Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   socializarea în parohie în vederea întemeierii unei prietenii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18577)

Iorest 05.08.2016 17:53:32

socializarea în parohie în vederea întemeierii unei prietenii

Vreau să punem în discuție posibilitatea de a întemeia o prietenie serioasă cu o fată chiar din propria parohie....

CristianR 05.08.2016 18:17:53

Mergi cât poți de des la slujbe și roagă-L pe Dumnezeu să-ți scoată în cale viitoarea mireasă. De regulă fetele frecventează biserica în mai mare măsură decât băieții.

oitza ratacita 06.08.2016 04:15:22

Mi-am cunoscut perechea la biserica. Nu suntem din aceeasi parohie insa frecventam aceiasi biserica. Nu stiu cum sa-ti spun ca am procedat ca nu stiu...el e un dar de la Dumnezeu, venit prin mijlocirea Sfintilor pt care am evlavie. A durat vreo 2 luni de cand l-am remarcat si pana sa ne salutam, dar apoi lucrurile s-au petrecut firesc si repede.
Parerea mea e ca un tanar ortodox increzator in Voia si Mila lui Dumnezeu nu ar trebui sa se gandeasca la eventuale dezavantaje. Daca e sa calculam si sa cantarim totul in avantaje si dezavantaje ajungem sa nu facem mai nimic in viata asta.

Demetrius 06.08.2016 04:31:37

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 627932)
Mergi cât poți de des la slujbe și roagă-L pe Dumnezeu să-ți scoată în cale viitoarea mireasă. De regulă fetele frecventează biserica în mai mare măsură decât băieții.

8. Celor ce sunt necăsătoriți și văduvelor le spun: Bine este pentru ei să rămână ca și mine.
9. Dacă însă nu pot să se înfrâneze, să se căsătorească. Fiindcă mai bine este să se căsătorească, decât să ardă. (1Cor7,8-9)

Oare nu se "frige" daca merge cat de des la Liturghie ca sa nu arda?

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 627929)
Vreau să punem în discuție posibilitatea de a întemeia o prietenie serioasă cu o fată chiar din propria parohie, cum ar trebui procedat și care ar fi eventualele dezavantaje ?

Nu am auzit multe persoane care și-au întâlnit jumătatea în Biserica frecventată, deși părinți precum Constantin Necula spun că „din Biserică o iei de Biserică o ai, din club o iei...” .

Teoretic ar fi o șansă ca într-o parohie măricică să fie o fată sau mai multe care se roagă sau chiar țin canon pentru a-și găsi perechea care să fie pe aceeași lungime de undă, doar că numărul de familii arondate unei parohii nu corespunde cu persoanele care frecventează efectiv acea biserică.

Primul dezavantaj, te rog sa ma ierti, e ca te dau de gol tocmai cuvintele tale.

Dupa cum se vede, nicaieri nu ai pomenit cuvantul cununie, sau macar casatorie, definitorii pentru o relatie serioasa. De ce? Pentru ca, psihologic, te feresti de ele, evident. Nu vrei sa le pronunti fiindca te incarca cu responsabilitate morala si te limiteaza in dorintele pe care ti le expui de la prima zi de vizita pe forum.

Vrei in schimb o "pereche care sa fie pe aceeasi lungime de unda" pe care o subintelegi tu, adica nici ea sa nu pomeneasca de cununie. Termenul jumatatea sugereaza o legatura afectiva, dar nu si asumarea deplina a responsabilitatii, tipica azi pentru societatea de consum la maxim cu plata la minim.

Iorest 06.08.2016 13:39:29

.................................................. ...

GMihai 06.08.2016 13:47:26

Iorest, nu vă mai ascundeți după deget !!! Demetrius v-a pus deja eticheta, dumnealui are mai multe postări pe forum și în mod evident știe tot despre prefăcuți ca D-vs. care vin aici să-și ascundă responsabilitățile morale.

Dumnealui vă cunoaște perfect d.p.d.v. psihologic, a înțeles ce dorințe vă expuneți ș.a.m.d.

P.S. Nu-l luați prea mult în seamă :)

Iorest 06.08.2016 14:09:18

Ce să zic, ar fi superb să-mi schimb chipul(Prosopon) și sufletul după modelul arătat pe Tabor prin Schimbarea la Față a Mântuitorului, dacă tot e vorba de prefacere...

Demetrius 06.08.2016 23:40:16

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 627959)
Nu stiu de unde ai dedus acest lucru, ai vazut si tu că mesajul e la prima zi de vizită pe forum...

36. Vă spun că pentru orice cuvânt deșert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății.
37. Căci din cuvintele tale vei fi găsit drept, și din cuvintele tale vei fi osândit. (Mt12,36-37)

Daca spuneai cuvintele pe care ti le reprosez ca nu le-ai spus, nu te obliga nimeni sa le si urmezi, dar era o afirmatie responsabila pe care n-o putea nimeni ignora si nici tu (mai ales ca nu mai ai 21 de ani), iar eu n-aveam cum sa observ ce-am observat.

In spatele cuvintelor sunt tot felul de sentimente; ele, sentimentele, dicteaza din subconstient cuvintele ce se folosesc.

Inca o data te rog sa ma iert!

Copacel 07.08.2016 13:54:16

Demetrius tu din ce secta faci parte ?

AlinB 08.08.2016 01:29:30

L-am intrebat si eu, nu vrea sa zica.

Una cu zodiacul, oricum.

Demetrius 08.08.2016 02:11:33

[quote=Copacel;627997]Demetrius tu din ce secta faci parte ?[ /QUOTE]

Copacel 08.08.2016 11:30:41

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628047)

Una cu zodiacul, oricum.

Sau una cu certificate.Poate vrea sa obtina certificat de mantuire

AlinB 08.08.2016 11:51:39

Lasa-l cu asta ca n-a facut nimic rau, ba dimpotriva.

Florinvs 08.08.2016 12:54:00

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 627929)
Vreau să punem în discuție posibilitatea de a întemeia o prietenie serioasă cu o fată chiar din propria parohie, cum ar trebui procedat și care ar fi eventualele dezavantaje ?

Nu am auzit multe persoane care și-au întâlnit jumătatea în Biserica frecventată, deși părinți precum Constantin Necula spun că „din Biserică o iei de Biserică o ai, din club o iei...” .

Teoretic ar fi o șansă ca într-o parohie măricică să fie o fată sau mai multe care se roagă sau chiar țin canon pentru a-și găsi perechea care să fie pe aceeași lungime de undă, doar că numărul de familii arondate unei parohii nu corespunde cu persoanele care frecventează efectiv acea biserică.

Nu vad nici o problema in ce ati spus dumneavoastra! Daca intalniti o fata din propria parohie cu care doriti a intemeia o prietenie serioasa, normal este sa procedati in mod obisnuit- sa intrati cu ea in vorba, sa vedeti ce subiecte comune de discutie ati aveea, sa o invitati la o plimbare, un suc sau o cafea, etc!

Dezavantaje nu vad sa fie- ba dimpotriva, fiind din propria parohie, si deci locuind in acceiasi localitate, puteti sa o cunoasteti mai bine, si cum se comporta in societate, cu rudele, cu cunostiintele!

Iorest 08.08.2016 16:49:27

........................................

CristianR 08.08.2016 17:42:08

Uneori a gândi prea mult înseamnă a acționa prea puțin. Adică povestea cu drobul de sare.

Iorest 09.08.2016 00:38:23

.................................................. ....................

Iorest 09.08.2016 00:39:36

.................................................. .......................

Florinvs 09.08.2016 07:42:19

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 628092)
Vă mulțumesc pentru încurajare din partea mea putem vorbi la per tu dacă nu vă deranjează, așa cred și eu că argumentul aproprierii spațiale este unul din cele mai puternice pe lângă avantajul de a observa de aproape viitoarea aleasă, dacă ar fi să existe vreo pereche a cuiva mă gândesc la faptul că Dumnezeu o rânduiește undeva prin apropriere sau rânduiește o întâlnire la un moment dat în viață.

La dezavantaje ar fi ce faci dacă vine și pleacă cu unul din părinți, cum spargi gheața ?

Și alt aspect considerabil e că e posibil să te adresezi unei persoanei greșite, care ori e prea rănită de o altă relație încheiată recent care să răspundă glacial în momentul x al vieții ei la care se petrece discuția, ori e într-o relație sau și mai complicat, într-o relație cu un viitor diacon sau cu cineva din personalul parohiei.

Multumesc!

-Bineinteles ca daca va place de o anumita fata care ai vazut-o la biserica, in acceiasi parohie, intai trebuie sa te interesez (si acest lucru, mai ales in localitatile mici, unde aproape fiecare se cunoaste cu fiecare, se poate afla nu foarte greu) daca este implicata sau nu intr-o relatie, pentru a nu ajunge in situatii jenante, daca vrei sa o cunosti.

-Apoi in legatura cu faptul ca vine insotita de parinti ori de alte rude. Aici trebuie sa gasesti momentul potrivit, pentru a incepe o discutie, pe marginea unor subiecte comune.
Acest lucru trebuie facut evident in mod civilizat, delicat, dar in accelasi timp si fara a aveea retineri sau temeri. De obicei când vrei sa cunosti pe cineva e bine (mai ales ca barbat) sa fii hotarat, sa arati ca stii ce vrei persoanei respective.

veilur 10.08.2016 11:49:22

De mult cautam un astfel de topic, pentru ca bineinteles, sunt cateva aspecte interesante de precizat si discutat la acest minunat capitol.
O sa incep cu faptul ca la noi in tara, sa zicem in orasul Bucuresti ca si exemplu, in biserica ortodoxa nimeni nu cunoaste pe nimeni si toti suntem ca niste straini cand stam la sfanta liturghie, pentru ca nimeni nu vorbeste cu nimeni. Exceptie fiind cei care se cunosc si merg impreuna la biserica, ori sunt vecini intr-un bloc care apartin de o parohie, care oricum discuta pentru ca pur si simplu se intimpla sa fie vecini, rude ori cunoscuti. Asadar, din punct de vedere crestinesc, este oarecum sub semnul intrebarii aceasta stare latenta de indiferenta in care ne aflam cu totii.
Dar in acelasi timp este si ca un fel de protectie impotriva persoanelor dubioase cu care nu ai vrea sa ai de a face, ceea ce e de inteles din acest punct de vedere.
Acum, sunt si biserici, exceptii, unde se infiripa cercuri de tineri din incurajarea preotilor, pentru socializare si activitati de cluburi. Insa am fi surprinsi ca chiar si in acest caz, cu greu poti sa te bagi in seama cu o fata, fara riscul de a cadea in penibil, din varii motive: ori ca ea e deja intr-o relatie, ori ca se afla intr-o deceptie, ori ca asteapta dupa vre-un tanar preot sau diacon sau situatia speciala si preferata mea: cand vine de mana cu unul din parinti, sau cu ambii, la o varsta de peste 20 de ani, ca nu cumva sa se intimple ceva fetei (nu ar trebui sa se intimple acest lucru dupa ce fata implineste 18 ani, dar asta nu e treaba mea). Sau pur si simplu sa te refuze subit din motive numai de ea stiute.
Mai este un caz: cazul fetelor care se cred cuvioase. Daca doar le arunci o privire, fug ca de foc sau se ascund ori isi schimba pozitia si se feresc ca nu cumva sa intri in vorba cu ele. E funny, dar ele chiar exista. Iar acest lucru este amuzant si in acelasi timp unul trist. Pentru ca ori sunt prea timide, ori se considera ca fiind la un alt nivel de gandire si existenta, ca sa fie bagate in seama de vreun baiat casual, sau mai grav: poate un pacatos.
Sau poate pur si simplu se comporta asa ca nu-i place de el.
Si in plus fata de toate aceste detalii, dupa cum foarte bine a subliniat Iorest, noi trebuie sa initiem atunci cand trebuie sa abordam, ceea ce e normal. Daca baiatul este urat, de regula nu prea are sanse, riscand sa fie catalogat instantaneu ca fiind vreun dubios care are intentii nasoale.
Depinde si in ce toane o surprinzi cu abordarea ta, ca in functie de asta ea vede si judeca ce se intimpla.
Sa nu uitam ca atractia fizica este primul impuls, asa ca este posibil sa nu-l placa, chiar daca el nu este urat.
Dar nu trebuie sa excludem nici criteriul nostru de selectie, ca si noi alegem dupa frumusete, asa ca daca se intimpla minunea sa ne bage vreo fata in seama, iar noua nu ne place de ea, atunci de regula refuzam cu mult bun simt.
In concluzie, in biserica ortodoxa, se pare ca la momentul actual, nu exista comunicare, cu precadere in bisericile din orasele tarii, in afara de putinele exceptii. Cumva, la un moment dat, stateam la slujba si ma simteam absolut singur, intr-o multime de oameni. De fapt nu eram chiar singur, pentru ca era si Dumnezeu pe acolo.
Dar e posibil ca Dumnezeu sa ingaduie acest lucru, ca El vede ca noi nu putem mai mult, ca omul se poate mantui si individual in lume.

Just my two cents.

Mihnea Dragomir 10.08.2016 16:43:10

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 628339)
O sa incep cu faptul ca la noi in tara, sa zicem in orasul Bucuresti ca si exemplu, in biserica ortodoxa nimeni nu cunoaste pe nimeni si toti suntem ca niste straini cand stam la sfanta liturghie, pentru ca nimeni nu vorbeste cu nimeni. Exceptie fiind cei care se cunosc si merg impreuna la biserica, ori sunt vecini intr-un bloc care apartin de o parohie, care oricum discuta pentru ca pur si simplu se intimpla sa fie vecini, rude ori cunoscuti. Asadar, din punct de vedere crestinesc, este oarecum sub semnul intrebarii aceasta stare latenta de indiferenta in care ne aflam cu totii.
Dar in acelasi timp este si ca un fel de protectie impotriva persoanelor dubioase cu care nu ai vrea sa ai de a face, ceea ce e de inteles din acest punct de vedere.

(Re)cititi Matei 8:14. Sau/si Luca 4:38 ; Marcu 1:29

Sa retinem, din aceasta intamplare prezentata de toti sinopticii, ca ucenicii lui Isus se intrunesc dupa ceea ce era, pe atunci, slujba. Nu o zbughesc fiecare la casa lui, ci merg la casa unuia dintre ei. Foarte probabil ei luau pranzul impreuna (Marcu 1 cu 31: "ea le slujea"). V-ati gandit, oare, sa formati un mic grup cu care sa va intalniti dupa slujba ? Daca nu chiar pentru un pranz, cel putin in jurul unei cafetiere si a unor fursecuri. Desigur, apostolii se cunosteau mai dinainte, nu se invitau netam-nesam. La fel de bine se poate obiecta ca Biblia nu mentioneaza la intrunirea din casa lui Petru pe toti apostolii, ci pe 4 dintre ei (doua "perechi de frati") care erau pescari. Inspirandu-va din acest lucru, puteti selecta pe cei care au preocupari comune.

Citat:

Acum, sunt si biserici, exceptii, unde se infiripa cercuri de tineri din incurajarea preotilor, pentru socializare si activitati de cluburi.
Nu asteptati ca astfel de cluburi sa apara la initiativa preotilor. Pe de alta parte, nimic important nu trebuie sa se faca in parohie fara incuviintarea preotului. Adunati-va "doi sau trei in numele Lui", cateva Duminici, iar apoi preotul, afara de cazul ca e incuiat, va fi foarte multumit sa va ajute. Va va da binecuvantarea la inceput, apoi, vazand ca grupul se mareste si se stabilizeaza, va face mentiune despre el in adunare si vi se vor alatura si altii. Dar primum movens-ul, incepatura, trebuie sa o faceti dv impreuna cu cei asemenea dv.

Citat:

Insa am fi surprinsi ca chiar si in acest caz, cu greu poti sa te bagi in seama cu o fata, fara riscul de a cadea in penibil, din varii motive: ori ca ea e deja intr-o relatie, ori ca se afla intr-o deceptie, ori ca asteapta dupa vre-un tanar preot sau diacon sau situatia speciala si preferata mea: cand vine de mana cu unul din parinti, sau cu ambii, la o varsta de peste 20 de ani, ca nu cumva sa se intimple ceva fetei (nu ar trebui sa se intimple acest lucru dupa ce fata implineste 18 ani, dar asta nu e treaba mea). Sau pur si simplu sa te refuze subit din motive numai de ea stiute.
Mai este un caz: cazul fetelor care se cred cuvioase. Daca doar le arunci o privire, fug ca de foc sau se ascund ori isi schimba pozitia si se feresc ca nu cumva sa intri in vorba cu ele. E funny, dar ele chiar exista. Iar acest lucru este amuzant si in acelasi timp unul trist. Pentru ca ori sunt prea timide, ori se considera ca fiind la un alt nivel de gandire si existenta, ca sa fie bagate in seama de vreun baiat casual, sau mai grav: poate un pacatos.
Sau poate pur si simplu se comporta asa ca nu-i place de el.
Acuma, sper ca nu va inchipuiti ca vreo fata va va invita sa mergeti in doi la mare imediat ce faceti cunostinta cu ea. Fetele, cel putin acelea bine crescute, adica acelea care va intereseaza, au o anumita prudenta. Pe urma, daca inca nu ati facut-o, invatati-va sa fiti refuzat. Din zece incercari de agatat, noua se soldeaza cu un refuz. In sfarsit, trebuie observat ca, in cadrul complicatei psihologii feminine, intre un "nu" si un "da", uneori nu incape nici varful unui ac. Imi amintesc cu placere de anii cautarilor si imi amintesc si ca de cateva ori am gresit crezand ca un "nu" este un "nu pentru totdeauna". Fetelor le place sa fie curtate. Acest lucru se poate face foarte bine si daca fata este insotita de parinti. Laudati un aspect sau altul, cu precadere unul care tine de educatia aleasa, in fata lor. Mai ales a mamei. Cand fata e insotita, trebuie cucerita impreuna cu mama ei. Puteti merge pana acolo incat, cand prindeti un moment in care mama e singura, sa va plangeti ca tare ati vrea sa-i cuceriti fata, dar nu stiti cum sa faceti, fiind din cale-afara de timid. Legat de asta: daca sunteti doi timizi, folositi ambasadori. Gasiti o prietena, o sora, o colega a fetei pe care ati pus ochii si transmiteti un mesaj concret. De exemplu, o invitatie la un spectacol. Marea majoritate a fetelor gusta teribil asemenea misiuni de bune oficii. Ambasadoarea nu doar transmite mesaje, ci va poate da informatii si face sugestii utile. De exemplu, ca ii plac pisicile, caz in care o mica investitie intr-un album cu pisici se poate dovedi mai fructuoasa decat aceeasi investitie intr-un buchet de flori.

Succes! Si nu uitati: rabdare si prudenta!

Romowe 10.08.2016 18:14:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628047)

Una cu zodiacul, oricum.

Neh, neognostic, clar.

Iorest 11.08.2016 00:15:48

.................................................. ......................................

veilur 11.08.2016 13:23:06

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 628416)
[...]
Acuma, sper ca nu va inchipuiti ca vreo fata va va invita sa mergeti in doi la mare imediat ce faceti cunostinta cu ea. Fetele, cel putin acelea bine crescute, adica acelea care va intereseaza, au o anumita prudenta. Pe urma, daca inca nu ati facut-o, invatati-va sa fiti refuzat. Din zece incercari de agatat, noua se soldeaza cu un refuz. In sfarsit, trebuie observat ca, in cadrul complicatei psihologii feminine, intre un "nu" si un "da", uneori nu incape nici varful unui ac. Imi amintesc cu placere de anii cautarilor si imi amintesc si ca de cateva ori am gresit crezand ca un "nu" este un "nu pentru totdeauna". Fetelor le place sa fie curtate. Acest lucru se poate face foarte bine si daca fata este insotita de parinti. Laudati un aspect sau altul, cu precadere unul care tine de educatia aleasa, in fata lor. Mai ales a mamei. Cand fata e insotita, trebuie cucerita impreuna cu mama ei. Puteti merge pana acolo incat, cand prindeti un moment in care mama e singura, sa va plangeti ca tare ati vrea sa-i cuceriti fata, dar nu stiti cum sa faceti, fiind din cale-afara de timid. Legat de asta: daca sunteti doi timizi, folositi ambasadori. Gasiti o prietena, o sora, o colega a fetei pe care ati pus ochii si transmiteti un mesaj concret. De exemplu, o invitatie la un spectacol. Marea majoritate a fetelor gusta teribil asemenea misiuni de bune oficii. Ambasadoarea nu doar transmite mesaje, ci va poate da informatii si face sugestii utile. De exemplu, ca ii plac pisicile, caz in care o mica investitie intr-un album cu pisici se poate dovedi mai fructuoasa decat aceeasi investitie intr-un buchet de flori.

Succes! Si nu uitati: rabdare si prudenta!

Nu m-am referit la mine cand am scris, ci am vorbit despre fenomen in general, explicand anumite particularitati observate pe parcurusl timpului.
De asemenea nu-mi inchipui nimic cum ca ele ar veni la mine sau la X sa ne invite la mare, asa ceva nu se intimpla decat in fanteziile de moment pe care le genereaza entuziasmul la unele persoane.
Partea cu refuzul o stiu si pot sa zic ca am experimentat-o de cateva ori. Am vazut ca ati prezentat un scenariu despre cum ar putea un baiat timid sa abordeze o fata care e cu mama ei la biserica. Apropo: eu nu as aborda o astfel de fata, care este urmarita de mama ei la biserica, sa vada ce si cum se intimpla in viata ei, oriunde se duce, cu ea de mana. Asta este parerea mea personala, asadar nu o luati ca o regula.
In primul rand, din punctul meu de vedere, cred ca este cea mai proasta alegere ca un baiat sa aleaga aceasta varianta, adica sa-i zica mamei cand fata nu e prin preajma ca el e foarte timid, dar ce-ar vrea s-o mai cunoasca pe fata ei. Aceasta abordare nu face decat sa agraveze si mai rau situatia, pentru ca mama ei nu va vrea in veci sa aiba asa un sot pentru fata ei. Asadar este un scenariu care e sortit unui esec lamentabil si penibil.
Baiatul trebuie sa impresioneze soacra, nu sa para un pui parlit care nu e in stare sa deschida gura in fata unei fete. La fel trebuie sa impresioneze si sa castige atentia fetei, nu sa apara intr-o lumina de incompentent. Chestiile astea le-a precizat si Iorest, asadar le-am mai precizat si eu odata, ca sa fie doua opinii de acelasi fel, sa se valideze treaba.
Gandeste-te ca chiar si cand incearca sa para interesant si sa dea bine, tot e riscul sa fie refuzat, daca fata nu-i place ceva la el sau pur si simplu nu e atrasa de el in nici un fel.
Altfel e atat de usor atunci cand ea il place, ca parca nici nu trebuie sa se intimple nimic special, ca ea trage mai mult de el sa se cunoasca, etc.
Aparent, afacerea e simpla: daca fata il place, el nu trebuie decat sa intre in vorba cu ea. Dar ce face el, ca nu are nimeni cititor de ganduri. Sau poate ca sunt multi care nu stiu sa interpreteze semnele date de ea, ca nu toti sunt experti in observarea unor semnale obscure, care de multe ori sunt generate cu multa retinere, precautie sau timiditate, fiind aproape insesizabile sau inexistente vederii si simturilor.
Asa ca de fapt, treaba nu mai e simpla, si putem sa trecem de multe ori pe langa multe persoane care ne plac, dar noi sa nu realizam acest lucru, din neatentie, interpretare eronata sau pur si simplu criterii de atractie.
Si inca ceva, referitor la varianta cu ambasadorii: nici o fata nu va ajuta un baiat sa agate alta fata. Exceptie daca este sora sau verisoara lui, nefiind interes emotivo-sentimental la mijloc.

Iorest 11.08.2016 20:21:41

.................................................. ......................................

veilur 12.08.2016 11:59:13

Daca se considera ca este posibil prin varianta propusa de userul Mihnea Dragomir, atunci eu imi limitez opinia.
Dar totusi, simtul barbatesc din mine imi spune si imi dicteaza ca aceasta varianta a timiditatii si comunicarii cu fata prin parinti nu este castigatoare, ci duce la o situatie in care baiatul are sanse mari sa cada in penibil sau sa se faca de ras.
Dar asa e, bine este sa incerci, poate in cazul tau va fi o reusita, mai stii? Poate in anumite circumstante functioneaza.

Iorest 12.08.2016 15:40:11

.................................................. .................................................. .......

Roxia85 30.08.2016 17:42:24

E o idee buna asta cu socializatul in parohie. Ideal e sa fie si reuniuni dupa slujba unde poti ramane la o poveste. La bisericuta unde merg se fac agape ,dar mai rar, doar inaitne de posturile mari.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:51:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.