Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Liniște sufleteasca (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18408)

Alexandra1andreea 02.04.2016 01:43:07

Liniște sufleteasca

Bună seara,
Cum sa îmi găsesc liniștea sufleteasca? Știu ca trebuie sa mă curat de păcate. ..dar pana atunci în ce îmi găsesc echilibrul?

Copacel 02.04.2016 12:45:32

Citat:

În prealabil postat de Alexandra1andreea (Post 618932)
Bună seara,
Cum sa îmi găsesc liniștea sufleteasca? Știu ca trebuie sa mă curat de păcate. ..dar pana atunci în ce îmi găsesc echilibrul?

In rugaciune si Taina Sf Maslu si la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie.
Acatistul Domnului Nostru Iissus Hristos, Paraclisele Maicii Domnlui,
Acatistul Sfantului Mare Mucenic Efrem Cel Nou din Nea Makri.
Acatistul Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul, si alte acatiste

Urbanophon 02.04.2016 17:15:29

Sunt zile cand toate parca merg de la sine. Esti senin, amabil si bine dispus fara sa depui nici un efot. Sunt zile in care parca totul merge prost, nimic nu te multumeste si parca nu ai chef de nimeni si nimic.

Cand ai bucurie in suflet, multumeste lui Dumnezeu. iar cand esti muncita in interior, rabda si intelege ca s-a departat harul de la tine. Atunci e momentul sa ne muncim vointa si sa "incapatanam" credinta.

Sfintii parintii recomanda pentru liniste urmatorul exercitiu: rugaciunea si lucrul mainilor.

Cand esti trista nu lenevi, fizic. Spala vase, fa curatenie, aranjeaza ceva prin casa. In asa fel incat mainile sa lucreze de la sine si mintea sa contempleze la cele sufletesti si la Dumnezeu.

Acest exercitiu la mine da roade.

Nu uita ca viata e o alternare continura intre munca si odihna. In special sufleteasca. Uneori Dumnezeu ne odihneste sufletul, iar uneori se departeaza caci e vremea muncii interioare.

florin.oltean75 02.04.2016 17:34:17

Citat:

Bună seara,

Linistea sufleteasca adevarata (nu cea inselatoare) o gasim atunci cand gasim multumirea in toate.

Cand orice vine peste om fie dinafara, fie dinlauntru este privit ca un dar dumnezeiesc care lucreaza in noi desavarsirea.

Aceasta multumire este una care straluceste de ravna si aspiratie neobosita care priveste necontenit catre unirea cu Dumnezeu.

Dumnezeu ca finalitate, scop, ultima realizare.

aubergine 02.04.2016 20:56:13

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 618954)
In rugaciune si Taina Sf Maslu si la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie.
Acatistul Domnului Nostru Iissus Hristos, Paraclisele Maicii Domnlui,
Acatistul Sfantului Mare Mucenic Efrem Cel Nou din Nea Makri.
Acatistul Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul, si alte acatiste

Toate, mai putin Sfanta Scriptura, nu?

antoniap 02.04.2016 22:44:43

Citat:

Bună seara,

Curatarea de pacate se face printr-o spovedanie foarte amanuntita, dupa un îndreptat de spovedanie: fapte, vorbe, ganduri, respectarea poruncilor evanghelice, a decalogului etc. Dupa spovedanie, sa ai o stare de smerenie si sa te rogi, ca parintele Anatolie din filmul ,,Ostrov" sa te ierte Dumnezeu, chiar daca ai gresit doar cu gandul. Sa lupti cu gandurile de mandrie recunoscând ca fiecare lucru bun l-ai facut cu ajutorul lui Dumnezeu, nu singura. Mandrie il supara cel mai tare pe Dumnezeu.

Daca vrei sa nu simti suparare cand te jigneste cineva, defaimeaza-te singura. Invata sa-i multumesti lui Dumnezeu si pentru necazuri. Acestea fac parte din pedagogia divina. El stie de ce ingaduie sa suferim sufleteste sau trupeste. Exista Acatistul de multumire ,,Slava lui Dumnezeu pentru toate". Citeste-l cand esti mai suparata si vei vedea singura ce efect are asupra starii tale de spirit. Si iarta. Iarta si roaga-te pentru cei ce iti gresesc. Cere iertare. E vorba de o lupta cu noi insine pentru a transpune in practica poruncile evanghelice: iubirea lui Dumnezeu si a aproapelui.

Putem urî pacatul cuiva, insa nu zidirea lui Dumnezeu. Despre toate astea scrie in ,,Patericul egiptean", pe care e bine sa-l citesti.

AlinB 02.04.2016 22:48:23

Pana atunci nu o gasesti, "dezechilibrul" asta e tocmai impusul de care ai nevoie pentru a face ceea ce trebuie sa indrepti lucrurile.

Orice iti promite una fara cealalta e pacaleala.

Alexandra1andreea 03.04.2016 16:40:02

Dar eu când mă gândesc ca Dumnezeu le rezolva pe toate ma linistesc. Nu e bine as™a?

Alexandra1andreea 03.04.2016 17:43:16

"Nu te teme, că Eu sunt cu tine, nu privi cu îngrijorare, că Eu sunt Dumnezeul tău. Eu îți dau tărie și te ocrotesc și dreapta Mea cea tare te va sprijini"(Isaia, capitolul 41)

antoniap 03.04.2016 18:22:09

Citat:

În prealabil postat de Alexandra1andreea (Post 619075)
Dar eu când mă gândesc ca Dumnezeu le rezolva pe toate ma linistesc. Nu e bine as™a?

Trebuie sa ai atitudine de luptător (cu tine si cu pacatul) si de invingator. Dumnezeu rezolva multe lucruri, dar adesea se foloseste tot de oameni. Iti da un gand bun, ii da altcuiva gandul sa te ajute. (Atentie! Sa nu crezi apoi ca gandul a fost al tau, iar ajutorul ti l-a dat omul, nu Dumnezeu! ) Cu cat te rogi mai mult si cauti sa fii placuta lui Dumnezeu, cu atat mai mult astfel de minuni se vor repeta mai des.

Alexandra1andreea 03.04.2016 22:14:58

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 618986)
Toate, mai putin Sfanta Scriptura, nu?

Dar avem voie sa citim Biblia? Ca eu vreau sa o citesc...dar am vazut o data pe Trinitas ca spunea un preot sa nu citim acasă singuri, sa venim la Biserica sa ne o talmaceasca ei.

AlinB 03.04.2016 23:23:13

Sigur ca poti, ce nu intelegi, intrebi.

Dar incepe cu Noul Testament.

Alexandra1andreea 06.04.2016 01:48:55

Mă întrebam...Dumnezeu atunci când da un dar divin, de exemplu dragostea...îl mai ia înapoi?

ahilpterodactil 06.04.2016 03:08:38

Omul alege sa il pastreze sau sa il returneze.
Sau il pierde, nepretuindu-l sau din neatentie.

AlinB 06.04.2016 10:09:21

Ce fel de dragoste?

Alexandra1andreea 06.04.2016 11:06:47

Mă refeream la cea divina ...dar dacă tot ai spus, și dragostea pt aproapele

gpalama 06.04.2016 20:11:07

Citat:

În prealabil postat de Alexandra1andreea (Post 619438)
Mă refeream la cea divina ...dar dacă tot ai spus, și dragostea pt aproapele

Poti te rog sa fii corecta si sa iti completezi in profil si confesiunea? Stilul asta "pe ascuns" nu prea este dupa scriptura. Stim si noi cine esti, cu ce scop pui intrebari.

Vorbesti de cateva lucruri diferite aici.

Liniste nu o sa ai niciodata. Doar dupa moarte. Hristos a spus: Indrazniti, Eu am biruit lumea. Dupa ce biruiesti lumea o sa ai liniste. Pana atunci iti duci crucea.
Iar biruinta este de fapt marea nevointa pe care toti trebuie sa o purtam in viata pana ajunge la o desavarsire personala, care o fi nivelul ei.

Pana atunci visezi la o liniste falsa. Mai degraba as spune la o odihna si tihna biologica decat la una reala duhovniceasca asa cum ar trebui sa fie.

Deci crucea, lupta, biruinta si odihna. Cred ca in ordinea asta.

Iar daca vrei un moment de linistire personala, da, cred ca se poate. Retragere si rugaciune. Fara harul lui Dumnezeu nu cred ca poti sa ai liniste si bucurie si pace in suflet.

Iti multumesc pentru postul tau, mi-ai atras atentia ca si eu trebuie sa fac asta!

Florinvs 07.04.2016 11:38:02

In primul rand, pentru a le putea inlatura, trebuie sa vedeti si sa stiti exact cauzele care va determina sa aveti aceasta stare de neliniste sufleteasca! Si acestea pot fi

1. Starea de sanatate sau daca suferiti de o anumita boala. Aici- daca este cazul- numai un medic va poate da cele mai utile sfaturi.

2. Situatia profesionala, din punct de vedere a serviciului. Stiu ca in ziua de azi in Romania poate fi foarte dificil, dar incercati sa gasiti un serviciu prin care sa puteti practica o meserie care va place si va face sa va simtiti implinita si pe plan profesional.

3. Aspecte care tin de situatia personala si in familie.

Este evident, ca orice om ca sa se simta implinit si fericit si pe plan personal si sentimental, trebuie sa iubeasca si sa fie iubit de o persoana de sex opus, si apoi sa aibă o familie.

Aici sunt aspecte mai personale, mai delicate, si numai dumneavoastra puteti sti in ce situatia va aflati in aceasta privinta.

Aici este dificil de dat sfaturi, si numai daca dumneavoastra veti dori sa solicitati pareri in aceasta privinta, va vom putea raspunde.

Alexandra1andreea 09.04.2016 22:08:58

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 619492)
Poti te rog sa fii corecta si sa iti completezi in profil si confesiunea? Stilul asta "pe ascuns" nu prea este dupa scriptura. Stim si noi cine esti, cu ce scop pui intrebari.

Vorbesti de cateva lucruri diferite aici.

Liniste nu o sa ai niciodata. Doar dupa moarte. Hristos a spus: Indrazniti, Eu am biruit lumea. Dupa ce biruiesti lumea o sa ai liniste. Pana atunci iti duci crucea.
Iar biruinta este de fapt marea nevointa pe care toti trebuie sa o purtam in viata pana ajunge la o desavarsire personala, care o fi nivelul ei.

Pana atunci visezi la o liniste falsa. Mai degraba as spune la o odihna si tihna biologica decat la una reala duhovniceasca asa cum ar trebui sa fie.

Deci crucea, lupta, biruinta si odihna. Cred ca in ordinea asta.

Iar daca vrei un moment de linistire personala, da, cred ca se poate. Retragere si rugaciune. Fara harul lui Dumnezeu nu cred ca poti sa ai liniste si bucurie si pace in suflet.

Iti multumesc pentru postul tau, mi-ai atras atentia ca si eu trebuie sa fac asta!

Ortodoxa....dar sunt nelămurita...Am citit multe cărți nepotrivite cred, de exemplu Osho, în fine. Ai dreptate, dacă stai sa te gândești cât sufereau femeile demult, Sfânta Fecioara Maria numai câtă durere a avut în suflet când și a văzut Fiul pe cruce. Se pune mult accent pe fericire azi, pe pace, de aia pic așa ușor ca mi e dor de perioada în care eram fericita și liniștită. E o capcana știu...părintele Gheorghe Anitulesei zicea ca exista o pace aducatoare de război și un război aducător de pace în unul din clipurile astea:https://m.youtube.com/watch?v=3td8cxxxZVs sau asta https://m.youtube.com/watch?v=nnlTZ5vXlvg

Copacel 09.04.2016 22:29:50

Citat:

În prealabil postat de Alexandra1andreea (Post 619687)
Ortodoxa....dar sunt nelămurita...Am citit multe cărți nepotrivite cred, de exemplu Osho, în fine.

Idee e ca tot ce citim le stocam in inconstient acolo.Si apoi in timpul vietii
noastre(adica peste 5-10 ani) avem un stres postraumatic: sa zicem moartea
unui parinte sau copil.Ei daca atunci cand avem acel stres posttraumatic si
suntem departe de credinta, avand in subconsitent terenul dinainte "arat"
pt sarsaila(prin acest Osho) ghici ce se intampla ?
Se intampla s-o dai in depresie /anxietate paroxistica/etc si apoi va veni
psihiatru cu bomboane ca sa te linisteasca si sa prinzi bulgarii.

De aceea e bine sa renuntam la tampenii d-astea(Osho/Mosho,etc) si sa le spovedim si sa ducem viata cat mai aproape de Hristos astfel incat atunci
cand avem o trauma psihica majora in viata sa n-o dam in alte traume.

Demetrius 09.04.2016 22:34:50

Citat:

În prealabil postat de Alexandra1andreea (Post 619687)
Ortodoxa....dar sunt nelămurita...Am citit multe cărți nepotrivite cred, de exemplu Osho, în fine.

Ma bucura ca tu insuti spui ca Osho e "lectura nepotrivita".

Osho e un mare pacalici; te atrage cu multe "ganduri inteligente" care te leaga de patimi fara sa-ti dai seama.
Osho spune ca nu e un pacat sa ai bani si intr-adevar nu e, dar asta imi strecoara in minte gandul sa castig bani tot mai multi("ca nu-i pacat"), fara sa-mi dau seama ca L-am rastignit pe Hristos pentru a avea bani mai multi, nu doar pentru a asigura nevoile familiei.

Prima grija a linistii sufletesti ar fi(dpmdv) sa gasesc limitele nevoilor mele; repet, limita nevoilor mele, nu a dorintelor mele.

Alexandra1andreea 09.04.2016 22:40:21

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 619692)
Idee e ca tot ce citim le stocam in inconstient acolo.Si apoi in timpul vietii
noastre(adica peste 5-10 ani) avem un stres postraumatic: sa zicem moartea
unui parinte sau copil.Ei daca atunci cand avem acel stres posttraumatic si
suntem departe de credinta, avand in subconsitent terenul dinainte "arat"
pt sarsaila(prin acest Osho) ghici ce se intampla ?
Se intampla s-o dai in depresie /anxietate paroxistica/etc si apoi va veni
psihiatru cu bomboane ca sa te linisteasca si sa prinzi bulgarii.

De aceea e bine sa renuntam la tampenii d-astea(Osho/Mosho,etc) si sa le spovedim si sa ducem viata cat mai aproape de Hristos astfel incat atunci
cand avem o trauma psihica majora in viata sa n-o dam in alte traume.

Exact!!! Eu n am mai citit din august 2014 osho...și tot simt efectele. Și Cum m am despărțit de prietenul meu nu știu pe unde sa o apuc...aiurea :( oricum fata de ortodoxie cărțile lui doar te amorțesc, nu simți ca ești viu cu adevărat am mai citit ăsta într un articol și mi am dat seama și eu...
https://ivonaboitan.wordpress.com/20...-sh-doar-nula/

Alexandra1andreea 09.04.2016 22:49:57

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 619694)
Ma bucura ca tu insuti spui ca Osho e "lectura nepotrivita".

Osho e un mare pacalici; te atrage cu multe "ganduri inteligente" care te leaga de patimi fara sa-ti dai seama.
Osho spune ca nu e un pacat sa ai bani si intr-adevar nu e, dar asta imi strecoara in minte gandul sa castig bani tot mai multi("ca nu-i pacat"), fara sa-mi dau seama ca L-am rastignit pe Hristos pentru a avea bani mai multi, nu doar pentru a asigura nevoile familiei.

Prima grija a linistii sufletesti ar fi(dpmdv) sa gasesc limitele nevoilor mele; repet, limita nevoilor mele, nu a dorintelor mele.

Așa este...Cea mai fina păcăleală.

aubergine 11.04.2016 15:33:39

Citat:

În prealabil postat de Alexandra1andreea (Post 619697)
Exact!!! Eu n am mai citit din august 2014 osho...și tot simt efectele. Și Cum m am despărțit de prietenul meu nu știu pe unde sa o apuc...aiurea :( oricum fata de ortodoxie cărțile lui doar te amorțesc, nu simți ca ești viu cu adevărat am mai citit ăsta într un articol și mi am dat seama și eu...

Osho e un terorist, escroc periculos, deportat din SUA, daca stiti engleza , cititi viata lui, chiar si pe Wikipedia gasiti informatii minime, dar nu cea in romana, pentru ca este un interes sa aiba imagine buna ca sa faca unii destepti bani de pe vanzarea cartilor!

Romanii sunt prosti, pun botul si ii citesc cartile! Nu luati de buna decat Sfanta Scriptura, ca dovada ca nu ati citit-o, ati ajuns pe cai gresite, este rusinos sa cititi astfel de prostii si sa nu stiti ce contine Biblia.

AlinB 11.04.2016 23:28:52

Osho & Co sunt povestitori pentru fitosi, semi-intelectuali, semi-spirituali.

Ii face sa se simta importanti - exact opusul smereniei din crestinism si in baza acestui sentiment "revigorant" adopta instant orice mizerii cu pretentii spirituale.

Acelasi fenomen se intalneste si la sectele crestine, omul primeste rapid diploma de cunoscator al Bibliei in baza faptului ca adopta rapid o talmacire favorabila sectei si primeste la pachet si iertare instatanta pentru toata pacatele trecut si viitoare.

Desigur, nu si fara o contributie financiara semnificativa, altfel cum ar fi avut Guru Osho 93 Rolls Royce -uri.

gpalama 12.04.2016 10:25:39

"Dumnezeu nu vrea de la tine decât să iubești, să zbori să plutești, să faci sex nonstop (Osho) cu cât mai mulți și diverși, să îți trăiești cu alte cuvinte viața. Ca și când viața trebuie musai trăită cu manele și nu cu Motzart, cu jeg și nu în curățenie."
Am pus citatul asta pentru a sintetiza pe scurt ce zice Osho direct in thread.

gpalama 12.04.2016 10:34:07

Uitandu-ma pe thread si pe ce ai mai zis de fapt eu nu prea vad problema ta ca o problema de linistire sufleteasca ci mai degraba una de debusolare temporara, o perioada de tranzitie in care nu mai stii cine esti, in care ai nevoie de un reper, de un sprijin in mijlocul marii.

Debusolarea o poti alunga daca iti pui putina ordine crestina in viata.
Adica, post, rugaciune zilnica cu un canon, mers la Biserica, impartasit.

Roaga-te lui Dumnezeu sa te ia de mana, sa te ajute pe calea asta pe care mergi si ai sa vezi ca lucrurile or sa capete un sens si o directie foarte buna.

Oarecum sensul vietii nu stiu cat este finalitatea ei, ci mai degraba mersul in sine si parcurgerea ei completa, cu bune si rele, o experienta completa prin care trebuie sa trecem. Tu ce cauti acum de fapt, sa ajungi direct la sfarsitul vietii? Sa nu treci complet prin viata? Sa te asezi si ...? Atunci cauta putina liniste undeva 2 zile si apoi ia-o de la capat.

Trebuie sa mergi inainte, si sa-ti asumi tot ce este in viata. Insa doar prin perspectiva crestina sa stii ca viata are un sens adevarat. De asta iti recomand cu caldura, incepe sa citesti mai multe carti crestine duhovnicesti pentru a invata si tu sensul vietii. Iar cartile duhovnicesti (pateric, vietile sfintilor) iti vor spune ce este viata.

Cred ca este foarte greu pentru tine acum sa vezi de fapt care este sensul vietii tale, sa-l cauti, sa cauti liniste si pace sufleteasca.
Sensul vietii este fericirea, dar o fericire alaturi de Dumnezeu. Doar daca stam langa el, orice lucru capata sens, si necazurile si ispitele.

Si sa stii ca daca intrebi oamenii din Biserica, multi au liniste sufleteasca. Insa au si multe necazuri venite cu care lupta, dar au si multa putere interioara. Ai sa vezi multa bucurie in Biserica, multi oameni fericiti, multi oameni cu viata implinta, cu o viata cu sens.

La fel trebuie sa faci si tu, sa intri in Biserica si sa lasi lucrurile sa capete un sens. Lasa putin lucrurile sa evolueze de la sine, dar fa primul pas, intra in Biserica. Cauti ceva ce va veni singur la timpul lui.

stefan florin 12.04.2016 10:47:45

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 619865)
Osho & Co sunt povestitori pentru fitosi, semi-intelectuali, semi-spirituali.

Ii face sa se simta importanti - exact opusul smereniei din crestinism si in baza acestui sentiment "revigorant" adopta instant orice mizerii cu pretentii spirituale.

Acelasi fenomen se intalneste si la sectele crestine, omul primeste rapid diploma de cunoscator al Bibliei in baza faptului ca adopta rapid o talmacire favorabila sectei si primeste la pachet si iertare instatanta pentru toata pacatele trecut si viitoare.

Desigur, nu si fara o contributie financiara semnificativa, altfel cum ar fi avut Guru Osho 93 Rolls Royce -uri.

mai ales ca atunci cand a plecat din India, a plecat sarac lipit pamantului

cristiboss56 12.04.2016 15:35:59

Rugaciune pentru linistirea sufleteasca

Doamne Iisuse Hristoase, Mantuitorule al nostru, protectorule si binefacatorule al intregii omenirii, linisteste sufletele noastre cele zbuciumate si ne indeamna pe toti pe calea mantuirii si a sfintei conlucrari ceresti. Amin.

Alexandra1andreea 13.04.2016 03:54:18

Eu de fapt sunt nemulțumită ca el totuși ar încerca să ne împăcăm, dar eu deodată și fix de când a început postul nu mai simt nimic pentru el, îmi vine sa o termin cu el, nu l mai suport. Il urasc, imi amintesc numai relele pe care mi le a facut. Mă sperie ca n am mai simțit niciodată așa pentru el. Am intrat în panica. Mereu îi iertam orice și îl iubeam...nu știu de ce simt numai lucruri urate pt el. Am plâns de multe ori unul după altul, si acum mi se a rupt filmul. Nu îl mai suport nici pe el nici pe prietenii lui. Poate e o ispită ? Nici nu știți cât mă abțin sa nu îi spun ceva urat, ca nu mai simt nimic pentru el, sau sa postez melodii de despărțire pe facebook. De ăsta îl tot evit...

Demetrius 13.04.2016 04:02:40

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 619895)
...
Roaga-te lui Dumnezeu sa te ia de mana, sa te ajute pe calea asta pe care mergi si ai sa vezi ca lucrurile or sa capete un sens si o directie foarte buna.

Oarecum sensul vietii nu stiu cat este finalitatea ei, ci mai degraba mersul in sine si parcurgerea ei completa, cu bune si rele, o experienta completa prin care trebuie sa trecem....

Cred ca este foarte greu pentru tine acum sa vezi de fapt care este sensul vietii tale, sa-l cauti, sa cauti liniste si pace sufleteasca.
Sensul vietii este fericirea, dar o fericire alaturi de Dumnezeu.[/b]

Scopul omului pe pamant nu e viata, ci invierea.-CZ Codreanu

P.S. Nu stiu o vorba mai frumoasa.

Alexandra1andreea 13.04.2016 06:01:35

Ignorați mesajul meu plin de ura...oricum nu se potrivește cu ne a zis Mântuitorul, deci clar nu e bine ce simt fata de fostul...

Copacel 13.04.2016 08:18:30

Citat:

În prealabil postat de Alexandra1andreea (Post 620001)
Ignorați mesajul meu plin de ura...oricum nu se potrivește cu ne a zis Mântuitorul, deci clar nu e bine ce simt fata de fostul...

Roaga-te lui Dumnezeu sa te tamaduiasca de duhul desfanarii si n-o sa mai
simti nimic fata de fostul (care este acum este doar un motiv prin care vrasmasul iti aduce aminte de placerile desfranarii).De fapt nu fostul este problema ci duhul desfranarii, ala este problema.

Daca te rogi la Dumnezeu sa te tina departe de duhul desfranarii ai sa vezi cum incepe treptat sa dispara ura fata de
fostul.Nu tu urasti.Ci exact acelasi duh care iti aduce aminte de clipele placerii ale desfranarii, te incinge ca apoi sa
vina duhul urii care sa te ispiteasca.Scapi de duhul desfranarii scapii de duhul urii.
Spovedanie, Sf Maslu, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, acatiste.Ai destule mijloace.Schimba-ti viata dpdv duhovnicesc
ca sa nu ti-o schimbe altii sau alte duhuri in mai rau.

AlinB 13.04.2016 11:52:58

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 620000)
Scopul omului pe pamant nu e viata, ci invierea.-CZ Codreanu

P.S. Nu stiu o vorba mai frumoasa.

Si instrumentul de a ajunge la Viata este moartea. A dusmanilor politici, desigur.

Alexandra1andreea 13.04.2016 13:22:05

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 620003)
Roaga-te lui Dumnezeu sa te tamaduiasca de duhul desfanarii si n-o sa mai
simti nimic fata de fostul (care este acum este doar un motiv prin care vrasmasul iti aduce aminte de placerile desfranarii).De fapt nu fostul este problema ci duhul desfranarii, ala este problema.

Daca te rogi la Dumnezeu sa te tina departe de duhul desfranarii ai sa vezi cum incepe treptat sa dispara ura fata de
fostul.Nu tu urasti.Ci exact acelasi duh care iti aduce aminte de clipele placerii ale desfranarii, te incinge ca apoi sa
vina duhul urii care sa te ispiteasca.Scapi de duhul desfranarii scapii de duhul urii.
Spovedanie, Sf Maslu, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, acatiste.Ai destule mijloace.Schimba-ti viata dpdv duhovnicesc
ca sa nu ti-o schimbe altii sau alte duhuri in mai rau.

Pai nu mai am dorința fata de el...

Demetrius 14.04.2016 03:59:47

Citat:

În prealabil postat de Alexandra1andreea (Post 619419)
Mă întrebam...Dumnezeu atunci când da un dar divin, de exemplu dragostea...îl mai ia înapoi?

Niciodată. Numai omul e schimbător, mereu.

6. Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele. (Ieșirea 20,6)

Sper că nu confunzi dragostea cu pasiunea sentimentală.

AGabriela 14.04.2016 11:59:41

Citat:

În prealabil postat de Alexandra1andreea (Post 619419)

Nu Dumnezeu isi ia inapoi harul/darul pe care il daruieste, ci noi, in neputinta si pacatele noastra, il pierdem.
Nu stiu care a fost relatia cu prietenul tau dar este clar din ce descrii ca esti foarte tulburata de despartirea cu el sau ai impresia ca ti-a facut mult rau. Cel mai important lucru este sa analizezi ce rau ti-a facut el, ce rau i-ai facut tu, sa incerci sa intelegi implicarea fiecaruia dintre voi ce a fost in acea relatie, iar in final sa ierti totul, si lui si tie. Personal am trecut si eu prin aceasta, cand aveam impresia ca urasc persoana cu care fusesem, dar facand pasii de mai sus si cu un pic de rugaciune catre Maica Domnului, am dobandit linistea pe care ti-o doresti si tu, am cautat un moment in care sa ii spun clar tot ce m-a deranjat la el astfel incat sa nu il jignesc/ranesc, am ascultat ce avea sa-mi spuna si acele resentimente au disparut ca prin minune, caci minunate sunt lucrurile Domnului :)
Roaga-te pentru el, roaga-te pentru tine sa poti ierta, nu te departa nicicand de biserica si tot ce include o viata crestina, incearca sa nu ranesti, sa nu jignesti sub nici o forma chiar daca ai dori sa faci acest lucru, iar cand te simti linistita vorbeste clar cu el si lucrurile se vor rezolva. Acum lupta este si mai mare fiind o perioada speciala dedicata ingroparii si Invierii Mantuitorului nostru Iisus Hristos.
Spre a Lui slava iti doresc sa iti gasesti linistea sufleteasca mult cautata

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:29:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.