Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Cum sa ajungi profesor? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19042)

Marcel_Ionut 20.10.2017 00:33:19

Cum sa ajungi profesor?

Salut! am terminat facultatea de sport. Ca sa ajung profesor sau suplinitor ce trebuie sa fac?. Stiu ca trebuie sa ai o anumita medie si sa dai titularizarea. Care ar fi materiile si cand se da examenul? imi puteti da toate detaliile?

Mihnea Dragomir 20.10.2017 06:32:15

Citat:

În prealabil postat de Marcel_Ionut (Post 652922)
imi puteti da toate detaliile?

Nu.
Daca as vrea sa ma activez in Armata, as cere detaliile la comisariatul de sector. Daca as vrea sa ma popesc, m-as duce la episcopie.
La fel, daca as vrea sa predau, m-as duce la inspectoratul scolar.

oitza ratacita 20.10.2017 10:00:21

Acum e mai facil; cu un simplu clic poti beneficia de toate informatiile de care ai nevoie, mai complete si clare decat ti le furnizeaza vreun inspector agitat. In urma deplasarii la ISJ tot spre consultarea site-ului vei fi directionat. Deci, cauta pe google site-ul inspectoratului scolar al judetului unde doresti sa te inscri pt examen; de exemplu ISJ Constanta, ISJ TM, ISJ MM, etc. Pe acel site cauta sectiunea Mobilitatea personalului didactic. In aceasta sectiune vei gasi absolut toate informatiile de care ai nevoie, de la metodologia de examen la calendarul miscarii. Examenul e la nivel national, se sustine in aceeasi zi la toate materiile, candva la mijlocul lunii iulie. Insa inscrierile se fac intr-un interval destul de scurt prin luna aprilie sau mai; apoi te mai cheama de vreo 2 ori sa iti validezi dosarul.
Dupa examen, prin august, au loc sedintele publice, unde in functie de nota optezi pt un post. Posturile disponibile se publica pe site-ul inspectoratului incepand cu luna martie iar pana in august cele bune sau complete dispar luate in etapele de transfer, restrangere sau detasare.
Tematica/ programa de examen o vei gasi tot acolo. Sau poti consulta site-ul titularizare.edu.ro unde vei gasi variante si subiecte date anii trecuti, cu tot cu bareme.

Succes! si spor la invatat.

oitza ratacita 20.10.2017 10:14:17

Citat:

Ca sa ajung profesor sau suplinitor ce trebuie sa fac?

Profesor sau suplinitor...e gresita exprimarea si cred ca intelegi gresit notiunile. Exista profesori. Acestia pot fi profesori titulari pe post sau profesori suplinitori. Titularul sta linistit pe postul lui pana la pensie si e relaxat in vacanta de vara ca nu trebuie sa dea examen. Suplinitorul, saracul nu e fixat intr-o scoala, da examen de titularizare an de an, se muta dintr-o scoala in alta in fiecare an si asteapta post titularizabil. Profesorii titulari si profesorii suplinitori au aceiasi pregatire, acelasi statut de profesori si acelasi salariu. Salariu la profesori difera in functie de vechimea in invatamant, de gradele didactice si de sporul de dirigentie.

Marcel_Ionut 20.10.2017 11:59:23

oitza ratacita multumesc foarte mult de informatie mi-a fost de folos si voi cauta in continuare. Doamne ajuta si Dumnezeu sa te binecuvanteze.

Iorest 20.10.2017 19:23:37

...........................

DragosP 20.10.2017 20:03:34

Și când te gândești că asta e generația care ar trebui să-mi plătească pensia...

oitza ratacita 20.10.2017 22:06:27

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 652936)
Probabil vei da și probă sportivă altfel mi s-ar părea aberant sa le ceri elevilor ca prof să îndeplinească un barem sportiv.
M-am săturat de faze de genul prof de sport cu burtă, se subminează imaginea disciplinei sportive .

Nu se da nicio proba sportiva; din moment ce e licentiat in domeniu se deduce ca e competent. In schimb se sustine o lectie deschisa la o clasa de elevi. Jumate din nota de examen o face nota obtinuta la aceasta lectie deschisa.

Si Octavian Belu are burta, burta care nu l-a impiedicat sa obtina rezultate cu lotul olimpic de gimnastica.

oitza ratacita 20.10.2017 22:09:10

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 652942)
Și când te gândești că asta e generația care ar trebui să-mi plătească pensia...

Acesta e un cliseu. Asa spunea si bunicul tau despre tine. Si te-ai descurcat.

DragosP 20.10.2017 22:15:08

Ete fleoșc, ce-ai nimerit-o!

Bucuriepedrum 20.10.2017 22:18:48

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 652948)

Ba a cam nimerit-o. Prăpastia între generații e ceva atemporal, mereu valabil. Plus prejudecata că musai cei care vin după tine sunt mai proști/slab pregătiți/incompetenți/lipsiți de moralitate & variațiuni pe aceeași temă. Iar prejudecățile nasc dispreț.
Deci, stai liniștit, ești în grafic. Rar recunosc predecesorii valoarea celor care le urmează.

simpllu 20.10.2017 22:21:56

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 652948)

A nimerit-o! :)

Iorest 21.10.2017 00:09:02

Marcel_Ionut 21.10.2017 01:04:46

Tare fraier am fost sa postez iar pe forum. Dupa penultima postare in care nu mi s-a dat nici macar un raspuns. Deja ma si simt judecat. E bine ca totusi imi cunoasteti atat de bine viata in cat sa ma catalogati. Am renuntat la acest forum cu mult timp in urma deoarece am observat multa cearta si rautati de la unii utilizatori. Nu neaparat vizavi de mine dar fata de altii si vad ca nu s-a schimbat cu nimic atitudinea pana in prezent.

Marcel_Ionut 21.10.2017 01:10:43

Nu am vrut sa dau replica , dar m-am simtit jicnit.

DragosP 21.10.2017 08:09:41

Citat:

În prealabil postat de Marcel_Ionut (Post 652962)
Nu am vrut sa dau replica , dar m-am simtit jicnit.

Vaaai. Chiar nu trebuia...

DragosP 21.10.2017 08:45:02

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 652949)
Rar recunosc predecesorii valoarea celor care le urmează.

Chiar așa, nu știu ce este cu mine!

Bucuriepedrum 21.10.2017 14:36:14

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 652966)
Chiar așa, nu știu ce este cu mine!

Ești plin de tine, atâta tot. :)

sophia 21.10.2017 16:11:42

Citat:

Salut! am terminat facultatea de sport. Ca sa ajung profesor sau suplinitor ce trebuie sa fac?. Stiu ca trebuie sa ai o anumita medie si sa dai titularizarea. Care ar fi materiile si cand se da examenul? imi puteti da toate detaliile?

Am doua intrebari/nelamuriri:

1. Facultatea de sport pentru ce profesie(i) te pregateste? Adica nu inteleg ce scrie pe diploma ta, daca nici profesor nu poti sa fii direct si mai trebuie cerinte si examene.
Pe urma, ca sa fii profesor trebuie sa stii sa lucrezi cu elevi. Ai facut curs de pedagogie?

2. Tu cand ai ales facultatea ce anume ti-ai dorit sa devii? Ai practicat un sport anume (ieseai antrenor poate), sau ai vrut de atunci sa fii profesor?

Cred ca de la toate facultatile, daca faci si un curs de pedagogie, poti sa predai ceva. Pe vremuri asa era. Asta in afara facultatilor care pregatesc special pentru invatamant.
Si mai era ceva inainte: sport, muzica, desen, se mai predau si fara sa faci facultatea de specialitate. Sau poate depinde de nivel. Stiu ca unii profesori trebuiau sa-si completeze catedra si mai erau pusi sa predea si alte materii.

Nu stiu cum este la facultatea de sport. La conservator stiu ca exista sectie separata pentru profesori de muzica. Dar si un instrumentist, sau cantaret poate sa predea. Depinde ce si unde.

Iorest - ma supara tare postarile tale de aici!
Imi trezeste amintiri triste.
De ce Doamne iarta-ma trebuie un om sa moara facand sport si antrenamente aiurea in tramvai? La ce ii foloseste? Si cam mor sportivii in ultima vreme.
Pe urma de ce trebuie sa ai note la sport, desen, muzica, lucru manual? Astea sunt materii de talent, de capacitati. Si nu toti le au.
Ce faci cu un om handicapat? Ce faci cu un om afon? Ce faci cu un om care nu poate desena?
Si daca oamenii astia mai au si restul de note bune, nu le strici destinul?
De ce sa-ti bati joc de ei?
Astea nu sunt materii de pus note, de dat bareme si terminat oamenii.
Da, poti sa-i inveti diverse alte lucruri utile.
O istorie a muzicii, sau cum sa asculte o opera, un concert etc.
Sa asculti si canti cu ei cantecele vesele, sa le dezvolti un gust.
Pentru ce trebuie barem la sport, sau fortare?

La desen la fel. Istoria artei, chestii de gust (cum sa imbine culori, cum sa se imbrace, cum sa-si aranjeze casa).
Depinde de nivel si de ce vrea fiecare mai tarziu in viata. Ca nu la toti le trebuie sa devina pictori, sau arhitecti sau desenatori tehnici la planseta.

De aia sunt oamenii atat de lipsiti de cultura generala si gust. Ca nu se invata decat cu baremul si fortat chestii care nu-s utile.

Si cu sportul este cel mai rau. Mai intai ce inveti la facultate concret? Sa alergi, sa arunci mingea?
A, ca trebuie sa poata copiii sa se miste. Dar nu pentru note. Fiecare ce si cat poate.
Aici de ex. toti copiii invata in scoala sa inoate. Ii duce la o sala undeva.
Invata-i un sport care ii place, jocuri. Nu poti sa-i faci pe toti profesionisti!!!

A fost spaima copilariei mele sportul. Si am vazut destule cazuri de copii chinuiti la ora de sport fiindca nu puteau.
La muzica am avut din clasa a 6 a sau a 7a un profesor care nu a avut treaba cu solfegiatul, cantatul. Dar am avut cele mai frumoase ore si de neuitat cu el. Istoria muzicii, cum e compusa o orchestra, instrumentele, cum e compusa o o opera, un concert si cum s-o asculti. Pe cazuri concrete.
Cine era capabil a fost luat la cor. Note nu mai stiu cum le punea.
La desen la fel. Fiecare cum putea, istoria artei, culori, ii respecta pe toti copiii si efortul lor.
Profi mai luminati.

Azi vad ca toti copiii aleg sportul la bac, toti se fac sportivi (fotbalisti). La ce le foloseste oare? Dar in schimb nu stiu sa scrie corect si alte chestii.
Nu performanta este importanta, indiferent de materie. Ci placerea, cultura generala etc.

Fizicul? Pai daca ma uit bine sunt sportivi care de la o varsta nu mai merg.
Fetele mai ales isi schimba corpul, formele.
La gimnastica erau fetele de 13-14 ani bune. Acum sunt gimnaste de la 20 de ani in sus, cu alt fel de corp. Nu-i acelasi lucru. Devin mai greoaie (fund, pulpe).
Si profesori si antrenori sunt si la 50 si 60 de ani. Ce pretentii de corp ai la ei?
Nu stiu Iorest ce imagini ai tu despre oameni...

DragosP 21.10.2017 18:13:46

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 652982)
Ești plin de tine, atâta tot. :)

Asta era! Nu copchilu' ăsta e mai dezorientat decât prevede legea. Nu, sunt eu plin de mine.

Bucuriepedrum 21.10.2017 18:43:45

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 653004)
Asta era! Nu copchilu' ăsta e mai dezorientat decât prevede legea. Nu, sunt eu plin de mine.

Da, ești plin de tine și nedrept când cataloghezi o întreagă generație după ceea ce postează unul pe internet. Am 22 de ani, curând am și eu drept de predare (nu sport, altceva). Să vină altul să-și dea ochii peste cap că nu sunt suficient de demnă pentru profesa, fiindcă nu sunt ca cei din generația lui, e mai mult decât o insultă. Îmi neagă toți anii de pregătire.

Iorest 21.10.2017 19:44:33

DragosP 21.10.2017 19:55:33

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653005)
Da, ești plin de tine și nedrept când cataloghezi o întreagă generație după ceea ce postează unul pe internet. Am 22 de ani, curând am și eu drept de predare (nu sport, altceva). Să vină altul să-și dea ochii peste cap că nu sunt suficient de demnă pentru profesa, fiindcă nu sunt ca cei din generația lui, e mai mult decât o insultă. Îmi neagă toți anii de pregătire.

Draga mea, esti fix de vârsta fiicei mele mari.
Eu am comentat strict la ce am citit aici. Nu despre tine, nu despre altcineva.
Nu trebuie să te simți. :)

Omul care rade 23.10.2017 13:29:48

Citat:

Draga mea, esti fix de vârsta fiicei mele mari.
Altfel spus, in comparatie cu varsta lui si cu ceea ce stie el, tu inca esti micuta si nu cunosti prea multe, asadar mai ai multe de invatat. Sa fie asta vanitate? Nu cred...
Citat:

Eu am comentat strict la ce am citit aici. Nu despre tine, nu despre altcineva.
Nu trebuie să te simți. :)
Oare? Ia sa vedem comentariul anterior al lui DragosP
Citat:

Asadar, persoana care a inceput topicul si a pus o intrebare reprezinta o generatie.

Un om pune o intrebare. Nu obliga pe nimeni sa-i raspunda. Totusi i se sare in cap ca trebuia sa intrebe la Inspectorat. Altcineva spune ca na, asta e generatia, ce sa-i faci, nici macar nu stie sa scrie bine verbul 'a jigni' - desi a facut sportul, nu literatura. O singura persoana are bunavointa de a-i raspunde. Toate acestea avand loc pe un site al crestinismului ortodox.

Marcel_Ionut, stai linistit cu ale tale si nu-ti bate capul cu ce spun oamenii aici. Din pacate, atunci cand vrei sa traiesti viata ta, in felul tau, ceilalti incep sa fie deranjati. Nu-i baga in seama, mergi inainte si cauta informatiile de care ai nevoie si in alte locuri, cu siguranta le vei gasi. 

stefan florin 23.10.2017 13:53:10

Citat:

sincer! Dai spaga!

DragosP 23.10.2017 14:36:20

Citat:

În prealabil postat de Omul care rade (Post 653130)
Altfel spus, in comparatie cu varsta lui si cu ceea ce stie el, tu inca esti micuta si nu cunosti prea multe, asadar mai ai multe de invatat. Sa fie asta vanitate? Nu cred...

Corect, mai are multe de învățat. Cine nu e conștient de asta ori e prost ori e nebun.

Citat:

Asadar, persoana care a inceput topicul si a pus o intrebare reprezinta o generatie.
Așadar, după cum a sărit lumea de cwr în sus (pardon), cam da. Trist.

Citat:

Un om pune o intrebare. Nu obliga pe nimeni sa-i raspunda.
Unii răspund cum îi taie capul și experiența. Nu obligă pe nimeni să citească. Și totuși le se sare-n cap.

Omul care rade 23.10.2017 15:13:33

Citat:

Corect, mai are multe de învățat. Cine nu e conștient de asta ori e prost ori e nebun.
Toti mai avem multe de invatat, nu doar persoana X sau Y, sau doar cei care au varsta A sau B. Ideea superioritatii nu ajuta la nimic. E important sa invatam tot timpul. Iar generalizarea de tipul 'cine nu e asa, ori e asa ori e invers' denota superficialitate si lipsa analizei.
Citat:

Așadar, după cum a sărit lumea de cwr în sus (pardon), cam da. Trist.
Nu toata lumea a sarit de fund in sus. Este doar modul in care percepi tu ceea ce niste oameni necunoscuti scriu pe un forum.
Citat:

Unii răspund cum îi taie capul și experiența. Nu obligă pe nimeni să citească. Și totuși le se sare-n cap.
Nu li se sare-n cap, li se raspunde cu aceiasi moneda. Atunci cand te comporti intr-un anumit fel, fii pregatit sa ti se raspunda la fel. Daca devii o victima, nu rezolvi nimic. Incearca sa iti dai seama care e motivul pentru care ti s-a raspuns la fel.

DragosP 23.10.2017 15:16:42

Mă iertați. Să munciți bine să ne plătiți pensia pe măsura a cât am cotizat (și vom mai cotiza)!

Nu e generație alta ca cea de acum!

Spor în meserie, do'n profesor!

DragosP 23.10.2017 16:01:02

Citat:

În prealabil postat de Omul care rade (Post 653130)
...nici macar nu stie sa scrie bine verbul 'a jigni' - desi a facut sportul, nu literatura....

Scuze, p'asta n-o văzusem: e epică!:24:

Da' un BAC o fi dat? Acordul predicatului cu subiectul (de ex) e obligatoriu sau mai trecem cu vederea un "este multe"? :39: Care-i limita de acceptabilitate?

Marcel_Ionut 23.10.2017 16:16:13

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 653142)
Mă iertați. Să munciți bine să ne plătiți pensia pe măsura a cât am cotizat (și vom mai cotiza)!

Nu e generație alta ca cea de acum!

Spor în meserie, do'n profesor!

Dumnezeu sa te ierte.

DragosP 23.10.2017 17:00:58

Sper să mă ierți și tu.
N-am vrut să te jignesc, nici să te iau la mișto. Pur și simplu am fost extrem de neplăcut surprins.

Ali Baba 23.10.2017 23:52:56

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 652949)
Ba a cam nimerit-o. Prăpastia între generații e ceva atemporal, mereu valabil. Plus prejudecata că musai cei care vin după tine sunt mai proști/slab pregătiți/incompetenți/lipsiți de moralitate & variațiuni pe aceeași temă. Iar prejudecățile nasc dispreț.
Deci, stai liniștit, ești în grafic. Rar recunosc predecesorii valoarea celor care le urmează.

Eu cred ca pentru prima oara dupa multi ani avem parte de o generatie exceptionala, pustimea de astazi, cei intre 14 si 20 de ani, este diferita, sunt foarte seriosi, mult mai putin interesati de sex fata de generatiile anterioare si studiosi. Evident, ma refer la mediul urban.

Ora este GMT +3. Ora este acum 02:48:00.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.