Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserici Protestante (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5030)
-   -   Cum comunicam cu neoprotestantii? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=19896)

RappY 21.09.2023 15:38:02

Cum comunicam cu neoprotestantii?

Daca ati avut ocazia sa discutati cu neoprotestantii, poate ati observat ca unii au un anumit dispret fata de Biserica Ortodoxa si un set de argumente prestabilite. Eu in principal nu prea ma angajez la discutiile acelea fiindca mi se pare ca au o greseala mai fundamentala, dispretuind Traditia, crezand ca doar Scriptura are autoritate. Asa ca prefer sa nu ma bag la cearta cu citate biblice pe care fiecare le interpreteaza cum are chef, ca mi se pare ca incurajez aceasta greseala pe care o consider fundamentala. Problema acestei abordari este ca ei cu asta sunt invatati: daca vrei sa ajungi la ei cumva, uneori trebuie sa lasi la o parte toate argumentele Traditiei si oarecum sa intri in modul de gandire pentru a comunica pe limba lor. Eu n-am gasit motivatia sau timpul sa fac asta fiindca prefer sa invat mai multe despre ortodoxie in loc sa invat toate detaliile despre ratacirile lor. Dar recent am gasit acest website: https://www.odaiadesus.ro/apologetica.html

Este un site intretinut de un roman care a facut parte din mai multe culte neoprotestante (baptisti, penticostali, si altele) si a revenit la ortodoxie dupa ce s-a saturat de colindat. Pe linkul de mai sus, el aduce argumente scripturale pentru majoritatea nemultumirilor neoprotestante, deci sunt scrise pe limba lor ca de la unul de al lor. Mi se pare un site bun de trimis unui neoprotestant care cauta sincer sa inteleaga credinta Ortodoxa din prisma cresterii pe care a avut-o. Pe site-ul lui are si detalii istorice despre aceste culte: de exemplu, nu stiam ca printesa Ralu Callimachi a finantat nu doar traducerea lui Dumitru Cornilescu dar si activitatea lui Tudor Popescu: un preot ortodox apostat care a infiintat Biserca Evanghelica Romana (aceasta la randul ei este diferita fata de gruparea "Crestinii dupa Evanghelie"...). Are mai multe lucruri interesante pe-acolo si din ce-am rasfoit n-am vazut nimic eretic.

In fine, am facut topicul asta ca mi-ar fi prins bine sa fi stiut de site-ul asta in trecut si am zis sa-l pun sa fie aici.

Iorest 21.09.2023 22:53:38

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674041)
In fine, am facut topicul asta ca mi-ar fi prins bine sa fi stiut de site-ul asta in trecut si am zis sa-l pun sa fie aici.

Threadul e bun, dar site-ul îl știu cel puțin de vreo 10 ani, dacă nu de 15.

Discuția cu ei e făcută or de călugări cum făcea pr Cleopa, sau de alți preoți preferabil care au citit mult și fac o discuție mai mult pt afirmarea anumitor puncte credință, decât a-i convinge pe ei.

RappY 22.09.2023 11:13:08

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 674042)
Discuția cu ei e făcută or de călugări cum făcea pr Cleopa, sau de alți preoți preferabil care au citit mult și fac o discuție mai mult pt afirmarea anumitor puncte credință, decât a-i convinge pe ei.

Pai nu stiu, poate asa ar fi ideal ca toti protestantii sa isi clarifice nelamuririle cu expertii in domeniu. Dar asta nu scuza prea mult mirenii din a face ceva? Daca vorbesti cu un neoprotestant si ii zici sa se duca la manastire sa intrebe, sansele sunt sa nu se deranjeze atat. Dar daca-i dai cateva resurse si raspunsuri fundamentale si ii spui sa se duca la preoti/calugari pentru lucruri mai avansate, poate raspunde mai pozitiv. Macar are un punct de plecare mai bine inteles.

Penticostalul Traditional 27.09.2023 21:38:43

Citat:

Daca ati avut ocazia sa discutati cu neoprotestantii, poate ati observat ca unii au un anumit dispret fata de Biserica Ortodoxa

Nu te teme, dacă vei observa cu atenție, vei găsi mulțimi mari de ortodocși care au și ei un anumit dispret fata de Biserica Penticostală sau cea baptistă, etc. Chiar și față de biserica soră catolică.

Citat:

recent am gasit acest website: www.odaiadesus.ro

Este un site intretinut de un roman care a facut parte din mai multe culte neoprotestante (baptisti, penticostali, si altele) si a revenit la ortodoxie dupa ce s-a saturat de colindat. Pe linkul de mai sus, el aduce argumente scripturale pentru majoritatea nemultumirilor neoprotestante, deci sunt scrise pe limba lor ca de la unul de al lor.

Iluzii.
Niciun neoprotestant serios nu bagă în seamă bălăriile expuse de Bogdan Mateciuc sau alte haimanale spirituale care tot migrează de la un cult la altul. Neoprotestantul nu are încredere în asemenea ipochimeni și nu dă doi bani pe scrierile lor.

Acum pune-ți tu serios întrebarea: ai da doi bani găuriți pe scrierile unor ortodocși care au trecut la baptiști sau penticostali? Le-ai citi cu nesaț noile lor... descoperiri?

Gândește-te de exemplu la Daniel Cristian Florea!
Când s-a făcut el pastor baptist, ți-ai... "clarificat cu el nelămuririle"?
Acum e înapoi la ortodocși. Adică e o Mare Varză. Ăștia nu pot fi oameni de încredere.

Dar dacă chiar vrei să-ți clarifici nelămuririle cu experții în domeniu, preoți ortodocși convertiți la neoprotestanți doar spune-mi și îți dau zece videouri care poartă titluri precum: "Mărturia fostului preot ortodox Ixulescu care s-a întors la credință".

RappY 27.09.2023 21:51:57

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 674114)
Dar dacă chiar vrei să-ți clarifici nelămuririle cu experții în domeniu

N-am nicio nelamurire de clarificat cu protestantii. Vorbeam despre cum ortodocsii pot sa comunice cu protestantii interesati de ortodoxie sincer, caci e un prilej pentru noi sa propavaduim. Tu nu esti interesat de ortodoxie si eu nu sunt interesat de protestantism, deci nu e nimic de discutat.

Penticostalul Traditional 27.09.2023 22:03:23

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674115)
Vorbeam despre cum ortodocsii pot sa comunice cu protestantii interesati de ortodoxie sincer

Asta vorbeam și eu: protestanții interesați sincer de ortodoxie discută cu ortodocșii sinceri și adevărați, nu cu fluturii care zboară din floare-n floare.

Citat:

Tu nu esti interesat de ortodoxie

Te înșeli amarnic și aici. Normal că eu sunt interesat de ortodoxie și știu despre ea de zece ori mai multe decât știi tu despre neoprotestantism.

Dar nu-mi iau informațiile de la Bogdan Mateciuc, Vasile Tomoioagă, Cristian Vasile Florea sau alte haimanale care călătoresc agale prin toate denominațiile.

RappY 27.09.2023 22:07:17

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 674116)
Citat:

Tu nu esti interesat de ortodoxie

Te înșeli amarnic și aici. Normal că eu sunt interesat de ortodoxie

Atunci ma scuzi, inseamna ca poate avem ce discuta. De ce esti interesat de ortodoxie?

Penticostalul Traditional 27.09.2023 22:21:15

Pentru că îmi plac anumite aspecte din ortodoxie.
Dar nu am ce discuta cu tine.

Pentru că îmi pari un ortodox cam sectant care crede că are căderea să-și atace ierarhii. Mie îmi place să discut cu ortodocși care au o părere bună despre ortodoxie și își vorbesc de bine superiorii.

RappY 27.09.2023 22:28:00

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 674119)
Pentru că îmi plac anumite aspecte din ortodoxie.
Dar nu am ce discuta cu tine.

Pentru că îmi pari un ortodox cam sectant care crezi că ai căderea să ataci ierarhii. Mie îmi place să discut cu ortodocși care au o părere bună despre ortodoxie și își vorbesc de bine superiorii.

Am inteles! Nu doar ca esti un protestant expert in ortodoxie dar mai esti si un protestant care isi permite sa judece ortodoxia ortocsilor si sa tina predici despre cum e corect sa se comporte si cum nu, cum sa ne aranjam casa. Draga, vezi-ti de treaba ta atunci.

Iorest 27.09.2023 23:29:13

Citat:

Iluzii.
Niciun neoprotestant serios nu bagă în seamă bălăriile expuse de Bogdan Mateciuc sau alte haimanale spirituale care tot migrează de la un cult la altul. Neoprotestantul nu are încredere în asemenea ipochimeni și nu dă doi bani pe scrierile lor.

Chiar tu ziceai în altă postare că unul care umblă de la adventiști la baptiști și de la baptiști la penticostali are dreptul să încerce, acum bag seamă că e haimana.

Bogdan Mateciuc a fost doar ortodox-baptist-ortodox, omul nu a făcut traseism duhovnicesc precum Cristian Florea, n-a fost prins în adulter de pildă, la Florea au apărut poze pe net puse de neoprotestanți furioși, după le-au șters.

Florea nu e la ortodocși e tot pe la np. cică era pus să-i aducă și pe alții căzuți, a fost la o sectă pe stil vechi pentru scurt timp, după care a fost tras pe linie moartă undeva la neoprotestanți tocmai ca să nu continue cu seria fost pastor se destăinuie, deci i-au dat niște firmituri să-i închidă gura ca într-un veritabil stil mafiot.

Totuși nu știu cum se vor șterge mizeriile lui de pe net, având în vedere că alți pastori neoprotestanți nu au denigrat ortodoxia la nivelul lui și nu au făcut valurile lui cu milioane de vizualizări.

Omul și-a agonisit iad și pt că a fost nesincer, după cum a recunoscut în fudulia lui tâmpă cu rol de teofanie neoprotestantă chiar el a fost pilă a cuiva în ortodoxie, văd că piloșii, jegurile tupeiste și nesimțiții obișnuiți să dea din coate și să se bage în față fac cele mai mari probleme, nu șefii de promoție pe meritocrație, sau oamenii serioși care au făcut carte și rugăciune în studenție.

Citat:

Acum pune-ți tu serios întrebarea: ai da doi bani găuriți pe scrierile unor ortodocși care au trecut la baptiști sau penticostali? Le-ai citi cu nesaț noile lor... descoperiri?

La unii care s-au reîntors la ortodoxie da, dacă ar fi oameni discreți și care au fos maxim la un cult neoprotestant atât, nu s-au fâțâit din cult în cult, din doctrină în doctrină.

Gândește-te că în anii 90 era o căutare sinceră, reală, după spiritualitate, așa a prins și Bivolaru adepți, așa au prins și societăți biblice plătite cu valută, deci în acea căutare au fost tot felul de vânători și pescari.

Era normal ca unii care s-au simțit escrocați să revină.

Să fim serioși un neoprotestant care a fost botezat ortodox înainte de np, de fapt revine la botezul său își reactivează botezul și devine lucrător în Biserică, nu critic, nu observator acid de pe margine, nu fariseu preocupat de păcatele altora ca să se justifice că a făcut „Legământ cu Domnul” prin rugăciunea fariseului - Doamne îți mulțumesc că nu sunt ca acest vameș sau ortodox.

Penticostalul Traditional 28.09.2023 08:34:19

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 674125)
Bogdan Mateciuc a fost doar ortodox-baptist-ortodox, omul nu a făcut traseism duhovnicesc

Nu ar fi mai bine să te lași de wishful thinking și să citești și tu puțin din ce mărturisește el, personal?

Penticostal

Am revenit în București și am început să frecventez o adunare penticostală. Aceasta era diferită de cea baptistă din toate punctele de vedere. Era o comunitate mai dinamică; am fost repede înconjurat de tineri de vârsta mea și m-am integrat într-un grup. Am continuat să cercetez doctrinele neoprotestante și în special doctrina penticostală. După câteva luni, m-am (re)botezat în acea adunare. Acum eram oficial un penticostal.

https://odaiadesus.ro/personala.html

Penticostalul Traditional 28.09.2023 08:41:04

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 674125)
Omul și-a agonisit iad și pt că a fost nesincer, după cum a recunoscut în fudulia lui tâmpă cu rol de teofanie neoprotestantă chiar el a fost pilă a cuiva în ortodoxie, văd că piloșii, jegurile tupeiste și nesimțiții obișnuiți să dea din coate și să se bage în față fac cele mai mari probleme, nu șefii de promoție pe meritocrație, sau oamenii serioși care au făcut carte și rugăciune în studenție.

Da, ai dreptate.
Un fel de Bogdan Mateciuc, variantă ortodoxă.

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674120)
Draga, vezi-ti de treaba ta atunci.

Treaba mea e să apăr Biserica oricând se încearcă denigrarea neoprotestanților.
A ta care e?

RappY 28.09.2023 10:48:11

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 674129)
Treaba mea e să apăr Biserica oricând se încearcă denigrarea neoprotestanților.
A ta care e?

A mea e sa ma mantuiesc. Discutiile tale nu doar ca nu ma ajuta dar chiar imi pot dauna ca nu sunt un mare traitor sa stiu sa rezist tentatiilor. Iar tu doar ispitesti cum te-a ispitit pe tine Satana si acum iti petreci timpul vorbind viclean ca un sarpe. Sa te-ajute Dumnezeu sa te vindeci si sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa ne mantuim!

Penticostalul Traditional 28.09.2023 10:48:57

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674120)
esti si un protestant care isi permite sa judece ortodoxia ortocsilor si sa tina predici despre cum e corect sa se comporte si cum nu

Las-o moartă că șmekerași d'ăștia de-alde tine și userul David_1859 care vă credeți mai dihai decât preoții și înalții ierarhi și vă considerați competenți să-i beșteliți și să-i corectați voi, sfințișorii, am văzut cu nemiluita.

Nu ai nevoie de nicio expertiză pentru a-ți da seama de falsitatea unor ipochimeni supercorecți care măcar că-s niște nimenea-n drum știu ei cum să urecheze arhiepiscopii. Arhiepiscopii sunt judecați de Sinod, ortocsule!
Nu de habarniști ca voi.

Penticostalul Traditional 28.09.2023 10:50:45

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674134)
A mea e sa ma mantuiesc.

Vezi-ți de mântuirea ta, atunci!
Și lasă judecata neoprotestanților sau a arhiepiscopilor pe seama celor rânduiți la aceasta.

Citat:

Sa te-ajute Dumnezeu sa te vindeci si sa ne ajute Dumnezeu pe toti sa ne mantuim!

Doamne ajută!
Primul pas spre mântuire este să te lepezi de aroganță!

Citat:

nu sunt un mare traitor

Nu ești nici măcar unul mic, nu te mai amăgi!
Ești doar un pufan care a pășit și el timid pe calea credinței și încearcă acum să-i corecteze pe toți cei din jurul lui.

Moroco 28.09.2023 12:46:42

Poi de cand s-au rupt in doua de crestin-ortodoxie formand erectismul catolic apoi s-au tot rupt si s-au reformat, evanghelicazat, unitarianalizat si apoi s-au imprastiat in tot felul de bucatele neoprotestante erectice rau de tot ajungand sa-L traduca pe Dumnezeu din icoana-tetragrama IHWH in loc de IU sau IhhhUhhhh in Iehova adaugand litere, pe Jesus in Isus mancand o litera, si sa se boteze in apa strambetei cu botezul "pocaintei" in sensul ca de atunci nu se mai pocaiesc niciodata uitand ca Domnul Iisus a spalat picioarele Apostolilor chiar la sfarsit, inainte de Cina cea de taina ca un fel de taina a spovedaniei si pocaintei smerite.

Deci ce e de discutat cu cei ce leapada Calea cea stramta si sunt atat de "competenti" pe cat se dau de mari?

Io le-ash zice ca la duhurile rele: Victibarshjafardaici in cotlonul imbarligat ocult mândriștiristilor ca mi se erectrizeaza dezbulahu' ca la derbyci si fac scurtcircuit plin de trasneli ca Nicolaitziici! Adica voi faceti cu tupeu standup corecty in mod justitiar pentru bani murdari dandu-va jmecheri-intelepti in fatza Cartii ca cica ati descoperit shuntul mbantuitor si pupilushu' de plush isimbolicacacucool? Bai ivictimar, barjavar de peste tot!

RappY 28.09.2023 12:57:46

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 674140)
Deci ce e de discutat cu cei ce leapada Calea cea stramta si sunt atat de "competenti" pe cat se dau de mari?

Foarte putine! Sunt cativa care sunt sinceri si cauta, si mi se pare resursa din primul post una buna pentru ei, mai ales daca-s incepatori in ale ortodoxiei. Cu restul nu se discuta. Cum ne-a zis Apostolul: "De omul eretic, după intaia si a doua mustrare, departează-te, stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit." Eu domnului de mai sus i-am raspuns pana am vazut ce-i poate capul, apoi l-am blocat si sa-l ajute Dumnezeu mai departe ca nu e de mine.

Penticostalul Traditional 28.09.2023 13:19:48

Citat:

tot felul de bucatele neoprotestante

Mister Vsovi Morocanul, spune-i pufanului RappY(tor) și despre bucățelele ortodoxe de tot felul din care cel mai și cel mai tare strălucește bucățica Noul Ierusalim de la Pucioasa.

Că omul nu știe adevărul și nici nu vrea să învețe.
Dar dacă va auzi Glasul Noului Ierusalim, poate se va pocăi:
Au trecut doisprezece ani de când Eu, Domnul, și cu tine și cu arhiereul Meu ales din biserica (g)lumii am bătut țărușul împărăției Mele cea văzută, pe pământ, și am așezat în mijlocul pământului român chivotul Sfintei Sfintelor Noului Ierusalim, scaunul Meu de judecată, pietricica cea albă pe care am scris: Cuvântul lui Dumnezeu, și care a fost neluată în seamă de ziditori, dar pentru tine ea este de mare preț, căci ai fost credincios. Si dacă au trecut doisprezece ani, Eu Mă ridic și chem spre acest munte pe cele douăsprezece seminții ale lui Iacov și le dau acest semn și le vestesc lor slava Mea, și mâna Mea se va arăta slujitorilor Mei, iar urgia, vrăjmașilor Mei. Amin.

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674141)
apoi l-am blocat

Ai procedat surprinzător de înțelept pentru un biet pufan semi-trăitor.
Felicitări sincere!

ALARIC 28.09.2023 13:54:12

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674141)
Cum ne-a zis Apostolul: "De omul eretic, după intaia si a doua mustrare, departează-te, stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit."

...
"Iar de întrebările nebunești și de înșirări de neamuri și de certuri și de sfădirile pentru lege, ferește-te, căci sunt nefolositoare și deșarte."
...

Iorest 28.09.2023 19:25:06

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 674128)
Nu ar fi mai bine să te lași de wishful thinking și să citești și tu puțin din ce mărturisește el, personal?

Penticostal

Am revenit în București și am început să frecventez o adunare penticostală. Aceasta era diferită de cea baptistă din toate punctele de vedere. Era o comunitate mai dinamică; am fost repede înconjurat de tineri de vârsta mea și m-am integrat într-un grup. Am continuat să cercetez doctrinele neoprotestante și în special doctrina penticostală. După câteva luni, m-am (re)botezat în acea adunare. Acum eram oficial un penticostal.

https://odaiadesus.ro/personala.html

N-a stat mult, Mateciuc nu a urmărit funcții pe nicăieri, e un simplu mirean nu are legătură cu Florea, nu s-a filmat făcând tot felul de mărturisiri care mai de care mai penibile.

Nu s-a dat în spectacol, ce făcea D.F deja nu mai intra în sfera omiletică, încă ceva Mateciuc n-a vb de rău de alții pe care i-a cunoscut ca D.F. erau diferențe mari între cei doi.

Mihailc 28.09.2023 23:00:20

Citat:

Cum comunicam cu neoprotestantii?

Vorbiți despre vreme, sport, politică, rețete de prajituri.... orice altceva decât "religie". Sau dacă tot vrei să iei taurul sectar de coarne ca un neînfricat toreador beorist, învață mai întâi să-i deosebești. Uite de exemplu, dacă se întâmplă să te iei la cafteală apologetică cu ceva martori de-ai lui Iehova și trece pe-acolo un baptist sau penticostal, o să observi numaidecât că baptistul sau penticostalul o să sară de partea ta, apărând adevărurile mari, puternice, eterne sintetizate în articolele simbolului de credință cunoscut sub denumirea de Crezul niceo-constantinopolitan. Și după ce-i biruiți împreună pe iehoviști poți să zici că ai pus început bun unei comunicări eficiente cu neoprotestanții.

RappY 28.09.2023 23:46:27

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 674148)
Și după ce-i biruiți împreună pe iehoviști poți să zici că ai pus început bun unei comunicări eficiente cu neoprotestanții.

Da? Care e acest "inceput bun unei comunicari eficiente"? Ca ne-am facut inima rea impreuna inhaitandu-ne impotriva unuia pe care nu l-am ajutat nici cum? Sau ca m-am facut frate cu dracul in acest proces? Numai inceput bun nu-i asta, e un dezastru.

Moroco 29.09.2023 11:22:14

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Rappy
Citat:

În prealabil postat de Mihailc
Și după ce-i biruiți împreună pe iehoviști poți să zici că ai pus început bun unei comunicări eficiente cu neoprotestanții.

Da? Care e acest "inceput bun unei comunicari eficiente"? Ca ne-am facut inima rea impreuna inhaitandu-ne impotriva unuia pe care nu l-am ajutat nici cum? Sau ca m-am facut frate cu dracul in acest proces? Numai inceput bun nu-i asta, e un dezastru.

Poi de cand s-au rupt in doua de crestin-ortodoxie formand erectismul catolic apoi s-au tot rupt si s-au reformat, evanghelicazat, unitarianalizat si apoi s-au imprastiat in tot felul de bucatele neoprotestante erectice rau de tot ajungand sa-L traduca pe Dumnezeu din icoana-tetragrama IHWH in loc de IU sau IhhhUhhhh in Iehova adaugand litere, pe Jesus in Isus mancand o litera, si sa se boteze in apa strambetei cu botezul "pocaintei" in sensul ca de atunci nu se mai pocaiesc niciodata uitand ca Domnul Iisus a spalat picioarele Apostolilor chiar la sfarsit, inainte de Cina cea de taina ca un fel de taina a spovedaniei si pocaintei smerite.

Io le-ash zice ca la duhurile rele: Victibarshjafardaici in cotlonul imbarligat ocult mândriștiristilor ca mi se erectrizeaza dezbulahu' ca la derbyci si fac scurtcircuit plin de trasneli ca Nicolaitziici! Adica voi faceti cu tupeu standup corecty in mod justitiar pentru bani murdari dandu-va jmecheri-intelepti in fatza Cartii ca cica ati descoperit shuntul mbantuitor si pupilushu' de plush isimbolicacacucool? Bai ivictimar, barjavar de peste tot!

Ca sa ai o comunicare serioasa, cinstita, eficienta cu orice fel de sateu, pagan sau eretic si cu comunitatile lor religioase in care-si traiesc ei ascultarea cu supunere sau libertatea vietii in carea au largit sau lepadat Calea cea stramta ce duce la mantuire si desavarsire, crestin-ortodoxia si pe Capul ei, adica pe Domnul Iisus Hristos-Cuvantul si pe Cele 7 Trambite apocaliptice ale Sale trebuie sa renunti la interesul materialist, interesul pacii lumii asigurata de bani, mai ales de bani murdari, interesul sulimenizator comercialisteric si la pofta oculta de a sluji acestui soi de draci si de idoli care prefera minciuna si dezbinarea si pacea banului corupt, iubind pe satana ca fiind o pace moarta pe care v-o da lumea si adevarul lumii in loc sa se caute adevarul Adevarat al neprihanirii Domnului care iata dainuie fericit in timp ce totul piere si se distruge din pricina stricaciunilor facute de omul antihrist aflat sub influentzele satanismului si a ingerilor cazuti si a duhurilor rele patimashe la greu care (se) distrug (fericirea vesnica a sufletului) si nu vor sa asculte prin pacatele pe care le fac.

Odata ce toate taberele si toti participantii renunta la acest interes ascuns lumesc care sta la baza tuturor patimilor, fiind radacina oculta a tuturor relelor, patimilor si intereselor desfranate si largi, se poate trece la faza a doua, la stabilirea unor conditii bune pentru dialog, adica nu se urla, nu se denigreaza, injura, ocareste, nu se blesteama, huleste, nu se fac atacuri la persoana, nu se haituie, nu se scoate din minti, nu se insista, nu se silniceste, nu se obliga, nu se santajeaza material sau emotional, nu se ameninta, nu se fac atacuri viclene, persuasiuni justitiare, negocieri corupte, corceli, trocuri, pacte, nu se dau lovituri justitiare, de imagine, nu se acuza, nu se invinovatesc, nu se eticheteaza dar mai ales nu se face prozelitismul bolii profesionale religioase care isi are radacina tot in sporul parvenitelitist exclusivist si in bonusul de bani, aprecieri desarte, pile si privilegii (nedrepte). Sigur ca nu se vor impune pedepse pentru calcarea acestei reguli elementare si de bun simt pentru mentinerea unui dialog constructiv ci fiecare participant se va preda corectiei divine si se va considera pe sine insusi un element negativ care pana acum a gresit si a stricat din vina lui proprie si personala si din cauza impietririi propriei inimi si inghetzarii propriului suflet si din ratacirea propriei minti, a propriei voiri si atitudini gresite si astfel orice pâră, barfa, uraciune a desertaciunii si pustiirii si a nebuniei de pe urma, prin care lucreaza dezbinarea si pierderea sufletelor va fi stopata mai dinainte de a incepe razboiul fratricid si de a incerca sa-si faca numarul de standup commedy co-rector ce da lectii la altii facand pe vedetata, pe VIPeresul ce nu poate sa nu faca altceva inaintea lui Dumnezeu decat rele si ipocrisme-fatzarnicii ca nebunii distructivi ce aduc jertfe sangeroase incercand in mod justitiar sa scoata cu silnicie pacatul prin pacat dupa formula jertfei sataniste "cui pe cui se scoate" cu cuiul infectat infipt in rana din care ai scos cuiul ca sa incapa mai mult venin lumesc viral uracios!!

Mihailc 29.09.2023 11:42:43

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674149)

Un exemplu este o ficțiune/poveste cu ajutorul căreia poți face mai accesibilă înțelegerea unei idei. Ideea era, în cazul de față, cunoașterea identității confesionale a interlocutorului.

Dar tu ai reacționat ca un iudeu din vremea Mântuitorului, pus în situația de a colabora într-un fel sau altul cu samaritenii, cu o scârbă superioară demnă de un fericit membru al poporului ales beorist.

Întrucât îmi lași impresia de june neoortodox cu un grad avansat de analfabetism funcțional teologic, îți recomand să te limitezi, în discuțiile cu neoprotestanții, la sport, politică, gadgeturi etc, orice altceva decât "religie".

RappY 29.09.2023 13:30:56

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 674159)
trebuie sa renunti la interesul materialist, interesul pacii lumii asigurata de bani, mai ales de bani murdari, interesul sulimenizator comercialisteric si la pofta oculta de a sluji acestui soi de draci si de idoli care prefera minciuna si dezbinarea si pacea banului corupt [...]

Odata ce toate taberele si toti participantii renunta la acest interes ascuns lumesc care sta la baza tuturor patimilor

Nu stiu mai Moroco, tu mereu crezi ca problema e de bani. Dar fii sincer cu tine, nu cumva vorbesti de problemele cu care te confrunti dumitale si crezi ca toti avem aceleasi probleme? Tu ne-ai spus ca esti suparat ca ai comoara in salariul lunar ci nu in rai, dar asta nu inseamna ca asta-i problema tuturor, omul e mai complex si sofisticat decat sa fie redus la o singura problema.

Tot la fel, problema neoprotestantilor nu e asa simpla. Sunt multe probleme si nu la toate stau banii la baza. La baza lor sta bineinteles Satana si de multe ori e manifestata prin mandrie pana sa se ajunga la bani. Banii sunt mai repede o problema din cauza finantarilor externe care promoveaza aceste secte.

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 674160)
Un exemplu este o ficțiune/poveste cu ajutorul căreia poți face mai accesibilă înțelegerea unei idei. Ideea era, în cazul de față, cunoașterea identității confesionale a interlocutorului.

Dar tu ai reacționat ca un iudeu din vremea Mântuitorului, pus în situația de a colabora într-un fel sau altul cu samaritenii, cu o scârbă superioară demnă de un fericit membru al poporului ales beorist.

Întrucât îmi lași impresia de june neoortodox cu un grad avansat de analfabetism funcțional teologic, îți recomand să te limitezi, în discuțiile cu neoprotestanții, la sport, politică, gadgeturi etc, orice altceva decât "religie".

Exemplul tau e o prostie si tu esti un ingamfat plictisitor, gasesc ca tine la orice colt de strada. N-ai cum sa inveti tu pe altii despre comunicare cand tu nu stii sa vorbesti, fii serios.

Moroco 29.09.2023 15:40:52

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674163)
Citat:

În prealabil postat de Moroco
Citat:

Citat:

Citat:

Ca sa ai o comunicare serioasa, cinstita, eficienta cu orice fel de sateu, pagan sau eretic si cu comunitatile lor religioase in care-si traiesc ei ascultarea cu supunere sau libertatea vietii in carea au largit sau lepadat Calea cea stramta ce duce la mantuire si desavarsire, crestin-ortodoxia si pe Capul ei, adica pe Domnul Iisus Hristos-Cuvantul si pe Cele 7 Trambite apocaliptice ale Sale trebuie sa renunti la interesul materialist, interesul pacii lumii asigurata de bani, mai ales de bani murdari, interesul sulimenizator comercialisteric si la pofta oculta de a sluji acestui soi de draci si de idoli care prefera minciuna si dezbinarea si pacea banului corupt, iubind pe satana ca fiind o pace moarta pe care v-o da lumea si adevarul lumii in loc sa se caute adevarul Adevarat al neprihanirii Domnului care iata dainuie fericit in timp ce totul piere si se distruge din pricina stricaciunilor facute de omul antihrist aflat sub influentzele satanismului si a ingerilor cazuti si a duhurilor rele patimashe la greu care (se) distrug (fericirea vesnica a sufletului) si nu vor sa asculte prin pacatele pe care le fac.

Odata ce toate taberele si toti participantii renunta la acest interes ascuns lumesc care sta la baza tuturor patimilor, fiind radacina oculta a tuturor relelor, patimilor si intereselor desfranate si largi, se poate trece la faza a doua, la stabilirea unor conditii bune pentru dialog, adica nu se urla, nu se denigreaza, injura, ocareste, nu se blesteama, huleste, nu se fac atacuri la persoana, nu se haituie, nu se scoate din minti, nu se insista, nu se silniceste, nu se obliga, nu se santajeaza material sau emotional, nu se ameninta, nu se fac atacuri viclene, persuasiuni justitiare, negocieri corupte, corceli, trocuri, pacte, nu se dau lovituri justitiare, de imagine, nu se acuza, nu se invinovatesc, nu se eticheteaza dar mai ales nu se face prozelitismul bolii profesionale religioase care isi are radacina tot in sporul parvenitelitist exclusivist si in bonusul de bani, aprecieri desarte, pile si privilegii (nedrepte). Sigur ca nu se vor impune pedepse pentru calcarea acestei reguli elementare si de bun simt pentru mentinerea unui dialog constructiv ci fiecare participant se va preda corectiei divine si se va considera pe sine insusi un element negativ care pana acum a gresit si a stricat din vina lui proprie si personala si din cauza impietririi propriei inimi si inghetzarii propriului suflet si din ratacirea propriei minti, a propriei voiri si atitudini gresite si astfel orice pâră, barfa, uraciune a desertaciunii si pustiirii si a nebuniei de pe urma, prin care lucreaza dezbinarea si pierderea sufletelor va fi stopata mai dinainte de a incepe razboiul fratricid si de a incerca sa-si faca numarul de standup commedy co-rector ce da lectii la altii facand pe vedetata, pe VIPeresul ce nu poate sa nu faca altceva inaintea lui Dumnezeu decat rele si ipocrisme-fatzarnicii ca nebunii distructivi ce aduc jertfe sangeroase incercand in mod justitiar sa scoata cu silnicie pacatul prin pacat dupa formula jertfei sataniste "cui pe cui se scoate" cu cuiul infectat infipt in rana din care ai scos cuiul ca sa incapa mai mult venin lumesc viral uracios!!

Nu stiu mai Moroco, tu mereu crezi ca problema e de bani. Dar fii sincer cu tine, nu cumva vorbesti de problemele cu care te confrunti dumitale si crezi ca toti avem aceleasi probleme? Tu ne-ai spus ca esti suparat ca ai comoara in salariul lunar ci nu in rai, dar asta nu inseamna ca asta-i problema tuturor, omul e mai complex si sofisticat decat sa fie redus la o singura problema.

Tot la fel, problema neoprotestantilor nu e asa simpla. Sunt multe probleme si nu la toate stau banii la baza. La baza lor sta bineinteles Satana si de multe ori e manifestata prin mandrie pana sa se ajunga la bani. Banii sunt mai repede o problema din cauza finantarilor externe care promoveaza aceste secte.

Din pacate, e clar ca si dumneata ai mari interese mamoniace de parvenire... :71:

... asta reiese, lucru care iti cauzeaza mari probleme, inclusiv de prozelitism ortodox pripit din pricina caruia omul se face ca uita de crestinism, de crestin-ortodoxie si pentru care din pisma se razbuna pripit, sustinand ca apara dreapta credinta, biserica, sfintii si marii duhovnici, si o sa ajungi ca scrasnind din dinti sa lovesti in numele inchizitiei ca Torquenada ca sa te laude mai marii pe care ii lingusesti lovind necrutzator in mai mici ca sa te lauzi pe tine insuti facand cadavre pe care o sa te sui cu tupeu parvenind la putere, acolo unde sunt banii, pilele si privilegiile maxime, nevrand sa crezi ca iubirea de sine si de bani murdari sulimenizati cu pupincurisme si lingeri de clante in pozitia de presh, e principala problema, radacina tuturor patimilor.

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Mihailic

Exemplul tau e o prostie si tu esti un ingamfat plictisitor, gasesc ca tine la orice colt de strada. N-ai cum sa inveti tu pe altii despre comunicare cand tu nu stii sa vorbesti, fii serios.

E clar ca domnul Mihailc pare ingamfat plictisitor daca te-a facut analfabet functional din punct de vedere teologic socotindu-se pe sine teolog profesionist foarte competent ca sa se inalte, uitand sarmanul de el ca a fi teolog inseamna a fi rugator-ascultator smerit, chiar umil si nicidecum un judecator abuziv ce-si analizeaza interlocutorul cu violenta ca sa-l osandeasca la pecetluire si etichetare cu cele mai jignitoare epitete: june-pueril, iudeu-scarba superioara, beorist-boerist.

Nu merg pe formula satanista "intarata-i drace ca sa-si faca pace"... cu banii murdari si cu sexul inselator ci voiam sa spun ca tocmai pacea asta ipocrita care vine de la bani e satana care intra din lume in om iesind din inima omului in noaptea mintii asa cum a intrat in Iuda care l-a vandut pe Domnul Iisus, nu cu bani ci cu o sarutare sulimenizatoare ca sa poata fi cumparat mai usor si mai scump de oamenii pacatosi care L-au rastignit, dupa care s-a omorat prin spanzurare ca sa-si puna shuncile porcesti la vanzare, fiindca s-a razunat pripit pe fapta prosteasca de a arunca cu banii "munciti" in care si-a pus nadejdea.

RappY 29.09.2023 15:52:59

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 674164)
Din pacate, e clar ca si dumneata ai mari interese mamoniace de parvenire... :71:

... asta reiese, lucru care iti cauzeaza mari probleme, inclusiv de prozelitism ortodox pripit, care din pisma se razbuna pripit, sustinand ca apara dreapta credinta, biserica, sfintii si marii duhovnici, si o sa ajungi ca scrasnind din dinti sa lovesti in numele inchizitiei ca Torquenada ca sa te laude mai marii pe care ii lingusesti lovind necrutzator in mai mici ca sa te lauzi pe tine insuti facand cadavre pe care o sa te sui cu tupeu parvenind la putere, acolo unde sunt banii, pilele si privilegiile maxime, nevrand sa crezi ca iubirea de sine si de bani murdari sulimenizati cu pupincurisme si lingeri de clante in pozitia de presh, e principala problema, radacina tuturor patimilor.

Ce mai mari am lingusit? Am multe probleme si pacate dar nu m-ai nimerit deloc cu acuzatiile de prozelitism sau de parvenire. Te grabesti.

Moroco 29.09.2023 15:56:45

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674165)
Ce mai mari am lingusit? Am multe probleme si pacate dar nu m-ai nimerit deloc cu acuzatiile de prozelitism sau de parvenire. Te grabesti.

Vezi ca te pripesti? Pai am zis ca de la bani si pentru bani te pripesti si de aia o sa ajungi sa...

Deci nu ca ai probleme ci ca o sa ai... daca tot negi principala problema...

Gandurile mute si foarte atractive devenite atat de ispititoare la pofte si dornte de la banii murmurdari trebuiesc biruite!

RappY 29.09.2023 16:02:59

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 674166)
Vezi ca te pripesti? Pai am zis ca de la bani si pentru bani te pripesti si de aia o sa ajungi sa...

Deci nu ca ai probleme ci ca o sa ai... daca tot negi principala problema!

Pai o neg ca nu-i adevarata. Ma judeci aiurea, treaba ta. Nu stii ce fac cu banii mei, cat dau altora, si cati refuz. Ti-am zis, am pacate, dar n-au legatura cu banii. Tu vad ca judeci totul prin prisma banilor, nu e bine. Ti-am explicat cat am putut de frumos mai sus, daca tu vrei sa-mi inventezi pacate, faci cum vrei.

Moroco 29.09.2023 16:08:00

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674167)
Pai o neg ca nu-i adevarata. Ma judeci aiurea, treaba ta. Nu stii ce fac cu banii mei, cat dau altora, si cati refuz. Ti-am zis, am pacate, dar n-au legatura cu banii. Tu vad ca judeci totul prin prisma banilor, nu e bine. Ti-am explicat cat am putut de frumos mai sus, daca tu vrei sa-mi inventezi pacate, faci cum vrei.

Doamne fereste, cum o sa te judec, darmite aiurea, ba din contra, nu te judec deloc ci te respect si de aia ti-am scos in evidenta cum pare ca vrei sa faci pe niznaiul cand e vorba de bani. Rezulta din textul tau in care am bolduit. Nu continua cu pripeala. Nu-ti inventez nimic ci incerc sa-ti deschid ochii ca sa vezi mai bine cum banul ochiul dracului e sursa de patimi grele!

RappY 29.09.2023 16:14:28

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 674168)
Doamne fereste, cum o sa te judec, darmite aiurea, ba din contra, nu te judec deloc ci te respect si de aia ti-am scos in evidenta cum pare ca vrei sa faci pe niznaiul cand e vorba de bani. Rezulta din textul tau in care am bolduit. Nu continua cu pripeala. Nu-ti inventez nimic ci incerc sa-ti deschid ochii ca sa vezi mai bine cum banul ochiul dracului e sursa de patimi grele!

Ti-am spus, n-are legatura. Eu ma bucur sa mi se arate greselile sa ma indrept, dar aici n-are sens. Mie mi-au spus toti cunoscutii ca eu fug prea mult de bani. Mai degraba ma simt vinovat ca n-am cautat salarii bune ca sa ajut mai mult, dar crede-ma ca vreo 80% din salariul meu ramas dupa plata cazarii nu ajunge la mine ci il dau altora. N-am ce sa fixez aici, nu astea-s problemele mele.

Penticostalul Traditional 29.09.2023 16:29:54

.
Cod PHP:

..... postare stearsă..... 

[]

Penticostalul Traditional 29.09.2023 16:33:17

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674169)
Ma simt vinovat ca n-am cautat salarii bune.
Crede-ma ca vreo 80% din salariul meu nu ajunge la mine ci il dau altora.

Toți te cred, nu-ți fie teamă!

Poate dai chiar mai mult, ce 80%?
Realitatea e că 90, 100, sau 120% din salariul tău merge la cei săraci.

În România dintr-un salariu foarte prost e ușor să te întreții și să mai dai între 80 - 90%. Surprinzător e că totuși din salariul foarte prost îți mai rămân și bani de internet după ce ai dăruit atât e generos.

Asta e o minune care se întâmplă cu toți cei care dau zeciuiala x opt.
Mai și postești de două ori pe săptămână? De fapt ce zic eu "de două ori"? Poate chiar de șapte ori. Pentru că și dacă ai vrea să-ți mai iei ceva de mâncare, de unde bani? Că din salariul prost, după ce ai dăruit 80% și ai plătit și facturile, ioc mâncare.

Vezi că dacă postești mai mult de 40 de zile doar cu apă de la cișmeaua publică, e de rău!
După 40 de zile organismul începe să mănânce celulele sănătoase.

Moroco 29.09.2023 17:26:48

Citat:

Ti-am spus, n-are legatura. Eu ma bucur sa mi se arate greselile sa ma indrept, dar aici n-are sens. Mie mi-au spus toti cunoscutii ca eu fug prea mult de bani. Mai degraba ma simt vinovat ca n-am cautat salarii bune ca sa ajut mai mult, dar crede-ma ca vreo 80% din salariul meu ramas dupa plata cazarii nu ajunge la mine ci il dau altora. N-am ce sa fixez aici, nu astea-s problemele mele.

Inseamna ca am pornit de la o ipoteza falsa, ca tu de aia eviti problema banilor murmurdari, radacina tututot relelor pentru ca profitai si parveneai, cand colo tu o evitai pentru ca iata, ai rezolvat-o, tu daruiesti altora 80% din salar. Daca e adevarat atunci iarta-ma ca am gresit cand am speculat bazandu-ma pe textul tau in care am bolduit si din care am dedus gresit ca de aia negi cea mai mare problema pentru ca esti inghitit si tu, asa ca toata lumea, de pacea banilor murmurdari care intrand in om asigura pripitilor o noapte a mintii din care nu se mai trezesc nici cu gandul la moarte si la marea intalnire cu Dumnezeu.

E clar deci ca nu-s vazator cu Duhul. Decat un pripit, asta sunt si eu, desi... nu te-am mintit! Problema e ca nu vorbeam despre tine, asa ca discutia s-a deturnat spre altceva... io ma refeream la dialogul si comunicarea cu sateii, ereticii, paganii... acolo spuneam ca e vorba de bani murmurdari si ca e boala profesionala de la care se trage prozelitismul ortodox si religios pripit.

Daca te privesc de la distanta te vad pe baza de text si de dialog ca pe un bun samaritean... sincer si pilostiv, pardon, milostiv.

(Nu uita ca samaritenii erau priviti de iudei ca niste eretici de care se fereau ca de dracool)

RappY 29.09.2023 17:38:44

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 674172)
Inseamna ca am pornit de la o ipoteza falsa, ca tu de aia eviti problema banilor murmurdari, radacina tututot relelor pentru ca profitai si parveneai, cand colo tu o evitai pentru ca iata, ai rezolvat-o, tu daruiesti altora 80% din salar. Daca e adevarat atunci iarta-ma ca am gresit cand am speculat bazandu-ma pe textul tau in care am bolduit si din care am dedus gresit ca de aia negi cea mai mare problema pentru ca esti inghitit si tu, asa ca toata lumea, de pacea banilor murmurdari care intrand in om asigura pripitilor o noapte a mintii din care nu se mai trezesc nici cu gandul la moarte si la marea intalnire cu Dumnezeu.

E clar deci ca nu-s vazator cu Duhul. Decat un pripit, asta sunt si eu, desi... nu te-am mintit! Problema e ca nu vorbeam despre tine, asa ca discutia s-a deturnat spre altceva... io ma refeream la dialogul si comunicarea cu sateii, ereticii, paganii... acolo spuneam ca e vorba de bani murmurdari si ca e boala profesionala de la care se trage prozelitismul ortodox si religios pripit.

Daca te privesc de la distanta te vad pe baza de text si de dialog ca pe un bun samaritean... sincer si pilostiv, pardon, milostiv.

(Nu uita ca samaritenii erau priviti de iudei ca niste eretici de care se fereau ca de dracool)

Dupa cum spuneam, nu toti au patima banilor. Doar asta voiam sa-ti comunic ca sa nu judeci pe toata lumea prin prisma asta si sa nu iti imaginezi lucruri unde nu e cazul. Nu ma dau mare crestin, pur si simplu nu m-au interesat banii niciodata, asa m-a facut Dumnezeu. Cand am, ii dau, cand nu-i am, tot am dat. Cu ajutorul lui Dumnezeu o sa-i dau pe toti pana la sfarsitul anului urmator, deci roaga-te pentru mine cum ma rog si eu pentru tine. Doamne ajuta!

Iorest 30.09.2023 01:30:34

Citat:

Mie mi-au spus toti cunoscutii ca eu fug prea mult de bani.

Just am văzut mulți ortodocși care fug de bani și aproape că ajung să nu-și mai întemeieze o familie sau se chinuie după aceea suplimentar, dacă au și o cheltuială neprevăzută boală, reparații, greu de tot fac față, împrumutându-se.

Citat:

Mai degraba ma simt vinovat ca n-am cautat salarii bune ca sa ajut mai mult, dar crede-ma ca vreo 80% din salariul meu ramas dupa plata cazarii nu ajunge la mine ci il dau altora. N-am ce sa fixez aici, nu astea-s problemele mele.

Păi cât te costă chiria, minim vreo 250 euro- 300, deci să mai dai 80% din ce câștigi e greu, nu imposibil, eu cunosc ortodocși care deși sunt săraci, dăruiesc mai mult procentual din sudoarea și câștigul lor, decât așazișii bogați și oameni cu stare.

RappY 30.09.2023 12:09:43

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 674178)
Just am văzut mulți ortodocși care fug de bani și aproape că ajung să nu-și mai întemeieze o familie sau se chinuie după aceea suplimentar, dacă au și o cheltuială neprevăzută boală, reparații, greu de tot fac față, împrumutându-se.

Păi cât te costă chiria, minim vreo 250 euro- 300, deci să mai dai 80% din ce câștigi e greu, nu imposibil, eu cunosc ortodocși care deși sunt săraci, dăruiesc mai mult procentual din sudoarea și câștigul lor, decât așazișii bogați și oameni cu stare.

Acum depinde de vremuri si de posibilitati. Anul trecut erau perioade in care n-aveam nimic stabil, cel mult pentru chirie. Anul asta toate bune, dar sunt altii care au nevoie mai mare si merita mai mult, si oricum m-am invatat sa traiesc cu putin. E mai important sa ai inima curata, sa-ti faci rugaciunile, sa te impartasesti ca sa poti sa distingi ce-ti comunica Dumnezeu. Ca altfel poti sa-ti faci cele mai mari planuri si sa strangi toate proviziile din lume, tot Dumnezeu le va aranja dupa voia Sa.

Moroco 02.10.2023 10:14:00

Citat:

Citat:

În prealabil postat de RappY (Post 674163)
Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

... asta reiese, lucru care iti cauzeaza mari probleme, inclusiv de prozelitism ortodox pripit din pricina caruia omul se face ca uita de crestinism, de crestin-ortodoxie si pentru care din pisma se razbuna pripit, sustinand ca apara dreapta credinta, biserica, sfintii si marii duhovnici, si o sa ajungi ca scrasnind din dinti sa lovesti in numele inchizitiei ca Torquenada ca sa te laude mai marii pe care ii lingusesti lovind necrutzator in mai mici ca sa te lauzi pe tine insuti facand cadavre pe care o sa te sui cu tupeu parvenind la putere, acolo unde sunt banii, pilele si privilegiile maxime, nevrand sa crezi ca iubirea de sine si de bani murdari sulimenizati cu pupincurisme si lingeri de clante in pozitia de presh, e principala problema, radacina tuturor patimilor.

Citat:

Citat:

În prealabil postat de Mihailic

E clar ca domnul Mihailc pare ingamfat plictisitor daca te-a facut analfabet functional din punct de vedere teologic socotindu-se pe sine teolog profesionist foarte competent ca sa se inalte, uitand sarmanul de el ca a fi teolog inseamna a fi rugator-ascultator smerit, chiar umil si nicidecum un judecator abuziv ce-si analizeaza interlocutorul cu violenta ca sa-l osandeasca la pecetluire si etichetare cu cele mai jignitoare epitete: june-pueril, iudeu-scarba superioara, beorist-boerist.

Nu merg pe formula satanista "intarata-i drace ca sa-si faca pace"... cu banii murdari si cu sexul inselator ci voiam sa spun ca tocmai pacea asta ipocrita care vine de la bani e satana care intra din lume in om iesind din inima omului in noaptea mintii asa cum a intrat in Iuda care l-a vandut pe Domnul Iisus, nu cu bani ci cu o sarutare sulimenizatoare ca sa poata fi cumparat mai usor si mai scump de oamenii pacatosi care L-au rastignit, dupa care s-a omorat prin spanzurare ca sa-si puna shuncile porcesti la vanzare, fiindca s-a razunat pripit pe fapta prosteasca de a arunca cu banii "munciti" in care si-a pus nadejdea.

Asta am vrut sa spun insa am deviat de la subiect pe parcurs...

RappY 02.10.2023 12:27:11

Citat:

În prealabil postat de Moroco (Post 674193)
Citat:

Nu merg pe formula satanista "intarata-i drace ca sa-si faca pace"... cu banii murdari si cu sexul inselator

Asta am vrut sa spun insa am deviat de la subiect pe parcurs...

Pai nu stiu ce vrei sa zici, nici eu nu merg pe formula aia. Eu vorbesc frumos cu cine se poate vorbi, nu incerc sa intarat pe nimeni. Cu unii nu se poate vorbi, asta e. Si ti-am zis deja ca nu cred in povestile cu banii. Eu am prieteni neoprotestanti, m-au primit la ei in casa, mi-au dat de mancare, au avut grija de mine. N-au acceptat niciodata bani oricat i-am rugat. Intr-adevar, la inceput sperau sa ma aduca pe calea lor dar doar fiindca ei asa cred, ca aia-i calea dreapta, si voiau sa-mi faca un bine. N-am ascuns niciodata ce cred, mereu le-am zis clar ca nu se poate colabora pe lucruri duhovnicesti fiindca noi avem dogmele noastre si nu ne clintim din ele. In timp au inteles si mi-au zis chiar ei ca stiu ca nu or sa ma converteasca si pot sa dea din casa si lucruri rele despre neoprotestansim. Am avut discutii lungi cu neoprotestantii, nu pe forumuri ci fata in fata. Nu am incercat niciodata sa convertesc pe nimeni, dar le-am raspuns mereu tuturor intrebarilor cum am putut. Insa eu nu gandesc in categorii neoprotestante si am vazut ca ei cateodata prefera asta, de-asta am spus ce-am spus in primul post din thread si nu-mi place sa ma tot repet. Fiecare crede ce vrea, nu e problema mea. Pe forumuri lumea citeste mai putin ce scrie in posturi si mai mult ce-si imagineaza cititorul ca scrie.

stefan florin 02.10.2023 12:38:12

cum sa comunicam cu neoprotestantii...mai bine se numea topicul: cum sa invatam sa comunicam intre noi, sau mai bine: cum sa ne AMINTIM sa comunicam intre noi ortodocsii

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:56:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.