![]() |
Sfantul si Marele Sinod - livestreming
Unele evenimente din cadrul Sfântului și Marelui Sinod vor fi disponibile publicului prin intermediul transmisiunii în direct (livestreaming), anunță biroul de presă al Patriarhiei Ecumenice.
Următoarele evenimente vor fi disponibile la adresa https://www.holycouncil.org/live la orele menționate: Duminică, 19 iunie – 8:00 – Utrenie și Sfânta Liturghie de Sărbătoarea Cincizecimii Luni, 20 iunie, 11:00-14:00 – Ședința de deschidere a Sfântului și Marelui Sinod Sâmbătă, 25 iunie, 17:00-19:30 – Ședința de încheiere a Sfântului și Marelui Sinod Duminică, 26 iunie – 8:00 – Utrenie și Sfânta Liturghie sinodală Programul slujbelor este prezentat la ora României. |
Sa inteleg bine, se strimuieste doar inceputul si sfarsitul?
Doar atata transparenta? |
Vineri 16-6-2016, liderii celor 10 biserici ortodoxe pozează pentru o imagine de familie la Academia Ortodoxă a insulei grecești Creta.
http://www.haaretz.com/polopoly_fs/1.../252565821.jpg |
Intrebare mica, de ce e al nostru e in alb?
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Parca e cu doua degete mai inalt si maciulia cu jumatate de deget mai groasa. |
Citat:
|
Citat:
Pentru ca noi suntem un neam de cuceritori. La noi a fost SARMISEGETUZA, Capitala Popoarelor Libere de la Rin la Wladivostoc. Si a nostru, sa nu se supere grecii, era si Constantinopolul, Capitala Noastra, unde Imparatul era Imparat "onorific" si in Siberia pana la Wladivostoc si in India pana la varful ei. Noi am cucerit prin aducerea iubirii si a libertatii. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
ps: acum pe bune, intrebarea asta nu are rost |
Together
|
|
În ultima perioadă, au avut loc unele manifestări publice ale unor persoane, care, în duh lumesc și agresiv, au acuzat și calomniat pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române prezenți la Sinodul din Creta (iunie 2016), unde au participat aproape 200 de ierarhi din zece Biserici Ortodoxe surori.
Cei care promovează aceste atitudini negative sunt, în general, câțiva clerici răzvrătiți și monahi necanonici, neascultători și nestatornici, care nu locuiesc în mănăstire conform rânduielilor monahale, precum și unii mireni influențați negativ de către aceștia. Un astfel de grup a protestat și pe Dealul Mitropoliei în data de 30 august 2016 când membrii acestuia, care au fost ascultați de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, au dovedit că nu sunt capabili de dialog, ci sunt agresivi, repetă idei și acuzații nefondate, judecă și calomniază pe ierarhii care au aprobat documentul Sinodului din Creta referitor la relațiile Bisericii Ortodoxe cu alți creștini. Într-o vreme în care Biserica Ortodoxă este atacată de multe forțe exterioare văzute și nevăzute ale fenomenului secularizării, acești răzvrătiți din Biserică, sub pretextul că apără Ortodoxia, tulbură din interior pacea și unitatea Bisericii, deoarece nu sunt călăuziți de Duhul lui Hristos. Totuși, în marea lor majoritate, clerul, monahii și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române păstrează pacea și unitatea Bisericii lui Hristos și cunosc adevărul că Sinodul din Creta nu a formulat dogme noi, ci a mărturisit că Biserica Ortodoxă este Biserica Una, Sfânta, Sobornicească și Apostolească a lui Hristos, iar bisericile sau confesiunile eterodoxe (neortodoxe) s-au despărțit de Ortodoxie pentru că s-au îndepărtat de la credința ortodoxă care este baza unității Bisericii. Iar pentru că Domnul Iisus Hristos S-a rugat Tatălui din ceruri ca ucenicii Lui și toți cei care cred în El să fie una (cf. Ioan 17, 21), adică să păstreze unitatea Bisericii pe baza credinței adevărate, Biserica Ortodoxă nu promovează ura confesională sau „războiul religios”, ci „credința care este lucrătoare prin iubire” (Galateni 5, 6), mărturisind Ortodoxia cu smerenie și cu pace în suflet. Astfel, adevărații creștini ortodocși pot să-și păstreze dreapta credință, chiar dacă se află în dialog sau în cooperare de ordin social-filantropic sau cultural cu alți creștini, mai ales în țări în care creștinii ortodocși sunt minoritari. De pildă, în prezent, există în Europa Occidentală peste 700 de parohii ortodoxe românești dintre care 670, pentru că nu dețin propriile lor biserici, se roagă în lăcașuri de cult închiriate sau împrumutate de la creștini catolici, anglicani sau protestanți, fără ca acești români să-și piardă credința lor ortodoxă. Deci, creștinul ortodox lucid și realist poate rămâne fidel Ortodoxiei și atunci când se află în dialog și cooperare cu alți creștini fără a fi fanatic, arogant sau agresiv. Însă cei ce tulbură acum pacea și unitatea Bisericii nu au nicio responsabilitate pastorală pentru comunitățile ortodoxe românești din străinătate și nici nu înțeleg cât de mare este păcatul dezbinării și tulburării păcii și unității Bisericii, sub pretextul că numai ei, protestatarii, sunt credincioși adevărați, corecți și competenți în apărarea Ortodoxiei, declarând eretici pe toți cei care nu gândesc ca ei. Cuvântul Biserică înseamnă adunare, nu dezbinare, adică adunarea creștinilor ortodocși în iubirea Preasfintei Treimi prin mărturisirea și trăirea dreptei credințe în comuniune frățească în Hristos și ascultare față de părinții duhovnicești cărora le-a fost încredințată lucrarea de păstorire a credincioșilor pe calea mântuirii (cf. Evrei 13, 17). De aceea, trebuie să păstrăm totdeauna pacea și unitatea Bisericii lui Hristos! Biroul de Presă al Patriarhiei Române |
Citat:
Pai da, la 20 oameni ce sa faca, marketing disperat. Alea doua cuiere de sutane cine sunt? Nu m-ar mira sa fie de fapt sectari din BOSV. "Cu totii vom da anatema...anatema toti patriarhii si episcopii". Unde Dumnezeu exista asa ceva in ortodoxie, ca niste neica-nimeni sa arunce anateme? Si ce cantari lesinate :21: Daca intentia a fost sa se faca de ras, ei bine, un success total. :24: |
Citat:
Da' uite ca sint unii care, trezindu-se, le dau la scafirlie cu paru': https://www.goodreads.com/author_blo...-pe-stil-vechi Aici e o dovada clara de ce mincinosi sint stilistii. Documente, nu altceva. |
"Organizatorii sunt monahul Ioan de la Athos și rasoforul Timotei de la Petru Vodă."
Citat de pe o pagina a lor la care nu vreau sa fac reclama. Primul cred ca e un calugar vagabond si al doilea unul care tocmai si-a ratat calugaria, cel putin in "beore" :)) Daca in astia ar sta ortodoxia, ne-am dus deja pe copca :)) |
Eh, tot clone teodot-like. Drept ai grait, astia au ortodoxie din parti.
Din tot acest scandal, eu pentru mine am luat o invatatura: sa raminem in communio cu ierarhii nostri legitimi, pentru ca ei au si raspunderea si conducerea. In Biserica, ultima data cind am citit catehismul, cel ce este in virf raspunde pentru toti cei de dedesubt. In consecinta, ierarhul trebuie ascultat, pentru ca odata cu raspunderea, vine si autoritatea. Deci, sa facem ascultare, toti care nu sintem zeloti-idioti. |
Da' de linkul ala ce zici? E fain ca Danone s-o trezit din stasis si le da sectarilor calendaristi la turloaie.
|
Poveste veche, omul tot nu e ok, cred.
|
Citat:
Acum, care o fi adevarul cu (in) ce crede dinsul, Dumnezeu stie. |
Ții! Ce mi-e dat sa citesc! Bine a zis cine a zis ca suntem ,,un neam bun și blând ... de trădători. Ce aveți cu Ortodoxia, dragilor? Nu va mai place? Considerați ca monahul care sta în genunchi și mărturisește credința este deplasat? El a făcut totul cu binecuvântarea unor părinți din Athos. Nici aceia nu știu ce e Ortodoxia? Sa ne rugăm lui Dumnezeu sa ne arate cine greșește, dacă avem dubii, nu sa ne aliem cu cei corecți politic. Asta în caz ca dorim mântuirea!
|
Citat:
Care e ortodoxia la tine? Un calugar nebun rostind cu dispret "beore" din dispret pentru toate cele 3 cuvinte: "biserica" "ortodoxa" si "romana" si restul de 10 zapaciti urland pe strada "anatema" crezandu-se cine stie ce conciliu ecumenic? Nu o fi fost ecumenic ala din Creta, dar adunarea aia de circari te pomenesti ca este. Pai e bun ca ne-ai lamurit si pe noi ce inseamna pentru tine "ortodoxia". |
Citat:
Trebuie sa subliniez ca delegația romana a fost singura care a semnat în unanimitate documentele trădării ortodoxiei la Creta. Niciun ierarh din România nu a avut curajul sa se opună. Mă întreb ce? Din convingere? Din cauza unor presiuni? Din cauza unor promisiuni? Acest calugar tânăr a fost purtătorul de cuvânt al unor călugări mai in vârstă din Athos. Drept dovada, el a citit ceea ce scrisese cu binecuvântarea acelora. Da, s-a pronunțat împotriva ecumenismului. Este o poziție demna, de crestin ortodox. Cineva trebuia sa vina sa le spună și romanilor ce s-a întâmplat la Creta. Cum îi poate ajuta sinodul din Creta pe cei care vor sa se apropie cu adevărat de Dumnezeu, fie aceștia și de alte confesiuni? Cum sunt ajutați ortodocsii sa facă misiune, comparativ cu alte confesiuni? Blocandu-li-se posibilitatea de a face un miting ? Prigonind preoții care înțeleg ca preoția este o misiune? Suntem o tara ortodoxă, totuși. Dacă eu am râie, cum sa-i oblige cineva pe cei sănătoși sa mă îmbrățișeze, declarandu-ma sănătos? Nu e mai corect sa mă ajute pe mine sa mă vindec? Asadar, de ce sa se spună ca exista și alte biserici, iar cei care rostesc zi de zi Crezul ortodox sa semneze așa ceva? Poate fi numita biserica o confesiune care îl declara infailibil pe un om sau care nu o cinstește pe Maica Domnului sau pe sfinți sau care nu accepta icoanele? Sfinții ortodocși spun ca nu. Sinodul de la Creta spune invers. Of! Teologia asta moderna nu-mi place. |
Citat:
În momentul în care deja s-a instaurat teroarea in rândul preoÈilor, e clar ca nu au curajul sa mai iasă la mitinguri prea mulÈi. A fost nevoie sa vina un călugăr din Athos care nu face ascultare de ierarhii noÈtri sa vina si sa marturiseasca ortodoxia. Inca un exemplu de vicleanie din partea ta. Cu alte cuvinte, daca vine un nebun si zice niste cretinati, iesi tu la interval si zici ca nu, ala e cu scaun mai mult, si nu sunt mai multi ca el ca n-au curaj. Realitatea? Ala e nebun (in sensul pur medical) si din fericire, nu sunt atat de multi ca el. Faptul ca, zici tu, "vine de la Athos" nu-i confera nici macar atata autoritate cat crede un sectar ca ar avea pentru ca a pus mana pe o copie a Bibliei. Citat:
Arata-ne si noua unde este scrie alb pe negru "tradarea ortodoxiei" sa vedem si noi. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ca doar atat fusera la mitingul vietii :21: Stii cum se zice: "prosti, dar multi". Si din multimea mare de prosti de pe lumea asta, nu reusirati sa prostiti mai mult de 10. Asta inseamna sa iesi in evidenta printr-o prostie monumentala. Citat:
D'aia trebuie sa ne delimitam de lupii in blana de oaie. Citat:
|
Dragul meu prieten, ai probleme grave... din păcate.
Citat:
Ție ți se pare că ești ortodox avînd un asemenea libaj? Păi nu ești nici măcar creștin după felul în care comunici și te distrezi darmite un ortodox. Păi a judeca atît de rău și urît pe cineva, pe cel cu care dialoghezi, făcîndu-l în cele mai rele feluri: nebun, prost, parșiv, sectant, viclean, mincinos, lup în blană de oaie, bolnav incurabil și repetînd denigrările în ideea că tu aperi ortodoxia este un lucru ce nu ține de ortodoxie ci de satanism. Tu chiar nu-ți dai seama că este scris în scripturi: să nu judecăm pe nimeni? Să nu osîndim pe nimeni? ''Cine va zice despre aproapele său sau despre fratele său prostule este vrednic de judecata soborului iar cine va zice nebunule este vrednic de focul gheenei... '' Tu realizezi defapt pe cine slujești? Nici într-un caz tu nu aperi ortodoxia sau pe Dumnezeu sau binele... ci tu prin felul de a dialoga și a denigra și a osîndi ești practic un necredincios care nu respecți cele mai elementare texte Biblice pe care le cunoaște orice creștin, darmite unul ortodox. E treaba ta ce faci, dar crede-mă că mă mir cum de-ți permiți un astfel de comportament subuman? Mă iartă că n-am putut trece cu vederea ci m-am cutremurat la vederea unui astfel de limbaj folosit față de o fată... Tu ai auzit de CURĂȚENIA VORBIRII sau cum în Filocalie sfinții practicau postul limbii ca nu cumva să cadă ei în judecăți și hule și denigrări la adresa cuiva? La adresa mea te înțelegeam și te răbdam și te suportam mai ușor căci din moment ce nu poți sau nu vrei să crezi ce-ți mărturiseam, era de înțeles să ai un astfel de limbaj care-ți venea din necredință sau neghinism sau din credința ta oarbă în tot felul de teorii lumești dar să te găsesc avînd un limbaj și mai subuman la adresa unei fete... mă face să cred că ai probleme grave de ortodoxie și de creștinism, de credință și ascultare fiindcă nu se poate ca cineva, în cunoștiință de cauză să-și permită un asemenea limbaj jignitor și ofensator la adresa unui alt om, sau creștin, sau ortodox. Trezește-te și dă-ți seama ce faci... căci nu e de rîs și nici distractiv neputința și răutatea care ți se întîmplă. Ți se pare amuzant dar e ceva de plîns. :confused: Aș vrea să-ți cureți limbajul de toate ocările și etichetările și denigrările la adresa celor cu care vorbești sau conversezi în scris... Nu mai ești la vîrsta copilului dus cu pluta care crede că se joacă și se distrează... ești un creștin ortodox pe un forum ortodox. Nu se poate să persiști în rău fără să-ți pese de tine! (Tu și teologia, distrăndu-te jignitor, tăvălindu-te pe jos de rîs, e culmea răutății și denigrării unui creștin, unui om, care îți este aproape și cu care conversezi... ''mîntuitor''.) Nu se poate așa ceva așa că dragul meu prieten, te rog dă-ți seama ce-ți faci. ''Cel ce aude dar nu face (poruncile Vieții) e asemenea omului ce-și zidește casă pe nisip.. cînd bat vînturile și valurile, cînd vin șuvoaiele și lovesc în casa aceea ea cade și mare îi va fi ei prăbușirea!'' Citat:
|
Mai e ceva cu sectarii stiliști...
ăÈtia ar vrea ca un idiot în omofor cs PS Longin (ÈtiÈi mintea slăbuÈă dar evlavioasă de zelot schismatic rusificat, ăl de gîlgîise acum două luni că...ierarhii plecaÈi în Creta nu mai au...Harul Duhului Sfînt!) să taie Èi spînzure.
Uite aici delirul complet: http://www.atitudini.com/2016/08/ps-...mnat-in-creta/ Ce a zis caÈaonul de Zisis e băÈină de colembolă pe lîngă ce a eructat agentul KGB "Longin Jar": cum că toÈi ierarhii din toate autocefaliile prezente în Creta sînt acum, după horilca sa...cum îi zice, cu litera "v", votca sa...nu, acum am nimerit: viziunea sa, cică fără Har. Cu alte cuvinte, un caÈaon Èi un rusificat înjură public Biserica, iar majoritatea romînilor se uită benign la problemă ca blatidele la commandline. Ar trebui declarati cei doi, ca Èi clerici, persona grata pe teritoriul canonic al BOR. Iar clericii autohtoni care mănîncă zacuscă umană la adresa propriilor ierarhi, de la care au primit Sfîntul Antimis, ar trebui caterisiti urgent, daca nu si anatemizati. Ne jucăm sau ne apărăm Biserica? |
Citat:
Nu poți avea ca și creștin un asemenea limbaj vrednic de satana!.. darmite dacă te numești creștin ortodox?! Citat:
Păi de lux, de minciună, de mamona, de bani și de mită, de satana, de rău, de hulă, de un limbaj de mahala, de păcat, de mîndrie, de judecăți pripite, de noi înșine și de neiubirea noastră de Dumnezeu și de aproape. CALEA Ortodoxă! Contează foarte mult CALEA căci scopul nu scuză mijloacele! Nimeni nu poate să creadă că ar avea pile și că el spre deosebire de sfinți, va intra în Rai împreună cu toate păcatele și cu toate hulele de care nu vrea să se curățească închipuindu-și că va fi apreciat de Dumnezeu pentru că a ''apărat'' ortodoxia tocmai de cei care au avertizat că amestecul gLumii în credință și judecarea și osîndirea aproapelui nu sunt de la Dumnezeu ci de la mamona, de la duhul minciunii măririi de sine pentru iubirea de sine păcătoasă și de stăpînirea pe sfinvers! |
Nene vasovi, chiar crezi ca am timp si chef sa te citesc?
Da' meriti? Asta e intrebarea.. |
Citat:
Problema nu se pune dacă merit eu sau nu ci dacă tu ești capabil să te ridici la un nivel creștin ortodox de dialog, de conversare... căci asta m-a deranjat. Nu se poate să folosești astfel de cuvinte urîte și de judecăți rele în discuție cu cineva... darmite cu o fată! Te-am rugat să-ți cenzurezi ''emfazele'' și ''accentele'' limbajului și sugerările și aluziile fiindcă nu se poate să-ți susții atît de murdar și de toxic un punct de vedere. Nu mă interesează ce susții ci cum susții... Un creștin ortodox nu-și leapădă cucernicia din limbaj și frumusețea discursului pentru a prelua de la omul gLumesc de mahala și de la ateul securist tehnici de distrugerea demnității interlocutorului. Ai stat de vorbă cu o fată... deci e inadmisibil să-ți pemiți: să judeci, să osîndești, să denigrezi, să hulești, să batjocurești, să te distrezi cu răutate și dispreț și hulă căci astea sunt faptele răutății! Te rog să-ți centurezi singur limbajul căci e trist să fii ortodox și să cazi în halul ăsta și să nici nu-ți pese măcar. Mă iartă că am intervenit din întîmplare offtopic. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si va adunati toti la manifestatii si dati anateme. Poate doar asa sa fiti mai multi de 10, binenteles, pe langa sutele de preoti imaginari care tac de frica. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Du-te tu, ca tu te ocupi de diagnostice din astea. Pe cine sa lase liberi? Mulțumim partidului ca la noi ecumenismul a fost votat în unanimitate. De acum ei vorbesc în numele ortodoxiei! Și îi iau peste picior de nu se văd pe creștinii ortodocși! Bravo, națiune! De-acum sa ne facem cruce și noi cu patru degete, ca sa ne închinăm și sinodului de la Creta care a devenit infailibil!!!??? |
Citat:
https://www.youtube.com/watch?v=A80txhtURoQ |
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:12:54. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.