komunikate de adeziune la aceasta miscare mondiala pe care cu vibratie, cu eroism aproape si, de ce nu, chiar cu geniu ati initiat-o, frate Igor! Iar aceasta miscare, odata pornita, nu va putea nici inceta, nici fi infranta de nimeni si nimic, ci, ca o avalansa, se va intari, va face pamantul sa tresalte si ii va inghiti pentru totdeauna pe toti cei care vor indrazni a cuteza sa i se opuna.

Cer privilegiul de a fi primul care ma alatur acestei miscari mondiale si va rog, pe aceasta cale, de a ma considera inca de pe acum un soldat fidel, gata de lupta si, de va fi nevoie, de sacrificiu, in slujba acestei nobile cauze.

Fie ca Dumnezeu, in mana Caruia se afla popoarele si conducatorii lor, sa va fie vesnic recunoscator pentru magnanimitatea pe care ati dovedit-o prin acesta chemare ce aduna planeta sub un stindard atat de stralucitor. Fie ca victoria sa fie aproape!

Hm! As vrea sa rad. Pentru ca... nu-i asa?... e de ras! Dar e de-a rasu-plansu' si nu pot... E adevarat ca prin ironie subtila, putem indrepta pe cineva mai bine decat cu "nuiaua", numai ca pe de o parte devine "un precedent", iar pe de alta riscam sa descoperim ca ironia este luata chiar in serios.
Asa cum am spus-o si pe celalalt topic (acolo unde un "iarta-ma", ironic, a fost luat in serios) daca tot dorim sa fim cu totii de aceiasi parte a baricadei, oricat am avea mancarici la limba si oricat am fi de "zgandarati", tot rabdarea si mila lui Dumnezeu este cea care rezolva lucrurile in final. Fara exceptie, TOTI avem cate o problema, nu doar el. In alte conditii, pe un forum de alta "nuanta", acest gen de greseli precum le face bietul om ar fi facut deliciul multor "razvratiti". El aici se simte (inca) acasa, desi cam... prea "acasa". Mimeaza rabdarea si dragostea, cand si un copil sesizeaza egoismul, superficialitatea si tendinta spre "EU SUNT"! Lasati-l sa fie. Daca asa se simte omu' bine, de ce-i demolati visul?

Igor_Paslusnik 08.06.2015 01:06:47

Popoarele n-au suflet, Mihnea Dragomir.

Popoarele au duh. Sau înger păzitor. Fiecare clădire are un duh, bun sau rău.

Fiecare haine, ținută, transmite un mesaj, are un duh, bun sau rău, de mărturisire a lui Hristos sau a demonilor-patimilor care țin stăpânire peste acel trup.

Ești bine venit să înțelegi și să promovezi CARTA, care nu ține cont de religie, tocmai pentru a proteja religia, nu ține cont de gen masculin sau feminin, tocmai pentru a proteja genul masculin și feminin, nu ține cont de conceptele de viață, tocmai pentru a proteja conceptele de viață, nu ține cont de nimic, tocmai pentru a proteja totul, la fel ca pustnicii, dar la o dimensiune socială.

Asta oferă neutralitatea, respectul și neconflictul celuilalt, oferite prin MAGNA CARTA LIBERTATUM A FAMILIE.

Nu știu cât au înțeles frații ortodocși (văd că mai degrabă scolastica se forțează să înțeleagă și înțelege că toată lumea are de câștigat), dar ne silim să explicăm și la ortodocși, de fiecare dată mai mult, nu-i bai. Domnul dă, că are de unde, noi numai să vrem să-L primim, să-L urmăm. nu vrea să țină ascunsă iubirea și iertarea, noi numai să-L primim în viețile noastre, prin Noul Testament, prin Sfinții Părinți, prin Sfintele Canoane, dorind mântuirea.
MAGNA CARTA protejează acestea. Protejează Ortodoxia. Protejază și erezia. De ce? Oferă fiecărui om, să trăiască liniștit în ceea ce a ales, conform versetului: "cel ce desfrânează, desfrânează-se, cel ce se sfințește, sfinșească-se".

Deci avem nevoie să fim lăsați în pace să ne sfințin, să nu ne fie atacată constant integritatea educației ce o vrem dată copiilor noștrii.

Știu că analiștii, care vor citi pe aici, nu le vor place nicidecum idea CARTEI, fiindcă ei vor să ne tot bage pe gât fel de fel de inculații, prin televizor, internet, prin media, prin societate, prin atitudini, prin planuri, pe termen lung sau scurt, iar CARTA tocmai asta le retează.

Pe baza CARTEI, pot fi date o serie de legi, în orice sistem politic, care să protejeze familia, care este ultimul bastion al civilizației și normalității, al creștinismului, dar și al ateismului.

Dar dacă nu vom mai fi lăsați să fim creștini, dacă nu suntem lăsați să oferim educația potrivită copiilor noștrii, ci ne este asasinat sufletul, peste voia noastră, fiindcă nu putem chiar toți să mergem în sate și munți să ne ascundem de nebuniile ce vor veni, nu ? Vrem să trăim pașnic, împreună cu ateii, cu păgânii, vrem să mergem la Biserică, să mărturisim pe Hristos, vrem să purtăm crucea la gât, ca mărturie, și vrem să-i lăsăm în pace și pe ateii care ne lasă în pace pe noi.

Vrem să credem, să iubim, să iertăm și să fim lăsați să facem aceste lucruri.
Să fim lăsați să fim ortodocși, să fim lăsați să fim creștini, să fim lăsați să avem dialoguri cu ereziile, sau dialoguri sociale, morale, etice, sau să ne organizăm cultural, poetic, prozatoric, în fiecare parohie, fără să ne fie invadat și încălcat de legi stupide, care ne îngrădesc libertatea.

Vrem să fie lăsată posibilitatea să ocolim, să refuzăm locurile și practicile atee, păgâne, sexuale, de orice tip și fel și formă, din orice timp. Vrem să avem posibilitatea să ne cumpărăm terenurile noastre, unde să creștem, să ne înmulțim, să umplem pământul și să-l stăpânim, conduși fiind de Hristos.

CARTA Familiei, oferă și garantează aceste drepturi, obligații și leibertăți, atât pentru creștini cât și pentru atei, deci pentru toți oamenii.

CARTA este scrisă pentru viitor, când, dacă tot așa o ținem, cu războaie, presiuni, ideologii atee forțate și impuse, Ortodoxia va fi pusă în pericol. Ori dreptul fundamental la libertate, neutralitate, acceptare fără instigare, (deci de exemplu, homosexualii nu se etalează pe stradă, iar noi nu ne luăm de ei, fiindcă suntem neutri unii față de alții) CARTA asigură tocmai drepturile din naștere, la echitație, la educație creștină, dacă părinți sunt creștini, și posibilitatea alegerii ateismului, și dreptul la educație atee, și posibilitatea alegerii creștinismului mai târziu. Deci dreptul de a lua sau a lepăda păcatul, fără să fim constrânși de nimeni și nimic.

Despre asta-i CARTA.
E pentru creștini și necreștini, deopotrivă. Pentru toți. Dar câți a-ți avut răbdarea și priceperea să o citiți și să o înțelegeți ?
Toată lumea câștigă. Și e lăsată în pace.

Iertați-mă și pomeniți-mă.

Ioan_Cezar 08.06.2015 01:11:59

Citat:

În prealabil postat de Mosh-Neagu (Post 592189)
Daca asa se simte omu' bine, de ce-i demolati visul?

Sunt visuri și visuri...
Vezi tu, doctorul nu poate uita că e doctor: unele visuri (și vise) ucid, Moshule... Asta ți-o confirmă și psihologul, o știe și Moșneagul prea bine, o știe și poetul (îți amintești visul de grandoare al lui Baiazid, din Scrisoare?) etc.

Acu să îți zic una tehnică: știi că unii oameni înnebunesc în (prin) vis? Vorbesc cât se poate de serios. Visul e un material foarte prețios pentru analiză dar și un fapt sufletesc cu implicații uneori foarte semnificative în viața omului. Inutil să îți amintesc de câte ori s-a dovedit asta, fără echivoc.

Pe de altă parte, e limpede că nimeni nu-i demolează visul lui Igor. Doar reacționăm la el, ne exprimăm poziția fără a-l demola - că doar nu sugerezi să intrăm înlăuntrul "găurii de vierme" cu târnăcoapele, așa-i?
Problema, în final, nu îmi pare visul. Ci visătorul...

Igor_Paslusnik 08.06.2015 01:22:04

"I have a dream" - spunea Marthin Luther King Junior.

Setea de Dumnezeu din el, striga, chiar dacă nu făcea parte din Biserica lui Hristos.

Dar visurile lui erau realizabile. Și în loc să înnebunască el, au înnebunit din cauza visurilor lui, alții, și l-au ucis. Prin sângele vărsat, ucis fiind de alții, Martin Luther King Junior, e Sfânt Mucenic, fără să-și dea seama, prin botezul sângelui, a devenit ortodox, fără să vrea, la fel ca toți oamenii uciși de alți oameni, care probabil au strigat la Hristos, în ultima lor clipă de viață.

Sfântul Arhidiacon și Mucenic, Ștefan, primul martir, la fel și apoi toți mucenicii de după el.

CARTA nu e un vis, e un fapt care acum a fost expus public, deci nu mai poate fi vis, e deja realitate, mai trebuie aplicată.
Și în niciun caz nu e o gaură de vierme :) ce comparație.

Psihologia înnebunește mințile oamenilor, frate Ioan, și e un domeniu foarte tânăr, copil chiar. Domeniu pe care oamenii ce-L respingeau pe Hristos, l-au separat de adevărata lui esență, teologia.

Iar eu, dacă par problemă, nu mă supăr, să fiu problemă. Roagă-te pentru mine, frate Ioan, pomenește-mă, că precum vezi, am mare nevoie. Și vorbesc foarte serios. M-am rugat și eu pentru tine, fățarnic, dar m-am rugat. Fă și tu la fel, pentru toți "visătorii".

Sunt multe de vorbit. Lăsăm pe Dumnezeu să lucreze mai departe, dacă are un plan. Dacă nu, oricum mila și pronia Domnului în toate, cu toți. Amin.

Ioan_Cezar 08.06.2015 01:25:19

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 592193)
CARTA este scrisă pentru viitor...

Păi zi așa, frate!
Uf, și eu care mă simțeam atât de presat în prezent...
Deci o adresezi popoarelor, guvernelor, europelor, americilor, galaxiilor, realităților din zările albastre, din cosmosurile încă neexplorate... Lumi noi, ere nenăscute încă! - sunt îngrijite, iată, de-un Paslușnik.
Da pentru ăștia necăjiți de azi, care luptăm cu igrasia vieții ăsteia chinuite, n-ai frate vreun vis, vreo doftorie, ceva? Atâtea familii care tragem spuma zilelor peste ochi, în fiece colț de lume: ți-am rămâne profund îndatorați, zău așa!

Igor_Paslusnik 08.06.2015 01:37:29

:) Ai tu ce ai, frăția ta, cu galaxiile alea îndepărtate. Te-a prins și pe frăția ta, filonul ăsta al stiinței, prăpădita.

Viitorul, frate Ioan, începe la fiecare răsărit de soare. Fiecare zi, e o nouă șansă pentru mântuirea noastră.

La fiecare aproximativ 7 secunde, pe pământ, moare câte un om. Deci în 8 ore de somn, îți dai seama, câți oameni nu mai văd răsăritul soarelui ? 8 ori 60 de minute ori 60 de secunde, peste 4000 de oameni, nu mai văd răsăritul. Aproximativ 12.000 de oameni, nu mai apucă celelalte 24 de ore. Au de lucru, puterile nevăzute, nu glumă.

Pentru mine asta e fascinant. Mă face să îmi doresc mântuirea și să mă gândesc cu drag și dor la ea. Ce este, unde este, cum se poate obține, prin ce, cum, etc.

Pentru mine, viitorul este și peste 5 minute, că nu știu dacă-l mai apuc, nu știu dacă nu cumva voi face un infarct și voi fi chemat să stau de vorbă cu Hristos și mă înspăimânt de acele clipe. Ce-i voi spune pentru nebuniile și patimile mele. El a spălat păcatele, dacă noi vrem asta, dar nu patimile, pe care noi le dorim constant în viața noastră, El nu ni le ia cu forța. Trebuie noi să renunțăm la ele. Ce-i voi spune? Vai mie...

Mă gândesc la un verset:
"Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei." - Matei 6, 34
Asta se referă la cele materiale. Dar la cele spirituale, Doamne ? Pentru viitorul de peste 5 minute, Doamne, eu nu mă voi mântui... nu sunt vrednic de mântuire...

Iertați-mă și pomeniți-mă, pe mine, "visătorul cu probleme", că sunt slab, gol și mic, sec și rău.

Mosh-Neagu 08.06.2015 01:58:37

De ce m-am temut, se pare ca n-am scapat. Probabil ar fi fost mai bine sa ne limitam la un "precedent", decat sa ne convingi ca transformi ironia in vorbe de lauda.
Oamenii, din bun simt (inca), ti-o spun sub o forma sau alta cum ca ai ratacit cararea. In alte conditii, asa cum spuneam, ai fi fost luat pe sus si umilit ingrozitor. Aici in principiu, lumea se abtine la atacuri dure, (desi multi le gandesc), si procedeaza mai "cu perdea, asa cum tot incearca sa faca fratele Cezar. Dar tu nu: "Badman! Badman!"
Cand nu esti capabil sa realizezi gafa si sa te rusinezi singur ca nu se cade sa te "desfasori" precum Hitler, (el si-a inceput carnetele de partid de la 501, sugerand naivilor ca deja numara 500 de adepti), daca tot ai un vis, fii si un bun diplomat si supune ideea unui test, ca sa vezi reactia celorlalti. In nici un caz nu indrazni sa te autoproclami "semanator de inalta clasa", atat timp cat nimeni nu crede in tine. Barba nu face pe nimeni, filozof. Nici pe tine, cartea, tocul si calimara. Cu atat mai putin... CARTA! Tu vorbesti de lucruri sfinte, in timp ce fapta te vadeste pe contrasens.
Am vazut ca ai editat mesajul in care apucasesi sa scrii ca tu niciodata nu spui iarta-ma, sub forma ironica. Da-mi voie sa nu te cred, fiindca te simt un adevarat vulcan. Tu ti-ai permis sa consideri ca a fost un abuz fiindca am indraznit sa pun acel topic la "spiritualitate", fara macar sa intri sa vezi filmuletul sa nu te smintesti. Pai daca esti deja "format" in sanul Bisericii, de ce te temi tu oare? Intentionat am pus acel topic acolo, fiindca imi doresc discutii ziditoare, legate de credinta noastra, nu a paganilor. Ironia ti-am adresat-o sa-ti vezi de ale tale, dar tu chiar crezi ca esti in masura sa fii celorlalti "Invatator"! Chiar daca esti intr-un fel sau altul, nu te pretinde astfel, fiindca vei fi taxat si vanat cand te astepti mai putin.

Igor_Paslusnik 08.06.2015 02:51:38

Nu mă tem pentru mine, frate Neagu. Fiindcă eu știu că sunt un păcătos, știu că sunt vrednic de iad.

Mă tem pentru cei ce vor citi bazaconiile frăției tale, pentru că-i smintești, cu acel filmuleț, te superi că ți-am rănit orgoliul și ai postat prostioarele celor neputincioși, ce promovează religia urii, a sângelui și războiului, îmbrăcând-o mereu în haine strălucitoare, asemenea demonilor care i-au chip de înger de lumină? Ei bine, nu rănesc orgoliul tău, ci te apăr pe tine, și Biserica lui Hristos, pe care o iubesc.

"Iar cine va sminti pe unul dintr-aceștia mici care cred în Mine, mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară și să fie afundat în adâncul mării." - Matei 18, 6.

Uite cu ce te protejez. Cu Matei 18, 6. Uite cu ce te mustru în Hristos, din iubire. Chiar dacă spui că-i falsă, nu-mi pasă de înșelarea ta, eu știu că nu-i falsă și chiar te iubesc cu adevărat și îți vreau binele și mântuirea.

Da, fiecare creștin, trebuie să fie un vulcan de iubire, de iertare, de virtuți și rod bun.

CARTA nu ridică nici un pai împotriva altui om, nu ridică soldați, cum se vede MIHNEA DRAGOMIR deja, luptând și dându-și viața pentru cauze, ucigând pe cei care nu cred în cauze. Creștinismul nu e o cauză, asta nu înțeleg oamenii. Creștinismul nu are definiție. Nu e o atitudine, nu e omenesc. Creștinismul e ceresc. Nu are inchiziție, nu obligă, nu forțează, nu impune, nu ridică cruciade, nu răstoarnă guverne, nu ucide oameni. N-are treabă cu lumea, de ce nu înțeleg oamenii? Creștinismul e pentru lume. Aduce cerescul în inima omului, ca să-i ridice să-i facă și trupul ceresc, la Judecată. Creștinismul, nu face rău nimănui. NU ! NICIODATĂ ! Asta n-ar mai fi iubire. Și n-ar mai fi creștinism. Dar este, creștinismul există cu adevărat. E definișia purității, a iubirii, a virtuțiilor, a idealurilor neimpuse, e iertării, a tot binele ce a existat și va exista vreodată pe pământ. Iar ceea ce face rău altui om, în numele creștinismului, acela nu-i creștinism. E o minciună și o imitație, cum a devenit de exemplu, din 1054, "biserica romano-catolică". Totul e clar și limpede. E lucid. Ce minunat e să fi creștin !

CARTA este dedicată strict familiilor, nu are nevoie de adeziuni, de membri, nu e un partid, nu e o mișcare populară, nu e o constituție, nu e o lege. E o temelie. Pe care se construiește. Temelie pe temelie. Dorirea inimii, dragostea și voia oamenilor, puse pe temelia Dumnezeu Hristos, care este Calea, Adevărul și Viața, pe Dumnezeu Tatăl, care este Libertatea, Dreptatea, Răsplătirea, pe Dumnezeu Duhul Sfânt, care este Sfințitorul, Mângâietorul, Îndumnezeitorul. Împreună sunt Una, Dumnezeu Unul, Sfânta Treime.

CARTA dăruiește și garantează libertatea creștinilor și ateilor, de a urma orice au nevoie să urmeze și să creadă, în mediul privat al lor și a se respecta reciproc în mediul comun.
Cu ce am greșit ? Dar tu pleci de la premisa că tu nu greșești când îmi spui ceva, și că eu trebuie să greșesc neaparat, că altfel nu mi-ai spune una "sănătoasă", spre mântuire.

Fi sigur, că oricine a terminat o școală, are ce să învețe, sau ce să vorbească din domeniul în care a terminat. Fie și pătimaș, din neputințele lui, necioplit, lipsit de înțelepciune.

Dar mai ales fi sigur, că o fată/femeie, care se călugărește, ea devine "Maică", chiar dacă a terminat un liceu de electromecanică. Un băiat/bărbat, la fel, devine "Părinte", chiar cu un bacalaureat în mecanici auto. Fiindcă sunt Părinți și Maici, au ce să învețe! Dar în lipsa discernământului tău și judecarea ta aspră a aproapelui, cum să vezi așa ceva? Poate nici nu accepți așa ceva.

La fel cum un absolvent de teologie, e cel puțin... un absolvent de teologie, ca să nu zic mai mult. Și are ce să vorbească, chiar dacă mai nepotrivit pentru unii sau alții. Nu poți să-i mulțumești pe toți. Nici Hristos nu i-a mulțumit pe toți. Deci unii zic, unui absolvent de teologie, teolog, dar eu refuz numele de teolog, fiindcă Teologi, sunt Sfinții și oamenii îndumnezeiți, nu licențiații în Teologie, care poate nu sunt nici măcar curățiți.

N-ai decât să mă taxezi și să mă vânezi, la fel fac și eu, precum ai văzut, cu bazaconia ta de filmuleț pe care eu unul, n-o să-l vizionez niciodată, ca să mă țin protejat pe cât pot, de întuneric, de ideile pe care Biserica le-a condamnat, dar care frăția ta, le scoți la lumină și le pui în mințile creștinilor, celor mici, pe care-i smintești. Și apoi dacă ești tras de mânecuță, de un frate, care desigur, nu-i vrednic să te tragă de mânecuță, tot tu ești cel suferind și atacat. O vai mie...
Destul este că suntem asaltați de toate spurcăciunile, zi de zi, mai lipsește și noi să ne ispitim și să ne slăbim unii pe alții. Filmuleț care-i pus și la "spiritualitate ortodoxă", gândești că cine știe ce spiritualitate ortodoxă-i acolo, și el săracul e un filmuleț despre un islam murdar de sânge, nervos și transpirat, mascat cu o față de plastic zâmbitoare. Veselia vrăjmașilor. Doamne ferește și miluiește.

Revin, CARTA am gândit-o de la oameni, pentru oameni, pentru echilibru, ea se poate aplica oricărui guvern, nu are nimeni de suferit, oricărei ideologii politice, fără să răstoarne pe nimeni, pentru că scopul ei este omul, sau omenirea, cum am explicat și mai sus.

Pomeniți-mă.

DragosP 08.06.2015 06:48:50

În contextul de mai sus, "Fi" se sicrie cu doi "i".
"Fii sigur, nu fi sigur".
Din carta verbului "a fi" citire.

Florinvs 08.06.2015 08:11:23

Intradevar, familia este elementul de baza in orice societate, deoarece in primul rand familia este cea care asigura cresterea si educatia copiilor, iar statul are obligatia de a proteja familia traditionala, intemeiata de un barbat si o femeie.

Ioan_Cezar 10.06.2015 15:50:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 592201)

..........:)))
Daaaa, da-da-da-da-da-da!

Igor_Paslusnik 11.06.2015 17:31:46

Citat:

Și se "scrie", e cu un singur "i", nu cu doi "i", cum ai scris frăția ta: "sicrie". Că n-o murit încă nimeni.

Vezi? De aceea există o regulă a scrisului pe internet, anume că se permit greșeli, că le comiți intenționat, la tastatură.

Deci ce rost au aceste tente de ironie sardonică "îndreptătoare", nu știu. Că la mântuire nu ajută, nici ce am scris eu acum, nici ce ai scris frăția ta mai sus, Dragoș. Și nici ce a scris fratele Ioan.
CARTA e cât se poate de serioasă, deși rămâne o gândire nepotrivită "dezvoltatorilor" lumii, și nu o aplică.

Vitiate 11.06.2015 19:07:24

Cred ca o sa lesin de ras. Splendid sarcasmul lui Mihnea. Intotdeauna am spus ca acestia trei: Delia, Ioan Cezar si Mihnea Dragomir, ingroapa talantul nescriind carti. La ei, limbajul elevat este ca respiratia. Sarcasmul lor nu arde, ci odihneste.

Mie, "carta" asta de amploarea flatulentei de Podura aquatica intr-o baltoaca de 10*10 cm patrati, imi duce gandul la un eveniment cosmic de o amploare zguduitor de mare: vedeti pe Youtube "Matabele ants vs. Macrotermes termites", sau ceva de genul. Pai da, cam alea sunt proportiile luptei evocate de acea "carta", cam si ca faza cu colembola aia din baltoaca. Moshneagul are dreptate.

DragosP 11.06.2015 19:48:47

Citat:

În prealabil postat de Igor_Paslusnik (Post 592388)
Și se "scrie", e cu un singur "i", nu cu doi "i", cum ai scris frăția ta: "sicrie". Că n-o murit încă nimeni.

Vezi? De aceea există o regulă a scrisului pe internet, anume că se permit greșeli, că le comiți intenționat, la tastatură

M-am gândilit că decât să-i ducem dorul mai bine să nu-i simțilim lipsa.

EzioAuditore 11.06.2015 20:01:44

Citat:

cate greseli gramaticale am gasit pe acest forum, ar trebui sa corectez la 3,4 mesaje...

nga :26: dar o doza de intelegere nu strica... eu ma inteleg greu cu tastatura de pe tel de ex...

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:40:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.