Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Apă de calitate (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18151)

Florin-Ionut 22.10.2015 11:53:00

Apă de calitate
 
Din cîte am înțeles, apa este pe locul 2 ca importanță pentru supraviețuire și pentru sănătate, după aer. Pe locul 3 este mîncarea.

Cîteva metode de a face rost de apă cît mai bună:

1/ Cauți un izvor cu apă de calitate, undeva la munte. Ultima oară am găsit unui în Cheile Nerei, dar cum nu locuiesc aproape de nici un izvor de acest tip, trebuie să caut altă soluție.

2/ Există o metodă de a purifica apa acasă:

http://home.clear.net.nz/pages/alter...lth/purify.htm

Pe scurt, apa se îngheață în două faze. Prima durează 4-5 ore pentru eliminarea apei grele și radioactive (dacă nu mă înșel) ”hard water and contains radio-nucleates”. A doua fază ia alte 8-12 ore pentru eliminarea metalelor grele, pesticidelor, nitraților, aditivilor chimici, a materiei organice și a altor elemente provenite din sistemul de canalizare ”heavy metals, pesticides, nitrates, chemical additives, organic matter and rubbish from the plumbing system”. Ar mai fi o fază înainte, pentru eliminarea clorului, dar să presupunem că folosim apă de fîntînă și nu de la robinet. Detalii pe saitul de mai sus.

Sînt foarte curios dacă cineva ar încerca metoda asta, deoarece eu nu am congelator. Mă bate gîndul să-mi cumpăr unul, dar înainte trebuie să testăm metoda.

3/ La botezul lui bebe2 am mers la un restaurant vegan unde aveau doar apă Perenna. Atunci am gustat pentru prima oară această apă și am fost plăcut surprins de calitatea ei, fără să știu nimic despre originea ei. Zilele astea am căutat niște informații și am găsit cîteva relevante:

http://www.perenna.ro/despre/
http://www.perenna.ro/galerie/
https://www.youtube.com/watch?v=JQgDMMDm7gE

4/ Prin abținerea de la mîncare și apă (post biblic, total, uscat, absolut), organismul se alimentează cu corpi cetonici și apă endogenă de cea mai înaltă calitate - toate provenind din grăsimile stocate dinainte. Doar că metoda asta este de foarte scurtă durată și o menționez doar ca fapt divers...

Poate știți voi și alte surse de apă de calitate (provenită din topirea zăpezii (?), aghiazma mare și mică șamd). Sper să nu menționați apa distilată.

AlinB 22.10.2015 11:55:35

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603221)
1/ Cauți un izvor cu apă de calitate, undeva la munte. Ultima oară am găsit unui în Cheile Nerei, dar cum nu locuiesc aproape de nici un izvor de acest tip, trebuie să caut altă soluție.

Ceea ce e in acceptiunea generala "izvor de calitate" nu corespunde neaparat cu realitatea.
Daca apa nu a trecut printr-un laborat de analiza poate fi toxica sau contaminata microbiologic.
De chestiile astea nu-ti dai seama doar gustand-o.

Citat:

2/ Există o metodă de a purifica apa acasă:
http://home.clear.net.nz/pages/alter...lth/purify.htm
Esti amuzant, cand ti se aduc statistici facute in baza unor cercetari stiintifice, zici "dar de unde stii ca sunt adevarate?".
In schimb, cum gasesti cate un articol ciudatel pe un site razletz il prezinti ca o mare descoperire neaparat adevarata.

Citat:

3/ La botezul lui bebe2 am mers la un restaurant vegan unde aveau doar apă Perenna. Atunci am gustat pentru prima oară această apă și am fost plăcut surprins de calitatea ei, fără să știu nimic despre originea ei. Zilele astea am căutat niște informații și am găsit cîteva relevante:
Eh, marketingul asta.
Daca e o apa atat de premiata, cum se face ca nu este nici un buletin de analiza pe site?
Sau poate nu am gasit eu link -ul, poti sa mi-l dai tu?

Citat:

4/ Prin abținerea de la mîncare și apă (post biblic, total, uscat, absolut), organismul se alimentează cu corpi cetonici și apă endogenă de cea mai înaltă calitate - toate provenind din grăsimile stocate dinainte. Doar că metoda asta este de foarte scurtă durată și o menționez doar ca fapt divers...
Da si nu.
O fi "endogena" apa dar pura nu prea.
O data cu consumarea grasimilor, organismul se poate intoxica cu propriile toxine stocate in grasimi.

Weight Loss May Release Stored Toxins
Environmental pollutants trapped in fat cells could be released back into circulation when people lose a lot of weight, researchers said.

http://www.medpagetoday.com/PublicHe...alHealth/22080

Body weight loss increases plasma and adipose tissue concentrations of potentially toxic pollutants in obese individuals.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11093288

Increased plasma levels of toxic pollutants accompanying weight loss induced by hypocaloric diet or by bariatric surgery.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16989697

Citat:

Poate știți voi și alte surse de apă de calitate (provenită din topirea zăpezii (?), aghiazma mare și mică șamd). Sper să nu menționați apa distilată.
Apa pluviala NU este potabila. Poate doar aia de pe Himalaya, dar si aia cu rezerve.
Apa de ploaie/zapada aduna poluantii din atmosfera, praf, etc.

Nu exista nici un studiu relevant ca sfintirea apei ar induce o purificare chimica sau chiar microbiologica.
De asta poti sa te convingi si singur, ducand la laborator doua mostre de apa, inainte si dupa sfintire.
Eu as paria pe faptul ca nu sunt diferente notabile in concentratia sarurilor dizolvate in apa.
Microbiologic, f. posibil la fel.

Da, apa distilata este o sursa de apa pura dar lipsa sarurilor e o problema.

Cea mai scurta cale (desi nu f. ieftina) de a obtine o apa de calitate este folosind filtrarea, in principal cu carbon + osmoza urmata de re-mineralizare controlata + tratament UV sau ozon.
Binenteles, se folosesc si filtre pentru particulele mari + se pot folosi filtre specializate pentru anumiti tipi de poluanti daca e cazul.
O astfel de instalatie costa in jur de 1500RON.

iuliu46 22.10.2015 12:30:22

Cea mai simpla solutie e sa inchizi computerul, sa deschizi robinetul, sa umpli cana si sa bei fara sa-ti mai bati capul cu tot felul de prostii.
Eu tot astept sa vad cand ajungem la aia care se hranesc cu razele soarelui, ca aia ma intereseaza. Africanii ar deveni mai obezi decat americanii. i:71:

crisstiann 22.10.2015 12:40:47

eu nici nu mai beau apa de la robinet, fac doar ceai de menta,sunatoare,coada soricelului,busuioc...sanatate curata cu ceaiurile astea

Florin-Ionut 22.10.2015 13:59:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603222)
Ceea ce e in acceptiunea generala "izvor de calitate" nu corespunde neaparat cu realitatea.
Daca apa nu a trecut printr-un laborat de analiza poate fi toxica sau contaminata microbiologic.
De chestiile astea nu-ti dai seama doar gustand-o.

Ce te împiedică să faci un test? Costă doar 25 de lei. Pentru teste complete e mult mai mult, undeva la 430 de lei.

Citat:

Esti amuzant, cand ti se aduc statistici facute in baza unor cercetari stiintifice, zici "dar de unde stii ca sunt adevarate?".
In schimb, cum gasesti cate un articol ciudatel pe un site razletz il prezinti ca o mare descoperire neaparat adevarata.
O să-ți răspund imediat cu alte statistici pe acel topic. Tot în baza cercetărilor.

Repet, în orașul tău poți face teste de tipul înainte / după.

https://moleculah2o.wordpress.com/20...naliza-a-apei/

Citat:

Eh, marketingul asta.
Daca e o apa atat de premiata, cum se face ca nu este nici un buletin de analiza pe site?
Sau poate nu am gasit eu link -ul, poti sa mi-l dai tu?
Poți să le dai un telefon, să le ceri în scris.

Adică pentru tine obținerea repetată a unui loc premiant în concursuri la care participă mii de mostre de apă din toată lumea este mai puțin plauzibil decît niște teste locale care se pot cumpăra ieftin.

Citat:

Da si nu.
O fi "endogena" apa dar pura nu prea.
O data cu consumarea grasimilor, organismul se poate intoxica cu propriile toxine stocate in grasimi.

Weight Loss May Release Stored Toxins
Environmental pollutants trapped in fat cells could be released back into circulation when people lose a lot of weight, researchers said.

http://www.medpagetoday.com/PublicHe...alHealth/22080

Body weight loss increases plasma and adipose tissue concentrations of potentially toxic pollutants in obese individuals.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11093288

Increased plasma levels of toxic pollutants accompanying weight loss induced by hypocaloric diet or by bariatric surgery.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16989697
Nu amesteca apa cu otrava. :)

Toxinele sînt într-adevăr eliminate nu numai din grăsime, într-o sesiune mai lungă de post ficatul, rinichii, sinusurile, plămînii și pielea au mult de lucru. E unu dintre scopurile pentru care postim.

A, că unii se aruncă din prima la sesiuni foarte lungi fără să știe ce-i așteaptă și se autointoxică - asta e altceva. De aia orice expert în domeniu recomandă perioade progresive, ca să nu ajungă oamenii la spital.

Citat:

Apa pluviala NU este potabila. Poate doar aia de pe Himalaya, dar si aia cu rezerve.
Apa de ploaie/zapada aduna poluantii din atmosfera, praf, etc.
De acord.

Citat:

Nu exista nici un studiu relevant ca sfintirea apei ar induce o purificare chimica sau chiar microbiologica.
De asta poti sa te convingi si singur, ducand la laborator doua mostre de apa, inainte si dupa sfintire.
Eu as paria pe faptul ca nu sunt diferente notabile in concentratia sarurilor dizolvate in apa.
Microbiologic, f. posibil la fel.
Păi nu prea induce. Cînd am depozitat 200 de litri de apă transformînd-o în aghiazmă mare, am băut-o pe toată în timp și pe măsură ce treceau săptămînile era tot mai greu de băut.

Citat:

Da, apa distilata este o sursa de apa pura dar lipsa sarurilor e o problema.
Am citit și păreri contrarii. Deși unii ca Bragg o recomandă pentru postul cu apă, eu unul m-am abținut.

Citat:

Cea mai scurta cale (desi nu f. ieftina) de a obtine o apa de calitate este folosind filtrarea, in principal cu carbon + osmoza urmata de re-mineralizare controlata + tratament UV sau ozon.
Binenteles, se folosesc si filtre pentru particulele mari + se pot folosi filtre specializate pentru anumiti tipi de poluanti daca e cazul.
O astfel de instalatie costa in jur de 1500RON.
Am băut după filtre de 1000 de lei, dar și de 2000 de lei (cu vreo 8 tipuri de filtrare). Eu știam că apa trebuie să fie insipidă, or aia avea un gust de-mi venea s-o scuip afară. Oare de ce? Nu-mi spune că n-au fost schimbate, că la ăla de 2000 de lei era nou cînd am testat-o. Eu unul n-o să dau bani pe așa ceva, nici să mi le dai pe gratis nu-mi trebuie.

Florin-Ionut 22.10.2015 14:03:22

Citat:

În prealabil postat de crisstiann (Post 603227)
eu nici nu mai beau apa de la robinet, fac doar ceai de menta,sunatoare,coada soricelului,busuioc...sanatate curata cu ceaiurile astea

Prin fierbere consumi în continuare o cantitate considerabilă de clor, fluoruri, rugină, aluminiu și alți balauri care zac pe țeavă. Mai bine o fierbi pe aia de la fîntînă, de preferință cu foraj de adîncime (~100 de metri).

crisstiann 22.10.2015 15:20:16

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603231)
Prin fierbere consumi în continuare o cantitate considerabilă de clor, fluoruri, rugină, aluminiu și alți balauri care zac pe țeavă. Mai bine o fierbi pe aia de la fîntînă, de preferință cu foraj de adîncime (~100 de metri).

-poate fierb si balaurii...
-las ca sunt alti balauri ca ne dau tarcoale,sunt probleme mai mari decat astea

AlinB 22.10.2015 20:47:13

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603231)
Prin fierbere consumi în continuare o cantitate considerabilă de clor, fluoruri, rugină, aluminiu și alți balauri care zac pe țeavă. Mai bine o fierbi pe aia de la fîntînă, de preferință cu foraj de adîncime (~100 de metri).

Fierberea nu elimina nitritii - din pacate foarte des intalniti la apa de fantana din zonele agricole.

cocacoc 23.10.2015 11:09:22

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603221)
Din cîte am înțeles, apa este pe locul 2 ca importanță pentru supraviețuire și pentru sănătate, după aer. Pe locul 3 este mîncarea.

Apa o gasesti in toate mancarurile. Ca un exemplu, cartofii prajiti au vreo 40% apa, adica 100 de grame de cartofi prajiti au in ei 40 grame de apa, laptele 85% apa, fructe legume de pe la vreo 80% in sus. In functie de ce mananci si cata activitate ai, nici nu trebuie sa mai bei apa .

Florin-Ionut 23.10.2015 11:23:44

Citat:

În prealabil postat de cocacoc (Post 603260)
Apa o gasesti in toate mancarurile. Ca un exemplu, cartofii prajiti au vreo 40% apa, adica 100 de grame de cartofi prajiti au in ei 40 grame de apa, laptele 85% apa, fructe legume de pe la vreo 80% in sus. In functie de ce mananci si cata activitate ai, nici nu trebuie sa mai bei apa .

Apa e absolut necesară pentru digestie și nu numai. Doar dacă nu mănînci nimic vreo cîteva zile, nu trebuie să te hidratezi, dar cu toate astea apa e generată în ficat din resursele de grăsime ale organismului pentru că este nevoie de apă.

După ce mănînci ți se face sete, dacă nu mănînci nu ți-e sete (confirm din experiență).

AlinB 23.10.2015 11:34:55

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603266)
Apa e absolut necesară pentru digestie și nu numai. Doar dacă nu mănînci nimic vreo cîteva zile, nu trebuie să te hidratezi, dar cu toate astea apa e generată în ficat din resursele de grăsime ale organismului pentru că este nevoie de apă.

După ce mănînci ți se face sete, dacă nu mănînci nu ți-e sete (confirm din experiență).

Dintr-un kg de grasime nu produci apa nici pentru o zi.
Si nu slabesti 1kg pe zi - ar inseamna sa consumi 7000kcal, adica ceva gen, esti ciclist in turul Frantei.
Caz in care iti mai trebuie inca vreo 2-3 litri de apa aditionala.

AlinB 23.10.2015 11:36:06

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603231)
Prin fierbere consumi în continuare o cantitate considerabilă de clor, fluoruri, rugină, aluminiu și alți balauri care zac pe țeavă. Mai bine o fierbi pe aia de la fîntînă, de preferință cu foraj de adîncime (~100 de metri).

Daca e de foraj de adancime nu e neaparat potabila.
Poate fi contaminata cu diverse saruri minerale in exces (calcar, mangan, etc.)

AlinB 23.10.2015 11:42:06

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603230)
Ce te împiedică să faci un test? Costă doar 25 de lei. Pentru teste complete e mult mai mult, undeva la 430 de lei.

Un test de 25 lei nu are nici o relevanta. Ce e aia, turbiditatea?
Plus, nu ma intereseaza chestiunea ca sa sponsorizez astfel de cercetari :)

Citat:

Adică pentru tine obținerea repetată a unui loc premiant în concursuri la care participă mii de mostre de apă din toată lumea este mai puțin plauzibil decît niște teste locale care se pot cumpăra ieftin.
Hai sa fim seriosi, insasi ideea de concurs de apa plata suna cel putin dubios.
Teste alea, daca sunt falsificate, atrag consecinte penale.
Nu si pentru premii care poate sunt cumparate.

Citat:

Păi nu prea induce. Cînd am depozitat 200 de litri de apă transformînd-o în aghiazmă mare, am băut-o pe toată în timp și pe măsură ce treceau săptămînile era tot mai greu de băut.
Pai da :)

Citat:

Am băut după filtre de 1000 de lei, dar și de 2000 de lei (cu vreo 8 tipuri de filtrare). Eu știam că apa trebuie să fie insipidă, or aia avea un gust de-mi venea s-o scuip afară. Oare de ce? Nu-mi spune că n-au fost schimbate, că la ăla de 2000 de lei era nou cînd am testat-o. Eu unul n-o să dau bani pe așa ceva, nici să mi le dai pe gratis nu-mi trebuie.
Depinde de sistemul de filtrare. Dupa osmoza ar trebui sa fie fara absolut nici un gust. Daca mai are alte sisteme dupa osmoza - poate alea erau problema.

Daca e doar micro/ultrafiltrare, aia nu elimina tot si daca ceea ce intra era deja groaznic la gust..

Sunt si tzepari care vand produse "made in china" fara nici un fel de certificari si atunci te trezesti si cu mai multe produse dubioase in apa.

Daca era asa teribil rezultatul, de ce nu au schimbat filtrul?

Florin-Ionut 23.10.2015 11:48:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603272)
Dintr-un kg de grasime nu produci apa nici pentru o zi.
Si nu slabesti 1kg pe zi - ar inseamna sa consumi 7000kcal, adica ceva gen, esti ciclist in turul Frantei.
Caz in care iti mai trebuie inca vreo 2-3 litri de apa aditionala.

În lipsa digestiei calculele clasice nu fucționează la fel.

Din grăsime trebuie să produci și energie pentru celule, nu doar apă. Cu toate astea, check this out:
…human fat is saturated fat. Saturated with Hydrogen. For every carbon in the fat chain there’s about 2 hydrogen atoms. These combine with the oxygen you breath to form water. I have actually observed one patient gain weight during a dry fast.. because he was dehydrated and produced water from the fat: 2 grams of Hydrogen plus 16 grams of Oxygen gives you 18 grams of water. Thus Filonov is right. Under some circumstances we can make a lot more water than 1.2 liters.. from fat and from carbohydrates.
L-am citat pe Andre Kruger, medic, omul lucrează la o clinică din Africa de Sud și a supravegheat timp de mulți de ani (scrie undeva pe fastingconnection.com cîți anume) pacienți care au postit cu și fără apă. Iar Filonov știi cine e.

iuliu46 23.10.2015 11:50:11

Cine crede ca poate trai cu apa din grasimi e liber sa incerce. De ce sa raspandim articole gasite pe net ? Sa-si ia aia care cred asta apa din grasimea proprie timp de o saptamana si o sa credem toti. :1:

iuliu46 23.10.2015 11:54:19

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603278)
În lipsa digestiei calculele clasice nu fucționează la fel.

Din grăsime trebuie să produci și energie pentru celule, nu doar apă. Cu toate astea, check this out:
…human fat is saturated fat. Saturated with Hydrogen. For every carbon in the fat chain there’s about 2 hydrogen atoms. These combine with the oxygen you breath to form water. I have actually observed one patient gain weight during a dry fast.. because he was dehydrated and produced water from the fat: 2 grams of Hydrogen plus 16 grams of Oxygen gives you 18 grams of water. Thus Filonov is right. Under some circumstances we can make a lot more water than 1.2 liters.. from fat and from carbohydrates.
L-am citat pe Andre Kruger, medic, omul lucrează la o clinică din Africa de Sud și a supravegheat timp de mulți de ani (scrie undeva pe fastingconnection.com cîți anume) pacienți care au postit cu și fără apă. Iar Filonov știi cine e.

E o prostie pentru ca o parte din apa care se produce in urma oxidarii grasimilor se elimina. Dar incearca, poate are dreptate site-ul ala. Sau te pomenesti ca ti-e frica sa nu te ingrasi ? :1:

catalin2 23.10.2015 12:20:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603275)
Depinde de sistemul de filtrare. Dupa osmoza ar trebui sa fie fara absolut nici un gust. Daca mai are alte sisteme dupa osmoza - poate alea erau problema.

Cu osmoza (inversa) e o problema, pentru ca elimina si un mare procent din mineralele necesare in apa (calciu, magneziu, etc.) De aceea unele filtre de osmoza au si un filtru de remineralizare, care introduce minerale in apa filtrata. Deci se obtine o apa distilata, care a apoi e remineralizata. Dar doar unele filtre de osmoza au si remineralizare. De aceea osmoza nu este recomandata la filtrarea apei de la robinet, doar in cazuri de poluare mai grava, cu nitriti, nitrati, etc.
Pentru apa obisnuita, care nu e poluata grav, se foloseste filtrul cu carbon, care nu elimina si metalele benefice.
P.S. Apa filtrata prin osmoza nu are gust bun daca nu e remineralizata. De altfel apa distilata se spune ca are un gust salciu (eu nu am baut).

iuliu46 23.10.2015 12:39:51

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 603283)
P.S. Apa filtrata prin osmoza nu are gust bun daca nu e remineralizata. De altfel apa distilata se spune ca are un gust salciu (eu nu am baut).

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603281)
Eu știam că apa trebuie să fie insipidă, or aia avea un gust de-mi venea s-o scuip afară. Oare de ce?

Hotarati-va. Ori trebuie sa fie insipida, ori trebuie sa aiba gust bun. Ca deja am chemat instalatorul. :1:

ovidiu b. 23.10.2015 13:03:17

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 603231)
Prin fierbere consumi în continuare o cantitate considerabilă de clor, fluoruri, rugină, aluminiu și alți balauri care zac pe țeavă. Mai bine o fierbi pe aia de la fîntînă, de preferință cu foraj de adîncime (~100 de metri).

Sunt cazuri în care nu adâncimea puțului dă calitatea apei (un foraj cu adâncimea de 80 de metri - zonă submontană și un foraj de 140 de metri - zonă de deal). Distanța între cele două foraje este de aproximativ 40 de km. Apa din ambele puțuri nu este potabilă, ținând cont de analizele făcute. Între cele două foraje am executat pe un deal un foraj de 24 de metri adâncime cu apă potabilă.

ps: știi cât costă un foraj ~ 100 de metri? :)

ovidiu b. 23.10.2015 13:04:55

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 603286)
Hotarati-va. Ori trebuie sa fie insipida, ori trebuie sa aiba gust bun. Ca deja am chemat instalatorul. :1:

......:)))

AlinB 23.10.2015 13:08:33

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 603279)
Cine crede ca poate trai cu apa din grasimi e liber sa incerce. De ce sa raspandim articole gasite pe net ? Sa-si ia aia care cred asta apa din grasimea proprie timp de o saptamana si o sa credem toti. :1:

O saptamana se poate (daca nu maninci).
Chiar si doua in unele cazuri.
Mai mult insa..

AlinB 23.10.2015 13:09:51

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 603287)
ps: știi cât costă un foraj ~ 100 de metri? :)

2-300ron/metru inclusiv tubulatura.
Cu riscul ca forajul sa dea de o stanca si sa trebuiasca mutat, ce s-a forat platesti oricum

Florin-Ionut 23.10.2015 13:10:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603222)
Daca e o apa atat de premiata, cum se face ca nu este nici un buletin de analiza pe site?

Cîteva date de pe eticheta sticlei de apă minerală naturală plată:

ANIONI mg/l

Fluoruri < 0,1
Cloruri < 3,5
Nitrați 2,1
Nitriți < 0,003
Sulfați 15,8
Reziduu sec la 180 de grade Celsius 269
PH la 20 de grade 7,29


CATIONI mg/l

Sodiu 1,76
Potasiu 0,57
Magneziu 7,7
Calciu 94,9

LAREX Raport de expertizare seria F nr. 006306/16.07.2012

AlinB 23.10.2015 13:12:56

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 603283)
Cu osmoza (inversa) e o problema, pentru ca elimina si un mare procent din mineralele necesare in apa (calciu, magneziu, etc.) De aceea unele filtre de osmoza au si un filtru de remineralizare, care introduce minerale in apa filtrata. Deci se obtine o apa distilata, care a apoi e remineralizata. Dar doar unele filtre de osmoza au si remineralizare. De aceea osmoza nu este recomandata la filtrarea apei de la robinet, doar in cazuri de poluare mai grava, cu nitriti, nitrati, etc.
Pentru apa obisnuita, care nu e poluata grav, se foloseste filtrul cu carbon, care nu elimina si metalele benefice.
P.S. Apa filtrata prin osmoza nu are gust bun daca nu e remineralizata. De altfel apa distilata se spune ca are un gust salciu (eu nu am baut).

Am mentionat deja filtrul de remineralizare.
Fiecare si-l echipeaza cum crede de cuviinta.
Apa de oras e poluata oricum, prin tratamentele de "potabilizare".

Nu sa te omoare peste noapte - e cumva la fel ca fumatul.

Apa pura e insipida, nu are cum sa aiba "gust salciu" decat daca e contaminata microbiologic.

catalin2 23.10.2015 13:13:22

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603222)
Nu exista nici un studiu relevant ca sfintirea apei ar induce o purificare chimica sau chiar microbiologica.
De asta poti sa te convingi si singur, ducand la laborator doua mostre de apa, inainte si dupa sfintire.
Eu as paria pe faptul ca nu sunt diferente notabile in concentratia sarurilor dizolvate in apa.
Microbiologic, f. posibil la fel.

De fapt sunt gresite ambele afirmatii. In primul rand exista un studiu stiintific, il stii si tu pentru ca am disctuat despre asta acum cativa ani. Tu ai sustinut ca aceea e o conspiratie a ziarelor, desi am gasit si institutul unde a fost facut, cercetatorul care a condus echipa. Mai mult, am gasit chiar si un protest al unei asociatii de atei din acel oras (Sankt Petersburg, cred), care erau nemultumiti ca institutul din acel oras a folosit fondurile publice pentur a face acel experiement. Si tu ai spus ca nu a existat acel experiment.
In al doilea rand, minunile si harul au influenta si asupra materiei. Am observat ca mai multe ori ca tu nu intelegi exact acest lucru. De exemplu in discutia despre fotografie, despre Impartasanie, etc. Cred ca toate aceste discutii in contradictoriu au la baza o neintelegere comuna, faptul ca harul actioneaza si asupra materiei. Uite un exemplu simplu: sfintele moaste. ca sa fie considerate sfinte moaste trebuie sa aiba niste caracterisitci, care sunt fizice (neputrezirea, miros specific, uscate, culoare caracteristica, etc.). Acestea se datoreaza harului. La fel, vindecarile miraculoase nu sunt doar ceva abstract, vindecarea ologului insemana ca acela s-a vindecat de o problema fizica, nu doar psihica sau sufleteasca.
Revenind la apa sfintita, daca nu are niciun efect fizic asupra apei, atunci care e deosebirea fata de o apa obisnuita? De ce catolicii pun sare, ca sa nu se strice? Acum gandeste-te si tu logic, de ce se strica apa obisnuita dupa un timp? Din cauza microorganismelor din ea. Inainte era obiceiul sa se puna o sticluta de apa sfintita cand se construia o casa, in unele zone. Scrie ca au gasit o astfel de sticluta ingropata cu 100 de ani in urma, apa fiind buna de baut. Fa acum legatura cu microorganismele.

catalin2 23.10.2015 13:21:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603292)
Am mentionat deja filtrul de remineralizare.
Fiecare si-l echipeaza cum crede de cuviinta.

Am vazut dupa ce am scris mesajul meu ca in alt mesaj mentionai de remineralizare. Dar nu toate filtrele de osmoza au si remineralizare.
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603292)
Apa de oras e poluata oricum, prin tratamentele de "potabilizare".

Era vorba de contaminarea grava, cu nitriti, nitrati, etc. Apa de la robinet nu are asa ceva, de obicei.
Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603292)
Apa pura e insipida, nu are cum sa aiba "gust salciu" decat daca e contaminata microbiologic.

Era vorba de apa distilata, nu apa pura. Normal ca apa de izvor are un gust bun. De altfel chiar producatorii de filtre prin osmoza spun ca remineralieaza apa ca sa redea gustul placut. Probabil Florin a baut o apa filtrata prin osmoza care nu era remineralizata, de aceea nu avea gust bun.

AlinB 23.10.2015 13:26:24

Uite cum se obtine apa de robinet, cea "potabila".

https://www.youtube.com/watch?v=eIoSt0-K7wI

Cine poate numara cate chimicale se folosesc in proces?

AlinB 23.10.2015 13:28:37

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 603295)
Am vazut dupa ce am scris mesajul meu ca in alt mesaj mentionai de remineralizare. Dar nu toate filtrele de osmoza au si remineralizare.

Era vorba de contaminarea grava, cu nitriti, nitrati, etc. Apa de la robinet nu are asa ceva, de obicei.

Era vorba de apa distilata, nu apa pura. Normal ca apa de izvor are un gust bun. De altfel chiar producatorii de filtre prin osmoza spun ca remineralieaza apa ca sa redea gustul placut. Probabil Florin a baut o apa filtrata prin osmoza care nu era remineralizata, de aceea nu avea gust bun.

Toate care se vand acum, au sau il poti cumpara ca optiune.
Nu la fel era si acum 3-5 ani.
Atunci se dezbatea intens daca e buna sau nu apa filtrata osmotic, pentru ca nu are minerale.

Apa distilata e o apa pura si insipida.
Apa de izvor nu, are diverse minerale.

AlinB 23.10.2015 13:36:07

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 603293)
De fapt sunt gresite ambele afirmatii. In primul rand exista un studiu stiintific, il stii si tu pentru ca am disctuat despre asta acum cativa ani. Tu ai sustinut ca aceea e o conspiratie a ziarelor, desi am gasit si institutul unde a fost facut, cercetatorul care a condus echipa.

Eroare tde logica tipica.

https://en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias

Si eu pot sa zic ca este unul Catalin2 de pe forum crestin care in ascuns sacrifica pisici in cimitir ca ofranda diavolului.
Faptul ca toata lumea stie ca exista un Catalin2 pe forum crestin nu inseamna ca el sacrifica pisici in cimitir ca ofranda diavolului.

Citat:

Mai mult, am gasit chiar si un protest al unei asociatii de atei din acel oras (Sankt Petersburg, cred), care erau nemultumiti ca institutul din acel oras a folosit fondurile publice pentur a face acel experiement. Si tu ai spus ca nu a existat acel experiment.
Serioooos? Ia sa vedem, oare unde, tot intr-un tabloid rusesc, chiar langa stirea despre operatia de sani a cine stie carei vedere si a divortului alteia?

Citat:

In al doilea rand, minunile si harul au influenta si asupra materiei. Am observat ca mai multe ori ca tu nu intelegi exact acest lucru. De exemplu in discutia despre fotografie, despre Impartasanie, etc.
Am observat ca de cele mai multe ori scoti teorii SF din burta si vrei sa le vinzi pe post de ortodoxie autentica.
Crestin nu inseamna credul sau prost.

Citat:

Cred ca toate aceste discutii in contradictoriu au la baza o neintelegere comuna, faptul ca harul actioneaza si asupra materiei.
Asteptam de la tine buletinele de analiza de la apa dinainte de a fi transformata in aghiasma si dupa.
Ca restul, e vorbarie.

Nu ar fi mult, cu 1000 lei poti demonstra si tu o data in viata ca fanteziile tale au o baza reala.


Citat:

Scrie ca au gasit o astfel de sticluta ingropata cu 100 de ani in urma, apa fiind buna de baut. Fa acum legatura cu microorganismele.
Dupa 100 ani, orice bacterie care ar mai fi fost in apa respectiva, mai mult ca sigur e moarta.
Deci da, e posibil sa fie buna de baut.

Asta ca sa nu mai vorbim de alta eroare de logica, tipica pentru cei certati cu ea:

https://en.wikipedia.org/wiki/Anecdotal_evidence

abaaaabbbb63 23.10.2015 13:55:08

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603296)
Uite cum se obtine apa de robinet, cea "potabila".

https://www.youtube.com/watch?v=eIoSt0-K7wI

Cine poate numara cate chimicale se folosesc in proces?

1. Activated Carbon (Filtrare)
2. Aluminum Sulfate (Filtrare)
3. Organic Polymers (Filtrare)
4. Micro Sand (Pentru filtrare, toate chimicalele de filtrare sunt folosite ca sa elimine chimicale periculoase din apa, dar sunt eliminate dupa aceea)
5. Anthracite (in filtre, nu la propriu in apa, aici sunt scoase chimicalele precedente)
6. 1.9 mg of Chlorine for every liter of water (Dezinfecteaza apa)
7. Phosphate (Pentru a ridica pH-ul)
8. Silicate (impiedica depunerea calcarului pe tevi)

Ce am castigat?

AlinB 23.10.2015 14:05:50

Ti-a scapat 9:
1. Noroi si rugina de pe tevile de distributie a apei.
Mai ales dupa ce apa a fost oprita, chiar si pentru scurt timp.

Ai castigat un pahar de apa de robinet. :)

Vreau sa cumpar cat mai curand un filtru in carcasa transparenta cu filtrare mai mica de 100 microni (din ala am deja) pentru alimentarea generala si o sa-i fac poze inainte si dupa (doar) o luna adica 7-8mc de apa.

Rezultatul cred ca se poate intui deja.

iuliu46 23.10.2015 14:07:15

https://www.youtube.com/watch?v=KTzlu1Js784

AlinB 23.10.2015 14:11:45

Asta nu ne mai priveste :)

Sau poate ii priveste pe aia din Delta, Constanta, Tulcea, etc. care beau apa din Dunare (probabil).. :)

iuliu46 23.10.2015 14:17:11

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 603305)
Asta nu ne mai priveste :)

Sau poate ii priveste pe aia din Delta, care beau apa din Dunare.. :)

Mai tare decat how it`s made. Daca au asa de mare grija de apa menajera, inseamna ca se ocupa si de asta pe care-o bem.
Nu stiu de ce, eu am mai mult incredere in apa de la robinet decat in aia care umplu bidoane de la robinet si ti-o vand in supermarket. Indiferent de cat de premiata e aia din supermarket. :1:

AlinB 23.10.2015 14:36:58

Nu stiu daca o umplu de la robinet.

Apropo, a fost gasita apa de supermket cu...fecale.

Dar din pacate nu doar aia ci si apa "de izvor"

Apă plată cu streptococi și materii fecale comercializată în magazinele din Brașov

Sunteți siguri că apa plată din comerț e curată? Inspectorii sanitar-veterinari din Brașov au descoperit streptococi și materii fecale în apa plată comercializată în magazine. Aceleași probleme au fost semnalate și în cazul a jumătate din izvoarele de apă potabilă ale județului Brașov. În ceea ce privește apa îmbuteliată, inspectorii au dispus retragerea de pe piață a loturilor cu probleme.

http://www.cotidianul.ro/apa-plata-c...brasov-140956/

Microbiologic, apa de robinet poate fi curata, datorita clorului, dar clorul ramas in ea nu cred ca te ajuta la sanatate.
Si probabil nu e doar clorul.


Ora este GMT +3. Ora este acum 18:47:32.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.