![]() |
Sinodul panortodox din iunie 2016
As dori sa stiu mai multe amanunte despre Sinodul Panortodox din iunie. Multi il privesc cu teama, altii il ignora, insa exista si unii care il asteapta...
Practic, la ce ne putem astepta? Caci totusi e un eveniment important in viata Bisericii si ar trebui sa fim informati. |
Nu stiu de ce am impresia ca intrebarea e retorica, tu deja le stii pe toate vizavi de subiect.
|
Citat:
|
Citat:
Dna Antonia, pe fluxul de stiri al Patriarhiei Romane aveti toate documentele si stirile privitoare la Sinod. O alta intrebare mi se pare mai importanta: D-na Antonia, ce veti face in iulie? Va veti supune hotararilor Sinodului sau veti intra in schisma ? |
Citat:
|
Pai vad ca nu le ignorati, din moment ce mi-ati raspuns....
|
Citat:
Toate schimbarile se pot face aproape numai in rau. Uite ca ii ajungem pe catolici din urma si vom avea cel de-al 20-lea Congres. |
Citat:
|
Citat:
Miza de căpătâi a Sinodului Panortodox rămâne împărțirea ciolanului, jurisdicții, cine cui se supune (și plătește birul), tăierea elanului structurilor ecleziale tinere care aspiră la autocefalie etc. Nici poveste să se umble la doctrină sau să proclame deschideri spre compromisuri dogmatice cu creștinismele heterodoxe. Documentele finale sunt deja redactate, în iunie doar vor primi ratificarea oficială, nu-i cazul să ne așteptăm la surprize spectaculoase. Majoritatea celor care se isterizează împotriva întâlnirii panortodoxe de la Creta, nu de fecioria dogmatică a ortodoxioarei lor diafane le pasă lor, cât se tem de schimbarea obedienței canonice, mai ales moldovenii și ucrainienii. |
Citat:
,,22.Biserica Ortodoxă condamnă orice tentativă de dezbinare a unității Bisericii, fie din partea unor persoane individuale sau a unor grupuri, sub pretextul unei presupuse apărări a Ortodoxiei pure. După cum mărturisește întreaga viață a Bisericii Ortodoxe, păstrarea credinței ortodoxe pure nu este asigurată decât numai prin sistemul sinodal, care constituie dintotdeauna, în sânul Bisericii, judecătorul desemnat și ultim în materie de credință." 24.Biserica Ortodoxă este conștientă de faptul că mișcarea pentru restaurarea unității creștinilor ia forme noi, pentru a răspunde noilor situații și pentru a face față noilor provocări ale lumii actuale. Este imperios ca Biserica Ortodoxă să continue să aducă mărturia ei în lumea creștină divizată, pe baza tradiției apostolice și a credinței sale. Ne rugăm ca creștinii să lucreze în comun astfel ca ziua în care Domnul să împlinească speranța Bisericilor Ortodoxe: „o turmă și un păstor” (Ioan 10,16) să fie mai aproape. Sursa: http://basilica.ro/relatiile-biseric...umii-crestine/ In ce duh se va face aceasta unire? Mai e cineva interesat cu adevarat de mantuirea omului sau cei preocupati de dobandirea intelepciunii vor fi considerati teroristi? Chiar nu s-ar fi putut orienta aceasta unire intr-un mod placut lui Dumnezeu? Nu era mai cinstit fata de crestinii din toata lumea sa se spuna lucrurilor pe nume? De ce sa nu li se arate tuturor frumusetea ortodoxiei pentru a se mantui cat mai multi? Nu ne mai place Sfanta Lumina de la Ierusalim? De ce sa nu se puna capat minciunii in care au fost tarati crestinii din toata lumea prin secte si prin alte erezii? De ce se incearca politizarea credintei? |
Hopa... uite ca Antonia stia mai multe despre Sinod decat lasa sa se inteleaga in primele ei postari. O fi minciuna, o fi tehnica de manipulare ?
Antonia, vad ca ai foarte multe asa zise intrebari. De ce nu esti cinstita si nu scrii si raspunsurile pe care, in mod evident, consideri ca le detii pentru aceste intrebari retorice ? |
eroare link !
|
Documentele finale pregătite pentru viitorul Sfânt și Mare Sinod al Bisericii Ortodoxe (Chania, Creta, 18-27 iunie 2016)
- See more at: http://basilica.ro/documentele-final....abYZ6sXg.dpuf |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ascultarea e vitala pentru mintuire, dar pina la erezie si pacat.
Citat:
|
Citat:
|
Ce se va intampla daca Sfantul Sinod va ignora cele sapte sinoade ecumenice si se va subordona politicului, de dragul unitatii bisericii? Eu cred ca si Sfantul Sinod trebuie sa faca ascultare: de Dumnezeu, nu de puterea politica.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Deci fiecarui crestin ii este dat sa cenzureze deciziile luate de Sinoadele Bisericii ?!
|
Citat:
Fa si tu o comparatie: arhiepsiscopul Atenei, care nu a luat Crucea si engolpionul cu el cind i-a vizitat pe harapi in lagar, cica sa nu ii ofenseze, si clericii asirieni si caldeeni, fie ei nestorieni, ortodocsi sau catolici, care au mers la moarte in fata automatelor statelui islamic in tot costumul preotesc. Sau rabinii de pe vremea Holocaustului, care se dadeau drept cutare sau cutare evreu, si mergeau la moarte in locul turmei lor. Pina sa se prinda slugile lui Eichmann, evreul era viu in State sau Elvetie cu familia, iar invatatorul si pastorul lui, Rabbi X era in Rai cu Ha-Shem si vorbea cu Moise fata in fata. Cei ce luau plasa, si pe multiple planuri, erau slugile infernale ale Holocaustului. Sau acei lituanieni, barbati, femei si copii, care au murit in credinta lor straveche, si au preferat sa isi ia viata cind cruciatii au cucerit cetatea. Sau Atahualpa care nu a vrut sa se converteasca de frica la o credinta ce el socotea falsa. Toti acesti oameni sint probabil in Ceruri, si ne dau pilda. O biserica cu clovni la slujbe sau cu femei-sacerdoti, sau care recunoaste pastoral anumite...aham, provocari la adresa institutiei familiei NU e Biserica lui Cristos, ci...altceva. Hai sa fim sinceri cu noi: asa va fi "biserica globala" si mult mai rau chiar. O spun profetii deopotriva latine, slave, grecesti sau orientale. |
Citat:
Daca ar fi asa cum gindesti, de ce exista sfinti iconoduli, sau Sf. Maxim Confesorul, sau sfintii care se luptau cu ariansimul pe vremea lui Valens, etc., in sinaxar!? Doar fiindca, cinic si sincer spus, istoria o scriu invingatorii, in cazul de fata factiunea invingatoare din Biserica!? Adeptii hierolatriei, supuseniei si legalismului-cu-orice-pret se contrazic singuri. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Nici Sinodul Ecumenic ?
|
Citat:
|
Citat:
Daca un preot spune unui credincios ca invataturile adventiste sunt adevarate sau ca nu e rau daca face un pacat nu asculta orbeste de ce ii spune preotul, nici n-o sa stepte sa se facea un sinod sa vada daca e gresit. Fiecare credincios e dator sa cunoasca si invatatura ortodoxa. Hristos a spus ca Biserica nu va fi invinsa niciodata, deci tot timpul vor fi marturisitori, in cazul in care mai multi gresesc. Asa s-a intamplat de-a lungul istoriei Bisericii. |
Citat:
Eu nu te-am intrebat cum e in catolicism, pentru ca nu ma intereseaza aiurelile tale obsesive despre catolicism. Te-am intrebat altceva, despre ortodoxie, si n-ai raspuns. De aceea te intreb din nou: CINE si CUM va stabili daca hotararea Sinodului incalca sau nu invatatura ortodoxa ? |
Citat:
|
Citat:
Sunt deja 4 pagini pe topicul asta unde se discuta despre fanteziile ei ca si cand ar fi o realitate inevitabila la modul "pe urma ce vom face??" Iaca asta e genul de imaginatie despre care spuneau Sf. Parinti ca e paguboasa. |
Citat:
|
Citat:
Pe de altă parte, acel drept roman care stă la baza legilor Europei moderne, ci și, în mare măsură, la baza civilizației occidentale, știi de unde îl avem ? Din Bizanț. Corpus Juris Civilis și Hagia Sophia le datorăm aceluiași om: împăratul bizantin Justinian. |
pe de alta parte, si bunul meu prieten Alin are dreptate: toata povestea asta cu drobul de sare ecleziologic este si pentru a compromite sfinti in devenire (da, asa am scris!) precum PS Longhin. Daca Sinodul din Creta (ma calca pe nervi denumirile pompoase, mai ales daca sint oficiale) nu sare peste cal, si nu baga tot felul de devieri, Vatican2-style sau mai rau, atunci toata povestea asta cu suspiciunea e paranoia curata. Si oricum, E O MARE GRESELA NEPOMENIREA IERARHULUI. Trebuie "wait and see"... Oare de am impresia ca aproximativ acelasi departament securistic care l-a compromis pe Iustin Pirvu, bagandu-i cipofobie si, mult mai grav, filo-legionarism in cap, se ocupa acum de PS Mihail Jar?! Se vrea creerea unei imagini, cit mai reale, de secesionisti celor care inca tin la credinta. Tactica straveche a viermilor cu epoleti si indracitilor din societatile secrete deopotriva: faci adversarul sa isi epuizeze energia pe tinte imaginare. Este, in plan informativ, cam ce fac demonii cind indeamna un om la malahie: risipirea aiurea a unui potential vital pentru alt scop. Javrele fara liber arbitru din servicii secrete au invatat instinctiv tehinci mirsave de genul din vremuri mult mai vechi decit Macchiaveli.
|
Citat:
|
Citat:
|
Ascultarea "treaza" a dat secta stilista.
Stii care e baiul? Ca avem prea multi incompetenti in plan teologic si duhovnicesc care au ajuns sa se creada un soi de Maxim Marturisitorul. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:25:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.