![]() |
DUHOVNICUL MEU NU ESTE DEACORD CU ACEST PARINTE. NU VB DESPRE ASTA CU TOATA LUMEA DEOARECE NU VREA SA SMINTEASCA.............EU UNA NU STIU CE SA CRED
|
Draga Cristina,ai citit macar o carte a acestui Parinte?Daca da,atunci inseamna ca nu esti de acord cu drumul spre SFINTENIE,ca urmare a invataturii credintei noastre ortodoxe.Acest Parinte nu numai ca inteles CE ESTE MANTUIREA SI CUM SE DOBANDESTE,ci INSUSI s-a purtat ca UN ADEVARAT OSTAS AL LUI DUMNEZEU...:).Exemplul acestuia si invataturile Sfintiei Sale SUNT DEMNE DE URMAT.
|
:)Eu una,consider ca a fost si ramane un mare Duhovnic Parintele Cuvios Arsenie Boca(Ieroschimonah)iar mie imi plac tare mult scrierile Sfintiei Sale,caci si eu am citit din scrierile acestea.Cat despre ceea ce considera altii,fiecare cu treaba lui,cu gusturile lui,gusturile nu se discuta,referitor la scrierile Sfintiei Sale,nu-i frumos ce-ti place tie,ci e frumos ce imi place mie.:D
|
Citat:
Din cati oameni lucratori am cunoscut eu in biserica Parintele Arsenie Boca este culmea virtuitorilor si propovaduitorilor din contemporaneitatea noastra. A acceptat suferinta de buna voie asa cum traiau sfinti de odinioara Erea o fata de colonel care l-a indragit pe parintele Arsenie pe vremea aceea parintele arsenie erea la canal Si isi termina norma lui delucru inaintea tuturor si ii ajuta si pe ceilalti Si aceasta fata la rugat pe tatl ei sa il elibereza pe Parintele Arsenie Dar Parintele a zis ca nu vrea sa fie eliberat si ca locul lui este acolo sa ii ajute pe oameni sa ii intareasca in credinta. Acest Parinte arsenie Boca te cunostea ca peo carte citea in sufletul tau si ce ai facut si ce gandesti si ce va fi cu tine in viitor...iar astea sunt daruri pe care numai dumnezeu ti le poate da. Si care El le daruieste celor care il urmeaza oriunde si oricand pana la moarte. Te- as intreba pe tine cate dintre darurile pe care le-a avut Arsenie Boca le are duhovnicul tau? Sau cati oameni a intors duhovnicul tau la adevarat credinta? DAr sa tii minte un lucru Sfintii adevarati intotdeauna au avut dusmani care i-au invidiat? Draga mea du-te la iarna la mormantul Parintelui Arsenie Boca si ai sa vezi ca florile de pe mormantul lui sunt proaspete. Du-te si vara sa vezi ce mireasma de mir este. Citeste si o carte despre acest parinte si dupa acea mai vorbim |
Citat:
|
:)Laurentiu,asa este ca tine,cum zici tu mai bine,si mie mai imi place vorba aceea,ca dupa ce este pur,frumos,sfant si curat,si Dumnezeu intoarce capul ca sa priveasca,ca sa aprecieze si sa admire;asa este si cu Sfintia Sa,Parintele Cuvios Induhovnicit Arsenie Boca,un Ieroschimonah desavarsit,aproape de Dumnezeu,de Maicuta Domnului si de toti Sfintii Lui.:)
|
Va multumesc pt raspunsuri,dar din ce stiu eu nici pr.Arsenie Papacioc nu prea este deacord cu pr. Arsenie Boca.
|
:)Eu am crezut,dar poate am gandit prost,cine poate sti asta,decat ea si Dumnezeu,impreuna cu Duhovnicul ei,ca ar fi chiar Sfintia Sa Parintele ei Duhovnic,din moment ce este ea asa de sigura de aceasta,si face astfel de afirmatii,dar poate ma insel si eu.In orice caz,cred ca Parintele Cuvios Induhovnicit Arsenie Boca nu ar fi fost contra cuiva care ii slujeste Lui Dumnezeu si IL iubeste,asa cum trebuie,in Duh si in Adevar.:)
|
Imi pare rau ca nu pot spune cine este duhovnicul meu si in ce privinte nu este el deacord cu Pr.Boca, dar nu vreau sa fac pe nimeni sa il judece.Imi cer iertare daca am suparat pe cineva.
|
Citat:
Nu e vorba despre judecata deshi uite, interpretand in felul acesta poate ca shi l-am judecat putzin, deci imi cer iertare daca se interpreteaza asha... ??? |
Citat:
|
:)Ancah,si eu sunt de acord cu Cristina,referitor la faptul de a nu ne spune numele Parintelui ei Duhovnic,eu decat am facut o simpla presupunere,si anume aceea ca s-ar putea sa fie chiar Sfintia Sa Duhovnicul ei,dar nu vreau sa aflu mai multe detalii,daca intr-adevar este asa sau nu,era decat o simpla supozitie de-a mea,atat si nimic mai mult,fie ca ma insel eu,sau nu.Cat despre faptul ca nu vrea sa ne spuna mai multe despre divergentele si punctele in care il contrazice,cred ca nu vrea sa ne spuna,pt.ca sa nu se sminteasca altii care citesc diferentele de opinie,dar numai cei smintiti se smintesc cu adevarat,deci nu toata lumea,dar si eu sunt de parere sa nu spuna in ce privinte nu este de acord Parintele Cuvios Arsenie Papacioc cu Parintele Cuvios Arsenie Boca,caci s-ar tulbura multi,poate si mai mult ca sigur,asa ca sa lasam toate in seama Lui Dumnezeu si in Voia Lui,cred ca asa este mai intelept,nu stiu eu asta,aceasta e decat parerea mea.
|
Multumesc, Sebastiana, iata un punct de vedere care imi place. Mai invat si eu.
|
Ancah,si mie imi place cum gandesti tu,am citit multe mesaje de-ale tale,mai ales imi place f.mult talcuire la rugaciunea Domneasca"Tatal nostru",asa ca toti avem de invatat,unii de la altii.:)
|
Sebastiana, sa ne intelegem, eu doar am postat talcuirea, nu am scris-o, aceasta apartinand Sf. Nicolae Velimirovici. As vrea sa pot talcui eu asa de bine. Dar iti multumesc de apreciere. Cat o merit, Dumnezeu stie.
|
Stiu ca ai mentionat acolo numele celui care a talcuit-o,respectiv a Sfantului Nicolae Velimirovici,dar eu m-am referit la intentia ta frumoasa de a o posta.
|
In ciuda oricaror indaratnice pareri, biografia parintelui a fost o pagina de calvar. Dosarul sau de Securitate, pe care nimeni nu a avut pana acum curiozitatea sa-l cerceteze, dezvaluie o realitate cumplita: urmarit si hartuit ca un hot, Arsenie Boca trebuia sa fie intinat moral. Pe dosarul de urmarire operativa nr. 564, colonelul Gheorghe Craciun scria: “A se strange material compromitator contra lui Arsenie Boca”, adaugand apoi, intr-un raport separat: “Arsenie Boca este un element ostil si dusmanos regimului, care cauta sa deruteze oamenii de la munca, infiltrandu-le in suflet misticismul si fanatismul, speculandu-le in acelasi timp ignoranta. Fata de cele de mai sus s-au luat masuri pentru a se face o retea informativa serioasa in mediul acestuia, in sensul de a trimite la el elemente bine instruite, eventual travestite (adeseori in monahii si monahi, n.n.), care sa caute a-l compromite (...) Mutarea lui Arsenie Boca in alta parte nu rezolva problema, atata vreme cat nu e compromis”.
Acuzat de toate relele pamantului (inclusiv legionarism), parintele va fi arestat in mai multe randuri si condamnat la doi ani de Canal, intr-un proces cu usile inchise. Motivul: omisiune de denunt si misticism. In tot acest timp, implinind parca vorbele din Biblie, parintele s-a daruit chiar locurilor de pedeapsa si surghiun: Prislop, Draganescu (biserica pe care a pictat-o integral), Schitul Maicilor. Surghiunul vremurilor atee razbate din fiecare pagina a dosarului, invaluind faptura parintelui cu aura stralucitoare a martirului intru Hristos. |
recent am fost intr-un pelerinaj in MARAMURES si ne-am intors pe la man. SF. TREIME BIC,aproape deloc.Simleul Silvaniei. Acolo este stareta o maica ce a fost 20 ani calugarita la man. PRISLOP. Simbata seara citeva dintre noi,cele aflate in pelerinajul acesta organizat de ARAD, am solicitat sa ne povesteasca despre parintele ARSENIE BOCA ,PE CARE L-A CUNOSCUT,fiind atitia ani la man. Prislop. Ea ne-a povestit cum a vindecat-o parintele de CANCER LA FICAT ,EA AVIND VIRSTA DE 27 ANI ATUNCI.DUPA scurt timp de la intilnirea cu prea cuviosia SA la bis. DRAGANESCU ,unde picta parintele,ea si- a revenit treptat si cind a venit parintele la Prislop,i-a multumit. Am remarcat din povestire ca parintele ARSENIE B. era foarte smerit. Atunci cind ea i-a multumit EL I-A ZIS:CREDINTA TA TE-A VINDECATmAICA STARETA NU SE INDOIESTE DE FAPTUL CA PARINTELE Arsenie Boca este un sfint.ba mai mult ea mi-a confirmat ca si acum se simte ajutata de parintele Arsenie in rez. diverselor probleme grele ce i se ivesc in cale. Ne-a spus ca din discutia cu parintele si-a dat seama ca el stie niste amanunte din viata ei pe care numai ea le stia.Boala a fost diagnosticata de medici ,ea prezentindu-se la parintele doar cind nu mai era nimic de facut.
Dar este a doua persoana care face aceasta afirmatie;SIMT SI AZI [adica in aceste zile,in acest timp in care traieste]CA IMI AJUTAsI CIND MA GINDESC CA IN CARTEA patericul romanesc DE PR.Ioanichie Balan DE LA MAN. sIHASTRIA,ARSENIE BOCA NICI MACAR NU ESTE TRECUT!IN NICI UN FEL CA SI CUM NICI NU AR FI EXISTAT IN ROMANIA!ESTE STRIGATOARE LA CER O ASTFEL DE ATITUDINE!SE PARE CA PARINTELE ARSENIE BOCA ARE DUSMANI SI ACUM DUPA MOARTE SI INCA IN RINDUL CELOR DIN BREASLA SA. Eu nu stiu cum este cu putinta asa ceva ,dupa ce a scris acea uimitoare si unica ,in modul de abordare,carte CARAREA IMPARATIEI ,prea cuviosia sa fiind preocupat demetodele de regenerare a neamului nostru romanesc. |
vsoviparintele ARSENIE boca NU SCIRTIIE IN NICI O PROBLEMA ;eu i-am citit toate cartile si predicile din cartea CUVINTE VII ,predici scurte dar de o mare si uimitoare profunzime.
|
PARINTELE A.BOCA a spus ca va muri otravit si ca i se va trage de la o femeie [care se presupune a fi fost ceausescu elena] ,dar ca nu va face nimic ca sa scape ca el si-a terminat misiunea pe aceasta lume . A mai spus ca la sf. anului dupa moartea sa va fi o mare razmerita cu schimbarea regimului in tara.
|
Marturie a fost extrasa din cartea :
Noi marturii despre Parintele Arsenie Boca |
Citat:
" Intr-o zi a venit la dansul o fata cu gand sa-l ispiteasca, dar parintele ii zise: "Tu, fata, vad ca iti cauti mirele, dar pregateste-te ca e pe drum si vine sa te duca". Si dupa cateva zile i-a venit mirele (moartea) si a dus-o." |
Pentru mine parintele Arsenie Boca este un parinte care trebuie citit fara retineri. Nu am gasit in scrierile sale nimic strain Ortodoxiei. Pentru ca maine este ziua trecerii sale la cele vesnice amintesc cateva cuvinte legate de misiunea sa:
"M-am inhamat la carul unui ideal cam greu - transformarea omului in Om, fiul mai mic al lui Dumnezeu si frate al Fiului Sau mai mare. Insa, toate idealurile mari au in ele ceva paralizant: nu te lasa sa te preocupi de nimicurile acestei vieti". |
Astazi la biserica Draganescu se face pomenirea si parastasul parintelui, la ora 10. Vor veni foarte multi oameni care il iubesc nespus pe parintele. Domnul sa fie cu noi!
|
Parintele Arsenie Boca, sfant sau inselat? Nu pronunt o sentina, ci doar ridic cateva intrebari, pentru care, daca parintele Arsenie ar fi sfant, nu ar avea de ce sa se supere, fiind vorba de Dreapta Credinta, iar nu de cautarea nodului in papura
"Daca privim cu atentie pictura, pentru ca nu pot sa o numesc iconografie, din Biserica de la Draganescu, care a fost realizata de parintele Arsenie Boca in ultima perioada a vietii lui, ca o incununare a intregii sale activitati misionare, vom observa in ceata sfintilor pe Francisc de Asissi, vom observa in Sfantul Altar alaturi de Sfintii Mari Ierahi reprezentati la Liturghia Cereasca pe arianul Ulfila, cel care a raspandit erezia ariana intre goti, aducandu-i de la paganism direct la erezie. La intrarea in Biserica este reprezentata “Unirea Bisericilor”, cele doua catedrale – Sfantul Petru din Roma si Sfanta Sofia din Constantinopol- aducandu-ne aminte tocmai de acordul de la Balamant. Pictura nu respecta linia bizantina ci aduce cu o pictura holografica, oarecum in relief. Daca este o pictura profetica, nu inteleg in ce consta profetia pictarii lui Ulfila sau Francisc in randul Sfintilor? Din istoria Bisericii locale cunoastem ca a existat fenomenul de la Maglavit, cu Mosul “Dumnezeu” care se arata unui ciobanas pe care il alesese sa vorbeasca in numele lui. Mosul chiar a dat dispozitie pentru construirea unei manastiri. Mihai Urzica a dat in vileag inselatoria demonica de acolo in cartea “Minuni si false minuni” In site-ul de mai jos puteti vedea pe Francisc de Assisi pictat in ceata sfintilor in Biserica de la Draganescu. Comentariile din site ne aduc aminte de asramurile hinduse, in nici un caz de Ortodoxie (exemplific: “Dumnezeu e personal si impersonal”, etc). Orice ecumenist are material din plin in Biserica Draganescu ca sa sustina teroria “Biserici Surori” sau ” sfintenia ereticilor”. Sa nu cumva sa asistam la un nou fenomen Maglavit, de data asta mult mai subtil si cu “minuni” abundente. Dupa cum stim, primul criteriu al sfinteniei este Dreapta Credinta, ceea ce nu se vede din pictura de la Biserica Draganescu -lucrarea sigura a parintelui Arsenie Boca- si apoi este evlavia poporului. Doar evlavia poporului fara Dreapta Credinta nu e suficienta pentru sfintenie. Nu trag concluzii, nu ma pronunt in privinta sfinteniei parintelui Arsenie Boca, dar raman niste semne de intrebare foarte serioase, pertinente si intemeiate. Doresc sa ma lamuresc la modul cel mai serios cum se impaca pictura cu sfintenia parintelui Arsenie Boca? ps. Este pensionat (o pensie minoră )in 1968 cand începe pictura bisericii de la Drăgănescu, la care va osteni timp de 15 ani, realizând astfel “Capela Sixtină ” a Ortodoxiei românești. Lucrarea a fost terminata in 1983 si a trecut la Domnul in 1989. Rezulta ca aceasta pictura a fost realizata in ultima perioada a vietii, ceea ce ridica si mai mari semne de intrebare! Fiind vorba de erezie nu avem nici un indiciu de pocainta publica, pentru ca pictura este publica." preot Matei Vulcanescu “Iata ce scria parinteleArsenie Boca in anul 1945(sa inteleg ca inca era in cautari la yoginul Mircea Eliade?) “Aveam problema voinței în stăpânirea simțurilor. Mai mult chiar, mă preocupa, studiind mistica comparata a diferitelor religii superioare, ca să vad prin proprie experiență, cât se întinde sfera voinței în domeniul vieții sufletești și biologice. Mă interesa să vad dacă e adevărat ce afirmă cărțile asupra actelor reflexe, și asupra instinctelor, că anume sunt independente de voința și controlul conștiinței. Experiența mea personală însă mi-a dovedit că acțiunea voinței și a conștiinței se poate întinde și peste instincte și actele reflexe după o oarecare variabilă. Mă ajutau la aceste adânciri și studiile ce le făcea pe vremea aceea Mircea Eliade la Ecutta, trimis de Universitatea din București, pentru studii orientalistice. Iar parte de studii le tipărea în Revista de filosofie din București, și-mi parveneau pe această cale.” Sfantul Ignatie Briancianinov-despre “Urmarea lui Hristos” a lui Toma de Kempis https://carteromaneasca.wordpress.co...oma-de-kempis/ in care Sfantul Ignatie Briancianinov arata ca: ” In pustnicie, au ajuns la cea mai vartoasa inselare demonica Francisc de Assisi, Ignatiu de Loyola si alii nevoitori ai latinilor (Dupa caderea Bisericii de Apus de la cea din Rasarit), recunoscuti de ei ca sfinti. “Atunci cand Francisc a fost rapit la cer” spune scriitorul Vietii acestuia, “Dumnezeu Tatal, vazandu-l, S-a intrebat, fiind pentru o clipa in nedumerire: cui sa dea intaietate, Fiului Sau Celui dupa fire, sau fiului dupa har – Francisc”. Ce poate fi mai cumplit, mai had decat aceasta hula, ce poate fi mai intristator decat aceasta amagire !" |
|
pe cararea imparatiei
Parinte monah Arsenie, trimite-mi duhul tau paznic, adu-mi liniste si sanatate, departeaza de la casa mea necazurile si suferintele, ca ai duh sfant. Amin
|
Parintele Arsenie Boca este "Biciul lui Dumnezeu pentru pacatele poporului roman".
Da, a fost un duhovnic mai aspru, dar este randuit de Dumnezeu pentru pacatele poporului roman. Este un mare duhovnic randuit de Dumnezeu sa ne mustre. Iar in Istoria Bisericii au mai fost si alti duhovnici aspri. Nu parintele Arsenie este aspru, ci poporul roman a pacatuit mult si a meritat sa-i fie spuse in fata toate pacatele. Dar daca ii citesti cartile ai sa ramai uimita de multe invataturi expuse foarte clar. Are o claritate duhovniceasca foarte mare pentru multe probleme duhovnicesti. Si ca sa spun si din experienta mea personala, m-a ajutat mult in multe probleme, atunci cand i-am cerut ajutorul. Am mare nadeste in parintele Arsenie, ca un grabnic ajutator al celor care il cheama. Desi multi se tulbura de asprimea sa, eu zic ca este o asprime de la Dumnezeu, binemeritata. |
Citat:
|
Citat:
Evident, o institutie condusa de niste administratori si cautatori de putere ii va blama tot timpul pe toti traitorii care se aproprie de Dumnezeu. Chestia asta e valabila atat pentru biserica ortodoxa, cat si pentru celelalte biserici ( catolica, neoprotestanta, etc). Insusi Iisus Hristos a fost un traitor, a tinut post 40 de zile, se ruga, etc.. El nu a lasat niciun cuvant scris, ce sa mai spunem ca nu a scris nicio carte de dogmatica. Au venit administratorii de putere ca sa sistematizeze 'adevarul' si sa faca inselat pe toti traitorii. Tot dați citate din tot felul de ierarhi, care cica apara 'dreapta credinta', dar fiți linistiti ca oamenii de rand nu sunt asa batuti in cap si recunosc oamenii care chiar au facut ceva pentru ei. |
Sunt și ierarhi (chiar fost ucenic al părintelui Arsenie - PS Daniil Stoenescu, IPS Laurentiu Streza) care recunosc sfințenia pr Arsenie. Așa că este inutil ca unii să-și facă griji.
|
Citat:
Sa stii ca Sfantul Ierarh Ignatie Briancianinov nu a fost doar un "ierarh". A fost un mare ascet pe langa faptul ca a fost ierarh. Si a scris cateva lucrari importante. Dar pe langa asta, a clarificat niste probleme duhovnicesti, legate de inselare, prin exemple concrete. Si insusi Dumnezeu l-a proslavit, iar ierarhul s-a aratat in vis mai multor crestini si le-a spus ca "scrierile sale sunt adevarate". Mai citeste putin si despre Sf. Ierarh Ignatie Briancianinov sa vezi ca nu ai zis de bine, si zi si o rugaciune de iertare - parerea mea umila. |
Legat de problema unitatii de opinie a oamenilor sfinti, problema este simpla:
Un sfant are dreptate, daca soborul sfintilor spune acel lucru. In general sfintii au dreptate, dar este posibil sa mai si greseasca. Iar criteriul de analiza al acestui lucru este ca soborul sfintilor, adica mai multi sfinti, sa se pronunte asupra acelui lucru in mod unitar. In Biserica autoritatea este "Soborul Bisericii", si nu un singur sfant izolat in formulari. Un singur sfant izolat are autoritate, daca Soborul Bisericii il indica drept autoritate pentru o problema. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
sergiu
te-ai prins cu minile de temelia bisericii si amu vrei sa o scuturi nitel,nea sectaru.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:59:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.