Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   ce-mi place , ce nu-mi place (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=1965)

maria55 01.07.2007 10:38:14

Nu-mi place sa gatesc , consider pierdere de vreme .
Mai bine mananc preparate , conserve...

imi place singura acasa , am liniste..........

maria

veilur 01.07.2007 18:07:44

Imi place sa gatesc dar nu prea stiu - sunt novice in asa ceva.
Mai bine mananc gatit decat toate prostiile la conserve, dar de multe ori sunt nevoit sa mananc si preparate la conserve, din motiv ca nu are cine sa-mi gateasca.
Si mie imi place ca traiesc doar cu fratele meu, am liniste si libertate, dar la ce folos toate acestea daca eu nu reusesc sa ma apropii de Dumnezeu?

moro.d 01.07.2007 19:17:40

dak tot ati inceput cu gatitul...imi place sa gatesc numai k nu prea stiu
dar cel mai mult si cel mai mult imi plac excursiile si lectura... ambele pe primul loc.
nu-mi plac rautatea, cearta, ignoranta, insensibilitatea, lenea (desi am parte de ea din plin :"> ) etc etc... tot ce distruge armonia vietii

danyel 01.07.2007 20:34:18

Nu-mi plac lucrurile superficiale,im place esenta lor

nicoletajuravle 01.07.2007 20:58:40

imi place sa pictez dar nu mai am timp imi place soarele caldura vara florile nu in ultimul rand copiii mei care sunt lumina ochilor
imi plac plimbarile cu familia prin parcuri
nu imi plac paianjeni si viespile mi-e groaza de ele si toate ganganiile (urechelnite)
nu imi plac oamenii ingamfati fitosi

maria55 01.07.2007 23:05:30

Nu mananc conserve , sa nu se inteleaga gresit ,
dar departe de mine de a cauta sau respecta vreo reteta .

Imi place mult sa fiu singura (dar nu singuratatea ), chiar si-n prezenta unor persoane !

maria

ory 02.07.2007 00:40:32

Ei uite,mie imi place sa gatesc si chiar ma pricep,fac absolut orice mancare,chiar si o reteta noua daca este nevoie.Imi place sa fac tot felul de mancaruri,nu doar traditionale,mai ales exotice si meniuri aparte.INSA trebuie neaparat sa fiu ajutata,altfel nu am rabdare decat la mancaruri simple(exclus cartofi prajiti si ochiuri,care se numesc extrem de simple).
Timp de cinci ani nu am mancat carne absolut deloc,si deci,nu sunt adepta retetelor traditionale de sarbatorile mari(carnati,caltabosi,etc),care nu ma atrag.Nu mananc absolut deloc grasime,sub nici o forma(ex;carnati,salam),slanina pura nici atat.Nu fiindca ar ingrasa,dar nu-mi place categoric,si oricum sunt destul de grasa.
Urasc cel mai mult pe lumea asta prostia(nu-nseamna ca eu nu "beneficiez"de ea),si in al doilea rand superficialitatea.Ma atrag oamenii aparent exigenti si reci,totdeauna am reusit sa scot caldura din acestia,tocmai fiindca nu am simtit sa fiu intimidata de sobrietatea acestora.
Daca ar fi sa schimb ceva in viata,as face tot posibilul sa nu ma mai consum f.mult pentru lucruri clar potrivnice,sau care nu merita(lucruri care din pacate in tinerete nu le percepem cu aceiasi maturitate ca la o anumita varsta mai avansata).
Consider ca linistea interioara si un oarecare echilibru este tratamentul perfect pentru fericire,astfel consider ca si cele mai simple lucruri inconjuratoare reprezinta parte din fericirea noastra...si functiile firesti la care organismul este supus reprezinta fericire,pentru ca functioneaza la cote normale,si multe,multe alte atat de importante maruntisuri contribuie la bucuria de-a trai,bine-nteles prin Binecuvantarea si Intelepciunea Lui Dumnezeu.
In viata adopt o conduita de mijloc,si ma bazez intr-o masura(pentru mine importanta)pe morala,nu pot concepe sa calc stramb pe langa casnicie,dar nu as putea sa spun niciodata,"niciodata".Consider ca cea mai mare cruzime pamanteana este aceia care chinuie si supune sub tratamente dureroase viata copiilor,cea mai mare cruzime este cand aceste fiinte nevinovate si total neajutorate sunt chinuite si subjugate cu nepasare de anumite persoane(parinti,institutii,etc).
Daca ar fi sa spunem fiecare ceea ce ne place pe pamant si in viata,ar insemna sa nu mai avem loc pe topic,nici macar unul...

maria55 02.07.2007 09:23:21

No bine ,
il inlocuiesc pe "niciodata" cu "cateodata " , ca sa nu se sminteasca nimeni .

maria

philalex 02.07.2007 10:11:37

nu imi place poluarea din bucuresti...prea multe masini...mult snobism......daca as putea as lasa, ca pe timpul odiosului o zi cu sot, una fara sot....intra cu scuterul...in herastrau...I hate.....prea multe masini....putina verdeata..:angry:

erzbet 02.07.2007 19:33:19

Imi plac cartile, ceaiurile din carturesti,ciocolata calda, vinul fiert, iarna, muntele, Craciunul, noutatea, noaptea, profunzimea, copiii etc. Nu imi plac: ignoranta,superficialitatea, monotonia, bucurestiul, caldura, poluarea, efectul de turma(si aici ma refer la toti adolescentii trasi la indigo ce imita super-starurile americane), lipsa unei opinii.

cristiboss56 02.07.2007 19:52:12

Imi plac,animalele, florile,natura in general cu tot ce are ea mai minunat. Imi place libertatea in adevaratul sens al cuvintului. Imi place sa-mi caut noi si noi prieteni pe care ii gasesti din ce in ce mai greu. Imi place sa ajut pe cei din jur si ma bucur cind am reusit pe deplin acest lucru. Imi place muzica buna care reuseste sa transmita cev si care-mi linisteste sufletul si ma detaseaza de cele din jur. Imi plac calatoriile, noul si aventura. Nu-mi mai place sa merg la munca dupa 31 de ani de sculat cu noaptea-n cap. Nu-mi place ca am tabieturi .Nu-mi plac cozile, aglomeratiile, galagia , harmalaia. Nu-mi place Bucurestiul unde m-am nascut si traiesc. Nu-mi place prefacatoria, linguseala, demagogia. Multe-mplac si imi displac, dar m-as lungi prea mult. Am uitat, imi place sa intru pe acest forum si sa va consider pe toti prietenii mei . . . . . . . . . .

moro.d 02.07.2007 21:03:07

erzbet, esti din buc? :)

maria55 02.07.2007 21:35:44

Imi place ,
sa intalnesc oameni care vorbesc despre Iisus , care-L cauta cu toata inima lor ,
imi place sa -i ascult ore in sir fara sa ma plictisesc !

Pe multi ii cunosti si dupa aspect .
Vesmintele spun mult ,spun cui dai atentie , trupului sau sufletului .
Din pacate , de ce imi place nu prea am parte .

maria

moro.d 02.07.2007 21:49:59

nu as renunta la mizeria, aglomeratia si galagia din buc... stiti de ce? :) pt k aici sunt persoanele kre m-au imbogatit cel mai mult spiritual si... park am devenit dependenta de ele... park nu ma simt bine dak nu stau macar o ora pe saptamana cu una din ele de vorba... nu as renunta la buc decat dak ele ar veni cu mine :) sunt oameni minunati.
imi plac prietenii :)

veilur 02.07.2007 21:50:43

Pai uite ca si dupa haine se cunoaste omul, dar e bine sa nu judecam numai dupa haine. Daca vei intalni si o persoana care este imbracata "de firma", dar fiind credincioasa? Asa cum sunt si persoane imbracate cu zdrente si carpe ce hulesc pe Dumnezeu si pe cei din jur!

moro.d 02.07.2007 21:54:15

e.. hainele sunt niste posibile indicii. :)

maria55 02.07.2007 21:56:59

veilur , asa este , dar noi vorbim de majoritate nu de exceptii .
ispita , te cred , unde-ti sant prietenii acolo te simti cel mai bine .

dar viata te mai duce si pe unde nu ti-e voia cateodata , sau prioritatile se schimba cu anii , si asta e adevarat .

maria

veilur 02.07.2007 21:58:57

Intradevar, starea materiala cat mai buna ne face viata in credinta cat mai anevoioasa, dar asta nu inseamna ca cel sarac se smereste mai mult. Eu, de exemplu, fac parte din categoria celor saraci si nu reusesc sa ma apropii de Dumnezeu :(. Traiesc zilnic in nepasare pentru ca asa m-am obisnuit atatia ani de zile, iar acum imi este foarte greu sa ma duc pana si la biserica, nu mai zic de posturile de miercuri si vineri ca nu sunt in stare nici pe acestea sa le tin :( :( :(. Am o viata cu diverse lipsuri aici si nici la biserica nu ma duc.
Vedeti ca pana la urma nu conteaza aspectul exterior? Fiecare om poate fi altceva decat pare la prima vedere! :)

maria55 02.07.2007 22:07:51

veilur,
fie cum zici tu .

Dar ce-ai scris mai sus e o smerenie falsa :).
Ce zici daca unii citind vor zice : " daca el face asa hai sa fac si eu ca nu-s mai breaz ?" . E un indemn "mut "la nepasare , asa cred eu , ce zici ?

Poti s-o repari cumva !:)

maria

Casiana 03.07.2007 10:56:23

Citat:

În prealabil postat de veilur
Imi place sa gatesc dar nu prea stiu - sunt novice in asa ceva.
Mai bine mananc gatit decat toate prostiile la conserve, dar de multe ori sunt nevoit sa mananc si preparate la conserve, din motiv ca nu are cine sa-mi gateasca.
Si mie imi place ca traiesc doar cu fratele meu, am liniste si libertate, dar la ce folos toate acestea daca eu nu reusesc sa ma apropii de Dumnezeu?

Daca iti place sa gatesti incearca sa gatesti mai des. La inceput o sa iasa mancare un pic mai..... mai apoi un pic mai buna si asa mai departe pana cand ai sa te perfectionezi. Nu ai sa stii niciodata sa gatesti daca nu incerci. Totul se invata daca ia vointa.

Ai sa reusesti sa te apropii si de Dumnezeu tot daca vrei. Eu iti propun sa mergi mai des la biserica. Pt inceput incearca sa mergi duminica si sa stai cat poti tu. Mai apoi in dupa-amiezile in care nu ai ce face si te plictisestii mergi la biserica la vecernie. Incearca sa vb cu un preot (sa iti faci un duhovnic)si ai sa vezi ca usor usor ai sa te apropii si de Dumnezeu insa e nevoie de vointa.
Doamne ajuta!

Casiana 03.07.2007 11:07:58

Mie imi place sa ma plimb prin parc in zilele calduroase de toamna, sa alerg prin frunzele uscate, sa simt adierea vantului cum imi mangaie obrajii. E cel mai placut mod de relaxare.
Sa vezi piticii cum sunt infofoliti de catre parintii lor si fug asa ca niste robotei dupa minge. Unii dintre ei arunca mingea catre tine si vin apoi asa timizi sa o rcupereze. E un sentiment foarte placut.
Mai apoi batraneii care se plimba de mana, iti dau confirmarea ca in ciuda faptului ca anii trec dragostea curata si sincera se poate pastra.
Doamne ajuta!

philalex 03.07.2007 11:45:51

imi place sa ma plimb cu castile....imi place sibiul, imi place sa urmaresc oamenii...herastraul,cismigiul......imi plac lucrurile frumoase create de Dumnezeu, imi palce ciocolata, cappuccino, imi plac iaurturile de fructe, filmele, teatrele....and a lot of other things.:rolleyes:

philalex 03.07.2007 11:47:59

da si labiserica imi place...te simti extraordinar ...liniste sufleteasca:D

Cristalin 03.07.2007 14:45:03

Interesant subiect. Chiar nu m-am gandit niciodata ce-mi place sau ce nu-mi place. Cred ca mie imi place totul si nu-mi place nimic. Depinde de starea pe care o am si de ochiul cu care privesc in momentul respectiv.
De ex. cand am o zi buna privesc erul si vad/ interpretez frumosul, minunatia. Daca am o zi urata acelasi cer nu-mi spune nimic, sau mai rau ma revolta maretia lui, distanta si raceala.Faptul ca e senin nu ma mai ajuta pt ca vad partea goala a paharului.

Cristalin 03.07.2007 14:48:04

Sau ca sa continui cu exemplul : o mancare o savurez intr-un fel cand am o zi faina, si aceasi mancare mi se pare o porcarie pe care o inghit cu noduri cand am o zi urata.
Gatesc si inventez cu placere meniuri in zile bune, si gatesc tras de par in zi proasta, desi actiunea si rezultatul duc in aceeasi directie care se vede pe aragaz cand e gata mancarea.

corynne 04.07.2007 15:31:01

Ador plimbarile intr-o zi insorita,primavara, toamna cu nostalgiile ei...
Ador calatoriile.Florile.Marea.Soarele.Cerul senin.Frumusetea naturii.Ploaia calda de vara.Noaptea.Rasaritul.Apusul.Lumina.Sa citesc o carte.Sa visez.Sa ma bucur de viata!
Nu-mi place singuratatea.

Corina.

maria55 04.07.2007 19:56:58

Nu-mi plac locurile aglomerate , muzica stradala sau in autobuse
(ca de ex .in Atlassib si altele ).

maria

mirelat 04.07.2007 22:24:17

Imi plac oamenii simpli si modesti, si batranii inteleptiti... imi plac raspunsurile spontane dar in acelasi timp ii admir pe cei care stiu sa-si puna frau limbii... imi plac casele varuite in alb, imi place ordinea si cam stresesz si pe altii cu asta, imi plac locurile luminoase si spatioase... imi plac culorile si materialele naturale, hainele bine croite si pantofii cu mesina de piele, imi place cafeaua la ibric, in cesti de portelan, imi plac mancarurile simple, dar le savurez si pe cele mai complicate (pregatite de altii!) din bucataria tipica Balcanilor si Orientului Mijlociu, imi plac raurile de munte si evadarea din metropole, imi place linistea bisericilor si manastirilor noastre si pacea slujbelor bizantine... imi place ceramica de Horezu si cea de Korund, painea pe vatra si mancarea gatita in oale de pamant...

Nu-mi plac persoanele care "se pricep" la toate... nu-mi plac femeile guralive si/sau stridente si barbatii mitocani... nu-mi place sa cumpar lucruri de prost gust si de proasta calitate, numai pentru ca sunt ieftine... nu-mi place pizza, desi o consum uneori, de hatarul sotului meu... nu-mi place mobila veche, cu exceptia celei reconditionate, din muzee...

veilur 04.07.2007 23:28:35

Citat:

În prealabil postat de maria55
veilur,
fie cum zici tu .

Dar ce-ai scris mai sus e o smerenie falsa :).
Ce zici daca unii citind vor zice : " daca el face asa hai sa fac si eu ca nu-s mai breaz ?" . E un indemn "mut "la nepasare , asa cred eu , ce zici ?

Poti s-o repari cumva !:)

maria

Maria, nu am vrut sa ma laud ca sunt smerit sau altele de genul acesta, ci doar am vrut sa spun ceva, dar vad ca tu ai nu ai inteles ce am vrut sa explic, asa ca mai citeste odata :)

mirelat 05.07.2007 00:47:14

veilur draga, eu cred ca esti un baiat de toata isprava, chiar asa... sarac si cu diverse lipsuri! :rolleyes:

mirelat 05.07.2007 00:53:37

Citat:

În prealabil postat de Cristalin
Gatesc si inventez cu placere meniuri in zile bune, si gatesc tras de par in zi proasta, desi actiunea si rezultatul duc in aceeasi directie care se vede pe aragaz cand e gata mancarea.

am observat la mama ca atunci cand gatea din necesitate, dar fara dispozitia necesara ptr asta, mancarea nu iesea asa buna ca in celelalte zile... :)

mirelat 05.07.2007 05:26:48

:thumbsup: acuma, ca tot m-am indragostit de topicul acesta, as mai adauga ca imi plac oamenii care iubesc ceea ce fac si nu fac o meserie din simpla datorie/obligatie, imi plac profesionistii in adevaratul sens al cuvantului... imi place natura in toata maretia ei si puritatea in general, imi plac foarte mult animalele, mai ales cele de pe langa casa omului... iar la capitolul "nu-mi place" as adauga denim-ul si imbracamintea/ incaltamintea sport ca tinuta de fiecare zi.:dontgetit:

:) si ca sa inchei intr-o nota optimista, va invit sa va bucurati de o plaja paradisiaca :
http://img370.imageshack.us/img370/3...sos1re0.th.jpg

05.07.2007 07:33:24

Nu imi place chipul meu cand sunt trista..nu imi place nerabdarea mea, ce imi place?? TOT si TOATE dar cel mai mult iubesc pacea..

maria55 05.07.2007 11:14:30

Imi plac cararile si potecile ,
drumurile in padure srajuite de copacii ale caror ramuri se unesc mai ales iarna sub greutatea zapezii acoperind bolta cereasca .

Ma fascineaza cararea care nu se stie unde incepe si unde se gata !
Drumurile sant un mister pentru mine , parca vorbesc de noi ,de noi oamenii !

maria

maria55 05.07.2007 12:44:34

Imi plac oamenii si.... nu-mi plac .
Nu sufar din cauza asta . Fiecare e cum l-a lasat Dumnezeu .
Incerc sa comunic , dar daca nu functioneaza nu sufar .Fiecare e altfel .

Ma necajesc daca m-am inselat asupra cuiva , dar si asta imi trece , caci daca mie nu imi trece cum ii va trece lui Dumnezeu privind pacatele mele ?

Imi plac oamenii in varsta a caror viata s-a intiparit pe fata .
Imi place dialogul fara cuvinte cu astfel de oameni .
Asi sta langa ei minute in sir , sa le ascult tacera , suferinta fara sa-mi vorbeasca , fara sa-i intreb .

Asi sta cu mare placere langa unul dintre marii nostri Duhovnici ,care s-au sfintit prin suferinta pentru ei si pentru neam .
Tot asa , fara cuvinte . Imi place tacerea !

maria

veilur 06.07.2007 00:18:28

Citat:

În prealabil postat de mirelat
veilur draga, eu cred ca esti un baiat de toata isprava, chiar asa... sarac si cu diverse lipsuri! :rolleyes:

Trebuie din cand in cand sa mai primesc si cate o blagoslovire, nah, ce sa-i fac? ca doar sunt om, nu? Totusi nu vreau sa ramaneti cu impresia ca eu m-as fi laudat, dar am vrut pur si simplu sa-mi exprim punctul de vedere cum ca saracia nici pe departe nu te apropie mai mult de Dumnezeu decat pe un bogatas. Eu credeam ca voi nu tineti cont asa de mult daca cineva spune ca e bogat sau sarac, dar pana la urma conteaza ce am vrut sa subliniez si nu faptul ca eu sunt sarac sau bogat.
Va rog sa ma iertati daca am dat impresia de o asa mare lauda ori smerenie falsa; chiar imi pare rau daca asa s-a inteles. Oricum eu tot cu zambetul pe buze sunt: :)

romandragut 06.07.2007 01:13:10

imi plac oamenii deschis. sunt un gurmnd: imi place bucataria franceza si indiana. imi place muzica in general (se exclud genurile comerciala de ultima speta) si imi place sa calatoresc (imi plac oamenii noi, limbile noi, culturile noi). imi plac cartile si filmele.

mirelat 06.07.2007 04:41:38

Citat:

Eu credeam ca voi nu tineti cont asa de mult daca cineva spune ca e bogat sau sarac, dar pana la urma conteaza ce am vrut sa subliniez si nu faptul ca eu sunt sarac sau bogat.

:) Da, eu una sa stii ca nu tin cont de starea materiala atunci cand imi fac o parere despre cineva si in general nu am o atitudine selectiva din acest punct de vedere ci ma port cu toti la fel. Surpriza este cand unii avuti asteapta tratamente speciale, iar altii mai saracuti (sau defavorizati, de ex. tiganii, ca tot se discuta despre ei) se mira ca li se da atentie... iar in ceea ce te priveste, cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda si am inteles din prima ce ai vrut sa spui, aici ca si in alte dati.

maria55 06.07.2007 05:31:40

Intrebarile la care nu mai raspund nu mai exista pentru mine .
Nu-mi plac contradictiile ,sant prima care cedez .
Daca cumva am uitat vreodata a fost o gresala .

Fiecare e liber sa creada ce vrea sa discute cu cine vrea .
Imi place sa descopar idei asemanatoare .

maria

veilur 06.07.2007 20:12:23

Citat:

În prealabil postat de mirelat
Citat:

Eu credeam ca voi nu tineti cont asa de mult daca cineva spune ca e bogat sau sarac, dar pana la urma conteaza ce am vrut sa subliniez si nu faptul ca eu sunt sarac sau bogat.

:) Da, eu una sa stii ca nu tin cont de starea materiala atunci cand imi fac o parere despre cineva si in general nu am o atitudine selectiva din acest punct de vedere ci ma port cu toti la fel. Surpriza este cand unii avuti asteapta tratamente speciale, iar altii mai saracuti (sau defavorizati, de ex. tiganii, ca tot se discuta despre ei) se mira ca li se da atentie... iar in ceea ce te priveste, cred ca suntem pe aceeasi lungime de unda si am inteles din prima ce ai vrut sa spui, aici ca si in alte dati.

mirelat, vad ca iti cam dai seama mai mereu de ce anume as vrea eu sa reliefez in anumite discutii. Interesant, inseamna ca esti fata desteapta ;).

Ora este GMT +3. Ora este acum 12:50:10.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.