![]() |
Urmarind subiectul "sotia ideala", m-am gandit imedat la "replica" (daca pot sa spun asa)- sotul ideal. Asadar, cum este sotul ideal, care este rolul lui in casnicie? Oare toata lumea isi ia "rolul" in serios?
Casnicia perfecta este dorita de oricine. De cele mai multe ori ma gandesc la faptul ca suntem nemultumiti atunci cand nu vedem valoarea celui de langa noi, cand nu suntem multumiti cu ceea ce avem. Cerem prea mult de la celalalt, fara a oferi pe masura. |
Dupa cum am mentionat si pe topicul "sotia ideala" nu exista un ideal care sa corespunda tuturor tiparelor. Ce este ideal pt o persoana este poate prea putin pt alta persoana. Sotul sau sotia ideala e acel sau aceea care te completeza.
Doamne ajuuta! |
sotii se pot completa pe parcurs.....acum:rolleyes: mai trebuiesc facute si compromisuri cu bune intentii intr-o relatie.....
|
Pentru mine sotul ideal este cel cu care ma pot mantui ,
participand alaturi de maine la acest proces. Daca nu vrea sau nu poate , sa nu-mi stea in cale ,el putin ! N-a fost intotdeauna asa , asa e acum . Prioritatile varstei, de care mai aminteam . maria |
"Fie ei una in Domnul si podoaba unii altora!" Casnicia e cheia infranarii si armonia dorintelor,pecetea adancii prietenii...
Sotii trebuie sa arate mare cinstire femeilor lor,iar sotiile sa dea dovada de mare dragoste pentru barbati si toate sa le faca ca si cum ar avea un suflet si ar fi un trup. Nu cred ca exista sot sau sotie "ideala",dar cred ca totul devine ideal atunci cand ei traiesc cu multa dragoste si respect,"purtand poverile unii altora"! |
Ce poate fi mai frumos decat sa te casatoresti cu persoana pe care ai visat-o o viata intreaga, pe care ti-ai imaginat-o a fi perfecta..Nu a fost langa tine dar tu ti-ai facut un tipar,ai asa o idee cum ar trebui sa fie ca sa-l iubesti, ca sa va intelegi, sa fiti fericiti, si cel mai important:sa va mantuiti impreuna!!!!!Doamne ajuta !!!!!!
|
in opinia mea sotul ideal este cel care:
1. ii este fidel sotiei, nu o inseala si nu o paraseste dupa ce a imbatranit 2. chiar daca femeia are ca si raspundere treburile casnice, ii da o mana de ajutor, pentru acum majoritatea femeilor lucreaza si inafara casei, deci daca intretinerea familie a devenit o slujba si pentru femei, atunci nu vad de ce nu si treburile casnice sa nu devina o raspundere si pentru barbat 3. este implicat si in educatia copiilor, un copil are nevoie si de afectiunea si atentia unui tata 4. cauta sa se implice in cat mai multe probleme ale casei 5. este un sprijin pentru sotia sa cer prea multe? :D |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pai daca nu le-ar face te-ar/l-ai iubi mai putin?[/quote] daca nu mi-ar fi fidel, sau ar lasa toata raspunderea pe mine, nu s-ar implica in eductia copiilor si nu m-ar sprijini ce fel de casatorie ar mai fi atunci? ce rol ar mai avea el? sau de ce as mai avea nevoie de el? |
"Nu-ti descoperi gandurile tuturor, ci doar acelora care pot sa-ti vindece sufletul." ( Sf.Antonie cel Mare)
:) imi place semnatura ta, Diana-Georgiana. |
Citat:
|
Citat:
Cred ca dragostea in special prin astfel de detalii se cunoaste: prin a fi alaturi, a oferi siguranta, a te jertfi pentru celalalt... mai mult decat declaratiile "pasionale" si escapadele romantice. Este iubirea matura. |
Adevaratul sot este cel care iubeste. Cel ce nu este vrednic sa-si iubeasca sotia in fiecare zi, nu va fi vrednic sa o faca nicio data pe an.
|
Ceea ce îi face pe oameni diferiti între ei este ori cultura (cunostintele, inclusiv cele mistice) ori patimile, ori amândoua.
Sotul ideal e cel despatimit si luptator cu patimile. |
Citat:
Parintele Sofronie Saharov spunea despre dragostea pentru Dumnezeu ca ne nastem fara ea si trebuie s-o dobândim iar dobândirea dragostei e cel mai anevoios lucru fiindca e o lupta permanenta. E acelasi lucru cu ce spunea Mântuitorul, "Acela este care Ma iubeste, care pazeste poruncile Mele". Deci dragostea nu e un sentiment sau ceva spontan ci ceva ce construim de-a lungul anilor, prin fapte de slujire. Atât în cazul dragostei fata de Dumnezeu si oameni în general, cât, banuiesc, si în cazul dragostei pentru jumatate. |
Mi se pare ca apare in Talmud aceasta reflexie:
Exista 2 posibile motive pentru care poti sa iubesti pe cineva: - [color=green]pentru ceea ce are[/color] -> Aceasta este legata de lucruri care dispar: gen masina, masuri 90:60:90, raport talie/sold=7/10 etc. Si cand dispar astea, dispare si iubirea. - [color=green]pentru ceea ce este[/color] -> Cea mai durabila iubire este acea care este legata de ceea ce este celalalt. De exemplu aproape, sotie, credincioasa, etc. Pana la casatorie, daca respectiva persoana nu a devenit inca sotie. Deci "nu este" sotie, atunci nu o poti iubi decat din punctele astea de vedere: ca este aproapele tau, sau ca este credincioasa. Daca un viitor sot pretinde din prima ca iubeste, exista o mare probabilitate ca el este legat de ceea ce are fata, nu de ceea ce este ea... |
Sotul ideal trebuie sa aiba spirit de jertfa. Din iubire, sa fie gata in orice clipa sa se sacrifice pentru sotia lui. E cel ce nu ramane indiferent la bucuria si la durerea 'jumatatii' sale, ci le resimte mai intens.
As spune ca e desavarsit sotul ce reuseste sa se predea lui Dumnezeu impreuna cu sotia ce i-a fost daruita. |
Definitii ar fi multe. Insa majoritatea nu sunt asa.
Cel mai frumos e sa vi numai noaptea acasa,sa stai la meciuri,la politica,cu berea langa tine si picioarele pe masa etc. :21: Glumesc. Oricum asta e barbatul tipic zilelor noastre :p |
Citat:
|
Citat:
|
sotul ideal pentru o femeie, este cel care care poate fi condus de acea femeie....:4:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Gasesc interesant faptul ca fetele cauta si isi doresc un sot bun,crestin,si baietii deasemenea... vor fete credincioase. Bineinteles,valabil pt. cei/cele care-L iubesc pe Dumnezeu. Fiecare se cauta reciproc deci,dar nu se gasesc. Oare care e cauza? Cedam prea repede? Nu avem rabdare? Sau credinta suficienta?
Doamne-ajuta! |
Citat:
Adumi-l si mie Doamne! |
Pai si eu imi doresc sotie credincioasa,dar ce sa fac?? Rugaciune,speranta,nadejde... si se va milostivi Dumnezeu. Alta varianta nu cred ca exista. Bine,am tot timpul,sunt inca tanar. Dar si anii zboara asa de repede...
|
Despre sotia ideala, as putea spune doar doua vorbe: nevasta mea. Despre sotul ideal, socotesc ca ar fi de cuviinta sa vorbeasca ele, ca noi........
|
Citat:
|
Voi n-ati avut noroc.
|
Citat:
|
Citat:
Edit : Ia uite ce zice părintele Nicolae Tănase : http://tainacasatoriei.wordpress.com...-este-pretuit/ Citește și dă mai departe ! :48: |
Citat:
Bine ai zis:"nice try @#$!" iar linkul vb de la sine... |
Sotul ideal?
Ar fi ciudat sa cautam sotul ideal cand noi nu suntem ideale.
In definitiv asta inseamna casnicia: sa ne acceptam unul pe altul cu toate calitatile si defectele noastre. Bineinteles sa ne straduim sa renuntam la defecte mai ales acelea care poate ar dauna. Sa invatam sa en iubim ptr ceea ce suntem, si sa incercam sa scoatem tot binele la iveala din cel de langa noi. Cred ca astia ar fi primii pasi. Mai departe ...nu stiu, incerc si eu sa-i descopar. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
doamna nu generalizati, si mai ales nu depuneti armele. Sunt si barbati buni pe lumea asta. Pana acum nu ati cautat unde trebuie...deci, mai cautati doamna. Va voi trimite adresa mea si numarul de telefon pe privat Doamne ajuta |
Ora este GMT +3. Ora este acum 06:40:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.