Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Politica pe paine (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=20259)

iustin_dumitru 01.08.2025 08:12:05

Politica pe paine

Nu am rezistat nici eu tentatiei in a imi da cu parerea despre acest deprimant dar si potential ofertant subiect al zilei. Traim la apusul unei ere, generatia noua isi cauta drumul.
S-a terminat in sfarsit al 2 lea razboi mondial dupa 80 de ani, vechile aliante s-au naruit, frica de un nou razboi care a guvernat pana acum cu oarecare succes lumea nu mai functioneaza.
Generatiile afectate de razboi si de prelungirea efectelor sale in comunism au inceput sa dispara si noile generatii vor o reseteare. Vor sa incerce toate optiunile de la capat. Ca in imaginea aceea din "The Wall" , (Pink Floyd) in care la sfarsit copilul aduna caramizile zidului tocmai prabusit, si incepe in joaca ,construirea unui zid nou.
Dar oare chiar o iau ei de la zero? Oare omenirea nu a mai trecut iarasi si iarasi prin acest ciclu? Si in plus pe ce sa mai faci politica azi? Pe un "apus de lume" in care natura a fost lichidata , speranta de viata a omenirii se masoara cu ordinul zecilor de ani,pericole vin din toate partile : clima distrusa, razboiul nuclear nu mai e un tabu, inrobirea tehnologica, suprapopulatie etc.
Pana si victoria lui Trump e o recunoastere a incercarii unor noi abordari .Chiar daca mijloacele sunt rele (manipulare ,minciuna ,autoritarism) au insa si efecte benefice: iti dau puterea de a schimba ceva caci nu iti mai pasa de limite, si putere de a mobiliza oamenii intr-o directie. Vechea ordine a "politically correct" a vorbelor vagi si fara continut a cam trecut.
Un efect benefic indirect al acestor schimbari este curentul de aparare al valorilor crestine , sau chiar de promovare a lor . Dar mai este mult pana departe , deocamdata valorile crestine se limiteaza la familie , la "ce bine ca nu sunt homosexual deci sunt crestin" ,la dragostea de patria lumeasca incurajata si de Biserica de a lungul secolelor ,dar neuitand ca am fost chemati in primul rand sa fim cetateni ai Israelului ceresc, aceea e nationalitatea noastra: Imparatia cerurilor.
Dar e imbucurator ca datorita acestui curent, au aparut mici mesia gen CG , caci au aratat ca oamenii asteapta mai mult de la politica decat simpla administrare a dezastrului , astepata chiar nepermis de mult :un scop pentru viata lor dezorientata si macinata de nedreptati. De aceea politica a inceput din nou sa capteze masele ,in speranta oferirii unei solutii ideologice, la alienarea si dezorientarea care ne inconjoara.

Dar oare folosim corect aceasta oportunitate a unei noi resetari, aceasta ocazie de a aduce credinta si valorile ei in viata noastra cotidiana?
Oare ar trebui separata politica de credinta? Interdictia Bisericii asupra preotilor de a face politica, exclude oare oportunitatea care o pot avea mirenii prin politica,de a promova valorile crestine in viata societatii?
Oare merita aceste preocupari , sau sunt de un rang inferior, lumesc, si doar ne abat atentia de la adevaratele preocupari ale credintei?
Intelegerea mea este ca merita , atat cat nu devin o capcana pentru suflet, pentru ca viata lumeasca ne a fost data pentru a o infrumuseta si a ii adauga "sarea" Cuvantului lui Dumnezeu , si a arata lumina lumii. Acesta e rolul crestinului in viata :sociala ,politica,familiala si de orice fel . Pana si in pustie nu ne paraseste acest rol ,dragostea ramane in sufletul pustnicului , chiar daca nu are oameni in jur sa o arate ,si nici conexiune la net :) .

Politica e mai mult decat critica deznadajduita a ceea ce ne inconjoara , e dorinta de mai bine,incredere in Dumnezeu care guverneaaza lumea , ajutor pentru aproapele.
Si chiar de am vedea opusul la conducatorii nostrii , ca au fost ei comunisti, apoi occidentali ,poate maine nationalisti , suntem datori sa ii inconjuram cu respect si sa ne rugam pentru ei , caci resepctandu-i pe ei,Il respectam pe Dumnezeu care guverneaza lumea .
Si este si cel mai mare hint al marketingului politic ,respectarea adversarului, ne-jignirea lui,ne-folosirea adevarului partial ca inceput al minciunii, a adus cresteri spectaculoase de incredere. De fapt esti judecat si apreciat dupa cuvintele tale si e la indemana ta fie sa iti otravesti sufletul facand din politica pierzarea ta, ca orice alta patima umana, sau sa o faci un mijloc de imprastiere al iubirii si al primirii aprecierii de la ceilalti,indiferent de orientarea lor politica.
Este razboiul tau cu tine insuti ,nu cu guvernul, nu cu ceilalti.
Partidul nu te ajuta , ci doar Dumnezeu este langa tine , in ce spui si ce faci.

Iorest 01.08.2025 11:36:21

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682504)
Si este si cel mai mare hint al marketingului politic ,respectarea adversarului, ne-jignirea lui,ne-folosirea adevarului partial ca inceput al minciunii, a adus cresteri spectaculoase de incredere. De fapt esti judecat si apreciat dupa cuvintele tale si e la indemana ta fie sa iti otravesti sufletul facand din politica pierzarea ta, ca orice alta patima umana, sau sa o faci un mijloc de imprastiere al iubirii si al primirii aprecierii de la ceilalti,indiferent de orientarea lor politica.
Este razboiul tau cu tine insuti ,nu cu guvernul, nu cu ceilalti.
Partidul nu te ajuta , ci doar Dumnezeu este langa tine , in ce spui si ce faci.

Boss-ule dacă nu se furau banii și nu se făceau averi, erau și diguri, și școli, și stadioane, și păduri și cultură olimpică și biblioteci la sate.

De fapt negrija față de semenii tăi, deși ți s-a îngăduit asta prin funcția vremelnică pe care o ai arată satanism, cultură a distrugerii strategice, nu a dezvoltării.

Apoi să nu furi e politică biblică, în Biblie Iosif cel Frumos a fost administrator și a dat grâne fraților săi mincinoși care l-au vândut ca pe sclav, dacă nu ajungea un fel de prim-ministru nu puteaa face bine semenilor săi.

Atâta timp cât plătești taxe peste taxe și statul îți ia 45% direct din salariu, și 21% TVA, taxă pe rovinietă, taxă la pompă, taxă pe asigurarea mașinii, taxă pe proprietățile tale, taxă pe apa de ploaie, taxă pe profit și pe depozite - să nu ai nici infrastructura critică după 35 de ani de așazis capitalism înseamnă să fii într-un popor de tâmpiți.

Dacă tu crezi că problema sunt cuvintele dure folosite, nu nesimțirea și inadecvarea administrativă, atunci să ai frăția ta parte de administratori incompetenți sau puși pe furt.

CristianR 01.08.2025 13:35:46

Deși văd că pui problema corect, Iorest, respectiv profunda corupție care afectează societatea noastră – și nu doar de 35 de ani, ci de mult mai multă vreme –, când vine vorba de soluții eșuezi de fiecare dată, preferând să creditezi niște populiști care livrează doar vorbe, violență și ură, în loc să cauți – și ei împreună cu tine – soluții pragmatice, așa cum constat că face actualul guvern. Dacă AUR ar fi capabil de onestitate, ar aplauda și susține un premier atât de decis să se lupte cu corupția, ineficiența și risipa, în persoana lui Bolojan –*un personaj politic atât de rar, pe care cred că nici nu-l merităm.

Nu numai că îl lasă singur în fața acestei caracatițe imense care parazitează companiile de stat și sistemul bugetar – adică cel responsabil de infrastructura de care te plângi –, însă îi mai creează încă un front, abia așteptând ocazia să-l îndepărteze.

P.S. Întrebându-mă de ce ar prefera cineva AUR, în pofida tuturor argumentelor raționale care i-ar sta împotrivă, nu găsesc alt răspuns decât că acest partid răspunde mai bine frustrărilor și setei de revanșă pe care mulți le-au acumulat în sufletele lor de-a lungul vremii. E un partid profund emoțional – cultivând mai ales emoția negativă, din nefericre – și tocmai prin această caracteristică a reușit să-și dezvolte un bazin electoral atât de mare, pentru că cei care preferă rațiunea nu sunt atât de mulți.

Iorest 01.08.2025 13:49:24

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682510)
Deși văd că pui problema corect, Iorest, respectiv profunda corupție care afectează societatea noastră – și nu doar de 35 de ani, ci de mult mai multă vreme –, când vine vorba de soluții eșuezi de fiecare dată, preferând să creditezi niște populiști care livrează doar vorbe, violență și ură, în loc să cauți – și ei împreună cu tine – soluții pragmatice, așa cum constat că face actualul guvern. Dacă AUR ar fi capabil de onestitate, ar aplauda și susține un premier atât de decis să se lupte cu corupția, ineficiența și risipa, în persoana lui Bolojan –*un personaj politic atât de rar, pe care cred că nici nu-l merităm.

Nu numai că îl lasă singur în fața acestei caracatițe imense care parazitează companiile de stat și sistemul bugetar – adică cel responsabil de infrastructura de care te plângi –, însă îi mai creează încă un front, abia așteptând ocazia să-l îndepărteze.

Din câte se vede prim ministrul Bolojan a mărit povara administrativă prin deconturile sale

NESIMȚIRE GUVERNAMENTALĂ: Bolojan a luat bani de cazare de la Senat cât de încă un rucsac de fițe sau CASS-ul de la 24 de mame tinere deși are locuință de la RAAPPS.

Din ce știu când era în Bihor mima reforma administrativă - concedia de la Primăria Oradea inși care se reangajau sau transferau la primăriile din județ.

Dădea afară oameni din alte partide să angajeze camarila PNL, la fel cum face USR prin zonele unde împărățește, deci totul e o farsă.

Referitor la soluții, AUR e din nou la ajutor la inundații, fără Gigi Becali, vor reuși fără acest ins care voia să tragă sfori și practica diversiunea susținând declarativ ambele părți, nu vezi că de când Becali și-a bătut joc de Simion, Dumnezeu nu-i ajută și nici echipa de fotbal nu-i mai merge ?

CristianR 01.08.2025 13:52:06

Prefer să observ cu atenție faptele omului, în loc să mă informez de pe un site atât de partizan ca ActiveNews. Am adăugat și un P.S. la mesajul de mai sus.

Iorest 01.08.2025 13:57:18

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682510)
P.S. Întrebându-mă de ce ar prefera cineva AUR, în pofida tuturor argumentelor raționale care i-ar sta împotrivă, nu găsesc alt răspuns decât că acest partid răspunde mai bine frustrărilor și setei de revanșă pe care mulți le-au acumulat în sufletele lor de-a lungul vremii. E un partid profund emoțional – cultivând mai ales emoția negativă, din nefericre – și tocmai prin această caracteristică a reușit să-și dezvolte un bazin electoral atât de mare, pentru că cei care preferă rațiunea nu sunt atât de mulți.

Nu cred că e o explicație completă, majoritatea îi simt pe o parte din AUR-iști inclusiv Simion printre oameni, aproape de oameni, atenți la localitățile neglijate de la centru.

https://www.facebook.com/george.simi.../?locale=ro_RO

iustin_dumitru 01.08.2025 14:48:55

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682507)
Boss-ule dacă nu se furau banii și nu se făceau averi, erau și diguri, și școli, și stadioane, și păduri și cultură olimpică și biblioteci la sate.

De fapt negrija față de semenii tăi, deși ți s-a îngăduit asta prin funcția vremelnică pe care o ai arată satanism, cultură a distrugerii strategice, nu a dezvoltării.

Apoi să nu furi e politică biblică, în Biblie Iosif cel Frumos a fost administrator și a dat grâne fraților săi mincinoși care l-au vândut ca pe sclav, dacă nu ajungea un fel de prim-ministru nu puteaa face bine semenilor săi.

Dacă tu crezi că problema sunt cuvintele dure folosite, nu nesimțirea și inadecvarea administrativă, atunci să ai frăția ta parte de administratori incompetenți sau puși pe furt.

E clar ca s-a furat , nu doar la noi ci in toata lumea occidentala ,doar ca acolo o fac mai cu masca,sub titlul sponzorizarilor influentei etc.
Si la fel de mult se fura si s-a furat si in Rusia si Romania comunista si in Romania legionara .Macar in lumea comunista era invers,fura poporul de nevoie, vezi reteaua de spagi, iar conducatorii poate erau cinstiti.
Nu stiu in China si Corea de Nord cum functioneaza autocratia, dar se pare ca asta e pretul libertatii , sa accepti ca ,conducatorii mai fura, dar ca sunt printre ei si bine intentionati, nu ii poti jigni in corpore pe toti.
Iar a presupune ca daca vine AUR nu se mai fura, ramane de dovedit.
Nu am vazut preocupari speciale pentru combaterea furtului,doar se presupune ca in numele dragostei de tara , cei din varf nu ar putea iar fura.
Da,deocamdata e o mireasa alba si neprihanita caci nu a fost dovedita ca hoata, dar ii cam curg balele de furie la adresa hotilor si ticalosilor , si asta o face cam urata.
Caci cine judeca cu aceiasi masura va fi judecat.
Si toate posibilele masuri bune care le vor lua, vor fi judecate la fel, fara dovezi: ca hotii,talharii etc

Nu e asta calea,desi AUR nu a furat inca, pentru ca cine sufera de un mic pacat ,si anume ura si minciuna, sufera si de restul.
Si o sa si-o ia si ei asa cum a fost lungul sir CDR,PNTCD, DA,PSD,PNL(putin mai rezervat uneori), USR toti exponenti ai urii intrun fel sau altul la un moment dat ,pe care viata i-a pedepsit si i-a pus sa lucreze impreuna.
Macar astia au invatat la final sa colaboreze,cand deja au nimicit cu totul tara asta , dar noroc cu uniunea europeana ca am progresat totusi trasi de urechi in acest timp.

Si apoi te ar ajuta pe tine personal sa ai analize mult mai lucide daca te ai detasa putin de o anumita parte si ai fi mai obiectiv, daca tot iti place domeniul politic asa mult.
In loc sa vorbesti de raul care stim toti ca sa facut, ar fi interesant sa vorbesti de lucruri pozitive ,cum e aceea participare la inundatii,si ai ajuta mult mai mult AUR asa.
Asa ,nu faci decat sa indepartezi potentialii viitori sustinatori , care stiu din trecut ca limbajul urii nu a dus nicaieri. Eu sunt convins ca aceasta cale e castigatoare,asa cum a facut din Nicusor Dan dintr-un loser,in doar 2 saptamani ,un om general acceptat,doar pentru simplu fapt ca a avut bun simt.

Critica frate cat vrei ,dar nu mai jigni, ce te costa? Chiar nu tii de loc la imaginea ta?
Cuvinte ca tampiti si ticalosi vor atarna greu la Judecata , si o sa dai tot AUR -ul si toata Romania atunci pe o singura mana intinsa,si nu o sa aiba cine sa ti-o offere.
Lasa-i incolo ca se descurca ei , ai grija doar de cum vorbesti aici si acum, e cel mai util lucru in favoarea AUR si a nemuririi tale.

iustin_dumitru 01.08.2025 15:02:34

Cat despre mine sunt cu guvernul si nu sunt , ca se cam grabeste cu anumite masuri, desi e clar ca suntem pe margine prapastiei si trebuie masuri urgente. (practic ma auto-protejez pentru viitoare deziluzii)
Nu sunt cu AUR si totusi sunt,pentru ca imi place lupta lor pentru valori.
Nimeni nu imi poate rapi obiectivitatea si dreptatea , ca am grija sa judec pe fiecare dupa faptele lor raportate la adevar,iar nu dupa opiniile mele. Iar criteriile generale le-am enuntat: colaborarea ,obiectivitate, respect fata de adversari,sa fii in slujba oamenilor. Impotriva acestor valori nici un partid nu le resping, doar ca aplica doar partial ,unele din ele ,aceasta e problema lor. si se destrabaleaza cu viciul urii si al adevarului partial (minciunii)

Iorest 01.08.2025 15:37:28

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682516)
Macar astia au invatat la final sa colaboreze,cand deja au nimicit cu totul tara asta , dar noroc cu uniunea europeana ca am progresat totusi trasi de urechi in acest timp.

La câte resurse are țara asta, ar fi progresat și fără UE, doar că nu s-a dorit, cum ziceam au preferat să fure pt familia lor și să distrugă strategic alături de asasinii economici domeniile cheie ale statului, iar pe oameni să-i lase ai nimănui.

Citat:

Si apoi te ar ajuta pe tine personal sa ai analize mult mai lucide daca te ai detasa putin de o anumita parte si ai fi mai obiectiv, daca tot iti place domeniul politic asa mult.

Politica pentru unii e destin, e talantul administratorului, al chivernisitorului, al iconomului:

42. Și a zis Domnul: Cine este iconomul credincios și înțelept pe care stăpânul îl va pune peste slugile sale, ca să le dea, la vreme, partea lor de grâu?
43. Fericită este sluga aceea pe care, venind stăpânul, o va găsi făcând așa.
44. Adevărat vă spun că o va pune peste toate avuțiile sale.

Apropo de populism, administratorul cel înțelept care a ajutat oamenii, ar fi fost populist în limbajul bruxelizat:

Cap. 16
1. Și zicea și către ucenicii Săi: Era un om bogat care avea un iconom și acesta a fost pârât lui că-i risipește avuțiile.
2. Și chemându-l, i-a zis: Ce este aceasta ce aud despre tine? Dă-mi socoteala de iconomia ta, căci nu mai poți să fii iconom.
3. Iar iconomul a zis în sine: Ce voi face că stăpânul meu ia iconomia de la mine? Să sap, nu pot; să cerșesc, mi-e rușine.
4. Știu ce voi face, ca să mă primească în casele lor, când voi fi scos din iconomie.
6. Iar el a zis: O sută de măsuri de untdelemn. Iconomul i-a zis: Ia-ți zapisul și, șezând, scrie degrabă cincizeci.
7. După aceea a zis altuia: Dar tu, cât ești dator? El i-a spus: O sută de măsuri de grâu. Zis-a iconomul: Ia-ți zapisul și scrie optzeci.
8. Și a lăudat stăpânul pe iconomul cel nedrept, căci a lucrat înțelepțește. Căci fiii veacului acestuia sunt mai înțelepți în neamul lor decât fiii luminii.

Cum ar face iconomul actual bruxelolatru- ar mări povara pe spatele oamenilor, ca să arate că e un cățel veros în a-și distruge poporul și a-l jugăni cu juguri greu de purtat, cum a făcut câinele de băsescu care a chinuit românii în criza din 2009 mai mult decât i-au cerut stăpânii, ca să simtă că e criză, ca un pirat nenorocit

Citat:

Critica frate cat vrei ,dar nu mai jigni, ce te costa? Chiar nu tii de loc la imaginea ta?
Cuvinte ca tampiti si ticalosi vor atarna greu la Judecata , si o sa dai tot AUR -ul si toata Romania atunci pe o singura mana intinsa,si nu o sa aiba cine sa ti-o offere.
Lasa-i incolo ca se descurca ei , ai grija doar de cum vorbesti aici si acum, e cel mai util lucru in favoarea AUR si a nemuririi tale.

Eu sunt ferm convins că milioane bune din poporul român sunt un popor de tâmpiți cum a zis și Petre Țuțea, e adevărat că nu-l consider pe cozia sau alți frați de aici ca fiind printre cei tâmpiți, dar vulgul, masele care cred g4media, sunt ca un șuvoi care nu se va curăți decât după ce administratorii ticăloși le vor distruge averile, sănătatea, proprietatea privată, liniștea, abia atunci se vor trezi, cam prea târziu.

De multe ori cred că Dumnezeu ne-a dat pirați nenorociți și vătafi samavolnici tocmai pentru a-i pedepsi pe cei ignoranți, snobi, ticăloși, escroci, escrocii din vârful piramidei îi toacă pe cei de mai jos, mi-e milă doar de văduvele cinstite, de familiile sărace și oamenii curați sufletește care au nimerit la mijloc.

CristianR 01.08.2025 15:37:50

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682514)
Nu cred că e o explicație completă, majoritatea îi simt pe o parte din AUR-iști inclusiv Simion printre oameni, aproape de oameni, atenți la localitățile neglijate de la centru.

https://www.facebook.com/george.simi.../?locale=ro_RO

Deși sunt cu totul de acord că explicația mea n-are cum să fie completă – realitatea este mai complexă și nuanțată –, clipul pe care m-ai invitat să-l văd nu face decât să o confirme: Simion creează și întreține emoțiile negative, exploatând necazurile oamenilor. Probabil ăsta este motivul pentru care nu ratează astfel de ocazii, pentru că ele reprezintă o oportunitate extraordinară nu atât de a oferi ajutor, cât de a-și înmulți adepții. Îmi pare tare rău să văd că, în loc să le aducă alinare, caută doar să-i învenineze pe bieții sinistrați, sporind vrajba dintre noi – fie români, fie moldoveni ori ucraineni –, deși la slujbele la care va fi participat trebuie că a auzit că Biserica se roagă împotriva acesteia, respectiv pentru pace și unitate. Acea unitate care ar fi centrală în chiar denumirea propriului partid.

Iorest 01.08.2025 15:40:35

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682519)
Deși sunt cu totul de acord că explicația mea n-are cum să fie completă – realitatea este mai complexă și nuanțată –, clipul pe care m-ai invitat să-l văd nu face decât să o confirme: Simion creează și întreține emoțiile negative, exploatând necazurile oamenilor. Probabil ăsta este motivul pentru care nu ratează astfel de ocazii, pentru că ele reprezintă o oportunitate extraordinară nu atât de a oferi ajutor, cât de a-și înmulți adepții. Îmi pare tare rău să văd că, în loc să le aducă alinare, caută doar să-i învenineze pe bieții sinistrați, sporind vrajba dintre noi – fie români, fie moldoveni ori ucraineni –, deși la slujbele la care va fi participat trebuie că a auzit că Biserica se roagă împotriva acesteia, respectiv pentru pace și unitate. Acea unitate care ar fi centrală în chiar denumirea propriului partid.

Da, eu cred că Simion are o tehnologie secretă haarp cu care provoacă inundații ca apoi să apară ca un pompier salvator la cizmă de gumă și cu cazmaua în mână, murdar de transpirație și noroi, lucru care generază un puternic impact emoțional telespectatorilor.

CristianR 01.08.2025 15:52:17

Atunci când vrei să ajuți creștinește, o faci discret.

Iorest 01.08.2025 15:57:15

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682521)
Atunci când vrei să ajuți creștinește, o faci discret.

Mda, dar dacă nu ajuta ar fi zis româniatv și alți ticăloși că e la șpriț în Cipru în timp ce românii scot nămolul, mutând convenabil atenția de la vina guvernanților către culpabilizarea lui Simion și AUR-ului care e vinovat în tot și în toate, fără să fie la guvernare.

Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel
Cap. 6
14. Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!

Apropo și când gigi ajuta era bine dacă scopul mediatizării era să inspire pe alții să facă mai mult, expresia Binele De Știut e de la Trinitas tv, așa și Biserica spune când face darea de seamă unde s-ar fi dus sumele strânse.

CristianR 01.08.2025 16:08:43

Biserica nu face bine5pe persoană fizică, practic cei mulți care contribuie rămân anonomi. În ce-l privește pe Becali... pare că i-ar fi fost maestru lui Simion.

Cât despre citatul pe care l-ai dat... ți se pare că lumea e răstignită pentru Simion și viceversa? Nu e cam forțată asemănarea cu Sf. Pavel?

Iorest 02.08.2025 00:27:48

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682523)
Biserica nu face bine5pe persoană fizică, practic cei mulți care contribuie rămân anonomi. În ce-l privește pe Becali... pare că i-ar fi fost maestru lui Simion.

Nu e adevărat, nu rămân tot timpul anonimi, de multe ori auzeam cum se mulțumește unor familii și nu e laudă treaba asta.
Dacă stai să o gândești realist e nevoie de modele și în fapte bune.

Simion a reușit în politică mai mult decât va reuși gigi și Becali și-a arogat niște merite nerușinate și neavenite raportat la creșterea fenomenului politic AUR, dar și Becali dacă spunea anumite fapte bune făcute de-a lungul timpului cu mult înainte să intre în politică ca să inspire pe alții nu greșea.

Adică să nu spunem răul că deranjăm, să nu spunem nici binele care se face de către alții că ne căutăm slavă străină lăudând pe alții, dar ce să facem, mâine o să zicem că și Apostolul Pavel se lăuda când descria chinurile prin care trece.

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682523)
Cât despre citatul pe care l-ai dat... ți se pare că lumea e răstignită pentru Simion și viceversa? Nu e cam forțată asemănarea cu Sf. Pavel?

Este vorba de jertfa care se face stând prin caniculă, cu picioarele în nămol cu mirosuri pestilențiale de la leșurile de animale măturate de viitură, dacă era așa simplu cum descrii dumneata erau toți acolo la lopată, dar până și asta e greu.

Până la urmă el ajută aproapele, iar guvernul aruncă în bătaie de joc 6.000 de euro pt o casă distrusă, îți dau eu 6.000 de euro dacă-ți distruge o viitură casa, o faci la loc ca înainte chiar și casă la sat ?

Au râs de locuințele lui Simion * nu case, la 35.000 de euro ca să facă ei și mai rău ?

Iorest 02.08.2025 00:50:25

Citat:

Si o sa si-o ia si ei asa cum a fost lungul sir CDR,PNTCD, DA,PSD,PNL(putin mai rezervat uneori), USR toti exponenti ai urii intrun fel sau altul la un moment dat ,pe care viata i-a pedepsit si i-a pus sa lucreze impreuna.

Toate țările au progresat și Georgia și țări foste iugoslave, oriunde te uiți, dacă nu era Uniunea Europeană poate s-ar fi vândut altfel resursele de petrol, zăcăminte, etc, asta de ce nu o iei în calcul.

Citat:

Politica te afectează mai mult decât crezi, din cauza politicii nu ai școli, spitale, infrastructură feroviară, n-o să le construiască omul simplu cu lopata, sunt chestii de Mega structură pe care le poate face doar statul, dacă nu are niște oameni puși pe jaf în vârful piramidei.

Citat:

In loc sa vorbesti de raul care stim toti ca sa facut, ar fi interesant sa vorbesti de lucruri pozitive ,cum e aceea participare la inundatii,si ai ajuta mult mai mult AUR asa.

Eu nu cred că ajut sau dăunez AUR, nu vezi că forumul nu e foarte citit.

Citat:

Asa ,nu faci decat sa indepartezi potentialii viitori sustinatori , care stiu din trecut ca limbajul urii nu a dus nicaieri. Eu sunt convins ca aceasta cale e castigatoare,asa cum a facut din Nicusor Dan dintr-un loser,in doar 2 saptamani ,un om general acceptat,doar pentru simplu fapt ca a avut bun simt.

Nicușor Dan e un candidat de laborator al serviciilor, a apărut din eprubeta politică soroșistă la fel ca Macovei, Clotilde, Fritz, Coleban și alții.
Cum bine a analizat Virgiliu Gheorghe dintre toți olimpicii pe care i-a avut România în anii 70-2000 doar cârlionț a avut la dispoziție fonduri și presă de tip G4 Media, Hotnews, Libertatea,B1 care să-i cânte în strună la început când era cu USB, USR etc.

După cum vezi obsesia Mesianismului o au useriștii că ei salvează cică.

Citat:

Ce treabă are imaginea mea, țara se prăbușește suntem în colaps demografic, invadați de toate lăcustele din afară și noi o mai ardem cu stilistica exprimării.
Suntem ca la medicina de dezastre unde nu mai știi cum să te împarți ca să prioritizezi urgența mai mare.

Citat:

Până la urmă treaba cu popor de tîmpiți e o expresie briliantă a lui Petre Țuțea, de un realism care surprinde perfect cum românii și-au votat mereu călăii, i-au pupat, i-au adulat, încă există imbecili și aici pe forum care cred că traian băsescu a fost cel mai bun președinte al României.

Și el era doar un tîlhar impus cu forța de bruxelles contrar voinței populare a milioane de români care l-au demis la referendum.

cozia 02.08.2025 10:52:49

Iorest,
Eu unul ce vreu de la tine este sa incerci daca poti sa accepti realitatea ca alaturi de toti cei pe care i-ai listat se afla si Simion. Georgescu in schimb este dintr-un alt "film", alta gasca, cu alt scenariu similar dar nu identic ( in afara de TELUL FINAL indicat de STAPANII BANILOR) pe care toti il au absolut identic.( toate drumurile duc la ROMA):

"Nicușor Dan e un candidat de laborator al serviciilor, a apărut din eprubeta politică soroșistă la fel ca Macovei, Clotilde, Fritz, Coleban și alții."

In loc de ...altii ...te rog sa-l pui pe Simion unde deja am stabilit ca face parte din acelasi manunchi de candidati insa cu un narativ ales de el mai diferit.
De acord? :))

Iorest 02.08.2025 20:09:10

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 682527)
Iorest,
Eu unul ce vreu de la tine este sa incerci daca poti sa accepti realitatea ca alaturi de toti cei pe care i-ai listat se afla si Simion. Georgescu in schimb este dintr-un alt "film", alta gasca, cu alt scenariu similar dar nu identic ( in afara de TELUL FINAL indicat de STAPANII BANILOR) pe care toti il au absolut identic.( toate drumurile duc la ROMA):

"Nicușor Dan e un candidat de laborator al serviciilor, a apărut din eprubeta politică soroșistă la fel ca Macovei, Clotilde, Fritz, Coleban și alții."

In loc de ...altii ...te rog sa-l pui pe Simion unde deja am stabilit ca face parte din acelasi manunchi de candidati insa cu un narativ ales de el mai diferit.
De acord? :))

E fals ce zici, pentru că Simion abia și-a strâns semnăturile în 2019 la europarlamentare, și-a vândut apartamentul din Dristor ca să meargă prin țară, să organizeze evenimente, concerte, unde a strâns semnături de la public.

Șordan din primul an în politică avea semnături deși era un fel de reclamagiu pe spațiul public, pe Simion îl cunoșteau mulți de la Roșia Montana, Acțiunea 2012, Noii Golani, protestele anti-Băsescu în 2009, excursiile din Basarabia când a dus mii de oameni din România peste Prut ca să vadă RM, marșurile de centenar prin țară în 2018 când s-a deplasat cu zeci de mii de oameni în fiecare punct cardinal al țării, unele proteste.
Simion abia a strânse semănturile și a luat în jur de 100k voturi la prima participare.

Nicușor Dan a avut din prima zi de implicare politică, toată susținerea și mediatizarea agresivă a celor mai ticăloase oficine de presă digi, hoitnews, libertatea, bot, b1, sabin orcan apoi g4 după ce s-a fondat, deci ăsta era pupat non-stop, a ajuns la 9% cu USR fără niciun efort de deplasare prin țară, doar pt că i-au făcut punte oamenii din sistem.

AUR era bruiat mediatic, era ordin să nu se scrie despre ei ca să nu-i cunoască lumea, să nu devină curioasă și să nu-i crească prin mediatizare negativă, doar bot făcea spume pe internet.

Cred că nimeni nu a avut în politică culoarele lui cîrlionț.

Iorest 03.08.2025 22:07:57

Interesantă și opinia lui Makaveli.

https://www.youtube.com/watch?v=Zl0ulQ1bgxM

iustin_dumitru 03.08.2025 23:16:45

Citat:

Ce treabă are imaginea mea, țara se prăbușește suntem în colaps demografic, invadați de toate lăcustele din afară și noi o mai ardem cu stilistica exprimării.
Suntem ca la medicina de dezastre unde nu mai știi cum să te împarți ca să prioritizezi urgența mai mare.
Chiar daca tara e in dezastru, este tocmai pentru ca nu s-a comunicat.S-a preferat semi-adevarul.
Este in dezastru doar partea bugetara , nu si cea economica, datorita "haiduciei" psd ,care a dat bani la sarmani,indatorandu-ne pe noi,pe restul.
Nu a fost cinstit sa ascunda viitoarele consecinte,chiar si asupra celor care le-au dat bani care nu ii aveau,si care s-au dus prin inflatie, dar in schimb au castigat alegeri dupa alegeri.
Iar AUR incepe sa procedeze la fel acum. In loc de o analiza cu buna si rele , prefera sa demonizeze pe toti la gramada, in loc sa spuna ce ar face in aceasta situatie.
Deci in loc de un dialog rational,avem unul pasional de genul 'ba pe-a mati".
Fiecare critica ,fiecare ataca , dar nimeni nu analizeaza situatia la rece, in afara de PNL si USR, dar din pacate nici ei nu fac apel la puterea formidabila (vezi AUR) care le-ar da-o comunicarea cu poporul a situatiei reale, a variantelor, ce se intampla in fiecare .As face un fel de referendum electronic rapid pe temele principale de actiune si doar asa as actiona. Fara popor ,fara dialog,nu faci nimic.

Astfel avem unii pragmatici care vor sa rezolve cu mijloace rationale o situatie imposibila , si altii care nu vor sa rezolve situatia ci sa profite de ea ,ca sa lase iluzia ca daca ar fi ei,lucrurile se schimba ca prin miracol.
Dar astfel de miracole nu exista in afara de cel care l-am tot repetat :colaborarea,respectul, dialogul cu oamenii. Daca cineva s-a sculat vreodata din rahat,vreun popor, numai asa s-a facut.
Dumnezeu a lasat doar aceasta cale pentru convieturiea oamenilor, orice alta cale, a criticii fara solutii , sau a gasirii solutilor de unu singur ,crezandu-te mesia, e impotriva lui Dumnezeu, si sfarseste prin a fi impotriva oamenilor , si respinsa de acestia.

iustin_dumitru 03.08.2025 23:27:20

Nu cred ca Nicusor Dan a fost promovat de sistem, ci invers, ca s-au ascuns in spatele lui.
Pentru ca efectiv eram intr-o criza de credibilitate profunda a orcui, si bunul sau simt si modestia au fermecat oamenii.Or fi 40 % care il injura , dar majoritatea il respecta totusi, chiar daca nu au asa mare incredere si in dinamismul si puterea lui.
Si doar destui din sistem au sustinut si AUR,ca sunt destui si acolo cu idealuri patriotarde, doar ca majoritatea din sistem si au dat seama ca e o aventura.
Daca era Petrisor Peiu sau Tarziu sau altul mai rational , cred ca iesea,pentru ca era mai previzibil,si se gandea ca vin si ei cu un suflu nou, arata ce pot,si se duc si ei la lista partidelor-promisiune, care nu au confirmat.
Romania idioata asa cum o numesc unii doar pentru ca nu se incadreaza pe calapodul lor, e totusi o romanie a bunului simt , nu iubeste hotii , dar nici demagogia ,e o Romanie care tanjeste dupa echilibru si regasire si normalitate.

Iorest 03.08.2025 23:36:14

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682534)
Chiar daca tara e in dezastru, este tocmai pentru ca nu s-a comunicat.S-a preferat semi-adevarul.
Este in dezastru doar partea bugetara , nu si cea economica, datorita "haiduciei" psd ,care a dat bani la sarmani,indatorandu-ne pe noi,pe restul.

Ciolacu a făcut doar gargară, nu cred că a dat la sărmani ci la anumiți protejați din camarila personală, nici măcar județul Buzău care l-a propulsat în politica mare nu a beneficiat de cine știe ce îmbunătățiri.

Citat:

Iar AUR incepe sa procedeze la fel acum. In loc de o analiza cu buna si rele , prefera sa demonizeze pe toti la gramada, in loc sa spuna ce ar face in aceasta situatie.
Deci in loc de un dialog rational,avem unul pasional de genul 'ba pe-a mati".

Prietene una dintre puținele arme ale opoziției e critica și protestul, apropo nici acum în al doisprezecelea ceas nu se face un raport cu dezastrul de mediu de acolo către comisiile de la UE ?
Adică dai bani pe înarmare, migranți, Ucraina, guvernul parazitar din Republica Moldova dar aici nu te îngrijești, câte fonduri au atras USR-PNL-UDMR-PSD pt prevenirea calamităților, inundații, alunecări de teren ?

Tu nu vezi că nici măcar UDMR care e veșnic la putere nu a fortificat preventiv, zona salinei Praid împotriva semnalelor de dezastru natural care erau de mult, nu vezi că și în HAR-KOV s-a prăbușit o școală veche peste oameni ?

https://stirileprotv.ro/stiri/actual...aramaturi.html

Bă n-a fost neam de român la conducerea acolo în ultimii 35 de ani, dar sistemul tot ticăloșit e.

Citat:

Fiecare critica ,fiecare ataca , dar nimeni nu analizeaza situatia la rece, in afara de PNL si USR, dar din pacate nici ei nu fac apel la puterea formidabila (vezi AUR) care le-ar da-o comunicarea cu poporul a situatiei reale, a variantelor, ce se intampla in fiecare .As face un fel de referendum electronic rapid pe temele principale de actiune si doar asa as actiona. Fara popor ,fara dialog,nu faci nimic.

Tu nu înțelegi că USR-PNL nu au nicio treabă cu poporul, ei primesc la plic niște planuri de urmat din afară în care masele de jos, știrbii, precariatul, trebuie muls și împovărat cu munci și taxe.

Nu își trag puterea din votul poporului, ci din securisme, justiție dirijată împotriva adversarilor politici, manipularea-îndobitocirea populației cu mercenari media, dispreț elitist, jocuri de imagine pe bani mulți, măsluiri electorale - cazul din sectorul 1 cu Clotilde, cazul de la prezidențiale, anularea și repetarea alegerilor până iese cine trebuie.

Citat:

Dumnezeu a lasat doar aceasta cale pentru convieturiea oamenilor, orice alta cale, a criticii fara solutii , sau a gasirii solutilor de unu singur ,crezandu-te mesia, e impotriva lui Dumnezeu, si sfarseste prin a fi impotriva oamenilor , si respinsa de acestia.
De ce tot o arunci pe asta cu mesia, a zis și C.G. că e treaba statului și nu face treaba statului acolo, de altfel singurii care s-au făcut pe ei salvatori, sau au complexul MESIANISMULUI sunt useriștii cu uniunea care salvează.

Tot mesteci sloganele sistemului cu mesia-C.G, AUR doar critică, lipsa soluțiilor, dar nu prezinți nicio soluție a USR-PNL, niciun fond de consolidare sau jalon PNRR pt prevenirea efectelor inundațiilor și a altor dezastre naturale.
Ghinea de la USR via Macovei ar fi negociat jaloanele PNRR.

Au fost și la guvernare și plâng pe la UE de grija unor cauze străine, numai de grija românilor cărora trebuie să le asigure condiții mai bune nu le pasă.

Nu vezi că Nicușor a făcut campanie de imagine la ce a mai rămas din salina Praid, dar nu au făcut nimic acolo de câteva luni de zile ?

iustin_dumitru 04.08.2025 01:03:05

Guvernul asta face si el ce poate.
Tu iei un sir de fapte de baza ,care in opinia ta sunt indubitabie,de la sine intelese,nu mai conteaza argumentarea lor, si le aduci ca argumente pentru a justifica rautatea lor,si a iti justifica astfel credinta.

Daca in torentul acesta de acuze , le ai lua pe rand si ai fi dispus sa dezbati pe ele , ai intelege ca sunt si ei oameni , ca si cei care ii sustii , ca au facut diferite fapte mai bune sau mai rele , si ca incearca sa indrepte un dezastru la care au contribuit si ei ,prin lipsa ideilor.
Eu le as da credit ca macar acum s-au luminat, si nu mai pleaca urechea la demagogia psd sau de oricare alta natura.
Suveransimul are si paartea buna ca ne a invatat sa gandim cu mintea noastra , sa nu luam de a gata ce ne vine. Dar la analiza si solutii sunteti praf.
Daca suveranismul s-ar combina cu rationalismul ar fi dinamita.
Doar insirand credinte personale, fara ascultarea opiniei celorlalti .fara cercetarea adevarului,luandu-le toate ca tabu si adevar ultim, nu te face decat sa traiesti in bula unei ideologii ,nu iti da libertatea gandirii critice.
Dezbat o fraza de a ta ca sa iti arat ca lcuruile nu sunt mereu albe sau negre ,desi tu oricand poti sa emiti 100 altele asemanatoare intre timp

Citat:

Adică dai bani pe înarmare, migranți, Ucraina, guvernul parazitar din Republica Moldova dar aici nu te îngrijești, câte fonduri au atras USR-PNL-UDMR-PSD pt prevenirea calamităților, inundații, alunecări de teren ?
-Dai bani ca iti e frica de Rusia >> La 70% le e frica. Mie personal nu imi e ,i-as considera prieteni cu o mana si cu cealalta as sta pe tragaci, Si la fel ar face si Simion ca isi iubeste tara
-Ucraina- cat de insensibil poti fi sa nu iti pase de niste oameni atacati pe nedrept? Macar ii ajuti daca nu poti lupta cu ei. Daca ti se intampla tie?
-migranti -iti place sa comanzi la curierat ,sa cumperi de la profi?Da?Surpirza, nu au personal, romanii nu se inghesuie.Ei fac munci grele in vest,iar la noi fac altii mai amarati
-Moldova- Pai parca erau fratii nostri? Sunt doar cand vrea AUR sau mereu?Politicienii de pana acum au fost intelepti psd etc, si au mentinut spiritul national acolo de zeci de ani,in momente grele ,si Simion a luat lauri ca mare opozant in Moldova cand era vreo guvernare pro-rusa, pentru care astia hulitii muncisera ,sa nu pierdem de tot contactul cu ei.
-fonduri pentru prevenirea calamitatii- indiguirea e o problema complexa,nu poti stii unde crapa ,unde sa investesti. Te prinde in momente in care nu sunt bani. Daca esti asa critic spune ce ar fi facut AUR nu ce ipotetic ar fi trebuit sa faca altii.

Iorest 04.08.2025 08:57:04

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682538)
luam de a gata ce ne vine. Dar la analiza si solutii sunteti praf.
Daca suveranismul s-ar combina cu rationalismul ar fi dinamita.
Doar insirand credinte personale, fara ascultarea opiniei celorlalti .fara cercetarea adevarului,luandu-le toate ca tabu si adevar ultim, nu te face decat sa traiesti in bula unei ideologii ,nu iti da libertatea gandirii critice.

Și care sunt soluțiile 6.000 de euro despăgubire ? Asigurarea unor case pe care nu ți le asigură nimeni sau ți le asigură la niște sume care ajung să coste mai mult decât casa în x ani ?
Văd ce punctaje s-au dat de către propagandiștii sistemului, oamenii sunt de vină că i-a luat viitura, indiferent că avem inundații cam în fiecare an și nu se face nimic pt prevenție.

Singurul care nu are soluții ești tu văd că reiei punctajul că opoziția în general nu doar AUR nu are soluții, asta e o minciună menită să țină departe de putere pe oricine.

Arată tu câte investiții s-au făcut de către guverne din 2007 de când s-a aderat la UE pt prevenire efecte severe inundații, secetă, alunecări de teren, bani se puteau lua sau negocia.

Citat:

-Dai bani ca iti e frica de Rusia >> La 70% le e frica. Mie personal nu imi e ,i-as considera prieteni cu o mana si cu cealalta as sta pe tragaci, Si la fel ar face si Simion ca isi iubeste tara
-Ucraina- cat de insensibil poti fi sa nu iti pase de niste oameni atacati pe nedrept? Macar ii ajuti daca nu poti lupta cu ei. Daca ti se intampla tie?

Tu nu vezi că Ucraina nu respectă drepturile minorităților, cât de insensibil și nesimțit poți să fii tu să încurajezi îndatorarea excesivă ca să susții o putere care te scoate din istorie, te asimilează forțat, șterge rădăcinile românești ale unor orașe și comunități ?

Nu vezi că și Bisericile sunt preluate cu forța brută acolo ?

Toate sistemele patriot distruse sunt pierderi și toată tehnica aia putea apăra România, după ce se distruge se reiau din nou alte și alte cheltuieli până la faliment.

Citat:

migranti -iti place sa comanzi la curierat ,sa cumperi de la profi?Da?Surpirza, nu au personal, romanii nu se inghesuie.Ei fac munci grele in vest,iar la noi fac altii mai amarati

Nu nu comand deloc de la curierat că nu sunt cretin și nesimțit să nu mă deplasez maxim 1 km și să-mi iau ce-mi convine.
Mi se pare cel mai inutil lucru curieratul pe bicicletă, fiindcă mergea bine treaba cu livrările până să apară, iar mulți dintre curieri merg agresiv, trec pe roșu, unii nu știu regulile de circulație, nici măcar semnul cedează și sar în fața mașinilor sau deranjează pietoni că merg și pe trotuar de multe ori cu viteză.

Citat:

-Moldova- Pai parca erau fratii nostri? Sunt doar cand vrea AUR sau mereu?Politicienii de pana acum au fost intelepti psd etc, si au mentinut spiritul national acolo de zeci de ani,in momente grele ,si Simion a luat lauri ca mare opozant in Moldova cand era vreo guvernare pro-rusa, pentru care astia hulitii muncisera ,sa nu pierdem de tot contactul cu ei.

Nicio țară cu guvernanți responsabili nu dă bani fără să urmărească trasabilitatea lor, vezi că acolo se aruncă miliarde de euro nerambursabili, care puteau fi pentru dezvoltarea României și se scurg în buzunarele unor baroni politici care sunt la butoane acolo.

Mulți bani pleacă fără justificare, e altceva ce face Ungaria care construiește cu firme ungurești și-și reia investiția din profit și deconturi, sau Austria care cu Strabag și PORR reia mare parte din bani înapoi.

Citat:

-fonduri pentru prevenirea calamitatii- indiguirea e o problema complexa,nu poti stii unde crapa ,unde sa investesti. Te prinde in momente in care nu sunt bani. Daca esti asa critic spune ce ar fi facut AUR nu ce ipotetic ar fi trebuit sa faca altii.

Ba da poți știi unde crapă, unde s-au mai petrecut inundații la Galați au fost de vreo 3x inundații în același loc, unde sunt baraje vechi care stau să crape, unde e exploatare masivă a lemnului, ba și fonduri pt secetă, irigații trebuie să fie.

Doar că guvernanții nu merg cu problemele României în afară să scoată cât mai mulți bani, în 18 ani de UE, cât s-a construit din infrastructura critică necesară ?

cozia 04.08.2025 12:05:50

Citat:

În prealabil postat de Iorest (Post 682539)
Și care sunt soluțiile 6.000 de euro despăgubire ? Asigurarea unor case pe care nu ți le asigură nimeni sau ți le asigură la niște sume care ajung să coste mai mult decât casa în x ani ?
Văd ce punctaje s-au dat de către propagandiștii sistemului, oamenii sunt de vină că i-a luat viitura, indiferent că avem inundații cam în fiecare an și nu se face nimic pt prevenție.

Singurul care nu are soluții ești tu văd că reiei punctajul că opoziția în general nu doar AUR nu are soluții, asta e o minciună menită să țină departe de putere pe oricine.

Arată tu câte investiții s-au făcut de către guverne din 2007 de când s-a aderat la UE pt prevenire efecte severe inundații, secetă, alunecări de teren, bani se puteau lua sau negocia.

Sunt aproape sigur ca multe dintre casele din zona calamitata nu au asigurare. Asa cum ai spus si tu, in urma analizelor de teren nu te asigura nimeni in zonele predispuse la inundatii decat poate doar la sume uriase exorbitante de mii de euro/an si nici atunci.

Ca umare 6000 Euro este chiar foarte generos din partea statului DACA ii vor aloca si nu sunt doar vorbe aruncate precum diareea verbala care se lipeste de urechile votantilor...dupa care IN PARTICULAR cand ajungi la GHISEU, te trimit la plimbare si it dau Shtoiu!

Investitii in diguri si baraje nu se fac din motive stiute de ei si numai de ei. N-are rost sa faci tu pe detectivul ca te bati cu morile de vant. Totul este la Ordin Eco- Bio-Wef- Digi.planetar.
Nu-i de nasul omului de rand. degeaba ii faci pe aia incompetenti ca te inseli, nu sunt deloc prosti ci fac ce li se spune si conform regulamentelor pe care le urmeaza in jobul lor.

Citat:

Nu vezi că și Bisericile sunt preluate cu forța brută acolo ?

Toate sistemele patriot distruse sunt pierderi și toată tehnica aia putea apăra România, după ce se distruge se reiau din nou alte și alte cheltuieli până la faliment.

Ce te face sa crezi ca tehnica aia ar fi aparat ceva la noi daca acolo, IN FAPT, nu a reusit sa se protejeze de "bomboanele" picate din drone de 200 euro bucata.

Bisericile au avut ghinion, au intrat SUB INCIDENTA aceluiasi curent antirus. N-ai ce face decat sa privim vocali cat cuprinde( la mormant strain) dar in final neputinciosi.

Citat:

bani pleacă fără justificare, e altceva ce face Ungaria care construiește cu firme ungurești și-și reia investiția din profit și deconturi, sau Austria care cu Strabag și PORR reia mare parte din bani înapoi.

Ba da poți știi unde crapă, unde s-au mai petrecut inundații la Galați ?

Ungaria face doar ce i se comanda si ei. Norocul lor este ca sunt considerati catolici cu radacini adanci AustroUngare. In rest au resurse ZERO. In afara de namolul pestilential de la Balaton nu mai au nimic decat dreptul de gargara prin jobul lor asumat de Gica-contra la misto, ca cica sanchi, niste neicanimeni datori vanduti bancilor sunt luati in consideratie. Circ, minciuna si nimic mai mult.

Evident ca se stie unde crapa. Inca avem ingineri buni din vechea garda. Numai ca bani nu sunt alocati decat cu aprobari externe...adica ajungem la acelasi refren
Bio-Clima- Eco- Redarea terenurilor naturii, si alte reguli wef.

Iorest 04.08.2025 21:09:25

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 682543)
Sunt aproape sigur ca multe dintre casele din zona calamitata nu au asigurare. Asa cum ai spus si tu, in urma analizelor de teren nu te asigura nimeni in zonele predispuse la inundatii decat poate doar la sume uriase exorbitante de mii de euro/an si nici atunci.

Ca umare 6000 Euro este chiar foarte generos din partea statului DACA ii vor aloca si nu sunt doar vorbe aruncate precum diareea verbala care se lipeste de urechile votantilor...dupa care IN PARTICULAR cand ajungi la GHISEU, te trimit la plimbare si it dau Shtoiu!

Investitii in diguri si baraje nu se fac din motive stiute de ei si numai de ei. N-are rost sa faci tu pe detectivul ca te bati cu morile de vant. Totul este la Ordin Eco- Bio-Wef- Digi.planetar.
Nu-i de nasul omului de rand. degeaba ii faci pe aia incompetenti ca te inseli, nu sunt deloc prosti ci fac ce li se spune si conform regulamentelor pe care le urmeaza in jobul lor.

I-am răspuns celuilalt forumist care spunea că nu sunt soluții, soluții sunt
- rapoarte temeinice și Masterplan național cu zonele susceptibile la inundații,
- expertiză tehnică a tuturor digurilor, barajelor.
- ridicarea problemei în Comisii la UE pt alocarea fondurilor de urgență, nu dai la cetățenii altor țări NON-UE când tu ai probleme critice, care țin de viață și de moarte și de dormit sub cerul liber.
-renegociere jaloane PNRR sau alte planuri de genul când vor veni
- reîmpăduriri urgente unde e pericol de alunecări de teren
- construire de irigații unde e necesar

Tocmai că intră în protecția mediului, că în multe zone dintr-astea se taie ilegal, nu se reîmpădurește, sunt puncte unde s-au repetat indundații în ultimii 35 de ani.

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 682543)
Ca umare 6000 Euro este chiar foarte generos din partea statului DACA ii vor aloca si nu sunt doar vorbe aruncate precum diareea verbala care se lipeste de urechile votantilor.

6000 de euro e o bătaie de joc, fiindcă nu faci față cu turnarea fundației, armătura, acoperișul, geamuri, uși, utilat interior, racord la utilități pe suma asta.

Cum am mai spus și-au bătut joc de planul Simion cu casele pe un etaj fără mansardă și cu 2 camere plus baie și bucătărie, sau locuințe medii, la 30-35.000 de euro, ca ei să ofere un scuipat între ochi, nu toate casele erau de chirpici, unele erau de cărămidă, iar dacă reconstruiești de chirpici, nu faci nimic să cîrpești tot lucruri de mântuială.

iustin_dumitru 05.08.2025 00:13:43

Citat:

- rapoarte temeinice și Masterplan național cu zonele susceptibile la inundații,
- expertiză tehnică a tuturor digurilor, barajelor.
- ridicarea problemei în Comisii la UE pt alocarea fondurilor de urgență, nu dai la cetățenii altor țări NON-UE când tu ai probleme critice, care țin de viață și de moarte și de dormit sub cerul liber.
-renegociere jaloane PNRR sau alte planuri de genul când vor veni
- reîmpăduriri urgente unde e pericol de alunecări de teren
- construire de irigații unde e necesar
In sfarsit vorbesti si tu ceva concret in loc sa te amagesti ca ai face sau a-ti face altceva decat ei.
Dar vai ,planul tau suna izbitor cu al lor, parca e o conferinta de presa a lui Ciolacu. (inclusiv aia cu ridicarea problemei la UE ar fi in stare sa o zica).
Ce mai conteaza azi cuvintele ,cand toti vcorbesc frumos despre planuri si mai vechii si mai noii.

Ce daca faci Masterplan si nu ai bani sa il aplici.
Cu ce bani faci expertiza si de unde stii ca nu s-a facut? Si cine o face? Aceiasi ingineri care au dat fail?
Ce daca dai la cetatenii non UE 0.0001%?Cu aia te salvezi? dar pentru acesti putini bani care ii dai unor necajiti,cat crezi ca iti va intoarce Dumnezeul milei inapoi?insutit ,inmiit?
Renegocierea in ce sens? Adicva ce sa le mai ceri la aia sarmanii ,cand fiecare de la noi din tara se trezeste sa ceara altceva?
Reimpadurirea urgenta ? Nu asa se face dragule, ca nu sunt bani de o actiune masiva. Se face in micul fel in care a inceput AUR cu oameni la lopata , dar ,cu voluntariat masiv, cu spirit.
In loc sa vorbesti vorbe , mai bine facem amandoi un topic comun un site ,o actiune, ne punem benare pe noi , stam in cap ca Orban si rugam oamenii sa iasa la impadurire. Doar si Nicusor cu Simion au colaborat pe vremuri pt Rosia Montana.

Am asteptat sa vii cu solutii concrete, multumesc ca ai venit, dar mie nu imi suna altfel decat ale celorlalti. Nu de vorbe ducem lipsa,nu de increderea ta nejustificata in tine ca ai proceda altfel decat ei dar cu aceleasdi idei, ci de mobilizare, de apel la sufletul oamenilor, asta e resursa neexploatata. Ca pe bani nu or sa iasa ,ca daca pe un copac cerem 100 de roni si sunt 100 000 de copaci de plantat inchipuie-ti cati trebuie.
Oamenii au nevoie de directii, de lideri , nu de cartitori, caci sunt satuli de jocul de a da vina unii pe altii.

Iorest 05.08.2025 09:36:34

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682554)
In sfarsit vorbesti si tu ceva concret in loc sa te amagesti ca ai face sau a-ti face altceva decat ei.
Dar vai ,planul tau suna izbitor cu al lor, parca e o conferinta de presa a lui Ciolacu. (inclusiv aia cu ridicarea problemei la UE ar fi in stare sa o zica).
Ce mai conteaza azi cuvintele ,cand toti vcorbesc frumos despre planuri si mai vechii si mai noii.

Vezi că deja devii persiflant și nesimțit, eu am spus că sunt soluții, dar nu se vrea atâta tot, nu am văzut pe nimeni să insiste și de 18 ani de UE se rotesc aceleași partide la putere deci aveau și timp și 18 bugete din care să facă.

Citat:

Ce daca faci Masterplan si nu ai bani sa il aplici.
Cu ce bani faci expertiza si de unde stii ca nu s-a facut? Si cine o face? Aceiasi ingineri care au dat fail?

Păi se vede că nu s-a făcut, ingineri care să semnaleze probabil că au mai fost dar nu i-a băgat nimeni în seamă, cred că inginerii sunt ultimii vinovați, cum zicea și Cozia, mai sunt câțiva specializați dar nu sunt folosiți.

Citat:

Ce daca dai la cetatenii non UE 0.0001%?Cu aia te salvezi? dar pentru acesti putini bani care ii dai unor necajiti,cat crezi ca iti va intoarce Dumnezeul milei inapoi?insutit ,inmiit?

Tu nu înțelegi că nu te poți mântui dacă pe apropele tău, omul care trăiește în condiții mai joase îl ignori, disprețuiești cum fac votanții PNL-USR în mare parte, că la ei am văzut discuții cu știrbii, săracii, ei aruncau cu bani de un leu în pensionari.

Deci dacă tu iei de la gura alor tăi, dar dai altor guverne care au tot șmecheri care împart banii, provoci subdezvoltare aici, iar banii nu știi dacă ajung la cetățeni sau la niște grupări, clici de inși.

E ca și cum se dărâmă casa pe tine, dar tu o arzi darnic cu alții.

Citat:

Renegocierea in ce sens? Adicva ce sa le mai ceri la aia sarmanii ,cand fiecare de la noi din tara se trezeste sa ceara altceva?

Nu înțelegi că sunt bani mai mult decât putem noi visa, dar ori nu se alocă, or nu se atrag, multe fonduri nu se dau României și se redistribuie or pe înarmare, imigrație, probleme de mediu dar altele decât alunecări de teren, inundații, despăduriri, deșertificare că avem de toate în România.

Citat:

Reimpadurirea urgenta ? Nu asa se face dragule, ca nu sunt bani de o actiune masiva. Se
face in micul fel in care a inceput AUR cu oameni la lopata , dar ,cu voluntariat masiv, cu spirit.

Trebuie început de undeva și supravegheată zona reîmpădurită, cu voluntariat nu faci mare lucru cum zicea și Makaveli și dacă dai 10 minute la lopată și atât, e voluntariat nu poți să obligi pe nimeni.

Citat:

In loc sa vorbesti vorbe , mai bine facem amandoi un topic comun un site ,o actiune, ne punem benare pe noi , stam in cap ca Orban si rugam oamenii sa iasa la impadurire. Doar si Nicusor cu Simion au colaborat pe vremuri pt Rosia Montana.

Eu nu vorbesc vorbe, nu am timp să stau pe afară când muncesc și consider că statul îmi fură minim 60% din venituri din impozite pe muncă, sănătate, TVA, accize la combustibil, taxe de drum - chiar trebuie să facă ceva din banii mulși de la cetățeni.

Citat:

Am asteptat sa vii cu solutii concrete, multumesc ca ai venit, dar mie nu imi suna altfel decat ale celorlalti. Nu de vorbe ducem lipsa,nu de increderea ta nejustificata in tine ca ai proceda altfel decat ei dar cu aceleasdi idei, ci de mobilizare, de apel la sufletul oamenilor, asta e resursa neexploatata. Ca pe bani nu or sa iasa ,ca daca pe un copac cerem 100 de roni si sunt 100 000 de copaci de plantat inchipuie-ti cati trebuie.
Oamenii au nevoie de directii, de lideri , nu de cartitori, caci sunt satuli de jocul de a da vina unii pe altii.

Tu crezi că inventezi apa caldă, tu nu ai propus nicio soluție decât eventual să stai pe domeniul public și să faci circ cum zici tu că face opoziția când protestează, da fă frăția ta insolație vara și pneumonie iarna până nu mai poți sau să faci strângeri de fonduri.

Nu trebuie să cerem noi bani, să strângem bani, să manipulăm emoțional oamenii, trebuie să dea statul care fură sau să ceară de la UE pentru mediu, sunt probleme uriașe și de mediu și nimeni nu se mișcă să facă rapoarte sau dacă se fac conducerea de la UE nu vrea să dea bani deși minte că e preocupată de probleme de mediu.

cozia 05.08.2025 10:40:20

[quote=Iorest;682551].
6000 de euro e o bătaie de joc

[quote]
Cand stii ca nu vei primi nimic pentru ca erai neasigurat 6000€ este mana cereasca.

A tinut figura cat a tinut, sa ai o locatie ca in povestile populare, langa un rau, de unde iti procuri " hrana ,apa, energie" si din pacate, tot ce-i bun ia sfarsit.
Toate vadurile se termina si esential este sa nu disperi ci sa ti asumi responsabilitatea ca la asta te asteptai in locul cu " fite" din Moldova si sa mergi mai departe in viata.
Evident ca poti invinui pe altii pentru alegerea facuta de tine, si mult succes cu demersul asta care, ba tine, ba nu tine figura.
Sa speram ca le va tine!

cozia 05.08.2025 10:54:16

Nu stiu ce înțelegeți voi prin voluntariat la lopata. Da, se poate da la lopata, dar voluntaRULUI trebuie să-i asiguri transportul, cazarea, masa, in regiunea unde presteaza datul cu lopata. Evident guvenul oamenilor trebuie sa creeze niste coridoare de facilitati, armata, corturi, alimente, samd.
In caz contrar, voluntariatul asta se transforma in cosmar financiar pentru voluntarii din alte localitati preturile pentru toate cheltuielile aferente voluntariatului fiind ca la nebunii de legat.

ALARIC 05.08.2025 12:33:15

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 682563)
Nu stiu ce înțelegeți voi prin voluntariat la lopata. Da, se poate da la lopata, dar voluntaRULUI trebuie să-i asiguri transportul, cazarea, masa, in regiunea unde presteaza datul cu lopata. Evident guvenul oamenilor trebuie sa creeze niste coridoare de facilitati, armata, corturi, alimente, samd.
In caz contrar, voluntariatul asta se transforma in cosmar financiar pentru voluntarii din alte localitati preturile pentru toate cheltuielile aferente voluntariatului fiind ca la nebunii de legat.

Vorbesti de un voluntariat contractual, care se intampla pe la firme, ong-uri etc., cand sunt evenimente din astea nu mai e timp de contracte. Imi aduc aminte la inundatiile din Spania, cand au murit si multi oameni. Au fost multi voluntari acolo, s-au mobilizat bine spaniolii, insa fara steaguri si propaganda. Bineinteles au incercat si niste politicieni sa-si traga ceva voturi de acolo dar nu le-a mers. Imi aduc aminte ca chiar si regele lor aflat in vizita a fost stropit cu noroi de sinistrati.

Nu mai stiu cine zicea dar mi-a placut. ca spaniolii sunt tot niste romanasi, dar au prins o repartitie teritoriala mai buna, nu i-au avut ca noi pe turci si rusi prin apropiere.

cozia 05.08.2025 21:30:31

Citat:

În prealabil postat de ALARIC (Post 682567)
Vorbesti de un voluntariat contractual, care se intampla pe la firme, ong-uri etc., cand sunt evenimente din astea nu mai e timp de contracte. Imi aduc aminte la inundatiile din Spania, cand au murit si multi oameni. Au fost multi voluntari acolo, s-au mobilizat bine spaniolii, insa fara steaguri si propaganda. Bineinteles au incercat si niste politicieni sa-si traga ceva voturi de acolo dar nu le-a mers. Imi aduc aminte ca chiar si regele lor aflat in vizita a fost stropit cu noroi de sinistrati.

Nu mai stiu cine zicea dar mi-a placut. ca spaniolii sunt tot niste romanasi, dar au prins o repartitie teritoriala mai buna, nu i-au avut ca noi pe turci si rusi prin apropiere.

Ce contract? Este vorba de un ordin dat pe tara ca toti voluntarii sa calatoreasca gratis cu CFR-ul sau autobuze sau ca voluntarilor cu auto sa li se acorde BENZINA SI MOTORINA GRATIS la benzinarii plus un SUB, McD cu o Cola, cafea ceva pentru drumul de cateva ore bune.

Pai nu? Cum ajungi de la Bucuresti la Sighetul Marmatiei, pe matura ca Samantha?
Cu ce benzina, cu cea supta din dejet?

In ziua de azi nici o bvasina nu poti sa tragi fara sa coste o mana si un picior.
Deci despre ce vorbim?
Da din ce tin minte cand eram mic, in socialism se practica voluntariatul LA GREU.
Partidul te scotea din productie PLATIT pentru:
FInalizarea recoltelor de cartofi, rosii, porumb
Strangerea frunzelor pe sosele, parcuri
Curatatul zapezii pe drumurile publice, DEZAPEZIREA arterelor rutiere
Amenajarea santierelor
Descarcarea alimentelor din depouri CFR marfa
samd

De participarile astea voluntare in masa ai auzit?
Eu sunt mai mult ca sigur ca asta se va repeta in curand si va fi in mod regulat si nu numai la noi.

Spaniolii la fel ca noi, romanii?
Oare?

Ai auzit de Inchizitia inventata de ei in secolul XV?
Sau de Pogromurile impotriva conationalilor lor iudaici?
Dar de invaziile coloniale de lichidare a popoarelor bastinase cu milioanele?
Hm...
Fereasca Dunezeu sa fim asa, desi aveam si noi deschidere la mare...

iustin_dumitru 05.08.2025 23:02:05

Voluntariatul este doar o idee de cum se pot rezolva lucrurile ,atunci cand nu se poate prin bani. Pentru ca solutile lui Iorest sunt tot rational idealiste ,la fel ca si ale politicienilor prezenti. Si din doua una: ori si cei prezenti fac si ei bine ,si atunci ura fata de ei nu are sens ,ori convingerea lor ca ,cu aceleasi mijloace si imprejurari, s-ar fi descurcat mai bine la UE , e doar amagire in capul lor ,si amagirea electoratului. Cu mijloace egale si planuri egale dai aceleasi rezultate. Ai acelaeasi slabiciuni care in prezent le combati la cei de acum, si o sa ai aceleasi probleme ca si ei cand vei fi la guvernare.
Si Iorest o sa fie primul care o sa traiasca dezamagirea (cum am trait-o si eu in cateva cilcuri electorale), si apoi o sa devina criticul lor,caci nu vor gandi la fel ca el.
Deci politica de pana acum e neputincioasa,nu neaparat gresita. Si la fel de neputincioasa este si iluzia ca simpla diferentiere ca unii ar fi mai tradatori de tara si de aia fac rau, va duce la coeziunea cu poporul a proaspetilor AUR isti ajunsi guvernananti.
Trebuie o schimbare radicala , nu doar de adversar cum pare acum, o schimbare de atitudine, o patrundere a valorilor in viata societatii, si a Cuvantului lui Dumnezeu in cetate.
Dilema nu este PNLSDSR sau AUR , dilema este politica sau credinta ? Si nimeni nu face nimic ca sa o transforme dintr-o dilema intr-o solutie

iustin_dumitru 05.08.2025 23:24:52

Citat:

Vezi că deja devii persiflant și nesimțit, eu am spus că sunt soluții, dar nu se vrea atâta tot,
Adica astia au solutii dar uite asa de ai naibii ,de hoti ce sunt si de interesul familiilor lor, nu vor sa faca nimic pentru noi. Nu e oare o abordare simplista ca sa vii tot cu ideile lor, nu cu altrele noi ,si sa ne spui "Baieti ,planul e acelasi ,doar trebuie unii mai strong care sa il aplice" Suntem oare la HR sa ne cautam executantii de planuri,bolojenii, sa aruncam cu mocirla unii in altii care e mai capabil , sau suntem intr-o confruntare de idei, in care e de asteptat sa zici ca celalalt greseste atunci cand vii cu ceva nou.
Citat:

Nu înțelegi că sunt bani mai mult decât putem noi visa, dar ori nu se alocă, or nu se atrag,
Nu .
Cand o venii cineva cu un calcul matematic sa arate unde sunt acei multi bani , si de ce e o simpla problema de alocare , poate as face-o. Ce vad eu e ca este risipa si decizii partizane pe putinii bani care sunt, dar nu vad pe cineva sa studieze in detaliu problema ,cati sunt ,pe ce prirotati se duc, care sunt riscurile de coruptie ,cum asiguri transparenta. Doar decizii din topor si solutii pe masura. La asa clasa politica,asa opozitie.

PS prefer sa ma faci nesimtit dar sa vii cu solutii concrete , decat sa vorbesti politicos recitandu-ti ideile de marketing politic prefabricate de altii ," Critica intruna , zii ca totul e rau ,nu da explicatii,spune ca tot pe ce te bazezi e evident" pana ajunge sa fie luat ca un adevar de cei necajiti. Macar psd-ul le dadea bani inflationisti, patriotii o sa le dea doar ura fata de cei pe care ei decid ca sunt nepatrioti ,si au toate sansele sa reuseasca

iustin_dumitru 06.08.2025 00:07:21

Epitaf pentru ura din mine

A murit cel ce parea puternic !
Altadata unii (eu) il considerau cel mai mare dusman al vietii lor ,frana dezvoltarii noastre,calaul ce a orchestrat moartea unor nevinovati,sau macar nu a impiedicat-o,cel care a decis in numele nostru unde sa ne indreptam, manipuland frica oamenilor si nostalgia ( nu suna oare cunoscut? nimic nu e nou sub soare).
A avut insa o batranete demna, a stat deoparte, a fost un ascet al tentatiilor de imbogatire, si in interiorul Romaniei profunde a fost respectat. Romania aceea contradictorie, necajita dar cu speranta si luciditate, care si astazi o blamam pentru solutiile ei.

Daca Coposu ne a lasat prin moartea lui demnitatea cuiva care a suferit in tacere in asteptarea destinului Romaniei, Iliescu ne a lasat previziunea Romaniei profunde si ratacite, si intuitia aducerii ei catre normalitate.

Andrew 06.08.2025 08:33:36

Citat:

În prealabil postat de iustin_dumitru (Post 682578)
A murit cel ce parea puternic !
Altadata unii (eu) il considerau cel mai mare dusman al vietii lor ,frana dezvoltarii noastre,calaul ce a orchestrat moartea unor nevinovati,sau macar nu a impiedicat-o,cel care a decis in numele nostru unde sa ne indreptam, manipuland frica oamenilor si nostalgia ( nu suna oare cunoscut? nimic nu e nou sub soare).
A avut insa o batranete demna, a stat deoparte, a fost un ascet al tentatiilor de imbogatire, si in interiorul Romaniei profunde a fost respectat. Romania aceea contradictorie, necajita dar cu speranta si luciditate, care si astazi o blamam pentru solutiile ei.

Daca Coposu ne a lasat prin moartea lui demnitatea cuiva care a suferit in tacere in asteptarea destinului Romaniei, Iliescu ne a lasat previziunea Romaniei profunde si ratacite, si intuitia aducerii ei catre normalitate.

Suna foarte cunoscut numele :)))), la urma urmei e vorba despre Ion Iliescu.

Am auzit multe despre el din Istorie dar, la urma urmei a avut si bunele si relele lui. Dumnezeu sa îl ierte si sa îl odihnească în pace.

CristianR 06.08.2025 09:39:02

Aș fi dorit ca, măcar atunci când a văzut că sfârșitul se apropie, să facă o mărturisire completă, să dezvăluie tot adevărul referitor la ascensiunea sa, la legătura cu Rusia și Gorbaciov, la Revoluție și mineriade, și nu doar ceea ce a reușit să descopere cercetarea procurorilor. Avea această datorie față de poporul român – pe care l-a mințit enorm –, dar și-ar fi făcut cel mai mare bine și lui însuși, nelăsând totul pentru Judecata care vine.

Dumnezeu să-l ierte!

Andrew 06.08.2025 09:46:22

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 682581)
Aș fi dorit ca, măcar atunci când a văzut că sfârșitul se apropie, să facă o mărturisire completă, să dezvăluie tot adevărul referitor la ascensiunea sa, la legătura cu Rusia și Gorbaciov, la Revoluție și mineriade, și nu doar ceea ce a reușit să descopere cercetarea procurorilor. Avea această datorie față de poporul român – pe care l-a mințit enorm –, dar și-ar fi făcut cel mai mare bine și lui însuși, nelăsând totul pentru Judecata care vine.

Dumnezeu să-l ierte!

Cred si eu foarte bine ca ce s-a întâmplat în legătură cu Gorbaciov si Revoluția si multe alte lucruri, inclusiv cu mineriada si dupa cu Bancorex-ul sunt foarte rele si nu cred ca ar trebui uitate, chiar daca el apărea în trecut ca om de cultura si îmi aduc aminte ce se spunea ca în 2007 a fost la un concert muzical la Ateneul Roman.

Cat ceea ce privește în legătură cu Judecata de Apoi, trebuie inteles din nefericire ca unii oameni, dornici fiind sa facă doar cele pe placul egoismului si a perspectivei pământești (trecatoare) a inimii, uneori nu se mai gândesc la faptul ca exista acea Judecata, sau unii nici macar nu au avut credinta ca exista Judecata de Apoi.

La urma urmei, consider ca, chiar daca ni se spune ca nu se știe ceasul când va veni din nou Fiul Omului, tot e bine sa mărturisim cele rele si sa le spălăm, caindu-ne, spovedindu-ne, impartasindu-ne.

Dumnezeu sa-l ierte si sa îl odihnească în pace.

ALARIC 06.08.2025 09:50:08

Citat:

În prealabil postat de cozia (Post 682571)
Ce contract? Este vorba de un ordin dat pe tara ca toti voluntarii sa calatoreasca gratis cu CFR-ul sau autobuze sau ca voluntarilor cu auto sa li se acorde BENZINA SI MOTORINA GRATIS la benzinarii plus un SUB, McD cu o Cola, cafea ceva pentru drumul de cateva ore bune.

Pai nu? Cum ajungi de la Bucuresti la Sighetul Marmatiei, pe matura ca Samantha?
Cu ce benzina, cu cea supta din dejet?

In ziua de azi nici o bvasina nu poti sa tragi fara sa coste o mana si un picior.
Deci despre ce vorbim?
Da din ce tin minte cand eram mic, in socialism se practica voluntariatul LA GREU.
Partidul te scotea din productie PLATIT pentru:
FInalizarea recoltelor de cartofi, rosii, porumb
Strangerea frunzelor pe sosele, parcuri
Curatatul zapezii pe drumurile publice, DEZAPEZIREA arterelor rutiere
Amenajarea santierelor
Descarcarea alimentelor din depouri CFR marfa
samd

De participarile astea voluntare in masa ai auzit?
Eu sunt mai mult ca sigur ca asta se va repeta in curand si va fi in mod regulat si nu numai la noi.

Spaniolii la fel ca noi, romanii?
Oare?

Ai auzit de Inchizitia inventata de ei in secolul XV?
Sau de Pogromurile impotriva conationalilor lor iudaici?
Dar de invaziile coloniale de lichidare a popoarelor bastinase cu milioanele?
Hm...
Fereasca Dunezeu sa fim asa, desi aveam si noi deschidere la mare...

Ala nu era voluntariat! Eu chiar am participat fizic la stransul recoltei prin scoala generala, cate 2 saptamani cand incepea scoala in septembrie. Se numea "practica"! In vremurile alea elevii si studenti erau obligati sa presteze, nu-i intreba nimeni daca si vor! Daca stau acum si ma gandesc nu era chiar asa de tragic, ne saturam de struguri, prune, mere etc. era nasol cand ne duceau pe camp la cartofi, mazare etc. Deci am auzit!

Nu au inventat spaniolii sistemul asta (cand zic spanioli aici ma refer la monarhii lor), dar l-au preluat si l-au dus la un nivel "superior". Pogrom cred ca e un cuvant rusesc, asta nu insemna ca judecam un popor dupa faptele reprobabile ale conducatorilor care oricum nu erau reprezentativi in vremurile alea.

cozia 06.08.2025 11:46:32

Citat:

În prealabil postat de ALARIC (Post 682583)
Ala nu era voluntariat! Eu chiar am participat fizic la stransul recoltei prin scoala generala, cate 2 saptamani cand incepea scoala in septembrie. Se numea "practica"! In vremurile alea elevii si studenti erau obligati sa presteze, nu-i intreba nimeni daca si vor! Daca stau acum si ma gandesc nu era chiar asa de tragic, ne saturam de struguri, prune, mere etc. era nasol cand ne duceau pe camp la cartofi, mazare etc. Deci am auzit!

Nu au inventat spaniolii sistemul asta (cand zic spanioli aici ma refer la monarhii lor), dar l-au preluat si l-au dus la un nivel "superior". Pogrom cred ca e un cuvant rusesc, asta nu insemna ca judecam un popor dupa faptele reprobabile ale conducatorilor care oricum nu erau reprezentativi in vremurile alea.

Eu vorbeam despre clasa muncitoare impreuna cu TESA( inginerimea) scoasa DIN PRODUCTIE la diverse munci VOLUNTARE urgente: calamitati, situatii in agricultura, inundatii, cutremur 7.6 Grade chiar(1977) in care Primaria nu mai facea fata,
din lipsa de personal, munci unde iti era asigurata toata deplasarea in teren: casa, masa, transport.

Atunci aveai si cu cine deoarece existau aceste categorii compacte care puteu fi mobilizate la orice ora. Acum e distrus totul in neantul de minciuni a tehnologiilor digitale foarte smechere de altfel. Si-au atins telus de manipulare si deviere a atentiei.

Lumea a pierdut intelelegerea adevarata a mobilizarilor fiind cu mintea facuta muci din vizionat sporturi si porno nonstop plus filme. "Voluntariatul" este prost inteles din modele vestice vazute in filmele americane unde vedem cum ëroii voluntari" vin cu SUV urile lor si practic fac pe zmeii platind dezinteresat pentru tot...spre bucuria organelor locale care nu mai trebuie sa mai scoata nici un ban de la buget...
Pe felul asta de voluntariat PE BANII TAI se bazeaza Primariile locale, doar doar le tine figura, si asta in timp ce toti smecherii lor, neamuri clanuri, paraie de bani de tot felul.
E chiar dezgustator.

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:49:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.