![]() |
Ce rost are viata?
stiu raspusurile ortodoxe (teoretic), dar ce faci cand viata este o lincezeala continua, o truda nesfarsita si nereusita de a face fata provocarilor vietii? Hristos nu exista in suflet ca nu stii, sau uneori ai momente cand nu vrei (din razvratire), sa il aduci in suflet, spovedanie nu merge, duhovnic care sa faca fata situatiei tale sufletesti nu gasesti, sfintii parca sunt surzi si muti (multi o sa spuneti ca eu sunt asa si stiu, insa doar la nivel teoretic, ca practica ma omoara), copii si tot ce se vrea a fi frumos si implinitor trebuie sa iti iasa ochii pentru ele, casnicia nu merge de nicio culoare pana pleaca si ultimul strop de iubire, iar la final te lupti zi de zi cu ganduri necurate de "ce rost are viata?" si sa iti doresti sa se termine mai repede cu ea si mi-e teama sa nu cedez asa cum a facut-o fratele meu mai mic.
la psiholog daca ma duc iese cu scandal ca dau banii aiurea si nu se vad rezultate, iar un duhovnic care sa ma ajute macar putin nu gasesc...unde sa caut ca sa nu dau nici bani cu carul si nici sa nu ajung sa ma prabusesc de tot pana nu va fi prea tarziu? Am nevoie de ajutor, tip si urlu in familie dupa el si nu gasesc sprijin (sunt doar femeia fara pic de dragoste -aici este un adevar- si fara empatie, buna de nimic si masculinizata), desi mergem in fiecare duminica la biserica si ne spovedim de cel putin 4 ori in an...unde sa caut? |
Citat:
Rostul vietzii este sa-L iubesti pe Iisus, sa-L crezi. Nu-tzi fa rau ci fa mila. Nu te lasa lumea si grijile banilor, poftele hotzsexitutzelor si nemultzumita hulesti... crezandu-te intzelept, esti rea si nu simtzi ca esti rea. Asa patzesc si eu, nu ma rusinez cand imi simt egoismul si raul, rautatea. Hai sa fim buni si fericitzi! |
Multumesc pentru colinde!
Citat:
Citat:
|
Citat:
Știe Dumnezeu și ce duhovnici avem, eu cred că mai sunt duhovnici buni, dar trebuie căutați foarte mult cu rugăciune, cu post, cu smerenie, cu drumuri și ore întregi investite doar pt procesul acesta de a găsi. Poate ajută și un acatist la un sfânt, spus cu credință zilnic pt rezolvarea unei probleme, deci să ne luăm o nevoință personală, cu post cu rugăciune, pt limpezirea unor situații. S-ar putea să vină niște deranjuri urâte cu prețurile și evenimentele care vor veni și o parte din oameni să fie zdruncinați nervos și să se comporte foarte ciudat, în aceste momente nu ne rămâne decât rugăciunea, mai bine retragere în rugăciune, decât cufundare în deznădejde. |
Citat:
Ma mir totusi ca recunosti ca esti rea pentru ca simti ca esti rea... Io o patzesc mult mai rau, desi simt ca-s rau ca turbatu, mi se pare ca defapt asa sunt bun si visez ca razbunandu-ma si aducand jertfe desarte (hule) defapt sunt bun. Deci roaga-te pentru mine si ajutandu-ma sa ies din deznadejde si rabdand vei fi ajutata caci rolul femeii este sa ajute ea cu mila pe Domnul si pe fratzii Sai si sa nu-si faca griji si probleme pentru lume. Nu trebuie sa ajuti lumea. Sa nu doresti sa fi laudata si mandrita de lume pentru grija pe care i-o porti si pentru stiintza caci lumea te minte si e pacatoasa si ipocrita, ea e cea rea defapt si asemanrea ei din tine, aia iti face rau pentru ca vrei sa fi ca ea, k lumea, inloc sa o lepezi si sa vrei sa fi buna si umila k miloshii, k credinciosii, ca sfintzii. |
Citat:
Pe Dumnezeu nu prea îl interesează de majoritate, chiar e mort pentru ei însă este viu petru cei aleși de El, pe care îi ține separat de lume prin anumite mijloace. Cam ăsta e adevărul deși e foarte greu de crezut, chiar și eu am avut îndoieli până ce am întâlnit unul dintre ei. E foarte adevărat, omul efectiv a venit ca muncitor la mine în curte și tot ce isi dorea îi venea automat fără să insiste, incredibil! Tata inclusiv îl favoriza, și după o lungă discuție cu acest individ mi-am dat seama că e ceva deosebit în legătură cu el, dacă tata a insistat să ia cina cu noi, și era un necunoscut... inclusiv mama! Nu imi venea să cred, ei care sunt foarte circumspecți cu străinii, în cazul acesta parcă îl cunoșteau de-o viață, chiar i-au dat și un ciubuc barosan când au aflat că nu are casă să locuiască. L-am tras de limbă în decurs de 3 saptamani și mi-a zis că are un foc ce arde în pieptul său și că este purtat de o atracție electromagnetica, așa s-a referit la această "putere" descrisă de el care îi ușurează viața. După ce mi-a mărturisit a plecat și nici nu am mai dat de el. Deci, da cred că nu toți suntem la același nivel... |
Citat:
De aceea mantuirea n-are cum sa fie "pausala"(colectiva). Un asemenea caz precum cel descris de tine ar putea sa fi fost un inger trimis special cu o misiune; poate de aceea n-ai mai dat de el. |
Citat:
Ar trebui sa găsești o persoana dispusă să de-a atenție sufletului tau și să te ajute să ieși din asta,dar nu prea are nimeni timp,și energia,și puterea de a pătrunde mereu in suflet. Spovedania, ședințele de terapie au devenit așa opace nu trec sticla sufletului,ajuta poate uneori dar de cele mai multe ori nu prea. Da,este o luptă unu la unu,tu contra tu....Eul cu ego îl. Acum ești în situația în care trebuie sa lupți tu singura, să ieși tu cu forțele tale din acest iad personal,și să găsești, să cauți lumina.Iar dacă vei reuși asta,și sunt convins că o vei face vei fi mult mai puternică după aceea. Sfatul meu este sa nu lași frica și disperarea sa te cuprindă,sa nu ii judeci pe ceilalți că nu te ajuta sau nu te înțeleg.Plus nici măcar tu nu ești de vină,deci așteaptă să treacă această stare,și nu lua decizii pe care sa le regreți mai târziu. Soluția va veni,și după cum tu cereai și nu primeai....Va veni sub formă de dragoste, înțelegere,pace... Da de asta ai nevoie,de pace,de dragoste,de înțelegere... Încearcă întâi să le găsești în tine |
Citat:
|
Ce rost are viata?
Eu cred ca insasi intrebarea este pusa gresit. Corect ar fi sa ne intrebam: Ce rost am eu? Viata mea nu e ceva care sa se intample inafara mea, chiar daca ceea ce se intampla in afara se reflecta in mine. Daca imi pun intrebarea ce rost are viata asa in general, voi constata ca deja au fost date o multime de raspunsuri: ca lumea are un scop si totul este vegheat de pronia divina, sau viata nu are niciun sens si deci suntem pe cont propriu si asa mai departe. Dar toate aceste raspunsuri se refera la lume. Pe noi insa ne intereseaza sa aflam care e scopul vietii noastre, nu scopul pietrelor, copacilor, vietuitoarelor, numerelor, ideilor abstracte si nici macar scopul vietii altora. Unii traiesc pentru a se imbogati, altii traiesc pentru a fi laudati de altii, unii traiesc pentru a supravietui si exista chiar unii care traiesc pentru ca prin betie sau droguri sa uite de ei insisi, dar asta e treaba lor. Eu zic ca ar fi bine sa ne intrebam ce vrem de la viata si cum putem sa o facem mai buna. Asta pentru ca scopul vietii noastre depinde in primul rand de noi. Daca vrem sa fim ticalosi, putem fi. Daca vrem sa fim cinstiti, putem fi. Daca iubim banii, minciuna, invidia, prostia, aceasta e din cauza noastra. Intreaba-te ce iubesti pentru a afla care e scopul vietii tale. Iar daca ti se pare ca prin ceea ce faci viata ta nu are niciun scop, incearca sa vezi ce ar trebui sa faci pentru ca ea sa aiba totusi un scop. O simpla sugestie: sa cauti adevarul, dreptatea, respectul fata de altii, compasiunea etc., adica tot ceea ce te face sa fii om (cu majuscula). Unii te-ar sfatui sa traiesti in credinta, altii sa faci anumite lucruri, de exemplu sa mergi la biserica cat mai des, altii te-ar sfatui sa citesti carti precum Biblia sau Originea speciilor. Dar intreaba-te: daca ar fi sa alegi intre a-ti pierde credinta si a ucide un om, ce ai face? Dar daca ar trebui sa alegi intre a merge la biserica si a-l arunca intr-o prapastie, ce ai face? Dar daca ar fi sa te afli in situatia de a salva din valurile marii ultimul exemplar al Bibliei si a salva un om de la inec, cum ai alege? Deci ce e mai important in viata ta: lucrurile, ideile, propria piele sau cei de langa tine? Raspunde la intrebare si vei afla care e scopul vietii tale. Eu n-am de gand sa-ti dau niciun raspuns. Te-am indemnat doar sa-ti pui niste intrebari. Si apropo, sedintele la psiholog nu reprezinta chiar bani aruncati pe fereastra. Unii de aici vor zice tocmai contrariul, insa nu comentez. Probabil te vor trimite la duhovnic. Dar tu faci cum vrei... vezi ca spovedania nu a functionat deloc. Iar mersul la biserica, ce sa zic! Daca o treaba nu merge, cautam o alta solutie. Altfel va trebui sa-ti pun o ultima intrebare: cum se numeste acel om care vazand ca un lucru nu merge, continua sa persiste in a-l face? Neintelept? Iar in paralel cu psihologul, fa-ti prieteni. Acestia pot sa-ti ofere suport moral. Numai ca prietenii acestia trebuie sa fie oameni normali la cap, pentru ca luandu-ne dupa unii care au luat-o razna, riscam si noi sa o luam razna. Numai cele bune si succes! |
Citat:
|
Citat:
Asadar, cum poate cineva sa imi ceara sa fac parte dintr-o organizatie in care exista personaje precum Teodosie, Kiril si multi altii care sunt condusi de o ideologie ce chiar si tinuta in frau de legile statului secular ii poate conduce la asemenea actiuni? Si deci cum pot considera credinta mai importanta decat un om, mai ales daca ea, dusa la extrem si transformata in credinta fanatica, poate sa produca suferinta? Dar in acest topic era vorba despre alt lucru, anume despre sensul vietii. Iar concluzia mea era ca fiecare face cu viata lui ce vrea, dar sa nu se mire dupa aceea ca lumea va rade de cat e de dobitoc, il va ocoli, considerandu-l periculos sau il va considera un om fara inima. Depinde de noi ce sens dam vietii noastre: ne comportam ca oamenii sau ca animalele. Trebuie sa ne asumam acest sens, sau macar sa nu stricam ce avem frumos in viata. |
Citat:
|
Citat:
1) Iti place lumea în care trăiești? 2) Iti convine statutul pe care îl ai în societate? Sper să fii sincer. Toate cele bune! |
Citat:
Dupa cum vad relaxarea si minciunile vadesc necredintza deci ai crezut iata un necredincios care ti s-a parut credincios pentru ca era prea relaxat de la... de la... tradare. Asta-i gresala, tradarea inselatoare pe care o iei de sfintzenie cand colo e smintzenia pacatului si adoptand-o ca un papusel ce se preda constiintzei universale din pricina iluziilor uimitoare care te mira crezi ca ai avut o stare spirituala prin care ai revenit la naturalul care te-a reintegrat cand defapt e mamona, ea te-a luat in marsupiu si pentru ea te infuri iesindu-ti din minti la fiecare mica ”gresala” si urland GRESALA te razbuni ca un carturar mare gramatic, ca un intelectual de rasa pura... rasa pipiloasa, rasa pupipiloasa, rasfatzata. Am dreptate? Ma crezi si pe mine ca pe el? |
Citat:
15. Oricine urăște pe fratele său este ucigaș de oameni și știți că orice ucigaș de oameni nu are viață veșnică, dăinuitoare în El.(1In3,15) De ce? Pentru ca suntem aici, pe Pamant, ca sa sporim in iubire. 30. Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.(Mt12,30) Nu exista neutralitate, ci doar + si -. Daca pentru tine viata are sens sa faci ce-ai sugerat(dar n-am citat), atunci "du-te, fie tie dupa cum ai crezut!" Toti am fost chemati (pe Pamant) sa facem Voia Lui, iar daca n-O facem, inseamna ca am ingropat talantul. |
Citat:
|
Citat:
“Întotdeauna m-am socotit nevrednic de această slujire și aș fi vrut să-l refuz pe Preafericitul Părinte Teoctist. Dar Dumnezeu așa a rânduit să am un vis cu câteva zile înainte. Lângă casa părintească unde acum este mânăstirea am visat că era un altar unde slujea și Preafericitul Teoctist. M-am dus și eu să iau binecuvântarea. Eram ca preot îmbrăcat fără felon și când am ajuns în fața Patriarhului mi-am cerut iertare: nu am apucat să-mi iau felonul. Și el mi-a zis: nici nu trebuie să-l mai iei că primești alt veșmânt. N-am știut ce înseamna acel vis”, a povestit ÎPS Teodosie. https://www.ctnews.ro/audio-visul-pr...pul-tomisului/ |
Citat:
Știrea e preluată de Libertatea:, https://www.libertatea.ro/stiri/chia...i-ruse-4163118 Priviți drept trădători de către naționaliștii ucraineni Mănăstirea Lavra Sviatohirsk, care datează din secolul al XVI-lea, este un sit important din punct de vedere istoric, cultural și religios atât pentru ruși, cât și pentru ucraineni. „Este o bijuterie a ortodoxiei”, a subliniat teologul Kozlovski. Călugării mănăstirii, care sunt priviți drept trădători de către naționaliștii ucraineni, s-au declarat în urmă cu mulți ani pro-ruși, afirmând că au dreptul să urmeze calea religioasă pe care și-au ales-o, chiar dacă țara lor este în război. Conducerea mănăstirii, de exemplu, s-a subordonat unui cleric senior din Donețk, capitala uneia dintre cele două regiuni separatiste pro-ruse din estul Ucrainei. „Ei explică războiul spunând că este planul lui Dumnezeu, nu al armatei ruse”, spune Kozlovski. ______ Vezi ce se deduce din articol că dacă vor câștiga ucrainienii Biserica Ortodoxă Rusă va fi rasă din Ucraina chiar dacă are drept de proprietate pe clădiri, chiar și în zonele din Est unde e o populație de minim 40-60% rusă născută de generații acolo, poate li se va confisca tot. Ar păți cam ce au pățit greco-catolicii în România, nu trebuie să ne băgăm noi românii în acel război fraticid să tragem concluzii, când văd moraliști preoți de pe la noi deși călugării de acolo care stau sub foc n-o fac pe moraliștii, nu acuză, nu dau sentințe apodictice mă dezgustă. Dacă te-ar maghiariza pe tine statul forțat și ți-ar impune maghiara în cult, episcopi ortodocși maghiari, cler maghiar chiar ortodox și maghiară în educație deși poate n-ai origini maghiare și ești de sute de ani cu rădăcini într-un loc ți-ar conveni ? |
Citat:
Citat:
Citat:
Pe de alta parte, prefer sa traiesc aici decat in locuri precum Coreea de Nord, Rusia, Ucraina unde oamenii sunt arestati sau ucisi dupa bunul plac al unor nebuni din tara sau din afara ei. Prefer acest statut social de siguranta relativa si libertate decat statutul unui cetatean al unui stat-inchisoare sau camp de aplicatii militare. Atunci cand ne merge cat de cat bine, nu ne gandim cat de rau ar putea sa ne mearga daca ne-am fi nascut in alt loc din lumea asta. Explodam cand sare pretul la benzina sau se scumpesc tigarile si alte nimicuri de felul acesta. Cred ca ar fi bine sa facem fiecare cate o excursie in Nigeria in loc sa mergem la mare in Grecia, pentru ca ne-ar fi mult mai de folos. In concluzie, intr-o tara in care obezitatea e in crestere si o multime de indivizi capabili de munca profita de pe urma ajutorului social oferit de stat, sa nu-mi spuneti ca se traieste rau. Ce statut mai bun doriti decat atat? Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Situația seamănă cu Kosovo, acolo se schimbase compoziția etnică și religioasă a provinciei și statul central nu dorea să piardă un teritoriu, deci regiunile care vor să se desprindă din ukr că nu suportă asimilarea forțată și au altă compoziție etnică, ar urma același procedeu dacă națiunile civilizate ar aplica în oglindă situația, odată cu acceptarea Kosovo comunitatea internațională a deschis calea țărilor separatiste, eu nu cred că e bun ce au făcut în Kosovo. Ucraina era al doilea cel mai industrializat stat din URSS, vezi câte avea combinate de îngrășăminte chimice, uzine, oțelărie, mine de cărbune, porturi, fabrici de armament, rețea feroviară dezvoltată, toate rămase din moștenirea urss, din tributul luat de sovietici și de la noi de la români cum ar fi fost să folosească toate investițiile în contra uniunii din care a făcut parte ? E clar că odată cu acest război vor fi și dezindustrializați. Ia să vedem dacă după război ue le va mai permite să reia construcțiile pt industriile și exploatările poluante, cum va fi cu amprenta de carbon, cu certificatele de carbon șamd, probabil e o țară ruinată și înglodată în datorii și nu va mai fi ce a fost, asta e noi să ne ferim de situație, să învățăm din treaba asta, noi avem învățământ în limba maternă și libertatea de cult. |
Citat:
7. Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide.(Mt7,7) La tine se aplica pilda smochinului talcuita admirabil de par N Steinhardt: smochinul nu era la vremea aceea in rod si Iisus, negasind rod in el, l-a blestemat si s-a uscat; spre deosebire de smochin, tu poti fi pe rod tot timpul si tie asta ti s-ar cere, sa fi receptiv la orice chemare a Domnului, cum au fost apostolii, si sa crezi. |
Citat:
Am vrut să văd ce fel de moralitate vă guvernează:), și să știți că e relativ de bine:))) nu v-ati plâns cam deloc de influențele externe ce pot afecta posibilitățile capacității de acțiune, fapt ce vă pune în sfera moralității de domn. Cei care au moralitate de sclav se plâng de absolut tot ce le limitează exercițiul de putere și posibilitatea unui trai mai bun. În principiu sclavul critică însă nu poate acționa, în timp ce domnul schimbă balanța puterii în favoarea sa prin acțiune. În România ați observat că se bocește grav în legătură cu absolut orice, de la politică, sistem medical, la infrastructura rutieră, taxe și impozite. În cazul drumurilor de exemplu, un sclav se plânge de calitatea lor în timp ce un stăpân își cumpără o mașină de teren și îl doare la "planetară";). În mare asta am vrut să aflu, probabil o să vină doamna Lorest cu un argument la persoană cum că eu am părinți bogați și mi-e ușor să vorbesc. Dacă totul s-ar rezuma la bani, atunci cazul Gigi Becali desființează acest "argument", pt că nea Gigi deși cu bani și influent a făcut pușcărie tocmai datorită moralității sale, care este evident de sclav. De când îl stiu pe nea Gigi mereu s-a plâns de absolut orice îl deranja evident în fața camerelor ca să știe o țară întreagă, crezând că așa poate influența opinia publică căpătând putere datorită publicității, însă efectul a fost de bumerang grație moralității sale. Ca și concluzie sunt surprins să găsesc în creștinism și astfel de excepții, îmbucurător chiar:) |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ca o concluzie partiala, daca un grup de oameni promoveaza idei precum cea ca "e dusman al meu cel ce spune altceva decat mine" si respectivul grup e condus de niste corupti, n-am de gand sa fac parte din grupul respectiv. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Iti urez sa fii sanatos, ca de restul are grija Domnul nostru Iisus Hristos! |
Citat:
Dintr-o organizație fac parte angajații ei inclusiv personal non-clerical pt că au o relație contractuală, dintr-o Biserică cu vechime fac parte orice oameni care mărturisesc acel crez, cu sau fără o hârtie la mână, e suficient să fi avut martori la Botez, pe vremuri se făcea certificat de botez ? Dacă era B.O.G, Biserica ortodoxă a Greciei, sau B.O.S - a Serbiei, nu era tot ortodoxia numitorul comun și anume eclesiologia, mărturisirea de credință ? Citat:
B.O.R nu știe câți ortodocși sunt din masa de populație a României, câți sunt în țară și câți în străinătate, îi știe doar pe cei practicanți care sunt o minoritate, că aceia apar în registrele cu cultul, dar mai sunt alții care nu plătesc cultul și stau despărțiți de Tainele Sfințitoare ale Bisericii și au cel puțin botezul ortodox, sunt ca un fel de drahma cea pierdută sau oaia rătăcită. Deci B.O.R îi numără doar pe cei care plătesc cultul pe considerentul că unul care plătește sigur e implicat 100%, ceea ce e o eroare, că unii sunt plecați, alții ezită să vină. |
Rostul vietii este sa cautzi si sa gasesti scopul ei suprem dat de Dumnezeu. Implinindu-l cu rabdare, din toata inima, cu credintza credincioasa si intelepciune vei atinge fericirea care te va umple de veselie si bucurie.
Parvenitismul si tradarea pentru parvenitism te tzepuieste cu mai binele dar tine de tine ca sa cautzi sa nu vrei sa profitzi, sa nu cazi in ispita, sa lepezi tentatia omului frumos ca sa ispiteasca si sa parvina! |
Citat:
Citat:
Eu cred că omul e o ființă care are întipărită în suflet nevoia de adevăr. El poate greși. Poate să creadă în lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea însă posedă instrumentele care îi permit să rupă legătura cu eroarea. Și unul dintre aceste instrumente e logica. Teologia creștină a fost construită pe Biblie (plus tradiție) și pe logică. Atunci când acuză logica spunând că omul nu poate ajunge la adevăr de unul singur, teologia își distruge propriile fundamente, deoarece, până la urmă, teologia a fost construită de oameni. Și chiar dacă ea ar fi fost produsă în urma unei intervenții divine, fără logică teologia nu poate fi înțeleasă de oameni. De altfel nimic nu poate fi înțeles în absența logicii. Fără aceasta nu există gândire. Există emoție, există convingere, există chiar credință. Da, există oameni care cred un lucru chiar dacă sunt incapabili să arate de ce cred acel lucru. Este credința creștină așa ceva? Dacă ați început să înjurați logica, probabil. Dacă vă e teamă să vă puneți întrebări referitoare la fundamentele credinței voastre, mai mult ca sigur. Citat:
Dacă am fi lipsiți de simțul adevărului și dreptății am mai putea fi învinuiți atunci când facem ceva rău? Poți da în judecată vita lipsită de judecată care a mâncat iarba de pe tarlaua vecinului? Logica, bat-o vina! Nu scăpăm deloc de ea... |
Citat:
|
Citat:
Nu va invinovatesc pentru ca asta va baga in cap lumea cu toate scolile si universitatile ei pentru interesele ei. E firesc ca la un momendat sa credeti si sa acceptati de bun ceea ce ati fost obligat sa invatati caci scolile sunt obligatorii iar ca sa treci examenele la facultati esti obligat sa inveti si sa iei de bun toate teoriile si toate ”adevarurile” predate acolo, vezi darvinismul, creationismul bing-bangist, teoriile stiintifice ale globalismului materialist-dialectic, vezi toata justitia si libertatea lumii, toate razboaile imperialiste spre distrugere si ocupatie, spre silnicie... deci esti stapanit de credinta in aceste duhuri lumesti necurate, eretice, esti otravit si te crezi mare erou al adevarului eretic pana la ateism. Defapt ce marturisesti dumneata ca lumină revolută e din pacate duhul de parvenire al omului ”smintisor”-”stiintific”-”informat-informator” caruia ii place se se înalțe, sa se laude si sa se slaveasca pe sine insusi mai mult si mai presus decat orice si oricine. Deci ce crezi dumneata? De ce oare omul lumesc tinde spre parvenitism pana la ateism, spre necredinta satanista sustinand din toate puterile duhul lumesc ateist? Pai ce crezi ca s-ar intampla cu el si cu lumea lui daca omul ar recunoaste dovezile si existenta lui Dumnezeu care a zis prin Hristos: ”Eu sunt Alpha si Omega, Începutul si Sfârșitul... Calea, Adevarul si Viata... cine crede in Mine si în Cel ce M-a trimis (Tatal si Duhul Sfant) se va mantui iar cel ce nu va crede se va osandi”... Oare n-a dovedit Hristos cine este Adevarul cu varf si indeasat iertand chiar rastignit pe sf. Cruce spunand ca omul, saracul de el, nu stie ce face? Deci ce crezi ca face omul? Iți zic io ce face: OBROC, asta lucreaza toata ziua toti obrocistiintificii si ereticii pana ajung la ateism, adica la omul-pamant, omUl-obroc care se intorce in pamant de frica luminii care i-ar putea vadi pe cele ascunse cu care da mereu sa se ascunda ca sa le poata face pe ele, pacatele, necredintele, parvenitismul si ipocrismul, cruzimea rautatii, desfranare, pedofilia-inselarii iubirii.... daca s-ar putea chiar in lumina sau inaintea Domnului si a sfintilor ingeri, adica obrocul desavarsit in obrocistiintza stiintelor necurate, ca sa poata blestema, huli si manca din blestem k gLumea ”libera” plina de gurile rele parvenite si de sarcazmul ei ipocrit si desfranat. Realizezi? Iar fara Lumina adevarului Asdevarat cum ar putea lucra cineva rabdarea smerit-blanda a inimii si mantuitoare dezvinovatind mereu aproapele si calaul? |
Ce rost are moartea?
|
Rostul vieții e dobândirea mântuirii, a vieții și fericirii veșnice.
Dacă trăim și nu ne mântuim, mai bine nu ne naștem. Sf.Serafim de Sarov spune ca rostul vieții e dobândirea Duhului Sfânt. |
Citat:
Oare n-ar fi indicat sa sondati putin si parerea copilului? Ioan e numele lui? Citat:
|
Citat:
Si m-as bucura sa îmbrățișeze calea monahala. Dar cum vrea el. Deocamdată la 5 ani e prea mic pentru cateheza. Oricum pentru un copil de varsta lui e pus în temă cu tot ceea ce ține de credință. Se roagă, se închina,merge la biserică ,nu are răbdare la slujbe, mai facem pauze și ne jucam prin curtea bisericii. I-am citit și povestit din Sf.Scriptura dar încă nu realizează unele lucruri sau le interpreteza cu mintea lui. De exemplu, intr-o zi vine și spune ca el vrea sa moară. Îl întreb de ce. Îmi raspunde: Nu ai spus tu ca e mai bine la Doamne Doamne decât pe pământ ?! Apoi a trebuit să îi explic ca viața e frumoasa, se poate juca, iar Doamne Doamne hotărăște când mergem la el,ca trebuie să îl iubim și ascultam pe El ca să ne fie bine și aici. E prea mic și nu vreau sa întindem coarda. Am văzut copii împinși de părinți în biserică și au crescut cu repulsie. Încet, încet. Cum vrea Dumnezeu. |
Citat:
"Lasati copii sa (par)vina la Mine!" |
Citat:
Ca sa intelegi asta trebuie sa-ti amintesc ca Sfanta Fecioara a fost data la manastire la 3 ani. Citat:
|
Citat:
O părere personala: cred ca e nevoie de cateheza în zilele noastre la toată lumea, de la prunci la vârstnici. E atat de multa necredința, apostazie, păgânism,erezii și sectarisme. Apar ca ciupercile după ploaie mereu si mereu ideologii (vechi sau reinventate) care ataca Adevărul. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Absolut nimic din ce interacționăm în viața curentă nu ne întreabă de cruci, mătănii, religiozitate, Biblie, există chiar femei care resping ideea de credință, mers la Biserică, și vor fi la un moment dat soții și mame. Poate doar dacă lucrezi la o mitropolie, dar și acolo sunt mulți oameni ca și în seminarii și facultăți teologice despre care încerci să-ți dai seama ce caută în acel mediu că vocație nu pare că au. Mă uit în jurul meu în viața socială(nu în parohie) și dacă sunt 5% care au habar de subiecte religioase e mult, majoritatea se axează pe excursii, distracție, cei mai serioși pe construitul unei case, carieră și cam atât. |
Citat:
Ba la serviciu poți fi privit chiar cu suspiciune dacă îți afirmi convingerile religioase. Deși suntem la nivel declarativ peste 90% credincioși în tara asta, dacă vorbești ceva dintr-o carte a vreunui Părinte sau un adevăr teologic universal au impresia ca ești de la vreo secta. Ba mai mult, ca să te tachineze iau în batjocură cele sfinte. Ma întristează când văd unde am ajuns și încotro ne îndreptăm oare Doamne?!.... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:02:45. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.