![]() |
Eu il simt pe pr paisie f aproape de sufletul meu,prin el si invataturile sale m-au facut sa inteleg ortodoxia si sa vin la biserica.nu cred ca vreun om are ceva de criticat la el.multe am invatat cu aj parintelui paisie si toti avem de invatat din faptele lui.nu stiu ce sa va scriu despre el dar poate puneti fiecare cate o parere ca sa il avem printre noi chiar si in convorbirile noastre despre dreapta credinta
|
Si eu citesc adesea din povetele pr Paisie. Sotia mea are mare evlavie la el. Este nascuta in aceeasi zi cu sfantul Paisie. Minunat sa avem asemenea povatuitori.
|
Parintele Paisie este unul dintre cei mai dragi parinti duhovnicesti contemporani. In scrierile lui am simtit cu adevarat spiritul real al Ortodoxiei. Este un om a carui dragoste reiese din fiecare cuvant, un om care vadeste faptul ca Ortodoxia este bucurie, iubire, pace, lupta, dreptate, adevar, cruce. Cele patru volume de cuvinte duhovnicesti sunt un adevarat balsam duhovnicesc. Acestea m-au impresionat cel mai mult din tote cartile citite si m-au ajutat enorm.
|
Cuviosul Parinte Paisie Aghioritul cred ca a fost unul din cei mai apropiati Parinti duhovnicesti fata de tineri,si nu numai,invatandu-ne cum SA NE DUCEM CRUCEA pana la capat,luand bine aminte la cursele intinse de necuratul diavol.
|
Cuvintele lui sunt pline de har, trebuie sa avem inima deschisa sa intelegem, sa luam ceva din bunatatea lui, din blandetea lui, din dragostea lui. Toate acestea sunt cuprinse in cuvantul lui.
|
cred ca daca iti deschizi inima la cuvintele lui D-zeu va lucra cu noi astfel sa fim crestini adevarati.imi doresc sa apara si alte carti cu el le-am citit pe toate celelalte.mi-ar fi placut sa-l cunosc,cred ca ar fi avut un mare impact asupra vietii mele duhovnicesti
|
Pr.Paisie..pur si simplu IL IUBESC:)
|
A fost un om de Duh.:) Noi romanii,am avut comori si inca mai avem.:)
|
Sa va spun un mic secret:)
sunt nascuta chiar de ziua Sfantului, dar cu o diferenta uriasa de TRAIRE si de ani:D:D jenica |
Jenica,nu pot sa-ti spun decat ca esti o fata norocoasa...:).Sa te ajute Sf.Paisie Agioritul sa inaintezi cu intelepciune pe scara virtutiilor,iar la Judecata sa-ti fie alaturi ca sa ta mantuiesti...:).
|
mi-a placut f mult ce ati scris dar fratilor ma asteptam sa scrie mai multi nici macar 10 insi nu si-au dat cu parerea
|
Am aflat acum 2 luni de Parintele Paisie Aghioratul. Ce poti sa spui despre un asemenea titan al ortodoxiei? Ca a fost vocea lui Dumnezeu pe pamant. Ca ne-a adus aminte despre adevarata semnificatie a iubirii. Ca ne-a adus aminte ca "imparatia cerurilor s-a apropiat".
|
cele mai frumoase si simple cuvinte pe care le poti gasi.daca vom pazi cele ce spune el sigur vom gasi calea mantuirii
|
Da dulcineea, dar pr paisie ne vorbeste mult despre Iubire si iertare...virtuti pe care noi nu stiu daca le avem...desi vorbim destul de des despre ele....suntem tare departe de Cale..prin comportamentul nostru de zi cu zi..
|
Parintele Paisie Aghioritul e cel care mi-a deschis ochii! Daca nu era el, as fi fost pierduta...
Paisie Aghioritul e ca o bomboana pentru suflet, il admir ff mult!! Si cu siguranta e sfant.. |
Parintele Paisie, ajuta fara sa fie rugat sa o faca zordezi. Asta, pentru mine personal e cea mai mare dovada de iubire fata de om. Si nu, numai gheronda Paisie o face ci toti sfintii. Il iubesc nespus pe parintele Paisie, nespus! Si eu cred ca este Sfant! Cred din toata fiinta si din toata inima mea. Am o prietena care nu se mai casatorea. In timp ce citea o carte a parintelui, l-a visat intr-o noapte. Prin vis i-a spus, scrisoarea ta ( desi ea nu ceruse nimic, doar isi dorea asta) a ajuns la mine. Atat! In 3 luni fata s-a casatorit. Are si un baietel, Andrei. :1:
|
Citat:
|
Prin cartile ce ni le-a lasat, Parintele Paisie Aghioritul ne este reazem sufletesc si un ajutor de nadejde. Si eu cred ca e sfant.
|
Mormantul cuviosului parinte Paisie Aghioritul
Parintele Paisie Aghioritul este unul dintre cei mai iubiti parinti care au vietuit la Sfantul Munte Athos. Faima sa a depasit cu mult hotarele Greciei. La Parintele Paisie veneau, pentru a-l vedea si pentru a-i cere sfat, oameni din cele mai diferite colturi ale lumii si toti plecau bucurosi si impacati sufleteste dupa ce-l intalneau. Parintele Paisie a fost ca un foc care a ars in tot timpul vietii pentru aproapele pentru ca, asa cum spunea, daca ar fi putut si-ar fi taiat inima in mii de bucatele ca s-o imparta lumii. |
1 atașament(e)
Ma iertati, am omis a adauga atasamentul.
|
Citat:
|
Iertare!
Chiar am facut confuzie, Corneliu. Ai dreptate. In imaginea postata e mormantul parintelui Iacov Talikis. Nu gasesc poza cu mormantul cuviosului Paisie Aghioritul. Am sa o postez cand o voi gasi. Doamne ajuta!
|
Cuviosul Parinte Paisie Aghioratul
|
Fotografia mormantului Parintelui Paisie
2 atașament(e)
Nu ma satur citind cartile scrise despre Parintele Paisie.
Dumnezeu si Maica Sfanta mi-a facut un nepretuit dar descoperindu-mi existenta acestui mare duhovnic si sfant. Dumnezeu sa-l rasplateasca in ceruri pentru marea lui bunatate. Incerc sa postez fotografia mormantului parintelui, aflat la Manastirea Surotti. Citat:
|
Nu stiti cand va fi dezgropat Parintele Paisie? Ma scuzati ca va intreb, poate ca nu e o intrebare prea cuviincioasa.
Eu sunt sigura ca a fost Sfant si m-as bucura sa il canonizeze :) Sfinte Parinte Paisie roaga-te pentru noi pacatosii ca sa ne miluiasca Domnul nostru si ajuta-ne in drumul credintei noastre ca sa nu ne mai poticnim de lucruri desarte! Amin! |
Inregistrari cu vocea Parintelui Paisie:
http://www.youtube.com/watch?v=CkV9r2vuMr8 http://www.youtube.com/watch?v=3vJRVPzn6R0 http://www.youtube.com/watch?v=R-a9i8ZmS8o |
o carte online
Sa stiti ca puteti citi online o carte tot despre Cuviosul Paisie Aghioritul: "Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie". Este impresionanta. Foarte bine scrisa dar nu numai asta. Ce e cu adevarat impresionant e cat de bine e acolo surprinsa marea iubire a Cuviosului pt orice om, oricat de pacatos ar fi el (cum era autorul cartii). Va dati voi seama daca autorul era incurcat cu satana pana-n panzele albe!? Cititi si-o sa va cutremure cata iubire avea Cuviosul si cate minuni a facut numai cu el. Daramite cate o mai fi facut cu atatia altii! A fost Sfant si inca un MARE Sfant.
http://www.crestinortodox.ro/carte-8...atre-cititor-1 mihai |
Citat:
Este si va ramane cartea mea preferata! |
Citat:
|
Eu am citit mai intai Viata Cuviosului si m-a miscat pana la lacrimi asa ca pe urma am cautat tot ce a aparut legat de Cuviosul Paisie si nu cred ca mi-a scapat ceva. A mai aparut o carte dupa cea a ieromonahului Isaac, cea scrisa de Nicolae Zurnazoglu, apoi cele 5 volume cu cuvinte pentru suflet, apoi cele scrise de chiar Cuviosul: Epistole, Sfantul Arsenie Capadocianul, Staretul Hagi-Gheorghe Athonitul si inca una despre parintii din Sfantul Munte.
|
Citat:
|
Cuv. Paisie Aghioritul
Din scrierile Cuv. Paisie Aghioritul am invatat multe. Este unul din marii vietuitori din Sfantul Munte Athos desi a fost doar simplu monah.http://viatalatara.files.wordpress.c...aghioritul.jpg. Chipul sau radiaza a sfintenie.
|
Eu am primit de la parintele nostru , de la biblioteca bisericii noastre doua carti de inceput :
"Cu durere și cu dragoste pentru omul contemporan" si "Viața de familie" din care am invatat foarte mult. Trebuie sa spun ca abia m-am abtinut sa ma opresc din lectura:) Este fantastic prin cata simplitate de exprimare reuseste Cuviosul Paisie sa cuprinda sfaturi atat de intelepte care te ung la suflet si te invata pur si simplu cum sa vezi amanunte pe care pana acum nu le-ai inteles sau carora nu le-ai dat importanta.Am realizat totodata cate lucruri as fi putut schimba la timp in viata dar din pacate uneori este tardiv. Desigur ca te simti mic de tot , cat o furnica in credinta ta atunci cand vezi de cata dragoste pentru Dumnezeu si pentru omul de rand poate fi capabil cineva ca parintele Paisie, dar parintele nostru mi-a spus ca in acest fel se cladeste smerenia :) . Am asteptat sa treaca vanzoleala de Sarbatori si ma duc sa-mi imprumut si restul de carti din colectia preotului nostru :) . Trebuie sa recunosc cu pacat ca prefer sa merg acolo pentru a-mi gasi linistea si sincer astept sa treaca Sarbatorile pentru ca romanii care se aduna la aceasta biserica in aceasta perioada produc enorm de multa agitatie... |
Un adevarat FORUM CRESTIN...asta-i Parintele Paisie
Citat:
Domnul cu a Sa Maica sa ne ocroteasca! Amin! |
da da da!! il recomand calduros pe Parintele Porfirie!
|
Parintelul Paisie
Il puteti vedea aici in miscare, la minutul 4:42
http://www.youtube.com/watch?v=aJNICscAInk |
Ora este GMT +3. Ora este acum 13:40:43. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.