![]() |
Sunt supărat pe Dumnezeu și pe soarta
Am ajuns sa fiu supărat pe Dumnezeu și pe soarta căci El e singurul vinovat pentru ceea ce mi se întâmplă și mi s-au întâmplat în viața.Dumnezeu nu a făcut o viață dreapta și nici buna,uite o maxima care mie îmi place și sunt de acord :Viața e doar un joc de prestigiu al unui Vrăjitor Neîndemânatic..și da,Dumnezeu e neîndemânatic și chiar foarte tare ținând cont de cum arata lumea în care trăim și viața în general.Nu a fost în stare să facă ceva bun și El dar se amăgește in Biblie că cică a fost bun..Viața e imperfecta și mult prea vulnerabilă.asta defapt e adevărul absolut,prea imperfecta și prea vulnerabilă Sper sa vina Apocalipsa aia cat mai curând..eu unul mai bine nu mă nășteam ..pentru ce?
|
Citat:
9. Cei ce vor să se îmbogățească, dimpotrivă, cad în ispită și în cursă și în multe pofte nebunești și vătămătoare, ca unele care cufundă pe oameni în ruină și în pierzare. 10. Că iubirea de argint este rădăcina tuturor relelor și cei ce au poftit-o cu înfocare au rătăcit de la credință, și s-au străpuns cu multe dureri. 11. Dar tu, o, omule al lui Dumnezeu, fugi de acestea și urmează dreptatea, evlavia, credința, dragostea, răbdarea, blândețea.(1Tim6,9-11) Dumnezeu ti-a dat tot ce-ti trebuie ca sa fii fericit; oare nu intelegi? Tu vrei sa fii mai mare si mai tare intre oameni sau precum faimosii din reviste, filme si TV? 19. Nu vă adunați comori pe pământ, unde molia și rugina le strică și unde furii le sapă și le fură. 20. Ci adunați-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă și nu le fură.(Mt6,19-20) Tu te uiti la bunuri lumesti, in loc sa descoperi in tine virtutile pe care nu le bagi in seama, dar pe care le ai cu prisosinta. Cauta-le si foloseste-te de ele ca sunt vesnice si nu le fura nimeni de la tine, nici nu le mananca moliile; le ai deja, Domnul ti le-a dat. 21. Sau nu are olarul putere peste lutul lui, ca din aceeași frământătură să facă un vas de cinste, iar altul de necinste?(Rom9,21) Tu cauti nimicuri lumesti dar pe tine te-a facut Domnul vas de cinste si nu trebuie decat sa te rogi ca sa poti folosi darurile primite si sfintite la botez spre a deveni cu adevarat fericit. Nu e nevoie de nimic, decat sa vrei. |
Citat:
Din 2008 ai cont, ce ai câștigat până acum că te-ai plâns pe diverse forumuri nu doar aici, cu aceleași texte, de ce nu spui mai bine ce ai încercat și nu ți-a reușit ? Cine ți-e de vină că atunci când erai în liceu nu ai investit mai mult în sport și nutriție, ca să nu ajungi la 130 kg cu probleme de respirație, de inimă de diabet, cine ți-e de vină că acum nu faci o minimă mișcare pe răcoare, ai timp berechet să-ți organizezi antrenamentele și dimineața de la ora 6-7 până la 11.30 și seara după ora 19 când se lasă canicula până la 21 când se întunecă, de ce nu faci nimic în timpul acesta ? Tu știi câți ar vrea să aibă timpul tău ? Gândește-te că ai mai mult timp decât un școlar. Tu ai o faleză a Dunării superbă în Galați, puține orașe din România sunt dunărene, de ce nu folosești faleza prietene pentru alergare, mers alert, mers cu bicicleta, de ce nu ai făcut canotaj pe Dunăre la un club să te legitimezi ? Nu vezi că toate medaliile la canotaj le-a adus Moldova, de ce nu te folosești de ce e bine la tine în zonă ? |
Postarea de inceput a topicului pare cumva desprinsa din filmul ,,Dumnezeu la judecata". Intr-o baraca din lagarul de concentrare Auschwitz se aflau evrei de toate categoriile: educati sau oameni simpli, rabini sau oameni de stiinta, credinciosi, nehotarati sau atei. Stiind ca moartea se apropie decid sa il supuna pe Dumnezeu unei judecati in incercarea de a afla motivele si sensul nenorocirii prin care treceau. La final, dupa ce toate partile iau cuvantul, se ajunge la concluzia ca Dumnezeu i-a parasit in voia sortii intunecate care ii astepta. In acel moment usile se deschid si soldatii nazisti navalesc inauntru sa ii incoloneze spre camera de gazare. Unul dintre everi, tinar si virulent impotriva lui Dumnezeu in timpul disputelor, intreaba speriat ,,Acum ce facem?" iar altul ii raspunde : ,,Acum a venit timpul sa ne rugam Lui".
|
Citat:
Acolo-i problema ca desi nu stii cu ce te plangi ca un pui cu toate astea santajezi, hulesti sau ucizi de parca ai stii sentinta , de parca ai stii ce scrie in plangere si asa faci ca eronatul pe placul plangerilor fiilor furiei si ai trufiei ca niste cersetori care-ti cer sa te sacrifici si sa opresti pericolul care vine de la raul care vine si care se repeta. Tu crezi in necredinta sentintelor gresite al plangerilor si te supui ca un sclavete fricos si ca un berou al natiunii executi facand rau nevinovatilor asumandu-ti ca-s vinovati desi in mod evident tu erai vinovatul. Deci cui nu-i place asa cum a facut Dumnezeu si se tot plange instigand la suparare si razbunare sa faca el mai bine in loc sa se tot planga mereu din putul lenei si trufiei tanguitoare. Lumea, pacatele si moartea nu sunt esecul lui Dumnezeu ci al celor rai. Ei sunt autorii tuturor relelor din lume si practic ei sunt vinovati chiar daca arunca vina pe Dumnezeu facand mereu plangeri si scrisniri de colti, de dinti si furii de nestapanit si iesite din minti. Hristos-Cuvantul sau sfintii cum de au putut sa traiasca saraci, fari pile si privilegii si sa nu faca nicio plangere dupa toate cate le-au indurat de la pofta ochilor si trufia vietii... lumii? |
Citat:
|
Citat:
Nu e o greseala de traducere "google-translate" fiindca programul acela nu traduce litere ci cuvinte si fraze. Chiar si citatul e gresit conceput duhovniceste fiindca Dumnezeu nu paraseste niciodata pe nimeni, nu doar pe cei care-L cauta; Dumnezeu iubeste pe toti la fel, nu-i asa? Insa daca Hodayot spune ca Dumnezeu nu-i paraseste pe cei cate te cauta pe tine, Pslam23, atunci e corect gramatical, imi cer scuze si te-ntelege toata lumea de ce nu vrei sa-l modifici, iar dogmatic n-ar fi o ineptie daca-ai fi mare vindecator sau apostol. |
Semnatura rămâne exact cum este. Pentru mine subiectul este închis.
|
Citat:
Adica daca sunt cautat de catre cineva, eu un om oarecare, Dumnezeu nu-i va parasi pe cei ce ma cauta si asa Dreptatea Lui va dainui intru vecie.... ei defapt cauta sufletul meu sa mi-l piarda. Interpretarea corecta duhovniceste este: Cunoasterea lui Dumnezeu facuta prin cautare de credinta face ca Dumnezeu sa nu te paraseasca niciodata daca te salasluiesti in dreptatea Lui ce va dainui peste tine. |
Citat:
|
Citat:
45. Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.(Mt5,45) Dumnezeu nu paraseste pe nimeni si dragostea Lui ramane peste toti. |
Citat:
Daca vei crede o sa fie bine. |
Citat:
1. Sa te duci in fiecare zi la biserica si sa stai acolo. 2. Sa te rogi in fiecare zi. Ia-ti medicamentele duhovnicesti si nu mai lenevi, ca din leneveala ti se trage asta... |
Citat:
|
Citat:
Ii zic din nou lui tiger atlantic. Ca sa scoti cancerul din trup si ca sa scoti o otrava bine bagata acolo, iti trebuie ani de zile. Tu acum platesti pacatele neamului ale parintilor. De asta trebuie sa te duci la biserica, sa te rogi si sa stai in context duhovnicesc. O sa ti se schimbe lucrurile in viata numai ce o sa incepi sa te duci la biserica regulat si sa te rogi. Dar sa ai rabdare. Si apoi o sa vezi ca o sa iti revii ca om. Dar din nou, pune mana si fa, ca trebuie sa te ridici pe picioare. |
Citat:
Nu asta este problema principala, este o problema dar nu principala. Cumva în ființă noastră umana exista semințele tipului acesta de revolta. Problema este cum vei răspunde la ea. Evident ca vei întâlni și ticniti care îți vor spune ca asa ceva nu se poate la un credincios adevărat. Fugi de ei ca de dracu, sunt genu care când ești la pământ îți sar cu picioarele pe cap. Au tot atâta empatie și înțelegere spirituala cât un bolovan. Problema principala este bidirectionala: cum vei răspunde și pe ce te vei sprijini ca să oprești căderea. Pentru ca este o cădere la nivel spiritual și ca să ii poți răspunde trebuie sa îți identifici punctele spirituale de sprijin. Este foarte greu sa oprești asa ceva dacă anterior nu ai avut puncte de sprijin spirituale. De obicei oamenii le identifica în umblarea lor cu Dumnezeu și în ceea ce afla despre EL. De ex exista un psalm unde autorul - deși foarte credincios-aproape ca cedase în fata nedreptăților pe care le vedea. Pana și trăirea lui credincioasa ajunsese sa o considere inutila. Dar apoi s-a oprit din cădere și a început sa urce iar spre credință în Dumnezeu. Poți încerca să afli povestea acelui credincios în Psalmul 72 (Biblia ortodoxa) respectiv Psalmul 73 în celelalte versiuni. Cine știe, de multe ori cel mai bine te înțeleg cei ce au trecut cumva prin ceva la fel ca tine. Drumul spre Emaus ți-se poate arata oricând.... |
Citat:
Te lasi mituit si ti se face ”mila” de idoli-lumeU si treci fara sa stii de partea raului, aducand jertfe si crezand ca faci bine facand rau ”railor” caci esti motivat cu dreptate in sinagoga satanei si in ”biserica” antihristului cârî-isus. Cand colo nu vrei sa stii si sa vezi ca esti decat un pripit. Defapt tu duci lupta cea rea si esti de partea rautatii aprinzandu-te ca focul iadului intetindu-te la maxim dupa formula satanica care sustine ca Dumnezeu e rau si exclusivist, ca ascunde de om cunoasterea binelui si raului ca sa nu fim si noi Dumnezei ca El si ca cica nu mori daca nu asculti numai de Dumnezeu si daca freci labordelatoria cu ”femei”, ca defapt cica e buna si pofta rea si ispita si repetarea pacatului si trufia si mandria ca-ti deschide ochii si capeti asa ca un fel de demintate lumeasca si o neinchinare la nimeni decat la lume-femeia ta care impreuna cu demonii ce se dau ingeri te u"ajuta" mereu la ceea ce vrei, ca mita si te ia, defapt voia ta cea rea dupa care tot ei te parasc si te osandesc u"ajutandu"-te la ceea ce vrei, avantul auto-prabusirea si sepucu ca un kamikaze al focului strain, focului iadului care culmea nu vrea sa te manance caci nu vrea sa se faca inger asa ca-i manci tu pe toti in locul lui. Apoi repetarea caderii in minciuna si ispita se transforma in reflex si decum auzi, vezi sau gandesti ceva despre Dumnezeu, din lene duhvniceasca si fizica iti sare mustarul si te dai deranjat ca iar vine si iar o sa se produca raul care vine si brusc devi asa irascibil si sceptic ca o cartita intepata, imbracata in haine de oi, defapt un blestem crunt si razbunator sau un bland ipocrit lingusitor ce ascunde blestemul. Decum vine refelxul se aprinde, accelereaza si nu incetineste, se grabeste pripit, nu se infraneaza, nu se opreste si nu se poate opri din facerea ispitei raului si pentru ca vrea sa se laude cu putinta nesuportand neputinta trece de partea ispitei si facand-o asa se razbuna pentru ”victime” putand sa blesteme cu toata furia si rautatea si voirea cea rea, putand sa huleasca, putand sa loveasca in rana si sa distruga orice fiind capabil de orice, strivind si calcand si distrugand si strapungand... sursele de viata, Credinta-Cuvantul-Iubirea-Ascultarea, de frica necredintei glumii si a mai marilor ei care n-au crezut si nu vor sa creada si pun obroc peste Lumina ca sa ramana la putere impreuna cu lumea nestiind ca sunt victimele propriilor lor victimizari inchipuite ajungand de rusinea rusinilor din moment ce sunt colaborationisti si la putere impreuna cu lumea osandita ca un rau de propriile ei fapte si credinte si necredinte. E greu de infranat un astfel de comportament orb, trufas, nebun, neputincios, necredincios si neascultator. E greu de oprit falsa revolta. Deci problema spinoasa e raspunsul la intrebarea: cine sunt victimele cele adevarate care nu se victimizeaza si au valoare si cine sunt victimele inchipuite care se dau mereu victimele lui Dumnezeu neavand nicio valoare in vesnicie? Dumnezeu a raspuns la asta afirmand: ”A Mea este razbunarea!” Mi se pare normal caci El si ai Lui sunt defapt adevartele victime care nu se victimizeaza desi rabda toata silnicia si tirania mincinosilor si pacatosilor pana la moarte pe Cruce. Iata ce frumoasa razbunare: Hristos-Cuvantul Duhovnicesc a inviat, a inviat! De cine asculti acela esti! |
@Moroco: conform Apostolului Pavel doar omul duhovnicesc poate judeca și înțelege aspectele spirituale. Pentru restul, indiferent cât de inteligenți sau educați ar fi, ele sunt imposibil de înțeles pt ca le lipsește paradigma corecta de interpretare. Dacă un om este căzut într-o asemenea stare, indiferent de motiv, este nerealist sa ii ceri claritate spirituala. Doar mergând pe un urcuș duhovnicesc poate capătă perspectiva corecta. Tu, dacă te rostogolește pe o panta, ca să înțelegi unde ești și cum trebuie sa urci, prima data trebuie sa oprești căderea. Nu este deloc greșit sa înțelegi cauzele căderii sau vina ta în prodecerea evenimentelor dar cât timp nu oprești căderea ca să ai un minim de luciditate nu cred ca se poate cere ceva de la acel om. Cum oprești căderea este, întradevar, o discuție mai ampla, eu m-am referit strict la prima etapa.
|
Citat:
|
Știi care e curiozitatea istorica la Pucioasa? Aceiași pe care nu a sesizat-o Tertullian referitor la ce nu era Pepuza. Finalul va fi același, praful erorilor istorice neînțelese se așterne mereu peste repuneri în scena.
|
Citat:
V-a inoculat cel rau o minciuna si nu puteti crede ca ”Dumnezeul meu si al lui Ioan e acelasi.” Dragul meu iti zic si eu ca un rabin care sopteste evreilor sai muribunzi la ureche: ”Mesia a venit si a fost Iisus fiul Mariei fecioara”, asa iti soptesc si eu: ”Hristos-Cuvantul Duhovnicesc e acelasi Mesia!”... nu e nicio curiozitate. |
Moroco nu ma întelege gresit. Nu am nimic cu micuta grupare din satul cu nume usor vulcanic. Am, din când în când, curiozitati despre componenta socio-psihologia a unei astfel de grupări marginale pt ca sunt convins ca nu este deloc noua, si ca de fapt s-a repetat mereu în istorie cu diferite variatii. Pentru mine genul acesta de analiza are fascinatia ei, te rog sa nu o consideri ca fiind ceva ostil la adresa acelor oameni.Sunt absolut convins ca genul lor de asteptare apocaliptică va fi exact ca la altii din istorie, idealista si finalmente esuata. Fix pentru aceleasi motive. Evident ca tot ce spun este doar o parere personala.
|
Citat:
Nici lumea nu crede (nu e nicio mirare ca lumea nu crede, ea a fost osandita pentru necredinta ei, pentru pacatele si faradelegile ei) dar iata ca nici ortodoxia si nici crestinismul nu crede si nici nu vor sa creada. Diferenta fata de alte grupari apocaliptice este Cuvantul nou al noii revelatii si modul de viata ortodox al ucenicilor conform cu Cuvantul. Celealte grupari anterioare istorice sau actuale de prin lume nu au avut si nu au acest mare dar: Cuvantul lui Dumnezeu. De data asta nu ei vor esua ci noi toti, noi toata lumea si tot crestinismul. Crezi? Iti dai seama? Toti sunteti siguri ca nu e Iisus desi El este! Io va zic dar nu ma crede nimeni. Va zic mereu ca toti care au afirmat altceva s-au amagit aducand-si asupra lor si a celor care i-au crezut lepadarea de Credinta. Crezi? |
Sunt absolut convins ca în ceea ce privește gruparea de la Pucioasa este vorba de un caz standard de manual de sectologie, fără nimic deosebit de alte cazuri similare din istorie. Mai mult decât atât, este doar o reeditare periferica și cu slaba semnificație a unor mișcări sectare mult mai ample din trecutul creștinismului. În rest fiecare are dreptul sa își aleagă propria iluzie, cu toate consecințele de rigoare.
|
Citat:
Nu ma credeti cand va zic ca Domnul Iisus Hristos-Cuvantul Duhovnicesc graieste peste pamant vestindu-se intru venirea Sa exact deasupra Cetatii de la Pucioasa? Nu ma credeti. Io mi-am facut datoria sa va zic, sa va marturisesc, sa va informez. Spui ca esti convins. Cine te-a convins? Cum anume te-ai convins? Eu iata sunt mult mai convins ca tine ca adevarul este exact invers decat esti tu convins despre NIP. Cum crezi tu deci ca am ajuns eu sa fiu convins intrun fel si tu exact invers? Ce crezi ca am diferit decat tine? Cum crezi ca am ajuns sa fiu atat de convins? De ce tu si altii nu puteti, nu vreti, nu va pasa sau va e cumplit de frica? Nu vreti sa va periclitati mantuirea? Asta e argumentul pentru care bagati capul in nisip ca sa nu vedeti, sa nu auziti, sa nu cititi, sa nu stiti, sa nu credeti? Chiar credeti ca stadiul de rama cu coloana vertebrala de carpa va va face vrednici de Imparatia Cerurilor? Nu pricepeti ca ascultati de neascultarea si de necredinta mai marilor vostrii numind asta precum? Pai a poruncit Domnul sa nu faceti ce fac fariseii si ipocritii si sa fiti urmatorii mei (sf. Pavel) in ceea ce si eu sunt urmator Lui Hristos. Voi urmati pastorii care duc turma in prapastie? Voi urmati neascultarea si necredinta mai marilor vostrii? Voi impliniti canonul de a nu citi carti eretice si a nu va ruga impreuna cu ereticii sau sectantii in timp ce v-ati unit si corcit si amestecat cu toate crestinismele si credintele si paganismele lumii si ale iadului? Cum puteti sa veniti cu argumente din astea ipocrite la maxim? Daca vreti sa aveti o parere sau o convingere atunci informati-va, studiati, cercetati, cititi, ganditi si ”judecati” si voi cu mintea voastra, intelegeti si poate poate veti putea darama zidul si prapastia pe care cel rau a muncit-o ca sa-si bata joc de voi atat de sinistru. |
Îmi mențin părerea, am citit cu atenție cele scrise de tine. Consider ca nu mai am nimic de adăugat pe aceasta tema. Numai bine
|
Citat:
(”Pentru ca n-ai crezut sa fii orb si mut si sa... pana cand vei crede.”) Te iert ca ma crezi mincinos sau pripit sau naiv si te dezleg de ce ai merita sa-ti zic ca trimis al lui Dumnezeu. Deci ce e in ghilimele si in paranteza nu zic si nu-ti doresc ci ma bucur ca am stat de vorba pe aceasta tema. |
Citat:
|
Habar nu am cine este cel menționat. Nu îmi aduc aminte sa fi auzit de el. Poate sunt depășit de timpuri :)
|
Stai cuminte că nu sunt informator BOR ca "Iorest" sau "g_palama". Ai observat cum au sărit să explice determinabilul:))) e ok!!! Lasă-i în limitarea lor:)))))
|
Citat:
|
Citat:
De fapt școala și orice dar se pune în lucrare pentru un presupus bine comun, nu se folosește pentru a râde de alții pe care-i consideri inferiori. |
Citat:
Pe cand tu esti de ... stai ca inca nu au trecut cateva luni, si deja ai figuri in cap si acuzi ce nu stii. Asta e din ciclul mucisor isi da cu parerea, in timp ce ameninta cu bataia cu ruptul gurii si cu bodyguardul, flegmand ceva dintr-un filosof, crezand in capul lui ca e prea destept. Cumva da, prostia straluceste in fata propriei sale neputinte. Cam ca in cazul tau, cand infantilismul naiv care a citit 10 pagini din filosofie, a ajuns deja la capatul intelepciunii, si nu are nevoie decatde... o bataie buna ca sa rezolve lucrurile. Cumva pusul mainii pe par, in loc pe intelepciune, te dovedeste la ce nivel esti ca om. Gura mica, mai ai de invatat mucisor, mai treci putin prin viata, mai una alta, nu ne mai lua la **** pe astia care suntem trecuti prin viata, sa ne ia un mucisor la pi*a. Pune mana pe viata, ca filosofia nu iti tine loc de intelepciune. Sau intreaba-l pe taica-tu si scrie ce zice el pe forum, poate inveti si tu. |
Citat:
Dă-i și tu pace, nu trebuie să întărâtăm: Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel Cap. 6 4. Și voi, părinților, nu întărâtați la mânie pe copiii voștri, ci creșteți-i întru învățătura și certarea Domnului. Alt îndemn paulin util: Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel Cap. 3 9. Iar de întrebările nebunești și de înșirări de neamuri și de certuri și de sfădirile pentru lege, ferește-te, căci sunt nefolositoare și deșarte. Să ne ferim de sfădiri, certuri, lucruri nefolositoare, timpul de mântuire e scurt, apoi pt fiecare vorbă deșartă trebuie să ne spovedim ca să nu rămână. Sfânta Evanghelie după Matei Cap. 12 36. Vă spun că pentru orice cuvânt deșert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteală în ziua judecății. Deci să ne iertăm între noi ca să nu rămână. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Oricum nu trebuie să te absoarbă discuțiile acestea, școala e cea mai importantă acum. Lasă-l și pe gpalama căci și el poate iubește Biserica dar se manifestă puțin prea energic, e bine să ne împăcăm. Cum ar fi să ne certăm în ușa raiului, Doamne pe cutare nu-l lăsa, sau pe celălalt, poate nu intrăm niciunul, mai bine trecem toți pragul decât să ne busculăm la ușă. |
Citat:
|
Citat:
Doar sa provoci si sa sari la bataie poti mizand pe faptul ca sfantul si credinciosul nu te poate bate sau omora? De aia o fi vorbit filozoful de de bodygarzi, el nu poate face rau ”aparand”... pomul bun nu poate face roade rele si nici gandi rautati asa cum pomul rau nu poate face roade bune ispitind mereu si frustrand, atacand cu josnicie la neputintele celor pe care ii tine sclavi in terorism impreuna cu ighemonii discretionari carora cu lingusire libidinoasa le incanta pacatele si cruzimea aparandu-le functiile si scaunele cat mai inalte in timp ce pe interior ca niste ipocriti abea asteapta sa-i vanda stand la cotitura sa vina altul la putere ca sa-i ridice grabnice osanale desarte si sa se lepede de ighemonul pe care il adula de ochii lumii, pentru privilegii. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:13:05. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.