![]() |
Idei ateiste
Buna ! Sunt intr-o incurcatura : nu stiu ce sa ii raspund unui ateu la articolul urmator : http://www.bibliapentrusceptici.ro/ . Ma puteti ajuta ?
|
Citat:
Nu-i raspunde. :1: |
Citat:
:21: situl ala(ca multe altele) e doar un gunoi si nu se merita sa dialoghezi cu papagali,dar pentru linistea ta sunt multe resurse pe net care demonteaza toate idioteniile debitate de atei http://usminc.org/images/136BC.pdf |
Da, dar problema e ca ateul ala o tot sminteste pe o prietena de-a mea cu site-ul asta si defapt am uitat sa precizez ca vreau sa ii raspund ei , ca sa nu se sminteasca .
|
Citat:
|
Citat:
|
Sau daca nu poti renunta la ea, invata cum sa faci un atac DDoS. Blochezi site-ul si nu mai ai nici o problema. :71:
|
Citat:
https://mihaisarbu.wordpress.com/201...iul-testament/ |
Citat:
http://armoniabibliei.blogspot.co.uk/ |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Pai omul a zis ca n-are nici o problema.
Prietena are. Caz in care poate sa o indrume spre niste carti, spre un preot.. Nu este aici locul si conditiile pentru a demonta un intreg manual de propaganda atee. Daca pe femeie o trage atza spre chestiile astea, e clar ca nu are treaba cu credinta. Si daca baietu' le are cu credinta, poti sa te intrebi oare ce cauta cu o femeie care nu-i impartaseste convingerile? Crede cineva ca s-a indragostit de sufletul ei cel bun care cata spre Dumnezeu? |
Citat:
Oricît am ocoli subiectul, în viitor cineva va reveni și va fi tratat cu aceeași indiferență. |
Aceste probleme si nelamuriri ar trebui discutate cu un preot sau duhovnic, deoarece el ar fi cel mai in masura sa raspunda nedumeririlor legate de Biblie pe care le are prietena initiatorului topicului!
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Ca de ajutat nu-i poti ajuta, daca-s irationali oricum nu pot pricepe oricat le-ai explica. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Functioneaza mai bine decat o tona de explicatii. De altfel, nu ii poti demonta rational inclinatiile spre ateism, e vorba de autoritatea din care vin explicatiile. Daca site -ul ala e o autoritate mai mare decat oricine altceva, n-ai ce sa-i faci, va lua de bun ce scrie acolo. Am avut aici si atei, si sectari, li s-a explicat rational, argumentat, degeaba. Accepta mai degraba o explicatie stramba de la autoriatea lor decat una corecta de la cei care ii dispretuiesc deja. |
Citat:
|
Citat:
|
Facem pariu ca-i Nicolae ? :)
|
Facem!
P.S. Care Nicolae? :17: |
Citat:
|
Citat:
DECI , cum pot minti cand fata asta e intr-o asemenea situatie ??? EU vreau sa o ajut ! |
Citat:
Raspunsuri si mai documentate gasesti pe site -uri ortodoxe. Google e prietenul tau in cazul asta. |
Citat:
Era o parabola cu un om care a fost ranit de o sageata otravita. Prietenii vor sa il duca la doctor. Dar omul zice: "Stati asa, nu vreau la doctor pana nu ma lamuriti, cine a tras asupra mea, era un om scund sau inalt, de ce a tras asupra mea, a fost cu intentie sau un accident? cu ce fel de arc a tras asupra mea, sageata din ce era facuta, etc.". Evident, in felul asta, omul nostru n-a mai ajuns la doctor, a murit. Citat:
Valabil si in cazul asta. Daca nu se simte satisfacuta de o explicatie simpla si la obiect, putin probabil ca una complicata o sa faca treaba mai buna. Atunci omul e problema nu explicatia. Citat:
Nu cumva mai degraba o tenteaza idee ne-pocaintei, adica daca nu exista Dumnezeu, orice e permis, hai sa ma conving ca nu exista Dumnezeu desi constiinta imi spune altceva. |
Citat:
Apropo, ma chiama Vlad, nu Nicolae :) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nu mă-nnebuni! Nea Nicu?
|
Citat:
|
Șeaucescu, după cum zicea fii-mea a mare...
|
Citat:
că un creștin pe nume Valeriu (Gafencu) a lăsat scris cam așa: "Mă străduiesc în fiecare zi să învăț să devin creștin." Apăi, frate, dacă un astfel de om, cu așa măsură, se străduia cu răbdare, zilnic, să învețe devenirea întru Hristos atunci poate se cuvine să avem și noi puțintică răbdare și să ne străduim cam la fel.... * Mi-a zis un monah: "Tinere, nu grăbi pe Duhul Sfânt!" Puțintică răbdare, așadar, împreună cu râvna de a fi de folos altuia.... |
Citat:
ca este infricosator si de o frumusete nespusa deopotriva, ca distruge si creeaza. Insa atunci cand ajungem sa-L cunoastem toate aceste antinomii sunt transcense, pentru ca ele fac parte inerenta din procesualitate, sunt observabile doar din perspectiva temporalitatii. Creatia si distructia sunt la fel de necesare in economia contemplarii Lui Dumnezeu. Legea este cruda, impartiala, pentru toate cate se afla sub Lege. Insa, alegand adevarul si dragostea, Legea te duce dincolo de Lege. |
Citat:
Adică deopotrivă pt scoaterea din cap a ideilor creștine, cât și a celor anticreștine, Sau numai a celor anticreștine? Sa u eficiență nue verificată, însă metoda e permisă doar în cazul ideilor anticreștine și imorală în cazul opus? Sau eficiență nu ține de motiv, ci e pur și simplu una fizică, în funcție de forta fizică și psihică a celui care o aplica? |
Ora este GMT +3. Ora este acum 18:55:08. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.