Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Intrebari utilizatori (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5063)
-   -   Rugaciune sa devenim parinti (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18490)

MadaDeea 29.05.2016 11:50:03

Rugaciune sa devenim parinti

Buna, de ceva timp tot incerc sa raman insarcinata si nu reusesc, nu stiu ce sa citesc, ce sa fac, cum sa citesc si cand, va rog sa imi sugerati si mie ce ar fi cel mai bine si ce a avut un rezultat foarte bun. Multumesc!

Mihnea Dragomir 29.05.2016 14:36:44

Daca prin "de ceva timp" intelegeti "mai putin de un an", atunci NU corespundeti definitiei medicale a sterilitatii si, realizand ca urmasii nu se fac la comanda noastra, ci dupa cum vrea Domnul, tot ce trebuie sa faceti este sa aveti un pic de rabdare. Desigur, rabdarea asta nu exclude rugaciuni si lecturi folositoare. Va recomand o lectura pe care poate ca nu ati facut-o niciodata: Protoevanghelia lui Iacob (Biserica o considera apocrifa, adica neinspirata direct de Dumnezeu, dar autentica, adica reala). Acolo veti vedea necazul unei femei (ca si al sotului ei) care vede cum trece timpul si nu are urmasi, precum si cel fel de copil i-a daruit Dumnezeu.

Daca, insa, "de ceva timp" inseamna "mai mult de un an", atunci este bine sa faceti mai intai o spovada buna, urmata de cuminecare si sa mergeti (impreuna cu sotul) la doctorul dv. El va va da lamuririle necesare si va va indruma mai departe. Este bine sa va si rugati, dupa cum va va invata, cel mai bine, duhovnicul, avand in vedere ca medicul trateaza, dar Dumnezeu vindeca. El este "de viata datatorul" si "doctor al sufletelor si a tot trupul".

Cu fratietate in Cristos,
M.D.

oitza ratacita 29.05.2016 14:53:11

Citat:

În prealabil postat de MadaDeea (Post 622494)
Buna, de ceva timp tot incerc sa raman insarcinata si nu reusesc, nu stiu ce sa citesc, ce sa fac, cum sa citesc si cand, va rog sa imi sugerati si mie ce ar fi cel mai bine si ce a avut un rezultat foarte bun. Multumesc!

Hristos a Inviat!
Draga MadaDeea, nu exista retete cu rezultate mai bune sau mai putin bune; totul e dupa masura credintei.
Ar fi potrivit sa ceri sfatul si indrumarea unui preot sau a unui monarh si tot ceea ce vei face sa faci sub binecuvantarea acestuia.
Iti povestec pe scurt minunea intamplata recent in viata unor prieteni apropiati; de 4 ani se chinuiau sa aiba copii. In toamna au ajuns intamplator la o manastire de maici; si-au spus oful unei maicute intalnite in curtea manastirii iar aceasta i-a povatuit sa posteasca lunea, miercurea si vinerea si sa citeasca Acatistul Buneivestiri impreuna. Au lasat si un pomelnic la manastire pentru a se ruga si maicile impreuna cu ei.
Au facut intocmai cele randuite iar in ianuarie ea a ramas insarcinata. Din mila si din bunatatea lui Dumnezeu copilul se va naste in luna octombrie. Iar parintii multumesc lui Dumnezeu pt aceasta minune primita in dar.

In alte variante, pe langa post, stiu ca sunt randuite spre rugaciune si Acatistul Sf Parinti Ioachim si Ana, Acatistul Maicii Domnului, Acatistul Sf. Arhangheli sau acatistul oricarui sfant fata de care ai tu evlavie si il chemi ca mijlocitor in rugaciuni.

Sa-ti ajute Dumnezeu si daca e Voia Lui sa ti se implinesca cererea!

ahilpterodactil 29.05.2016 20:25:26

Citat:

... nu stiu ce sa citesc, ce sa fac, cum sa citesc si cand...

Copiii nu se fac din carti. Ei nu sunt produse livresti.
Lasati asadar cititul si faceti ... ce e de facut cand vreti copii, iar nu rezumate literare.
In rest, rugaciune cu folos duhovnicesc va doresc!

crinrin 29.05.2016 21:23:10

Bine face Dumnezeu cand intarzie sa dea unora copii. Uite asa se gandeste omul sa ajunga la biserica, sa-si faca un duhovnic, sa-si plece genunchii la rugaciune...

ahilpterodactil 29.05.2016 21:30:52

Da, intr-adevar, apoi sa faca ce face barza de cand tot aduce copii pe lume.

crinrin 29.05.2016 22:37:14

Concomitent, daca viitorii parinti sunt cununati.

AlinB 30.05.2016 09:07:11

Citat:

Nu exista formule miraculoase, daca mergeti pe linie asta, o imbunatatire generala a vietii duhovnicesti va poate ajuta.

Pe urma, dupa cum a zis si dl. Mihnea, daca e vorba de mai putin de un an, plus ati avut si un istoric cu anticonceptionale, pronosticul e prematur..

RedRose 31.05.2016 13:36:34

Acatistul Sf.Parinti Ioachim si Ana, va recomand cu toata caldura...Insotit bineinteles de post, macar Miercurea si Vinerea si o viata cat mai curata d.p.d.v duhovnicesc!
Doamne ajuta si asteptam cu nerabdare sa ne anuntati c-a venit barza:)

Yasmina 01.06.2016 11:04:02

Citat:

Duvohnicul dvs ce spune? Aveti unul?

Daca doreati o reteta de prajituri noua sau o recomandare de carte spirituala,intelegeam ; insa sa va dam o reteta de facut copii la comanda,nu prea pricep.
Pt toate lucrurile ,dorintele si planurile aveti ceva de citit? Toate se revolva la dvs prin citirea unei formule magice?

Romowe 01.06.2016 18:02:45

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 622769)
Duvohnicul dvs ce spune? Aveti unul?

Daca doreati o reteta de prajituri noua sau o recomandare de carte spirituala,intelegeam ; insa sa va dam o reteta de facut copii la comanda,nu prea pricep.
Pt toate lucrurile ,dorintele si planurile aveti ceva de citit? Toate se revolva la dvs prin citirea unei formule magice?

Excellent point!

DragosP 01.06.2016 18:58:38

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 622769)
insa sa va dam o reteta de facut copii la comanda,nu prea pricep.

Eu as putea scrie cate ceva, da' bunul simt si regulamentul forumului ma impiedica sa scriu reteta in clar. :26:

Romowe 01.06.2016 20:18:40

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 622819)
Eu as putea scrie cate ceva, da' bunul simt si regulamentul forumului ma impiedica sa scriu reteta in clar. :26:

Man, esti o figura.

Jonnyw2013 05.06.2016 23:59:46

Poate Dumnezeu vrea sa dea un DAR MAI MARE-nu unul ci patru copii

Citat:

E bine sa mai dati din cand in cand cate un feedback inapoi.
De obicei ce s-a intamplat uneori in cazuri asemanatoare cu care am avut tangenta.S-a facut o agresiune puternica impotriva propriului corp INAINTE, prin doua lucruri:

1.Anticonceptionale-aceste medicamente creeaza o agrresiune puternica impotriva corpului femeii.Sunt unele femei care le pot folosii doar timp scurt, ptr ca le face rau.
2.La un eventual avort "mecanismul" extrem de fin si ultracomplex este dat peste cap, si pe langa asta, apare un fenomen spiritual :"pacatul".Tu nu ai vrut acel copil cand ti l-a dat
Dumnezeu, dar l-ai vrut atunci cand ai vrut tu.

E posibil ca sa nu se fi intamplat nici una din astea.Eu va recomand sa cititi:
Cartea 1 a regilor.Cap.1
http://www.bibliaortodoxa.ro/vechiul...nt/66/I%20Regi
Ce spune aici, femeia asta s-a rugat Domnului fierbinte ptr un copil, dar un copil care sa il
daruiasca Domnului, nu un copil care sa il tina ptr ei.

Probabil este vremea unor fagaduinte ca si in cazul Anei.Deci ea isi dorea din inima un copil ,si a facut o fagaduinta Domnului:
10. Ea însă s-a rugat Domnului cu sufletul întristat și a plâns amarnic,
11. Și a dat făgăduință, zicând: "Atotputernice Doamne, Dumnezeule Savaot, de vei căuta la întristarea roabei Tale și-ți vei aduce aminte de mine și de nu vei uita pe roaba Ta, ci vei da roabei Tale un copil de parte bărbătească, îl voi da ție, și nu va bea el nici vin, nici sicheră, nici brici nu se va atinge de capul lui".

Cum am mai spus uneori oamenii isi doresc un copil, atunci cand vor ei(deobicei cand simt ca cariera e OK), nu cand li-l da Dumnezeu.Dar nu isi pun o intrebare :"Daca Dumnezeu vrea sa dea mai multi copii si familiile respective nu ii primesc si omoara Darul lui Dumnezeu!
Toata lumea vrea azi de obicei un copil.Se limiteaza la atat.Dar lui Dumnezeu poate nu ii place asta.Poate vrea sa dea trei sau patru copii in casa asta!
Vedeti lui Ana i-a fost spre folos ca nu a primit de la inceput ce a cerut, ci a fost o
perioada in care a fagaduit si ea ceva drept multumire.Si apoi s-a tinut de cuvant.

24. Iar după ce l-a înțărcat, s-a dus cu el la Șilo, luând trei viței, câteva pâini, o efă
de făină și un burduf de vin, și a venit la casa Domnului în Șilo și a venit și copilul împreună cu ei, dar copilul era încă prunc.
25. Și l-au adus înaintea feței Domnului, iar tatăl său a adus jertfa rânduită în asemenea
zile și au junghiat un vițel. Ana a adus pe prunc la Eli,
26. Zicând: "O, domnul meu!, viu să fie sufletul tău, domnul meu! Eu sunt acea femeie care am stat aici înaintea ta și m-am rugat Domnului.
27. Pentru acest copil m-am rugat eu și Domnul mi-a plinit cererea ce am cerut de la
Dânsul.
28. Și acum eu îl dau Domnului pentru toate zilele vieții lui, să slujească
Domnului"
. Apoi s-au închinat acolo Domnului.

Poate tot asa e un moment in care Dumnezeu vrea sa va ridice pe un plan superior.Poate vrea sa face-ti o promisiune, sa tineti posturile in toate posturile mari si cele doua zile pe saptamana,vrea poate ca sa va vada mai des la Biserica.Cand nu puteti merge imprreuna macar unul sa fie prezent.Poate vrea asta sa spuneti:" Doamne cati ne vei da, ii vom primi! Nu ne vom feri."
Sau poate nu veti putea duce asta(ceea ce de fapt multe familii de protestanti fac si au si mai mult de zece copii)si veti spune vom primi patru copii si apoi, nu vom face avort dar ne vom feri. Ma rog cand te "invoiesti cu Dumnezeu " trebuie sa te gandesti bine ca sa nu faci o fagaduinta pe care nu poti sa o indeplinesti.Dar macar sa te stradui.
Oricum sfatuiti-va cu un duhovnic inainte.
Domnul sa va ajute!

Florin-Ionut 06.06.2016 11:27:20

Mada,

Știu pe cineva care abia după 16 ani a reușit să aibă copii. Între timp a înfiat un copil, poate de aceea a trecut atîta vreme pînă la succes.

Cel mai probabil corpul tău nu poate susține o sarcină pînă la capăt din cauza unor probleme de sănătate. Atunci trebuie să vindeci bolile pe care le ai și apoi să încerci din nou să procreezi.

Probabil că te rogi pentru a avea copii, dar uneori rugăciunea nu e suficientă. Mai este o metodă care poate fi pusă în aplicare în paralel, pentru ca organismul tău să se purifice și pentru ca bolile să fie vindecate. Este vorba de postul negru.

Știu cazuri, relatate în cărți, ale unor femei cu afecțiuni grave, care nu ar fi crezut că vor putea fi vindecate, d-apoi să rămînă însărcinate. Și uite că acum au copii, datorită postului negru. Au pus puțină voință și Dumnezeu le-a tratat.

Deci interesează-te, citește, caută informații pe această temă și propune-i soțului să faceți o pauză la mîncare de 10 zile, amîndoi, timp în care să beți numai apă. Fără relații sexuale în acest timp. Apoi după cîteva zile de la realimentare... spor la treabă!

Jonnyw2013 06.06.2016 23:36:32

Dumnezeu sa te binecuvinteze frate!
Ai dreptate! Si eu am intalnit cazuri de oameni care dupa ce au luat un copil orfan nu dupa multi ani au avut copii lor.Dupa ce Dumnezeu le-a vazut inima,a vazut ca vor sa acopere pacate,ca iubesc din inima copii, le-a trimis si lor, mai multi copii ca binecuvintare!
Doamne ajuta!

ahilpterodactil 07.06.2016 01:09:37

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 623305)
... propune-i soțului să faceți o pauză la mîncare de 10 zile, amîndoi, timp în care să beți numai apă.

Era inevitabil sa se ajunga si la asta... Evident!

Yasmina 07.06.2016 08:26:31

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 623385)

Bineinteles!
Sufletul trebuie curatit prin rugaciune si milostenie iar trupul curatit si calit prin post; nu vad nici o urma de enormitate aici.
Pana la urma,de ce nu ?

Florin-Ionut 07.06.2016 11:19:08

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 623400)
Pana la urma,de ce nu ?

Motive nu sînt?

AlinB 07.06.2016 12:21:18

Citat:

În prealabil postat de ahilpterodactil (Post 623385)

Inevitabil da :)

Inutil? Poate ca nu!

Jonnyw2013 10.06.2016 00:13:18

De multe ori ma "cutremur" de importanta a ceea ce spunem aici.Ma gandesc cum imi scoate oamenii Dumnezeu in cale, ca sa fiu mai atent la ceea ce spun aici.
Am intalnit de curand o categorie de oameni, deci nu ca cei care i-am enumerat mai sus,( care au si posibilitati materiale si pot fi si un model ,familii stabile dar care amana o eventuala sarcina din motive de cariera sau altele multi ani, ssi la un moment dat aveau probleme in a avea o eventuala sarcina)care m-a facut sa mai scriu aici.

Era o mama care incepuse sa faca tratament cu vreo treizeci - patruzeci de ani in urrma.Nu putea tine o sarcina, dupa doua trei luni sau uneori mai mult pierdea sarcina.Ea a continuat cu tratamentul nu stiu daca si cu rugaciunea, ca femeia era in lacrimi la ce imi spunea.A avut opt astfel de sarcini pierdute.Si ea tot facea tratament, vroia asta.
La a noua sarcina femeia a nascut.Dar e bine sa nu fortezi norocul,dar tu poate ai o idee fixa.:-(
Dupa cum imi povesteste mama , fata respectiva la un moment dat isi jigneste teribil mama . Ca nu a facut nimic ptr ea.Ma rog jigniri mari nu e cazul sa le spun aici.Si o perioada mare de timp de cand e situatia asta.Ea(mama) biata a facut, insa una din cele mai mari probleme ale mamei, a fost, ca i-a facut totul pe plac fetei,nu a reusit sa se impuna singura suficient de mult in fata ei ca parrinte unic ,caci omul de langa ea a plecat destul de iute de langa ele...Si a rama singurra.
Viata a transmis un mesaj de Sus.De 8 orri."Oare poti duce treaba asta la capat!Vei ramane singura!Opreste-te!"
Ma rog femeia e necajita si de asta ca nu primeste inapoi nici macar o minima recunostinta ptr tot efortul depus de ea.

Va puteti bucura de copii si fiind nasi de botez la copii ,de care sa va atasati,copii a
unorr familii necajite, care au o nevoie reala de ajutor.Si cum am mai vazut dupa ani de
osteneli in a ajuta pe altii,poate Dumnezeu sa schimbe totul, in timp scurt, daca propria familie mai este impreuna.
Nu ati expus prea multe date aici, asa ca eu v-am dat dupa alte situatii care le-am intalnit in viata.
Domnul sa va ajute!

sophia 10.06.2016 12:51:15

Johnnyw2013 - te rog sa incetezi sa mai scrii astfel de sfaturi sau idei.
Nu stiu daca esti femeie sau barbat si daca tu ai copii.
Nu stiu daca stii ce inseamna sa vrei mult sa ai copii si sa nu poti sa faci.
Nu stim nici povestea fetei care a scris acest fir.

Stiu ca vrei sa ajuti, dar te rog sa-ti imaginezi ca aceste lucruri pe care le scrii si nu numai tu ci si altii care nu stiu, fac foarte rau si nu ajuta.

Nici preotii nu prea stiu sa ne ajute sau sa ne spuna de ce se intampla acest lucru si care este voia lui Dumnezeu.

Sunt foarte nepotrivite comparatiile cu sfintii si sfintele din Biblie.
Este ca si cum ne-am compara cu un rege sau o regina si am zice: "Fac si eu ca ei ca sa am averi si castele". Nu putem asta.
Ei sunt regi/regine si au acele pozitii si averi din tata in fiu/fiica.
Ah, mai sunt cazuri rare in care cineva se casatoreste in familie regala.

Fiecare om are destinul lui si trebuie sa faca ceva din viata lui si sa lupte pentru orice. Nimic nu se rezolva de la sine.

Sigur ca trebuie sa ne rugam la bunul Dumnezeu si la sfintii Sai. Si El da sau nu da ceea ce-ti doresti.
La unii le da zeci de copii, la altii nu le da nici unul si nu din cauza ca unul e mai bun si altul mai putin. Poate ca adeseori este exact invers.

Sfatul cu botezatul de copii si ajutatul altora din jur care au nevoie, este partial bun.
Copiii aceia nu vor fi ai tai niciodata si n-ai nici un drept asupra lor, daca parintii nu vor.

Eu am o experienta si am invatat si m-am obisnuit cumva ca asta este voia lui Dumnezeu.
Dar golul si durerea vor ramane pana la moarte.
Nu ma bag sa dau sfaturi la altii, in fara ca trebuie sa se duca la medic sa faca investigatii si amandoi.
E posibil sa fie ceva marunt si sa se rezolve cu tratament, saumacar stii ca exista und diagnostic si nu vei putea avea copii.
Atunci poti sa urmezi alte cai daca ai bani.

Dar fiecare le stie pe ale lui. Este o problema foarte delicata.

Jonnyw2013 11.06.2016 00:56:31

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 623674)
Johnnyw2013 - te rog sa incetezi sa mai scrii astfel de sfaturi sau idei.
Nu stiu daca esti femeie sau barbat si daca tu ai copii.
Nu stiu daca stii ce inseamna sa vrei mult sa ai copii si sa nu poti sa faci.
Nu stim nici povestea fetei care a scris acest fir.

Jonny este nume masculin nu feminin. Joana este nume feminin. Am copii .

Citat:

Nici preotii nu prea stiu sa ne ajute sau sa ne spuna de ce se intampla acest lucru si care este voia lui Dumnezeu.

Nu stiu, sau poate nici noi nu avem ureche, sa auzim ce vor sa ne spuna.

Citat:

Fiecare om are destinul lui si trebuie sa faca ceva din viata lui si sa lupte pentru orice. Nimic nu se rezolva de la sine.

Sigur ca trebuie sa ne rugam la bunul Dumnezeu si la sfintii Sai. Si El da sau nu da ceea ce-ti doresti.
La unii le da zeci de copii, la altii nu le da nici unul si nu din cauza ca unul e mai bun si altul mai putin. Poate ca adeseori este exact invers.

Da de acord,eu am vrut sa subliniez ca ,cazul asta ultimul l-am intalnit acum trei zile si mi s-a parut correct, sa spun ceea ce spune viata concret.Nu ce vrem noi sa auzim.Daca ai fi auzit-o pe femeie ,iti spun eu ca ai fi meditat serrios.Adica ai facut mai bine de 5 ani tratament si nimic, si mai continui.Iar omul de langa nu era serios.

Citat:

Sfatul cu botezatul de copii si ajutatul altora din jur care au nevoie, este partial bun.
Copiii aceia nu vor fi ai tai niciodata si n-ai nici un drept asupra lor, daca parintii nu vor.

Nici femeia asta nu poti spune ca ea e parrintele ei,fata respectiva se poarta de parca ea ar fi mama mamei ei.Nici ea dupa cum se poarta fata ei, nu ai zice ca are te miri ce drepturi asupra ei.Poate ii acorda DIN PLIN dreptul de a plange.

Era tot pe aici ca cineva dadea sfaturi dure ,si cineva dadea replica, ca sa nu o mai faca ,ptr ca ,(cumva) ca ii sperie.Uneorri e mai bine sa te sperie cineva cu ceva, si in viata sa stii sa accepti un lucru sau functie de ce e concret sa te impaci cu o situatie.Viata e dura uneorri daca nu ii stii legile.Eu am expus ceea ce reiesea din cazul respectiv.
Fiecare om ,fiecare familie e unica.La unii nu se aplica ce e mai sus.

Citat:

Eu am o experienta si am invatat si m-am obisnuit cumva ca asta este voia lui Dumnezeu.
Dar golul si durerea vor ramane pana la moarte.

Da inteleg perfect ceea ce spui,e clar ca ai o durere mare in suflet, si de pe margine dai cel mai bine sfaturi dar,... unneori e bine sa vezi ce spune viata concret.Si viata zice uneori asa:
Sunt multi copii orfani.N persoane nu pot avea.Ce i-ar impiedica pe persoanele alea mature sa ia copii aia la inceput in vacante, ca sa vada cum se acomodeaza unii cu altii si apoi poate definitiv ,daca se realizeaza o punte intre ei.
E clar ca este nevoie si de rugaciune si o viata duhovniceasca constanta.
Vezi ca ai PM Sophia.
Doamne ajuta Sophia!

Yasmina 11.06.2016 21:48:15

Copii abandonati sau orfani,carora le mor parintii si oameni care nu pot avea copii...le potriveste Dumnezeu pe toate(teoretic).

Oricum trebuie sa ne impacam cu orice ne este dat in viata si sa nu urmarim sa facem voia noastra.
Cand ne este mai greu ,sa ne amintim de Iov.

Ora este GMT +3. Ora este acum 16:25:40.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.