![]() |
As vrea sa aflu parerile celor care au cunoscut pacatul si acum traiesc bucuria pocaintei si speranta iertarii.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ai dreptate.Nu prea imi ajuta sa stiu ca si altii au cazut in pacat, atata timp cat cu totii gresim, fiecare avandu-si pacatele sale, mai mult sau mai putin grave.Oricum ideea nu era ca acum sunt bucuroasa ci ca incerc sa-mi traiesc viata in pocainta.Tragedia este caderea in pacat.Ceea ce vroiam eu sa aflu era daca mai exista persoane care s-au intors la Dumnezeu dupa ce au dus o viata ne-ortodoxa, ca sa zic asa.Observ ca toti din jurul meu,ma refer la cei apropiati de Biserica sunt foarte sporiti in viata duhovniceasca si merg pe drumul credintei de mici iar eu pana nu demult nu aveam tangenta cu Biserica decat foarte rar.Acum incerc sa-L cunosc pe Dumnezeu si ma intreb cum am putut trai atata timp fara El, fara lecturile duhovnicesti.Cam asta vroiam sa zic.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Asta pentru ca altii, sau ceilalti sunt atata de "sporiti duhovniceste" de se vede de la o posta! :) |
Si mie Hrisos mi-a schimbat viata...nu stiu cum am putut trai atata timp in intuneric...Cateodata simt nevoia insa sa Ii ofer Lui Dumnezeu o pocainta adevarata pentru ca sunt convinsa ca nu ma caiesc destul ptr ce am facut.Oricum nu m-as putea niciodata intoarce la viata pacatoasa pe care o traiam.Nelinistea mea este si in legatura ceea ce am facut inainte...ma intreb daca, avand trecutul pe care il am, ma va putea accepta cineva asa?
|
Citat:
Adica de ce nu se schimba de fapt felul de faptuire??????;):D:( |
Citat:
|
Citat:
Mantuieste-te![color=red] |
Citat:
Totusi nu-mi pierd nadejdea ca voi fi iertata! |
Citat:
Iertarea e un dar nemeritat primit prin moartea Lui. Merita Sa-L slavim si sa traim toata viata langa El. |
Citat:
|
:)Vreau sa va multumesc pentru sfaturile incurajatoare pe care mi le-ati dat.Intr-adevar aveam nevoie de aceste vorbe.Voi incerca sa ma accept asa cum sunt, cu trecutul pe care il am, repetandu-mi mereu ca, prin Taina Spovedaniei, Dumnezeu m-a iertat!Sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa ne mantuim si sa ne intlnim intr-un coltisor din Rai!
|
,,Tot omul este pacatos" a spus Proorocul David intr-unul din psalmii sai. Deci nu trebuie sa deznadajduim atunci cand cadem, ci sa ne ridicam si prin pocainta sa iesim din starea pacatoasa. ,,Veniti la mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihnii pe voi."Domnul a spus aceste cuvinte si atunci avand acest liman spre care sa nazuim, avem totul. diavolul este viclean, el ne indeamna sa pacatuim si dupa ce o facem, ne arata urmarile pacatului, ingrozindu0ne si incercand sa ne arunce in deznadejde. Dumnezeu este Pastorul cel Bun care pt. fiecare oaie isi pune viata Sa. Cata Dragoste! Doamne ajuta
|
Toti cadem in pacat si cred ca nu exista unul care sa nu-si dea seama cat greseste.Important este sa continuam lupta.Preafericitul Augustin spunea :"Ai cazut,ridica-te!Ai cazut iar,ridica-te!".Doamne ajuta!
|
Citat:
|
Stiu asta,dar conteaza sa mergem mai departe.Dumnezeu ne iarta daca vede in noi pocainta,dorinta de schimbare si multa vointa de lupta.Doamne ajuta!
|
Sa previi e mult mai bine decat sa vindeci,dar ce faci cand ai cazut deja in pacat????In nici un caz nu poti ramane asa,nu??:)
|
Citat:
|
de o marturie mai puternica in sensul asta eu nu am auzit.. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Dupa cum sunt toti, si eu am cunoscut caderea, dar nu numai una, ci mai multe, poate chiar sute de caderi. O parte din mine ma impinge mereu s atraiesc usor, fara sa intru pe poarta cea stramta, iar partea cealalta care este cat un punct de lumina imi spune "Stefane, nu mai calca stramb". Este un razboi nevazut in care suntem toti, dar nu prea reusesc sa-i fac fata.
|
E un subiect plin de bucurie si tristete, as avea multe de spus aici, dar ma rezum la "Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"..Cat despre pocainta, as vrea sa o am dar..... desi am destui ani... nu am reusit inca sa pun inceput bun dar.. sper..
|
Draga Jenica, am citit de curand despre Parintele Salafiil (din Republica Moldova) in blogul lui Laurentiu Dumitru si am gasit un pasaj, menit sa ne dea speranta noua, celor care nu am pus inca un inceput bun:
" 30. Părintele era întru toate ca un Pateric viu. Toate cuvintele, miscările, felul în care mînca erau asa cum citesti în Pateric. Într-o zi părintele mi-a zis: „Eu nu eram asa dintotdeauna, că nu stiam cum trebuie să fie un călugăr. Da’ cînd am venit aici, fratele care era cu mine la chilie, mi-a citit din Patericul Sfîntului Sava. Eu nu mai citisem cartea asta, că pe vremea noastră nu era. Si acolo am aflat cum trebuie să fie un călugăr, carevasăzică. L-am pus pe frate să-mi citească în fiecare zi, ca să învăt eu pe de rost ce scrie acolo si să le spun celor ce vin la mine. De atunci am pus început bun si n-am mai făcut faptele de mai înainte. Pînă a citi cartea asta eu nu eram desăvîrsit, da’ pe urmă m-am făcut desăvîrsit”. Părintele a intrat la 16 ani în mănăstire și s-a nevoit din toate puterile sale cum a stiut. Atunci cînd a citit cartea care l-a schimbat era trecut de 85 de ani, dar chiar si la această vîrstă el a găsit putere si vointă să se schimbe cu o rîvnă mai înflăcărată decît a tinerilor. Asa ca , vezi, mai avem timp, doar ravna parintelui Salafiil sa o avem. Pana ajungem si noi la varsta de 85 ani, sa ne straduim ca parintele Salafiil si sa fac |
Citat:
Cu siguranta IL vomm gasi! Doamne ajuta! P.S.: Seraphim Rose... va spune ceva? Merita citit ceea ce a scris. |
Speranta...
Nu sunt pe cale numai petale ofrande pale de trandafiri... Dar stim ca spinul si-a pus rubinul chiar si pe crinul primei iubiri! Nu ne-aduc anii numai Betanii, dulci spovedanii in vreun apus. Dar stim ca ura si-a-ntins masura, varsandu-si zgura si pe Iisus! Si nu-i prea lesne, cu serpi la glezne, carari prin bezne a-ti netezi. Dar scris e doara ca-ntai e seara si noapte-amara. Si-apoi e zi! |
Citat:
|
:)mULTI AU CUNOSCUT TRAGEDIA CADERII..SI EU..DAR AM FOST NOROCOASA PENTRU CA DUMNEZEU M-A AJUTAT SA MA OPRESC LA TIMP,PENTRU CA NU AM MURIT,PENTRU CA MI-A MAI DAT O SANSA.
AM INCREDERE IN PLANURILE LUI DUMNEZEU SI MA STRADUI SI EU CU PASI DE FURNICA,SAU DE RAC SA MERG INAINTE |
Citat:
|
Citat:
|
Ii multumesc lui Dumnezeu ca nu m-a lasat sa imi gasesc sfarsitul vietii in secta in care eram, si nici copii nu mi-a daruit (prima sarcina am pirdut-o cand eram in secta)cat timp am stat acolo, dupa ce m-am intors in ortodoxie imediat am primit de la Dumnezeu copii.
|
caderea in pacat
Nu este vorba de a cadea in pacat. Ca doar ne nastem pacatosi, avem grmenul pacatului in structura noastra fireasca. Psalmistul spune aceste cuvinte la care am face bine sa luam seama. In pacat ma zamislit mama mea.Biblia are si alta expresie de a ne face cunoscut ca sintem pacatosi pina in maduva oaselor. Citim ca Toti am pacatuit si prin pacat a intrat moartea. Si pentruca toti au pacatuit moartea a trecut asopra tuturor oamenilor .
Nu stiu daca frumusetea ortodoxiei te scapa de aceasta osinda care planeaza asupra omuli.Ce stiu este ca ; venind inaintea lui Dumnezeu cu o inima sincera la el gasim indurare. Psalmistul spune asa de frmos prin ce a trecut el. Mi-am marturist Domnului vina pacatelor mele si El a iertat vina mea. Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 02:30:20. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.