Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Stiti ceva de profetia asta? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18437)

BogdanF2 21.04.2016 09:40:09

Stiti ceva de profetia asta?

Doamne ajuta,

Mai circula prin zona Neamtului de foarte multi ani o profetie conform careia va fi o inundatie foarte mare, iar in orasul Piatra Neamt va fi apa de se va vedea doar varful bisericii Sf. Ioan (sau Sf. Gheorghe).

Nu am gasit profetia scrisa pe nicaieri, doar transmisa din auzite. Bunica mea de exemplu isi aminteste ca i-o citea bunicul ei dintr-o carte, dar nu retine cum se chema acea carte. Deci profetia dateaza de demult, cu multi ani inaintea construirii barajului de la Bicaz, a carui daramare ar putea provoca o asemenea inundatie.

Intrebarea mea este daca a mai auzit cineva de asta, si daca da, care este sursa, in ce carte se gaseste profetia originala? Am gasit o referinta aici (http://ro.blastingnews.com/societate...-00715753.html), dar nu mentioneaza o carte anume.

Multumesc si Doamne ajuta!

Bogdan.

abaaaabbbb63 21.04.2016 10:16:35

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 620537)
Doamne ajuta,

Mai circula prin zona Neamtului de foarte multi ani o profetie conform careia va fi o inundatie foarte mare, iar in orasul Piatra Neamt va fi apa de se va vedea doar varful bisericii Sf. Ioan (sau Sf. Gheorghe).

Nu am gasit profetia scrisa pe nicaieri, doar transmisa din auzite. Bunica mea de exemplu isi aminteste ca i-o citea bunicul ei dintr-o carte, dar nu retine cum se chema acea carte. Deci profetia dateaza de demult, cu multi ani inaintea construirii barajului de la Bicaz, a carui daramare ar putea provoca o asemenea inundatie.

Intrebarea mea este daca a mai auzit cineva de asta, si daca da, care este sursa, in ce carte se gaseste profetia originala? Am gasit o referinta aici (http://ro.blastingnews.com/societate...-00715753.html), dar nu mentioneaza o carte anume.

Bogdan.

Sunt inspectii zilnice pentru un baraj precum Bicaz sau Vidraru. In momentul in care se observa cea mai mica chestie in neregula cu structura, lacul este golit incet, si structura reparata. Deci nu-ti face griji.

Valkorion 21.04.2016 11:12:40

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 620537)
Doamne ajuta,

Bogdan.

Presupun ca ar fi doar daca teroristii ar bubui, fereasca Dumnezeu, asa ceva. Cu politica dusa de liderii de la Bruxelles impotriva propriilor lor popoare, nu e exclus sa ne trezim cu asa ceva. Sau ar putea fi provocat de un cutremur cu adevarat mare.

Florinvs 21.04.2016 11:13:02

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 620538)
Sunt inspectii zilnice pentru un baraj precum Bicaz sau Vidraru. In momentul in care se observa cea mai mica chestie in neregula cu structura, lacul este golit incet, si structura reparata. Deci nu-ti face griji.

Evident- asa este!

Haideti sa nu ne mai luam dupa tot felul de astfel de profetii din surse cel putin discutabile!

BogdanF2 21.04.2016 11:25:31

Imi cer iertare ca am formulat gresit intrebarea, n-am vrut sa sperii pe nimeni.

Stie toata lumea ca barajele sunt foarte solide, si pot ceda total doar la o cantitate uriasa de exploziv (nu orice terorist poate face asta), sau in cazul unui cutremur cu adevarat mare.

Eu nu-mi fac nicio grija, daca vrea Dumnezeu sa mor poate sa-mi cada o caramida in cap sau sa ma imbolnavesc. Vreau doar sa gasesc sursa adevarata a cestei profetii. Deci stie cineva?

Demetrius 22.04.2016 05:32:58

Citat:

În prealabil postat de Valkorion (Post 620544)
Presupun ca ar fi doar daca teroristii ar bubui, fereasca Dumnezeu, asa ceva. Cu politica dusa de liderii de la Bruxelles impotriva propriilor lor popoare, nu e exclus sa ne trezim cu asa ceva. Sau ar putea fi provocat de un cutremur cu adevarat mare.

Oare un cutremur in zona seismica Vrancea cu directii Chisinau si Bucuresti, cu magnitudinea 8,2-8,3 R in epicentrul Vrancea si de 7,8-7,9R in Bucuresti, in mandatul lui Ciolos(poate chiar inainte de Pasti), ti se pare cutremur cu adevarat mare?

Demetrius 22.04.2016 05:36:25

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 620546)
... Vreau doar sa gasesc sursa adevarata a cestei profetii. Deci stie cineva?

Sursa din care se poate oricand citi este Akasha.

iuliu46 22.04.2016 06:43:57

E posibil sa fie vorba de vreun catren al lui Nostradamus. Mi se pare ca am citit eu o chestie de asta pe vremea cand studiam profetiile lui.

Catrenul al optsutetreizecisioptulea :

Orasul a fost inghitit de ape
Primarul microbist a fost pus in lanturi
Soarele in Balanta, Mercur in Rac
Sa fie turla de la Sf. Ion sau Sf. Gheorghe ?

E clar ! :1:

DragosP 22.04.2016 07:57:54

Atenție mare! Începând din seara asta, de la ceasurile Vecerniei, până spre Florii, e pericol grav.

iuliu46 22.04.2016 09:01:52

pericol de inundatie sau pericol daca interpretezi catrenul lui pseudonostradamus ? :)

BogdanF2 22.04.2016 09:21:39

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 620590)
E posibil sa fie vorba de vreun catren al lui Nostradamus. Mi se pare ca am citit eu o chestie de asta pe vremea cand studiam profetiile lui.

Catrenul al optsutetreizecisioptulea :

Orasul a fost inghitit de ape
Primarul microbist a fost pus in lanturi
Soarele in Balanta, Mercur in Rac
Sa fie turla de la Sf. Ion sau Sf. Gheorghe ?

E clar ! :1:

Nu are nici o legatura cu Nostradamus, se pare ca e profetia unui monah moldovean de prin secolul 15 sau 16, dar nu am gasit nicaieri exact.

abaaaabbbb63 22.04.2016 11:33:23

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 620600)
Nu are nici o legatura cu Nostradamus, se pare ca e profetia unui monah moldovean de prin secolul 15 sau 16, dar nu am gasit nicaieri exact.

Daca ii dai destul timp, orice profetie devine adevarata.

DragosP 22.04.2016 12:30:28

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 620598)
pericol de inundatie sau pericol daca interpretezi catrenul lui pseudonostradamus ? :)

Exact!
Mai ales că-i Sfântul Gheorghe.

Romowe 22.04.2016 13:08:12

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 620587)
Oare un cutremur in zona seismica Vrancea cu directii Chisinau si Bucuresti, cu magnitudinea 8,2-8,3 R in epicentrul Vrancea si de 7,8-7,9R in Bucuresti, in mandatul lui Ciolos(poate chiar inainte de Pasti), ti se pare cutremur cu adevarat mare?

Oho! La cite buline rosii umplu Bucurestiul...

Romowe 22.04.2016 13:26:15

Sincer, cred ca este o alarma falsa. Pur si simplu, e un zvon popular care cauta justificare prin raportarea la un imaginar monah. BogdanF2, fiti pe pace; nu se va intimpla ceva de soiul asta in, sa zicem, urmatoarele secole.

iuliu46 22.04.2016 14:05:55

Citat:

Nu are nici o legatura cu Nostradamus

Aia mai mult ca sigur, ca eu am scris catrenul ala. Dar seamana cu prostiile scrise de Nostradamus. :)

Citat:

se pare ca e profetia unui monah moldovean de prin secolul 15 sau 16, dar nu am gasit nicaieri exact.

Pai am cautat si eu pe net si am vazut ca ar fi vorba despre o profetie din timpul lui Stefan cel Mare si ca biserica ar fi Sf. Gheorghe...construita la inceputul sec al XIX lea ? :)

http://ro.blastingnews.com/societate...-00715753.html

Romowe 22.04.2016 14:17:17

e neclar. Care monah? Nu i se stie numele, deci poate ca si existenta lui e o confabulatie. Poste ca peste un secol toata zona, nu doar orasul Piatra Neamt, va fi sub apa. Peste o mie de ani, cine stie? Nu mai zic peste milioane si zeci de milioane de ani.

DragosP 22.04.2016 14:21:15

Bag seamă că ție ți s-a urât cu binele.
Chiar atât de puțin cât e...

iuliu46 22.04.2016 14:25:38

Eu am auziit ca o sa sece Dunarea la Braila. Poate ia careva apa de acolo si o duce la Piatra Neamt. :)

Romowe 22.04.2016 14:32:52

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 620611)
Bag seamă că ție ți s-a urât cu binele.
Chiar atât de puțin cât e...

Adica? Ce am scris rau, de zici asta? Tu stii ce va fi in viitorul indepartat? Nu. Nimeni, fara numai Bunul Dumnezeu si Sfintii bineplacuti Lui.

Romowe 22.04.2016 14:34:00

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 620612)
Eu am auziit ca o sa sece Dunarea la Braila. Poate ia careva apa de acolo si o duce la Piatra Neamt. :)

Tare de tot, asta. :)))))))))))))))))))
Iuliu, azi ai o inspiratie deosebita.

DragosP 22.04.2016 14:35:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 620612)

Eu știu că o să se facă bragă.

DragosP 22.04.2016 14:36:54

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 620613)
Adica?

Adică nick-ul ales la a milioana reîncărnire.

Romowe 22.04.2016 15:01:55

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 620616)
Adică nick-ul ales la a milioana reîncărnire.

Sorry, fusei banned, si asta pentru nu mare lucru. Fusesem provocat; unul din desteptii forumului ma facuse cum ii venise la gura, pentru nimic de fapt, dar fiindca si in mine se incinsese tarita, i-am raspuns pe masura. Fiindca am tot clamat in gura mare ca sint sceptic privind orice, mai ales partea sociala si istorica a credintei (oricarei credinte, orto sau eretice, crestine sau nu), adminul a cintarit, a pus in balanta porcaria mea si porcaria colegului, mirlaniile lui si cripto-blasfemiile mele, si a rezultat ca din doi magari, unul era mai tolerabil, ca era "aglutinat sub steag", iar alalalt, fiindca nu e "in club", si se mai si lauda cu a uri tot ce este "club", a primit bilet de iesire, one-way ticket. Nu comentez, e decizia dinsului; si probabil justa: daca vreodata voi avea si eu mentalitatea de credincios-apartinator-cu-inima, voi intelege ca trebuie sa fiu parte dintr-un intreg, si deci din pdv-ul dinsului si al altor orto evlaviosi, ca tine de pilda, treaba o fost oabla.
Asta e, chiar nu voiam sa o iau de la capat. Nu aveam motiv. Ei, acum mi s-o dat unul. Nu e nimic, mergem mai departe. Cum zice un personaj drag mie, din cea de-a saptea arta: "...I will enjoy peace, and wait for the cycle to begin again".

iuliu46 22.04.2016 15:05:39

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 620617)
Sorry, fusei banned, si asta pentru nu mare lucru. Fusesem provocat; unul din desteptii forumului ma facuse cum ii venise la gura, pentru nimic de fapt, dar fiindca si in mine se incinsese tarita, i-am raspuns pe masura.

Sa va fie rusine ! Sa va puneti poalele in cap ... si sa nu ma chemati si pe mine sa mi le pun si eu. :71:
Cu cine te-ai certat de data asta ? :)

Copacel 22.04.2016 15:14:25

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 620617)
Sorry, fusei banned, si asta pentru nu mare lucru. Fusesem provocat;.

Dar tu cine mai esti bre ?

Romowe 22.04.2016 15:15:53

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 620618)
Sa va fie rusine ! Sa va puneti poalele in cap ... si sa nu ma chemati si pe mine sa mi le pun si eu. :71:
Cu cine te-ai certat de data asta ? :)

Nu zic cine; persoana importanta; unul care periodic o ia pe aratura. Diferenta e ca eu pocnesc credinte si el oameni, si mai si ma laud cu a fi sceptic privind multe institutii, de la stat la institutii religioase. Se pare ca si asta a contat... Si ca pentru unii e mai dureroasa prima situatie, decit a doua. Adica sa ridici din umeri privind credinte decit a jigni niste semeni acolo, chit ca sint facuti de Acelasi Autor. Hm...
Intr-un fel, cine a sters schimbul de replici dintre mine si tipul in cauza s-a pus in postura aiurea de a ramine fara dovada motivului ban-ului dat mie. Totul arata ca un soi de tras cu pusca in multime. Quite ridiculous. Eh, traim in Romaneaua.
Vorba lui Vitiate, ce o citai mai sus... Aia cu ciclul si pacea.

DragosP 22.04.2016 15:18:52

A ajuns să se citeze, verule!

Frătiorule, spre deosebire de el, care, zici tu, o ia uneori pe arătură, tu nu ești decât acolo.

DragosP 22.04.2016 15:20:46

P.S. Lasă că știu eu pentru ce ai fost banat. Aprob pozitiv măsura luată.:67:

Romowe 22.04.2016 15:22:46

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 620621)
A ajuns să se citeze, verule!

Frătiorule, spre deosebire de el, care, zici tu, o ia uneori pe arătură, tu nu ești decât acolo.

Nu taticu, ma refer la al pe bune. eh, nu mai iti explic, ca e tot aia.

Romowe 22.04.2016 15:23:49

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 620622)
P.S. Lasă că știu eu pentru ce ai fost banat. Aprob pozitiv măsura luată.:67:

Si cum s-a exprimat el era ok? Daca asa crezi, atunci zic ca am zis bine. Chiar foarte bine, si prea putin.
Ok, sa oprim off-topicul.

DragosP 22.04.2016 15:24:09

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 620623)
nu mai iti explic,.

Dacă zici tu...

iuliu46 22.04.2016 15:44:21

Daca a vazut Dragos si spune ca e bine ca te-au banat atunci e clar, am incredere in el.
Mi se pare mie ca am citit o profetie in care se spunea ca iti iei ban. :)

Romowe 22.04.2016 15:51:02

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 620626)
Daca a vazut Dragos si spune ca e bine ca te-au banat atunci e clar, am incredere in el.
Mi se pare mie ca am citit o profetie in care se spunea ca iti iei ban. :)

:10:

No, nu o fost ceva naspa, oricum. Adve o trecut prin asta de 128 ori. :))))

iuliu46 22.04.2016 15:55:08

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 620627)
:10:

No, nu o fost ceva naspa, oricum. Adve o trecut prin asta de 128 ori. :))))

Pai ala le are cu profetiile ca scrie la Daniel ca trebuie sa fie banat macar de 600 de ori. :p

Demetrius 23.04.2016 02:27:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 620593)
Atenție mare! Începând din seara asta, de la ceasurile Vecerniei, până spre Florii, e pericol grav.

Pericol mare, risc de 80%!

Demetrius 23.04.2016 02:47:48

Citat:

În prealabil postat de Romowe (Post 620608)
Sincer, cred ca este o alarma falsa. Pur si simplu, e un zvon popular care cauta justificare prin raportarea la un imaginar monah. BogdanF2, fiti pe pace; nu se va intimpla ceva de soiul asta in, sa zicem, urmatoarele secole.

Te rog, in folosul tau(!), sa echivalezi secolele cu orele si sa-ti inversezi asteptarile; ai numai de castigat.
Daca nu se va petrece nimic imi voi cere scuze.

DragosP 23.04.2016 05:17:04

Nu e cazul de scuze, nu strică nimănui să fie vigilent.

Ora este GMT +3. Ora este acum 10:44:28.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.