Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Planificarea familiala (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1806)

Mihai-g 27.05.2007 00:30:13

Biserica Romano-Catolica declara ca " metodele de reglementare a nasterilor bazate pe autoobservatie si recurgerea la perioadele nefertile sunt conforme cu criteriile obiective ale moralitatii. Aceste perioade respecta trupul sotilor, incurajeaza afectiunea dintre ei si favorizeaza educarea unei libertati autentice" ("Catehismul Bisericii Catolice", art. 2370, in vers. rom., p.493).

B.O. nu a formulat pana in prezent un punct de vedere oficial privitor la planificarea familiala.

Ce parere aveti despre acesta pozitie a Bisericii Catolice? Credeti ca e intr-adevar morala?

cozia 27.05.2007 00:55:04

Eu zic ca daca planificarea familiala descrisa in citatul de mai sus ar fi fost unica problema care sta in calea reunificarii celor doua Biserici, nu ar fi fost nici o problema, si ne-am fi unit demult:)

Mirean 27.05.2007 04:40:16

Citat:

În prealabil postat de cozia
Eu zic ca daca planificarea familiala descrisa in citatul de mai sus ar fi fost unica problema care sta in calea reunificarii celor doua Biserici, nu ar fi fost nici o problema, si ne-am fi unit demult:)

"Cand tot ce ai pe lume este un ciocan, toate lucrurile din jur tin se par bibelouri!"

Topicul este "Planificarea familiala"!

Ioana_D 27.05.2007 18:43:50

Hmmm...
Ma bucur ca a deschis cineva subiectul acesta, e o problema pe care am discutat-o cu multa lume, si parerile au fost cam impartite. Unii prieteni de-ai mei apropiati de biserica sustin aceasta idee cu metoda calendarului, banuiesc ca la asta se refera citatul. Daca Dumnezeu a lasat aceasta perioada a lunii in care femeia nu ramane insarcinata, atunci nu ar fi pacat sa ne folosim de ea...si totusi ma gandesc ca daca o folosim in scop de CONTRACEPTIE nu e tocmai in conformitate cu scopul relatiilor dintre soti, nu? Adica ori ca folosim pastile, prezervative sau incercam prin metoda calendarului, tot acelasi scop il avem, acela de a nu rezulta un copil in urma actului sexual, si atunci nu ne opunem intr-un fel planului Lui Dumnezeu? oricum daca Dumnezeu vrea sa ne dea un copil, nici o metoda contraceptiva nu il poate impiedica, pentru ca se stie ca nu sunt 100% sigure, dar e vorba de intentiile noastre....ceva in genul "vreau sa am relatii cu sotul/sotia, dar nu vreau copii acum, ci alta data" Aceasta e, sa zic, dilema mea, pana la urma e corect in fata Lui Dumnezeu sa facem asta sau nu? Si ar mai fi un lucru, totusi casatoria vine si in sprijinul oamenilor pentru a-i feri de desfranare, pentru ca potfele trupesti sunt pana la urma omenesi si nu ne prea putem feri de ele, asa ca actul sexual nu e facut numai in scopul procreerii, sa fim realisti...asa deci, din acest punct de vedere metoda calendarului ar fi justificata.
Chiar mi-ar placea sa aud pareri, e o problema care intereseaza pe tinerii crestini, mai ales ca in ziua de azi e destul de greu sa cresti copii si sa le oferi conditii bune de viata.

Juli 27.05.2007 20:45:47

Citat:

În prealabil postat de Mihai-g
Biserica Romano-Catolica declara ca " metodele de reglementare a nasterilor bazate pe autoobservatie si recurgerea la perioadele nefertile sunt conforme cu criteriile obiective ale moralitatii. Aceste perioade respecta trupul sotilor, incurajeaza afectiunea dintre ei si favorizeaza educarea unei libertati autentice" ("Catehismul Bisericii Catolice", art. 2370, in vers. rom., p.493).

B.O. nu a formulat pana in prezent un punct de vedere oficial privitor la planificarea familiala.

Ce parere aveti despre acesta pozitie a Bisericii Catolice? Credeti ca e intr-adevar morala?

Inca un motiv in plus sa cred ca Biserica Catolica a ales calea cea mai usoara...dar gresita!

PISICUTA35 28.05.2007 12:39:32

La acest subiect cred ca ar trebui sa ne povesteasca cei care au terminat teologia si au familie, ce stiu ei ca preoti, cum se procedeaza. Pentru ca se observa ca nici preotii nu au mai mult de 2 copii.
Astept cu interes raspunsuri.

Juli 28.05.2007 18:55:12

Cand ai incredere in voia Domnului si te lasi cu totul in Mainile Lui, cred ca iti da El atati copii cati poti sa cresti (pentru ca, de ce sa nu recunoastem, de multe ori se invoca problema financiara).

Juli 28.05.2007 19:11:47

...si, da, si eu as vrea sa aud parerile unor teologi sau preoti, stiu chiar ca sunt preoti care "recomanda" metoda...

erzbet 29.05.2007 09:29:34

Metoda "calendarului" este cat se poate de nesigura, dar fiind ca rareori o femeie are menstruatie regulata si stie exact cand are ovultie. Cu aceasta metoda poti avea si 20 de copii. Buna observatia...nu am intalnit preot cu mai mult de 2-3 copii...
Si sa fim seriosi, daca Dumnezeu ti-ar da atati copii cat poti creste, nu ar mai exista pe la periferii familii cu 8-9 copii deveniti cersetori, casele de copii nu ar mai fi pline si nivelul de trai ar fi altul.

Nu stiu daca va inchipuiti cum ar fi ca toate cuplurile fertile(nu stiu un procent, dar hai sa luam in calcul unul minim, sa zicem 50%) ar avea cate 5-6-7 sau mai multi copii, unde am am ajunge? la canibalism?

ory 29.05.2007 16:25:51

Slava Domnului,eu am o data aproape exacta a menstruatiei(cu decalaj lunar de 2-3 zile),deci se poate tine cont de acest aspect in planificarea mea familiala,de fapt aceasta este si singura metoda contraceptiva pe care o adopt,lucru posibil si datorita intelegerii din partea sotului.Sa nu fiu incorecta,mai adopt si alte metode contraceptive(periodic),dar aceasta se-ntampla mai rar,calculul calendarului reprezinta metoda de baza si inofensiva,as putea spune.
Insa pentru multe dintre femei aceasta metoda nu este viabila,si deci apar sarcini nedoritesau diferite tendinte dure de renuntare la sarcina,ori de folosire a metodelor contraceptive.Este greu,mai ales cand nu mergi pe sintagma;"fac,copii cati mi-o da Dumnezeu".Eu cred ca ar trebui sa ne planificam foarte bine familia de viitor,nu sa concepem copii din greseala,ori doar din credinta,apoi acestia sa suporte consecintele iresponsabilitatii parintilor care nu fac fata cresterii copiilor si-a educatiei necesare acestora.

Sylvie 29.05.2007 18:05:41

Parerea mea este,ca daca cresinii s-ar consulta cu duhovnicul lor in astfel de cazuri,acesta ii poate ajuta f.mult,in sensul infranarii.Acesta cu ajutorul rugaciunilor lui,nu numai ca ii va ocroti de aceste caderi,dar vor putea intelege mai bine relatia dintre ei,ii va putea indruma astfel incat sa nu le fie mintea numai la CE CRED EI ca se poate intampla,dar si cum vor face fata in cazul aparitiei une noi sarcini.Mai clar,ii poate ajuta SA SE INTAREASCA IN CREDINTA.
Nu va ingrijorati,DUmnezeu are grija de fiecare suflet doar ca NOI UITAM ACEASTA.

dillema 29.05.2007 19:50:35

Citat:

În prealabil postat de Juli
Cand ai incredere in voia Domnului si te lasi cu totul in Mainile Lui, cred ca iti da El atati copii cati poti sa cresti (pentru ca, de ce sa nu recunoastem, de multe ori se invoca problema financiara).

ehhh saraca femeie...se pare ca nu esti casatorita de vorbesti cu o asa usurinta. Din partea barbatilor...sunt "crestini" care isi pun palma undeva si pleaca chair daca nevastasa saraca s-a scremut de 5 ori sa faca 5 copii.

Teoretic o femeie poate naste 35 de copii. Dar avand in vedere ca la fiecare nastere viata ii este pusa in pericol
-in timpul sarcinii ivind sau amplificand deja bolile existente pe care le are femeia
-in timpul nasterii cand apare riscul ca acea femeie sa moara
- dupa nstere cand se stie ca femeile trec printr-o stare depresiva altele mai intens (care duc la aparitia unor poli psihice incipiente sau deja anterior dezvoltate), sau mai putin intense (femeile mai norocoase).
In plus senzatia de "sufocare", liberatea pierduta din ce in ce mai mult cu fiecare copil nascut (indiferent de educatie)etc.

si sa mai mentionez si cele care au facut cezariana?
Se numeste astfel deoarece aceasta metoda a fost folosita pentru a-l salva pe Cezar 9imparat roman- considerat de origine divina descendent al zeitei venus), dupa o nastere prelungita, a fost taiat abdomenul mamei (e a bineinteles a murit dupa caci nu se stia pe atunci de coaserea abdomenului ). Aceasta metoda a fost des folosita ducand la moartea mamei. Abia in secolul 18 parca un individ a avut ideea sa coase abdomenul mamei iar aceasta a putut supravietui. Apoi aceasta metoda s-a perfectionat etc...
Dupa doua cezariene o femeie nu mai are voie sa faca un al treilea copil (care va fi nascut to prin cezariana) caci ii pune viata in pericol.Iar legarea trompelor e interzisa de Biserica. Deci femeia ar trebui sa moara doar pentru ca trebuie sa fac urmasi lu mousieur barbatul.
E tare nedreapta lumea asta...atat de nedreapta incat distruge si imaginea lui D-zeu transformandu-l intr-un monstru. D-zeu e Iubire, Dreptate, Perfectiune...
daca am aculta vorbele unora care pretind ca ar reprezenta Biserica sau vorbesc in necunostinta de cauza...ar aparea ca D-zeu ar fi un mare misogin si chiar criminal...impunand femeii chiar sa moara. D-zeu e dreptate in primul rand. Si femeia este o creatie a lui D-zeu asa ca...deci nu mai fiti asa severe cu voi insiva si nu mai "vorbiti" din lipsa de experienta ca unele habar nu au de ce inseamna sa duci in burta o potentiala fiinta 9 luni si cate griji cate fobii se nasc in cursul sarcinii, si ce maire responsabilitiate ai dupa ce copilul se naste...iar alte probleme iar fobii iar griji.

erzbet 29.05.2007 20:47:36

Da, decat sa zicem teste pentru ovultie, mai bine il intrebam pe duhovnic cand sa intretinem raporturi sexuale.
Si daca nu am menstruatie regulata si imi e frica de copii, adopt abstinenta. Sotul, bineinteles isi va gasi 4 amante(si nu am ce sa ii reprosez), eu imi inec amarul in mancare si devin obeza.
Sau: nu tin cont de nimic si dupa 5 copii cand deja corpul meu nu va avea inceput si sfarsit, ma lasa sotul.
Inca oscilez intre aceste 2 variante

moro.d 29.05.2007 22:13:45

nu e niciun atac la persoana, dar vreau sa raspund la intrebarea unora "de ce sunt tot mai putine femei kre isi doresc copii?"
cititi mesajul dillemei si o sa intelegeti...
eu una fac parte din acele persoane carora le este frik de o sarcina... prefer sa infiez
pe langa faptul k nu prea imi plac copiii mici... knd vad un copil nu ma gandesc decat prin ce trece saracul parinte...

si k sa fiu on topic... metoda calendarului este sigura atata timp cat menstruatia e regulata sau doctorul ti-a spus k poti s-o faci linistita...din cate stiu exista medicamente pt reglare.
dak e pacat sau nu... chiar nu stiu si nici nu vreau sa-mi dau cu parerea. :)

consuela 29.05.2007 22:31:50

metoda calendarului e cea mai proasta, din cauza asta in romania exista atatia copii strazii ca taranii tin doar metoda asta total ineficienta.
Cred ca mesajul ala cu inmultiti-va la nesfarsit era cand pamantul era gol, acum ne calcam in picioare nu mai este loc pe strada.
Cred ca ar fi bine ca barbatii astia gretosi sa se mai abtina de la atatea pacate sa nu ne mai ceara nici noua nici la altele dintre noi sau sa facem noi front comun sa nu le mai dam. Sunt ca niste hiene dupa sex mi-e scarba cand ii vad pe nesatuii astia gretosi.

cozia 29.05.2007 22:38:14

:D:D:D, auoleu, nu mai pot,:D:D:D

moro.d 29.05.2007 22:38:43

http://www.calmens.ro/metoda-calendarului.html :)

Mirean 29.05.2007 22:41:32

Citat:

În prealabil postat de consuela
metoda calendarului e cea mai proasta, din cauza asta in romania exista atatia copii strazii ca taranii tin doar metoda asta total ineficienta.
Cred ca mesajul ala cu inmultiti-va la nesfarsit era cand pamantul era gol, acum ne calcam in picioare nu mai este loc pe strada.
Cred ca ar fi bine ca barbatii astia gretosi sa se mai abtina de la atatea pacate sa nu ne mai ceara nici noua nici la altele dintre noi sau sa facem noi front comun sa nu le mai dam. Sunt ca niste hiene dupa sex mi-e scarba cand ii vad pe nesatuii astia gretosi.

Soro, iubesti si esti iubita?

consuela 29.05.2007 22:55:47

mai nu te alarma ca nu ma refeream la cei credinciosi, care mai tin un post ceva.

si sotul meu tine post cat de cat macar 2 sapt la inceput si 2 la sfarsit (asa ne-a dat duhovnicul) eu ziceam de aia care din pacate sunt majoritari si nu au nici un Dumnezeu , sa nu zici ca nu stii despre ce e vorba.

dillema 29.05.2007 23:11:19

Citat:

:D:D:D, auoleu, nu mai pot,:D:D:D

Acu ti se pare amuzant...dar sa te vad eu insurat ..sa vezi cum ai sa ii numeri zilele fertile sau nefertile dupa ce sotia ta Doamne ajuta o sa iti tranteasca vreo zece fete dupa metoda calendarului. Cum ai sa razi manzeste atunci. HEHE stii vorba...D-zeu nu bate cu parul!

cozia 30.05.2007 03:06:44

Acum mai nou se face vasectomie(parca), operatie de 15 minute si esti in picioare,copacel, iar a doua zi la servici...:D si nu mai trebuie sa-ti bati capul cu matematica, numarat zile, temperaturi, etc, dragoste sa fie

iar in privinta casatoriei:D, din PACATE, nu prea se mai inghesuie lumea... adevarul ca usor nu este,... noroc ca m-a invatat mama sa fac de toate, ca altfel...:)

krabu 30.05.2007 10:45:14

Vasectomia nu este reversibila.

Dincolo de toate contraceptia este un pacat. Pentru ca in sine dragostea si iubirea dintre soti are un rost. Anume nasterea de copii. De asemenea asta ajuta si la mantuirea sotiei in special dar si a barbatului.
In momentul in care cineva separa placerea (dragostea si iubirea trupeasca) de rostul ei atunci apare pacatul. In sine este un fel de furt. Vrei sa iei ceva dar in asa fel incat sa nu iei si responsabilitatile.

Cat despre lumea suprapopulata eu zic sa nu ne facem griji ca Dumnezeu stie mai bine. Daca va fi suprapopulata de oamenii apropiati de Dumnezeu va fi Raiul pe pamant. Si daca am fi mai putini dar mult mai rai decat acum sunt convins ca nu am duce`o mai bine doar ca ne intalnim cu mai putini oameni pe strada.

Cand merg duminica la biserica ne calcam in picioare ca este inghesuiala dar ma simt mult mai bine decat in autobuz sau la film sau la mall etc.

Inchei cu faptul ca eu cred despre contraceptie ca este un pacat (cam la fel cu fumatul si bautura - tot placeri trupesti) si ca problema supraaglomerarii nu este a noastra ci ne este bagata pe gat din afara (din vest si din vest-vest :)).

krabu 30.05.2007 10:53:35

Poate e cam dur ce cred, cu privire la rostul dragostei si al iubirii trupesti - nasterea de prunci.

Are si rostul de a uni si intari legaturile intre soti si sotie si de asemenea de a oferi climpe de placere dar in contextul vietii si responsabilitatii fata de copiii prezenti in casnicie. Clipe de placere in jertfa fata de copii.

Acum insa in vremea asta familia se jertfeste nu pentru copii ci pentru "progres", pentru teluri aberante - masina, vila si alte lucruri desarte cata vreme familia nu este cladita pe scopul mantuirii. Si in jertfa asta pentru idolul asa zisului progres familia are si ea nevoie de clipe de placere insa daca se poate fara adevarata responsabilitate. E un fel de crestinism ortodox dar fara straduinta credinciosului de a se impartasi.

Adica: merg la biserica, ma rog, fac cam tot ce`mi zice preotul dar nu ma ating de idolul meu: fumat, baut, adulter, contraceptie, clevetiri ...

Si cel mai important lucru care a fost amintit de catre cineva: problemele de contraceptie se rezolva nu la maniera generala (a zis nu stiu cine ...) ci se rezolva in mod particular, intre trei persoane: sotul,sotia si duhovnicul. Si prin ascultare totul va fi bine.

philalex 30.05.2007 11:47:24

e buna, trebuie gandit inainte....e greu de crescut copilasi, de aceea.....trebuie o planificare atenta....

Sylvie 30.05.2007 11:50:53

Si de ca sa nu mori dand nastere unui prunc...:)?!Asa se invata si ei minte sa se mai opreasca de la placerile trupesti...;):p.
Multe femei sufera din cauza asta...???.Nu merita o lectie...:)?
In plus,cele care mor sacrificandu-si viata pt. cineva,Domnul il va lua in sanul lui si ii va indeplini TOATE DORINTELE legate atat de copii cat si de sot...:)>Trebuie doar sa ai puterea s-o faci,iar aceasta NU VINE DECAT TOT DE LA DUMNEZEU...:).

Mirean 30.05.2007 11:58:04

Sylvie, pe voi, maicile, de ce va intereseaza planificarea familiala?

Scumpa mea "crestina", moartea unui dintre soti, indiferent de cauze, produce o durere inimaginabil de mare (pentru cei care se iubesc sincer). Asa ca, te rog, nici in gluma nu mai posta aberatii de genul celor de mai sus.

erzbet 30.05.2007 12:18:16

Citat:

Acum mai nou se face vasectomie(parca), operatie de 15 minute si esti in picioare,copacel, iar a doua zi la servici...:D si nu mai trebuie sa-ti bati capul cu matematica, numarat zile, temperaturi, etc, dragoste sa fie

iar in privinta casatoriei:D, din PACATE, nu prea se mai inghesuie lumea... adevarul ca usor nu este,... noroc ca m-a invatat mama sa fac de toate, ca altfel...:)

Doamne mesajul tau m-a indignat profund, te rog nu te supara, dar simt nevoia sa adresez urmatoarea intrebare: femeia daca foloseste sterilet, pastile, orice metoda contraceptiva, pacatuieste, de avort nu mai zic. DAR OPERATIA DE VASECTOMIE NU E??? De ce?? pentru ca sunteti barbati???

consuela 30.05.2007 12:36:26

mai dar o operatie sa le-o faca la barbati nu exista?
Eu am auzit ca exista o injectie care se face o data pe an la mascul si devine steril pe anul ala, daca i-ar lua si din pronirile animalice ar fi si mai bine.

consuela 30.05.2007 12:57:34

ma refeream tot asa la aia care nu respecta nimic, nu au nici o religie si nici un Dumnezeu, sunt numai dupa pofte si le curg balele, cred ca stiti si voi exemplare.

cozia 30.05.2007 20:06:33

Citat:

În prealabil postat de erzbet
Doamne mesajul tau m-a indignat profund, te rog nu te supara, dar simt nevoia sa adresez urmatoarea intrebare: femeia daca foloseste sterilet, pastile, orice metoda contraceptiva, pacatuieste, de avort nu mai zic. DAR OPERATIA DE VASECTOMIE NU E??? De ce?? pentru ca sunteti barbati???

Erzbet, toate sunt pacate, insa asta era una din solutii in cazul in care ai deja nr de copii dorit si vrei sa eviti accidentele care apar cu metoda calendarului( care este si ea un pacat daca stam sa ne gindim)

romandragut 30.05.2007 22:52:34

tarile care nu au planificare familiala au probleme demografice, sunt sarace si speranta de viata este scazuta.

exemplu: india, tarile, africane, bangladesh...

Sylvie 31.05.2007 11:32:36

Mirean,ma jignesti mereu...???!In primul rand ca nu sunt maica si in al doilea rand MIE CHIAR IMI PASA DE SUFERINTELE FEMEILOR...???.Ce nu-ti convine...:p?Ca am spus sa dea nastere unor prunci chiar cu pretul vietii lor...????Aceasta ar fii cea mai buna solutie PENTRU CA BARBATUL SA SE MAI ABTINA.Daca toate ar gandi acest lucru,sunt sigura ca BARBATUL S-AR MAI GANDI PUTIN SI LA FEMEIE...:p.

Mirean 31.05.2007 11:40:45

Citat:

În prealabil postat de Sylvie
Mirean,ma jignesti mereu...???!In primul rand ca nu sunt maica si in al doilea rand MIE CHIAR IMI PASA DE SUFERINTELE FEMEILOR...???.Ce nu-ti convine...:p?Ca am spus sa dea nastere unor prunci chiar cu pretul vietii lor...????Aceasta ar fii cea mai buna solutie PENTRU CA BARBATUL SA SE MAI ABTINA.Daca toate ar gandi acest lucru,sunt sigura ca BARBATUL S-AR MAI GANDI PUTIN SI LA FEMEIE...:p.

Si de ca sa nu mori dand nastere unui prunc... ?!Asa se invata si ei minte sa se mai opreasca de la placerile trupesti... - asta ai spus!!!!

Nu te jigneste nimeni Sylvie, poate este imaginatie ta! dar tu propui moartea femei ca metoda de "abtinere" a barbatului???

Sunt multe persoane frustrate care vad in batbat un aminal dormic de placeri trupesti...mai mult este chiar "animalul" de langa, adica sotul. De ce se marita femeile astea? Nu "casca" bine ochii inainte? Sau casatoria devine scop si un mijloc de a tece facil (material) prin viata?

Ce te face sa crezi ca sotii CARE ISI IUBESC SOTIILE nu se gandesc la ele?

Sylvie 31.05.2007 12:44:36

Mirean,oare ASA ISI IUBESTE BARBATUL FEMEIA DE LANGA EL...????Facand-o sa sufere...????
Ce stiti voi prin ce trece ea?Oare vorbiti despre acest lucru cu ea inainte de a va arata "dragostea"...????

dillema 31.05.2007 16:16:50

Citat:

Si de ca sa nu mori dand nastere unui prunc...:)?!Asa se invata si ei minte sa se mai opreasca de la placerile trupesti...;):p.
Multe femei sufera din cauza asta...???.Nu merita o lectie...:)?
In plus,cele care mor sacrificandu-si viata pt. cineva,Domnul il va lua in sanul lui si ii va indeplini TOATE DORINTELE legate atat de copii cat si de sot...:)>Trebuie doar sa ai puterea s-o faci,iar aceasta NU VINE DECAT TOT DE LA DUMNEZEU...:).

ma gadnesc daca tu ai suflet in tine...
Dar ce zici de femeile violate?????? Nu ai fost in cazul asta de aia vorbesti fara sa gandesti.

Cum iti permiti sa vorbesti asa de femeia care ti-a dat viata tot din placere. MI-e rusine sa pot crede ca sunt astfel de femei in sanul Bisericii. Instinctul sexual se manifesta mult mai puternic la barbati da vad ca nimeni nu ii pedepseste pentru asta...iar biata femeie ....
Nu pot sa cred

dillema 31.05.2007 16:19:56

Citat:

În prealabil postat de krabu
Poate e cam dur ce cred, cu privire la rostul dragostei si al iubirii trupesti - nasterea de prunci.

Are si rostul de a uni si intari legaturile intre soti si sotie si de asemenea de a oferi climpe de placere dar in contextul vietii si responsabilitatii fata de copiii prezenti in casnicie. Clipe de placere in jertfa fata de copii.

Asta sa o spui sotilor ca de obicei astia sar primii cand e vorba de un copil...din pacate in ultima vreme. O femeie accepta cu usurinta de a avea un copil..problema e barbatul.
De multe ori barbatul in cazul prieteniilor , daca apare un copil in afara casatoriei este primul care refuza ideea de a avea copii si impinge partenera de sex sa faca avort

dillema 31.05.2007 16:21:58

Citat:

Citat:

În prealabil postat de erzbet

Erzbet, toate sunt pacate, insa asta era una din solutii in cazul in care ai deja nr de copii dorit si vrei sa eviti accidentele care apar cu metoda calendarului( care este si ea un pacat daca stam sa ne gindim)

E pacat sa faci vasectomie tot o metoda de contraceptie e...dar defitiva si e pacat...dar ai dreptate e mult mai pacat sa ai un avort decat vasectomia. si te felicit, iata un barbat responsabil...ca femeile saracele s-au tot intoxicat cu tot felul de hormoni e si randul barbatului acum sa protejeze femeia

Mirean 31.05.2007 16:27:51

Citat:

Mirean,oare ASA ISI IUBESTE BARBATUL FEMEIA DE LANGA EL...????Facand-o sa sufere...????
Ce stiti voi prin ce trece ea?Oare vorbiti despre acest lucru cu ea inainte de a va arata "dragostea"...????

Sylvie, barbatul care ISI IUBESTE SOTIA nu o face sa sufere! Asta e ideea... Vad ca tu nu intelegi unde bat eu. De fapt nici nu ai cum...maicile, ca si calugarii, ar trebui sa evite sa se pronunte asupra chestiunilor familiale, sau macar asupra celor atat de intime ca "planificarea familiala".

cozia 31.05.2007 16:44:22

Duhul Sfint cel de viata dadator, si al cunostintelor in TOATE domeniile(daca este nevoie, ex. vorbitul in limbi...) are grija si de calugari si maici sa conoasca fara sa experimenteze. De nenumarate roi am ramas masca de bogatia de informatii despre planificarea copiilor auzite de la multi Parinti Duhovnici.

dillema 31.05.2007 17:04:00

Citat:

De nenumarate roi am ramas masca de bogatia de informatii despre planificarea copiilor auzite de la multi Parinti Duhovnici.

ca de ex? i-a da-ne o mana de ajutor!

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:37:59.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.