Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Spiritualitatea ortodoxa (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5072)
-   -   Facultate de teologie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19043)

Ramo123 22.10.2017 13:32:54

Facultate de teologie

Este facultate de teologie ortodoxa la distanta? Lucrez cu norma intreaga.

DragosP 22.10.2017 13:42:36

Din păcate nu e.

Iorest 22.10.2017 19:49:39

...........................

AlinB 22.10.2017 22:23:16

Citat:

În prealabil postat de Ramo123 (Post 653074)

Pentru ...?

Ramo123 23.10.2017 20:24:02

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 653092)
Pentru ...?

Pentru a studia teologia. Lucrez si nu imi permit sa stau bine mersi in facultate. Nu pot lasa munca.

Iorest 23.10.2017 21:10:36

AlinB 23.10.2017 21:29:12

Citat:

În prealabil postat de Ramo123 (Post 653157)
Pentru a studia teologia. Lucrez si nu imi permit sa stau bine mersi in facultate. Nu pot lasa munca.

Teologia e o mica parte din ce se face in facultatea respectiva.
Teologia insemna sa ti se dea niste carti si sa le citesti.
Ceea ce poti sa faci si acum.

oitza ratacita 24.10.2017 00:12:53

Citat:

În prealabil postat de Ramo123 (Post 653157)

Nu stai bine mersi, ca nu pentru asta mergi la facultate ci mergi sa inveti, sa citesti si sa aprofundezi. Iar daca e sa citesti toata bibliografia nu o sa ai timp nici de dormit noaptea daramite de stat. La Teologie se fac materii precum studiul vechiului testament, studiul noului testament, istoria bisericii universale, istoria bisericii romanesti, latina, greaca, slavona, engleza, morala, dogmatica, filosofia religiilor, si altele in trunchiul comun. Pe langa acestea mai sunt si materiile ce tin de specializare, specifice fiecarei sectii.
Daca vrei sa studiezi cu adevarat teologia ai nevoie de timp si de prezenta. Daca vrei doar asa, sa ai o diploma la dosar intereseaza-te de facultatea de teologie din Pitesti. Acum cativa ani acolo era posibil ce vrei tu.

Iorest 24.10.2017 01:19:32

oitza ratacita 24.10.2017 12:15:23

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653193)
Am auzit și eu de la un vlogger că la facultatea de teologie de la Pitești n-ai treabă, dar oare de ce ?
Până la urmă și acolo e un personal didactic ce a trecut niște rigori necesare accesului pe treptele cercetării universitare, cel puțin în teorie vorbind.

In mediul teologic facultatea din Pitesti era considerata „oaia neagra” a invatamantului teologic superior din cauza ca se obtineau diplomele fraudulos fara a fi necesara prezenta studentului la cursuri. Studentul se prezenta doar in sesiune, intr-o singura zi in care dadea toate examenele. Sinodul BOR a desfiintat sectia de pastorala incepand cu anul univ 2011-2012. Acum, daca stiu bine, mai exista doar specializarile arta sacra si asistenta sociala.

Bucuriepedrum 24.10.2017 12:52:39

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 653188)
Nu stai bine mersi, ca nu pentru asta mergi la facultate ci mergi sa inveti, sa citesti si sa aprofundezi. Iar daca e sa citesti toata bibliografia nu o sa ai timp nici de dormit noaptea daramite de stat. La Teologie se fac materii precum studiul vechiului testament, studiul noului testament, istoria bisericii universale, istoria bisericii romanesti, latina, greaca, slavona, engleza, morala, dogmatica, filosofia religiilor, si altele in trunchiul comun. Pe langa acestea mai sunt si materiile ce tin de specializare, specifice fiecarei sectii.
Daca vrei sa studiezi cu adevarat teologia ai nevoie de timp si de prezenta. Daca vrei doar asa, sa ai o diploma la dosar intereseaza-te de facultatea de teologie din Pitesti. Acum cativa ani acolo era posibil ce vrei tu.

Dacă s-ar face la modul serios toate astea, studenții la teologie n-ar mai fi atât de fraieri. Să nu mai vorbim de seminariști/cei care aspiră.

DragosP 24.10.2017 13:01:57

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653208)
Dacă s-ar face la modul serios toate astea, studenții la teologie n-ar mai fi atât de fraieri.

Iote-te la ea, cine nu generaliza!:104:

oitza ratacita 24.10.2017 13:04:52

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653208)
Dacă s-ar face la modul serios toate astea, studenții la teologie n-ar mai fi atât de fraieri. Să nu mai vorbim de seminariști/cei care aspiră.

Imi cer scuze, nu iti inteleg afirmatia. De ce-i percepi atat de fraieri?

Bucuriepedrum 24.10.2017 14:05:56

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 653212)
Imi cer scuze, nu iti inteleg afirmatia. De ce-i percepi atat de fraieri?

Pentru că sunt pe nicăieri. Majoritatea spre asta bate, cel puțin. Agramați, fără cultură de generală, fără niște baze solide în teologie (nu vorbesc de teologia grea sau de sursele străine), mai limitați la omenesc și imediat (material) decât mulți dintre oamenii cu acces la educație.

DragosP 24.10.2017 14:47:31

Și dacă reușesc să absolve facultatea, de vor să se facă profi, habar n-au cum...

A, scuze, asta era de la altă facultate...

Bucuriepedrum 24.10.2017 14:59:40

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653213)
Pentru că sunt pe nicăieri. Majoritatea spre asta bate, cel puțin. Agramați, fără cultură de generală, fără niște baze solide în teologie (nu vorbesc de teologia grea sau de sursele străine), mai limitați la omenesc și imediat (material) decât mulți dintre oamenii cu acces la educație.

*cultură generală; oscilam între "generală" și "de bază", iar forumul nu-mi dă voie să editez, dacă s-a mai adăugat un comentariu între timp.

Bucuriepedrum 24.10.2017 15:03:15

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 653214)
Și dacă reușesc să absolve facultatea, de vor să se facă profi, habar n-au cum...

A, scuze, asta era de la altă facultate...

E jale în învățământ. Și până la facultate, și înainte. Peste tot, nu doar la liceele slabe (eu am terminat un liceu teoretic, în prezent sunt studentă). Iar în condițiile astea academice morbide, da, ajungi să-l consideri și pe Puric intelectual, iar pe Fuego mare artist.

flying 24.10.2017 15:11:52

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum
E jale în învățământ.

Scoate multi ignoranti .Tu esti o dovada .:24:

oitza ratacita 24.10.2017 15:27:54

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653213)

Acestea le putem generaliza la majoritatea "vocationalilor". Si despre cei de la arte vizuale, si despre cei de la sport sau muzica putem lansa aceleasi afirmatii.
E jale in invatamant? De ce? Pentru ca ne-am invatat sa avem doar drepturi si nicio obligatie. Daca aplicam regulamente apar revolte si proteste, ba ca sunt sechestrati elevii in scoala, ba ca le este ingradita libertatea. Daca primesc prea multe teme e surmenant si e nasol. Daca le ti elevilor morala sar parintii cu petitii la minister (cum s-a intamplat in cazul profesoarei de romana de la liceul pe care l-ai absolvit). Si multe altele care isi au radacinile in cei 7 ani de acasa si in modelul moral oferit de familie.

Addy11 24.10.2017 15:51:43

Citat:

În prealabil postat de Ramo123 (Post 653074)

Daca vrei doar sa te recalifici in profa de religie sau altceva asemanator si iti trebuie doar diploma, solutii exista. Trebuie doar sa ai potential financiar si sa privesti lucrurile foarte ''uman''.

Am doua cunostinte care au terminat teologia la Constanta. Desi oficial nu exista invatamant la FR, mergeau din cand in cand cateva zile, dadeau toate examenele, nu stiu cat invatau, dar erau pregatiti foarte bine din alt punct de vedere. Sistemul acesta este unul dintre cele mai alunecoase si corupte.
Ei aveau nevoie doar de diplome.

Daca tu esti pasionata insa de aceasta stiinta ai vrri sa aprofundezi mai mult, vorbeste cu un preot mai tanar, care a terminat de curand si mai stie cate ceva din programa, sa iti dea tu cartilor importante, eventual cursuri... si te apuci de citit, inveti, iti dezvolti cultura generala.

Ca pentru un salariu de profa de religie pentru care iti trebuie diploma ... nu merita investitia.

Bucuriepedrum 24.10.2017 16:13:53

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 653219)
Acestea le putem generaliza la majoritatea "vocationalilor". Si despre cei de la arte vizuale, si despre cei de la sport sau muzica putem lansa aceleasi afirmatii.
E jale in invatamant? De ce? Pentru ca ne-am invatat sa avem doar drepturi si nicio obligatie. Daca aplicam regulamente apar revolte si proteste, ba ca sunt sechestrati elevii in scoala, ba ca le este ingradita libertatea. Daca primesc prea multe teme e surmenant si e nasol. Daca le ti elevilor morala sar parintii cu petitii la minister (cum s-a intamplat in cazul profesoarei de romana de la liceul pe care l-ai absolvit). Si multe altele care isi au radacinile in cei 7 ani de acasa si in modelul moral oferit de familie.

Simplificați îngrozitor. De erorile din programe știți ceva? De neconcordanța materii scolare/bac și cerințele minime pe care trebuie să le îndeplinească un boboc la începerea facultății? De slaba pregătire a profesorilor plus lipsa coerenței sistemului? Se schimbă mai repede de patru ani reformele; ca exemplu, fac parte din generația care a prins și tezele unice (clasa a VII-a), și evaluare națională (final de a VIII-a). Credeți că e benefic și util pentru un copil să fie aiurit așa, aproape an de an sa se schimbe cerințele?

Să nu mai amintesc de bacalaureat, un dezastru în bună regulă, deși e alcatuit ca pentru idioți. Aici pot reveni cu un link, am scris în urmă cu doi ani mai multe despre.

În altă ordine de idei, am un frate de 12 ani și da, face teme până seara. Nu w olimpic și nici nu-i pretinde cineva performanță, e un elev cât se poate de obișnuit. Mediu.

N.b. Am trecut și prin învățămàntul vocațional (liceu de muzică) și pot compara. Da, și acolo situația e de plâns la materiile teoretice.

Iorest 24.10.2017 20:39:31

Carina Laura 24.10.2017 20:48:38

Buna, nu am citit toate răspunsurile, însă depinde pt ce iti doresti sa studiezi teologia, in sensul daca iti doresti o diploma si sa poti sa o si folosesti mai tarziu, sau doar pt nevoia personala...stiu ca Mitropolia Europei Occidentale organizează anual câteva cursuri online de teologie, pe diverse teme, introducere in teologie, mistica etc.Cursurike se tin online, prin Skype, videoconferinta seara, in general martea si joia, sunt unele cu durata de 1 an, altele de câteva luni, si costul undeva la 200 eur cel mai lung...la final se da un examen, si se kbtine si o diploma, dar nu stiu in ce măsura e recunoscuta...e genul de studiu care il poti face ai mult pt sine.Oricum cunosc persoane care l-au facut si sunt multumite, au învățat sj s-au clarificat cu multe aspecte, profesorii sunt preoti sau cadre universitare din tara sau diaspora...http://www.teologie.eu/...Doamne ajuta!

Bucuriepedrum 24.10.2017 20:48:42

În 2014? Doamne! Atunci am terminat eu! :))) Nu mai știu care an a fost minimum parabolei cu rezultate. 2013, mi se pare? (Atunci s-ar lega lucrurile.)

Iorest, vrei să știi de ce nu se implică? Le pasă prea puținor oameni. Intelectualii afirmați ajung să fie... să nu zic autosuficienți, dar îndeajuns de detașați de realitățile dureroase încât să se consacre strict carierei (activitate didactică, sciere de cărți, lansări etc.) și ce mai fac pe lângă. Se complac. Nici lor nu le convine să nu mai existe inflație de studenți, pentru că dacă nu mai sunt doritori pe băncile universității (chit că după licență se pot da peste cap, că loc de muncă nu-și găsesc în domeniu), scade automat cifra de școlarizare și, drept consecință, și salariul profesoral. E o întreagă dramoletă aici...

Liiceanu? Mă faci să râd. Ai idee ce fel de om e ăla? Nu cred c-ar da doi bani nici pe profesorii lui, care l-au format, darămite pe generația care vine după el. Pe bune, citește puțin povestioara cu vinul primit în dar de la directorul SRI după Mineriadă. A povestit netotul singur, în Revista 22. Dacă și ăsta face reformă în educație... zic să-l punem și pe Dan Alexe secretar la Ministerul Cultelor.

AlinB 24.10.2017 21:20:54

Link la articol? :)

Bucuriepedrum 24.10.2017 21:23:41

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 653248)
Link la articol? :)

http://revista22online.ro/52649/.html
Vezi penultimul paragraf, dacă n-ai răbdare pentru tot.

Iorest 24.10.2017 21:43:10

Bucuriepedrum 24.10.2017 21:56:57

Bine, Iorest, taxează-mă pentru Pleșu. :) Deși, pentru a mia oară, eu nu i-am discutat niciodată caracterul, ci doar valența lui de intelectual. Că dacă i-aș descoase pe fiecare în parte... probabil nici Patapievici n-ar ieși curat (nevândut vreunui curent de interese). Și asta o spun ca om care-l simpatizează pe Patapievici, repet, în calitatea lui de intelectual. Ca om nu-l știu, nici nu l-am urmărit concret ce face (via presă sau mai știu eu ce).

Iorest 24.10.2017 22:04:44

Bucuriepedrum 24.10.2017 22:15:48

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653254)
Probabilistic vorbind, are mai multă influență în educație decât ar părea, nu colectivul „humanitasului” prieten edita manuale pentru gimnaziu și liceu ?
Bine acum mai ușor cu manualele, dar ani de zile au făcut suporturi de lecție după care mulți profesori s-au orientat.

Plus toată această situație de a o face pe „esteticianul neamului” dintr-un turn de fildeș, caracteristică multora din grupul lor.

Păi, na, e exact ce tot perorez eu pe aici și nu mă ia nimeni în seamă: nivelul intelectual, talentul (deși Liiceanu nu e vreo sclipire ca scriitor, dar, mă rog), cultura, eventualul rafinament pe care toate acestea cumulate îl dau nu implică automat și o calitate umană exemplară. Ba chiar înclin spre cealaltă pantă. :) (Iar aici am dat exemple de m-am săturat, de la excese politice, până la desfrâu/alcoolism.)

Ha, ha. Doar nu crezi că tot Humanitasul se ocupă de o treabă. Nu știu de ce, dar intuiam că editura e a lui Pleșu (pentru că Dilema Veche e a lui, de aia). Personal, prefer Poliromul, deși nu cred că scot manuale.

Are pretenții de estet? Parcă terminase Filosofie. Mă rog, l-am văzut pe tip live, într-un dialog cu Llosa, în 2013. Da, a venit Llosa la Cluj (cine nu mă crede să verifice singur). Și m-am dus, m-am cerut de la ore și am fost acolo. Bon, ce voiam să spun este că se bătea ca peștele pe uscat să pară inteligent, de parcă nu era clar că puhoiul de lume se strânse pentru romancier, nu pentru Liiceanu. Și a mai făcut o gafă mare încercând să promoveze Humanitasul atunci, dar pe asta n-o mai spun acum, că mă credeți ranchiunoasă. La cerere, o pot aminti, nu e nimic secre. :)

simpllu 24.10.2017 22:28:23

http://static1.evz.ro/image-original..._1-465x390.jpg

oitza ratacita 24.10.2017 22:34:08

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653224)
Simplificați îngrozitor. De erorile din programe știți ceva? De neconcordanța materii scolare/bac și cerințele minime pe care trebuie să le îndeplinească un boboc la începerea facultății? De slaba pregătire a profesorilor plus lipsa coerenței sistemului? Se schimbă mai repede de patru ani reformele; ca exemplu, fac parte din generația care a prins și tezele unice (clasa a VII-a), și evaluare națională (final de a VIII-a). Credeți că e benefic și util pentru un copil să fie aiurit așa, aproape an de an sa se schimbe cerințele?

Să nu mai amintesc de bacalaureat, un dezastru în bună regulă, deși e alcatuit ca pentru idioți. Aici pot reveni cu un link, am scris în urmă cu doi ani mai multe despre.

În altă ordine de idei, am un frate de 12 ani și da, face teme până seara. Nu w olimpic și nici nu-i pretinde cineva performanță, e un elev cât se poate de obișnuit. Mediu.

N.b. Am trecut și prin învățămàntul vocațional (liceu de muzică) și pot compara. Da, și acolo situația e de plâns la materiile teoretice.

Nu simplificam nimic, doar ca vorbeam despre altceva.
Oricum, concluzia e ca pui mult prea usor etichete...teologii sunt fraieri, Liiceanu e netot, Plesu nu e cult, Fuego e artist mediocru...Dar e ok, esti la varsta la care inca iti permiti etichete si critica. Si am nadejdea ca vei ajunge sus, cat mai sus, poate acolo la ministerul educatiei, sa pui osul si mintea la treaba sa repari ceva din uraciunea aceasta ce a devenit invatamantul romanesc. Ar fi pacat sa te consumi doar carcotind pe forumuri.

Scuzati ca va bruiez barfoteca culta.

Bucuriepedrum 24.10.2017 22:47:24

Citat:

În prealabil postat de oitza ratacita (Post 653260)
Nu simplificam nimic, doar ca vorbeam despre altceva.
Oricum, concluzia e ca pui mult prea usor etichete...teologii sunt fraieri, Liiceanu e netot, Plesu nu e cult, Fuego e artist mediocru...Dar e ok, esti la varsta la care inca iti permiti etichete si critica. Si am nadejdea ca vei ajunge sus, cat mai sus, poate acolo la ministerul educatiei, sa pui osul si mintea la treaba sa repari ceva din uraciunea aceasta ce a devenit invatamantul romanesc. Ar fi pacat sa te consumi doar carcotind pe forumuri.

Scuzati ca va bruiez barfoteca culta.

Nu sunt etichete aruncate din avion, m-am învârtit printre teologi, am cărțile lui Liiceanu (da, ca om e netot, citiți vă rog link-ul), pe Pleșu nu-l poți bănui de lipsă de erudiție, pe Fuego nu-l ajută genul... :) La drept vorbind, muzical vorbind, habar n-am ce ar putea scoate de acolo.

Etichetele și critica sunt lucruri distincte. Da, gândirea critică mi-o permit și sunt mai maleabilă decât par. Dacă mi se dovedește că greșesc ori sunt îndreptată spre criterii mai bune de judecată, accept imediat. Nu sunt deloc o rigidă în muchia cărții.

Un om nu poate repara ce se petrece de decenii. Ce vedem acum sunt doar efecte: învățământul și sănătatea sunt cele mai atacate, pentru că un popor prost și bolnav (fizic și psihic) nu poate reacționa. E ușor de condus. Liviu Pop e doar vârful icebergului, ca să folosesc o metaforă deja golită de sens prin ultrauzură...

Iorest 24.10.2017 22:52:55

Iorest 24.10.2017 23:58:30

Bucuriepedrum 25.10.2017 00:28:04

Off, Doamne. Dacă o iei așa, și ce mi s-a spus la școală (clasa a IX-a) printr-un documentar la istorie, că în antichitate se practicau orgii la greu, cu titulatura de normal, iar Alexandru Macedon era homosexual ar intra tot sub incidența propagandei. E o tâmpenie, nimeni nu a sărit ofuscat atunci. Istoria culturii (artei, în speță) n-o mai schimbă niciun moralist sictirit.

Tot într-a noua am vizionat, cu profesoara, "Parfumul" (în anul respectiv citisem și cartea). Iar, nimeni nu a acuzat-o că ne-ar îndemna la violențe. Părinții și-au văzut de treabă, noi ne-am dus mai departe cu materia.

Și pentru că mă irită a naibii dubla măsură - nu mă pot stăpâni să nu o văd unde apare -, religia în școală nu tot propagandă se cheamă? Ai idee că sunt mulți elevi de liceu atei, cărora efectiv li se rupe de materie în sine, dar sunt obligați să participe?

Să le arăți și ce se întâmplă în mod real pe lume (homosexualitate, cinism, cruzime), chiar și în facultate, e corupere a minților, dar să le bagi creștinismul pe gât (de fapt, ăla nu e creștinism; cred că nici cateheză nu se poate numi ce se petrece... e de cele mai multe ori insuflarea fricii, că Dumnezeu e un tartor care taie și spânzură dacă nu te rogi zilnic și nu te spovedești des), ca unică opțiune de viață, e perfect acceptabil. Și apoi vă mai mirați că nu au reacție, că dezvoltă aversiune față de ortodoxia prost înțeleasă, predată prin spaime, dar nici îm viața concretă nu se pot orienta, fiindcă efectiv nu știu.

Homosexualitatea e o problemă deosebit de spinoasă și da, studiile sunt necesare, tocmai pentru a înțelege fenomenul cât mai bine cu putință. Cercetarea, în sensul ăsta, nu înseamnă propagandă, ci vine ca o necesitate la condițiile lumii (e și o problemă de ordin sociologic, în fond).

Și surprize-surprize! Homosexualitatea nu va dispărea dacă vă faceți voi că nu există și vă educați copiii în același spirit. Negarea ei aduce alte pagube, ignoranța (și ignorarea) înseamnă moarte.

oitza ratacita 25.10.2017 06:31:24

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 653265)
Subiectul profesoarei merită o discuție mai amplă și o contextualizare în lumina evenimentelor din ultimii ani.
Mai precis respectiva profesoară a fost „sancționată” cu „mustrare scrisă” pentru că a recomandat unor elevi de clasa a X-a un film cu tentă gay care surprinde „tumultuoasa relație a poetului Arthur Rimbaud și a mentorului său Paul Verlaine.”

Atentie! Faceam trimitere spre o alta profesoara . Asa cum am mentionat in paranteza, ma refeream la o profesoara din liceul pe care colega de discutie l-a absolvit. Cum ai ajuns tu sa deduci si sa aduci cazul acesta in discutie nu stiu.

Si despre droguri ce ne puteti spune? in randul cadrelor didactice, bineinteles.

DragosP 25.10.2017 06:40:58

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653266)
Off, Doamne. Dacă o iei așa, și ce mi s-a spus la școală (clasa a IX-a) printr-un documentar la istorie, că în antichitate se practicau orgii la greu, cu titulatura de normal, iar Alexandru Macedon era homosexual ar intra tot sub incidența propagandei. E o tâmpenie, nimeni nu a sărit ofuscat atunci. Istoria culturii (artei, în speță) n-o mai schimbă niciun moralist sictirit.

Tot într-a noua am vizionat, cu profesoara, "Parfumul" (în anul respectiv citisem și cartea). Iar, nimeni nu a acuzat-o că ne-ar îndemna la violențe. Părinții și-au văzut de treabă, noi ne-am dus mai departe cu materia.

Și pentru că mă irită a naibii dubla măsură - nu mă pot stăpâni să nu o văd unde apare -, religia în școală nu tot propagandă se cheamă? Ai idee că sunt mulți elevi de liceu atei, cărora efectiv li se rupe de materie în sine, dar sunt obligați să participe?

Să le arăți și ce se întâmplă în mod real pe lume (homosexualitate, cinism, cruzime), chiar și în facultate, e corupere a minților, dar să le bagi creștinismul pe gât (de fapt, ăla nu e creștinism; cred că nici cateheză nu se poate numi ce se petrece... e de cele mai multe ori insuflarea fricii, că Dumnezeu e un tartor care taie și spânzură dacă nu te rogi zilnic și nu te spovedești des), ca unică opțiune de viață, e perfect acceptabil. Și apoi vă mai mirați că nu au reacție, că dezvoltă aversiune față de ortodoxia prost înțeleasă, predată prin spaime, dar nici îm viața concretă nu se pot orienta, fiindcă efectiv nu știu.

Homosexualitatea e o problemă deosebit de spinoasă și da, studiile sunt necesare, tocmai pentru a înțelege fenomenul cât mai bine cu putință. Cercetarea, în sensul ăsta, nu înseamnă propagandă, ci vine ca o necesitate la condițiile lumii (e și o problemă de ordin sociologic, în fond).

Și surprize-surprize! Homosexualitatea nu va dispărea dacă vă faceți voi că nu există și vă educați copiii în același spirit. Negarea ei aduce alte pagube, ignoranța (și ignorarea) înseamnă moarte.

Drăguță, ai fost "educata" bine de facultate, probabil, mai ales.
Ai niște șabloane în gândire și exprimare, de numa'!

Bucuriepedrum 25.10.2017 08:12:25

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 653269)
Drăguță, ai fost "educata" bine de facultate, probabil, mai ales.
Ai niște șabloane în gândire și exprimare, de numa'!

Nu sunt la psihologie, ci la conservator. Nu am făcut studii de gen, doar că, spre deosebire de alții, mă lupt să înțeleg. E vorba de realități zilnice.

Oița, nu știu la ce te referi. Eu am terminat Bălcescu, în Cluj. Habar n-am ce s-a mai petrecut pe acolo în ultimii ani, m-am străduit să mă rup.

DragosP 25.10.2017 08:53:29

Citat:

În prealabil postat de Bucuriepedrum (Post 653270)
Nu sunt la psihologie, ci la conservator.

Și ce? Acolo crezi că nu e soluție de spălat?

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:53:01.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.