Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sfintirea casei in care s-au sinucis oameni (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18928)

ovidiu 43 03.06.2017 23:38:30

Sfintirea casei in care s-au sinucis oameni

Am gasit de curand o case de vanzare si am acceptat pretul cerut am facut toate actele. Sunt un om cu frica de Dumnezeu si am aflat ca in casa pe propeietatea repectiva s-au spanzurat 2 femei . Ce trebuie facut in afara de sfintire casei? Acum nu pot sa mai dau innapoi.Casa trebuie renovata si nu va fi locuita decat in vacante deocamdata . Cand e mai bine sa fie sfintita? Acuma sau dupa ce va fi renovata? Am discutat cu cativa preoti si parerile sunt oarevum diferite. Unii recomanda sfintire alti si Sf.Maslu. Orice sfat bun e binevenit mai ales ca imi doresc aceasta proprietate
.

Mihnea Dragomir 04.06.2017 01:21:25

Citat:

În prealabil postat de ovidiu 43 (Post 648843)
Cand e mai bine sa fie sfintita? Acuma sau dupa ce va fi renovata?

Cel mai bine este sa fie sfintita dupa renovare.

Yasmina 04.06.2017 02:33:37

Sper ca sa existe confirmare la cele intamplate nu doar zvonul "satului"
Oricum ar fi ,este de dorit ca orice crestin cu frica de Dumnezeu sa faca sfintirea casei cand se muta intr-un loc nou.
Casa se renoveaza/reinoieste fizic insa este nevoie si de reinoirea energetica prin sfintire de preot!
Mai ales in cazuri de morti,ei trebuie sa-si gaseasca pacea iar noi cei vii, trebuie sa ne vedem de ale noastre,netulburati.
Mortii cu mortii,vii cu vii :)

Faceti si sfintire si maslu dupa renovare si duceti o viata cat mai crestina cu putinta.
Sa o stapaniti sanatos!

Ps-intrebati si preotul de parohie ca dansul stie mai multe decat noi :)

DragosP 04.06.2017 06:44:32

Maslu? Ok, pentru oameni, dar de ce pentru casă?

suslik 04.06.2017 10:20:49

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 648848)

Cred ca ideea este de a ii opri pe baietii care miros a sulf sa se mai plimbe pe acolo sub masca decedatelor (sau a oricui si a orice altcineva/altceva).

DragosP 04.06.2017 13:54:50

Atunci sfeștania pentru ce mai e?

simpllu 04.06.2017 21:46:47

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 648848)

... :)) O casă bolnavă (care necesită reparații) are și ea nevoie de maslu.

DragosP 05.06.2017 05:51:40

Mda.
Facem de toate, poate-poate...

Yasmina 05.06.2017 18:36:04

Sf.Maslu nu se administreaza numai bolnavilor trupesti cum poate gresit se crede, ci se adreseaza si bolilor sufletesti (mai ales ca pt boli trupesti avem si doctori si spitale). Un om normal nu-si ia viata,insa unul bolnav sufleteste o va face.
Sf.Maslu deci se adreseaza si acestei laturi.

"Ca să se vindece de bolile trupești, orice om merge la medic. Dar pentru suflet unde căutăm leac? Suferințele sufletului sunt tratate prin credința in Dumnezeu.

"VINDECARE. Sfăntul Maslu se poate face in biserică sau in casa creștinului. Harul Sfăntului Maslu ajută la vindecarea parțială sau integrală a suferințelor trupești, precum și la iertarea păcatelor: "Rugăciunea credinței va măntui pe cel bolnav și Domnul il va ridica și, de va fi făcut păcate, se vor ierta lui" (Iacob 5, 15). Astfel, Taina Sfăntului Maslu intărește credința in Dumnezeu și nădejdea măntuirii, aduce pace și smerenie in inimă, pregătește sufletul pentru marea călătorie spre cer și primirea Sfintei Impărtășanii, alungă frica de moarte, ii unește și-i impacă pe credincioși prin Harul Duhului Sfănt. De aceea, Sfăntul Maslu se ține săptămănal pentru cei bolnavi in zilele de post. In cazul unor grele suferințe, cănd există primejdie de moarte, Sfăntul Maslu se poate savărși in orice zi, ori de căte ori este nevoie, in casele celor bolnavi. "

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/...ui-108837.html

Yasmina 05.06.2017 18:46:59

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 648855)
... :)) O casă bolnavă (care necesită reparații) are și ea nevoie de maslu.

Nu neaparat pt casa materiala ,pt ca ea casa nu are aceste nevoi spirituale...ci pt igiena spatiului locuibil ,unde s-au adunat multe mizerii,vazute ca energii.

Deseori pe la sate,mai auzeai ca intr-o casa s-au sinucis mai multi,pe rand. Oamenii erau inruditi sau nu, erau doar noii proprietari.
O predispozitie a locului?Se prea poate,de ce nu? Daca persoanele respective nu erau credincioase si nu au sfintit casa.Daca il tii departe pe Dumnezeu ghici cine vine la cina?(Doamne fereste!)

DragosP 05.06.2017 20:50:17

Poate n-ai citit bine: omul a cumpărat o casă în care a aflat că cică...
Deci: pentru ce Sf. Maslu? Preventiv?

Yasmina 06.06.2017 00:47:43

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 648885)
Poate n-ai citit bine: omul a cumpărat o casă în care a aflat că cică...
Deci: pentru ce Sf. Maslu? Preventiv?

Eu am citit foarte bine,poate nu m-ai inteles.
Da,Maslul este tocmai preventiv ca pt o casa in care s-au intamplat atatea.

DragosP 06.06.2017 08:00:24

Ei, în cazul ăsta, tot preventiv ovcors, s-o și spovedească. Și, poate dacă n-o oprește de la Împărtășanie...
Să nu uităm nici de botez, normal!

gpalama 06.06.2017 10:37:22

Eu nu as pune piciorul in asa casa....
E multa ispita acolo si sa vezi in timp lucrul asta.

Ai sa traiesti toata viata cu gandul asta, si asta e suficient. Si nu ai sa poti scapa de idee sub nici o forma.

Yasmina 07.06.2017 01:26:09

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 648898)

Ai sa traiesti toata viata cu gandul asta, si asta e suficient. Si nu ai sa poti scapa de idee sub nici o forma.

Asta inseamna ca nu avem increde in tainele bisericii...
Din moment ce se sfinteste locul si ducem o viata crestina ,sinuciderile altora nu ar trebui sa ne afecteze viata de zi cu zi.

Cand locuiam la bloc in Bucuresti,am avut o vecina care s-a aruncat de la 8 in fata scarii. Nu am avut niciodata cosmaruri sau episoade horror pe tema asta.
Geamul bucatariei noastre era chiar in fata scarii iar mama era in bucatarie chiar in momentul in care s-a aruncat,pur si simplu a trecut vijiind prin fata geamului.
Dumnezeu s-o ierte asa cum stie El,pacat de ea era tanara, la vreo 18.

DragosP 07.06.2017 05:30:19

Tocmai: Tainele sunt pentru oameni, nu pentru case.

Yasmina 07.06.2017 08:09:59

Nu stiu de ce esti axat pe idea asta!

Casa are nevoie de sfintire pt ca oamenii sa poata locui acolo nestingheriti. Nu casa in sine,ci spatiul propriu-zis(ca loc) in care oamenii isi vor petrece timpul.
Daca nu locuieste nimeni in ea,nu are decat sa stea nesfintita ca nu are nevoie de taine.
Insa daca are locuitori atunci se sfinteste- din nou,pt oameni nu pt casa.
Chiar daca demolezi casa ,tot trebuie sa sfintesti locul daca vrei sa contruiesti o alta.
Contruiesti o alta dar nu pe un loc cu energii din astea.

Ohhh am obosit deja cu subiectul asta!

AlinB 07.06.2017 09:56:26

Asta cu energiile...

S-au facut vraji acolo, si trebuie o compensare sau ce?

Nu casa i-a omorat pe oamenii aia, singuri si-au facut-o si problemele care le aveau le-au luat cu ei acolo unde s-au dus..

Orice casa trebuie sfintita, si fara spanzurati - e o practica curenta, nimic nou dar ma rog, omul are nevoie de o consolare suplimentara, ceva gen.

Asta daca nu e un trol pur si simplu ..

Yasmina 07.06.2017 19:20:29

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 648926)
Asta cu energiile...

S-au facut vraji acolo, si trebuie o compensare sau ce?

Nu casa i-a omorat pe oamenii aia, singuri si-au facut-o si problemele care le aveau le-au luat cu ei acolo unde s-au dus..

Orice casa trebuie sfintita, si fara spanzurati - e o practica curenta, nimic nou dar ma rog, omul are nevoie de o consolare suplimentara, ceva gen.

Asta daca nu e un trol pur si simplu ..

Imi pare rau...dar asta cu energiile este cat se poate de crestineste posibil.
Stii treaba aia cu Dumnezeu a creat lumea prin Cuvant. Bun.
Pana si cuvintele au energia lor. In acest context toti cei care il invoca pe dracu chiar au parte de el pt ca il cheama pe nume si il atrage sa vina.
Cu blestemele cum este? Vorbele au energiile lor, creatoare cand sunt purtate de iubire si distrugatoare la ura.

Daca revenim la case si energii, apai atunci sa stii ca altfel te simti intr-o casa in care oamenii sunt credinciosi, se roaga acolo,tin posturile ,isi vorbesc frumos unii altora... si altfel te simti intr-o casa in care lumea este violenta, isi vorbesc urat ,se dracuie ,se bat si fac toate blestamatiile.
Intr-o casa cu oameni cumsecade pana si florile cresc ,cum e o vorba- si e cat se poate de real.
Materia este influentata de cuvant si ganduri .Vezi studiile lui Masaru Emoto despre apa.

Dar un spital de exemplu? nu simti ca te copleseste?

simpllu 07.06.2017 19:56:56

O casă sau o mașina nu se sfințesc, ci se binecuvintează. Prin binecuvântare se înțelege o rugăciune de invocare a ajutorului și ocrotirii lui Dumnezeu, dar nu în chip magic, ci după măsura credinței și a curăției vieții celui ce va folosi casa sau mașina.

simpllu 07.06.2017 20:00:22

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 648938)
Daca revenim la case si energii, apai atunci sa stii ca altfel te simti intr-o casa in care oamenii sunt credinciosi, se roaga acolo,tin posturile ,isi vorbesc frumos unii altora... si altfel te simti intr-o casa in care lumea este violenta, isi vorbesc urat ,se dracuie ,se bat si fac toate blestamatiile.

Omul sfințește locul, nu locul omul. Ceea ce simți este de la om, nu de la casă. ...:))

simpllu 07.06.2017 20:26:49

Citat:

În prealabil postat de gpalama (Post 648898)

Dacă crezi probabil că și ispitele vor fi pe măsura credinței tale. Să înțeleg că tu mai mult ai pluti, dacă ai ști istoria fiecărui metru pătrat pe care ai pășit?

AlinB 07.06.2017 22:23:41

superstitia se confunda usor cu credinta si in special in contextul asta temerile personale cu intuitia spirituala

AlinB 07.06.2017 22:50:10

Citat:

Materia este influentata de cuvant si ganduri .Vezi studiile lui Masaru Emoto despre apa.

https://opriviresceptica.wordpress.c...-masaru-emoto/

http://pseudostiinta.ro/wiki/Masaru_Emoto

Scurt pe doi: nu e stiinta.

Citat:

Dar un spital de exemplu? nu simti ca te copleseste?

Subiectivism psihic.

Marius22 08.06.2017 17:24:44

Preotul va săvârși sfințirea apei mici sau sfeștania însoțită de o rugăciune specială de alungare a duhurilor rele, în care, între altele el se roagă cu stăruință lui Dumnezeu: "Tu, Doamne, întărirea celor ce-și pun nădejdea în Tine, zidul cel tare al celor ce-și pun încrederea în Tine, depărtează, izgonește și împrăștie toată lucrarea diavolească, toată năvălirea satanei, toată bântuiala puterii celei potrivnice, de la casa aceasta și de la cei care locuiesc în ea, care poartă semnul crucii Tale celei biruitoare și înfricoșătoare împotriva demonilor, și care cheamă numele Tău cel sfânt... însuți, Stăpâne, păzește pe toți care sunt în casa aceasta de toată vătămarea și ispita, izbăvindu-i de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua, de lucrul ce umblă întru întuneric, de întâlnirea cu demonul de amiază..."

simpllu 08.06.2017 21:34:32

Apa se sfințește, iar casa se binecuvintează prin stropirea cu apa sfințită. Dar poți să "sfințești" zilnic casa, să bei o cisternă de apă sfințită, să porți zeci de cruci, dacă acestea sunt folosite pe post de amuletă te faci fur de cele sfinte și vei da socoteală.

ortodoxa2310 17.06.2017 15:16:07

Sunt unele locuri in casa nu te simti bine, indiferent ce ai face. Mi s-a intamplat si mie cand eram studenta, m-am simtit foarte rau intr-o garsoniera. Si fata cu care stateam s-a mutat ca cateva saptamani dupa mine. Vajaia vantul prin toata casa, desi era amenajata modern. Si era o senzatie aiurea ca nu ai deloc intimitate in casa, de parca peretii ar fi fost transparenti. Si podelele, parca stateau se se indoaie, aveai senzatia ca pici de pe bloc daca te intorci in pat... era tare sinistru. Nu stiu ce a fost in locuinta aia inainte, dar era neobisnuit de rau. Foarte incomod inca de la inceput.

Cand ai intrat in casa, te-ai simtit comod?

Ora este GMT +3. Ora este acum 07:36:14.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.