![]() |
De ce ne este rușine că suntem (sau să fim)români?
Atacăm iar un subiect destul de delicat, însă dacă nu o facem nu vom înfrunta niciodată propria rușine pe care o purtăm mereu in noi, ascunzând-o sau cosmetizând-o in diverse forme.
Nu vreau să intru în șovinism, discriminare, rasism sau alte forme de genul și nici nu le încurajez.Deci orice interpretare a unor idei în aceste sfere trebuie eliminată. Ce-am pus în paranteze are o infuzie mai dură însă am păstrat, și rog nu luați prea in “serios”sau personal. De obicei există două categorii de români,unii nu vor să-și asume românitatea,iar ceilalți și-o leapădă de fiecare dată când nu și-o pot asuma. La care adăugăm românii românizați prin adopție,invazie sau colonizare și foarte rar migrație.Insa aceștia provin din națiuni și culturi specifice la care aderă și le-au promovat și chiar introdus în cultura noastră. Aici includem minoritățile istorice (maghiari, ucraineni, sași,secui, sârbi,rromi ,evrei etc). Plus altele care au luat drumul Europei nevoiți de alte împrejurări sau in căutarea unui loc de muncă,care încă nu sunt cetățeni ai României dar vor deveni în viitor și vor forma probabil o Românie pe care unii dintre noi am părăsit-o , vândut-o sau neglijat-o. Însă pentru ei va fi un Rai. Însă pe aceștia nu prea ii interesează naționalismul nostru fiindcă ei îl au pe al lor și iau doar beneficiile sau dificultățile de a fi cetățeni români de etnie X sau Y. (O parte cu idei de autonomie,deci măcar au ambiție,nu ca noi:) ) Însă majoritatea au fuzionat cu românii și desigur aici intrăm în etnogeneza,și nu aceasta este subiectul în sine… (Înainte de a continua, trebuie să menționez că naționalismul kitsch, superficial și extremist nu-i naționalism.Deci excludem mititei i,sarmalele,porcu și mielul pe fundal de muzică populară,port tradițional udate bine cu pălincă și stampila pe AUR sau Sosoaca. Ăstea sunt doar branduri de doi lei, majoritatea împrumutate și fără nicio legătură cu cei care se bat in piept că sunt mândrii de ele. Că ne plac și uzăm de ele și sărbătorim chestii cu prilejul lor nu-i nicio problema, cu toții savurăm un mic și o sarma,dar asta nu-i destul să le transformăm Intr-un ideal național fără un suport real al unei conștiințe care ne lipsește.) Hagi (aromân) ,Nadia (prenume slav) , Popovici (nume slav) și Halep (aromâncă) nu-i destul in frunte cu Iohannis (german/sas) pentru a reprezenta interesele sau performanțele unui popor. Și am adus în discuție doar aspecte din prezent, fără a lua în calcul istoria noastră, despre care am vorbit puțin în altă postare “Românii nu și-au vândut țară…..”. Da,ne place sa fim internaționali,ne amestecăm cu toți peste tot atât în țară cât și în străinătate.Nu prea suntem rasiști, și nu prea ne pasă dacă suntem uneori discriminați. Am adoptat cel mai mare număr de nomanzi din Europa, și le-am dat cetățenie, și i-am făcut parte din cultura țării, sau cel puțin au devenit ei parte a acesteia,cel puțin în ultimii 50 de ani. Am preluat mai multe noi de la ei decât ei de la noi. Însă în ultimii 10 ani am ales un străin să ne reprezinte oficial în străinătate, fiindcă nouă ne este rușine sau pur și simplu nu mai vrem sau nu mai știm…. N-am vrut/știut/putut niciodată. (Trebuie să ieșim din mentalitatea de slugă trădătoare și fățarnică dacă vrem sa fim vreodată luați în serios și văzuți ca parteneri egali de încredere.) Totuși să nu fie prea târziu și imposibil, fiindcă se prea poate sa nu mai existe posibilitatea asta. (Once a traitor always a traitor…. Să sperăm că nu.) Din păcate nu putem da vina pe nimeni pentru imaginea noastră ca popor. Iar cine se simte ofensat când este pus față în față cu asemenea afirmații înseamnă că le consideră ADEVĂRATE Iar victimizarea nu mai este o soluție pentru noi că popor. Asamblate din surse independente orice om poate aduna mărturii din cel puțin ultimii 30 de ani despre isprăvile noastre ca popor atât aici cat și in străinătate…. HOȚIE In general majoritatea vad asta ca pe o realizare și vă vor povesti cu mândrie ,mai ales cei care au reușit asta fără a da socoteală cuiva. Din ambele categorii atât cei rămași în țară cât și cei din străinătate care au rămas acolo sau unii mai vin aici sa se laude cu “realizările”..... Sunt și excepții dar nu interesează pe nimeni și nu-i bagă nimeni în seamă. De obicei aceste excepții suferă din cauza celorlalți care consideră HOȚIA Ca fiind NORMALITATEA Însă doar aceste excepții pot oferi răspunsul la întrebările noastre cu privire la situația de care mereu ne-am plâns însă fără a face prea multe pentru a aduce SCHIMBAREA La care toți visăm văzând cum alții pot, și de la care inloc să FURĂM Ideile,mijloacele și sistemele… Am luat doar rezultatele la care noi n-am contribuit. Am luat doar ceeace alții au muncit, poate unii au luat de la noi ceeace ce noi am dat de bunăvoie. Însă noi ne-am simțit îndreptățiți sa furam de la ei, că cică și ei au luat de la noi… GREȘIT Noi singuri ne-am furat pe noi și ne-am vândut pe nimic. Toți acești au definit ȚARA noastră în istoria recentă. Fiindcă au fost mânați doar de INTERESUL PERSONAL Marele PĂCAT al neamului. Un fel de vis american dar pe manele. Adică până la urmă ți-ar fi rușine să trimiți un Paleologu in parlamentul european că vorbește prea elevat și nu-l înțelegi,mai bine o trimiți pe Sosoaca sa facă circ că asta te reprezintă mai bine ca popor. (Naționalismul nostru se rezumă la câteva sărbători unde umplem masa cu mici și sarmale și cozonac (de inspirație turcească) cârnați și alte afumături (de inspirație german/maghiară) .) Defilăm ziua națională cu tancuri comuniste și avioane second-hand americane. (Sau călătorim așa fără nicio legătură cu destinația doar că sa ne afișăm in social media și să ne lăudăm dușmanilor pe care ii numim prieteni.) Suferim de ipocrizie cronică in grad terminal. (Tocmai de asta am fost atâta de slabi in istorie, fiindcă nu avem caracter deloc.) Ne îndoim mereu după cum bate vântul. Ne vindem unii pe alții,vindem tot ce ne-au dat alții, că noi oricum n-am avut nimic. Singurul lucru care care excelăm este “mișto-ul”. Băi râdem unii de alții non-stop. Și acum am devenit chiar NERUȘINAȚI Am transformat totul într-o bufonerie, închindu-ne unui zeu al batjocurii care nu ia nimic în serios. Iertați-mă! Va urma…. |
Citat:
De ce nu ai băgat excludem naționalismul kitsch de tip Lăsconi cu port popular, grija pentru mușuroiul de furnici din curte, primărie neglijată, țățism, parazitarea simbolurilor crucea, folclorul și promovarea ofensivei progresiste. |
Citat:
Iar Paleologu e printre cei care batjocorește naționalismul și patriotismul ba chiar e ca un pudel față de cei pe care-i percepe ca fiind puternici și se comportă josnic cu cei pe care-i desconsideră, deci are caracter laș-duplicitar. Citat:
Citat:
Vezi că deja umblă în folclor zicala că George Simion face case iar Șoșoacă face spume. |
Eu nu fac propagandă mai Iorest,eu am așa dialoguri interioare și mă trezesc azi analist politic, mâine comentator cultural,ieri filosof al istoriei și de multe ori am apucături de teolog, după cum ai văzut....(Preferata mea ocultist de mână a 3 a)
Deci enciclopedistul din mine dă pe dinafară și nu mai suportă monologul interior....(Geniul ratării doare cel mai tare:)) Și tu ca un prieten virtual de nădejde vi și oferi feedback. Dar nu te-am uitat în această postare și am introdus AUR dinadins. Au așa un iz de sectă parcă,cu priviri goale și.....Pfff....Nu vreau sa ofensez pe nimeni însă libertatea de exprimare uneori se lovește de bariere de acest tip..... Eu sunt genul care prefera un dușman deschis decât un prieten fals. Probabil ficțiunea a oferit șansa totală de a ascunde multe adevăruri și opinii sincere. Sacrificăm totul în numele? Pentru ce au murit alții dacă noi nu avem curajul sa spunem adevărul,să spunem ce gândim și să putem avea un dialog liber? PS Nimic din ce se scrie aici (pe forum sau virtual etc)de mine sau oricine nu ar trebui luat personal sau in sens ofensator. Eu niciodată nu intenționez asta....Sunt doar idei,care oferă anumite viziuni despre chestii generale sau fenomene sociale,culturale, istorice etc. Deci a se trata ca atare. Trebuie sa respectam fiecare ființă umană indiferent de apartenența la gen,etnie,religie,partid politic (cu excepția AUR:))),nu Iorest?:)) |
Citat:
Citat:
O asemenea forță nu a fost nici pe vremea lui C.V. Tudor, el nu a donat nimic din veniturile lui pt familii cum face Simion, nu a creat o caravană medicală care a scutit de cheltuieli mari oameni care nu ajung la servicii de sănătate, nu a construit case pt persoanele lovite de necazuri incendiu, inundație, nu a fost la cizme de gumă să scoată nămolul din casele oamenilor. C.V. Tudor nu a avut curaj să meargă în secuime de unul singur și multe altele. Deci e clar că e o coagulare fără precedent în istoria României. Citat:
Bichonul Toader Paleologu spunea oamenilor din campania lui în 2019 înainte de prezidențiale, să nu fie deranjat până la ora 12 amiază. I-auzi ce tabieturi avea majestatea sa, și tu o putoare din asta o vezi ca simbol să ne reprezinte că mai gâlgâie câteodată niște discursuri cu pretenție de somptuozitate. Citat:
Culmea e că deși spui că e de prost gust să te postezi cu tradiția culinară a unui popor la săptămâna lidl toți dau iama să mănânce din tradiția spaniolă, italiană, germană, americană, franțuzească, aia nu e rușine. Rușine e că molfăie între dinți unul o carne cu varză, tot mai rar, că a scăzut puterea de cumpărare și carnea e tot mai scumpă. 7 lei litrul de benzină într-o țară cu resurse și o puternică industrie petro-chimică, cândva. |
Nu vreau sa transformăm postarea asta in una cu conotații politice,ci mai degrabă la o conștientizare a colapsului nostru ca popor în a ne găsi o identitate reală.
Indiferent de funcție,sau profil social. Identitatea și conștiința vin din interior și sunt o stare spirituală, fără a fi religioasă, opacă sau extremistă. Așa că nu-ți trebuie nimic altceva decât un mare SHIFT al conștiinței ,vorba new age-istilor. Trecerea de la poziționarea de victimă, copil, bufon, slugă și toate formele acestea de neasumare și neacceptare a realității și trăire permanentă în iluzie și alte forme de distorsiuni. Adică nu v-ați săturat să trăim chiriași în propria țară deși paradoxal suntem cei mai numeroși proprietari? Tocmai asta este ideea fiecare a dorit doar pentru el însă am vândut tot ce trebuia să învățăm să împărțim. |
Citat:
Toate astea ne-au fost aduse de votul către ticăloși care ne-au vândut pe nimic, care și-au îmbuibat ei camarila personală. Eu nu l-am văzut pe Băsescu să-și miște fundul la inundații să coordoneze de la fața locului, să-și doneze o parte din salariu ca să susțină educația unor tineri, deci e clar că George Simion e altceva din punctul ăsta de vedere. Niciun partid care a fost în afara arcului guvernării nu a donat atât, iar cei de la PNL PSD întâi s-au îndestulat ei având miliardele din PIB la discreție, apoi au făcut ceva de ochii lumii, deși unii sunt milionari în euro la PNL și PSD și pot face multe. |
Da nu trebuie sa ne afiliem la nimic dacă chiar vrem o schimbare.
Aceasta trebuie sa vina din interior și în mod voluntar de la fiecare dintre noi in urma conștientizării situației reale în care ne aflăm. Asta vine pe baza de (auto) educație, moralitate, înțelegere a mediului înconjurător și alte valori pe care noi încă nu ni le-am însușit, decât foarte puțini. De asta majoritatea nu înțelegem rostul reformelor europene, fiindcă ne vedem doar interesul și beneficiul pe termen scurt. Tu crezi că revoluția franceză și ieșirea din imperialism a statelor care au dorit independenta a venit în urma votului lor pentru AUR? Hai sa fim serioși măi..... Independenta nu se câștigă în urna de vot,ci posibilitatea unui vot care contează se câștigă în urma unor revoluționari pașnici care luptă pentru valori reale și cu impact concret în dinamica unei națiuni. |
Citat:
Cam asta se vede, eventual să accepți și toate experimentele sociale. Citat:
Hai sa fim serioși măi..... Citat:
Alegerile astea sunt decisive pt următorii 10 ani minim, dacă nu 24 chiar, românul iarăși doarme pe el sau o arde în savantlâcuri. Parcă văd că peste ani vor zice că îmi pare rău că a ieșit Ciolacu/Iliescu, că nu m-am dus la vot, dar va fi prea târziu. Mie să nu-mi veniți să vă turnați cenușă în cap peste ani și ani că s-a ratat o șansă istorică, că nu ne interesează boceala asta. |
Cu tot respectul,dar ce spui tu și implicit reprezentații partidelor "(pseudo)naționalist-extremiste", reprezintă interpretări tendențioase ale unor erori generale și generate de noi toți în care țapi ispășitori sunt de regulă tot cei ce și le-au asumat voluntar (mai rar) și forțați de împrejurări (cam întotdeauna).
Adică aceștia pe care nou toți îi acuzăm de orice,și pe care tot noi îi trimitem sa ne reprezinte. Aceștia nu reflectă altceva decât ce suntem noi toți. Logic că ceilalți prichindei care trec așa prin politica precum trece... Influențând masele cu tot felul de interpretări conspiraționiste și promisiuni de grădiniță sau de pahar. Ochiul votantului clasic nu trece de bannere electorale,de ce vede la Măruță sau Digi 24 (cei mai elevați puțin) și ce i se spune de către alți influenceri electorali regionali sau locali. A furat dar ne-a și dat. Discursul politic complex și detaliat este de regulă evitat de către candidați pentru că ar deruta alegătorul, așa că se rezumă totul la chestii basic. Mai ales că suntem învățați de 10 ani cu un președinte inexistent din punct de vedere al discursului sau dialogului politic sau de orice alt tip. Niciun candidat nu va atrage atenția alegătorilor că în general totul se rezuma la ei,și cauza stagnării și a erorilor sau incapacității naționale pe planurile de dezvoltare sunt in primul rând din vina noastră. Lor le convine sa se miște nestingherit atâta timp cât atitudinea noastră pasivă le permite și noi intervenim maxim cu roast-uri la iumor sau articole de presă și ocazional anchete fără finalitate. Însă cei mai mulți suntem implicați în mod direct și participanți activi la asta... Așa că trebuie să găsim soluții care să nu ne prăbușească pe toți într-o groapă pe care o tot adâncim.... |
Citat:
Văd în sectorul 5 unde e multă populație rromă că pe unde a adus Piedone asfalt nou și regenerare urbană se respectă, deci totul ținea să faci niște standarde și după să le protejezi cu amenzi, nu ține vrăjeala că e populația gregară, hoață și de aia se strică sau murdărește tot. Citat:
Treaba cu fiare vechi a zis-o și Năstase. Citat:
Citat:
Citat:
Vezi că și USR a dat candidați inconsistenți de tip Nicușor Dan fără realizări, doar că ura față de contracandidat era mai mare, și Clotilde sau Fritz au câștigat pe campanii de prosteala, kitch-uri strălucitoare, bliz-blizuri electorale și alte gogonele, n-a rămas nimic după ei în afară de taxe mărite, șantiere prelungite inutil, ineficiență, fonduri europene pierdute. Dacă ești cinstit sufletește observi că prostia administrativă frânează dezvoltarea. |
Lasă că acum nu avem nevoie de exclusionism și izolaționism.
Numai dintr-o zonă de inspirație ortodoxă,se pot împrumuta asemenea concepte într-un peisaj socio-politic. Bun înțelegem puritanimnul ortodox și atitudinile anti-ecumeniste. Însă chiar și BO(R) înțelege necesitatea integrării europene și mondiale. Păi cu atât mai puțin trebuie sa o înțelegem ACUM, într-un sens larg și național. Și dacă este să luăm calificare candidaților din acest punct de vedere , doar unul o îndeplinește. Și mare atenție i-a fost acordată atât de Europa cât și de SUA,plus că paradoxal este acuzat de relații și cu Moscova.... Așa scoateți-va ochelarii de cal și prejudecățile și petele trecutului din etichetările nefondate și superficiale. Priviți lucrurile în mod obiectiv și realist. Toți putem fi maeștrii in a protesta și a identifica și vorbi coerent despre probleme noastre că țara și popor,dar asta nu ne recomandă sau califică și pentru a le rezolva. |
Citat:
Deci ne livrezi o marionetă, care are și probleme de sănătate, în mod normal ar trebui să li se interzică celor care au boli grave sau de inimă, vedem atâția care o mierlesc în funcții de primar sau consilier local, dar legea nu se respectă. Dacă scrie la lege că trebuie să fii apt fizic ca să îndeplinești o funcție și tu ai diferite boli incurabile, respectă fișa postului nu forța nota, vezi-ți de sănătate. Mircea Geoană se prăbușește în sondaje dacă ai fi urmărit ce a postat sociologul Mirel Palada, a gafat în emisiuni controlate unde i se puneau întrebări servite. Mirel Palada Evoluția în turul 1 a lui Mircea Geoană seamănă remarcabil de bine cu cea a celuilalt mare candidat independent providențial din 2009, Sorin Oprescu. Un start fulminant, cu vârf de 25%, urmat de o cădere puternică, spectaculoasă, foarte asemănătoare cu a funicularului lui Zorba. Și cade. Și tot cade. Și se prăbușește. Hey boss, did you ever see a more splendiferous crash? Da click pe link si vezi și graficul. |
Din ce spune Mirel Palada și e plauzibil ne vom trezi cu un slab intelectual de tipul Nicolae Ciucă ajutat să ajungă în T2 care probabil va culege votul anti-PSD și va câștiga.
https://youtu.be/5ombHogzvwM?t=363 Voturile Șoșoacăi cică nu merg spre Simion, jumătate nu votează, iar fracții mici pleacă spre Ciucă, Lasconi și candidații reziduali de tip Terheș, Georgescu. |
Citat:
Noi nu de sociologi avem nevoie ptr evaluarea opiniei publice ci de un veterinar specializat în vite, mai ales în boi. Faza cu fabricile de psihologi și sociologi care de decenii analizează testele sociale începute din anii 70 s a fumat de mult. Cartea tehnica de sute de pagini de instructiuni în care bifeaza și o urmeaza toti "alesii" cu sfintenie este demult editata. Acum doar de ZOOLOGI avem nevoie care sa decida fără sa clipeasca ce merita sa primească vita asta sau aia. Nimic altceva. |
Citat:
Până la urmă a fi conservator, suveranist, anti-fesenist înseamnă să votezi pragmatic pentru a produce efecte cu efort optim, nu să răspândești votul, să stai acasă sau să-l anulezi că astea 3 opțiuni le vrea și sistemul. De bine de rău pesediștii, useriștii, udmriștii și pnliștii votează fără scrupule și fără să aibă accese de pudibonderie, de hipercritică referitor la candidatul lor și de asta au scorurile astea. Și tu ai prezis că intră Ciucă în T2 și câștigă, până una alta dacă nu votăm masiv Simion, sigur intră Ciucă în T2 și după vreo 10 ani de haos, iarăși o să apară niște criptouseriști fiindcă fesenismul și extremismul progresist se alimentează reciproc. Lupta clară la prezidențiale e dacă intră Ciucă sau Simion în T2, Călin Georgescu, Terheș sunt groparii suveranismului la această etapă electorală |
Ca să încheiem subiectul prezidențiale sau politic pe acest post, sperând că îl vom duce într-o zonă mai apolitică....
Iese Mircea Geoană Președinte. Și chiar dacă n-am mai votat de vreo 10 ani, probabil o să-l votez,nu fiindcă am neapărat afinitate la moaște sau persoane care se bucură de succese iluzorii. Ci pentru că vine la pachet cu tot ce trebuie pentru situația actuală. Adică omul a învățat de la Iliescu meserie și a fost ambasador în SUA . Oameni buni sa te culci in Moscova și să te trezești în Washington, după care vi in Europa secretar la NATO. Și voi vreți(voiați,da nu mai e posibil)să vă reprezinte una care a fost dată afară din parlamentul european la prima apariție? Păi da și Ciolacu îți dai seama că merge așa cs wing man, că săracu pare că pierde mereu semnal și Ciucă că militar tot de NATO ascultă. Deci mai rămâne AUR "dinafara sistemului". Ce să zic noi acuma fix de asta avem nevoie să ieșim afară din sistem. Sa ajungem o Transnistria sau Kosovo sau știu Io ce alți "independenți ". Adică cum poți fi atât de naiv că om să votezi pe cineva că "ajută" sau nu știu ce promite sau alte rahaturi de genul pe care le tot promovați. Păi tu n-ai nevoie de George Simion să intervină când ai indundatii,tu ai nevoie de un sistem bine pus la punct să intervină când sunt asemenea situații. Că doar dacă îl alegi pe el și iese,nu vine george Simion să-ți ajute când te lovește viitura sau să-ți facă casa la 13000 de euro. Noi și-asa avem destule probleme cu "sistemul" și defecțiunile sale,nu vrem sa ajungem mai grav. Adică încet am ieșit și ieșim din umbră și întuneric și am reformat și remediat chestiuni chiar dacă târziu și lent. Să intrăm într-un ev mediu politic nu este o opțiune. Tocmai de aceea soluția va fi Mircea Geoană. |
Citat:
Citat:
Citat:
E cel în timpul căruia s-a legalizat măcelul avortului de se omorau și prunci care aveau mai mult de 2 luni,a fost un măcel atunci în anii ăia. Citat:
Citat:
Vezi că dacă George Simion reușește în cele mici, va face și în cele mari, terenul, parte din materialele de construcție nu sunt de la buget unde contribuim ci din indemnizațiile lor și din donații. [ Matei 25:21]Zis-a lui stăpânul: Bine, slugă bună și credincioasă, peste puține ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria domnului tău. PNL-PSD-UDMR-USR n-au mișcat niciodată să dea nimic din veniturile personale, au avut mână numai de jefuit, să ai parte de ei, dar nu ne trage și pe noi în închisoarea pe care o proiectezi prin votul tău, sau în război. |
N-am votat USR,am fost membru și președinte de filială o lună:))
Îți dai seama că nu-s făcut pentru politica, sau cel puțin pentru cea actuală... Poate un sistem scandinav da, însă nu suntem noi făcuți pentru așa ceva. Pune tu pe Lasconi sau Simion gestioneze situația din România acum. Abia o pot Ciucă și Ciolacu cu umbra de Iohannis. Plus că ei sunt doar marionete, și abia fac față în această calitate. Dar sa iei și decizii pe barba ta,asta dacă ți se va da voie. Însă la un momentdat trebuie sa fimvși factori decizionali atât pe plan intern cat și extern. Eu nu zic că Geoană este cea mai bună soluție, dar în situația dată este. A fost pus în anumite poziții nu doar de către noi,deci are in grad de încredere internațională. Repet,fie și în calitate de pion, marionetă etc. Dar a avut de unde învăța,implicit și din greșeli și eșecuri interne, dar și dinafară. Restul vorbesc pe lângă subiect,mai ales Simion și Lasconi.Cu cunoștințe și limbaj politic extrem de limitat. Nu-i destul să urlii la proteste sau sa fi primar pentru a te arunca spre o funcție doar din ambiție. |
Iar politica mai? Am pus si eu o intrebare legata de Paraclisul Maicii Domnului aici si nu mi-a raspuns nimeni.
Ai ca zic si eu o parere: Diana Sosoaca facea treaba buna daca era diplomata. Trebuia sa faca totul pe la spatele lor. Macar sa se prefaca ca e diplomata in fata tuturor, macar atat, chiar daca scopul ei ar fi bun. Prin comportamentul ei a dat dovada de Extremism, not for me. George Simion: pfff...era o vreme prin 2021-2022, cand il urmaream, dar cand vad ca se comporta diferit si dupa ce a aflat multe chestii o prietena de familie care era contabila la sucursala AUR de langa Constanta, nu mai am incredere in el deloc si nici in AUR. Tot pentru ei fac, pentru interesele lor, nu ale tarii. Elena Lasconi: mi se pare o doamna modesta asa, umila. Stiu ca tine cu SUA, dar macar e pentru familia traditionala, chiar daca fiica ei ar fi bi. Mircea Goana: hmmm....asa si asa...nu am feeling rau, dar nici prea bun. Ciolacu: niciodata nu voi vota asa ceva, pe cineva de la PSD :)) =)))) Legat de titlul tau, nu mi-e rusine ca sunt roman. In schimb ma apar pe net de toti rasistii din alte tari, si alte secte. cum apar Ortodoxia si laud tara noastra Romania, ca nu e ca America, si roadele urate de acolo (chiar daca acolo exista un fel de "crestinism", dar degeaba au "crestinism" acolo ca zici ca e Babilonul in SUA, sau Sodoma/Gomora, ziceti voi alte titluri). |
Într-adevăr se face multă "politică" pe forum recent.
Și nu-i neapărat un lucru rău, înseamnă că ne dăm "opinii" și interesul despre noi înșine și despre ce am vrea de la țara asta. Oricum postarea nu despre asta se dorea,dar tot acolo a ajuns. Despre "rușinea" de a fi român ar fi multe de spus și majoritatea ar fi jignitoare, ofensatoare și dure. Însă uneori războiul este inevitabil și necesar,chiar dacă aici se dă unul verbal și de opinie. Fiindcă atunci este permis cam orice și fiecare poate scoate tot arsenalul. Dacă vrem sa ne amăgim cu naționaliste ieftine și uzate sau complacem în aceiași situație,nu vom mai ieși din starea asta. Starea de adormire și stagnare,negare și opacitate, îngustime ideatică și servitionism. Adică la noi împăratul nu e gol,pur și simplu nu există că l-am ucis și îngropat,apoi i-am făcut o statue. Ne închinăm de atâta timp la proprii martiri uciși de noi. Și dăm pe vina tot pe alții. |
Citat:
Aici e cu politica, pe TikTok e Al Treilea Război Mondial între protestanți și ortodocși de minim 1 an de zile. 🥶 Noi sa fim sănătoși. Doamne ajuta! 😁 |
Citat:
Citat:
Deci e atât de prost că nu înțelege un text simplu, îl eclipsează și pe Herr Dobitoken Dominic Fritz sau Iohannis, vorba cuiva ăsta e în stare să semneze declarație de război cu Rusia și să zică că a semnat armistițiu. Citat:
Citat:
Pe lângă asta nentu Iliescu de la care ai zis tu că a luat lecții l-a făcut prostalău, iar Andrei Pleșu i-a zis mai elegant să nu se bazeze pe inteligența lui. Cât de prost să fii să țină Băsescu laitmotivul cu mogulii media 3 luni de zile în campanie și tu să mergi în SPA la Vântu înainte de o dezbatere crucială. Cât de prost să fii să spui că Băsescu nu e în deplinătatea biologică și tu să ai cancer. Nu mai zic că a zis să-i dea Dumnezeu sănătate regelui Mihai. Citat:
E singurul care vine cu câte un plan structurat pe puncte și și-l prezintă. Tu evident îți iei informațiile doar de la denigratorii lui. |
Citat:
Unii au fost la lopata la Galați. Ai făcut bine că-l urmăreai, ar trebui să-l urmărești și acum măcar vezi de la sursă. Nu e veritabil am o cunoștință, bunica spune că sunt bandiți cum spuneai în trecut, în primul rând că au fost tot felul de conserve de la PSD-PNL care au încercat să se urce pe valul de succes al suveranismului, sau au fost infiltrați ca să se detoneze. Deci clar că fiind un partid nou, este încercat. Din câte se vede de toți care au fost în AUR și au denigrat s-a cam ales praful, uitarea, de la Ciubuc - ciuruc, Lasca care a ascuns cercetarea lui penală, a mai fost și o femeie nu mai rețin numele care vorbea în numele lor și când s-a văzut înlocuită de Bruynseels și că nu mai prinde loc eligibil s-a răzvrătit, mai e Focșa șamd. Ia-i pe toți și vezi că și Șoșoacă se clatină și nu e sigur că prinde Parlamentul. Deci denigrări dintr-astea mărunte ale unor oameni care văd că pierd un post unde voiau să nu facă sacrificii nu ține. Citat:
ADEVARULBISERICII.RO: Elena Lasconi a fost iar prinsă cu minciuna: Spune că poartă crucea la gât de mult timp, însă pozele o contrazic Precum vezi Lasconi nu a purtat tot timpul crucea și s-a lăsat totuși fotografiată în Biserică FIERBERE ÎN USR: Vlad Voiculescu a făcut-o pe Elena Lasconi nebună după ce primărița s-a certat cu Clotilde Armand pentru un banner cu Nicușor Dan Plus că e ciudat la ea că se dă ortodoxă dar e din familie de penticostali, posibil să nici nu fie ortodoxă: https://www.activenews.ro/stiri-poli...ie-LGBT-190163 "Familia mea, părinții mei sunt penticostali, sunt 100% pentru parteneriatul civil.", a reierat ea la Realitatea Plus. Minte că a votat la Referendumul pt familie: Confesiunea USR-istei pare să se înscrie în această ecuație enunțată mai sus, din moment ce în trecut s-a declarat ortodoxă, susținând după mulți ani că ar fi votat cu "Da" la Referendumul pentru familie deși ștampila respectivă lipsea de pe buletinul ei după cum s-a dovedit într-o postare de pe Facebook. https://www.activenews.ro/stiri/ELEN...-DOVADA-185488 O postare a Elenei Lasconi din 26 mai 2019, în ziua alegerilor europarlamentare, o fotografie cu buletinul, în care se dă mare că a votat, este revelatoare: autocolantul cu votul din 6-7 octombrie 2018, de la Referendumul pentru Familie, lipsește cu desăvârșire. „S-a demascat”! https://www.activenews.ro/stiri/ADEV...ntrazic-192474 Citat:
|
Citat:
Din cum pui problema, imi vine în minte un Candidat care scotoceste prin gunoaie și tot ce deține el pentru a câștiga alegerile sunt CEI CINCI SACI PLINE DE RECICLABILE DE PE SPATELE LUI SI NIMIC ALTCEVA. :)))) Ești intradevar mare figura! Dăr culmea este ca 99% din alegatori te cred. Ca urmare ești pe val.:))) |
Dacă tot facem politică, hai sa vedem ce-i cu politica reală vs jocul politic internațional vs regional vs ce se face la noi.
Dar așa pe scurt, că nu are rost sa ne lungim. O luăm “băbește”,ca recapitulare și reîmprospătare pentru cei care știu și educațional pentru restul. Oricum educația politică de bază nu prea este relevantă pentru noi, că nu se face acea politică aici, dar măcar pentru o inițiere în domeniu nu strică. Hai sa luăm prima data spectrul politic referitor la cele 3 orientări politice de baza,că tot auzim că unul e de stânga de drepta sau centrist etc. STÂNGA Ei aici avem “pesede” ,vorba lui Iohannis,care este de vină pentru tot ce se întâmplă pe această planetă. Când vorbim despre spectrul de stânga,avem tot ce ține de socialism, inclusiv comunismul, marxismul și orice alte formațiuni politice care urmăresc dreptate socială, egalitatea, intervenționismul statului în cam orice de la economie și altele mai puțin constituționale ,care se întâmplă la noi:)) Ca să ieșim din ograda noastră unde PSD deși lider al stângii și continuator al PCR ,au tras țară după ei de la căderea “monarhiei” până după anul 2000 ,aproape exclusiv. Vom vedea că această stânga politică nu-i ceva trademark al comunismului sau fostelor țări comuniste. Avem în Marea Britanie Partidul Laburist (Labour Party),unul din cele mai vechi și influente partide politice din lume.Mergem mai departe în Germania unde au și ei PSD-ul lor(SPD), după care ajungem in Franța unde n-au avut bani și de D așa că au rămas doar la PS, adică partidul socialist. Deci dacă la ăștia nu-i de vină tot pesede că sunt cei mai dezvoltați din lume,atunci is de vină oamenii care au fost și sunt la noi in pesede că n-am fost capabili sa fim îndeajuns de “socialiști”.(vorbind strict de doctrină) Hai sa vedem care-i treaba cu CENTRU(politic) Ei aici avem USR-istii și alții care sunt nehotărâți. Dacă nu știi ce ești,atunci zici că ești de centru. Alte mențiuni notabile ar fi PMP ,Partidul Verde și alte câteva formațiuni de prin Suedia,Olanda,Canada și Noua Zeelandă. Aici sunt de regulă cei care for să facă politică așa dar cu compromis și vor sa se afilieze indiferent cu cine iese la putere (Stânga sau Dreapta). Însă centriștii nu vor sau nu pot de regulă să-și asume puterea. Băi noi suntem de centru,ne aruncăm la nevoie in orice direcție…. Deci dacă ești un oportunist și vrei sa parazitezi puterea pe care nu o poți atinge,alege un partid centrist.(Eu am făcut-o pentru puțin timp:)) ). (Totuși ca să facem o mica rectificare.... Majoritatea centriștilor din Romania,sunt centru-dreapta,și afiliați PPE care este cea mai mare formațiune politică din Europa.... Însă am încadrat-o mai degrabă la Dreapta decât la Centru...) Și până la urmă suntem trași pe DREAPTA Trăiască PNL-ul nu? N-a prea putut trăi săracu de pesede dar uite că au învățat până la urmă să conviețuiască de când ciolanul a devenit mai cărnos. In Dreapta avem toți liberalii,care vor să-ți dea ție libertăți și proprietare privată și să limiteze intervenția statului în treburile tale. Să lase companii cu capital privat sa cumpere, să investească sa fie pro business și toate ălea. Dar l-am avut și pe Băsescu, și încă îl mai avem,că singurul reprezentant veridic al politicii de dreapta din România,cu efecte concrete în economia țării și "iconomia" ei,prin PD și PD-L parcă,nu mai rețin că eram copil. Sau nu?....Poate unul mai specialist să mă corecteze dacă bat câmpii. Pe plan internațional avem câteva partide reprezentative pentru Dreapta. Partidul Republican din SUA, Partidul Conservator din Marea Britanie și Uniunea Crești Democrată din Germania. Totuși această Dreaptă nu este infuzată doar de Liberalism ci mai degrabă de Conservatorism. Să ne plictisim puțin înțelegând ce sunt de fapt aceste 2 curente ideologice. In primul rând Conservatorismul a apărut că o reacție la Liberalism, întrucât acesta din urmă are origini în Iluminism. Pe când primul dorește o protejare a valorilor tradiționale, și o privire sceptică la schimbarea bruscă de dragul progresului “in blind “. Dar mai bine sa aruncăm o privire generală asupra celor mai relevante partide pe plan internațional cât și factura lor. SUA,China,Marea Britanie, Germania, respectiv UE….Vom lua partidele cele mai influente din aceste țări cât și inițiative cu impact global. Să luăm cele doua partide reprezentative din State: Partidul Republican(dreapta conservatoare): -reforma fiscală din 2017,de Donald Duck,Trump pardon, prin care a redus impozitele și taxele pentru companii. -tot sub bagheta lui Duck a fost restricționat accesul imigranților și alte politici conservatoare și ziduri in jurul țării…. Partidul Democrat (stânga moderată): -Acordul de la Paris ,sub bagheta lui Obama,cu impact in limitarea creșterii temperaturii globale. -Legea “Affordable Care Act “,pe americănește,care a fost o inițiativă de a acorda acces facil la servicii medicale, preluat acest model ulterior de alte state.(Curios totuși că in state e foarte scump sa te îmbolnăvești) Deci puteți vedea diferențele singuri intre cele două orientări politice cât și impactul lor în sfera națională și implicit internațională,că vorbim de SUA. Să venim mai aproape de noi… Începem cu pesedul european din Germania,care ține steagul socialismului european sus: -acesta a dezvoltat modelul de asigurări sociale în Germania și implicit acest model a fost preluat de majoritatea țărilor europene. -Acordul Pentru Schimbările Climatice ,prin care a încurajat energia verde și sustenabilitatea. Cel puțin aici vedem similitudini cu partidul democrat din SUA. Mergem tot pe stânga la Partidul Laburist din Marea Britanie: -sub bagheta lui Tony Blair a introdus reforme sociale care i-au mai scos din sărăcie pe britanici,că săracii după atâta imperialism erau lipiți pământului. Să mai vedem încă un Partid foarte important in UE,Partidul Popular European sau PPE,care este un fel de centru-dreapta și care a adus toți imigranții in Europa,prin Acordurile de Migrație. Deci putem vedea așa câteva exemple din ce au făcut partidele majore ale lumii. Ah,sa nu uităm de bossul Boșilor Partidul Comunist Chinez care muncește pentru toată planeta,și are în plan sa unească Asia de Africa prin Europa printr-un drum.Dar ăștia se ocupă de chestii de astea infrastructura și economie globală,deci nu ne interesează,plus că sunt și comuniști…. Ah ,sa nu uităm și partidele radicale,de extremă dreapta autohtone…. N-am avea cum că numai despre ele se vorbește pe forum)) |
Citat:
Deci puterea e tocmai la ăia care nu votează sau stau în dubii sau se iau după manipulatorii de serviciu care au rolul să te convingă să nu votezi că nu are rost, toți put. În mediile usr se mobilizează să-și facă flotant, rahatul de Fritz a prelungit programul de la buletine pt asta înainte de locale iar în celelalte medii se transmite să nu vă duceți la vot că e câh, totul pute, nu are rost. La fel și cu P$D-ul ei ticăloșii mobilizează forțat oamenii îi șantajează că le taie ajutorul social, îi duce cu mașina cu oamenii primarului la secție sau nu le dă autorizații de construire și avize urbanistice sau ajutorul de înmormântare iar în celelalte medii apare câte un Mircea Badea care îți zice că nu are rost să mergi la vot. Statul acasă e mai rău decât să votezi odată și prost, că din prostie te mai trezești te deștepți la ciclul următor îi vidanjezi tot prin vot de corecție, dar nesimțirea, și împuțiciunea inactivității de a nu face nimic și a căuta cusururi nu prea mai are leac. |
Citat:
N-au tras ei nimic, țara era plină de resurse de tot felul și ei doar au sărăcit-o, distrugând ce au construit alții sau nefiind în stare să întrețină. Mai mult deși populația țării scădea, aparatul bugetar și lefurile nesimțite creșteau, deși trebuiau să fie în raport cu dinamica populației. Iar socialism nu înseamnă să te lăfăi, cum o fac împuțiții ăștia cu zeci de imobile, excursii extravagante, aroganțe financiare/ Citat:
La fel și Marea Britanie și Germania, se folosesc de imigranți pt a le accelera dreptul la cetățenie contra voturi. Citat:
Citat:
PNL-ul nu vrea să-ți dea ție libertăți, ți le ia prin Câțu la plandemie, îți taie dreptul la întrunire, la serviciu religios, la îndătinată înmormântare, îți condiționează libertatea de depllasare de un ser experimental, îți jefuiește bugetul prin achiții neconforme de măști. Citat:
Citat:
|
Uite că avem extremă dreaptă la noi,și tocmai vreau să-ți descoasem puțin acest auriu al tău să înțeleagă tot omul ce înseamnă el din punct de vedere ideologic….
Hai să enumerăm câteva curente și pe urmă vedem dacă știm ce înseamnă. Iredentism Neo legionarism Euroscepticism Unionism Populism (de dreapta logic) Anti-imigrationism Și nu în ultimul rând Naționalism,da nu de oricare,ci de trei feluri, cel puțin Revoluționar, românesc (bineînțeles) eco-nationalism și ultranaționalism. Plus cireașa de pe tort Pro-rusofilie,dar fiind în același timp anticomunist. Avem ditamai bagajul ideologic,nu glumă. Deci nu-i de mirare că au avut priză la public fiindcă au devenit o sectă politică cu idei radicale și extrem de periculoase dacă vor ajunge in poziția de a le da curs. Ei vor dori recuperarea teritoriilor românești,apoi unirea tuturor românilor, după care limitarea plecării românilor din acest teritoriu unit românesc, după care independenta energetica, economică,resurese etc, adică auto susținerea din toate punctele de vedere. Desigur aici intervine și ortodoxia ca devenind religia de stat,sau creștinismul că fiind singura opțiune viabilă. Apoi e excludere din teritoriul românesc a tuturor etniilor,mai ales minoritățile care ne-au invadat sau cel puțin o reducere din drepturi și libertăți. După care delimitarea și auto excluderea din actualul “sistem” european și probabil o colaborare mai strânsă cu Rusia. Și nu în ultimul rând o atitudine revoluționară pentru a putea fi în poziția de a implementa ideile de mai sus care ni vor putea fi niciodată impuse decât prin revoluție, lovitură de stat , război civil sau VOT Așa că dacă va doriți unele dintre aspectele de mai sus,și transformarea noastră în Coreea de Nord…. Votați Aur:)) |
Citat:
Legionarism - care ar fi legătura, cultul sfinților închisorilor pt care și recent a cerut Patriarhul României dreptul la neamestec în procedura de canonizare. În opinia ta dacă s-au făcut niște ticăloșii sovietice unora în anii 40-60, acuma să se continue pe aceeași intoxicare, damnare a memoriei și să fie bătuți a doua oară pt că așa cere ideologia. Vezi că AUR are și oameni ca Murad și alții nu e atât de exclusivist precum prezinți tu, iar la nivel de Rusia de fapt e rusofobie promovată de Simion, eu nu am auzit nicio declarație de la el sau Tarziu pro moscali, de fapt presa îi zugrăvește așa. Primele interdicții ale lui Simion în Rep Moldova au fost dictate de președinți pro-ruși Iar industrializarea, independența energetică sunt implementate și de Polonia, Ungaria șamd, ambele țări sunt tot cu profil agrar. În opinia ta să cumpărăm de pe bursă energie din străinătate cu comisioane și tarife mascate în loc să o producem la preț de producător și să o redăm populației și industriei. Tu vrei preț mai mare în virtutea unei false integrări internaționale, nici prostănacul de Geoană nu cred că ar gândi așa. Tu ești de fapt extremistul - de la extrema grosieră de manifestare a USR-ului în epoca Dragnea, ai ajuns să susții o candidatură a unui individ cu pedigree socialist care are conexiuni istorice cu spațiul sovietic și care a fost și pe la Moskva. |
Vrei să-ți mai dau încă un exemplu despre ce înseamnă "extrema dreapta" politică și cam de unde a pornit inclusiv legionarismul și sămânța lui voalată de astăzi prin acest AUR ?
NSDAP-Partidul Muncitoresc Național "Socialist" German Devenind în ce din urmă Partidul Nazist Acesta este extrema dreaptă "pură",nu va lăsați duși în eroare de acel "socialist" întrucât are legătură doar cu partea naționalistă, devenit oarecum un socialism de dreapta, orientat exclusiv spre anumite categorii sociale(doar pentru germani). Adică și Hitler voia unirea tuturor teritoriilor germane,și independența Germaniei și purificarea etnică și multe altele de le știți și voi. Cum poți să spui că Aur poate face așa ceva pașnic? Da tu crezi că i le da cineva așa de bunăvoie? Fiți cuminți măi și băgați-vă mințile în cap,nu visați la chestii care au distrus.... Așa pe foaie sună bine pentru o categorie de oameni,dar aceleiași categorie nu va ezita sa devină radicală daca cineva îi bagă în cap că trebuie să schimbăm atitudinea și abordarea problemei. Și automat aceste idei duc la conflict, violențe și chiar război... Dacă voi vreți asta, pentru un ideal stupid și cu urmări doar sortite eșecului in varianta Hitler și izolare varinta Coreea de Nord. Ne îndreptăm spre Globalism vreți nu vreți.... Izolarea nu-i o soluție Punct. Dar nu are rost să aduc în discuție nazismul întrucât toată lumea îl știe. Doar vreau sa atrag atenția asupra acestor teme din planul și direcția politică și ideologică a acestor formațiuni radicale de extremă dreaptă. Măi cel puțin socialismul oferă în teorie cel puțin egalitate tuturor indiferent de etnie, poziție socială,religie,gen sau altele diferențe. Însă aceste curente naționaliste aduc pe masă automat discriminare, rasism, conflict etnic și religios și alte forme "neonaziste". Iar pe reprezentanții acestor drepte radicale de la, noi îi văd mereu puși pe ceartă și mai degrabă ne aruncă ăștia in niște conflicte interne și externe decât un Geoană care caută soluții reale sau chiar ăștia actuali care măcar fac jocul politic cât de cât. |
Citat:
Unirea pașnică se face dacă Parlamentele de la București și Chișinău ratifică un contract de unificare administrativă și eventual se face un referendum bine pregătit cu câțiva ani de zile înainte. |
Citat:
Citat:
Extremism în gândirea mainstream media e orice nu e liberal, laxist sexual, laxist cultural, ateist, orice nu e socialist sau liberal e extremist fiindcă iese din paradigma lor de gândire. Citat:
Ce e culmea că guverne socialiste au distrus industria românească în care erau oamenii muncii, acum asistăm la un socialism fără obiectul filosofiei - omul muncii, vor dezindustrializare pe motive de încălzism global. Fabricile distruse nu au fost înlocuite de infuzie de capital din alte țări, nu la nivelul la care s-a distrus, nu în toate Unitățile Administrativ Teritoriale în care s-a tăiat și aruncat la fier vechi. Citat:
|
Citat:
În socialism am avut o forma prietenoasa, lucrativa, pașnică numita patrie, patriotism care aduna, nu risipeă poporul, îl ținea cit de cât unit. Toti participau la propășirea tarii indiferent de etnie, orientare, etc. Vorba aia am avut ministri țigani, patrioti, si f bine pregătiți profesional. Asta de la muncitori, maiștri, Ingineri.Acum? În capitalism ciclic, in forma corupta infracțională, naționalismul este VESNIC IN ISTORIE băgat pe gat de către imperialismul vestic si neocolonialism( care însă paradoxal este pe ducă prin Harakiri din lipsa de resurse energetice) Naționalismul colonial este o varianta permanenta în arsenalul lor cu aplicație în tarile amărâte, pline de gura casca umiliți și păcăliți. |
Citat:
Citat:
Deci doar socialiști și liberali, iar CDR - a lui Constantinescu a prelungit agonia și a îngropat PNȚCD-ul care după s-a spart în celelalte 2 partide mamut PSD-PNL. |
Citat:
Pai dacă începea ceva la noi cu maghiarii din Transilvania în timpul lui nea Nicu, la fel ai fi zis și despre el, prin analogie, deși tot poporul știa ca este vestitorul Păcii și prosperității în lumea a treia, Africa, Asia, chiar si asa bătut în cap si împrumutat din băncile vestice cum era Iorest, deși pari a fi un om cunoscător și instruit, alegi sa prezinți situația în felul în care o faci, strâmb. Păcatul insa iti aparține... Este treaba ta și alegerea ta. Bănuiesc ca dacă te am cunoaște personal am știi SI DE CE o faci. |
Citat:
India cu Pakistan, acelasi popor.. Coreele, oameni deosebiți de muncitori, divizați cu cruzime Urss ul făcut praf... inraiti și turbati unii cu ceilalti. Nu mai menționez punctual Asia și Africa, macelurile organizate. |
Citat:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Slobod...C5%A1evi%C4%87 Partidul Socialist Sârb (în sârbă:оцијалистичка партија Србије, СПС / Socijalistièka partija Srbije, SPS) este un partid din Serbia. Acesta a fost întemeiat în 1990 prin unirea Ligii Comuniștilor din Serbia, condusă de Slobodan Miločeviæ si a Aliantei Socialiste a Muncitorilor din Serbia, condusă de Radmila Anđelkoviæ. Deci socialismul nu e garantul păcii și prosperității, socialismul or întreține războaie prin interpuși în Africa pt resurse Franța în special dar nu numai, or face războaie directe, socialism e și în Rusia și s-au invadat Afganistanul în 1989, Georgia, Ukr șamd. Nu mai spun că Barrack Obama a distrus Siria în 2014 și Partidul Demo(no)crat are o doctrină socialistă a ajutoarelor sociale. Citat:
Da îmi place istoria și cred că avem șansa noastră de a ne ridica din locul marginal în care am fost retrogradați, dacă vom crede până la capăt în victorie. |
In primul rând,ca să-ți permiți idei de acest gen,care aprind flacăra identității, independenței și ieșirii de sub umbrela slugarismului , subjugării ,dependenței și ascultării de big brotherii de tip Mafia Boss…
Trebuie sa fi cineva, trebuie sa faci ceva și trebuie să te îndrepți undeva. Ori noi nu știm cine suntem,ce facem sau unde vrem sa ne îndreptăm. Nu poți să urlii in dreapta și stânga că toți sunt hoți și mafioți și să te duci in casă la om să-i zici că de fapt e casa ta și să-l scoți afara din casa lui. Singurul beneficiu adus de aceste voci este că au scos la fileu o minge ce părea că nu vrea sau poate să o joace nimeni. Însă nu ei o vor juca chiar dacă au îndrăznit să o ridice așa stângaci și fără talent. Totuși mingea este la vedere și reintră într-un joc deficitar, însă cu siguranță de acum va fi jucata tot mai des, și fără îndoială va aduce puncte,care in primă fază vor părea doar scăderi pentru ei, și nu neapărat un câștig pentru cei care o joacă. Însă încet,vor veni jucători talentați și capabili să pună probleme “sistemului” in mod real. Asta trebuie sa înțelegem noi.Trebuie sa se joace inteligent și strategic. Tu nu ești Imperiu sau forță în niciun domeniu să-ți permiți să arunci exaltații nici măcar la tine acasă,dapai la alții. Trebuie să dovedești. Poporul mușcă din orice îi oferi fiindcă este înfometat. Mușcă cu aceeași poftă din niște mititei pesedisti cât și dintr-un circ a la Sosoaca sau din apucăturile de samsar ideologic simioniste. Îți dai seama că “sistemul” și-a creat un electorat in ultimii ani,care era dresat într-un anumit mod și de regulă rezultatul era previzibil și cam același. Pesedeul lucra pe lângă mici și bere și cu necromanți la nevoie,PNL mai dadea un pix,o găleată și hârtie de aprins focul. Slogane clasice și afișe pe stâlpi, între stâlpi și sub stâlpi bineînțeles pentru cei morți. Însă ei n-au prevăzut un lucru…. Tocmai acest “sistem” a pregătit fără să vrea un electorat numai bun de preluat de Simion și Sosoaca,care le-au oferit varietăți ale tâmpeniei așa într-o beție ideatică sublimă. Noroc cu Geoană și CCR-ul că altfel era grav de tot…. Se aruncau cel puțin jumătate din români într-o distopie psihotică cu consecințe grave pentru noi toți. Totuși era probabil necesar să intervină boșii sa o scoată pe Diana din joc, fiindcă a devenit prea populară și impredictibilă… Nu zic că este corect, just, democratic…. Însă a fost necesar pentru securitatea țării, și a opiniei politice generale…. Un asemenea discurs dezaxat nu provoacă decât nesiguranță, confuzie, instabilitate etc… Chestii de acest gen se spun într-un anumit mod,cu un anumit scop și de fiecare dată urmărindu-se efectul lor și consecințele. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
În anii 90 stăteau oamenii cu orele la coadă să voteze, acum sunt mult mai multe secții și merge mai repede, dar oamenii nu mai au apetit electoral. Citat:
E mult mai ușor să arunci niște mici și doze de suc la o sindrofie câmpenească decât să construiești infrastructură. În multe sate primarul PSD și-a creat o mafie personală, a acaparat terenuri ale comunității și acumulează mandate în nesimțire în timp ce satul se schimbă, îmbătrânește, se depopulează. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:23:11. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.